Vinuri linistite

Vinurile linistite fac parte din categoria bauturilor obtinute prin fermentatie alcoolica naturala, realizata exclusiv din must de struguri. Pentru a fi incadrate in categoria vinurilor linistite, bautura trebuie sa ofere o tarie alcoolica de minimum 8,5% vol. Vinurile linistite sunt produse agroalimentare la care se interzice adaosul de arome dintr-o sursa externa. Aromatizarea acceptata legal este cea oferita de contactul bauturii cu vase confectionate din lemn.


Clasificare vinurilor in functie de culoare:


-          Vinuri albe;


-          Vinuri rose;


-          Vinuri rosii.


Vinurile linistite pot fi obtinute dintr-un singur soi de struguri, sau din doua sau mai multe te soiuri cupajate. In cazul vinurilor obtinute dintr-un singur soi, acestea vor avea culoarea strugurilor (exemplu: soiuri albe - vinuri albe, soiuri rosii - vinuri rosii ) Exceptie de la acest fapt sunt vinurile albe obtinute din struguri rosii (ex: Blanc de noir - vin alb obtinut din Pinot Noir,  sau vinurile rose).  Vinurile rosii mai pot avea in componenta, in procente foarte scazute si soiuri de vinuri albe cu scopul imbunatatirii gustului / mirosului cupajului obtinut.


Stiati ca inlaturand  pielita  boabelor de strugurilor, corpul boabelor  arata la fel? Toate sunt albe.... Culoarea vinului este data de fapt de culoarea pielitei, iar intensitatea culorii vinurilor este datorata direct timpului in care vinul sta in contact cu pielita strugurelui.... Pentru un vin rose pal, contactul vinului cu pielita se face pentru o perioada foarte scurta de timp (probabil cateva ore)...



 Clasificarea vinurilor in functie de zaharul rezidual din compozitie:


 -         vinuri seci - cel mult 4 grame de zahar rezidual la un litru;


-          vinuri demiseci - 4,1 - 12 grame de zahar rezidual la un litru;     


-          demidulci - 12,1 - 50 de grame de zahar rezidual la un litru;


-          dulci - peste 50 de grame de zahar rezidual la un litru.


 


Clasificarea vinurilor in functie de calitatea strugurilor din care sunt obtinute si metoda de productie:


-          Vinuri de masa. Aceasta denumire este data pentru vinuri cu productie nereglementata in functie de soi sau regiune. Aceste vinuri au tarie alcoolica de maxim 10%.


-          Vinuri de calitate superioara. Sunt vinurile din struguri de calitate superioara dintr-o regiune mare, ce contin tarie alcoolica de peste 10%.


-          Vinuri cu denumire de origine controlata (DOC). Aceste vinuri sunt obtinute din cele mai bune soiuri, recoltate din podgorii recunoscute la nivel international, aflate sub reglementare care garanteaza calitatea. Vinurile de origine controlata au tarie alcoolica de peste 11%.


 


Organizatia Internationala a Vinului a publicat un clasament oficial alcatuit din 21 de state producatoare de vin si cantitatile de vin produse de acestea in anul 2018. Primele trei state cu cea mai mare productie de vin din lume, sunt statele din Lumea Veche (Europa), care au istorie si traditie indelungata in productia de vinuri. In top 10, Italia, Franta si Spania ocupa locurile fruntase, urmate de SUA, Argentina, Chile, Australia, Germania, Africa de Sud si China,


La nivel european Romania, Germania, Austria si Ungaria, au înregistrat o crestere a recoltei în 2018 mai mare decât media ultimilor 5 ani.


La nivel mondial, Romania se afla pe locul 13, cu 510 milioane de litri produsi in 2018, iar vecinii de peste Prut, se afla pe locul 19, cu 190 milioane de litri produsi in acelasi an.


 

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 38
  2. 39
  3. 40
  4. 41
  5. 42
Grilă Listă
Filtru
  • Lamblin & Fils - Chablis AOC Fut de Chene blanc 2024- 0.75L, Alc: 12.5% Lamblin & Fils - Chablis AOC Fut de Chene blanc 2024- 0.75L, Alc: 12.5%

    Lamblin & Fils

    Lamblin & Fils - Chablis AOC Fut de Chene blanc 2024- 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CHABLIS AOC - BOURGOGNE / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Familia Lamblin deține loturi extinse de pământ în Franța, Regiunea Bourgogne (Chablis), încă din anul 1690. Numele Lamblin se alătură celor care lucrează cu grijă și experiență cele mai bune soiurile locale și produc vinuri de excepție prin tehnologia modernă și know-how, dobândit în ani de activitate pe piața vinurilor premium.

     

    Vinurile albe și roșii, monosoi și cupaj, aduc apreciere și recunoștere cramei Lamblin & Fils, regiunii Burgundia și nu în ultimul rând, Franței.

     

     

    ASPECT: Galben intens, auriu și strălucitor.

     

    MIROS: Un Chablis proaspăt ce aduce simțurilor parfumul de mere și pere verzi, lime și ierburi proaspete.

