Vinuri BIO

Ce sunt vinurile BIO sau naturale? Printre cele mai simple definitii, vinurile BIO sunt acele vinuri produse din struguri recoltati din vita de vie unde substantele chimice, aditivii si trucurile de viticultura sunt reduse aproape de zero.


Producatorii de vinuri din România primesc certificare din partea institutiilor statului Roman, pentru parcelele, podgoriile sau areale extinse care sunt ingrijite BIO, iar produsele rezultate din acestea au pe eticheta sau contraeticheta un logo distinctiv.


Si produsele importate pot detine certificare BIO recunoscuta la nivelul Uniunii Europene, iar alaturi de aceasta certificare europeana poate fi prezenta si certificarea BIO oferita de institutiile statului Roman.  


Pe BeiCeVrei gasesti cele mai populare tipuri de vinuri ce detin certificare BIO, de la cei cunoscuti producatori din Romania cat si din state ca Franta si Italia.


 

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 1
  2. 2
Grilă Listă
Filtru
  • Domaine H&G Buisson - Sous la Chateau, AOC blanc BIO 2017 - 0.75L, Alc: 13% Domaine H&G Buisson - Sous la Chateau, AOC blanc BIO 2017 - 0.75L, Alc: 13%

    Domaine H&G Buisson

    Domaine H&G Buisson - Sous la Chateau, AOC blanc BIO 2017 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SAINT-ROMAIN AOC - BURGUNDIA / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Sous le Chateau vine din pitorescul şi fermecatorul Saint-Romain, acolo unde familia Buisson cultivă viţă de vie din secolul al XII-lea.

     

    Vinul de Chardonnay este obţinut din viticultura organică. Strugurii sunt culeși manual, depozitați în lăzi, vinificați tradițional, apoi vinul este maturat în butoaie din stejar.

     

     

    ASPECT: Vin galben-pai, cu tentă verzuie.

     

    MIROS: Un Chardonnay classic, elegant, prin buchetul de flori albe, pâine prăjită şi fructe coapte (prune mirabelle și piersici).

     

    GUST: Un vin cu accente fructate si aciditate mică, pentru o degustare prelungită şi satisfacătoare. Post gust mediu, onctuos, absolut răcorito la temperatura optimă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru mesele cu foie gras, ştiucă, crustacee în sos, tocană, cârnăciori şi brânzeturi (în special Munster şi Roquefort).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Domaine Rouge Garance - Feuille de Garance AOP, BIO 2018 - 0.75L, Alc: 14.5% Domaine Rouge Garance - Feuille de Garance AOP, BIO 2018 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Domaine Rouge Garance

    Domaine Rouge Garance - Feuille de Garance AOP, BIO 2018 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: COTES DU RHONE AOP - VALEA RONULUI / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: GRENACHE, SYRAH, CINSAULT

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. În regiunea Rhone, din Franța se află domeniul Rouge Garance, cu 30 de hectare, ce oferă producţie pentru 9 soiuri de vin. Dintre acestea, Feuille de Garance, Grenache, Syrah și Cinsault sunt alese pentru majoritatea cupajelor din portofoliul vinificatorului francez. 

     

    Soiurile din cupaj sunt cultivate cu pasiune, iar strugurii sunt recoltaţi manual pentru a se realiza un cupaj de 60% Grenache, 30% Syrah şi 10% Cinsault.

     

     

    ASPECT: Recolta din 2017 aduce un vin roşu închis, impresionant, atât în sticla proprie cât şi în pahar unde își va etala reflexiile și buchetul.

     


    MIROS: Toate soiurile îşi aduc contribuţia, însă cel care iese în evidență este Syrah, ce oferă note persistente și rafinate

     

    GUST: Un vin proaspăt şi echilibrat, cu note de violete, piper şi coniac distilat din cireşe.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit pentru mesele îmbelşugate cu carne de vită, miel şi vânat (cerb).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Chateau Ferran - Saint Pierre, Bordeaux Rouge Superieur BIO 2021 -  0.75L, Alc: 12.5% Chateau Ferran - Saint Pierre, Bordeaux Rouge Superieur BIO 2021 -  0.75L, Alc: 12.5%

    Chateau Ferran

    Chateau Ferran - Saint Pierre, Bordeaux Rouge Superieur BIO 2021 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SAINT-PIERRE-DE-BAT - BORDEAUX SUPERIOR / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON, CABERNET FRANC

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Podgoria este situată în Saint Pierre de Bat, în regiunea Haut-Benauge, la sud-vest de Entre-Deux-Mers, o sub-regiune Bordeaux. Soiul Cabernet Sauvignon, aflat în mare proporţie la cupajele St. Pierre, este cultivat pe 40% din cele 35 de hectare.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu cu reflexii violet.

