Vin dulce

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 1
  2. 2
Grilă Listă
  • Purcari - 1827 Pastoral, licoros rosu dulce 2021 - 0.75L, Alc: 16% Purcari - 1827 Pastoral, licoros rosu dulce 2021 - 0.75L, Alc: 16%

    Purcari

    Purcari - 1827 Pastoral, licoros rosu dulce 2021 - 0.75L, Alc: 16%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 16%

     

    VIN ROȘU DULCE. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani.

     

    Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și intensă a soiului Negru de Purcari, care a fost confundat cu unul originar din faimoasa regiune viticolă Bordeaux.

     

    Un vin aparte în gamele Purcari, Pastoral Licoros este obținut din struguri recoltați, selecționați manual și vinificați tradițional. Vinul este maturat un răgaz de 12 luni în baricuri din stejar franțuzesc, apoi îmbuteliat la 16% volum alcool și zahăr în concentrație de 160g/dm³.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu.

     

    MIROS: Arome așezate și foarte calme de fructe confiate, susținute cu note de prune proaspete, prune uscate și cacao.

     

    GUST: Pe papile aduce o defilare a aromelor de fructe roșii și fructe negre de pădure, acoperite cu o glazură subțire de ciocolată. Post gust firesc de lung cu nuanțe scurte de stejar, lăsate de maturare, și astringența naturală a soiului roșu Cabernet Sauvignon.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit la preparatele dulci, în special tort cu ciocolată neagră împodobit cu vișine și cireșe.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Mosia Tohani - Vinoteca Tamaioasa Romaneasca DOC 2012 - 0.75L, Alc: 9.8% Mosia Tohani - Vinoteca Tamaioasa Romaneasca DOC 2012 - 0.75L, Alc: 9.8%

    Tohani

    Mosia Tohani - Vinoteca Tamaioasa Romaneasca DOC 2012 - 0.75L, Alc: 9.8%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2012

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ

     

    VOL. ALC.: 9.8%

     

    VIN ALB DULCE. Valahorum este brand-ul care unește vinurile din trei crame din zona Muntenia și Oltenia, prin pasiunea celor trei oameni care le au în grijă și a echipelor care lucrează cu aceștia an de an.

     

    Cramele din Dealu Mare și Drăgășani cresc soiuri românești și străine, pentru vinuri albe, rose și roșii, proaspete și maturate, oferite publicului în game de autor și game selecte.

     

    Vinoteca este o gamă ce oferă, așa cum îi spune și numele, vinuri de colecție, ținute în condițiile optime ale hrubelor din Tohani. Unul dintre cele mai cunoscute soiuri românești, Tămâioasă Românească, vinificată în anul 2012, oferă arome delicate ce merită savurate în tihnă, alături de cei dragi, sec sau alături de preparatele recomandate.

     

     

    ASPECT: Galben-pal, cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Revigorează și binedispune cu parfumul de portocal, smochine confiate și miere de zmeură cu polen.

     

    GUST: Pe papile aduce dulceața de gutuie și stafide amestecate. Tușele de botrytis sunt menținute de note citrice ce definesc echilibrul gustativ și lasă un gust final mediu.   

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Delicios alături de gustări cu Foie Gras, branzeturi cu mucegai albastru și prăjituri cu cremă de vanilie.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Corcova - Chardonnay DOC, dulce 2021 - 0.75L, Alc: 12.5% Corcova - Chardonnay DOC, dulce 2021 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Corcova

    Corcova - Chardonnay DOC, dulce 2021 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB DULCE. Pe pământul Dobrogei, pe dealurile Murfatlarului, vița de vie pare să fie veșnică, ori cunoscută de om de cel puțin 2700 de ani, din vremuri antice unde nectarul strugurelui era închinat zeului Bachus, ce păzea vițele și ocrotea rodul pentru locuitorii Tomisului.

     

    De la Răscoala din 1907 se consemnează prima atestare a podgoriei Murfatlar pe numai 10 hectare, iar de acolo s-au extins viile cu soiurile lumii vechi, dar și soiuri autohtone. În aceeași zonă milenară a Murfatlarului este locul de naștere al Domeniilor Caraman, deținute de Agroserv Trading din Constanța, al lui Stelian și Dumitru Caraman. În activitatea de vinificare aceștia beneficiază și de serviciile lui Nicolae Itu, un vinificator profesionist ce a lucrat anterior la Crama Murfatlar România SA.

     

    Pentru stilul de vinificare în dulce a soiului Chardonnay strugurii sunt lăsați să prindă puțin mucegai nobil (botrytis cinerea), apoi sunt fermentați alcoolic în cistrne din oțel cu temperatură controlată. Astfel se obține un vin cu o concentrație de zahăr mai ridicată.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor.

     

    MIROS: Buchet cu note dulci de fructe galbene de livadă, fructe tropicale și flori.  

     

    GUST: Alunecă pe papile cu aromele de pere coapte, flori de soc, caramel proaspăt și rambutan.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O delectare fie că este servit simplu sau alături de Branza de Nasal, garnisită cu nucă, alte brânzeturi cu mucegai, maturate, mouse de ciocolată, tartine cu fructe, clătite cu gem de gutui sau cozonac cu brânză și stafide.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • D. Vladoi - Anca-Maria Merlot DOC, dulce 2020 - 0.75L, Alc: 13% D. Vladoi - Anca-Maria Merlot DOC, dulce 2020 - 0.75L, Alc: 13%

    Vladoi

    D. Vladoi - Anca-Maria Merlot DOC, dulce 2020 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROȘU DULCE. Pasionat de viticultură și arta de a crea cele mai bune vinuri românești, Niculae Vlădoi a adus vițe hibride și nobile din Drăgășani și le-a plantat pe pământul din jurul satului Siminoc. Pasiunea domnului Vlădoi pentru vinuri a mers mai departe și în anii comunismului cu o mică viță ce se intindea în curtea casei.

     

    După 1989, familia Vlădoi a redobândit proprietățile, a reluat producția de vin, iar în anii 2000 au fost făcute schimbări majore în ceea ce privește vița, sistemele de irigație, utilajele și aparatura pentru vinificare.

     

    De pe cele 19 hectare ale Murfatlarului, hrănite de soarele generos și solul fertil, familia Vlădoi oferă o gamă variată de vinuri albe și roșii liniștite, dar și frizante. Gamele produse de Domeniul Vlădoi includ monosepaje și cupaje, proaspete și maturate, din soiuri românești și soiuri populare la nivel internațional.

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu, închis.

     

    MIROS: Buchet de fructe roșii dulci și acrișoare, într-o armonie perfectă.

     

    GUST: Dulce, cu tanini moi, rotunjiți de zahărul generos și alcoolul bine integrat. Postgust mediu, fructat și acrișor.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la prăjituri cu ciocolată și gustări cu brânzeturi maturate cu mucegai nobil albastru.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Liliac Transilvania - Ice Wine dulce 2023 - 0.375L, Alc: 10.5% Liliac Transilvania - Ice Wine dulce 2023 - 0.375L, Alc: 10.5%

    Liliac

    Liliac Transilvania - Ice Wine dulce 2023 - 0.375L, Alc: 10.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT GRIS, NEUBURGER, TRAMINER

     

    VOL. ALC.: 10.5%

     

    VIN ALB DULCE. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor.

     

    După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci.

     

    Vinurile Liliac sunt produse din soiuri românești cum ar fi Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor.

     

    MIROS: Ice Wine are un vin dulce, armonios, ce poate fi descris prin notele relaxante de gutuie rumenită la cuptor, vanilie și flori de măr.

     

    GUST: Papilele sunt acoperite cu structura licoroasă, mătăsoasă, cu gust dulce de miere și caramel, balansate de minerale amare. Postgust mediu spre lung, dulce.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Temperatura la care este degustat va defini impresia generală, atât la degustările simple cât și la cele acompaniate de brânză cu mucegai albastru sau preparate dulci, în special cremă de zahăr ars, clătite cu gem, strudel sau plăcintă cu brânză dulce.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 5 - 8°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Mosia Tohani - Wine Chocolate Dark - 0.75L, Alc: 14% Mosia Tohani - Wine Chocolate Dark - 0.75L, Alc: 14%

    Tohani

    Mosia Tohani - Wine Chocolate Dark - 0.75L, Alc: 14%

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU DULCE. După atestările documentare din 1773, vinurile din Tohani au stat sub semnul regalității. Din anul 1930, Principele Nicolae al României, fratele regelui Carol al II-lea, devine proprietarul domeniului și după ce renunță la tron și se căsătorește cu Ioana Doletti, duce mai departe pasiunea pentru vinurile din Tohani.

