Vin dulce

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
 1. 1
 2. 2
Grilă Listă
 • Asti Martini - Spumant - 1.5L, Alc: 7.5% Asti Martini - Spumant - 1.5L, Alc: 7.5%
  -20%

  Asti Martini - Spumant - 1.5L, Alc: 7.5%

  REGIUNE / TARA: PIEMONTE / ITALIA

   

  SOIUL / SOIURILE: MOSCATO BIANCO

   

  VOL. ALC.: 7.5%

   

  VIN ALB SPUMANT DEMIDULCE. Martini, cel mai cunoscut brand al Italiei, în tot ceea ce poate fi vermouth și vin spumant, este întruparea unei scântei între două personalități ale anilor 1800: Alessandro Martini, un antreprenor inspirat și Luigi Rossi, un spirit creativ și pasionat. Cei doi au creat primele băuturi în 1863 în micul orășel Pessione, din zona Torino.

   

  Compania Martini și-a dezvoltat afacerea și a exportat faimoasele băuturi în țări din Europa, America de Nord și alte continente. Băuturile Martini au devenit populare și apreciate în Europa boemă din Epoca Frumoasă, apoi din nou, înainte și după Al Doilea Război Mondial. În perioada modernă, Martini este prezent în arta și în cultura Italiei și a Europei, unde inspiră gusturi rafinate și un stil de viață bazat pe explorare și descoperire.

   

  Asti Martini este obținut din struguri Moscato Bianco crescuți pe colinele scăldate de soarele generos al zonei Piemonte din Italia. Strugurii albi din soiul Moscato sunt crescuți special pentru a fi storși și vinificați cu procent scăzut de alcool, pentru baza unui vin spumant proaspăt, revigorant și fermecător prin aromele sale naturale.

   

   


  ASPECT: Galben pal cu inflexiuni verzui. Strălucitor, efervescent, cu perlaj fin, persistent             

   

  MIROS: Extrem de puternic, plin de prospețime, floral și fructat (soc, mere verzi, pere, caise), cu accente de citrice.

   

  GUST: Gustul lejer, foarte proaspăt, aproape crocant ca percepție, puternic fructat (de grapefruit și lămâie, caise și mere verzi), de o foarte bună aciditate, o mică corpolență, cu un gust final ce lasă o senzație plăcută de fructe zaharisite.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: De consumat doar per se, foarte, foarte rece în sezonul cald, sau servit ca aperitiv înainte de masă. Îl recomandăm și lângă preparatele din fructe de mare (sepie, raci, creveți, midii în vin alb), pregătite cu sosuri dulci pe bază de fructe exotice, sau cu preparate principale din carne de pește slab, gătită pe grill, garnisită cu legume sote și sosuri dulci.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

   

  Preț normal: 108,11 RON

  Special Price 86,60 RON

  (-21,51 RON)
 • Licorna - Tamaioasa Romaneasca dulce 2017 - 0.5L, Alc: 13.1% Licorna - Tamaioasa Romaneasca dulce 2017 - 0.5L, Alc: 13.1%

  Licorna - Tamaioasa Romaneasca dulce 2017 - 0.5L, Alc: 13.1%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2017

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ

   

  VOL. ALC.: 13.1%

   

  VIN ALB DULCE. Serafim este brand-ul producătorului Licorna Winehouse, cu podgorie în Dealu Mare. Din complexul Licorna face parte via și vechiul conac de la începutul secolului XX, unde se află pivinţa, locul unde primii proprietari au maturat vin în urmă cu mai bine de 100 de ani. În pivnița conacului Licorna se păstrează vinuri la maturare în 80 de baricuri din diferite tipuri de stejar și trei budane de 2000 de litri.

   

  Alături de conacul de pe domeniul Licorna, se află și centrul de vinificație, construit în 2013. În clădirea nouă se află cisternele de fermentație cu tehnologie modernă și capabilitate de prelucrare a 150 de tone de struguri anual.

   

  Licorna Tămâioasă Românească este vinificat tradițional pentru a oferi dulceața boabelor păstrată după fermentare alături de numeroasele sale aromele fructate.

   

   

  ASPECT: Galben-auriu.

   

  MIROS: Parfumul aduce o esență de rășină naturală, cunoscută popular sub numele de tămâie, urmată de note fructate din pere și vanilie. După un moment apare și parfumul dulce din fagure de miere.

   

  GUST: Notele dulci și fructate sunt intense, răcoritoare și plăcute. Post gustul este mediu, dar intens și echilibrat.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Savurați acest vin rece, alături de prăjituri cu fructe acrișoare sau mai puțin dulci față de vin (plăcintă cu brânză dulce) și brânzeturi semi-maturate.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C.

