Vin & Şampanie
Vinul si sampania sunt doua dintre cele mai sofisticate bauturi. De la mirosul imbietor, pana la gustul lor care iti ramane intiparit in memorie, vinurile si sampania transmit un rafinament si o eleganta de necontestat. Nu este de mirare ca suntem intotdeauna incantati sa degustam un nou sortiment si suntem intr-o permanenta cautare de bauturi rafinate pe care sa le adaugam la propria colectie.
Pentru tine am creat colectia perfecta de vinuri albe, rosé-uri si rosii (cunoscute si sub numele de ,,vinuri linistite”), vinuri spumante si sampanii (,,vinul regilor”), gata sa fie livrate in cel mai scurt timp catre tine.
Indiferent ca esti adeptul vinurilor seci sau demi-seci sau preferi gusturile rafinate ale sortimentelor demi-dulci sau dulci, iti garantam ca pe site-ul nostru vei regasi doar bauturi de inalta calitate si originale. Am adunat in acelasi loc cele mai cunoscute vinuri din tari precum Franta, Chile, Italia, Spania, Portugalia, Republica Moldova si, bineinteles, Romania. Astfel, vei regasi pe site-ul BeiCeVrei.ro o selectie bogata de arome pregatita de specialistii nostri si care sta permanent la dispozitia ta.
Pentru o experienta completa, specialistii BeiCeVrei iti recomanda sa consumi vinurile si sampania la temperatura potrivita. Vinul rosu este cel mai savuros la temperatura camerei, adica la 20-25°C, in timp ce rosé-ul trebuie tinut la rece pana ajunge la 7-13°C. Vinul alb si vinul spumant trebuie tinute in frigider, gustul lor fiind cel mai bine pus in valoare la 4°C.
Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
-
Licorna
Licorna - Serafim Sauvignon Blanc DOC 2023 - 0.75L, Alc: 12%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC
VOL. ALC.: 12%
VIN ALB SEC. Domeniul Licorna Winehouse se află în Dealu Mare și cuprinde zeci de hectare de vie și un conac de la începutul secolului XX, cu pivinţă proprie, folosită de primii proprietari în urmă cu mai bine de 100 de ani. În pivnița conacului Licorna se păstrează vinuri la maturare în 80 de baricuri din diferite tipuri de stejar și trei budane de 2000 de litri.
Alături de conac este centrul de vinificație, construit în 2013. În clădirea nouă se află cisternele de fermentație, cu tehnologie modernă și capabilitate de prelucrare a 150 de tone de struguri anual.
Producția este concentrată pe vinuri roșii și albe, obținute din cele mai bune cele soiuri. Vinificarea se face cu tehnologie modernă, urmată de maturatea în vase de stejar și învechirea la sticlă timp de minim 2 luni. Serafim este una dintre cele cinci game ale producătorului Licorna, în care se găsesc vinuri clasice, cu particularități pentru fiecare parcelă și soi.
ASPECT: Verde-gălbui.
MIROS: Serafim Sauvignon Blanc 2023 este un vin proaspăt și oferă un buchet pe măsură, descris de aromele florale de păducel, citrice și fructe cu pulpa galbenă.
GUST: Textura ușor acidulată aduce un joc echilibrat între notele florale și citrice. Pe papile se rafinează scurt o notă de pepene galben, dulce, ce oferă remanență lungă.
ASOCIERE CULINARĂ: Aromele proaspete și profilul sec al acestei varietăți sunt potrivite la mesele cu preparate din carne de pasăre și ierburi, după rețete mediteraneene și pește gras de apă dulce.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
30,25 RON Începând cu: 27,23 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Balla Geza
Balla Geza - Stone Wine - Furmint DOC 2021 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD MINIȘ - CRIȘANA ȘI MARAMUREȘ / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FURMINT
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ALB SEC. Pe câmpiile aflate în apropiere de Arad se află podgoria Miniș-Măderat, locul de origine al soiurilor Cădarcă și Fetească Regală, din care erau produse vinuri cunoscute în toată Europa. În 1999 Dr. Ing. Balla Geza, administratorul și oenologul societății, a reluat producția cu misiunea de a aduce faima de altă dată vinurilor tradiționale, obținute în această zonă.
Echipa din spatele brand-ului Balla Geza păstrează vinurile de pe 120 de hectare de vie, în budane din stejar și baricuri pentru vinurile roșii. Vinurile albe sunt obținute și păstrate în rezervoare din oțel inoxidabil, montate în pivnița cu o capacitate de 8000 de hectolitri.
Vinul din Furmint este singurul sortiment alb al gamei Stone Wine, iar acest fapt se datorează soiului sensibil la solul stâncos, afectat de secetă, din zona Crişana. Strugurii Furmint sunt culeşi în cantitate mică, iar fermentarea şi maturarea după metoda Sur Lie (pe drojdie), timp de 8 - 9 luni în butoaie de 500 de litri, oferă un vin deosebit, cu arome intense.
ASPECT: Galben-verzui, strălucitor.
MIROS: Cu fiecare expresie Furmintul cucerește prin aromele delicate și plăcute. Expresia anului 2021 delectează cu arome de vanilie și iasomie.
