Vin dulce

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 1
  2. 2
Grilă Listă
  • Mosia Tohani - Flori De Gheata Busuioaca, rose dulce - 0.375L, Alc: 11.5% Mosia Tohani - Flori De Gheata Busuioaca, rose dulce - 0.375L, Alc: 11.5%

    Tohani

    Mosia Tohani - Flori De Gheata Busuioaca, rose dulce - 0.375L, Alc: 11.5%

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE – MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: BUSUIOACĂ

     

    VOL. ALC.: 11.5%

     

    VIN ROSE DULCE. Tohani este pământul bogat al României, oblăduit de oamenii locului, să ofere rod sănătos pentru vinuri pure. Tohaniul este locul în care se întâlnesc oamenii dăruiți artei vinului zi de zi, an după an, din 1773 până astăzi.

     

    În podgoria din Dealu - Mare, toamna este caldă și lungă, iar atunci cînd scad temperaturile, și apar primele înghețuri, oamenii ies în vie și culeg ciorchinii de Tămâioasă Românească. De aceea, vinul alb, dulce, făcut pe moșia Tohani este numit Flori de gheață.

     

     

    ASPECT: Rose floare de piersic.

     

    MIROS: Busuioaca este delicată și fină prin parfumul său floral, oferit de trandafirii podgoriei și completat fructele roșii locale și fructe exotice.

     

    GUST: O textură ușoară cu dulceață de trandafir subțiere, note de fragi, zmeură și litchi. Post gust mediu spre lung, răcoritor și numai bun într-o zi călduroasă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere răcoritoare la gustările cu brânzeturi moi, prăjituri cu foietaj și sorbet de fructe roșii.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Mosia Tohani - Wine Chocolate Sweet - 0.5L, Alc: 13% Mosia Tohani - Wine Chocolate Sweet - 0.5L, Alc: 13%

    Tohani

    Mosia Tohani - Wine Chocolate Sweet - 0.5L, Alc: 13%

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROȘU DULCE. După atestările documentare din 1773, vinurile din Tohani au stat sub semnul regalității. Din anul 1930, Principele Nicolae al României, fratele regelui Carol al II-lea, devine proprietarul domeniului și după ce renunță la tron și se căsătorește cu Ioana Doletti, duce mai departe pasiunea pentru vinurile din Tohani.

     

    Începând cu anul 2000, zonele viticole din Tohani au fost privatizate. Noii proprietari au replantat vița, au extins culturile și au învestit în clădiri și echipamente moderne. Vinurile din Tohani s-au alăturat celorlalte brand-uri cu istorie îndelungată, care au oferit cele mai bune vinuri din Europa de Est. În semn de recunoaștere a calității și valorilor promovate de Tohani Romania, compania devine în 2012 furnizor al Casei Regale.

     

    Wine Chocolate este un cupaj de soiuri roșii obținut din struguri recoltați manual, selectați și sortați pentru păstrarea celor mai bune boabe. Macerarea de maxim cinci zile este urmată de fermentare alcoolică  vreme de 10-15 zile în condiții controlate. Fermentarea are loc în cisterne de inox la temperaturi cuprinse între 24-28°C. Pentru a oferi aromele aparte de ciocolată vinul este amestecat cu pulbere de ciocolată neagră sau dulce, în funcție de etichetă.

     

     

    ASPECT: Roșu intens, cu reflexii foarte scurte.

     

    MIROS: Cupajul de soiuri roșii aduce aromele dominante de fructe roșii, dulci-acrișoare, unde tușele dulci sunt amplificate cu note de lemn dulce și ciocolată.  

     

    GUST: Cremos, cu arome de fructe de pădure răscoapte, dulceață și amandină proaspătă în sirop de zahăr ars. Gustul final este savuros de lung și dulce.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O delectare pentru simțuri savurat ca atare sau alături de madlene din ciocolată amară, negresă clasică sau tort Sacher.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 14°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Domeniile Cuza - Prociano Cabernet Sauvignon (fara alcool) dulce - 0.75L Domeniile Cuza - Prociano Cabernet Sauvignon (fara alcool) dulce - 0.75L

    Domeniile Cuza

    Domeniile Cuza - Prociano Cabernet Sauvignon (fara alcool) dulce - 0.75L

    REGIUNE / ȚARĂ: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

     

    VIN ROSU DULCE.  Domeniile Cuza este unul dintre cei mai cunoscuți vinificatori, cu origini în localitatea Alexandru Ioan Cuza din Republica Moldova. După unirea spectaculoasă realizată sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza, și intrarea localității cu același nume în hotarele Regatului, localnicii au dezvoltat regiune, însă au mai fost nevoie de multe decenii, până la sfârșitul anilor ‘90 pentru a începe plantații mari cu viță de vie.  