     

    MIROS: Relaxant, cu arome amestecate de fructe roșii și negre (zmeură, căpșune, coacăze negre, cireșe cărnoase) și condimente, evidențiate cu o tușă de piper.

     

    GUST: Rotund și îndrăzneț, cu aceleași arome de fructe roșii, astringență discretă, alcool bine integrat și postgust mediu spre lung, sec.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un Bordeaux clasic, corpolent, ce merită savurat la mesele cu preparate din carne de vită / viţel și vânat.  

     

    TEMP. DE SERVIRE: 15 - 18°C.

     

    36,76 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Petro Vaselo - Maletine alb, DOC, BIO 2023 - 0.75L, Alc: 14% Petro Vaselo - Maletine alb, DOC, BIO 2023 - 0.75L, Alc: 14%

    Petro Vaselo

    Petro Vaselo - Maletine alb, DOC, BIO 2023 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC RECAȘ - BANAT / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ALB SEC. Cel care a pus bazele cramei este Nello Dal Tio, originar din Italia, Provincia Treviso. În 2002, Nello a fost inspirat să înceapă producția de vin în România după ce a vizitat podgoriile din Timiș, cu peisaje asemănătoare regiunii Veneto, unde și-a petrecut copilăria.

     

    Crama Petro Vaselo se află în județul Timiș, regiunea Dealurile Banatului, iar compania deține 172 de hectare cu orientare sudică, din care 42 plantate cu viță de vie. Dealurile formează un amfiteatru ce oferă viței un microclimat cu temperaturi și precipitații favorabile. Solul este fertil, cu straturi predominante de clei și calcar.

     

    Calitatea vinurilor Petro Vaselo este oferită de atenția, știința și, nu în ultimul rând, răbdarea de a crea ceva natural și pur. Strugurii sunt culeși și sortați manual de două ori. Fermentarea are loc în vase diferite, în funcție de soi și de lot, iar în funcție de stilul vinului, după fermentare, vinul este maturat cu drojdia sa naturală timp de câteva luni sau ani. Monosoiurile și cupajele roșii sunt îmbuteliate fără filtrare, pentru a permite drojdiei să mărească potențialul de maturare și compușilor naturali să dezvolte profilul aromatic al fiecărei ediții.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, intens.

     

    MIROS: Parfumul bogat de pere galbene, coapte, lămâie și condimente, în proporții ce oferă eleganță și savoare.

     

    GUST: Corpul proaspăt, definite de aceleași citrice și condimente, aduce note de alune prăjite, reci și onctuoase, suplimentate de vanilie ce anunță maturarea de 6 luni în baricuri din stejar. Postgust scurt spre mediu, sec

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Servit rece, este răcoritor și savuros ca aperitiv sau alături de preparate din pește.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Domaine Grossot - Chablis AOC, BIO 2019 - 0.75L, Alc: 13% Domaine Grossot - Chablis AOC, BIO 2019 - 0.75L, Alc: 13%

    Domaine Grossot

    Domaine Grossot - Chablis AOC, BIO 2019 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CHABLIS AOC - BURGUNDIA / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Parcelele domeniilor Grossot sunt situate în localitățile Fleys, Chichée și Fontenay, orientate spre nord și nord-vest. Culturile Grossot ce se întind pe un total de 13 hectare oferă struguri bogați din soiul Chardonnay, pentru producția unui vin de calitate superioară, de peste 35 de ani.

     

    Pentru acest vin mustul este tras în cisterne pentru a fermentarea alcoolică și malolactică. Vinul proaspăt este lăsat la maturare în prezența resturilor de drojdie pentru a dezvolta aromele complexe și structura. Dacă este necesar vinul este limpezit pentru a se îndepărta proteinele și răcit pentru a filtra cristalele. Vinul este îmbuteliat la 10 - 20 de luni de la recoltă.  

     

     

    ASPECT: Galben-pal, limpede, cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Un Chablis clasic, mineral. Aromele de piersică, pepene galben și lămâie se lasă puțin așteptate.