     

    Începând cu anul 2000, zonele viticole din Tohani au fost privatizate. Noii proprietari au replantat vița, au extins culturile și au învestit în clădiri și echipamente moderne. Vinurile din Tohani s-au alăturat celorlalte brand-uri cu istorie îndelungată, care au oferit cele mai bune vinuri din Europa de Est. În semn de recunoaștere a calității și valorilor promovate de Tohani Romania, compania devine în 2012 furnizor al Casei Regale.

     

    Wine Chocolate este un cupaj de soiuri roșii obținut din struguri recoltați manual, selectați și sortați pentru păstrarea celor mai bune boabe. Macerarea de maxim cinci zile este urmată de fermentare alcoolică  vreme de 10-15 zile în condiții controlate. Fermentarea are loc în cisterne de inox la temperaturi cuprinse între 24-28°C. Pentru a oferi aromele aparte de ciocolată neagră vinul este amestecat cu pulbere de ciocolată neagră sau dulce, în funcție de etichetă.

     

     

    ASPECT: Roșu intens, cu reflexii foarte scurte.

     

    MIROS: Vinul roșu este sufletul buchetului prin aromele de fructe roșii răscoapte, oferite de strugurii culeși târziu, dulceață de fructe roșii și note de maturare amestecate cu ciocolată amară.

     

    GUST: Corpul catifelat și ciocolata sunt un amestec delicios, dulce și ușor amărui în același timp. Postgust lung și dulce.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O experiență organoleptică savuroasă la mesele cu preparate din carne de vânat cu sosuri de fructe și cacao, dar și brânzeturi cu mucegai albastru.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 15°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Balla Geza - Kolna Tamaioasa Romaneasca DOC, dulce 2023 - 0.75L, Alc: 13% Balla Geza - Kolna Tamaioasa Romaneasca DOC, dulce 2023 - 0.75L, Alc: 13%

    Balla Geza

    Balla Geza - Kolna Tamaioasa Romaneasca DOC, dulce 2023 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC MINIȘ - CRIȘANA ȘI MARAMUREȘ / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB DULCE. Pe câmpiile aflate în apropiere de Arad se află podgoria Miniș-Măderat, locul de origine al soiurilor Cădarcă și Fetească Regală, din care erau produse vinuri cunoscute în toată Europa. În 1999 Dr. Ing. Balla Geza, administratorul și oenologul societății, a reluat producția cum misiunea de a aduce faima de altă dată vinurilor tradiționale din Miniș.

     

    Strugurii culeși de pe 124 de hectare sunt vinificați în cele mai bune cupaje și monosoiuri roșii, albe și rose. Vinurile roșii sunt maturate în budane (butoaie de capacitate mare) și baricuri din stejar. Vinurile albe sunt maturate scurt în cisternele din oțel inoxidabil montate în pivniță, unde se pot depozita până la 8000 de hectolitri.

     

    Kolna Tămâioasă Românească dulce este obținută din struguri culeși la stafidire, cand este concentrata cantitatea de zahar și, parțial, cu boabe pe care s-a dezvoltat botrytis. Fermentația alcoolică a strugurilor se face cu drojdii naturale în cisterne din oțel inoxidabil cu temperatură controlată. 

     

     

    ASPECT: Galben-pal, auriu, strălucitor.

     

    MIROS: Buchet dulce, cu tonuri de citrice și caise.

     

    GUST: Vinificarea în dulce îi oferă textura unui nectar, cu arome de miere, flori de tei și flori de salcâm proaspete. Aciditate mică și postgust lung, dulce și fructat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere bună pentru a fi servit ca aperitiv, ori la desert, alături de plăcintă cu brânză dulce sau la gustări cu brânzeturi semi-maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 5 - 8°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Chateau Coutet - Barsac AOC, Sauternes Premier Grand Cru Classe 2022 - 0.75L, Alc: 13.5% Chateau Coutet - Barsac AOC, Sauternes Premier Grand Cru Classe 2022 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Chateau Coutet

    Chateau Coutet - Barsac AOC, Sauternes Premier Grand Cru Classe 2022 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BARSAC AOC - BORDEAUX / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: SEMILLON, SAUVIGNON BLANC, MUSCADELLE

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB DULCE. Château Coutet este un domeniu cu origini medievale, construit inițial ca o fortăreață, în regiunea Bordeaux. În Barsac, producția de vin atribuită domeniului Coutet este atestată încă din 1643, când Charles Le Guérin, Lord de Coutet, a ridicat o podgorie care a pus mica așezare pe harta viticolă a zonei Sauternes. Vinurile Château Coutet din Barsac au primit (alături de Médoc și Graves) înalta clasificare de calitate First Growth în 1855, la Expoziția Universală de la Paris, organizată la inițiativa lui Napoleon al III-lea.

