Vin dulce

Grilă Listă
  • Liliac Transylvania - Nectar 2016 - 0.375L, Alc: 11% Liliac Transylvania - Nectar 2016 - 0.375L, Alc: 11%

    Liliac Transylvania - Nectar 2016 - 0.375L, Alc: 11%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MUSCAT OTTONEL

     

    VOL. ALC.: 11%

     

    VIN ALB DULCE. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor.

     

    După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci.

     

    Vinurile Liliac sunt produse din soiuri românești cum ar fi Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Un monosoi de Muscat Ottonel, cu parfum bogat în note de fructe litchi, fructe confiate, papaya și miere.

     

    GUST: La 8 grade Celsius vinul răcorește asemenea unui tonic, cu arome echilibrate și delicate de dulceață.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin dulce, potrivit alături de tarte cu fructe, clătite, panna cotta, budincă din pâine & unt şi deserturi cu ciocolată.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

  • Vinarte - Sirena Dunarii, Riesling, alb, dulce, 2013 - 0.375L, Alc: 12.5% Vinarte - Sirena Dunarii, Riesling, alb, dulce, 2013 - 0.375L, Alc: 12.5%

    Vinarte - Sirena Dunarii, Riesling, alb, dulce, 2013 - 0.375L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2013

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: RIESLING

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB DULCE. În 1998, un grup de afaceriști români, francezi și italieni, aduși împreună de pasiunea pentru vin au creat brand-ul Vinarte. Începutul este cel mai frumos moment, de aceea, merită să știm mai multre despre cei trei afaceriști: aceștia au apelat la specialiști și au achiziționat trei domenii viticole: Villa Zorilor-Dealu Mare; Bolovanu-Sâmburești și Stârmina-Mehedinți.

     

    Fondatorii au plantat soiuri pure, autohnone și soiuri populare din Europa, au adus aparatură modernă și baRrique-uri din stejar pentru păstrarea celor mai bune monosoiuri și cupaje. În Mehedinți au fost plantate soiuri românești: Tămâioasă, Fetească Neagră, Fetească Albă, Novac și, bineînțeles, soiuri originare din Franța (Sauvignon Blanc și Merlot) și Germania (Riesling). 

     

    Pentru Sirena Dunării din Riesling, strugurii sunt recoltați manual în lădițe din plastic, sunt lăsați în prezența unui mucegai nobil Botrys Cinerea, desciorchinați fără să fie zdrobiți, apoi trecuți întregi prin prese mecanice. Mustul este amestecat cu drojdie selecționată și fermentat în cisterne de mică capacitate, la temperatură controlată. Fermentația este finalizată în barrique-uri din stejar francez timp de 24 de luni.

     

     

    ASPECT: Galben-auriu, limpede și strălucitor.

     

    MIROS: Un vin cu parfum floral, arome de fructe uscate, caramel, miere și flori de tei.

    GUST: Sirena Dunării atrage asemenea ființei legendare, însă recompensa este una cu totul plăcută: arome de fructe, flori, dulceață, corp onctuos și textură complexă ce acoperă cu finețe bolta palatină și oferă concluzia unui vin savuros, încântător.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit alături de foie gras sau brânzeturi puternic aromate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Mosia Tohani - Flori De Gheata 2015 - 0.375L, Alc: 10% Mosia Tohani - Flori De Gheata 2015 - 0.375L, Alc: 10%

    Mosia Tohani - Flori De Gheata 2015 - 0.375L, Alc: 10%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2015

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE – MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ

     

    VOL. ALC.: 10%

     

    VIN ALB DULCE. Tohani este pământul bogat al României, oblăduit de oamenii locului, să ofere rod sănătos pentru vinuri pure. Tohaniul este locul în care se întâlnesc oamenii dăruiți artei vinului zi de zi, an după an, pe vremuri grele și prosperitate, din 1773 până astăzi.

     

    În podgoria din Dealu - Mare, toamna este caldă și lungă, iar atunci cînd scad temperaturile, și apar primele înghețuri, oamenii ies în vie și culeg ciorchinii de Tămâioasă Românească. De aceea, vinul alb, dulce, făcut pe moșia Tohani este numit Flori de gheață.