     

    GUST: Pe papile este nedespărțit de aroma sărurilor minerale (silex), note de drupe acoperite de vegetale proaspete, vioi. În post gust aduce aciditatea, influențată de același minerale ale solului bogat din Burgundia.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un Chardonnay generos pentru mesele cu preparate din carne de porc, pește (somon, ton), scoici și diferite tipuri de brânzeturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Domaine du Nozay - Cuvee Domaine Sancerre BIO 2022 - 0.75L, Alc: 12.5% Domaine du Nozay - Cuvee Domaine Sancerre BIO 2022 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Domaine du Nozay

    Domaine du Nozay - Cuvee Domaine Sancerre BIO 2022 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALEA LOAREI / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Pe domeniul Nozay vița de vie este hrănită de un sol bogat, pe care s-au aflat cu mult timp în urmă ape bogate în faună și floră. Din era geologică Kimmeridgian au rămas fragmente de piatră cu minerale și clei ce oferă soiurilor mineralitatea evidentă. Tot în Sancerre, unde se află podgoria Nozay, solul este bogat în fosile de crustacee care se albesc pe măsură ce se usucă și devin albe, de aceea în zonă este văzut adesea ‘pământul alb’.

     

    Boabele sunt stoarse cu presă pneumatică pentru cel mai pur must, iar fermentarea are loc în cisterne din oțel inoxidabil în formă de butoi și în vase de teracotă. În timpul vinificării nu se adaugă dioxid de sulf sau drojdie. Mustul este lăsat să fermenteze cu drojdia proprie, fără aditivi și fără reglarea temperaturii.

     

    Timpul și natura sunt lăsate să creeze acest vin, pentru a oferi tuturor prospețimea și aromele pline de viață ale strugurilor crescuți cu grijă în terroir-ul din Valea Loarei.

     

     

    ASPECT: Galben intens, cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Un Sauvignon Blanc clasic, definit de note citrice, drupe și migdale.

     

    GUST: Textura aduce arome verzi, ușor amărui, o notă onctuoasă și o tușă de minerale (sare). Aciditate medie spre lungă, cu gust final mediu, sec.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere inspirată pentru aperitive cu brânză crottin de chavignol și feluri principale cu carne de pasăre (pui cu fenicul), ficat de vită lionez sau stridii și ale fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    86,92 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Lechburg - Feteasca Regala DOC, BIO 2023 -  0.75L, Alc: 12.5% Lechburg - Feteasca Regala DOC, BIO 2023 -  0.75L, Alc: 12.5%

    Lechburg

    Lechburg - Feteasca Regala DOC, BIO 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ REGALĂ

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Feteasca Regală este un soi alb, românesc, identificat în regiunea Transilvaniei, un posibil rezultat al hibridizării naturale între Fetească Albă și Grasă de Cotnari.

     

    Soiul românesc Fetească Regală își schimbă culoarea de la galben pai la galben auriu după o periodă de maturare, iar profilul aromatic este fructat, cu un nivel ridicat de aciditate ce conferă o placută prospețime și finețe la degustare.

     

    Pentru acest vin sunt culeși struguri din soiul Fetească Regală, sortați manual și desciorchinați. Urmează presare ușoară, deburbare și limpezire naturală a mustului. Fermentarea alcoolică are loc încet în cisterne din beton, cu temperatură controlată. Vinul este maturat în aceleași recipiente timp de 5-7 luni cu batonaj.  

     

     

    ASPECT: Galben-pal, cu reflexii vezui.

     

    MIROS: Arome de ierburi și flori de câmp ce încropesc fundalul aromatic al soiului alb românesc.

     

    GUST: Se dezvăluie pe papile cu o textură acidulată persistentă, ușor vegetală și lemnoasă. Gust final scurt, sec, cu alcool discret.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Răcit la temperatura recomandată și savurat în ritmul propriu se dovedește excelent la mesele cu aperitive, brânzeturi ușoare, mezeluri semi-afumate și legume proaspete.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • DFR - Arrogance Alb (SB + FA) DOC, BIO 2022 - 0.75L, Alc: 14.5% DFR - Arrogance Alb (SB + FA) DOC, BIO 2022 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Domeniile Franco - Române

    DFR - Arrogance Alb (SB + FA) DOC, BIO 2022 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC, FETEASCĂ ALBĂ

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Domeniile Franco-Române se află în regiunea Dealu Mare, între localitățile Gura Vadului și Săhăteni. În această parte a țării, Denis Thomas, proprietar și vinificator din Burgundia, a început producția pe un domeniu întins pe 45 de hectare.