GUST: Pe papile aduce o textură bine așezată, cremoasă, cu note de vanilie, grepfrut, nucă și stejar afumat. Gustul final este lung, cu note de vanilie și lemn.
ASOCIERE CULINARĂ: Aromele intense ale etichetei Stone Wine Furmint sunt recomandate la aperitive cu mezeluri crud-uscate și brânzeduri moi (Brie, Camembert, Gorgonzola), gustări, preparate din carne de pasăre sau paste.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
83,49 RON Începând cu: 75,14 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Babich
Babich - Marlborough Sauvignon Blanc 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: MARLBOROUGH / NOUA ZEELANDĂ
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ALB SEC. Vinăria Babich a fost fondată de croatul Josip Babich în Noua Zeelandă la începutul secolului XX. După ce a plantat primii butași în 1912 în nordul regiunii Aukland, într-un loc numit mlaștina Kaikino, acesta a reușit împreună cu fratele său să producă primul vinul sub denumirea Babitch Brothers.
Pe parcursul deceniilor familia Babich și-a extins domeniul cu noi podgorii pentru soiurile Cabernet Sauvignon, Pinot Noir și Chardonnay. Portofoliul actual este asigurat de numeroasele vinuri produse în două regiuni viticole cu renume din Noua Zeelandă: Marlborough și Hawke’s Bay. Marlborough este un loc unic unde terroir-ul este compus din climat rece, zone însorite și precipitații scăzute, propice soiurilor albe, cum este acest Sauvignon Blanc.
Pentru acest vin strugurii sunt culeși manual, zdrobiți, presați și fermentați în cisterne din oțel inoxidabil la temperaturi ce variază între 12 - 21°C. pentru a păstra aromele tipice regiunii. O cantitate mică din vin este fermentat cu drojdii sălbatice, iar după degustări îndelungate vinul este asamblat și îmbuteliat.
ASPECT: Galben-pal, strălucitor.
MIROS: Un Sauvignon Blanc din Lumea Nouă, ce oferă arome de citrice dulci, coacăze roșii și fructe tropicale ce suprapun notele de ierburi proaspete și elemente minerale.
GUST: La început aduce note amestecate dintr-o salată de fructe tropicale și fructe de livadă. Aromele de mijloc sunt cele de citrice coapte și coacăze cu condimente și lime, prezente și în gustul final, de persistență medie.
ASOCIERE CULINARĂ: O alegere excelentă pentru mesele cu fructe de mare, în special pentru stridii.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
100,66 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Avincis
Avincis - Vila Dobrusa Rose, DOC 2023 - 0.75L, Alc: 12%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DOC DRĂGĂŞANI - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: NEGRU DE DRĂGĂȘANI, CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 12%
VIN ROSE SEC. Înainte de cucerirea Daciei de Imperiul Roman, la Drăgășani se cultivau struguri folosiți la producția de vin. Mănăstirea Dobruşa, construită în secolul al XV-lea, avea propria vie pe colină, iar vinurile obținute în această parte a țării au fost cunoscute și apreciate în Europa, la expozițiile universale de la Paris.
În 1927, Maria şi Iancu Râmniceanu au cumpărat în Drăgășani un conac construit în stil neoromânesc, înconjurat de vii. Mai târziu, conacul a fost redenumit Vila Dobrușa.
Din 2007, strănepoata lor Cristiana și soțul acesteia, Valeriu Stoica, păstrează cu drag tradiția vinurilor, oferă o gamă extinsă de monosoiuri și cupaje obţinute din soiuri româneşti (Negru de Drăgăşani, Fetească Regală, Tămâioasă Românească, Crâmpoşie) şi soiuri clasice, europene (Pinot Grigio, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir).
ASPECT: Roz - foiţă de ceapă, cu reflexii de somon.
MIROS: Aromele proaspete de citrice, din care se deosebește mai bine grepfut roz, acompaniat de zmeură.
GUST: Păstrează aromele de fructe roșii de pădure, completate de citrice, pentru un postgust scurt și răcoritor.
ASOCIERE CULINARĂ: Un cupaj rose potrivit la mesele cu aperitive reci, salate de sezon, preparate din carne de pui cu sos dulce-picant sau peşte la grătar.
TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.
36,00 RON Începând cu: 32,40 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Oprisor
Crama Oprisor - Jiana Rose 2023 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE OLTENIEI - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR, SHIRAZ
VOL. ALC.: 13%
VIN ROSE SEC. Cultivarea viței în Mehedinți este un fapt dovedit de scrieri ce ne întorc în timpul boierilor pământeni din Oltenia, care aveau culturi, crame și vinuri ce au devenit parte din legendele locului. Vinurile din Oprișor și-au găsit locul și în perioada modernă.
În august 1994 s-a înființat în România Compania Carl Reh Trading, cu menirea specifică de a selecta vinuri românești pentru piața internațională, iar în iunie 1997, divizia s-a stabilit la Oprișor, luând decizia de a produce vinuri proprii din struguri proveniți de pe culturile din Mehedinți.