     

    După mai multe familii care au deținut domeniul, în 1977 Château Coutet a fost cumpărat de familia Baly, care dezvoltă domeniul și gamele de vinuri de patru decenii, timp în care anumite ediții au câștigat mai mult prestigiu și recunoaștere la nivel mondial. Terroir-ul din Barsac se află în Triunghiul de Aur, o porțiune cu podgorii influențate de trei mari forțe naturale: oceanul Atlantic la vest, râul Garonne la est și marea pădure Landes, aflată în sud. Terroir-ul este diferit în fiecare dintre cele trei puncte cardinale. Alături de soluri și temperaturi, alchimia viticolă a domeniului se folosește și de  Botrytis cinerea, o ciupercă care este lăsată să se dezvolte pe struguri pentru a transforma aromele și a concentra zahărul din struguri.

     

    Vinul anului 2022 este rezultatul unei munci care începe cu mult înainte de a turna primele picături în pahar. Producătorul testează și supraveghează atent fructele pe parcursul a două luni, septembrie și octombrie. În acest răgaz, are loc o curățare a viei de struguri uscați din vară, apoi urmează patru recolte parțiale, care oferă struguri cu diferite concentrații de zahăr și diferite stări: de la cei copți și proaspeți, la cei răscopți și cei care prezintă ciuperca Botrytis la sfârșit de octombrie, când se încheie recolta. Acest cupaj este compus din Sémillon 94%, Sauvignon Blanc 5% și Muscadelle 1%. Fermentarea strugurilor are loc în butoaie, iar maturarea durează 18 luni în butoaie din stejar franțuzesc, fiind urmată de îmbuteliere în iunie 2024.

     

     

    ASPECT: Galben, cu reflexii aurii, elegante.

     

    MIROS: În buchet, recunoaștem aroma dulce de dulceață de gutui și smochine și note uscate de vanilie, completate de ghimbir, lămâie conservată și cremă de lămâie.

     

    GUST: Pe papile, este ușor onctuos și dulce, cu aciditate moderată, note de citrice și marmeladă de portocală, drupe, și un ton de condiment ce lasă pe papile o remanență consistentă. Un vin cu potențial de învechire îndelungată.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Este delicios alături de aperitive sau degustări cu brânzeturi (specialități cu mucegai albastru), precum și la deserturi cu fructe.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    382,36 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Mosia Tohani - Flori De Gheata Busuioaca, rose dulce - 0.375L, Alc: 11.5% Mosia Tohani - Flori De Gheata Busuioaca, rose dulce - 0.375L, Alc: 11.5%

    Tohani

    Mosia Tohani - Flori De Gheata Busuioaca, rose dulce - 0.375L, Alc: 11.5%

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE – MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: BUSUIOACĂ

     

    VOL. ALC.: 11.5%

     

    VIN ROSE DULCE. Tohani este pământul bogat al României, oblăduit de oamenii locului, să ofere rod sănătos pentru vinuri pure. Tohaniul este locul în care se întâlnesc oamenii dăruiți artei vinului zi de zi, an după an, din 1773 până astăzi.

     

    În podgoria din Dealu - Mare, toamna este caldă și lungă, iar atunci cînd scad temperaturile, și apar primele înghețuri, oamenii ies în vie și culeg ciorchinii de Tămâioasă Românească. De aceea, vinul alb, dulce, făcut pe moșia Tohani este numit Flori de gheață.

     

     

    ASPECT: Rose floare de piersic.

     

    MIROS: Busuioaca este delicată și fină prin parfumul său floral, oferit de trandafirii podgoriei și completat fructele roșii locale și fructe exotice.