     

    Din 2020 Domeniile Franco-Române aparțin unui grup de investitori români, care lucrează în prezent 85 de hectare de viță de vie. Vinurile cramei românești sunt certificate Ecocert, fapt ce impune proceduri de vinificare stricte, la care se adaugă analize în laborator propriu pentru fiecare fază de producție pentru a se obține vinuri de calitate superioară.

     

    Gamele oferite de Domeniile Franco-Române includ monosoiuri și cupaje de vinuri albe, rose și roșii, obținute din soiuri autohtone vechi, dar și din soiuri cunoscute din Europa, cultivate cu succes în regiunile viticole din România.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Arrogance alb sec 2022 aduce simțurilor un amestec de arome dulci și proaspete din trandafiri și caprifoi, completate de fructe galbene, coapte.

     

    GUST: Pe papile se păstrează aromele de flori, iar cele verzi se păstrează prin struguri verzi și frunze. Aromele fructate sunt aduse de fructe galbene - pomelo și caise coapte. În post gust are o aciditate fructată, scurtă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere răcoritoare pentru preparatele cu pui sau macrou la grătar, curcan la cuptor, fructe de mare, tarte cu brânză de capră și ceapă caramelizată.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Petro Vaselo - Orange Riesling Italian BIO 2023 - 0.75L, Alc: 14% Petro Vaselo - Orange Riesling Italian BIO 2023 - 0.75L, Alc: 14%

    Petro Vaselo

    Petro Vaselo - Orange Riesling Italian BIO 2023 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: IG VIILE TIMIȘULUI - BANAT / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: RIESLING ITALIAN

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ALB SEC. Cel care a pus bazele cramei este Nello Dal Tio, originar din Italia, Provincia Treviso. În 2002, Nello a fost inspirat să înceapă producția de vin în România după ce a vizitat podgoriile din Timiș, cu peisaje asemănătoare regiunii Veneto, unde și-a petrecut copilăria.

     

    Crama Petro Vaselo se află în județul Timiș, regiunea Dealurile Banatului, iar compania deține 172 de hectare cu orientare sudică, din care 42 plantate cu viță de vie. Dealurile formează un amfiteatru ce oferă viței un microclimat cu temperaturi și precipitații favorabile. Solul este fertil, cu straturi predominante de clei și calcar.

     

    După o primăvară și vară tipică pentru regiunile noastre, toamna caldă și lipsită de precipitații a dezvoltat o cultură bună, din care s-au cules manual și strugurii din soiul Riesling Italian, care a fost apoi selecționat manual și vinificat la crama Petro Vaselo. După macerarea cu pielițe timp de 60 de zile în cisterne din oțel vinul este tras și lăsat la maturare pe drojdie cu batonaj frecvent. Maturarea în butoaie de lemn are loc timp de 6 luni, iar după îmbuteliere vinul este invechit încă 2 luni. 

     

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor.

     

    MIROS: Ușor efervescent, cu parfum de fructe coapte și flori. Se deschid note de piersici, flori albe și fructe zaharisite.

     

    GUST: Un Riesling robust, mulțumită aromelor onctuoase de fructe coapte, drojdie și lemn. Aciditatea echilibrată aduce un postgust mediu spre lung, sec, savuros.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Răcit la temperatura recomandată și servit într-un pahar potrivit, acest Riesling este grozav la mesele cu preparate din carne de porc, mai ales tocăniță de porc mistreț cu mămăliguță.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12- 14°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Petro Vaselo - Alb de Petro Vaselo BIO 2024 - 0.75L, Alc: 13% Petro Vaselo - Alb de Petro Vaselo BIO 2024 - 0.75L, Alc: 13%

    Petro Vaselo

    Petro Vaselo - Alb de Petro Vaselo BIO 2024 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: IG VIILE TIMIȘULUI - BANAT / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY, RIESLING ITALIAN

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Cel care a pus bazele cramei este Nello Dal Tio, originar din Italia, Provincia Treviso. În 2002, Nello a fost inspirat să înceapă producția de vin în România după ce a vizitat podgoriile din Timiș, cu peisaje asemănătoare regiunii Veneto, unde și-a petrecut copilăria.