     

    GUST: Din textura onctuoasă se păstrează aromele fructate și vegetale. În final, o notă de sare ce sugerează bogația de minerale extrase din terroir-ul Burgundiei.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin al cu arome intense, potrivit la mesele cu pui la grătar, carne de curcan pe grill, picioare de pui de baltă sau salate vegane și brânzeturi ușoare (brânză dulce de vacă, urdă, telemea nesărată).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Mosia Tohani - Feteasca de Tohani Alb (FA) DOC 2024 - 0.75L, Alc: 12.9% Mosia Tohani - Feteasca de Tohani Alb (FA) DOC 2024 - 0.75L, Alc: 12.9%

    Tohani

    Mosia Tohani - Feteasca de Tohani Alb (FA) DOC 2024 - 0.75L, Alc: 12.9%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ ALBĂ

     

    VOL. ALC.: 12.9%

     

    VIN ALB SEC. După atestările documentare din 1773, vinurile din Tohani au stat sub semnul regalității. Din anul 1930, Principele Nicolae al României, fratele regelui Carol al II-lea, devine proprietarul domeniului și după ce renunță la tron și se căsătorește cu Ioana Doletti, duce mai departe pasiunea pentru vinurile din Tohani.

     

    Începând cu anul 2000, zonele viticole din Tohani au fost privatizate. Noii proprietari au replantat vița, au extins culturile și au învestit în clădiri și echipamente moderne. Vinurile din Tohani s-au alăturat celorlalte brand-uri cu istorie îndelungată, care au oferit cele mai bune vinuri din Europa de Est. În semn de recunoaștere a calității și valorilor promovate de Tohani Romania, compania devine în 2012 furnizor al Casei Regale.

     

    Feteasca Albă de Tohani este obținută din struguri albiculeși manual, sortați și fermentați alcoolic în cisterne din inox timp de 10-14 zile, la temperatura controlată de 13-14°C. După fermentare vinul este păstra o scurtă perioadă în vase pentru stabilizare și decantare.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Arome delicate, florale și fructate, care se deschid cu flori de salcâm și flori de câmp. Se disting apoi note de fructe albe, precum piersici coapte și caise. Un buchet simplu, dar elegant, cu o energie aparte.

     

    GUST: Plin de viață, cu o aciditate plăcută și bine echilibrată, care îi conferă prospețime. Aromele de fructe albe și flori se joacă pe papile, completate de o notă minerală ce stă pe fundal. Finalul este curat și fructat, scurt spre mediu, plăcut.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se înțelege foarte bine cu preparatele ușoare și mediteraneene. Salate proaspete, tartine cu brânză de capră, legume la grătar, pește alb la grătar sau la cuptor cu ierburi aromatice, preparate românești: zacuscă, mămăligă cu brânză și smântână. Recomandat și la preparatele asiatice cu legume sau pui.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Purcari - Nocturne Rose de Purcari 2024 - 0.75L, Alc: 13% Purcari - Nocturne Rose de Purcari 2024 - 0.75L, Alc: 13%

    Purcari

    Purcari - Nocturne Rose de Purcari 2024 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: IGP ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, RARA NEAGRA

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani.

     

    Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și intensă a soiului Negru de Purcari, care a fost confundat cu unul originar din faimoasa regiune viticolă Bordeaux.

     

    Nocturne Rose este obținut din 55% Cabernet Sauvignon, 40% Merlot și 5% Rară Neagră. Strugurii sunt culeși manual în răcoarea nopții și vinificați prin metoda tradițională. După apusul soarelui atmosfera rece păstrează în struguri aroma bogată, intensitatea și zahărul natural ce va contribui la fermentarea alcoolică și dezvoltarea unui buchet elegant.

     

     

    ASPECT: Roz intens, cu nuanțe violet.

     

    MIROS: Arome de fructe roșii (zmeură, căpșune, rodie), cu note de petale de trandafir.

     

    GUST: Sec, cu o structură delicată și o aciditate vivace. Gustul este fructat și echilibrat, cu arome de cireșe și coacăze roșii. Postgustul este curat și răcoritor, perfect pentru o seară relaxantă de vară.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la mesele cu aperitive, paste cu sosuri ușoare, salate de pui și preparate din bucătăria mediteraneană.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Tarla 101 - Cupaj alb (SB + Ch) DOC 2024  - 0.75L, Alc: 13% Tarla 101 - Cupaj alb (SB + Ch) DOC 2024  - 0.75L, Alc: 13%

    Tarla - Vinuri reprezentative romanesti

    Tarla 101 - Cupaj alb (SB + Ch) DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC - CMD LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC, CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Produs într-un areal ce se distinge prin vinuri albe de calitate. Pentru că varietatea este esența vieții, proiectul TARLA a adunat de la producători reprezentativi cele mai bune parcele de vie plantate cu soiuri consacrate, neaoșe, sau perfect adaptate terroir-ului românesc, din care s-au creat o serie de cupaje și cuvee-uri de excelență, o oglindă a solului, a climei și a tradiției viticulturale tipice fiecărei zone în parte.

     

    Acest vin elegant și rafinat este un cupaj perfect de Sauvignon Blanc și Chardonnay din renumita regiune Lechința, situată în inima Transilvaniei.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Proaspăt, revigorant, cu un melanj armonios de lămâie, flori dulci și vanilie.