     

     

    ASPECT: Galben pai cu reflexii strălucitoare.

     

    MIROS: Proaspăt și delicat, vinul de Tămâioasă aduce mult din aromele fructelor cu pulpă albă, coapte și zemoase: piersici și caise, struguri pestriți și ananas, migdale și vanilie.

     

    GUST: Vinul aduce dulceața generoasă a strugurilor, urmată de dulceața din portocale, caise, fructe exotice uscate, din nou ananas, apoi litchi. Zaharurile sunt echilibrate de aciditate, care se simte bine în final.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O plăcere de savurat sec, ca un desert, sau alături de produse de patiserie cu fructe.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

  • Purcari Ice Wine (Muscat Ottonel + Traminer), alb dulce, 2016 - 0.375 L, Alc: 12% Purcari Ice Wine (Muscat Ottonel + Traminer), alb dulce, 2016 - 0.375 L, Alc: 12%

    Purcari Ice Wine (Muscat Ottonel + Traminer), alb dulce, 2016 - 0.375 L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: MUSCAT OTTONEL, TRAMINER

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ALB DULCE. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani. 

     

    Prima medalie de Aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și culoarea intensă a sortimentului Negru de Purcari, care a depășit chiar și vinurile din Bordeaux.

     

    De-a lungul timpului, vinurile Purcari au câștigat peste 300 de medalii și distincții la cele mai prestigioase concursuri internaționale (Decanter, Concours Mondial de Bruxelles, Challenge Internațional du Vin), precum și recunoașterea Casei Regale a Marii Britanii.

     

     

    ASPECT: Galben-pal cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Ice Wine este un vin cu nuanțe de miere și fructe dulci, ce evoluează natural către arome mai fine de condimente și fructe exotice.

     

    GUST: Pe papile este dulce, ca un vin rar, ușor onctuos, cu note sensibile de stejar. Post gustul fructat și dulce este persistent, numai bun pentru un preparat dulce.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere inspirată pentru desert cu cremă Chantilly şi fructe tropicale proaspete.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Purcari - Ice Wine (Muscat Ottonel + Traminer), alb dulce, 2016 - 0.375 L + 1 pahar, Alc: 12% Purcari - Ice Wine (Muscat Ottonel + Traminer), alb dulce, 2016 - 0.375 L + 1 pahar, Alc: 12%

    Purcari - Ice Wine (Muscat Ottonel + Traminer), alb dulce, 2016 - 0.375 L + 1 pahar, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: MUSCAT OTTONEL, TRAMINER

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ALB DULCE. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani. 

     

    Prima medalie de Aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și culoarea intensă a sortimentului Negru de Purcari, care a depășit chiar și vinurile din Bordeaux.

     

    De-a lungul timpului, vinurile Purcari au câștigat peste 300 de medalii și distincții la cele mai prestigioase concursuri internaționale (Decanter, Concours Mondial de Bruxelles, Challenge Internațional du Vin), precum și recunoașterea Casei Regale a Marii Britanii.

     

     

    ASPECT: Galben-pal cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Ice Wine este un vin cu nuanțe de miere și fructe dulci, ce evoluează natural către arome mai fine de condimente și fructe exotice.

     

    GUST: Pe papile este dulce, ca un vin rar, ușor onctuos, cu note sensibile de stejar. Post gustul fructat și dulce este persistent, numai bun pentru un preparat dulce.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere inspirată pentru desert cu cremă Chantilly şi fructe tropicale proaspete.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

  • Avincis - Cuvee Amelie Tamaioasa Romaneasca, dulce 2015 - 0.375L, Alc: 12.5% Avincis - Cuvee Amelie Tamaioasa Romaneasca, dulce 2015 - 0.375L, Alc: 12.5%

    Avincis - Cuvee Amelie Tamaioasa Romaneasca, dulce 2015 - 0.375L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2015

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DRĂGĂŞANI - OLTENIA  / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: TăMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN DULCE SEC. Chiar înainte de cucerirea Daciei de Imperiul Roman, la Drăgășani, se cultivau struguri folosiți la producția de vin. Mănăstirea Dobruşa, construită în secolul al XV-lea, avea propria sa vie pe colină, iar vinurile obținute în această parte a țării au fost cunoscute și apreciate în Europa, la expozițiile universale de la Paris.