     

    Podgoria din Cuza Vodă cuprinde hectare cu viță de vie cu soiuri românești (Fetească Neagră și Rară Neagră), cât și soiuri europene de prestigiu (Cabernet Sauvignon, Saperavi, Sauvignon Blanc și Pinot Noir). În anul 2021 a fost înființată crama Domeniile Cuza, iar portofoliul numeros este compus din vinuri definite de terroir și de om.

     

    Prociano este un vin din soiul roșu Cabernet Sauvignon, cu un procent sportit de bioflavonoide rezultat din procesarea strugurilor și extragerea alcoolului.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu.

     

    MIROS: Arome de flori dulci ce inspiră o dulceață de trandafir proaspătă și delicioasă.

     

    GUST: Textura sugerează o corpolență liniștită, cu tanini dulci ce infiripă note de fructe roșii coapte și vanilie.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Îl puteți savura la mesele cu tocană de legume, hummus, falafel sau pizza vegetariană.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Purcari - Ice Wine alb (Muscat Ottonel + Traminer) dulce 2022 - 0.375L, Alc: 13% Purcari - Ice Wine alb (Muscat Ottonel + Traminer) dulce 2022 - 0.375L, Alc: 13%

    Purcari

    Purcari - Ice Wine alb (Muscat Ottonel + Traminer) dulce 2022 - 0.375L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: MUSCAT OTTONEL, TRAMINER

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB DULCE. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani.

     

    Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și intensă a soiului Negru de Purcari, care a fost confundat cu unul originar din faimoasa regiune viticolă Bordeaux.

     

    De-a lungul timpului, vinurile Purcari au câștigat peste 300 de medalii și distincții la cele mai prestigioase concursuri internaționale (Decanter, Concours Mondial de Bruxelles, Challenge Internațional du Vin), precum și recunoașterea Casei Regale a Marii Britanii.

     

     

    ASPECT: Galben-pal, cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Două soiuri tipice pentru vinuri dulci, aduc împreună arome de fagure proaspăt, fructe galbene (pere, mere) coapte, suculente, completate de mirodenii.

     

    GUST: Gustul fructelor dulci este balansat de condimente subtile și alcool bine integrat. Gust final dulce și onctuoas, de persistență medie spre lungă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la mesle cu produse de patiserie cu cremă Chantilly şi fructe tropicale, proaspete.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Croft - Port Wine Tawny - 0.75L, Alc: 20% Croft - Port Wine Tawny - 0.75L, Alc: 20%

    Croft

    Croft - Port Wine Tawny - 0.75L, Alc: 20%

    REGIUNE / ȚARĂ: PORTO / PORTUGALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: TINTA RORIZ, TOURIGA FRANCA, TOURIGA NACIONAL

     

    VOL. ALC.: 20%

     

    VIN FORTIFIAT ROȘU DULCE. Compania Croft a apărut în 1588 în Marea Britanie (York), iar fondatorii şi-au mutat operaţiunile din Franţa în Portugalia, unde au început producţia de port pe la 1700.

     

    La nivel mondial, Croft este unul dintre producătorii tradiționali de vin Port. Brand-ul cu origini britanice este apreciat în special pentru vinurile maturate timp de ani, chiar zeci de ani (vintage), dar şi pentru rezervele de vinuri cu arome complexe și rafinate.

     

    Vinurile port sunt produse în Valea Doura, în orăşelul Pinhão, ce găzduieşte domeniul Quinta da Roêda şi unele dintre cele mai vechi culturi de viţă de vie. După 430 de ani, schimbări aduse de evenimente mondiale şi preluări de către mari companii, Croft rămâne o afacere de familie, dedicată tradiţiei vinului Port, obţinut în toate stilurile consacrate, pentru cunoscători şi pasionaţi.

