Syrah / Shiraz

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 1
  2. 2
Grilă Listă
  • Crama Oprisor - Jiana Rose 2023 - 0.75L, Alc: 13% Crama Oprisor - Jiana Rose 2023 - 0.75L, Alc: 13%

    Oprisor

    Crama Oprisor - Jiana Rose 2023 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE OLTENIEI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR, SHIRAZ

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE SEC. Cultivarea viței în Mehedinți este un fapt dovedit de scrieri ce ne întorc în timpul boierilor pământeni din Oltenia, care aveau culturi, crame și vinuri ce au devenit parte din legendele locului. Vinurile din Oprișor și-au găsit locul și în perioada modernă.

     

    În august 1994 s-a înființat în România Compania Carl Reh Trading, cu menirea specifică de a selecta vinuri românești pentru piața internațională, iar în iunie 1997, divizia s-a stabilit la Oprișor, luând decizia de a produce vinuri proprii din struguri proveniți de pe culturile din Mehedinți.

     

    Asemenea altor făpturi din folclorul românesc ce denumesc vinurile de la crama Oprișor, Jiana este o zână a locurilor ce se arată grabnic oamenilor însetați ce trudesc pentru avuția și rodul pământului. Zâna potolește setea omului cu apă vie, care hrănește și copacul vieții, izvorul tuturor lucrurilor și protectorul fiecăruia. Jiana rose este creat de Liviu Grigorică și vinificat de Veronica Gheorghiu din soiul roșu Pinot Noir, în proporție de 65%, cupajat cu soiul roșu Shiraz, în proporție de 35%.

     

     

    ASPECT: Roz-piersică.

     

    MIROS: Jiana rose potelește setea celor care vor vinul proaspăt, dăruit de strugurii sănătoși ai pământului românesc. Cele două soiuri bucură simțurile cu arome de fructe de livadă și fructe tropicale, coapte.

     

    GUST: O structură ușor onctuoasă, delicată, cu aceleași note de fructe, intrpătrunse subtil cu note de vanilie și alte condimente, ce se linitesc repede și anunță ultima parte a degustării.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere bună pentru aperitiv, dar și alături de peprate cu fructe de mare, pește sau mâncăruri condimentate (picante).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Purcari - 1827 Shiraz de Purcari 2021 - 0.75L, Alc: 13.5% Purcari - 1827 Shiraz de Purcari 2021 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Purcari

    Purcari - 1827 Shiraz de Purcari 2021 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: SHIRAZ

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Fondat în 1827 Chateau Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile noastre au fost servite la Curțile Regale din Europa de peste 150 de ani.

     

    Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și intensă a soiului Negru de Purcari, care a fost confundat cu unul originar din faimoasa regiune viticolă Bordeaux. De-a lungul timpului, vinurile Purcari au caștigat peste 300 de medalii și distincții la cele mai prestigioase concursuri internaționale.

     

    Fermecător prin nume și aromele sale complexe, soiul de struguri Shiraz este înconjurat de legende și povești adevărate: se spune că numele său vine din Iran, locul de origine este Franța, iar faima vinului obținut din acest soi vine din teritoriul îndepărtat al Australiei.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu.

     

    MIROS: Adaptat foarte bine la terroir-ul regiunilor din Republica Moldova, Shirazu-ul este un soi condimentat din care a fost creată această ediție limitată, maturată în butoaie din stejar. Aromele primare ale vinului sunt cele de cafea, scorțișoară și piper roz.

     

    GUST: Personalitatea vinului este definită de textura cu tanini eleganți, cireșe bine coapte și fructe de pădure. În post gust se păstrează fructele de pădure cu note de coacăze negre și afine.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Shiraz este ușor de savurat la mesele cu preparate tradiționale din porc, carne de vită sau vânat, gătită la cuptor sau la grătar. După felul principal îl puteți încerca și alături de brânzeturi fermentate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Domeniul Bogdan - Premium Syrah DOC, BIO 2022 - 0.75L, Alc: 14.3% Domeniul Bogdan - Premium Syrah DOC, BIO 2022 - 0.75L, Alc: 14.3%

    Domeniul Bogdan

    Domeniul Bogdan - Premium Syrah DOC, BIO 2022 - 0.75L, Alc: 14.3%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SYRAH

     

    VOL. ALC.: 14.3%

     

    VIN ROȘU SEC. În Murfatlar, satul Peștera este un loc cu tradiție în cultivarea viței de vie încă din vremurile dacilor și Imperiului Roman. Acolo, unde pământul dă multe roade, Domeniul Pogdan a mărit podgoria cu soiuri noi ce se întind pe 154 de hectare.

     

    Domeniul Bogdan s-a născut în 2011 din dorința de a produce un vin de excepție, total natural, asemenea celui produs de strămoșii noștri în urmă cu sute și mii de ani. 

     

    În solul cernoziom al Dobrogei, acolo unde vița de vie din soiul Syrah, oferă 6 tone la hectar, recolta strugurilor ajunși la maturitate deplină  începe în a doua jumătate a lunii octombrie. Strugurii sunt desciorchinați iar boabele mutate în vase de inox și bebeton pentru macerare la temperatura de 5°C., urmată de fermentare alcoolică. Vinificarea durează 10 zile și are loc la temperatura controlată de 24°C. pentru a dezvolta culoare și aromele. Această operațiune este urmată de o macerare la cald în care vinul este adus la temperatura de 28-30°C.post fermentare, și este menținut astfel o perioadă de 3-4 săptămâni. În final vinul este maturat parțial în baricuri din stejar franțuzesc timp de 4-6 luni, apoi îmbuteliat și învechit cel puțin 4 luni.

     

     

    ASPECT: Roșu-violet, intens.

     

    MIROS: Un Syrah deosebit de viticultura și tehnicile domeniului Bogdan, ce aduce arome de cafea verde și condimente uscate cu note apropiate de lemn.

     

    GUST: Pe papile se remarcă inițial prospețimea texturii, compensată de tanini ce îi dau și corpolență, tușe de fructe roșii și gust final cu astringență suficient de lungă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Aromele intense fac față admirabil preparatelor din carne de miel, gulașului de vită, sau pieptului de rață caramelizat.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • LacertA - Shiraz DOC 2017 - 0.75L, Alc: 14.5% LacertA - Shiraz DOC 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%

    LacertA

    LacertA - Shiraz DOC 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SHIRAZ

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Podgoriile LacertA se află la sud de munții Carpați, de-a lungul Paralelei 45, care trece prin Piemonte și Bordeaux. Poziționarea benefică este doar prima asemănare cu vestitele regiuni viticole.

     

    În Muntenia zona este cunoscută pentru viticultura practicată de localnici încă de acum 700 de ani, din timpurile Daciei și Imperiului Roman, care a lăsat moștenire cultura vinului așa cum a făcut și în inima Imperiului și în teritorii ce au devenit Franța de astăzi.

     

    În Muntenia primăvara este uscată, toamna însorită și pământul fertil și curat, numai bine pentru viile bogate ce se întind pe sute de hectare. În același loc, printre vii se zăresc adesea șopârlele verzi, cele de la care a fost împrumutat în 2011 numele latin al acestui vin: LacertA.

     

     

    ASPECT: Roșu, intens, cu reflexii rubinii.

     

    MIROS: Vinul de Shiraz aduce arome de afine și mure coapte. Vinul iese subtil din tiparul clasic prin nota de condimente amestecate.

     

    GUST: Rotund, cu arome de fructe roșii lăsate în plan secund pentru a scoate în evidență condimentele, notele de vanilie și cireșe de cafea ușor uscate. Postgust taninos, mediu, cu alcool generos.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roșu pentru mesele bogate în preparate din carne de vită sau vânat, gătite la cuptor sau la grătar. După felul principal îl puteți încerca și alături de brânzeturi fermentate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 17 - 19°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Metamorfosis - Coltul Pietrei, Syrah DOC 2020 - 0.75L, Alc: 15.5% Metamorfosis - Coltul Pietrei, Syrah DOC 2020 - 0.75L, Alc: 15.5%

    Metamorfosis

    Metamorfosis - Coltul Pietrei, Syrah DOC 2020 - 0.75L, Alc: 15.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SYRAH

     

    VOL. ALC.: 15.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Crama Vitis Metamorfosis este parte din antreprizele Marchizului Piero Antinori, care a dezvoltat anterior proiecte similare în alte regiuni viticole din Italia, SUA, Chile și Ungaria.

     

    În România, Marchizul a ales Dealu Mare, pentru condițiile asemănătoare cu regiunea viticolă Toscana. Potențialul și calitatea vinurilor produse pe alte podgorii din Dealu Mare au fost de ajuns pentru a demara proiectul Metamorfosis. În prezent, domeniul se întinde pe trei plaiuri viticole (Valea Urloi, Fintești și Năeni), cu o suprafață totală de 100 de hectare.

     

    Culeși la jumătatea lunii septembrie, strugurii au fost sortați cu atenție. Vinificarea a început în vase de inox, pentru a putea monitoriza temperatura de fermentare (28-30°C) și a extrage cu delicatețe culoarea și aromele specifice soiului prin macerare. Fermentarea malolactică are loc în butoaie de lemn, în care vinul se odihnește până la 12 luni.

     

     

    ASPECT: Roșu-purpuriu.

     

    MIROS: Stilul clasic al vinurilor roșii din Lumea Veche este foarte bine pus în evidență de acest Syrah, creat de enologul Fiorenzo Rista la crama Metamorfosis. Buchetul anunță un vin deosebit prin aromele naturale de fructe negre de pădure, notă de piele nouă și vanilie echilibrată.

     

    GUST: Taninii sunt evoluază de la rustic la rotunjit, iar dintre fructele negre apar note clare de vișine,  coacăze negre și gust final cu o notă condiment. Aciditate medie și postgtust lung, fructat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un Syrah pentru acea colecție mică, selectă, cu potențial de învechire, sau vinul mesei de mâine seară, alături de o friptură de vițel rumenită la cuptor în sos condimentat și completată de ciuperci sălbatice, alte preparate din carne roșie, inclusiv iepure sălbatic, și la orice gustare cu brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Domeniul Bogdan - Patrar Syrah 2019 BIO - 0.75L, Alc: 14.3% Domeniul Bogdan - Patrar Syrah 2019 BIO - 0.75L, Alc: 14.3%

    Domeniul Bogdan

    Domeniul Bogdan - Patrar Syrah 2019 BIO - 0.75L, Alc: 14.3%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SYRAH

     

    VOL. ALC.: 14.3%

     

    VIN ROȘU SEC. În Murfatlar, satul Peștera este un loc cu tradiție în cultivarea viței de vie încă din vremurile dacilor și Imperiului Roman. Acolo, unde pământul dă multe roade, Domeniul Pogdan a mărit podgoria cu soiuri noi ce se întind pe 154 de hectare.

     

    Domeniul Bogdan s-a născut în 2011 din dorința de a produce un vin de excepție, total natural, asemenea celui produs de strămoșii noștri în urmă cu sute și mii de ani.

     

    În Podgoria Murfatlar, înconjurată de bătrâna Dunăre și Marea Neagră, sub mângâierea vântului cald și vigoarea aerului umed de pe tot parcursul anului, au fost create vinurile Pătrar. Patru soiuri roșii alături de unul alb sunt transformate, fiecare în parte, de talentul unui vinificator italian, sprijinul unui antreprenor român și dedicarea tuturor celor care prețuiesc darurile naturii. Denumirea Pătrar vine de la cele patru faze ale lunii, în funcție de care se aleg momentele cele mai bune pentru vinificație.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu.

     

    MIROS: Un buchet bogat în arome de fructe confiate, un amestec de smochine, curmale, cireșe negre și merișoare.

     

    GUST: Corpolența aduce un echilibru natural între notele amărui de stejar și fructe confiate, un procent generos de alcool, bine integrat, și aciditate medie. Gustul final este lung și abundă în note de ciocolată, vanilie și condimente uscate.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Pătrar Syrah este o delectare la mesele cu preparate din carne crud-uscate (salamuri, Prosciutto, Bresaola, jambon Pădurea Neagră), preparate din carne roșie, în special vită la grătar, tocăniță de vițel, miel la grill, preparate vânătorești din carne de căprioară.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Paul Mas - Arrogant Frog Ribet Pink Rose Syrah 2023 - 0.75L, Alc: 12% Paul Mas - Arrogant Frog Ribet Pink Rose Syrah 2023 - 0.75L, Alc: 12%

    Jean Claude Mas

    Paul Mas - Arrogant Frog Ribet Pink Rose Syrah 2023 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LANGUEDOC-ROUSSILLON (PAYS D'OC IGP) / FRANȚA  

     

    SOIUL / SOIURILE: SYRAH

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ROSE SEC. Arrogant Frog este un brand al vinificatorului francez Jean-Claude Mas. Acesta a fost pasionat de produția vinului în regiunea natală Languedoc încă din copilărie. La începutul anilor '90 acesta a lucrat la producția unor etichete bine stablite pe piața vinurilor, cum ar fi Château Pape Clément sau Château Talbot.

     

    După experiența acumulată în lumea vinurilor și activitatea la cramele din sudul Franței, acesta a hotărât să se întoarcă la rădăcinile sale și în 1995 a creat primul său cupaj. Jean-Clude s-a întors acasă în Laguedoc și a creat vinurile Arrogant Frog, ce au pe etichetă clasificarea Pays Doc IGP (Indicație Geografică Protejată). Podgoriile Arrogant Frog sunt cultivate cu soiurile Syrah, Grenache, Cabernet Sauvignon, Merlot, Carigan și Cinsault, pentru vinurile roșii și rose, alături de Viognier, Marsanne, Sauvignon Blanc și Chardonnay pentru vinurile albe.

     

    Ribet rose 2023 este un Syrah, vinificat după metoda Rosé de Saignée. Strugurii sunt desciorchinați și răciți la 10°C. iar mustul rezultat începe vinificarea asemenea vinului roșu, cu diferența că după câteva ore este separat de pieliță și transferat în cisterne din oțel unde fermentează pe drojdie timp de 2 săptămâni.

     

     

    ASPECT: Un ton de roz cireașă, deschis, limpede.   

     

    MIROS: Un rose dintr-un singur soi, cu arome de cireșe și flori, ce se transformă treptat în note de fructe roșii uscate și o notă de caramel.  

     

    GUST: Echilibrat, cu tanini mai persistenți ce păstrează notele de flori, cireșe coapte și căpșuni până în postgust.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru toate gusturile, fie că sunt gustări reci și aperitive calde, preparate din pește slab, paste sau salate vegetariene.  

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    55,93 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Recas - Selene Syrah DOC 2021 - 0.75L, Alc: 14.5% Recas - Selene Syrah DOC 2021 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Recas

    Recas - Selene Syrah DOC 2021 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD RECAȘ - BANAT / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Gama Selene este formată din vinuri monosoi, produse în ediții limitate. Denumirea Selene este inspirată de zeița cu același nume din mitologia greacă.

     

    Numele Selene a fost ales și pentru a evidenția obiceiul vinificatorului de a culege strugurii noaptea, când fructul lipsit de lumina soarelui își păstrează aroma intensă înainte de vinificare.

     

    Selene Merlot 2021 este un vin obținut din ce-a mai bună recoltă a ultimilor 40 ani, în Banat. Vinul semnat de Nora Iriarte este rezultat dintr-un asamblaj al clasicul soi roșu provenit din mai multe parcele ale podgoriei Recaș. Vinificarea este urmată de o maturare de șase luni în butoaie din stejar Allier de 225 de litri, furnizate de fabricatul francez Dargaud & Jaegle. După maturare vinul este îmbuteliat fără filtrare.

     

    Selene Syrah este reușita vinificatorului australian Hartley Smithers, care a văzut potențialul soiului Syrah în terroir-ul din Recaș. Astfel, începând cu anul 2006 acest soi roșu este cultivat pe o parcelă însorită cu expoziție Sud-Sud Vest, în sol argilos, bogat în oxizi de fier. Anul 2021 are cea mai prosperă recoltă din ultimii 40 de ani, inclusiv pentru soiurile roșii. Strugurii sunt culeși manual și vinificați cu atenție prin macerare lentă. Fermentarea alcoolică este urmată de maturare în baric din stejar Allier timp de 6 luni pentru stabilizarea și rotunjirea taninurilor. Vinul este îmbuteliat fără filtrare.  

     

     

    ASPECT: Roșu purpuriu, cu reflexii violet.

     

    MIROS: Arome de fructe negre, stratificate, ce oferă compexitate. Primele facere se fac remarcate sunt poamele negre, prin afine și cireșe negre. În plan secund sunt note de fum și bacon, completate delicat de piper negru.

     

    GUST: Aciditate echilibrată, corpolență, arome de fructe, alcool generos, dar bine integrat și taninuri lemnoase. Postgust lung, cu note de fructe și condimente dulci.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Savuros la o mesele îmbeșugate, unde se găsesc brânzeturi cu chimen, carpaccio de vițel, fripturi, preparate din carne de căprioacă cu sos de muștar și cotlet de miel. La desert completează prăjituri cu fructe roșii, nuici, migdale și stafide.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 14 - 17°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Catleya - Epopee - Rosu Syrah DOC 2019 - 0.75L, Alc: 13.8% Catleya - Epopee - Rosu Syrah DOC 2019 - 0.75L, Alc: 13.8%

    Domeniul Catleya

    Catleya - Epopee - Rosu Syrah DOC 2019 - 0.75L, Alc: 13.8%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SYRAH

     

    VOL. ALC.: 13.8%

     

    VIN ROȘU SEC. Domeniul Catleya se află la Corcova, Mehedinți, acolo unde, acum o sută de ani, erau viile prințului diplomat Anton Bibescu. Din 2007, trei francezi pasionaţi de vinuri şi îndrăgostiţi de România, printre care oenologul Laurent Pfeffer, au creat un mic domeniu viticol și au reînceput să facă vinuri, cu grijă și migală, pe fostul domeniu al prințului Bibescu.

     

    Pentru a aminti de scriitorul francez Marcel Proust și călătoria sa cu emblematicul Orient Express spre țara noastră pentru a-l vizita pe prințul Bibescu, Domeniul Catleya a lansat această colecția de vinuri Épopée alb și roșu.

     

    Cele două vinuri sunt produse în loturi mici, doar în anii cu cele mai bune recolte și exprimă prin note și arome grija, experiența și arta oenologului de la crama domeniului Catleya. Soiurile sunt vinificate și maturate  separat în baricuri noi din stejar românesc timp de 9 luni pentru cel alb și 18 luni pentru cel roșu.

     

     

    ASPECT: Roșu granat, închis.

     

    MIROS: Un buchet cu eleganță atemporală și note de mirodenii, fructe negre și piele, întâlnite adesea la excentricul Syrah.

     

    GUST: Catifelat, cu tanini ce oferă o structură intensă, persistentă, completată cu o notă de piper negru pentru un postgust lung, savuros.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Profilul exotic îl recomandă la mesele cu preparate din carne roșie gătită la cuptor în sosuri condimentate, sosuri de vin cu trufe sau alte ciuperci sălbatice, preparate din carne de iepure sau gustări cu brânzeturi afumate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • LacertA - Cameleon Pink DOC 2020 - 0.75L, Alc: 13.2% LacertA - Cameleon Pink DOC 2020 - 0.75L, Alc: 13.2%

    LacertA

    LacertA - Cameleon Pink DOC 2020 - 0.75L, Alc: 13.2%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 13.2%

     

    VIN ROSE SEC. Podgoriile Lacerta se află la sud de munții Carpați, de-a lungul Paralelei 45, care trece prin Piemont și Bordeaux. Poziționarea benefică este doar prima asemănare cu vestitele regiuni viticole. În Muntenia zona este cunoscută pentru viticultura practicată de localnici încă de acum 700 de ani, iar originile acestei practici sunt în timpurile Daciei și Imperiului Roman, care a lăsat moștenire cultura vinului așa cum a făcut și în inima Imperiului și în teritoriile Franței de astăzi.

     

    În Muntenia primăvara este uscată, toamna însorită și pământul fertil și curat, numai bine pentru viile bogate ce se întind pe sute de hectare. În același loc, printre vii se zăresc adesea șopârlele verzi, cele de la care a fost împrumutat în 2011 numele latin al acestui vin: LacertA.

     

     

    ASPECT: Roz-somon.

     

    MIROS: Pentru 2020 Cameleon Pink aduce un rose obținut din soiul Pinot Noir, cu note scurte de cireșe și mure, împletite cu note de flori de câmp.

     

    GUST: Textura este suplă, ușor de savurat și revigorantă mulțumită notelor de fructe și flori ce se mențin bine până în post gust.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un rose pentru mesele cu salate proaspete, pește la grătar, creveți și brânză de capră.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Nachbil - Syrah Reserve BIO 2021 - 0.75L, Alc: 14% Nachbil - Syrah Reserve BIO 2021 - 0.75L, Alc: 14%

    Nachbil

    Nachbil - Syrah Reserve BIO 2021 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE SATMARULUI - CRIȘANA ȘI MARAMUREȘ / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SYRAH

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Crama Nachbil a fost înființată în 1999, în nordul Ardealului, acolo unde viticultura era foarte puțin dezvoltată, iar potențialul era unul impresionant. Pe parcursul anilor producătorul a extins terenul cultivat cu viță de vie de la 2,5 hectare la 20 de hectare în prezent.