Asemenea altor făpturi din folclorul românesc ce denumesc vinurile de la crama Oprișor, Jiana este o zână a locurilor ce se arată grabnic oamenilor însetați ce trudesc pentru avuția și rodul pământului. Zâna potolește setea omului cu apă vie, care hrănește și copacul vieții, izvorul tuturor lucrurilor și protectorul fiecăruia. Jiana rose este creat de Liviu Grigorică și vinificat de Veronica Gheorghiu din soiul roșu Pinot Noir, în proporție de 65%, cupajat cu soiul roșu Shiraz, în proporție de 35%.
ASPECT: Roz-piersică.
MIROS: Jiana rose potelește setea celor care vor vinul proaspăt, dăruit de strugurii sănătoși ai pământului românesc. Cele două soiuri bucură simțurile cu arome de fructe de livadă și fructe tropicale, coapte.
GUST: O structură ușor onctuoasă, delicată, cu aceleași note de fructe, intrpătrunse subtil cu note de vanilie și alte condimente, ce se linitesc repede și anunță ultima parte a degustării.
ASOCIERE CULINARĂ: O alegere bună pentru aperitiv, dar și alături de peprate cu fructe de mare, pește sau mâncăruri condimentate (picante).
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
55,66 RON Începând cu: 50,09 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Vinarte
Vinarte - Domeniile Vinarte Cuvee Rose (M + FN) - 0.75L, Alc: 12.5%
REGIUNE / ȚARĂ: MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT, FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ROSE SEC. În 1998, un grup de afaceriști români, francezi și italieni, aduși împreună de pasiunea pentru vin au creat brand-ul Vinarte. Începuturile sunt cel mai frumos moment, de aceea merită să știm despre cei trei afaceriști care au apelat la specialiști și au achiziționat trei domenii viticole: Villa Zorilor-Dealu Mare; Bolovanu-Sâmburești și Stârmina-Mehedinți.
Fondatorii au plantat soiuri pure, autohnone și soiuri populare din Europa de vest, au adus aparatură modernă și barique-uri din stejar pentru păstrarea celor mai bune monosoiuri și cupaje. În Mehedinți au fost plantate soiuri românești: Tămâioasă, Fetească Neagră, Fetească Albă, Novac și, bineînțeles, soiuri originare din Franța (Sauvignon Blanc și Merlot) și Germania (Riesling).
Cele două soiuri roșii varietale au fost vinificate separat, in funcție de parcelă. Fermentarea alcoolică are loc la temperatură joasă pentru a se păstra diferitele arome de fructe și prospețimea vinului. După această fază vinul este limpezit natural în vase din oțel inoxidabil.
ASPECT: Roz-somon.
MIROS: Cuvee rose are un buchet definit de arome fructate, ce amintesc de zmeură, și un siav vegetal, apropiat de ierburile aromatice.
GUST: Pe papile este ușor acidulat, cu arome dulci din compot de cireșe și alte fructe de pădure cu ton acrișor. Gust final scurt spre mediu, fructat.
ASOCIERE CULINARĂ: Un rose pentru mesele cu supă cremă de ciuperci, ton în crustă de susan, crustacee sau simplem degustări cu brânzeturi.
TEMP. DE SERVIRE: 7 - 8°C.
38,64 RON Începând cu: 34,78 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Vinarte
Vinarte - Domeniile Vinarte Cuvee Alb (SB + FA) - 0.75L, Alc: 12.5%
REGIUNE / ȚARĂ: MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC, FETEASCĂ ALBĂ
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ALB SEC. În 1998, un grup de afaceriști români, francezi și italieni, aduși împreună de pasiunea pentru vin au creat brand-ul Vinarte. Începuturile sunt cel mai frumos moment, de aceea merită să știm despre cei trei afaceriști care au apelat la specialiști și au achiziționat trei domenii viticole: Villa Zorilor-Dealu Mare; Bolovanu-Sâmburești și Stârmina-Mehedinți.
Fondatorii au plantat soiuri pure, autohnone și soiuri populare din Europa de vest, au adus aparatură modernă și barique-uri din stejar pentru păstrarea celor mai bune monosoiuri și cupaje. În Mehedinți au fost plantate soiuri românești: Tămâioasă, Fetească Neagră, Fetească Albă, Novac și, bineînțeles, soiuri originare din Franța (Sauvignon Blanc și Merlot) și Germania (Riesling).
Cupajul de Sauvignon Blanc și Fetească Albă, realizat în proporții egale, pune în evidență tipicitatea soiurilor prin armele de fructe proaspete. Fermentația alcoolică are loc în cisterne din inox de 100 de hectolitri, la temperatură cuprinsă între 10-12°C. cu drojdii selecționate pentru fiecare soi. Maturare vinului are loc în aceleași cisterne de inox.
ASPECT: Galben-pal, strălucitor.
MIROS: Buchetul aduce arome proaspete de fructe verzi și galbene.
GUST: Din solul bogat în argilă, nisipuri și marne, cele două soiuri au extras note de minerale, prezente în textură pentru a echilibra aromele de fructe.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la preparatele mediteraneene, dar și preparate tradiționale, cum ar fi saramura de pui, rasolul de curcan sau plăcinta cu praz.