     

    În 1927, Maria şi Iancu Râmniceanu au cumpărat în Drăgășani un conac construit în stil neoromânesc, înconjurat de vii. Mai târziu, conacul a fost redenumit Vila Dobrușa.

     

    Din 2007, strănepoata lor, Cristiana, și soțul acesteia, Valeriu Stoica, păstrează cu drag tradiția vinurilor şi oferă o gamă extinsă de vinuri prețioase, monosoi și cupaj, obţinute din soiuri româneşti (Negru de Drăgăşani, Fetească Regală, Tămâioasă Românească, Crâmpoşie) şi soiuri clasice, europene (Pinot Grigio, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir).

     

     

    ASPECT: Galben-pai cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Un vin cu buchet şlefuit de natura peisajului din Oltenia, în care se regăsesc arome gentile de fructe din livezi şi din curţi cu pomi fructiferi (piersici, caişi), mango şi miere răspândită împrejur de albine care se văd pe la fiecare floare.

     

    GUST: Ajuns pe papile şi simţit ca atare, Cuvée Amélie este în continuare fructat, cu aciditate ridicată, ce menţine prospeţimea şi aduce un post gust scurt, dar răcoritor.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Ca un monosoi alb, românesc, Cuvée Amélie este un vin obţinut cu savoir faire, de aceea poate fi un bun aperitiv, un vin potrivit produselor de patiserie, dar şi un digestiv, potrivit de savurat alături de cei dragi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Licorna - Tamaioasa Romaneasca 2016 - 0.5L, Alc: 12.3%

    Vinul a fost gândit și creat pentru a reprezenta cât se poate de bine autenticitatea acestui soi de struguri, în vinificarea tradițională, cu zaharuri remanente direct din fermentație.

    Culoare: Galben-auriu.
    Miros: Parfumul acestui vin se aseamănă foarte bine cu cel de rășina arborilor de Boswellia sacra, (tămâia tradițională pură) îmbinat cu note de pere busuioace și condiment vanilat. După un timp de la deschiderea sticlei, apar și parfumuri de faguri de miere.
    Gust: Revigorant, echilibrat.
    Postgust: postgust de intensitate ridicată.
    Temperatura recomandată de servire: 12ºC - 14ºC.
    Asocieri culinare: Se recomandă a fi asociat cu deserturi acrișoare și mai puțin dulci față de vin, brânzeturi ușor maturate.
  • LacertA - Dolce 2016 - 0.375L, Alc: 12% LacertA - Dolce 2016 - 0.375L, Alc: 12%

    LacertA - Dolce 2016 - 0.375L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MUSCAT OTTONEL, CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ALB DULCE. Podgoriile Lacerta se află la sud de munții Carpați, de-a lungul Paralelei 45, care trece prin Piemont și Bordeaux. Poziționarea benefică este doar prima asemănare cu vestitele regiuni viticole. În Muntenia zona este cunoscută pentru viticultura practicată de localnici încă de acum 700 de ani, din timpurile Daciei și Imperiului Roman, care a lăsat moștenire cultura vinului așa cum a făcut și în inima Imperiului și în teritoriile ce au devenit Franța de astăzi.

     

    În Muntenia primăvara este uscată, toamna însorită și pământul fertil și curat, numai bine pentru viile bogate ce se întind pe sute de hectare. În același loc, printre vii se zăresc adesea șopârlele verzi, cele de la care a fost împrumutat în 2011 numele latin al acestui vin: Lacerta.

     

    Lacerta ne oferă un cupaj mai puțin întîlnit de două soiuri franceze, unul străvechi, altul modern, vinificate în dulce pentru cele mai savuroase degustări și asocieri culinare.

     

     

    ASPECT: Galben-pal, cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Buchet cu note de piersici, flori de soc și alte fructe exotice.

