Fructe si condimente
-
J & B Rare
J & B Rare - Scotch Blended Whisky - 0.7L, Alc: 40%
În 1749, italianul Giacomo Justerini și englezul George Johnson, au fondat compania Johnson & Justerini. De la început, compania a încheiat colaborări profitabile cu producători de băuturi alcoolice din regiunile și orașele Europei Centrale. În 1831, un descendent al lui George Johnson vinde afacerea lui Alfred Brooks. Astfel, compania este redenumită Justerini & Brooks.
După 270 de ani de comerț și distribuție de băuturi alcoolice, Justerini & Brooks rămâne unul dintre marii furnizori ai Europei, și desfășoară operațiuni în 50 de state din lumea întreagă.
ASPECT: Auriu.
MIROS: J&B Rare are un parfum de corpolență medie, cu note de nuci, mere glazurate cu caramel, lemn de cedru, coajă de portocală și malț.
GUST: Deși o mare parte din cele 42 de whisky-uri folosite în blend sunt din regiunea scoțiană Speyside, aromele de fructe, caramel și malț sunt bine echilibrate, corpolente și pline de savoare.
FINISH: Mediu, cu arome de stejar și scorțișoară.
54,89 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
The GlenDronach
The Glendronach - Original Scotch Single Malt Whisky 12 yo GB - 0.7L, Alc: 43%
The GlenDronach este meritul lui James Allardice, un moșier scoțian cu fler de afacerist care a ridicat distileria lângă proprietatea sa, numită Boynsmill. În 1826, Allardice, împreună cu alți trei parteneri, a ridicat clădirea, a adus aparatura de distilare din altă localitate și le-a asamblat în ceea ce avea să fie prima distilerie GlenDronach din Valea Forgue, Aberdeenshire.
The GlenDronach a fost încă de la început una dintre primele distilerii scoțiene cu licență de producție oferită de autorități. Brand-ul și produsul rezistă de două secole prin respectarea tradiției și meșteșugului din Highland, regiunea faimosă în toată lumea pentru cele mai bune whisky-uri.
Acest single malt a fost maturat 12 ani și îmbuteliat cu toate aromele și compușii naturali (non-chill filtered). Cele mai multe whisky-uri sunt filtrate la o temperatură scăzută (aproximativ 0°C), pentru a îndepărta diferite substanțe, cum ar fi esteri, proteine și acizi. Acest whisky este nefiltrat și păstrează toate acele substanțe ce îi oferă culoarea naturală și arome autentice, câștigate din distilare, apoi maturare îndelungată în butoaie de stejar asezonate cu vin spaniol sherry Pedro Ximenez și Oloroso.
ASPECT: Chihlimbar intens, cu tentă cărămizie.
MIROS: Dulce, cremos, vanilat, cu note de ghimbir. Expresia de 12 ani aduce și aromele băuturilor de iarnă (vin fiert cu scorțișoară și alte mirodenii) și pară coaptă.
GUST: Bogat și cremos. Cald, cu arome dulci de sherry și stejar. Papilele sunt acoperite de o textură mătăsoasă cu note de stafide și fructe moi. Ceva mirodenii îi dau un gust lung și sec.
FINISH: Lung, echilibrat, cu note de alune prăjite.
203,36 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
The GlenDronach
The Glendronach - The Hielan Scotch Single Malt Whisky 8 yo GB - 0.7L, Alc: 46%
The GlenDronach este meritul lui James Allardice, un moșier scoțian cu fler de afacerist care a ridicat distileria lângă proprietatea sa, numită Boynsmill. În 1826, Allardice, împreună cu alți trei parteneri, a ridicat clădirea, a adus aparatura de distilare din altă localitate și le-a asamblat în ceea ce avea să fie prima distilerie GlenDronach din Valea Forgue, Aberdeenshire.
The GlenDronach a fost încă de la început una dintre primele distilerii scoțiene cu licență de producție oferită de autorități. Brand-ul și produsul rezistă de două secole prin respectarea tradiției și meșteșugului din Highland, regiunea faimosă în toată lumea pentru cele mai bune whisky-uri.
Acest single malt a fost maturat 8 ani și îmbuteliat cu toate aromele și compușii naturali (non-chill filtered). Cele mai multe whisky-uri sunt filtrate la o temperatură scăzută (aproximativ 0°C), pentru a îndepărta diferite substanțe, cum ar fi esteri, proteine și acizi. Acest whisky este nefiltrat și păstrează toate acele substanțe ce îi oferă culoarea naturală și aromele autentice, câștigate din distilare, apoi maturare îndelungată în butoaie de stejar asezonate cu vin spaniol sherry.