     

    Crama Petro Vaselo se află în județul Timiș, regiunea Dealurile Banatului, iar compania deține 172 de hectare cu orientare sudică, din care 42 plantate cu viță de vie. Dealurile formează un amfiteatru ce oferă viței un microclimat cu temperaturi și precipitații favorabile. Solul este fertil, cu straturi predominante de clei și calcar.

     

    Calitatea vinurilor Petro Vaselo este oferită de atenția, știința și, nu în ultimul rând, răbdarea de a crea ceva natural și pur. Strugurii sunt culeși și sortați manual de două ori. Fermentarea are loc în vase diferite, în funcție de soi și de lot, dar și în funcție de stilul ales pentru cupaj sau monosepaj. După fermentarea alcoolică are loc maturarea cu drojdia naturală timp de câteva luni sau ani. Alb de Petro Vaselo este produs prin fermentarea strugurilor în cisterne din oțel inoxidabil timp de 20 de zile, apoi este lăsat să se limpezească de sedimentele fine până la faza de îmbuteliere.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor.

     

    MIROS: Prospețime florală delicată, cu flori de câmp și salcâm, peste care se așază note citrice de lime și grapefruit, alături de o ușoară tentă minerală.

     

    GUST: Crocant și vivace, cu o aciditate sprintenă care poartă arome de măr verde, pere zemoase și lămâie galbenă. Finalul este curat, pur, cu o energie solară.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Ideal cu pește alb la grătar, fructe de mare cu lămâie sau salate ușoare cu brânză de capră.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Lechburg - Cru Vigna del Corvo (PN) BIO 2020 - 0.75L, Alc: 13% Lechburg - Cru Vigna del Corvo (PN) BIO 2020 - 0.75L, Alc: 13%

    Lechburg

    Lechburg - Cru Vigna del Corvo (PN) BIO 2020 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROȘU SEC. În Transilvania, la poalele Carpaților, este pământul cultivat cu viță de vie de sute de ani. Printre primi care au cultivat vie sunt germanii veniți din Valea Rhinului și regiunea viticolă situată aproape de râul Mosel. Urmașii lor, sașii, au continuat cultivarea viței de vie și producția de vin chiar și după Al Doilea Război Mondial, când o parte din ei s-au întors pe teritoriile de origine.

     

    În istoria recentă, vinurile din Lechința sunt produse din 1962 într-o cramă din partea locului, iar din 2015 producția a fost preluată de o familie originară din Italia. 

     

    În prezent, crama Lechburg păstrează patrimoniul natural al locului, moștenirea influențelor franceze din Alsacia și Rin în cultivarea viței de vie și o gamă variată de vinuri din soiurile Chardonnay, Gewurztraminer, Golden Muscat, Pinot Gris, Pinot Noir, Riesling de Rhin, Sauvignon și Fetească Regală. 

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu, intens.

     

    MIROS: Aroma se deschide cu o notă fermecătoare de vișine coapte și cireșe coapte, peste care se așază o tușă de frunze uscate și ierburi fine. Un ton subtil de piper roz și o nuanță de lemn afumat completează buchetul.

     

    GUST: Gustul are o eleganță fluidă, unde fructele roșii crocante se amestecă armonios cu o notă de zmeură matură. Taninii sunt catifelați, aproape mătăsoși, iar o tușă de condimente fine aduce adâncime. Gustul finalul păstrează note calde de fructe roșii, condimente și ierburi uscate cu un ton pământiu.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Acest vin este minunat alături de preparate delicate precum rață gătită lent, ciuperci sălbatice sotate sau brânzeturile moi. De asemenea, se împrietenește cu preparate din carne albă cu sosuri fine, care îi evidențiază eleganța naturală.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Lechburg - Gewurztraminer alb, DOC, BIO 2023 - 0.75L, Alc: 13.5% Lechburg - Gewurztraminer alb, DOC, BIO 2023 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Lechburg

    Lechburg - Gewurztraminer alb, DOC, BIO 2023 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: GEWURZTRAMINER

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. În Transilvania, la poalele Carpaților, este pământul cultivat cu viță de vie de sute de ani. Printre primi care au cultivat vie sunt germanii veniți din Valea Rhinului și regiunea viticolă situată aproape de râul Mosel. Urmașii lor, sașii, au continuat cultivarea viței de vie și producția de vin chiar și după Al Doilea Război Mondial, când o parte din ei s-au întors pe teritoriile de origine.

     

    În istoria recentă, vinurile din Lechința sunt produse din 1962 într-o cramă din partea locului, iar din 2015 producția a fost preluată de o familie originară din Italia. 