   

 • Metamorfosis - Viile Metamorfosis Dulce BIO 2019 - 0.75L, Alc: 11.5% Metamorfosis - Viile Metamorfosis Dulce BIO 2019 - 0.75L, Alc: 11.5%

  Metamorfosis - Viile Metamorfosis Dulce BIO 2019 - 0.75L, Alc: 11.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2019

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: MUSCAT OTTONEL

   

  VOL. ALC.: 11.5%

   

  VIN ALB DULCE. Proiectul Vitis Metamorfosis este parte din antreprizele Marchizului Piero Antinori, care a dezvoltat anterior proiecte similare în alte regiuni viticole din Italia, SUA, Chile și Ungaria.

   

  În România, Marchizul a ales Dealu Mare, pentru condițiile asemănătoare cu regiunea viticolă Toscana. Potențialul și calitatea vinurilor produse pe alte podgorii din Dealu Mare au fost de ajuns pentru a demara proiectul Metamorfosis. În prezent, domeniul se întinde pe trei plaiuri viticole (Valea Urloi, Fintești și Năeni), cu o suprafață totală de 100 de hectare.

   

  Pentru acest vin, strugurii din soiul Muscat Ottonel au fost culeși la sfârșitul lunii septembrie, pentru a permite o acumulare de zahăr suficient de mare. După presare, strugurii au fost lăsați să macereze timp de 5 ore, la temperatură scăzută. Fermentarea a avut loc în cisterne din oțel inoxidabil, la temperatură controlată de 17°C, iar nivelul de zahăr a fost monitorizat zilnic pentru a se ajunge la valoare de 70g/L. Fierberea a fost oprită prin scăderea temperaturii și îndepărtarea drojdiei, iar după două luni de maturare vinul a fost îmbuteliat.

   

   

  ASPECT: Galben-pai cu reflexii verzui.

   

  MIROS: Parfum atrăgător de fructe exotice, fructe de livadă, în special pere, și miere polifloră.

   

  GUST: Dulceața oferă vinului textură onctuoasă și complexitate aromatică, echilibrată de aciditatea ușoară.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin delicios alături de o plăcintă proaspătă cu brânză și stafide.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

   

 • Principe Dracula - Tamaioasa Romaneasca (dulce) 2018 - 0.75L, Alc: 12% Principe Dracula - Tamaioasa Romaneasca (dulce) 2018 - 0.75L, Alc: 12%
  -4%

  Principe Dracula - Tamaioasa Romaneasca (dulce) 2018 - 0.75L, Alc: 12%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: TAMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ

   

  VOL. ALC.: 12%

   

  VIN ALB DULCE. Regiunea Dealu Mare ocupă 14.500 de hectare și are poziție sudică, sol calcaros, bogat în argilă și resturi de cochilie lăsate de fauna bogată a unui corp de apă dispărut în urmă cu milioane de ani. Clima temperată cu ierni grele și veri calde, temperaturi extreme și expunere la soare de 1635 de ore pe an oferă tuturor cultivatorilor cei mai buni struguri din toate soiurile, pentru cele mai bune vinuri albe, roșii și rose.

   

  Acesta este și cazul vinului alb Principe Dracula, din Tămâioasă Românească, produs de Legendary Dracula. Asemenea tuturor vinurilor de calitate, povestea începe cu recoltarea manuală la sfârșitul lunii septembrie, atunci când strugurii au cea mai mare concentrație de zahăr. După recoltă urmează sortarea, desciorchinarea și presarea strugurilor.

   

  Cojile de struguri sunt lăsate în prezența mustului pentru macerare, timp de 6-8 ore la temperatura de 12°C. pentru a se extrage culoarea și aromele ce formează buchetul. Fermentarea alcoolică are loc în cisterne din oțel inoxidabil, timp de 12 zile, la temperatura cuprinsă între 14 - 16°C. După fermentarea malolactică, vinul este maturat în baricuri din stejar românesc timp de 12 luni. Acest vin pentru desert e produs doar în anii când strugurii au cea mai mare cantitate naturală de zahăr.

   

   

  ASPECT: Galben-pai.

   

  MIROS: Arome intense de trandafir, busuioc și miere.

   

  GUST: Dulceața oferită de zahărul strugurilor păstrează bine aromele, oferă proiecție lungă și echilibru.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin recomandat alături de foie gras, produse de patiserie și dulciuri sau alături de preparate din bucătăria asiatică.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 8 - 12°C.

   

  Preț normal: 57,12 RON

  Special Price 54,84 RON

  Începând cu: 51,41 RON
  (-2,28 RON)
 • Prince Stirbey - Tamaioasa Romaneasca dulce 2017 - 0.75L, Alc: 11% Prince Stirbey - Tamaioasa Romaneasca dulce 2017 - 0.75L, Alc: 11%

  Prince Stirbey - Tamaioasa Romaneasca dulce 2017 - 0.75L, Alc: 11%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2017

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DRĂGĂȘANI - OLTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ

   

  VOL. ALC.: 11%

   

  VIN ALB SEC. Vinurile produse pe domeniul Știrbey din Drăgășani au tradiție de peste 120 de ani, însă perioada comunistă a afectat producția și zeci de ani vinurile Știrbey au fost date uitării.