ASPECT: Chihlimbar intens.
MIROS: Parfum rotund din flori de portocal, limonadă proaspătă, stafide sultanas, stafide clasice și prune galbene, acoperite de un praf de vanilie.
GUST: Crocant, vibrant, cu note de stejar condimentat, stafide sultanas calde, gem de caise și turtă dulce. Toate aceste arome sunt înconjurate de caramel, cacao și migdale rumenite.
FINISH: Ecouri aromatice de sherry în contrast cu gustul sec al distilatului puternic îți arată complexitatea și rafinamentul în acest whisky tradițional din regiunea Highland.
173,71 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Jack Daniel's
Jack Daniel's Single Barrel - Tennessee Whiskey + 1 pahar - 0.7L, Alc: 45%
Unul dintre cele mai populare whiskey-uri din lume, Jack Daniel’s, este denumit după Jasper Newton Daniel, care și-a impresionat compatrioții cu o băutură rafinată pe care o considerau bourbon. Cu toate acestea, încă de la sfârșitul secolului XIX, Jack și-a promovat cu grijă și atenție băutura și a numit-o Tennessee Whiskey (nu bourbon), pentru că distilatul era și este filtrat prin cărbune din arțar, în distileria din statul american Tennessee. Jack a lăsat moștenire distileria, rețeta, procesele de producție și denumirea de Tennessee Whiskey.
Pentru orice sortiment de Jack Daniel’s sunt folosite aceleași ingrediente: apă naturală din peștera Spring Hollow și distilat obținut din porumb, grâu și orz. În ultimele faze de producție intervine acel proces esențial pe care este bazată denumirea de Tennessee Whiskey: distilatul este adus la 70 de grade tărie și este trecut printr-un filtru din cărbune de arțar timp de 3-5 zile.
Single Barrel este parte din portofoliul cu licori produse în ediție limitată de Jack Daniel’s. Mai mult de atât, este un whiskey maturat într-un singur butoi (single barrel), și lăsat în grija timpului, care reușește să ne ofere tot ceea ne inspiră sticla și eticheta elegantă cu fond negru: parfum elegant, aromă complexă, consistență și finețe.
ASPECT: Ambră închisă sau zahăr ars.
MIROS: Buchet complex de lemn de stejar rumenit, fructe amestecate cu miere, sirop de zahăr și note de alune prăjite.
GUST: Mai sec decât ne putem aștepta, dar echilibrat de gustul intens de miere, porumb prăjit și scorțișoară. Urmează note de mijloc din piper, cuișoare diluate și cărbune de stejar.
FINISH: Single Barrel aduce mai puțină dulceață decât Old No. 7, se retrage încet și imprimă în memorie acel mix ireal de fructe, condimente și lemn.
258,58 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Knockando
Knockando - Scotch Single Malt Whisky 12 yo GB - 0.7L, Alc: 43%
Whisky-ul este produs la distileria construită în 1898 de John Tytler Thomson în regiunea scoțiană Speyside. În galică, Knockando înseamnă "micul deal negru" și este numele originar al localității în care se află distileria construită după specificațiile inginerului Charles Doig, iar acest fapt este doar una dintre calitățile distileriei. Cea de-a doua calitate este că distileria Knockando a fost prima din Scoția construită cu iluminat electric și tehnologie modernă pentru toate etapele de producție.
Producția expresiilor Knockando are loc încă de la fondarea distileriei numai din ingrediente naturale: orz mălţuit, drojdie şi apă pură din izorul Cardnach, aflat în apropiere.
Maturarea ocupă un loc important în definirea celor trei expresii din portofoliu. Maturarea tradițională este și unul dintre avantajele care l-a convins pe creatorul blend-ului J&B Ultima din 1994 să aleagă câteva butoaie de whisky single malt Knockando, alături de alte 127 de expresii selecte.
ASPECT: Auriu.
MIROS: Se deschide cu un parfum de fructe și flori. Urmează din nou fructele cu note coacăze negre, pâine prăjită, cărbune și o notă de vegetale uscată și cânepă. Puțină apă scoate la suprafață notele de cereale și malț.
GUST: Corp ușor, fin, dulce și plăcut. Puțin sec și acidulat dar destul de complex pentru cei 12 ani de maturare în butoaie de bourbon.
FINISH: Scurt, clar și ușor de savurat.
139,01 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat