Vin dulce

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 1
  2. 2
Grilă Listă
  • Domeniile Cuza - Prociano Cabernet Sauvignon (fara alcool) dulce - 0.75L Domeniile Cuza - Prociano Cabernet Sauvignon (fara alcool) dulce - 0.75L

    Domeniile Cuza

    Domeniile Cuza - Prociano Cabernet Sauvignon (fara alcool) dulce - 0.75L

    REGIUNE / ȚARĂ: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

     

    VIN ROSU DULCE.  Domeniile Cuza este unul dintre cei mai cunoscuți vinificatori, cu origini în localitatea Alexandru Ioan Cuza din Republica Moldova. După unirea spectaculoasă realizată sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza, și intrarea localității cu același nume în hotarele Regatului, localnicii au dezvoltat regiune, însă au mai fost nevoie de multe decenii, până la sfârșitul anilor ‘90 pentru a începe plantații mari cu viță de vie.  

     

    Podgoria din Cuza Vodă cuprinde hectare cu viță de vie cu soiuri românești (Fetească Neagră și Rară Neagră), cât și soiuri europene de prestigiu (Cabernet Sauvignon, Saperavi, Sauvignon Blanc și Pinot Noir). În anul 2021 a fost înființată crama Domeniile Cuza, iar portofoliul numeros este compus din vinuri definite de terroir și de om.

     

    Prociano este un vin din soiul roșu Cabernet Sauvignon, cu un procent sportit de bioflavonoide rezultat din procesarea strugurilor și extragerea alcoolului.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu.

     

    MIROS: Arome de flori dulci ce inspiră o dulceață de trandafir proaspătă și delicioasă.

     

    GUST: Textura sugerează o corpolență liniștită, cu tanini dulci ce infiripă note de fructe roșii coapte și vanilie.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Îl puteți savura la mesele cu tocană de legume, hummus, falafel sau pizza vegetariană.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Mosia Tohani - Wine Chocolate Sweet - 0.75L, Alc: 13% Mosia Tohani - Wine Chocolate Sweet - 0.75L, Alc: 13%

    Tohani

    Mosia Tohani - Wine Chocolate Sweet - 0.75L, Alc: 13%

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROȘU DULCE. După atestările documentare din 1773, vinurile din Tohani au stat sub semnul regalității. Din anul 1930, Principele Nicolae al României, fratele regelui Carol al II-lea, devine proprietarul domeniului și după ce renunță la tron și se căsătorește cu Ioana Doletti, duce mai departe pasiunea pentru vinurile din Tohani.

     

    Începând cu anul 2000, zonele viticole din Tohani au fost privatizate. Noii proprietari au replantat vița, au extins culturile și au învestit în clădiri și echipamente moderne. Vinurile din Tohani s-au alăturat celorlalte brand-uri cu istorie îndelungată, care au oferit cele mai bune vinuri din Europa de Est. În semn de recunoaștere a calității și valorilor promovate de Tohani Romania, compania devine în 2012 furnizor al Casei Regale.

     

    Wine Chocolate este un cupaj de soiuri roșii obținut din struguri recoltați manual, selectați și sortați pentru păstrarea celor mai bune boabe. Macerarea de maxim cinci zile este urmată de fermentare alcoolică  vreme de 10-15 zile în condiții controlate. Fermentarea are loc în cisterne de inox la temperaturi cuprinse între 24-28°C. Pentru a oferi aromele aparte de ciocolată vinul este amestecat cu pulbere de ciocolată neagră sau dulce, în funcție de etichetă.

     

     

    ASPECT: Roșu intens, cu reflexii foarte scurte.

     

    MIROS: Cupajul de soiuri roșii aduce aromele dominante de fructe roșii, dulci-acrișoare, unde tușele dulci sunt amplificate cu note de lemn dulce și ciocolată.  

     

    GUST: Cremos, cu arome de fructe de pădure răscoapte, dulceață și amandină proaspătă în sirop de zahăr ars. Gustul final este savuros de lung și dulce.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O delectare pentru simțuri savurat ca atare sau alături de madlene din ciocolată amară, negresă clasică sau tort Sacher.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 14°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Rose Mary - Spumant Moscato Dolce - 0.75L, Alc: 6.5% Rose Mary - Spumant Moscato Dolce - 0.75L, Alc: 6.5%

    Rose Mary

    Rose Mary - Spumant Moscato Dolce - 0.75L, Alc: 6.5%

    REGIUNE / ȚARĂ: ITALIA

     

    VOL. ALC.: 6.5% 

     

    VIN SPUMANT ALB DULCEPrintre etichetele de vinuri spumante produse de Rose Mary în Italia se află și acest spumant Moscato.  