     

    GUST: Mineral, cu note verzi și onctuoase de fructe verzi și galbene. Postgust mediu spre lung, revigorant.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit la orice masă cu preparate din pește, fructe de mare, salate ușoare sau brânzeturi fine. Este alegerea ideală pe a acompania mesele festive sau momentele speciale petrecute alături de cei dragi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    48,40 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Liliac Transylvania - Crepuscul - Blue, DOC 2023 -  0.75L, Alc: 12.5% Liliac Transylvania - Crepuscul - Blue, DOC 2023 -  0.75L, Alc: 12.5%

    Liliac

    Liliac Transylvania - Crepuscul - Blue, DOC 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MUSCAT OTTONEL, CHARDONNAY, FETEASCĂ ALBĂ

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor, iar mai târziu, cooperativizarea a distrus culturile străvechi.

     

    După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci.

     

    Vinurile Liliac sunt produse din soiuri românești cum ar fi Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor.  

     

    MIROS: Buchetul aduce note proaspete de trandafir și mandarine coapte.

     

    GUST: Cupajul aduce o textură ușoară cu aromă de drupe, echilibrate în post gust de citrice proaspete cu aciditate slabă, dar persistentă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere bună alături de preparate din pește, salate condimentate și brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Roux Pere & Fils - Bourgogne Aligote AOC, Albus 2020 - 0.75L, Alc: 12.5% Roux Pere & Fils - Bourgogne Aligote AOC, Albus 2020 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Chateau Roux Pere & Fils

    Roux Pere & Fils - Bourgogne Aligote AOC, Albus 2020 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BURGUNDIA AOC / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: ALIGOTE

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Vinurile Roux Pere & Fils sunt produse începând cu anul 1885 de Fernand Roux, în micul sătuc francez Saint-Aubin, din regiune viticolă Burgundia. Familia Roux a început producția de vin cu struguri culeși de pe 4 hectare.

     

    În zilele noastre, Roux Pere & Fils deține 70 de hectare de pământ cu plantații de viță și este unul dintre cei 10 proprietari cu cele mai extinse loturi de pământ din regiunea Burgundia.

     

    Chambolle-Musigny, Chassagne-Montrachet, Gevrey-Chambertin și Aloxe-Corton sunt printre cele mai cunoscute localități unde se produc vinurile Roux Pere & Fils. De peste 130 de ani, descendenții lui Fernand Roux oferă o gamă largă de vinuri: monosoiuri albe de Burgundia, inclusiv Chardonnay Grand Cru și vinuri roșii din Pinot Noir.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor.

     

    MIROS: Parfum de intensitate medie ce aduce notele de flori sălbatice, frunze de soc și tomate, grepfrut și o tușă de vanilie.

     

    GUST: Pe papile este sec, cu aciditate ridicată și alcool ce deschide structura vinului în note de lămâie, socată, mai multă vanilie, piersici și alte drupe coapte. Aiciditatea mai puternică se simte până la final, unde acoperă notele de fructe.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Pentru orice prînz sau cină cu mezeluri crud-uscate, somon, ton, creveți și brânzeturi moi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    68,95 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Petro Vaselo - Maletine alb, DOC, BIO 2023 - 0.75L, Alc: 14% Petro Vaselo - Maletine alb, DOC, BIO 2023 - 0.75L, Alc: 14%

    Petro Vaselo

    Petro Vaselo - Maletine alb, DOC, BIO 2023 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC RECAȘ - BANAT / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ALB SEC. Cel care a pus bazele cramei este Nello Dal Tio, originar din Italia, Provincia Treviso. În 2002, Nello a fost inspirat să înceapă producția de vin în România după ce a vizitat podgoriile din Timiș, cu peisaje asemănătoare regiunii Veneto, unde și-a petrecut copilăria.

     

    Crama Petro Vaselo se află în județul Timiș, regiunea Dealurile Banatului, iar compania deține 172 de hectare cu orientare sudică, din care 42 plantate cu viță de vie. Dealurile formează un amfiteatru ce oferă viței un microclimat cu temperaturi și precipitații favorabile. Solul este fertil, cu straturi predominante de clei și calcar.

     

    Calitatea vinurilor Petro Vaselo este oferită de atenția, știința și, nu în ultimul rând, răbdarea de a crea ceva natural și pur. Strugurii sunt culeși și sortați manual de două ori. Fermentarea are loc în vase diferite, în funcție de soi și de lot, iar în funcție de stilul vinului, după fermentare, vinul este maturat cu drojdia sa naturală timp de câteva luni sau ani. Monosoiurile și cupajele roșii sunt îmbuteliate fără filtrare, pentru a permite drojdiei să mărească potențialul de maturare și compușilor naturali să dezvolte profilul aromatic al fiecărei ediții.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, intens.

     

    MIROS: Parfumul bogat de pere galbene, coapte, lămâie și condimente, în proporții ce oferă eleganță și savoare.

     

    GUST: Corpul proaspăt, definite de aceleași citrice și condimente, aduce note de alune prăjite, reci și onctuoase, suplimentate de vanilie ce anunță maturarea de 6 luni în baricuri din stejar. Postgust scurt spre mediu, sec

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Servit rece, este răcoritor și savuros ca aperitiv sau alături de preparate din pește.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Liliac Transylvania - Crepuscul Rose DOC 2023 - 0.75L, Alc: 12.5% Liliac Transylvania - Crepuscul Rose DOC 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Liliac

    Liliac Transylvania - Crepuscul Rose DOC 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSE SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor, iar mai târziu, cooperativizarea a distrus culturile străvechi.

     

    După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș. Vinurile Liliac sunt printre cele mai apreciate din regiune şi sunt produse din cele mai bune soiuri românești cum ar fi: Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi: Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.

     

     

    ASPECT: Roz-piersică, strălucitor.

     

    MIROS: Buchetul este scurt și direct, cu note de dude negre și cireșe proaspete, zemoase, trezite de roua dimineții.

     

    GUST: Proaspăt, nerăbdător să cucerească papilele cu notele de fructe de pădure, completate în final cu o notă de nectarină și sâmbure lemnos. O umră de tanini și tușe de frcute acrișoare aduc postgust scurt și sec.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: La un prânz relaxant sau o masă de seară, răcorește simțurile și spiritul alături de preparatele din carne de pui, paste și brânzeturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Bauer - Sauvignon Blanc 2024 - 0.75L, Alc: 13% Bauer - Sauvignon Blanc 2024 - 0.75L, Alc: 13%

    Bauer

    Bauer - Sauvignon Blanc 2024 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE OLTENIEI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Crama Bauer a fost fondată în 2012 de Oliver Bauer și soția. Venit de ”undeva de lângă Stuttgart” pentru a doua oară în Romania, Oliver a fost cucerit de potențialul viticol din Drăgășani, și a hotărât să se stabilească în România pentru a începe activitatea de vinificator.

     

    Primele loturi de vin au fost produse din strugurii aflați pe parcele învecinate. Soiurile rare, autohtone, cu diferite vârste și caracteristici au fost alese de Oliver pentru vinurilor cu eticheta proprie în ediții foarte limitate. Vinificare are loc în beciul case sale, amenajat cu utilaje moderne, butii și budane din stejar pentru maturare.

     

    Din 2018 la Oliver și-a amenajat pământul pentru a începe cultivarea viței de vie ce se întinde pe doar câteva hectare. Crama Bauer oferă vinuri liniștite roșii, albe și rose, maturate până la 3 ani (în cazul celor roșii) și învechite în depozitul propriu înainte de a fi comercializate. 

     

     

    ASPECT: Galben-pai strălucitor, cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Arome intense de citrice (grepfrut, lămâie), soc și agrișe, cu o notă distinctivă de grafit și calcar.

     

    GUST: Revigorant, cu o aciditate și mineralitate peste medie. Gustul de citrice se regăsește pe simțuri este completat de o notă vegetală proaspătă din ardei gras. Gustul final este scurt spre mediu și foarte curat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Împacă multe gusturi și aduce poftă de aperitive - bruschete cu roșii și busuioc, tartine cu brânzeturi proaspete, brânză de capră, humus, feluri principale din carne de pui (la grătar și la cuptor), fructe de mare, preparate cu sos pesto.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Galicea Mare - New White Bouquet (PG+TR) 2023 - 0.75L, Alc: 12% Galicea Mare - New White Bouquet (PG+TR) 2023 - 0.75L, Alc: 12%

    Galicea Mare

    Galicea Mare - New White Bouquet (PG+TR) 2023 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE OLTENIEI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT GRIS, TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ALB SEC. Pe pământul din județul Dolj, comuna Galicea Mare, viile și vinul fac parte din viața localnicilor de peste 100 de ani. Crama originală a fost ridicată în 1912 de nepotul domnitorului Gheorghe Bibescu, marele aviator George-Valentin Bibescu. În apropiere de cramă se aflau 15 hectare de vie, cu soiuri altoite la pepiniera Prințului Știrbei.

     

    În 1916, după inaugurarea cramei, românii s-au bucurat de primele vinuri din Galicea Mare. Aceste evenimente au fost inspirația pentru efortul mare depus în ultimii ani, de actualul vinificator al cramei Galicea Mare. Din anul 2016, Iosefin Florea a finanțat lucrările de renovare și a început să producă din nou vinuri pe Moșia Galicea Mare, după o pauză de zeci de ani. Vinurile produse în Dolj sunt obținute de pe mai bine de 40 de hectare, cultivate cu soiuri albe și roșii, românești și cu origini în Franța, vinificate tradițional pentru toate gusturile.

     

    New White Bouquet 2023 este un vin produs din soiul alb Pinot Gris, maturat timp de 12 luni in butoaie de stejar, însoțit de Tămâioasă Românească, un soi tradițional românesc ce își aduce contribuția aromatică neprețuită în profilul excepțional al acestui vin.

     

     

    ASPECT: Culoare galben-pal cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Buchetul se remarcă prin aromele de pere coapte, caise și flori albe, acompaniate de nuanțe fine de citrice și tonuri de miere.