TEMP. DE SERVIRE: 7 - 8°C.
38,64 RON Începând cu: 34,78 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
LacertA
LacertA - Feteasca Neagra DOC 2021 - 0.75L, Alc: 14.9%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 14.9%
VIN ROȘU SEC. Podgoriile Lacerta se află la sud de munții Carpați, de-a lungul Paralelei 45, care trece prin Piemont și Bordeaux. Poziționarea benefică este doar prima asemănare cu vestitele regiuni viticole. În Muntenia zona este cunoscută pentru viticultura practicată de localnici încă de acum 700 de ani, iar originile acestei practici sunt în timpurile Daciei și Imperiului Roman, care a lăsat moștenire cultura vinului așa cum a făcut și în inima Imperiului și în teritoriile Franței de astăzi.
În Muntenia primăvara este uscată, toamna însorită și pământul fertil și curat, numai bine pentru viile bogate ce se întind pe sute de hectare. În același loc, printre vii se zăresc adesea șopârlele verzi, cele de la care a fost împrumutat în 2011 numele latin al acestui vin: LacertA.
ASPECT: Roșu intens, rubiniu.
MIROS: Buchetul de fructe roșii, dominat de prune uscate și afumate este echilibrat de o notă de maturare, scurtă, oferită de maturarea parțială în butoaie de stejar.
GUST: O notă de stejar, aduce o structură mai clară, la care se adaugă note de prună uscată, afine, smochine și struguri stafidiți. Notele de mijloc aduc și un amestec de condimentele, din care rămân nuanțe de vanilie și ienibahar. Postgust lung, fructat.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin din roșu românesc potrivit la mesele cu preparate tradiționale din carne roşie, carne de curcan, paste, alte preparate condimentate şi gustări cu brânzeturi tari, maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
88,21 RON Începând cu: 79,39 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Recas
Recas - Cuvee Uberland DOC 2021 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD RECAȘ - BANAT / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, FETEASCĂ NEAGRĂ, NEGRU DE DRĂGĂȘANI
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. Cuvée Überland este eticheta reprezentativă a vinifcatorilor de la Crama Recaș. Diferitele cupaje și loturi produse de-a lungul anilor au adus apreciere și multe premii la conscursuri locale și internaționale.
La Crama Recaș vinurile liniștite, în majoritate monosepaje, urmate de cupaje liniștite și spumante sunt obținute din soiuri autohtone cu lungă tradiție în regiune (Fetească Regală, Fetească Neagră, Cadarcă), dar și soiuri europene cu origini în Franța (Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Merlot, Muscat, Syrah).
Pe acest vin au fost aleși struguri din parcelă cu expoziție sud unde vița de vie este hrănită de solul bogat în argilă și calcar. Mustul ravac din cele două soiuri este macerat în cisterne de inox cu temperatură controlată, iar după fermentația secundară vinurile sunt asamblate. Vinul este maturat pentru o perioadă 12 luni în butoaie noi din stejar Dargeaux & Jaegle.
ASPECT: Roșu-rubiniu, închis.
MIROS: Cele patru soiuri reușesc să aducă armonia terroir-ului din Recaș și echilibrul aromelor de fructe roșii și lemn. Notele de coacăze negre, afine, smochine dulci și zemoase, sunt urmate subtil de notele mai amărui ale lemnului ars, ciocolată și vișine.
GUST: Lotul anului 2021 aduce un gust mai intens, cu tanini șlefuiți, întreținuți de alcoolul bine integrat ce aduce un post gust fructat și lung.
ASOCIERE CULINARĂ: Un cupaj nemaipomenit la mesele cu piept de rață, cotlet de miel în crustă de fistic, cotlet de berbecuț cu piure, antricot de vită Wagyu, filet mignon cu sos de vin roșu, paste cu trufe și parmezan, brânzeturi cu mucegai albastru și prăjituri cu ciocolată amară și fructe negre.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute. Potențial de învechire la sticlă de minimum 15 ani).
139,15 RON Începând cu: 125,24 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
SERVE
Serve - Terra Romana Chardonnay 2023 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE MUNTENIEI - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
VOL. ALC.: 13%
VIN ALB SEC. S.E.R.V.E este o poveste frumoasă despre puterea de a persevera și emoția descoperirii ce alimentează curiozitatea. S.E.R.V.E (Societatea Euro Română de Vinuri de Excepție), a fost inființată în 1994, iar la începutul anilor 2000, au fost realizate investiții în construcția unei crame proprii, complet nouă, în apropiere de culturile de viță din Ceptura.
În anii următori, S.E.R.V.E a realizat prima îmbuteliere a vinurilor sale și vinificarea primilor struguri din recolta proprie. Fondatorul cramei, Contele Guy Tyrel de Poix, și echipa sa, au adus oenologia la stadiul de artă, transformată în practică, cu răbdare și atenție deosebită.