     

    Vinul spumant Moscato este produs 100% din soiul italian numit și Muscat Blanc, parte din cea mai veche familie de soiuri din lume, cu peste 200 de varietăți ce aparțin speciei Vitis vinifera (strugure de viticultură).

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu perlaj discret.

     

    MIROS: Buchet clasic cu note de piersici dulci și flori de portocal.

     

    GUST: Dulce, cu arome de fructe verzi și coapte, echilibrate de mineralitate.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un excelent aperitiv sau vin pentru desert, alături de prăjituri cu cremă și cu fructe / tarte.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 4 - 6°C.

     

    31,84 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Cotnari - Selectie Spumant Tamaioasa Romaneasca Alb DOC, dulce - 0.75L, Alc: 11% Cotnari - Selectie Spumant Tamaioasa Romaneasca Alb DOC, dulce - 0.75L, Alc: 11%

    Cotnari

    Cotnari - Selectie Spumant Tamaioasa Romaneasca Alb DOC, dulce - 0.75L, Alc: 11%

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC COTNARI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ

     

    VOL. ALC.: 11%

     

    VIN SPUMANT ALB DULCE. Cramele Cotnari își au originile într-o istorie de peste 2000 de ani a unui loc plin de legende și tradiții, neatinse de trecerea timpului, și datorită oamenilor care produc vinuri de generații. Prima distincție pentru vinurile din Cotnari a venit încă din vremurile Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, iar de atunci podgoria s-a extins și a devenit cunoscută pentru soiurile tradiționale albe: Grasă de Cotnari, Tămâioasă Românească și Fetească Albă, cărora li s-au alăturat Busuioaca (vinificată rosé) și Fetească Neagră, pentru vinuri roșii.

     

    Istoria podgoriei Cotnari a fost continuată și de fostul Guvernator BNR, boierul Vlădoianu, care a construit în 1901 conacul ce-i poartă numele, în prezent sediul Casei de Vinuri Cotnari. De la plantații, recoltă și vinificare, Cramele Cotnari folosește tehnologii moderne pentru a oferi cele mai bune vinuri, desăvârșite prin maturarea de până la 24 de luni în butoaie din stejar.

     

     

    ASPECT: Galben pal, cu perlaj discret.

     

    MIROS: Aromă de struguri albi și o notă de miere polifloră.

     

    GUST: Onctuos, cu arome de struguri albi, proaspeți, și struguri albi stafidiți, pe un fond de alcool bine integrat. Postgust dulce, lung și savuros.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat ca aperitiv sau alături de prăjituri și alte preparate dulci.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Mosia Tohani - Wine Chocolate Sweet Rose - 0.5L, Alc: 11% Mosia Tohani - Wine Chocolate Sweet Rose - 0.5L, Alc: 11%

    Tohani

    Mosia Tohani - Wine Chocolate Sweet Rose - 0.5L, Alc: 11%

    VOL. ALC.: 11%

     

    VIN ROSE DULCE. După atestările documentare din 1773, vinurile din Tohani au stat sub semnul regalității. Din anul 1930, Principele Nicolae al României, fratele regelui Carol al II-lea, devine proprietarul domeniului și după ce renunță la tron și se căsătorește cu Ioana Doletti, duce mai departe pasiunea pentru vinurile din Tohani.

     

    Începând cu anul 2000, zonele viticole din Tohani au fost privatizate. Noii proprietari au replantat vița, au extins culturile și au învestit în clădiri și echipamente moderne. Vinurile din Tohani s-au alăturat celorlalte brand-uri cu istorie îndelungată, care au oferit cele mai bune vinuri din Europa de Est. În semn de recunoaștere a calității și valorilor promovate de Tohani Romania, compania devine în 2012 furnizor al Casei Regale.

     

    Wine Chocolate este un cupaj de soiuri roșii obținut din struguri recoltați manual, selectați și sortați pentru păstrarea celor mai bune boabe. Macerarea de maxim cinci zile este urmată de fermentare alcoolică  vreme de 10-15 zile în condiții controlate. Fermentarea are loc în cisterne de inox la temperaturi cuprinse între 24-28°C. Pentru a oferi aromele aparte de ciocolată vinul este amestecat cu pulbere de ciocolată neagră sau albă, amară sau dulce, în funcție de etichetă.

     

     

    ASPECT: Roz trandafir.

     

    MIROS: Arome din flori de bujor și fructe roșii de pădure, cu accente dulci de ciocolată albă.