     

     

    ASPECT: Roşu închis, cu tentă maro.

     

    MIROS: Fructe coapte şi moi cu arome de smochin şi prune, urmate de note atrăgătoare de lemn şi mirodenii.

     

    GUST: Pe papile este neted şi rotund, plin de aromele unor gemuri de fructe. Bogat în tanini, astringent, cu alcool bine integrat şi post gust fructat, lung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin consistent, pentru mesele cu preparate din carne de vită şi gustări cu brânzeturi tari şi maturate. Delicios şi alături de deserturi pe bază de ciocolată dulce.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 13 - 20°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Bottega - Spumant Petalo Amore Moscato - 0.75L, Alc: 6.5% Bottega - Spumant Petalo Amore Moscato - 0.75L, Alc: 6.5%

    Bottega

    Bottega - Spumant Petalo Amore Moscato - 0.75L, Alc: 6.5%

    REGIUNE / ȚARĂ: VENETO / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MUSCAT

     

    VOL. ALC.: 6.5%

     

    VIN SPUMANT ALB DULCE. Originile vinului Bottega le găsim aproape de Molinetto della Croda, în provincia italiană Treviso, unde supușii nobililor au luat în arendă teren pe care au cultivat struguri și au produs vin. După ce arendașii au devenit oameni liberi și-au continuat arta și meseria, iar în anii ’20, Dominico Bottega, negustor de vin și pasionat oenolog a pus bazele brand-ului ce îi poartă numele.

     

    În istoria recentă, operațiunile Bottega au numeroase reforme ce au permis dezvoltarea unor game de produse premium, în frunte cu prosecco și vinurile spumante, comercializate la nivel mondial.  

     

    Petalo Il Vino dell 'Amore, "vinul iubirii", este un sortiment seducător, obţinut din struguri Moscato, cultivaţi în nord-estul Italiei, în regiunea Colli Euganei. Aici trandafirii sălbatici şi-au făcut un obicei din a creşte printre vii, împrumutând strugurilor arome florale delicate. 

     

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor.

     

    MIROS: Un buchet parfumat, unde notele florale se amestecă frumos cu tonurile de fructe. Aromele de flori sălbatice sunt amestecate cu cele vegetale de glicină, apoi fructele sunt reprezentate de aromele dulci din piersică, caise şi citrice.

     

    GUST: Arome bogate, predominant dulci, cu influenţe delicate de trandafir. Un vin cu aciditate bună, ce păstrează prospeţimea şi asigură un echilibru cu zahărul prezent după fermentare.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin excelent pentru majoritatea deserturilor cu specific italian şi internaţional.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 5 - 6°C.

     

    56,33 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Avincis - Cuvee Amelie Desert 2021 - 0.375L, Alc: 12% Avincis - Cuvee Amelie Desert 2021 - 0.375L, Alc: 12%

    Avincis

    Avincis - Cuvee Amelie Desert 2021 - 0.375L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DRĂGĂȘANI – OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ALB DULCE. Înainte de cucerirea Daciei de Imperiul Roman, la Drăgășani se cultivau struguri folosiți la producția de vin. Mănăstirea Dobruşa, construită în secolul al XV-lea, avea propria vie pe colină, iar vinurile obținute în această parte a țării au fost cunoscute și apreciate în Europa, la expozițiile universale de la Paris. 

     

    În 1927, Maria şi Iancu Râmniceanu au cumpărat în Drăgășani un conac construit în stil neoromânesc, înconjurat de vii. Mai târziu, conacul a fost redenumit Vila Dobrușa.

     

    Din 2007, strănepoata lor Cristiana și soțul acesteia, Valeriu Stoica, păstrează cu drag tradiția vinurilor, oferă o gamă extinsă de monosoiuri și cupaje, promovează arta, cultura, frumusețea locului și serenitatea vilei Dobrușa.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor.

     

    MIROS: Vinificarea în dulce aduce note generoase de piersici și caise coapte, mere și fructe exotice.  