Terra Romana Chardonnay este acea licoare care aduce încă un dar comun poporului român și francez. „Distingem în apă propriul chip; dar în vin vedem inima celuilalt”. Cuvinte simple care unesc cele două culturi peste mii de kilometri și ne îndeamnă să vă spunem mai multe despre acest vin alb deosebit, creat să îmbuneze trupul și sufletul.
ASPECT: Galben-pai, cu reflexii verzui.
MIROS: Buchetul este delicat, sublim, ca o dimineață de vară în grădină, unde soare încălzește ușor atmosfera și se simte o adiere de salcâm, fân uscat în împrejurimi și o notă de citrice proaspăt stoarse într-o limonadă rece.
GUST: Delectează și papilele cu textura licoroasă, bogată în minerale, acidulată, verde și dulce, mulțumită gustului de măr copt.
ASOCIERE CULINARĂ: Un Chardonnay elegant, potrivit la mesele cu aperitive, preparate cu pui la grătar, macrou la cuptor cu legume, fructe de mare și gustări cu brânzeturi proaspete.
TEMP. DE SERVIRE: 13 - 14°C. (Potențial de învechire la sticlă de 8 până la 10 ani).
57,97 RON Începând cu: 52,17 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Tohani
Mosia Tohani - Vinoteca Feteasca Neagra DOC 2007 - 0.75L, Alc: 13.9%
ANUL DE RECOLTĂ: 2007
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 13.9%
VIN ROȘU SEC. Valahorum este brand-ul care unește vinurile din trei crame din zona Muntenia și Oltenia, prin pasiunea celor trei oameni care le au în grijă și a echipelor care lucrează cu aceștia an de an.
Cramele din Dealu Mare și Drăgășani cresc soiuri românești și străine, pentru vinuri albe, rose și roșii, proaspete și maturate, oferite publicului în game de autor și game selecte.
Vinoteca este o gamă ce oferă, așa cum îi spune și numele, vinuri de colecție, ținute în condițiile optime ale hrubelor din Tohani. Unul dintre cele mai cunoscute soiuri românești, Fetească Neagră, vinificată în anul 2007, are nevoie de cel puțin 3 ore de decantare pentru a oferi arome complexe, potrivite alături de preparatele tradiționale cu carne și multă bună dispoziție.
ASPECT: Roșu-rubiniu, cu nuanțe portocalii. Eticheta și cutia sunt relizate după design-ul artistului român Mircea Moroianu.
MIROS: Fructe de pădure coapte și magiun scos din monotonie cu un praf de condimente orientale.
GUST: Fascinează cu straturile suprapuse de tanini fini ce dau tușe fructate, apoi aciditatea echilibrată ce încheie degustarea într-un ton mediu, sec.
ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit la mesele cu preparate tradiționale românești, ce includ și vânat, cât și gustări cu brânzeturi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 19°C. ((Este recomandată decantarea timp de 190 de minute)
254,10 RON Începând cu: 228,69 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Patrick De Ladoucette
Patrick De Ladoucette - L'Angelo Toscana Rouge 2015 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2015
REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA IGT / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: SANGIOVESE, MERLOT
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROȘU SEC. Familiile Comte Lafond si Ladoucette au produs primele vinuri încă din secolul al XVII-lea, iar parteneriatul acestora a câștigat admirație și a adus prestigiu vinurilor produse in Valea Loarei.
În 1972, baronul Patrick De Ladoucette a preluat conducerea companiei, a extins operațiunile în Sancerre, Chablis, Vouvray și Chinon și a devenit unul dintre cei mai cunoscuți exportatori ai vinurilor franțuzești la nivel european.
L'Angelo este un vin cu indicație geografica tipică, produs pentru casa franceză Baron Patrick De Ladoucette în regiunea viticolă Toscana, din Italia. Cupajul roșu este obținut din soiul local Sangiovese, în proporție de 60%, și soiul Merlot cu 40%.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: Unul dintre giuvaierurile vinurilor roșii, cu un echilibru perfect între arome intense și eleganță. Deschide orizontul vinurilor roșii prin aromele de fructe roșii, note florale delicate și accente scurte de lemn, oferite de maturarea în baricuri din stejar.
GUST: Pe papile seduce cu textura sa catifelată, tanini bine integrați și persisteța aromelor de coacăze negre, vișine și condimente exotice. Gust final lung și armonios.
ASOCIERE CULINARĂ: Profilul fructat, cu remanență lungă, este perfect la mesele cu mezeluri crud-uscate, feluri principale cu carne de miel, vițel și pasăre (pui, curcan, rață).
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
67,76 RON Începând cu: 59,29 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Lechburg
Lechburg - Frizzante Spago Alb BIO - 0.75L, Alc: 11.5%
REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY, GEWURZTRAMINER
VOL. ALC.: 11.5%
VIN FRIZZANTE ALB SEC. În Transilvania, la poalele Carpaților, este pământul cultivat cu viță de vie de sute de ani. Printre primi care au cultivat vie sunt germanii veniți din Valea Rhinului și regiunea viticolă situată aproape de râul Mosel. Urmașii lor, sașii, au continuat cultivarea viței de vie și producția de vin chiar și după Al Doilea Război Mondial, când o parte din ei s-au întors pe teritoriile de origine.