   

  Renașterea numelui Știrbey în lumea vinurilor românești a fost posibilă mulțumită descendentei Prințului Barbu Știrbey - Baroneasa leana Kripp-Costinescu și a soțului acesteia, care au descoperit zona Drăgășani în 1999. Cele două personalități s-au îndrăgostit de locuri, de oameni, de tradiția lor în munca viilor și arta de a produce cele mai bune vinuri din regiune.

   

  Tămâioasa Românească este un soi plantat de peste două miii de ani la Drăgășani. Vinurile din acest soi aduc aromele vechiului Muscat din Orientul mijlociu, naturalizat pe pământ românesc în timpul imperiului roman. În soluri cu temperaturi scăzute, compuse din lut și argilă, strugurii aromați de Tămâioasă sunt culeși manual și vinificați tradițional pentru a oferi cele mai frumoase și dulci arome.

   

   

  ASPECT: Galben-pai cu tentă verzuie.

   

  MIROS: Discret, cu arome de flori și struguri dulci.

   

  GUST: Buchet marcat de arome verzi specifice soiului Muscat, condimente și fructe exotice.Dulceața este bine echilibrată de aciditatea medie, ce îi oferă și o notă de prospețime.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Savurați acest vin alături de pate din ficat de porc, pui sau de vânat. Recomandăm acest vin și la desert, alături de preprate cremoase și dulci.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

   

 • Liliac Transylvania - Nectar 2017 - 0.375L, Alc: 11% Liliac Transylvania - Nectar 2017 - 0.375L, Alc: 11%

  Liliac Transylvania - Nectar 2017 - 0.375L, Alc: 11%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2017

   

  REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: MUSCAT OTTONEL

   

  VOL. ALC.: 11%

   

  VIN ALB DULCE. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor.

   

  După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci.

   

  Vinurile Liliac sunt produse din soiuri românești cum ar fi Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.

   

   

  ASPECT: Galben-pai, cu reflexii aurii.

   

  MIROS: Un monosoi de Muscat Ottonel, cu parfum bogat în note de fructe litchi, fructe confiate, papaya și miere.

   

  GUST: La 8 grade Celsius vinul răcorește asemenea unui tonic, cu arome echilibrate și delicate de dulceață.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin dulce, potrivit alături de tarte cu fructe, clătite, panna cotta, budincă din pâine & unt şi deserturi cu ciocolată.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

   

 • Liliac Transylvania - Ice Wine 2017 - 0.375L, Alc: 11.5% Liliac Transylvania - Ice Wine 2017 - 0.375L, Alc: 11.5%

  Liliac Transylvania - Ice Wine 2017 - 0.375L, Alc: 11.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2017

   

  REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: PINOT GRIS, NEUBURGER

   

  VOL. ALC.: 11.5%

   

  VIN ALB DULCE. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor.

   

  După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci.

   

  Vinurile Liliac sunt produse din soiuri românești cum ar fi Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.

   

   

  ASPECT: Galben-pai, strălucitor.

   

  MIROS: Parfum dulce de drupe (caise, piersici) și litchi.

   

  GUST: Ice Wine este ușor, vioi și dulce ca un suc de fructe tropicale (ananas). În post gust se simt fructe zaharisite și miere.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin dulce, răcoritor creat pentru a fi servit cu gheață alături de preparate dulci și semi dulci: cremă de zahăr ars, clătite cu gem, strudel / plăcintă cu brânză dulce, brânză cu mucegai albastru.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

   

 • Purcari - Ice Wine (Muscat Ottonel + Traminer), alb dulce, 2016 - 0.375L + 1 pahar, Alc: 12% Purcari - Ice Wine (Muscat Ottonel + Traminer), alb dulce, 2016 - 0.375L + 1 pahar, Alc: 12%

  Purcari - Ice Wine (Muscat Ottonel + Traminer), alb dulce, 2016 - 0.375L + 1 pahar, Alc: 12%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2016

   

  REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

   

  SOIUL / SOIURILE: MUSCAT OTTONEL, TRAMINER

   

  VOL. ALC.: 12%

   

  VIN ALB DULCE. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani. 

   

  Prima medalie de Aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și culoarea intensă a sortimentului Negru de Purcari, care a depășit chiar și vinurile din Bordeaux.

   

  De-a lungul timpului, vinurile Purcari au câștigat peste 300 de medalii și distincții la cele mai prestigioase concursuri internaționale (Decanter, Concours Mondial de Bruxelles, Challenge Internațional du Vin), precum și recunoașterea Casei Regale a Marii Britanii.

   

   

  ASPECT: Galben-pal cu reflexii aurii.