     

    GUST: Pe palat se simte o textură lejeră, cu aciditate echilibrată și tușe fine de fructe albe și citrice. Notă de caise și pere se combină cu subtilități florale și un ton ușor condimentat. Gustul finalul este lung, cu o impresie de prospețime și finețe.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat alături de aperitive ușoare, salate cu fructe, pește la grătar sau preparate din pui cu sosuri delicate, completând subtilitatea și aromele vinului.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Zarea - Zzpelin Frizzante Rose, DOC - 0.75L, Alc: 11.5% Zarea - Zzpelin Frizzante Rose, DOC - 0.75L, Alc: 11.5%

    Zarea

    Zarea - Zzpelin Frizzante Rose, DOC - 0.75L, Alc: 11.5%

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, FETEASCĂ NEAGRĂ,

     

    VOL. ALC.: 11.5%

     

    VIN FRIZZANTE ROSE DEMISEC. Viticultura din Dealu Mare are o istorie ce se întinde pe 500 de ani, iar în prezent rămâne una dintre cele mai mari și diversificate regiuni din România. Culturile de viță de vie, aflate în județele Buzău și Prahova, sunt legate de personaje și locuri istorice atestate, cum ar fi regele vizigot Atanaric, logofătul Stanciu și voievodul Radu Ștefan.

     

    Continuând tradiția vinificatorilor, compania Domeniile Dealu Mare SRL, înființată în anul 2007, a replantat viță pe 35 de hectare și a investit în tehnologie modernă. Cele 110 hectare ale domeniului Urlați sunt cultivate cu soiuri românești, cât și soiuri recunoscute la nivel internațional: Fetească Albă, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Riesling, Fetească Neagră și Cabernet Sauvignon.

     

    Vinul pelin are rădăcini vechi în istoria și obiceiurile românilor, iar cel produs în Urlați este o interpretare modernă, după stilul frizzante: un vin ușor acidulat, cu arome răcoritoare și provocatoare. Acest rose a fost obținut din soiurile Cabernet Sauvignon și Fetească Neagră, la care s-a adăugat un macerat din Artemisia Absinthium, o plantă numită generic Pelin.

     

     

    ASPECT: Rose-somon, cu perlaj fin, rar.

     

    MIROS: Expresia rose aduce mai multe note de flori, din care se remarcă trandafirul roșu, completat de mentă, pentru a echilibra intensitatea pelinului.

     

    GUST: Pe papile aduce note de dulceață de trandafir, pelin amărui și mai multe tușe dulci din cele două soiuri roșii. Post gust mediu, cu notă de ierburi amărui.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un frizzante rose recomandat mai ales în anotimpurile calde, la mesele cu preparate din carne de miel, ied, sau cu pește la cuptor.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Sarica Niculitel - Caii de la Letea Vol. II, Aligote DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13% Sarica Niculitel - Caii de la Letea Vol. II, Aligote DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13%

    Sarica Niculitel

    Sarica Niculitel - Caii de la Letea Vol. II, Aligote DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD SARICA NICULIȚEL - COLINELE DOBROGEI / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: ALIGOTE

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Viticultura practicată de localnicii nord-dobrogeni este documentată cel mai devreme în anul 1412. Podgoria Sarica Niculițel o găsim în nordul Dobrogei, aproape de Tulcea, în partea deluroasă, numită Sarica, din localitatea Niculițel, locul de unde a pornit renumele acestor vinuri.

     

    Dezvoltarea viticulturii în Niculițel a fost favorizată de condițiile climatice unice, mai exact: expunerea nordică, lacurile din apropiere și întinsele zone împădurite din sud, care au permis apariția unor culturi sănătoase de viță și producția unor vinuri apreciate în toată țara. Viticola Sarica Niculițel este o afacere de familie începută în 2003. După 17 ani de activitate, culturile de viță de vie se întind pe 400 de hectare, cultivate cu soiuri românești și soiuri cunoscute în marile regiuni viticole ale lumii.

     

    Caii din Letea este o gamă de vinuri premium inspirată de libertatea, frumusețea și unicitatea cailor ce se plimbă nestingheriți pe pășunile din satul Letea. Această gamă oferă publicului o selecție a celor mai bune vinuri obținute anual în crama Viticola Sarica Niculiţel.

     

     

    ASPECT: Galben-verzui, strălucitor.

     

    MIROS: Proaspăt și intens, cu arome de flori de câmp, citrice (lămâie, grapefruit) și note delicate de măr verde și iarbă proaspăt cosită. Se simte o tentă minerală discretă.

     

    GUST: Viu și echilibrat, cu aciditate ridicată ce conferă multă prospețime. Aromele de citrice și fructe verzi, completate de accente minerale și o ușoară amăreală tonică, tipică soiului. Gust final curat, răcoritor și persistent.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la mesele cu preparate din pește alb, fructe de mare, salate ușoare sau brânzeturi proaspete.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Crama Viisoara - Cuvee Ioan (M + CS) 2021 GB - 0.75L, Alc: 13.5% Crama Viisoara - Cuvee Ioan (M + CS) 2021 GB - 0.75L, Alc: 13.5%

    Crama Viisoara

    Crama Viisoara - Cuvee Ioan (M + CS) 2021 GB - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: IG COLINELE DOBROGEI / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Satul Viișoara se află la 40 de kilometri de Constanța, aproape de drumul dintre Tomis și Adamclisi. Aici, de o parte și de alta a drumului lăsat de Imperiul Roman, oamenii din primul sat, numit Caceamac, și-au construit casele printre vii, apoi satul fost redenumit Viișoara.