     

    În prezent, crama Lechburg păstrează patrimoniul natural al locului, moștenirea influențelor franceze din Alsacia și Rin în cultivarea viței de vie și o gamă variată de vinuri din soiurile Chardonnay, Gewurztraminer, Golden Muscat, Pinot Gris, Pinot Noir, Riesling de Rhin, Sauvignon și Fetească Regală. 

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Note de fructe și flori, în frunte cu iasomie, caise și miere.

     

    GUST: Pe papile aduce note de dulceață, pepene și mango tropical. Aromele persistente și în postgust sunt cele de miere, drojdie și mentă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Savuros la mesele cu pui în sos de curry, pește, crustacee, preparate condimentate din bucătăria asiatică, brânză de capră și ștrudel cu mere la desert.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Chateau Ferran - Saint Pierre, Entre-Deux-Mers Haut-Benage AOC, Blanc BIO 2021 - 0.75L, Alc: 12.5% Chateau Ferran - Saint Pierre, Entre-Deux-Mers Haut-Benage AOC, Blanc BIO 2021 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Chateau Ferran

    Chateau Ferran - Saint Pierre, Entre-Deux-Mers Haut-Benage AOC, Blanc BIO 2021 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: ENTRE-DEUX-MERS HAUT-BENAGE AOC - BORDEAUX SUPERIOR / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC, SEMILLON, MUSCADELLE

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Podgoria este situată în Saint Pierre de Bat, în regiunea Haut-Benauge, la sud-vest de Entre-Deux-Mers, o sub-regiune Bordeaux. Soiul Cabernet Sauvignon, aflat în mare proporţie la cupajele St. Pierre, este cultivat pe 40% din cele 35 de hectare.

     

    Acest vin este un cupaj din soiurile albe Sauvignon Blanc, Semillon și Muscadelle, vinificate clasic în cisterne din oțel inoxidabil la temperaturi ce nu depășesc 19°C. Vinul este maturat în aceleași recipiente timp de 6 luni.

     

     

    ASPECT: Galben-pal,  luminos și limpede.

     

    MIROS: Energic și jovial, mulțumită aromelor de fructe galbene coapte. Piersicile și caisele sunt echilibrate de note florale de cimișir și acacia. Aromele de lămâie și grepfrut aduc o impresie finală plăcută despre aranjamentul aromatic.

     

    GUST: Pe papile este mai direct, bogat în arome de fructe și flori, citrice seci și aciditate plăcută, echilibrată.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin alb pentru mesele cu gustări și aperitive, preparate diverse din carne de pasăre, porc și pește slab.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    36,03 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Metamorfosis - Viile Metamorfosis Feteasca Regala DOC 2022 BIO - 0.75L, Alc: 13.5% Metamorfosis - Viile Metamorfosis Feteasca Regala DOC 2022 BIO - 0.75L, Alc: 13.5%

    Metamorfosis

    Metamorfosis - Viile Metamorfosis Feteasca Regala DOC 2022 BIO - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ REGALĂ

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Crama Vitis Metamorfosis este parte din antreprizele Marchizului Piero Antinori, care a dezvoltat anterior proiecte similare în alte regiuni viticole din Italia, SUA, Chile și Ungaria.

     

    În România, Marchizul a ales Dealu Mare, pentru condițiile asemănătoare cu regiunea viticolă Toscana. Potențialul și calitatea vinurilor produse pe alte podgorii din Dealu Mare au fost de ajuns pentru a demara proiectul Metamorfosis. În prezent, domeniul se întinde pe trei plaiuri viticole (Valea Urloi, Fințești și Năeni), cu o suprafață totală de 100 de hectare.

     

    Pentru această Fetească Regală strugurii sunt zdrobiți, desciorchinați și macerați scurt la temperatură scăzută pentru a extrage aromele naturale. Fermentarea alcoolică a vinului are loc în cisterne din oțel inoxidabil la temperatura de 16°C.

     

     

    ASPECT: Galben, strălucitor, cu reflexii verzui.  

     

    MIROS: O Fetească Regală cultivată și vinificată cu atenție deosebită, ce oferă aromele pure și delicate de citrice, caise și alte drupe, completate de florile de salcâm ce inspiră o adiere de primăvară.