   

  MIROS: Ice Wine este un vin cu nuanțe de miere și fructe dulci, ce evoluează natural către arome mai fine de condimente și fructe exotice.

   

  GUST: Pe papile este dulce, ca un vin rar, ușor onctuos, cu note sensibile de stejar. Post gustul fructat și dulce este persistent, numai bun pentru un preparat dulce.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: O alegere inspirată pentru desert cu cremă Chantilly şi fructe tropicale proaspete.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

 • Vinarte - Sirena Dunarii, Riesling, alb, dulce, 2013 - 0.375L, Alc: 12.5% Vinarte - Sirena Dunarii, Riesling, alb, dulce, 2013 - 0.375L, Alc: 12.5%

  Vinarte - Sirena Dunarii, Riesling, alb, dulce, 2013 - 0.375L, Alc: 12.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2013

   

  REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: RIESLING

   

  VOL. ALC.: 12.5%

   

  VIN ALB DULCE. În 1998, un grup de afaceriști români, francezi și italieni, aduși împreună de pasiunea pentru vin au creat brand-ul Vinarte. Începutul este cel mai frumos moment, de aceea, merită să știm mai multre despre cei trei afaceriști: aceștia au apelat la specialiști și au achiziționat trei domenii viticole: Villa Zorilor-Dealu Mare; Bolovanu-Sâmburești și Stârmina-Mehedinți.

   

  Fondatorii au plantat soiuri pure, autohnone și soiuri populare din Europa, au adus aparatură modernă și baRrique-uri din stejar pentru păstrarea celor mai bune monosoiuri și cupaje. În Mehedinți au fost plantate soiuri românești: Tămâioasă, Fetească Neagră, Fetească Albă, Novac și, bineînțeles, soiuri originare din Franța (Sauvignon Blanc și Merlot) și Germania (Riesling). 

   

  Pentru Sirena Dunării din Riesling, strugurii sunt recoltați manual în lădițe din plastic, sunt lăsați în prezența unui mucegai nobil Botrys Cinerea, desciorchinați fără să fie zdrobiți, apoi trecuți întregi prin prese mecanice. Mustul este amestecat cu drojdie selecționată și fermentat în cisterne de mică capacitate, la temperatură controlată. Fermentația este finalizată în barrique-uri din stejar francez timp de 24 de luni.

   

   

  ASPECT: Galben-auriu, limpede și strălucitor.

   

  MIROS: Un vin cu parfum floral, arome de fructe uscate, caramel, miere și flori de tei.

  GUST: Sirena Dunării atrage asemenea ființei legendare, însă recompensa este una cu totul plăcută: arome de fructe, flori, dulceață, corp onctuos și textură complexă ce acoperă cu finețe bolta palatină și oferă concluzia unui vin savuros, încântător.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit alături de foie gras sau brânzeturi puternic aromate.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

   

 • Mosia Tohani - Flori De Gheata 2015 - 0.375L, Alc: 10% Mosia Tohani - Flori De Gheata 2015 - 0.375L, Alc: 10%

  Mosia Tohani - Flori De Gheata 2015 - 0.375L, Alc: 10%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2015

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE – MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ

   

  VOL. ALC.: 10%

   

  VIN ALB DULCE. Tohani este pământul bogat al României, oblăduit de oamenii locului, să ofere rod sănătos pentru vinuri pure. Tohaniul este locul în care se întâlnesc oamenii dăruiți artei vinului zi de zi, an după an, pe vremuri grele și prosperitate, din 1773 până astăzi.

   

  În podgoria din Dealu - Mare, toamna este caldă și lungă, iar atunci cînd scad temperaturile, și apar primele înghețuri, oamenii ies în vie și culeg ciorchinii de Tămâioasă Românească. De aceea, vinul alb, dulce, făcut pe moșia Tohani este numit Flori de gheață.

   

   

  ASPECT: Galben pai cu reflexii strălucitoare.

   

  MIROS: Proaspăt și delicat, vinul de Tămâioasă aduce mult din aromele fructelor cu pulpă albă, coapte și zemoase: piersici și caise, struguri pestriți și ananas, migdale și vanilie.

   

  GUST: Vinul aduce dulceața generoasă a strugurilor, urmată de dulceața din portocale, caise, fructe exotice uscate, din nou ananas, apoi litchi. Zaharurile sunt echilibrate de aciditate, care se simte bine în final.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: O plăcere de savurat sec, ca un desert, sau alături de produse de patiserie cu fructe.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

   

 • Purcari Ice Wine (Muscat Ottonel + Traminer), alb dulce, 2016 - 0.375L, Alc: 12% Purcari Ice Wine (Muscat Ottonel + Traminer), alb dulce, 2016 - 0.375L, Alc: 12%

  Purcari Ice Wine (Muscat Ottonel + Traminer), alb dulce, 2016 - 0.375L, Alc: 12%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2016

   

  REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

   

  SOIUL / SOIURILE: MUSCAT OTTONEL, TRAMINER

   

  VOL. ALC.: 12%

   

  VIN ALB DULCE. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani. 

   

  Prima medalie de Aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și culoarea intensă a sortimentului Negru de Purcari, care a depășit chiar și vinurile din Bordeaux.

   

  De-a lungul timpului, vinurile Purcari au câștigat peste 300 de medalii și distincții la cele mai prestigioase concursuri internaționale (Decanter, Concours Mondial de Bruxelles, Challenge Internațional du Vin), precum și recunoașterea Casei Regale a Marii Britanii.

   

   

  ASPECT: Galben-pal cu reflexii aurii.

   

  MIROS: Ice Wine este un vin cu nuanțe de miere și fructe dulci, ce evoluează natural către arome mai fine de condimente și fructe exotice.

   

  GUST: Pe papile este dulce, ca un vin rar, ușor onctuos, cu note sensibile de stejar. Post gustul fructat și dulce este persistent, numai bun pentru un preparat dulce.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: O alegere inspirată pentru desert cu cremă Chantilly şi fructe tropicale proaspete.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

   

 • Liliac Transylvania - Nectar 2016 - 0.375L, Alc: 11% Liliac Transylvania - Nectar 2016 - 0.375L, Alc: 11%

  Liliac Transylvania - Nectar 2016 - 0.375L, Alc: 11%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2016

   

  REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: MUSCAT OTTONEL

   

  VOL. ALC.: 11%

   

  VIN ALB DULCE. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor.

   

  După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci.

   

  Vinurile Liliac sunt produse din soiuri românești cum ar fi Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.

   

   

  ASPECT: Galben-pai, cu reflexii aurii.

   

  MIROS: Un monosoi de Muscat Ottonel, cu parfum bogat în note de fructe litchi, fructe confiate, papaya și miere.

   

  GUST: La 8 grade Celsius vinul răcorește asemenea unui tonic, cu arome echilibrate și delicate de dulceață.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin dulce, potrivit alături de tarte cu fructe, clătite, panna cotta, budincă din pâine & unt şi deserturi cu ciocolată.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

   

 • Croft - Port wine Tawny - 0.75L, Alc: 20% Croft - Port wine Tawny - 0.75L, Alc: 20%
  -30%

  Croft - Port wine Tawny - 0.75L, Alc: 20%

  REGIUNE / ȚARĂ: PORTO / PORTUGALIA

   

  SOIUL / SOIURILE: TINTA RORIZ, TOURIGA FRANCA, TOURIGA NACIONAL

   

  VOL. ALC.: 20%

   

  VIN FORTIFIAT ROȘU DULCE. Compania Croft a apărut în 1588 în Marea Britanie (York), iar fondatorii şi-au mutat operaţiunile din Franţa în Portugalia, unde au început producţia de port pe la 1700.

   

  La nivel mondial, Croft este una dintre cele mai distinse dintre casele producătoare de vin Port. Brand-ul cu origini britanice este apreciat în special pentru vinurile maturate timp de ani, chiar zeci de ani (vintage), dar şi pentru rezervele de vinurile fortifiate şi maturate regulat în butoaie din lemn.

   

  Vinurile port sunt produse în Valea Doura, în orăşelul Pinhão, ce găzduieşte domeniul Quinta da Roêda şi unele dintre cele mai vechi culturi de viţă de vie. După 430 de ani, schimbări aduse de evenimente mondiale şi preluări de către mari companii, Croft rămâne o afacere de familie, dedicată tradiţiei vinului Port, obţinut în toate stilurile consacrate, pentru cunoscători şi pasionaţi.

   

   

  ASPECT: Port Tawny are o culoare caracteristică de roşu închis cu tentă maronie.

   

  MIROS: Fructe coapte şi moi cu arome de smochin şi prune, urmate de note atrăgătoare de lemn şi mirodenii.

   

  GUST: Pe papile este neted şi rotund, plin de aromele unor gemuri de fructe. Bogat în tanini, astringent, cu alcool bine integrat şi post gust fructat, lung.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin consistent, pentru mesele cu preparate din carne de vită şi gustări cu brânzeturi tari şi maturate. Delicios şi alături de deserturi pe bază de ciocolată dulce.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 13 - 20°C.

   

  Preț normal: 82,82 RON

  Special Price 58,26 RON

  (-24,56 RON)
 • Asti Martini - Spumant Festive box - 0.75L, Alc: 7.5% Asti Martini - Spumant Festive box - 0.75L, Alc: 7.5%
  -13%

  Asti Martini - Spumant Festive box - 0.75L, Alc: 7.5%

  REGIUNE / TARA: PIEMONTE / ITALIA

   

  SOIUL / SOIURILE: MOSCATO BIANCO

   

  VOL. ALC.: 7.5%

   

  VIN ALB SPUMANT DULCE. Martini, cel mai cunoscut brand al Italiei, în tot ceea ce poate fi vermouth și vin spumant, este întruparea unei scântei între două personalități ale anilor 1800: Alessandro Martini, un antreprenor inspirat și Luigi Rossi, un spirit creativ și pasionat. Cei doi au creat primele băuturi în 1863 în micul orășel Pessione, din zona Torino.