În prezent, crama Lechburg păstrează patrimoniul natural al locului, moștenirea influențelor franceze din Alsacia și Rin în cultivarea viței de vie și o gamă variată de vinuri din soiurile Chardonnay, Gewurztraminer, Golden Muscat, Pinot Grigio, Pinot Noir, Riesling de Rhin, Sauvignon și Fetească Regală.
Noua gamă de vinuri Spago, aduce o parte din tradiția vinurilor frizzante produse în regiunile italiene. Inspirat de obiceiul bunicului său de a închide sticlele de vin cu dop de plută și legătură de siguranță făcută din sfoară, vinificatorul italian Cristiano Guaranto a ales să facă același lucru pentru gama Spago. Numele gamei, Spago, se traduce în șir sau șnur, ce se găsește pe fiecare dintre cele două sticle, prins cu un sigiliu negru sau roșu. Șnurul simbolizează și legătura vinurilor cu tradiția și oamenii din regiunea italiană ce îi este dragă lui Cristiano Guaranto.
ASPECT: Galben-pai cu reflexii aurii. Perlaj slab în primele momente de aerare.
MIROS: Parfum de flori albe și fructe tropicale, caracteristic unui vin spumant obținut prin metoda Charmat.
GUST: Un vin cu aciditate slabă, note minerale oferite de Chardonnay și arome fructate din Gewurztraminer. Post gust de durată medie, floral și sec.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin răcoritor pentru mesele cu aperitive și feluri principale cu pește.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
43,79 RON Începând cu: 39,41 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Casa Olteanu
Casa Olteanu - Gramma Cuvee Visan Rose eticheta H.M. 2023 - 0.75L, Alc: 12.6%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: BUCIUM, IAȘI - MOLDOVA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, MERLOT
VOL. ALC.: 12.6%
VIN ROSE SEC. În 1992, familia Olteanu a primit moștenire un lot de pământ cu viță de vie, aflat în apropiere de Iași. Membrii familiei Olteanu au primit proprietatea și au început să lucreze la proiectul de suflet pentru primele vinuri Gramma. Astfel, în anul 2005, familia Olteanu a continuat efortul de a lucra și extinde afacerea prin accesarea unor fonduri, formarea unei echipe pentru o cramă și consiliere pe partea de tehnologie.
Vinurile Gramma sunt apreciate și populare pentru complexitatea și caracterul select, ce invită la descoperire, devin o sursă de inspirație și pornesc acele conversații care aduc la suprafață caracterul omului și claritatea sentimentelor sale.
ASPECT: Roz-piersică, cu reflexii aurii.
MIROS: Parfum de fructe proaspete, în special zmeură și căpșuni, completate de nete vegetale de ierburi și și flori de câmp.
GUST: Gustul este echilibrat de structura aromelor de fructe roșii și flori, completate de aciditatea naturală. Notele de mure și afine din Fetească Neagră revigorează și relaxează papilele alături de căpșuni, vișine și condimente oferite de soiul Merlot. Postgust fructat, mediu, sec.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la mesele cu fructe de mare, sushi, salate proapsete și brânzeturi.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
45,38 RON Începând cu: 40,84 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Babich
Babich - Black Sauvignon Blanc 2023 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: MARLBOROUGH / NOUA ZEELANDĂ
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ALB SEC. Vinăria Babich a fost fondată de croatul Josip Babich în Noua Zeelandă la începutul secolului XX. După ce a plantat primii butași în 1912 în nordul regiunii Aukland, într-un loc numit mlaștina Kaikino, acesta a reușit împreună cu fratele său să producă primul vinul sub denumirea Babitch Brothers.
Pe parcursul deceniilor familia Babich și-a extins domeniul cu noi podgorii pentru soiurile Cabernet Sauvignon, Pinot Noir și Chardonnay. Portofoliul actual este asigurat de numeroasele vinuri produse în două regiuni viticole cu renume din Noua Zeelandă: Marlborough și Hawke’s Bay. Marlborough este un loc unic unde terroir-ul este compus din climat rece, zone însorite și precipitații scăzute, propice soiurilor albe, cum este acest Sauvignon Blanc.
Struguri din soiurile Waihopai, Awatere și domeniu din Valea Wairau sunt culeși, zdrobiți și presați cu contact minim cu pielița strugurilor. Mustul este limpezit și fermentat în cisterne din oțel unde sunt fermentați cu o varitate de drojdii pentru a dezvolta arome complexe. O parti din vin urmează fermentarea malolactică. După degustarea detaliată a vinurilor este realizată cupajarea și îmbutelierea.
ASPECT: Galben-pal, strălucitor.
MIROS: Arome de mosc, agrișe, mandarine și o notă de fenicul.
GUST: Aduce pe papile arome de lămâie, lime, agrișe și coacăze negre. Pe măsură ce este degustat se dezvoltă note suplimentare de grepfrut și pepene galben. Postgust lung, cu note de ananas copt și condimente.