     

    GUST: O textură ușoară cu dulceață de trandafir subțiere, note de fragi, zmeură și litchi. Post gust mediu spre lung, răcoritor și numai bun într-o zi călduroasă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere răcoritoare la gustările cu brânzeturi moi, prăjituri cu foietaj și sorbet de fructe roșii.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Martini - Spumant Asti DOCG - 0.75L, Alc: 7.5% Martini - Spumant Asti DOCG - 0.75L, Alc: 7.5%

    Martini

    Martini - Spumant Asti DOCG - 0.75L, Alc: 7.5%

    REGIUNE / TARA: ASTI DOCG - PIEMONTE / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MOSCATO BIANCO

     

    VOL. ALC.: 7.5%

     

    VIN ALB SPUMANT DULCE. Martini, cel mai cunoscut brand al Italiei, în tot ceea ce poate fi vermouth și vin spumant, este întruparea unei scântei între două personalități ale anilor 1800: Alessandro Martini, un antreprenor inspirat și Luigi Rossi, un spirit creativ și pasionat. Cei doi au creat primele băuturi în 1863 în micul orășel Pessione, din zona Torino.

     

    Compania Martini și-a dezvoltat afacerea și a exportat faimoasele băuturi în țări din Europa, America de Nord și alte continente. Băuturile Martini au devenit populare și apreciate în Europa boemă din Epoca Frumoasă, apoi din nou, înainte și după Al Doilea Război Mondial. În perioada modernă, Martini este prezent în arta și în cultura Italiei și a Europei, unde inspiră gusturi rafinate și un stil de viață bazat pe explorare.

     

    Asti Martini este obținut din struguri Moscato Bianco crescuți pe colinele scăldate de soarele generos al zonei Piemonte din Italia. Strugurii albi din soiul Moscato sunt crescuți special pentru a fi storși și vinificați cu procent scăzut de alcool, pentru baza unui vin spumant proaspăt, revigorant și fermecător prin aromele sale naturale.

     

     


    ASPECT: Galben-pal, cu reflexii verzui. Strălucitor, efervescent, cu perlaj fin, persistent             

     

    MIROS: Proaspăt, floral și fructat (soc, mere verzi, pere, caise), cu accente de citrice.

     

    GUST: Crocant și fructat de grapefruit, lămâie, caise și mere verzi. Aciditatea contribuie la corpolența acestui spumant și oferă un gust final ce lasă o senzație plăcută de fructe uscate, dulci.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: De consumat doar per se, foarte, foarte rece înainte de masă. Îl recomandăm și lângă preparatele din fructe de mare (sepia, raci, creveți, midii în vin alb), pregătite cu sosuri dulci pe bază de fructe exotice sau cu preparate principale din carne de pește slab, gătită pe grill, garnisită cu legume sote și aceleași tipuri de sosuri (dulci).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    44,15 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Croft - Port Wine Tawny - 0.75L, Alc: 20% Croft - Port Wine Tawny - 0.75L, Alc: 20%

    Croft

    Croft - Port Wine Tawny - 0.75L, Alc: 20%

    REGIUNE / ȚARĂ: PORTO / PORTUGALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: TINTA RORIZ, TOURIGA FRANCA, TOURIGA NACIONAL

     

    VOL. ALC.: 20%

     

    VIN FORTIFIAT ROȘU DULCE. Compania Croft a apărut în 1588 în Marea Britanie (York), iar fondatorii şi-au mutat operaţiunile din Franţa în Portugalia, unde au început producţia de port pe la 1700.

     

    La nivel mondial, Croft este unul dintre producătorii tradiționali de vin Port. Brand-ul cu origini britanice este apreciat în special pentru vinurile maturate timp de ani, chiar zeci de ani (vintage), dar şi pentru rezervele de vinuri cu arome complexe și rafinate.

     

    Vinurile port sunt produse în Valea Doura, în orăşelul Pinhão, ce găzduieşte domeniul Quinta da Roêda şi unele dintre cele mai vechi culturi de viţă de vie. După 430 de ani, schimbări aduse de evenimente mondiale şi preluări de către mari companii, Croft rămâne o afacere de familie, dedicată tradiţiei vinului Port, obţinut în toate stilurile consacrate, pentru cunoscători şi pasionaţi.

     

     

    ASPECT: Roşu închis, cu tentă maro.

     

    MIROS: Fructe coapte şi moi cu arome de smochin şi prune, urmate de note atrăgătoare de lemn şi mirodenii.

     

    GUST: Pe papile este neted şi rotund, plin de aromele unor gemuri de fructe. Bogat în tanini, astringent, cu alcool bine integrat şi post gust fructat, lung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin consistent, pentru mesele cu preparate din carne de vită şi gustări cu brânzeturi tari şi maturate. Delicios şi alături de deserturi pe bază de ciocolată dulce.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 13 - 20°C.