     

    GUST: Oferă dulceața strugurilor și dulceața fructelor tropicale, apoi note din fructe de livadă cu pulpă albă și note întrerupte de citrice. Post gust lung, dulce, savurat cel mai bine rece.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit cu plîcintă de brânză dulce cu stafide și gustări cu brânzeturi ușor maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 5 - 8°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Mouton Cadet -  Reserve Sauternes AOC, blanc 2021 - 0.75L, Alc: 13.5% Mouton Cadet -  Reserve Sauternes AOC, blanc 2021 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Baron Philippe de Rothschild

    Mouton Cadet - Reserve Sauternes AOC, blanc 2021 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SAUTERNES AOC - BORDEAUX / FRANŢA

     

    SOIUL / SOIURILE: SEMILLON, SAUVIGNON BLANC, MUSCADELLE

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB DULCE. Descendent al unei familii bogate din Frankfurt, Nathaniel de Rothschild, se stabilește la Paris în 1853, apoi în regiunea viticolă Medoc, în orașul Pauillac, unde cumpără un palat pe care îl redenumește Chateau Mouton Rothschild. În 1922, baronul Philippe de Rothschild, fiul cel mic al baronului Henri și strănepot al lui Nathaniel, începe schimbările majore asupra proprietății.

     

    Vinul comercializat anterior în butoaie și trimis în Bordeaux este îmbuteliat în vinăria palatului și este creată faimoasa etichetă de artistul Jean Carlu.

     

    Pentru a păstra standardul de excelență al vinurilor consacrate cu eticheta Chateau Mouton-Rothschild, produse pe proprietatea sa, baronul Philippe de Rothschild a decis ca vinul din culturile anului 1930 să fie îmbuteliat cu eticheta Mouton Cadet. Noua eticheta oferea un vin tânăr, cu arome mai proaspete și mai ușor de savurat.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Un cupaj influențat direct, dar elegant, descris cel mai bine de aromele fructate: gutuie, caise uscate, piersici și prune.

     

    GUST: Notele fructate aduc și o tușă licoroasă, onctuoasă, echilibrată de nota acrișoară de gutuie. Mineralele proaspete aduc un postgust scurt spre mediu, sec.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit la o masă de prânz cu foie gras, aperitice, brânzeturi cu mucegai albastru și desert.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Mosia Tohani - Wine Chocolate Sweet Rose - 0.5L, Alc: 11% Mosia Tohani - Wine Chocolate Sweet Rose - 0.5L, Alc: 11%

    Tohani

    Mosia Tohani - Wine Chocolate Sweet Rose - 0.5L, Alc: 11%

    VOL. ALC.: 11%

     

    VIN ROSE DULCE. După atestările documentare din 1773, vinurile din Tohani au stat sub semnul regalității. Din anul 1930, Principele Nicolae al României, fratele regelui Carol al II-lea, devine proprietarul domeniului și după ce renunță la tron și se căsătorește cu Ioana Doletti, duce mai departe pasiunea pentru vinurile din Tohani.

     

    Începând cu anul 2000, zonele viticole din Tohani au fost privatizate. Noii proprietari au replantat vița, au extins culturile și au învestit în clădiri și echipamente moderne. Vinurile din Tohani s-au alăturat celorlalte brand-uri cu istorie îndelungată, care au oferit cele mai bune vinuri din Europa de Est. În semn de recunoaștere a calității și valorilor promovate de Tohani Romania, compania devine în 2012 furnizor al Casei Regale.

     

    Wine Chocolate este un cupaj de soiuri roșii obținut din struguri recoltați manual, selectați și sortați pentru păstrarea celor mai bune boabe. Macerarea de maxim cinci zile este urmată de fermentare alcoolică  vreme de 10-15 zile în condiții controlate. Fermentarea are loc în cisterne de inox la temperaturi cuprinse între 24-28°C. Pentru a oferi aromele aparte de ciocolată vinul este amestecat cu pulbere de ciocolată neagră sau albă, amară sau dulce, în funcție de etichetă.

     

     

    ASPECT: Roz trandafir.

     

    MIROS: Arome din flori de bujor și fructe roșii de pădure, cu accente dulci de ciocolată albă.

     

    GUST: Delicat, dulce, cu arome de zmeură, fragi de munte, note de ciocolată și grepfrut roz. Aciditatea perfect echilibrată și aroma dulce oferă un postgust mediu spre lung, savuros.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la deserturile cu fructe roșii de pădure.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 7 - 9°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

Pagina:
  1. 1
  2. 2
Grilă Listă