     

    GUST: Fin și catifelat, cu arome de mandarine bine coapte, pomelo, socată și gutui. Dulceața strugurilor este intensă până la final, când se face simțit mai bine și alcoolul, păstrat anterior pe fundal.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin recomandat ca aperiti, alături de antreuri cu mousse de foie gras, sau alături de deserturi potrivit de dulci.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Mosia Tohani - ARom 2017 - 0.375L, Alc: 10%

    REGIUNE / TARA: DEALUL MARE / ROMANIA
    SOIUL / SOIURILE: TAMAIOASA ROMANEASCA
    VOL. ALC.: 10,5%

    Strugurii au fost culesi manual si ulterior sortati cu grija. Macerarea a avut loc la temperatura controlatA pentru a pastra aromele primare. Fermentarea a avut loc in vase de inox la temperaturi joase și a condus catre o concentratie de alcool de cel mult 10%, de unde rezulta 160 grame de
    zaharuri reziduale.

    ASPECT: Se prezinta cu o culoare aurie, stralucitor si dens.
    MIROS: Este plin de arome, ce definesc soiul de Tamaioasa Romaneasca. Floare de portocal si struguri copti, smochine uscate, polen si duioase senzatii de miere de salcam, unde se alatura notele de Botrytis, specifice recoltărilor foarte tarzii.
    GUST: In gust este dulce si structurat, cu aliuri citrice de grepfruit. Senzatiile matasoase si calde, se aliniaza elegant pe papilele gustative, acaparand toata atentia in directia de dulceata de gutuie si struguri stafiditi. Este dulce, insa aciditatea echilibreaza senzatiile fara a lasa vinul sa devina lesios.
    TEMP. DE SERVIRE: Recomandam o temperatura de servire de 12 °C care sa puna in evidenta caracterul elegant al vinului alaturi de deserturi in foietaj cu dulceturi de citrice.
  • Mouton Cadet - Reserve Sauternes blanc 2017 - 0.75L, Alc: 12.5% Mouton Cadet - Reserve Sauternes blanc 2017 - 0.75L, Alc: 12.5%
    -15%

    Mouton Cadet - Reserve Sauternes blanc 2017 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BORDEAUX / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC, SEMILLON, MUSCADELLE

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB DULCE. Descendent al unei familii bogate din Frankfurt, Nathaniel de Rothschild, se stabilește la Paris în 1853, apoi în regiunea viticolă Medoc, în orașul Pauillac, unde cumpără un palat pe care îl redenumește Chateau Mouton Rothschild. În 1922, Baronul Philippe de Rothschild, fiul cel mic al Baronului Henri și strănepot al lui Nathaniel, începe schimbările majore asupra proprietății.

     

    Vinul comercializat anterior în butoaie și trimis în Bordeaux este îmbuteliat în vinăria palatului și este creată faimoasa etichetă de artistul Jean Carlu.

     

    Pentru păstra faima și standardul de excelență al vinurilor sale cu eticheta Chateau Mouton Rothschild, Baronul a decis ca vinul anului 1930 să fie îmbuteliat cu etichetă Mouton Cadet. Noua etichetă a fost aleasă pentru cupajul mai tânăr, cu profil aromatic diferit de clasicul Chateau. După 90 de ani, vinul cu eticheta Mouton Cadet aduce în continuare popularitate și prestigiu Casei fondate de Baronul Philippe de Rothschild.

     

     

     

    ASPECT: Galben pai.

     

    MIROS: Parfum de pere caramelizate, păducel, miere, note de piersici, pâine prăjită şi cuişoare.

     

    GUST: Acest cupaj alb clasic al regiunii Bordeaux, are o abordare elegantă, un atac rafinat, cu note de condimente slabe, cum ar fi cuişoare şi cardamom, arome de mijloc bogate şi fine ce duc către arome finale de gemuri din fructe (prune galbene Mirabelle, piersici) şi note minerale.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin alb potrivit în compania brânzeturilor maturate cu mucegai nobil (Roquefort, Bleu des Causses), foie gras și deserturi cu fructe (tarte, torturi, salate).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 11°C.

     

    Preț normal: 123,89 RON

    Special Price 105,31 RON

    (-18,58 RON)
Grilă Listă