     

    77,44 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Liliac Transylvania - Nectar DOC 2023 - 0.375L, Alc: 10.5% Liliac Transylvania - Nectar DOC 2023 - 0.375L, Alc: 10.5%

    Liliac

    Liliac Transylvania - Nectar DOC 2023 - 0.375L, Alc: 10.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CT LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MUSCAT OTTONEL

     

    VOL. ALC.: 10.5%

     

    VIN ALB DULCE. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor.

     

    După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci.

     

    Vinurile Liliac sunt produse din soiuri românești cum ar fi Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Arome de ananas copt și fagure de miere.

     

    GUST: Onctuos și cremos cu o dulceață de fructe tropicale, cu note de papaya și mere galbele coapte la cuptor și o notă de lămâie în postgust.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Savurat rece este perfect alături de tarte cu fructe, clătite, panna cotta, budincă de pâine cu unt şi prăjituri cu ciocolată.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 5 - 8°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Mosia Tohani - Flori De Gheata Tamaioasa Romaneasca - 0.375L, Alc: 10% Mosia Tohani - Flori De Gheata Tamaioasa Romaneasca - 0.375L, Alc: 10%

    Tohani

    Mosia Tohani - Flori De Gheata Tamaioasa Romaneasca - 0.375L, Alc: 10%

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE – MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ

     

    VOL. ALC.: 10%

     

    VIN ALB DULCE. Tohani este pământul bogat al României, oblăduit de oamenii locului, să ofere rod sănătos pentru vinuri pure. Tohaniul este locul în care se întâlnesc oamenii dăruiți artei vinului zi de zi, an după an, din 1773 până astăzi.

     

    În podgoria din Dealu - Mare, toamna este caldă și lungă, iar atunci cînd scad temperaturile, și apar primele înghețuri, oamenii ies în vie și culeg ciorchinii de Tămâioasă Românească. De aceea, vinul alb, dulce, făcut pe moșia Tohani este numit Flori de gheață.

     

    După cum se sugerează în denumire, acest vin este obținut din soiul de struguri Tămâioasă Românească, lăsați în vie până la primele înghețuri, apoi culeși manual, sortați și macerați la temperatură controlată. Fermentarea alcoolică are loc în cisterne din inox, la temperaturi scăzute pentru a se stabiliza la o concentrație de 10% volum alcool și 220 de grame de zahăr per litru, în limitele valorilor stabilite pentru vinurile dulci.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Buchetul este dulce, moderat în primele momente, cu arome de fructe albe, coapte, zarzăre, struguri, ananas copt, alune neprăjite și mirodenii.

     

    GUST: Bolta și papilele sunt delectate de o structură onctuoasă, tipică unui vin din struguri recoltați târziu, dulci, cu note suplimentare de portocale, caise și fructe de la tropice (ananas, litchi). Aciditatea este echilibrată de zaharuri și aromele dulci pentru un gust final lung și licoros.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Dulce, răcoritor și foarte ușor de savurat rece, ca un desert sau alături de produse de patiserie cu fructe.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Martini - Spumant Asti DOCG - 1.5L, Alc: 7.5% Martini - Spumant Asti DOCG - 1.5L, Alc: 7.5%

    Martini

    Martini - Spumant Asti DOCG - 1.5L, Alc: 7.5%

    REGIUNE / TARA: ASTI DOCG - PIEMONTE / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MOSCATO BIANCO

     

    VOL. ALC.: 7.5%

     

    VIN ALB SPUMANT DULCE. Martini, cel mai cunoscut brand al Italiei, în tot ceea ce poate fi vermouth și vin spumant, este întruparea unei scântei între două personalități ale anilor 1800: Alessandro Martini, un antreprenor inspirat și Luigi Rossi, un spirit creativ și pasionat. Cei doi au creat primele băuturi în 1863 în micul orășel Pessione, din zona Torino.

     

    Compania Martini și-a dezvoltat afacerea și a exportat faimoasele băuturi în țări din Europa, America de Nord și alte continente. Băuturile Martini au devenit populare și apreciate în Europa boemă din Epoca Frumoasă, apoi din nou, înainte și după Al Doilea Război Mondial. În perioada modernă, Martini este prezent în arta și în cultura Italiei și a Europei, unde inspiră gusturi rafinate și un stil de viață bazat pe explorare.

     

    Asti Martini este obținut din struguri Moscato Bianco crescuți pe colinele scăldate de soarele generos al zonei Piemonte din Italia. Strugurii albi din soiul Moscato sunt crescuți special pentru a fi storși și vinificați cu procent scăzut de alcool, pentru baza unui vin spumant proaspăt, revigorant și fermecător prin aromele sale naturale.