     

    După anul 2006 Nachbil a prosperat prin cultivarea soiurilor de struguri roșii: Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră, Blaufränkisch, Syrah, dar și albe: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Riesling de Rhin, Gewürztraminer şi Fetească Regală.

     

    Nachbil Syrah Reserve 2021 este un vin produs din culturile selectate ale podgoriei Beltiug. O proporție semnificativă din vin este tras în butoaie din stejar și maturat în diferite loturi, apoi asamblat în varianta finală. Nachbil Syrah Reserve are potențial de învechire îndelungată.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Buchet cu note dulci-acrișoare de coacăze negre și afine, pe un fond aromatic condimentat de piper, vanilie și lemn dulce.

     

    GUST: Cremos, cu valuri de tanini rotunzi și alcool bine integrat. Notele mijlocii de vanilie și stejar oferă postgust lung și savuros.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Syrah este potrivit la mesele cu preparate din carne de vită, în special friptură și tocănițe condimentate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    99,22 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • 1000 de Chipuri - Shiraz DOC 2021 - 0.75L, Alc: 15.5% 1000 de Chipuri - Shiraz DOC 2021 - 0.75L, Alc: 15.5%

    1000 de Chipuri

    1000 de Chipuri - Shiraz DOC 2021 - 0.75L, Alc: 15.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SHIRAZ

     

    VOL. ALC.: 15.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Povestea vinurilor 1000 de Chipuri a început în 2007, odată cu plantarea primilor butași de viță de vie în podgoria din județul Buzău, în arealul Dealu Mare, ce cuprinde și comunele Fințești-Năeni. În 2011 au fost recoltați primii struguri, iar în 2012 au fost lansate primele vinuri cu eticheta 1000 de Chipuri.

     

    Pe cele 63 de hectare deținute în prezent, sunt lucrate anual soiuri de viță de vie românească (Fetească Neagră, Fetească Albă, Tămâioasă Românească) și soiuri populare în majoritatea regiunilor viticole cu tradiție din Franța și Italia (Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Shiraz, Cabernet Franc, Riesling Italian).

     

     

    ASPECT: Rubiniu închis, cu reflexii violet.

     

    MIROS: O explozie aromatică de zmeură neagră, afine și o tentă de prune afumate. Note de piper negru, violete și o subtilă aromă de vegetație uscată-pământie.

     

    GUST: Corp plin și catifelat, cu straturi de fructe negre, cireșe negre și condimente. Taninuri ferme, dar rafinate, duc spre un final lung și cu o urmă de vanilie și lemn dulce.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Intensitatea aromelor odferite de soiul roșu Shiraz este ușor de asociat cu preparate tradiționale din carne de porc, vită sau vânat (iepure, cerb, mistreț), gătită la cuptor sau la grătar. După felul principal îl puteți încerca și alături de brânzeturi maturate, brânzeturi moi, cu arome puternice, cum ar fi Brie sau Camembert.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Mosia Tohani - Valahorum Shiraz DOC 2022 - 0.75L, Alc: 14.5% Mosia Tohani - Valahorum Shiraz DOC 2022 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Tohani

    Mosia Tohani - Valahorum Shiraz DOC 2022 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SHIRAZ

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Valahorum este brand-ul care unește vinurile din trei crame din zona Muntenia și Oltenia, prin pasiunea celor trei oameni care le au în grijă și a echipelor care lucrează cu aceștia an de an. Cramele din Dealu Mare și Drăgășani cresc soiuri românești și străine, pentru vinuri albe, rose și roșii, proaspete și maturate, oferite publicului în game de autor și game selecte.

     

    Pentru acest monosoi sunt selectați struguri din vița plantată în pe dealurile din Gura Vadului, scăldate de soare ce bate mai bine de la sud și hrăniți de sol cernoziom, carbonatat cu argilă și depozite cochilifere. După recoltarea manuală a strugurilor urmeză presarea și macerarea la rece timp de 48 de ore. La fermentarea mustului cu pielița de struguri se adaugă drojdii selecționate. După stabilizarea aromele tipice, a culorii și taninurilor vinul a fost tras în baricuri din stejar franțuzesc unde a stat la maturare 12 luni.