   

  Compania Martini și-a dezvoltat afacerea și a exportat faimoasele băuturi în țări din Europa, America de Nord și alte continente. Băuturile Martini au devenit populare și apreciate în Europa boemă din Epoca Frumoasă, apoi din nou, înainte și după Al Doilea Război Mondial. În perioada modernă, Martini este prezent în arta și în cultura Italiei și a Europei, unde inspiră gusturi rafinate și un stil de viață bazat pe explorare și descoperire.

   

  Asti Martini este obținut din struguri Moscato Bianco crescuți pe colinele scăldate de soarele generos al zonei Piemonte din Italia. Strugurii albi din soiul Moscato sunt crescuți special pentru a fi storși și vinificați cu procent scăzut de alcool, pentru baza unui vin spumant proaspăt, revigorant și fermecător prin aromele sale naturale.

   

   


  ASPECT: Galben pal cu inflexiuni verzui. Strălucitor, efervescent, cu perlaj fin, persistent             

   

  MIROS: Extrem de puternic, plin de prospețime, floral și fructat (soc, mere verzi, pere, caise), cu accente de citrice.

   

  GUST: Gustul lejer, foarte proaspăt, aproape crocant ca percepție, puternic fructat (de grapefruit și lămâie, caise și mere verzi), de o foarte bună aciditate, o mică corpolență, cu un gust final ce lasă o senzație plăcută de fructe zaharisite.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: De consumat doar per se, foarte, foarte rece în sezonul cald, sau servit ca aperitiv înainte de masă. Îl recomandăm și lângă preparatele din fructe de mare (sepie, raci, creveți, midii în vin alb), pregătite cu sosuri dulci pe bază de fructe exotice, sau cu preparate principale din carne de pește slab, gătită pe grill, garnisită cu legume sote și sosuri dulci.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

   

  Preț normal: 54,48 RON

  Special Price 47,41 RON

  (-7,07 RON)
 • Licorna - Tamaioasa Romaneasca 2016 - 0.5L, Alc: 12.3% Licorna - Tamaioasa Romaneasca 2016 - 0.5L, Alc: 12.3%

  Licorna - Tamaioasa Romaneasca 2016 - 0.5L, Alc: 12.3%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2016

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ

   

  VOL. ALC.: 12.3%

   

  VIN ALB DULCE. Serafim este brand-ul producătorului Licorna Winehouse, cu podgorie în Dealu Mare. Din complexul Licorna face parte via și vechiul conac de la începutul secolului XX, unde se află pivinţa, locul unde primii proprietari au maturat vin în urmă cu mai bine de 100 de ani. În pivnița conacului Licorna se păstrează vinuri la maturare în 80 de baricuri din diferite tipuri de stejar și trei budane de 2000 de litri.

   

  Alături de conacul de pe domeniul Licorna, se află și centrul de vinificație, construit în 2013. În clădirea nouă se află cisternele de fermentație cu tehnologie modernă și capabilitate de prelucrare a 150 de tone de struguri anual.

   

  Licorna Tămâioasă Românească este vinificat tradițional pentru a oferi dulceața boabelor păstrată după fermentare alături de numeroasele sale aromele fructate.

   

   

  ASPECT: Galben-auriu.

   

  MIROS: Parfumul aduce o esență de rășină naturală, cunoscută popular sub numele de tămâie, urmată de note fructate din pere și vanilie. După un moment apare și parfumul dulce din fagure de miere.

   

  GUST: Notele dulci și fructate sunt intense, răcoritoare și plăcute. Post gustul este mediu, dar intens și echilibrat.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Savurați acest vin rece, alături de prăjituri cu fructe acrișoare sau mai puțin dulci față de vin (plăcintă cu brânză dulce) și brânzeturi semi-maturate.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C.

   

 • Asti Martini - Spumant Vintage 2016 - 0.75L, Alc: 7.5% Asti Martini - Spumant Vintage 2016 - 0.75L, Alc: 7.5%

  Asti Martini - Spumant Vintage 2016 - 0.75L, Alc: 7.5%

  REGIUNE / ȚARĂ: PIEMONTE / ITALIA

   

  SOIUL / SOIURILE: MUSCATO BIANCO

   

  VOL. ALC.: 7.5%

   

  VIN SPUMANT ALB BRUT. Martini, cel mai cunoscut brand al Italiei, în tot ceea ce poate fi vermouth și vin spumant, este întruparea unei scântei între două personalități ale anilor 1800: Alessandro Martini, un antreprenor inspirat și Luigi Rossi, un spirit creativ și pasionat. Cei doi au creat primele băuturi în 1863 în micul orășel Pessione, din zona Torino.