     

    În Viișoara, îndeletnicirea sătenilor este legată de vii din vremea ocupației otomane până în 1947 când a început colectivizarea. Înspirat de poveștile despre vița nobilă din Valea Caceamac, inginerul Gheorghe Albu a replantat vița pe aproape 100 de hectare, cu soiuri albe și roșii aduse de la o pepinieră din Franța. Apoi a construit crama și a început să culeagă rodul de pe pământul dobrogean.

     

    La Crama din Viișoara, echipa inginerului Gheorghe Albu produce vinuri de toate tipurile din cele mai bune soiuri europene. Vinurile proaspete și cele baricate, din colecțiile cramei Viișoara, sunt apreciate în toate colțurile țării și premiate la concursuri internaționale de renume. 

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu, intens.

     

    MIROS: Nasul se deschide cu arome complexe de fructe negre coapte – mure, coacăze și prune, acompaniate de note subtile de vanilie, cacao și condimente fine provenite din maturarea parțială în butoaie de stejar. Se disting nuanțe elegante de lemn fin, tutun și ciocolată neagră, conferind profunzime și persistență olfactivă.

     

    GUST: Gustul este rotund, plin și echilibrat, cu tanini catifelati și o aciditate bine integrată. Fructele negre coapte se împletesc armonios cu aromele de stejar și condimente, iar finalul este persistent, elegant și armonios, cu ecouri de fructe și tușe ușor condimentate ce se păstrează pe papile.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat alături de friptură de carne roșie, inclusiv vânat mare, brânzeturi maturate sau preparate cu sosuri bogate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Crama Viisoara - David Chardonnay Barrique 2022 GB - 0.75L, Alc: 14% Crama Viisoara - David Chardonnay Barrique 2022 GB - 0.75L, Alc: 14%

    Crama Viisoara

    Crama Viisoara - David Chardonnay Barrique 2022 GB - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: COLINELE DOBROGEI / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ALB SEC. Satul Viișoara se află la 40 de kilometri de Constanța, aproape de drumul dintre Tomis și Adamclisi. Aici, de o parte și de alta a drumului lăsat de Imperiul Roman, oamenii din primul sat, numit Caceamac, și-au construit casele printre vii, apoi satul fost redenumit Viișoara.

     

    În Viișoara, îndeletnicirea sătenilor este legată de vii din vremea ocupației otomane până în 1947 când a început colectivizarea. Înspirat de poveștile despre vița nobilă din Valea Caceamac, inginerul Gheorghe Albu a replantat vița pe aproape 100 de hectare, cu soiuri albe și roșii aduse de la o pepinieră din Franța. Apoi a construit crama și a început să culeagă rodul de pe pământul dobrogean.

     

    La Crama din Viișoara, echipa inginerului Gheorghe Albu produce vinuri de toate tipurile din cele mai bune soiuri europene. Vinurile proaspete și cele baricate, din colecțiile cramei Viișoara, sunt apreciate în toate colțurile țării și premiate la concursuri internaționale de renume. 

     

     

    ASPECT: Galben-pal, strălucitor.

     

    MIROS: Nasul este complex și expresiv, cu parfum de mere aurii, pere și piersici, împletite cu note fine de vanilie și migdale. Se disting subtil nuanțe de patiserie proaspătă și condimente dulci, conferind profunzime și persistență olfactivă.

     

    GUST: Bolta și papilele gustative sunt învăluite de o textură  rotundă și catifelată, cu fructe coapte și o aciditate fină, elegantă. Textura onctuoasă se armonizează cu fructele galbene și cu tușe ușor minerale. În postgust este persistent, sofisticat și echilibrat, cu o tușă de baric fin.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Ideal alături de pește gras la grătar, pui sau curcan în sos cremos, brânzeturi maturate, sau savurat singur, ca vin de meditație și apreciere a fineței Chardonnay-ului baricat. 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • D. Vladoi - Ravak rose, DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13% D. Vladoi - Ravak rose, DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13%

    Vladoi

    D. Vladoi - Ravak rose, DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT GRIS

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE SEC. Pasionat de viticultură și arta de a crea cele mai bune vinuri românești, Niculae Vlădoi a adus vițe hibride și nobile din Drăgășani și le-a plantat pe pământul din jurul satului Siminoc. Pasiunea domnului Vlădoi pentru vinuri a mers mai departe și în anii comunismului cu o mică viță ce se intindea în curtea casei.

     

    După 1989, familia Vlădoi a redobândit proprietățile, a reluat producția de vin, iar în anii 2000 au fost făcute schimbări majore în ceea ce privește vița, sistemele de irigație, utilajele și aparatura pentru vinificare.

     

    De pe cele 19 hectare ale Murfatlarului, hrănite de soarele generos și solul fertil, familia Vlădoi oferă o gamă variată de vinuri albe și roșii liniștite, dar și frizante. Gamele produse de Domeniul Vlădoi includ monosoiuri și cupaje, proaspete și maturate, din soiuri românești și soiuri populare la nivel internațional.