     

    GUST: Delicat, dulce, cu arome de zmeură, fragi de munte, note de ciocolată și grepfrut roz. Aciditatea perfect echilibrată și aroma dulce oferă un postgust mediu spre lung, savuros.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la deserturile cu fructe roșii de pădure.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 7 - 9°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Bottega - Spumant Petalo Amore Moscato - 0.75L, Alc: 6.5% Bottega - Spumant Petalo Amore Moscato - 0.75L, Alc: 6.5%

    Bottega

    Bottega - Spumant Petalo Amore Moscato - 0.75L, Alc: 6.5%

    REGIUNE / ȚARĂ: VENETO / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MUSCAT

     

    VOL. ALC.: 6.5%

     

    VIN SPUMANT ALB DULCE. Originile vinului Bottega le găsim aproape de Molinetto della Croda, în provincia italiană Treviso, unde supușii nobililor au luat în arendă teren pe care au cultivat struguri și au produs vin. După ce arendașii au devenit oameni liberi și-au continuat arta și meseria, iar în anii ’20, Dominico Bottega, negustor de vin și pasionat oenolog a pus bazele brand-ului ce îi poartă numele.

     

    În istoria recentă, operațiunile Bottega au numeroase reforme ce au permis dezvoltarea unor game de produse premium, în frunte cu prosecco și vinurile spumante, comercializate la nivel mondial.  

     

    Petalo Il Vino dell 'Amore, "vinul iubirii", este un sortiment seducător, obţinut din struguri Moscato, cultivaţi în nord-estul Italiei, în regiunea Colli Euganei. Aici trandafirii sălbatici şi-au făcut un obicei din a creşte printre vii, împrumutând strugurilor arome florale delicate. 

     

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor.

     

    MIROS: Un buchet parfumat, unde notele florale se amestecă frumos cu tonurile de fructe. Aromele de flori sălbatice sunt amestecate cu cele vegetale de glicină, apoi fructele sunt reprezentate de aromele dulci din piersică, caise şi citrice.

     

    GUST: Arome bogate, predominant dulci, cu influenţe delicate de trandafir. Un vin cu aciditate bună, ce păstrează prospeţimea şi asigură un echilibru cu zahărul prezent după fermentare.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin excelent pentru majoritatea deserturilor cu specific italian şi internaţional.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 5 - 6°C.

     

    56,33 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Balla Geza - Kolna Tamaioasa Romaneasca DOC, dulce 2022 - 0.75L, Alc: 12.5% Balla Geza - Kolna Tamaioasa Romaneasca DOC, dulce 2022 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Balla Geza

    Balla Geza - Kolna Tamaioasa Romaneasca DOC, dulce 2022 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC MINIȘ - CRIȘANA ȘI MARAMUREȘ / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB DULCE. Pe câmpiile aflate în apropiere de Arad se află podgoria Miniș-Măderat, locul de origine al soiurilor Cădarcă și Fetească Regală, din care erau produse vinuri cunoscute în toată Europa. În 1999 Dr. Ing. Balla Geza, administratorul și oenologul societății, a reluat producția cum misiunea de a aduce faima de altă dată vinurilor tradiționale din Miniș.

     

    Strugurii culeși de pe 124 de hectare sunt vinificați în cele mai bune cupaje și monosoiuri roșii, albe și rose. Vinurile roșii sunt maturate în budane (butoaie de capacitate mare) și baricuri din stejar. Vinurile albe sunt maturate scurt în cisternele din oțel inoxidabil montate în pivniță, unde se pot depozita până la 8000 de hectolitri.

     

    Kolna Tămâioasă Românească dulce este obținută din struguri culeși la stafidire, cand este concentrata cantitatea de zahar și, parțial, cu boabe pe care s-a dezvoltat botrytis. Fermentația alcoolică a strugurilor se face cu drojdii naturale în cisterne din oțel inoxidabil cu temperatură controlată. 

     

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor.

     

    MIROS: Note de miere, fructe parfumate, în special drupe și citrice proaspete.  

     

    GUST: Textura aduce arome revigorante de miere, flori de tei și salcâm, pe un fond acidulat, plăcut, cu post gust mediu.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin ce poate servit simplu, la desert, sau alături de plăcintă cu brânză dulce și brânzeturi semi-maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 5 - 8°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Crama Trantu - Trainic Tamaioasa Romaneasca DOC, dulce 2018 - 0.5L, Alc: 12.5% Crama Trantu - Trainic Tamaioasa Romaneasca DOC, dulce 2018 - 0.5L, Alc: 12.5%

    Trantu

    Crama Trantu - Trainic Tamaioasa Romaneasca DOC, dulce 2018 - 0.5L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CT MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB DULCE. Crama Trantu a fost inființată de Panait Trantu, unul ditre vinificatorii români cu experiență de peste 30 de ani. Crama actuală, aflată în Cernavodă, a fost înainte de 1989 un combinat de stat. În 1999 Dl. Trantu a achiziționat terenul, a înlocuit via, a modernizat crama, apoi a început producția, devenind unul dintre primii vinificatori privați din țară.