   

  Compania Martini și-a dezvoltat afacerea și a exportat faimoasele băuturi în țări din Europa, America de Nord și alte continente. Băuturile Martini au devenit populare și apreciate în Europa boemă din Epoca Frumoasă, apoi din nou, înainte și după Al Doilea Război Mondial. În perioada modernă, Martini este prezent în arta și în cultura Italiei și a Europei, unde inspiră gusturi rafinate și un stil de viață bazat pe explorare și descoperire.

   

   

  ASPECT: Galben-pal cu inflexiuni verzui, strălucitor, efervescent.

   

  MIROS: Plin de prospețime, floral, fructat (floare de soc, mere verzi, pere, caise), și bogat în accente de citrice.

   

  GUST: Lejer, foarte proaspăt, aproape crocant că percepție, puternic fructat (grapefruit, lămâie, caise și mere verzi). Aciditate echilibrată, coprolență medie cu un gust final ce lasă o senzație plăcută de fructe zaharisite.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: De consumat doar per se, foarte rece în sezonul cald, sau servit că aperitiv înainte de masă, și chiar lângă preparatele antreu din fructe de mare pregătite cu sosuri pe bază de fructe exotice, sau feluri principale din carne de peste slab gătită pe grill, garnisită cu legume sote și aceleași tipuri de sosuri.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

   

  81,72 RON
 • LacertA - Dolce 2016 - 0.375L, Alc: 12% LacertA - Dolce 2016 - 0.375L, Alc: 12%

  LacertA - Dolce 2016 - 0.375L, Alc: 12%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2016

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: MUSCAT OTTONEL, CHARDONNAY

   

  VOL. ALC.: 12%

   

  VIN ALB DULCE. Podgoriile Lacerta se află la sud de munții Carpați, de-a lungul Paralelei 45, care trece prin Piemont și Bordeaux. Poziționarea benefică este doar prima asemănare cu vestitele regiuni viticole. În Muntenia zona este cunoscută pentru viticultura practicată de localnici încă de acum 700 de ani, din timpurile Daciei și Imperiului Roman, care a lăsat moștenire cultura vinului așa cum a făcut și în inima Imperiului și în teritoriile ce au devenit Franța de astăzi.

   

  În Muntenia primăvara este uscată, toamna însorită și pământul fertil și curat, numai bine pentru viile bogate ce se întind pe sute de hectare. În același loc, printre vii se zăresc adesea șopârlele verzi, cele de la care a fost împrumutat în 2011 numele latin al acestui vin: Lacerta.

   

  Lacerta ne oferă un cupaj mai puțin întîlnit de două soiuri franceze, unul străvechi, altul modern, vinificate în dulce pentru cele mai savuroase degustări și asocieri culinare.

   

   

  ASPECT: Galben-pal, cu reflexii aurii.

   

  MIROS: Buchet cu note de piersici, flori de soc și alte fructe exotice.

   

  GUST: Fin și catifelat, cu arome de mandarine bine coapte, pomelo, socată și gutui. Dulceața strugurilor este intensă până la final, când se face simțit mai bine și alcoolul, păstrat anterior pe fundal.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin recomandat ca aperiti, alături de antreuri cu mousse de foie gras, sau alături de deserturi potrivit de dulci.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

   

 • Mosia Tohani - Arum 2017 - 0.375L, Alc: 10% Mosia Tohani - Arum 2017 - 0.375L, Alc: 10%

  Mosia Tohani - Arum 2017 - 0.375L, Alc: 10%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2017

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ

   

  VOL. ALC.: 10%

   

  VIN ROȘU SEC. Tohani este pământul bogat al României, oblăduit de oamenii locului, să ofere rod sănătos pentru vinuri pure. Tohaniul este locul în care se întâlnesc oamenii dăruiți artei vinului zi de zi, an după an, pe vremuri grele și prosperitate, din 1773 până astăzi.

   

  Arum este un cupaj din soiul Tămâioasă Românească din trei ani diferiți. Vinurile de rezervă aduc arome suave, persistente și dulceața naturală. Vinul are un grad scăzut de alcool și aproximativ 160 de grame zahăr rezidual.

   

   

  ASPECT: Auriu, strălucitor.

   

  MIROS: Arome din flori de portocal, struguri dulci, smochine uscate, polen și note din miere de salcâm.

   

  GUST: Pe papile este structurat, dulce și citric. După ce pătrunde bine pe bolta palatină se simte textura mătăsoasă unde revine aroma dulce apropiată mai mult de dulceața de gutuie și stafide. Gustul dulce din miere și dulceață este echilibrat de o aciditate plăcută.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat cu produse de patiserie din foietaj cu dulcețuri de citrice.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 12°C.