     

     

    ASPECT: Roz-foiță de ceapă.

     

    MIROS: Arome proaspete de caise și fructe tropicale, completate de nuanțe subtile de citrice coapte, oferind un buchet aromatic delicat și plăcut.

     

    GUST: Pe palat, vinul se prezintă cu o textură catifelată, echilibrată de o aciditate fină. Notele de caise și fructe de la tropice se împletesc armonios, creând o senzație de prospețime și eleganță. Gustul final este lung și licoros.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește perfect cu preparate din pește alb, salate simple sau piept de pasăre, evidențiind prospețimea și finețea vinului. 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 5 - 7°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Petro Vaselo - Otarnita, rosu DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13.5% Petro Vaselo - Otarnita, rosu DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Petro Vaselo

    Petro Vaselo - Otarnita, rosu DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD RECAȘ BANAT / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Cel care a pus bazele cramei este Nello Dal Tio, originar din Italia, Provincia Treviso. În 2002, Nello a fost inspirat să înceapă producția de vin în România după ce a vizitat podgoriile din Timiș, cu peisaje asemănătoare regiunii Veneto, unde și-a petrecut copilăria.

     

    Crama Petro Vaselo se află în județul Timiș, regiunea Dealurile Banatului, iar compania deține 172 de hectare cu orientare sudică, din care 42 plantate cu viță de vie. Dealurile formează un amfiteatru ce oferă viței un microclimat cu temperaturi și precipitații favorabile. Solul este fertil, cu straturi predominante de clei și calcar.

     

    Calitatea vinurilor Petro Vaselo este oferită de atenția, știința și, nu în ultimul rând, răbdarea de a crea ceva natural și pur. Strugurii sunt culeși și sortați manual de două ori. Fermentarea are loc în vase diferite, în funcție de soi și de lot, iar în funcție de stilul vinului, după fermentare, vinul este maturat cu drojdia sa naturală timp de câteva luni sau ani. Monosoiurile și cupajele roșii sunt îmbuteliate fără filtrare, pentru a permite drojdiei să mărească potențialul de maturare și compușilor naturali să dezvolte cu opulență profilul aromatic al fiecărei ediții.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Elegant, cu arome de fructe roșii mici de pădure, mirodenii și o notă slabă de vanilie.

     

    GUST: Pe papile se așază cu o textură mătăsoasă, cu tanini blânzi, maturi, echilibrați de aciditate, note de lemn dulce, rozmarin și piper negru.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la mesele cu preparate din carne, cum ar fi rață cu varză la cuptor sau melci cu unt și usturoi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Domeniul Bogdan - Premium Sauvignon Blanc demisec DOC, BIO 2024 - 0.75L, Alc: 13% Domeniul Bogdan - Premium Sauvignon Blanc demisec DOC, BIO 2024 - 0.75L, Alc: 13%

    Domeniul Bogdan

    Domeniul Bogdan - Premium Sauvignon Blanc demisec DOC, BIO 2024 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB DEMISEC. În Murfatlar, satul Peștera, este un loc cu tradiție în cultivarea viței de vie încă din vremurile dacilor și Imperiului Roman. Acolo, unde pământul dă multe roade, Domeniul Pogdan a mărit podgoria cu soiuri noi ce se întind pe 154 de hectare.

     

    Domeniul Bogdan s-a născut în 2011 din dorința de a produce un vin de excepție, total natural, asemenea celui produs de strămoșii noștri în urmă cu sute și mii de ani. 

     

    Premium Sauvignon Blanc demisec 2024 este obținut din struguri cultivați organic, culeși la maturitate deplină și selectați manual, vinificați la temperaturi controlate pentru a păstra prospețimea și aromele fructate. Fermentarea parțială în inox oferă claritate și o ușoară dulceață naturală, fără adaos de conservanți chimici.

     

     

    ASPECT: Galben-pai cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Arome delicate de fructe albe (pere verzi și piersici necoapte), însoțite de note citrice și flori de câmp, ce evocă o senzație de prospețime și echilibru.

     

    GUST: Corpolent și suculent, cu o aciditate bine integrată, oferind o senzație de prospețime și echilibru pe palat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește perfect cu preparate din pește alb, fructe de mare, salate proaspete sau brânzeturi moi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Mouton Cadet -  Bordeaux AOC, rose 2021 - 0.75L, Alc: 12% Mouton Cadet -  Bordeaux AOC, rose 2021 - 0.75L, Alc: 12%

    Baron Philippe de Rothschild

    Mouton Cadet - Bordeaux AOC, rose 2021 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BORDEAUX AOC / FRANŢA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON, CABERNET FRANC

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    În 2021, Concours Mondial de Bruxelles, un eveniment internațional, dedicat vinurilor din toată lumea, a oferit cupajului Mouton Cadet Rose 2020, medalia de aur.

     

    VIN ROSE SEC. Descendent al unei familii bogate din Frankfurt, Nathaniel de Rothschild, se stabilește la Paris în 1853, apoi în regiunea viticolă Medoc, în orașul Pauillac, unde cumpără un palat pe care îl redenumește Chateau Mouton Rothschild. În 1922, baronul Philippe de Rothschild, fiul cel mic al baronului Henri și strănepot al lui Nathaniel, începe schimbările majore asupra proprietății.