     

     

    ASPECT: Galben-pal, cu reflexii verzui. Strălucitor, efervescent, cu perlaj fin, persistent             

     

    MIROS: Prospăt, floral și fructat (soc, mere verzi, pere, caise), cu accente de citrice.

     

    GUST: Acidulat, cu gust crocant, puternic fructat de grapefruit, lămâie, caise și mere verzi. Corpolența aduce un gust final mediu, cu notă de fructe zaharisite.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: De consumat doar per se, foarte, foarte rece înainte de masă. Îl recomandăm și lângă preparatele din fructe de mare (sepia, raci, creveți, midii în vin alb), pregătite cu sosuri dulci pe bază de fructe exotice sau cu preparate principale din carne de pește slab, gătită pe grill, garnisită cu legume sote și aceleași tipuri de sosuri (dulci).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    87,65 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Purcari - Ice Wine alb (Muscat Ottonel + Traminer) dulce 2022 - 0.375L, Alc: 13% Purcari - Ice Wine alb (Muscat Ottonel + Traminer) dulce 2022 - 0.375L, Alc: 13%

    Purcari

    Purcari - Ice Wine alb (Muscat Ottonel + Traminer) dulce 2022 - 0.375L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: MUSCAT OTTONEL, TRAMINER

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB DULCE. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani.

     

    Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și intensă a soiului Negru de Purcari, care a fost confundat cu unul originar din faimoasa regiune viticolă Bordeaux.

     

    De-a lungul timpului, vinurile Purcari au câștigat peste 300 de medalii și distincții la cele mai prestigioase concursuri internaționale (Decanter, Concours Mondial de Bruxelles, Challenge Internațional du Vin), precum și recunoașterea Casei Regale a Marii Britanii.

     

     

    ASPECT: Galben-pal, cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Două soiuri tipice pentru vinuri dulci, aduc împreună arome de fagure proaspăt, fructe galbene (pere, mere) coapte, suculente, completate de mirodenii.

     

    GUST: Gustul fructelor dulci este balansat de condimente subtile și alcool bine integrat. Gust final dulce și onctuoas, de persistență medie spre lungă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la mesle cu produse de patiserie cu cremă Chantilly şi fructe tropicale, proaspete.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Mouton Cadet -  Reserve Sauternes AOC, blanc 2021 - 0.75L, Alc: 13.5% Mouton Cadet -  Reserve Sauternes AOC, blanc 2021 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Baron Philippe de Rothschild

    Mouton Cadet - Reserve Sauternes AOC, blanc 2021 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SAUTERNES AOC - BORDEAUX / FRANŢA

     

    SOIUL / SOIURILE: SEMILLON, SAUVIGNON BLANC, MUSCADELLE

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB DULCE. Descendent al unei familii bogate din Frankfurt, Nathaniel de Rothschild, se stabilește la Paris în 1853, apoi în regiunea viticolă Medoc, în orașul Pauillac, unde cumpără un palat pe care îl redenumește Chateau Mouton Rothschild. În 1922, baronul Philippe de Rothschild, fiul cel mic al baronului Henri și strănepot al lui Nathaniel, începe schimbările majore asupra proprietății.

     

    Vinul comercializat anterior în butoaie și trimis în Bordeaux este îmbuteliat în vinăria palatului și este creată faimoasa etichetă de artistul Jean Carlu.

     

    Pentru a păstra standardul de excelență al vinurilor consacrate cu eticheta Chateau Mouton-Rothschild, produse pe proprietatea sa, baronul Philippe de Rothschild a decis ca vinul din culturile anului 1930 să fie îmbuteliat cu eticheta Mouton Cadet. Noua eticheta oferea un vin tânăr, cu arome mai proaspete și mai ușor de savurat.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Un cupaj influențat direct, dar elegant, descris cel mai bine de aromele fructate: gutuie, caise uscate, piersici și prune.