     

    Crama Trântu este situată în partea de vest a podgoriei Murfatlar și este expusă unor condiții propice culturilor an de an. În această zonă bat curenții slabi dinspre Dunăre și Marea Neagră, soare generos ce încăzește bine vița și pământul cu straturi de calcar.

     

    În terroir-ul din Dobrogea și iernile blânde ajută culturile de viță întinse pe 40 de hectare să ofere cele mai bune recolte din soiuri românești (Fetească Regală, Tămâioasă Românească, Fetească Neagră), dar și din soiuri cunoscute ale Lumii Vechi (Chardonnay, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon).

     

     

    ASPECT: Galben-pal, limpede.

     

    MIROS: Produs din struguri culeși târziu, pentru a reține cât mai mult din zahărul natural, această Tămâioasă bucură cu arome dulci și proaspete.  

     

    GUST: Se simte dulceața naturală a strugurelui ce se dezvoltă în note de miere polifloră și note suplimentare de tei. În post gust este echilibrat și onctuos, de aceea persistența este medie spre lungă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Savurați acest vin alături de foie gras, produse de patiserie și dulciuri sau alături de preparate din bucătăria asiatică.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 5 - 8°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Avincis - Cuvee Amelie Desert 2021 - 0.375L, Alc: 12% Avincis - Cuvee Amelie Desert 2021 - 0.375L, Alc: 12%

    Avincis

    Avincis - Cuvee Amelie Desert 2021 - 0.375L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DRĂGĂȘANI – OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ALB DULCE. Înainte de cucerirea Daciei de Imperiul Roman, la Drăgășani se cultivau struguri folosiți la producția de vin. Mănăstirea Dobruşa, construită în secolul al XV-lea, avea propria vie pe colină, iar vinurile obținute în această parte a țării au fost cunoscute și apreciate în Europa, la expozițiile universale de la Paris. 

     

    În 1927, Maria şi Iancu Râmniceanu au cumpărat în Drăgășani un conac construit în stil neoromânesc, înconjurat de vii. Mai târziu, conacul a fost redenumit Vila Dobrușa.

     

    Din 2007, strănepoata lor Cristiana și soțul acesteia, Valeriu Stoica, păstrează cu drag tradiția vinurilor, oferă o gamă extinsă de monosoiuri și cupaje, promovează arta, cultura, frumusețea locului și serenitatea vilei Dobrușa.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor.

     

    MIROS: Vinificarea în dulce aduce note generoase de piersici și caise coapte, mere și fructe exotice.  

     

    GUST: Oferă dulceața strugurilor și dulceața fructelor tropicale, apoi note din fructe de livadă cu pulpă albă și note întrerupte de citrice. Post gust lung, dulce, savurat cel mai bine rece.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit cu plîcintă de brânză dulce cu stafide și gustări cu brânzeturi ușor maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 5 - 8°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Crama Viisoara - Luna vin alb dulce 2019 GB - 0.375L, Alc: 12% Crama Viisoara - Luna vin alb dulce 2019 GB - 0.375L, Alc: 12%

    Crama Viisoara

    Crama Viisoara - Luna vin alb dulce 2019 GB - 0.375L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: COLINELE DOBROGEI / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ, CHARDONNAY, TRAMINER

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ALB DULCE. Satul Viișoara se află la 40 de kilometri de Constanța, aproape de drumul dintre Tomis și Adamclisi. Aici, de o parte și de alta a drumului lăsat de Imperiul Roman, oamenii din primul sat, numit Caceamac, și-au construit casele printre vii, apoi satul fost redenumit Viișoara.

     

    În Viișoara, îndeletnicirea sătenilor este legată de vii din vremea ocupației otomane până în 1947 când a început colectivizarea. Înspirat de poveștile despre vița nobilă din Valea Caceamac, inginerul Gheorghe Albu a replantat vița pe aproape 100 de hectare, cu soiuri albe și roșii aduse de la o pepinieră din Franța. Apoi a construit crama și a început să culeagă rodul de pe pământul dobrogean.

     

    La Crama din Viișoara, echipa inginerului Gheorghe Albu produce vinuri de toate tipurile din cele mai bune soiuri europene. Vinurile proaspete și cele baricate, din colecțiile cramei Viișoara, sunt apreciate în toate colțurile țării și premiate la concursuri internaționale de renume. 

     

     

    ASPECT: Auriu, strălucitor.

     

    MIROS: Dulce și parfumat asemenea mustului proaspăt.

     

    GUST: Arome de struguri și fructe dulci de livadă cu un post gust verde, ușor astringent.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit oricând alături de brânză cu mucegai nobil și deserturi.  

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

Pagina:
  1. 1
  2. 2
Grilă Listă