   

 • Bottega - Spumant Fragolino rosso - 0.75L, Alc: 10% Bottega - Spumant Fragolino rosso - 0.75L, Alc: 10%

  Bottega - Spumant Fragolino rosso - 0.75L, Alc: 10%

  REGIUNE / ȚARĂ: VENETO / ITALIA

   

  SOIUL / SOIURILE: SANGIOVESE

   

  VOL. ALC.: 10%

   

  VIN SPUMANT ROŞU DULCE. Originile vinului Bottega le găsim aproape de Molinetto della Croda, în provincia italiană Treviso, unde supușii nobililor au luat în arendă teren pe care au cultivat struguri și au produs vin. După ce arendașii au devenit oameni liberi și-au continuat arta și meseria, iar în anii ’20, Dominico Bottega, negustor de vin și pasionat oenolog a pus bazele brand-ului ce îi poartă numele.

   

  În istoria recentă, operațiunile Bottega au numeroase reforme ce au permis dezvoltarea unor game de produse premium, în frunte cu prosecco și vinurile spumante, comercializate la nivel mondial.  

   

  În zone cu climat temperat, expunere favorabilă şi sol calcaros, sunt cultivate soiuri de struguri roşii, italieni, ce oferă vinului culoarea putenică şi aromele intense. Strugurii sunt zgrobiţi, sunt îndepărtaţi sâmburii şi lăsaţi la macerat – mustul rămâne în contact cu pieliţa. A doua fermentare are loc după metoda Martinotti, într-o cisternă, la temperatură controlată. În timpul refermentării sunt adăugate aromele naturale.

   

   

  ASPECT: Roşu natural şi strălucitor, cu perlaj fin, consistent.

   

  MIROS: Parfumul este dulce şi aduce prospeţimea unui coş de căpşuni sălbatice, scăldate de apă rece de izvor.

   

  GUST: Pe papile este un spumant plin de viaţă, jucăuş, cu arome fructate, dominate de căpşuni zemoase.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un spumant generos în orice moment al zilei. Perfect ca aperitiv sau în cocktail-uri. Bottega Fragolino este o alegere bună şi pentru desert: produse de patiserie, fructe, în special căpşuni.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

   

  29,31 RON
 • Mouton Cadet - Reserve Sauternes blanc 2017 - 0.75L, Alc: 12.5% Mouton Cadet - Reserve Sauternes blanc 2017 - 0.75L, Alc: 12.5%

  Mouton Cadet - Reserve Sauternes blanc 2017 - 0.75L, Alc: 12.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2017

   

  REGIUNE / ȚARĂ: BORDEAUX / FRANȚA

   

  SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC, SEMILLON, MUSCADELLE

   

  VOL. ALC.: 12.5%

   

  VIN ALB DULCE. Descendent al unei familii bogate din Frankfurt, Nathaniel de Rothschild, se stabilește la Paris în 1853, apoi în regiunea viticolă Medoc, în orașul Pauillac, unde cumpără un palat pe care îl redenumește Chateau Mouton Rothschild. În 1922, Baronul Philippe de Rothschild, fiul cel mic al Baronului Henri și strănepot al lui Nathaniel, începe schimbările majore asupra proprietății.

   

  Vinul comercializat anterior în butoaie și trimis în Bordeaux este îmbuteliat în vinăria palatului și este creată faimoasa etichetă de artistul Jean Carlu.

   

  Pentru păstra faima și standardul de excelență al vinurilor sale cu eticheta Chateau Mouton Rothschild, Baronul a decis ca vinul anului 1930 să fie îmbuteliat cu etichetă Mouton Cadet. Noua etichetă a fost aleasă pentru cupajul mai tânăr, cu profil aromatic diferit de clasicul Chateau. După 90 de ani, vinul cu eticheta Mouton Cadet aduce în continuare popularitate și prestigiu Casei fondate de Baronul Philippe de Rothschild.

   

   

   

  ASPECT: Galben pai.

   

  MIROS: Parfum de pere caramelizate, păducel, miere, note de piersici, pâine prăjită şi cuişoare.

   

  GUST: Acest cupaj alb clasic al regiunii Bordeaux, are o abordare elegantă, un atac rafinat, cu note de condimente slabe, cum ar fi cuişoare şi cardamom, arome de mijloc bogate şi fine ce duc către arome finale de gemuri din fructe (prune galbene Mirabelle, piersici) şi note minerale.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin alb potrivit în compania brânzeturilor maturate cu mucegai nobil (Roquefort, Bleu des Causses), foie gras și deserturi cu fructe (tarte, torturi, salate).

   

  TEMP. DE SERVIRE: 10 - 11°C.

   

  135,24 RON
Pagina:
 1. 1
 2. 2
Grilă Listă