     

    GUST: Mineralitate naturală, note florale și fructate, ușor dulci, cu o remanență scurtă și răcoritoare.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Unul dintre cele mai bune vinuri din soi românesc, recomandat la mesele cu salate, preparate din carne albă, pește de apă dulce și fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Lechburg - Sauvignon Blanc DOC, BIO 2023 - 0.75L, Alc: 13.5% Lechburg - Sauvignon Blanc DOC, BIO 2023 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Lechburg

    Lechburg - Sauvignon Blanc DOC, BIO 2023 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. În Transilvania, la poalele Carpaților, este pământul cultivat cu viță de vie de sute de ani. Printre primi care au cultivat vie sunt germanii veniți din Valea Rhinului și regiunea viticolă situată aproape de râul Mosel. Urmașii lor, sașii, au continuat cultivarea viței de vie și producția de vin chiar și după Al Doilea Război Mondial, când o parte din ei s-au întors pe teritoriile de origine.

     

    În istoria recentă, vinurile din Lechința sunt produse din 1962 într-o cramă din partea locului, iar din 2015 producția a fost preluată de o familie originară din Italia. Crama Lechburg păstrează patrimoniul natural al locului, moștenirea influențelor franceze din Alsacia și Rin în cultivarea viței de vie și o gamă variată de vinuri din soiurile: Chardonnay, Gewurztraminer, Golden Muscat, Pinot Gris, Pinot Noir, Riesling de Rhin, Sauvignon și Fetească Regală. 

     

    Producția vinului începe cu recolta manuală a strugurilor, desciorchinare și filtrarea gravitațională (depunerea naturală a sedimentelor). Fermentarea mustului se face lent, în vase din beton cu temperatură controlată. După fermentarea alcoolică vinul este maturat timp de 5-7 luni în prezența drojdiei fine care este amestecată periodic prin metoda batonajului.

     

     

    ASPECT: Galben pai, cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Strugurii selecționați din soiul Sauvignon Blanc oferă un vin cu arome proaspete de lime, caise, smochine și flori de câmp.

     

    GUST: Proaspăt, acidulat, cu aromă naturală de fructe coapte și notă de verdețuri. Gust final scurt spre mediu, sec.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Savuros la prânz sau la cină, alături de supe, preparate din pește, orez și sparanghel.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • DFR - Vigneron Heritage Chardonnay DOC, BIO 2024 - 0.75L, Alc: 14% DFR - Vigneron Heritage Chardonnay DOC, BIO 2024 - 0.75L, Alc: 14%

    Domeniile Franco - Române

    DFR - Vigneron Heritage Chardonnay DOC, BIO 2024 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ALB SEC. Domeniile Franco-Române se află în regiunea Dealu Mare, între localitățile Gura Vadului și Săhăteni. În această parte a țării, Denis Thomas, proprietar și vinificator din Burgundia, a început producția pe un domeniu întins pe 45 de hectare.

     

    Din 2020 Domeniile Franco-Române aparțin unui grup de investitori români, care lucrează în prezent 85 de hectare de viță de vie. Vinurile cramei românești sunt certificate Ecocert, fapt ce impune proceduri de vinificare stricte, la care se adaugă analize în laborator propriu pentru fiecare fază de producție pentru a se obține vinuri de calitate superioară.

     

    Vigneron Heritage este una dintre gamele noi ale Domeniilor Franco-Române, iar vinurile sunt produse cu aceeași tehnologie modernă în crama din Dealu Mare. După ce strugurii sunt culeși manual și transportați în lădițe de 15 kilograme, după metoda tradițională, are loc zdrobirea boabelor. Mustuiala este limpezită în cisterne de inox timp de 48 de ore la temperatura constantă de 5°C. Pentru fermentarea alcoolică se ridică temperatura la 16-18°C. timp de 16 zile. În final vinul este stabilizat și îmbuteliat.  

     

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor.

     

    MIROS: Heritage, denumit și Pupăza, reprezentată pe etichetă, este un Chardonnay din Săhăteni ce aduce simțurilor arome proaspete și revigorante de citrice, în special pomelor, alături de fructe galbene coapte.

     

    GUST: Pe papile este cărnos, onctuos, cu arome de pară, bergamotă, piersică și lime. Amestecum de arome din drupe și trice este concluzionat de grepfrut alb și tonuri saline ce oferă o senzație reconfortantă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Savuros alături de pui, paste cu sos alb, rizoto de ciuperci, pește la grătar și nelipsitele fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 3 - 7°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

Pagina:
  1. 1
  2. 2
Grilă Listă