ASOCIERE CULINARĂ: Aromele deosebite ale acestui Sauvignon Blanc argentinian sunt recomandate la mesele cu fructe de mare.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
110,84 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Tohani
Mosia Tohani - Vinoteca Tamaioasa Romaneasca DOC 2012 - 0.75L, Alc: 9.8%
ANUL DE RECOLTĂ: 2012
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ
VOL. ALC.: 9.8%
VIN ALB DULCE. Valahorum este brand-ul care unește vinurile din trei crame din zona Muntenia și Oltenia, prin pasiunea celor trei oameni care le au în grijă și a echipelor care lucrează cu aceștia an de an.
Cramele din Dealu Mare și Drăgășani cresc soiuri românești și străine, pentru vinuri albe, rose și roșii, proaspete și maturate, oferite publicului în game de autor și game selecte.
Vinoteca este o gamă ce oferă, așa cum îi spune și numele, vinuri de colecție, ținute în condițiile optime ale hrubelor din Tohani. Unul dintre cele mai cunoscute soiuri românești, Tămâioasă Românească, vinificată în anul 2012, oferă arome delicate ce merită savurate în tihnă, alături de cei dragi, sec sau alături de preparatele recomandate.
ASPECT: Galben-pal, cu reflexii aurii.
MIROS: Revigorează și binedispune cu parfumul de portocal, smochine confiate și miere de zmeură cu polen.
GUST: Pe papile aduce dulceața de gutuie și stafide amestecate. Tușele de botrytis sunt menținute de note citrice ce definesc echilibrul gustativ și lasă un gust final mediu.
ASOCIERE CULINARĂ: Delicios alături de gustări cu Foie Gras, branzeturi cu mucegai albastru și prăjituri cu cremă de vanilie.
TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C.
151,25 RON Începând cu: 136,13 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
SERVE
Serve - Cuvee Alexandru DOC 2019 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2019
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. S.E.R.V.E este o poveste frumoasă despre puterea de a persevera și emoția descoperirii ce alimentează curiozitatea. S.E.R.V.E (Societatea Euro Română de Vinuri de Excepție), a fost inființată în 1994, iar la începutul anilor 2000, au fost realizate investiții în construcția unei crame proprii, complet nouă în apropiere de culturile de viță din Ceptura.
În anii următori, S.E.R.V.E a realizat prima îmbuteliere a vinurilor sale și vinificarea primilor struguri din recolta proprie. Fondatorul cramei, Contele Guy Tyrel de Poix, și echipa sa, au adus oenologia la stadiul de artă, transformată în practică, cu răbdare și atenție deosebită.
Fiecare gamă este compusă din vinuri produse cu atenție, experiență și aparatură modernă. Pentru majoritatea vinurilor fermentarea are loc în cisterne din inox, iar în funcție de soiul/soiurile și stilul fiecărui vin, maturarea are loc pentru scurtă durată, în vase din inox, sau în baricuri din stejar, care desăvârșesc aromele și oferă cele mai savuroase degustări.
ASPECT: Roșu-rubiniu.
MIROS: Numit după primul nepot al fondatorilor SERVE - Mihaela și Guy de Poix - Alexandru este un vin roșu meșteșugit cu mare pricepere din soiul Cabernet Sauvignon, apoi maturat în baricuri din stejar. Buchetul elegant aduce inconfundabile arome de cireșe coapte, aronia și coacăze negre, printre care se strecoară note de ciocolată neagră și vanilie.
GUST: Pe papile este nestăvilit în intensitatea aromelor de fructe roșii și negre, ce stau la baza structurii. Urmează aceeași ciocolată cu vanilie, dulce și potrivită unui gust final lung, savuros, clasic.
ASOCIERE CULINARĂ: Un Cabernet Sauvignon complex la început, echilibrat după ce este lăsat să respire, recomandat la mesele cu friptură de vită la grătar sau la cuptor, alte preparate din carne roșie, oaie sau vânat și gustări cu brânzeturi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 - 60 de minute. Potențial de învechire în sticlă de minimum 20 de ani).
116,93 RON Începând cu: 105,24 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Davino
Davino - Purpura Valahica Feteasca Neagra DOC 2020 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2020
REGIUNE / ȚARĂ: DOC DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. Crama Davino a fost înființată în 2003 în regiunea viticolă Dealu Mare din Muntenia, iar proprietarii sunt Dan Balaban și Bogdan Costăchescu, care se ocupă și de operațiunile de vinificare. Pe cele 68 de hectare aflate în proprietatea cramei și alte 18 hectare, deținute în arendă, sunt cultivate numeroase soiuri de calitate superioară, din care se obțin vinuri cu Denumire de Origine Controlată.
Printre soiurile reprezentative ale cramei Davino se află Feteasca Albă, Feteasca Neagră, Sauvignon Blanc, Riesling Italian, Cabernet Sauvignon și Merlot. Crama Davino produce vinuri dintr-un singur soi, dar și cupaje roșii, albe și rose, folosind tehnologia modernă a cisternelor din oțel cu temperatură controlată, aparate de sortare optică a boabelor cât și alte echipamente profesionale.