     

    Pentru a păstra standardul de excelență al vinurilor consacrate cu eticheta Chateau Mouton-Rothschild, produse pe proprietatea sa, baronul Philippe de Rothschild a decis ca vinul din culturile anului 1930 să fie îmbuteliat cu eticheta Mouton Cadet. Noua eticheta oferea un vin tânăr, cu arome mai proaspete și mai ușor de savurat. Încă din primele decenii Mouton Cadet a avut succes și a devenit unul dintre sortimentele de bază ale casei franceze.

     

    Astfel a apărut Mouton Cadet în lumea vinurilor franțuzești și, după mai bine de 90 de ani, se identifică cu zona Bordeaux, cu baronul Philippe de Rothschild și cu nepotul acestuia, Philippe Sereys de Rothschild, care a preluat conducerea companiei în 2018.

     

     

    ASPECT:  Rose-pal, strălucitor.

     

    MIROS: Bordeaux Rose 2021 aduce arome de ierburi sălbatice, mure, căpșune și vin fortifiat cherry.

     

    GUST: Pe papile se dezvoltă cu note de grepfrut roșu, căpșuni și cireșe. Gustul amărui din coajă de citrice se păstrează bine și oferă corpolență. Post gust cu aciditate echilibrată, sec.     

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un rose excelent ca aperitiv, ori în compania unor gustări cu şuncă iberică Bellota, preparate sushi, maki şi la desert, alături de tarte cu fructe.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Roux Pere & Fils - Chassagne Montrachet AOC, Chardonnay 2018 - 0.75L, Alc: 13% Roux Pere & Fils - Chassagne Montrachet AOC, Chardonnay 2018 - 0.75L, Alc: 13%

    Chateau Roux Pere & Fils

    Roux Pere & Fils - Chassagne Montrachet AOC, Chardonnay 2018 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CHASSAGNE MONTRACHET AOC - BURGUNDIA / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Vinurile Roux Pere & Fils sunt produse începând cu anul 1885 de Fernand Roux, în micul sătuc francez Saint-Aubin, din regiune viticolă Burgundia. Familia Roux a început producția de vin cu struguri culeși de pe 4 hectare.

     

    În zilele noastre, Roux Pere & Fils deține 70 de hectare de pământ cu plantații de viță și este unul dintre cei 10 proprietari cu cele mai extinse loturi de pământ din regiunea Burgundia.

     

    Chambolle-Musigny, Chassagne-Montrachet, Gevrey-Chambertin și Aloxe-Corton sunt printre cele mai cunoscute localități unde se produc vinurile Roux Pere & Fils. De peste 130 de ani, descendenții lui Fernand Roux oferă o gamă largă de vinuri: monosoiuri albe de Burgundia, inclusiv Chardonnay Grand Cru și vinuri roșii din Pinot Noir.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Un Chardonnay clasic, mineral, cu note proaspete de fructe coapte, ierburi, lemn verde.

     

    GUST: Se păstrează nota minerală inconfundabilă, completată de mimosa, acacia, alune de pădure și pere dulci care oferă un post gust lung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin alb pentru mesele cu preparate din peşte şi mâncăruri pe bază de verdeţuri şi legume. La finalul mesei, puteţi savura acest vin şi alături de brânzeturi semitari.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Domaine Grossot - Chablis BIO 2022 - 0.75L, Alc: 12.5% Domaine Grossot - Chablis BIO 2022 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Domaine Grossot

    Domaine Grossot - Chablis BIO 2022 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CHABLIS AOC - BURGUNDIA / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Parcelele domeniilor Grossot sunt situate în localitățile Fleys, Chichée și Fontenay, orientate spre nord și nord-vest. Culturile Grossot ce se întind pe un total de 13 hectare oferă struguri bogați din soiul Chardonnay, pentru producția unui vin de calitate superioară, de peste 35 de ani.

     

    Pentru acest vin mustul este tras în cisterne pentru a fermentarea alcoolică și malolactică. Vinul proaspăt este lăsat la maturare în prezența resturilor de drojdie pentru a dezvolta aromele complexe și structura. Dacă este necesar vinul este limpezit pentru a se îndepărta proteinele și răcit pentru a filtra cristalele. Vinul este îmbuteliat la 10 - 20 de luni de la recoltă.  

     

     

    ASPECT: Galben pal cu reflexii verzui, strălucind ca razele blânde ale dimineții.

     

    MIROS: Aromă delicată, florală și minerală, cu note de citrice - lămâie și lime - și accente subtile de mere verzi și piatră udă, care evocă terroir-ul autentic al Chablis-ului.

     

    GUST: Elegant, cu aciditate proaspătă și clară, care îi conferă un caracter viu și revigorant. Aromele citrice se întrepătrund cu note ușor florale și minerale, iar finalul este curat, persistent și plin de finețe.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Ideal alături de fructe de mare, pește alb la grătar, scoici sau preparate delicate cu sosuri ușoare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    109,66 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

Pagina:
  1. 38
  2. 39
  3. 40
  4. 41
  5. 42
Grilă Listă