     

    GUST: Notele fructate aduc și o tușă licoroasă, onctuoasă, echilibrată de nota acrișoară de gutuie. Mineralele proaspete aduc un postgust scurt spre mediu, sec.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit la o masă de prânz cu foie gras, aperitice, brânzeturi cu mucegai albastru și desert.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    140,36 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Mosia Tohani - Wine Chocolate Sweet - 0.5L, Alc: 13% Mosia Tohani - Wine Chocolate Sweet - 0.5L, Alc: 13%

    Tohani

    Mosia Tohani - Wine Chocolate Sweet - 0.5L, Alc: 13%

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROȘU DULCE. După atestările documentare din 1773, vinurile din Tohani au stat sub semnul regalității. Din anul 1930, Principele Nicolae al României, fratele regelui Carol al II-lea, devine proprietarul domeniului și după ce renunță la tron și se căsătorește cu Ioana Doletti, duce mai departe pasiunea pentru vinurile din Tohani.

     

    Începând cu anul 2000, zonele viticole din Tohani au fost privatizate. Noii proprietari au replantat vița, au extins culturile și au învestit în clădiri și echipamente moderne. Vinurile din Tohani s-au alăturat celorlalte brand-uri cu istorie îndelungată, care au oferit cele mai bune vinuri din Europa de Est. În semn de recunoaștere a calității și valorilor promovate de Tohani Romania, compania devine în 2012 furnizor al Casei Regale.

     

    Wine Chocolate este un cupaj de soiuri roșii obținut din struguri recoltați manual, selectați și sortați pentru păstrarea celor mai bune boabe. Macerarea de maxim cinci zile este urmată de fermentare alcoolică  vreme de 10-15 zile în condiții controlate. Fermentarea are loc în cisterne de inox la temperaturi cuprinse între 24-28°C. Pentru a oferi aromele aparte de ciocolată vinul este amestecat cu pulbere de ciocolată neagră sau dulce, în funcție de etichetă.

     

     

    ASPECT: Roșu intens, cu reflexii foarte scurte.

     

    MIROS: Cupajul de soiuri roșii aduce aromele dominante de fructe roșii, dulci-acrișoare, unde tușele dulci sunt amplificate cu note de lemn dulce și ciocolată.  

     

    GUST: Cremos, cu arome de fructe de pădure răscoapte, dulceață și amandină proaspătă în sirop de zahăr ars. Gustul final este savuros de lung și dulce.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O delectare pentru simțuri savurat ca atare sau alături de madlene din ciocolată amară, negresă clasică sau tort Sacher.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 14°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Mosia Tohani - Wine Chocolate Sweet Alb - 0.5L, Alc: 11% Mosia Tohani - Wine Chocolate Sweet Alb - 0.5L, Alc: 11%

    Tohani

    Mosia Tohani - Wine Chocolate Sweet Alb - 0.5L, Alc: 11%

    VOL. ALC.: 11%

     

    VIN ALB DULCE. După atestările documentare din 1773, vinurile din Tohani au stat sub semnul regalității. Din anul 1930, Principele Nicolae al României, fratele regelui Carol al II-lea, devine proprietarul domeniului și după ce renunță la tron și se căsătorește cu Ioana Doletti, duce mai departe pasiunea pentru vinurile din Tohani.

     

    Începând cu anul 2000, zonele viticole din Tohani au fost privatizate. Noii proprietari au replantat vița, au extins culturile și au învestit în clădiri și echipamente moderne. Vinurile din Tohani s-au alăturat celorlalte brand-uri cu istorie îndelungată, care au oferit cele mai bune vinuri din Europa de Est. În semn de recunoaștere a calității și valorilor promovate de Tohani Romania, compania devine în 2012 furnizor al Casei Regale.

     

    Wine Chocolate este un cupaj de soiuri roșii obținut din struguri recoltați manual, selectați și sortați pentru păstrarea celor mai bune boabe. Macerarea de maxim cinci zile este urmată de fermentare alcoolică  vreme de 10-15 zile în condiții controlate. Fermentarea are loc în cisterne de inox la temperaturi cuprinse între 24-28°C. Pentru a oferi aromele aparte de ciocolată vinul este amestecat cu pulbere de ciocolată neagră sau albă, amară sau dulce, în funcție de etichetă.

     

     

    ASPECT: Galben-auriu, cu reflexii scurte.

     

    MIROS: Soiul alb Tămâioasă Românească aduce la suprafață arome elegante de fructe (piersici și caise, pere coapte și gutui) completate de florile proaspete de vară.

     

    GUST: Pe papile se relaxează aroma de fructe și ciocolată albă, delicată ca o glazură de patiserie, ce oferă un gust final lung și dulce.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la mesele cu prăjituri din foietaj crocant cu cremă de vanilie (Millefeuille) și fructe exotice.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

Pagina:
  1. 1
  2. 2
Grilă Listă