Este folosit doar mustul de calitate, obţinut prin scurgere gravitaţională, fără exces din presarea mecanică. Mustul este decantat în recipiente din inox, la temperatura controlată şi fermentat cu drojdii specializate. Fermentarea malolactică este urmată de maturarea în barique din stejar românesc la a doua umplere, timp de 9 luni, și învechire la sticlă de minim 12 luni.
ASPECT: Rubiniu închis, cu scurte reflexii violet.
MIROS: Nasul este impresionat de note delicate de cuișoare, merișoare proaspete, prune confiate și măceșe roșii.
GUST: Aciditate medie cu tanini pământii, alcool discret, bine integrat. Post gust cu note de ceai negru și bucăți de fructe uscate.
ASOCIERE CULINARĂ: Alături de voie bună, șuete sau cine în doi, este excelent după aerare alături de pulpă de rață, cotlet de porc, preparate din vițel, paste cu sos de tomate și brânzeturi semi-maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 13 - 14°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute. Potențial de învechire la sticlă de până la 10 ani).
131,89 RON Începând cu: 118,70 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
SERVE
Serve - Cuvee Clemence cupaj alb (Ch + FA) 2023 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE MUNTENIEI - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY, FETEASCĂ ALBĂ
VOL. ALC.: 13%
VIN ALB SEC. S.E.R.V.E este o poveste frumoasă despre puterea de a persevera și emoția descoperirii ce alimentează curiozitatea. S.E.R.V.E (Societatea Euro Română de Vinuri de Excepție), a fost inființată în 1994, iar la începutul anilor 2000, au fost realizate investiții în construcția unei crame proprii, complet nouă în apropiere de culturile de viță din Ceptura.
În anii următori, S.E.R.V.E a realizat prima îmbuteliere a vinurilor sale și vinificarea primilor struguri din recolta proprie. Fondatorul cramei, Contele Guy Tyrel de Poix, și echipa sa, au adus oenologia la stadiul de artă, transformată în practică, cu răbdare și atenție deosebită.
Cuvée Clemence este un cupaj energic de Chardonnay și Fetească Albă, ce tratează simțurile și sufletul cu arome complexe și echilibrate. Florile și condimentele trezesc amintiri, apoi aduc totul în prezent. Această călătorie evoluează treptat într-o experiență atemporală și extrasenzorială.
ASPECT: Galben-pai, limpede și strălucitor.
MIROS: Chardonnay și Fetească Albă în proporție de 80%, respectiv 20%, dăruiește un buchet cu flori de salcâm, tei, flori de prun, note onctuoase de brioșe proaspete, coajă de pâine, și produse de patiserie cu vanilie.
GUST: Onctuos, cremos, cu gust de mere golden, suculente, avocado sărat, alune de pădure și gust final echilibrat, lung, bine structurat si sec.
ASOCIERE CULINARĂ: Cupajul perfect pentru mesele cu paste și somon, curcan umplut la cuptor și gustări cu brânzeturi proaspete.
TEMP. DE SERVIRE: 12 - 13°C. (Potențial de învechire la sticlă de 8 până la 10 ani).
68,12 RON Începând cu: 61,31 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Averesti
Averesti - Diamond Selection Busuioaca Blanc de Rose DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD HUŞI - MOLDOVA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: BUSUIOACĂ DE BOHOTIN
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ALB SEC. În partea de nord-est a României, pe pământul scăldat de soare se află culturile de struguri ale podgoriei Huşi. În acelaşi loc se află Centrul Viticol Avereşti, unde se produc unele dintre cele mai bune vinuri din regiunea Moldova. În această parte a ţării, prin locurile civilizaţiei străvechi Cucuteni, viţa de vie se cultivă de mii de ani.
În 1874, boierul Ştefan Negruzzi şi oenologul francez René Faure au aplicat primele practici ale viticulturii moderne. Talentatului oenolog francez i se datorează renaşterea soiurilor româneşti Zghihară şi Busuioacă, dar şi primele plantaţii ale soiurilor Merlot, Cabernet şi Aligote, aduse din regiunile viticole ale Franței. Printre soiurile cultivate în Podgoria Huşi sunt Zghihara de Huși şi Busuioaca de Bohotin, Fetească Regală, Fetească Albă, Aligote, Sauvignon Blanc, Traminer şi Cabernet Sauvignon.
Busuioacă de Bohotin este un soi românesc cu pielița roșiatică din care se produc de obicei vinuri rose. Blanc de Rose este obținut prin vinificarea în alb a soiului Busuioacă de Bohotin, și oferă arome deosebite ce i-au adus apreciere și dinstincția medaliei de aur la Concursul Internațional Vinalies Paris 2023.
ASPECT: Galpen-pai, strălucitor.
MIROS: Un profil aromatic aparte, cu arome de fructe exotice (litchi, papaya, pepene galben), completate cu note verzi de busuioc.
GUST: Papilele sunt învăluite delicat de aromele busuiocului verde, ce stă la baza organoleptică a soiului Busuioacă. Vinul are și o aciditate naturală, plăcută, cu un post gust sec.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandăm acest vin alb alături de salate, somon, preparate ușoare din carne albă.
TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.
60,50 RON Începând cu: 54,45 RON+ 0,50 RON garanție SGR