     

    După perioada de maturare vinurile din butoaie selecționate au fost asamblate, condiționate și filtrate la un minim necesar pentru a păstra aromele bogate și culoarea intensă, înainte de îmbuteliere. Un vin select ce poartă semnătura oenologului român Răzvan Macici.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Fructe roșii de pădure se întrec cu fructele negre de pădure și o notă de condimente uscate, ce sugerează scurta maturare a vinului.

     

    GUST: Un corp plăcut, elegant, ușor de savurat, cu arome mai clare de fructe, unde se remarcă mure, vișine și alte fructe, amorțite treptat de taninurile dominante ale gustului final, lung și complex.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Ajuns la începutul perioadei de stabilizare și învechire completă, acest Shiraz este o alegere foarte bună pentru mesele cu mezeluri fine și brânzeturi la aperitiv, urmat de feluri principale din carne de miel și vânat.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Potențial de învechire la sticlă de 7 până la 10 ani).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Catleya - Perfect Simplu Syrah Rosu, DOC 2020 - 0.75L, Alc: 13.5% Catleya - Perfect Simplu Syrah Rosu, DOC 2020 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Domeniul Catleya

    Catleya - Perfect Simplu Syrah Rosu, DOC 2020 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SYRAH

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Domeniul Catleya se află la Corcova, Mehedinți, acolo unde, acum o sută de ani, erau viile prințului diplomat Anton Bibescu.

     

    Din 2007, trei francezi pasionaţi de vinuri şi îndrăgostiţi de România, printre care oenologul Laurent Pfeffer, au creat un mic domeniu viticol și au reînceput să facă vinuri, cu grijă și migală, pe fostul domeniu al prințului Bibescu.

     

    Perfect Simplu Syrah este produs din struguri culeși manual, macerați timp de 9 zile pentru extracția culorii și aromelor, apoi fermentați alcoolic cu drojdii locale. După fermentare vinul este lăsat din nou la macerare timp de 12 zile pentru a dezvolta structura taninilor și este lăsat la fermentarea malolactică cu drojdia naturală. Aromele finale se dezvoltă după o maturare de 12 luni a vinului, lăsat 80% în cisterne din oțel inoxidabil și 20% în baricuri noi din stejar românesc, arse mediu la interior.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens, cu reflexii violet.

     

    MIROS: Un Syrah mai bine așezat de maturare, ce aduce arome de fructe negre de pădure, ierburi aromatice uscate și amestecate cu mirodenii orientale.

     

    GUST: Pe papile se leagană cu note schimbătoare tanini proaspeți și tanini corpolenți, cu arome de fructe roșii, cimbrișor, ciocolată și condimente lemnoase, dulci, oferite de maturarea în butoaie de lemn.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Aromele exotice ale acestui Syrah sunt potrivite alături de carne roșie gătită la cuptor, cu sosuri condimentate, vin cu trufe sau ciuperci sălbatice, preparate cu carne de iepure sau gustări cu brânzeturi afumate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Corcova - Reserve Syrah DOC 2019 - 0.75L, Alc: 14.9% Corcova - Reserve Syrah DOC 2019 - 0.75L, Alc: 14.9%

    Corcova

    Corcova - Reserve Syrah DOC 2019 - 0.75L, Alc: 14.9%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SYRAH

     

    VOL. ALC.: 14.9%

     

    VIN ROȘU SEC. Viticultura din Mehedinți pare să fi fost dintotdeauna o resursă și o parte din viața localnicilor. Viile și vinul din Corcova sunt menționate de nobilii și scriitori români și francezi din secolele XIX-XX. Din anul 2005, oamenii pasionați și dedicați de la Crama Corcova, au extins domeniile și au început să producă cele mai bune monosoiuri și cupaje din regiune.

     

    Pe domeniile Corcova, întinse pe 55 de hectare, parte din vechea moșie a boierilor pământeni din familia Bibești, au fost replantate soiuri românești: Fetească Neagră, Muscat Ottonel, precum și soiuri furnizate de Pepinieres Hebinger din Franța: Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Syrah, Chardonnay, Sauvignon Blanc.

     

    Reserve Syrah 2017 este maturat aproximativ 12 luni în baricuri din lemn românesc și franțuzesc.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Fructe negre de pădure și accente lemnoase persistente anunță deschiderea spectacolului organopeltic. Pe măsură ce se lasă aerat, desface arome elegante șlefuite de cele două tipuri de butoaie folosite la maturare. 

     

    GUST: Construit din straturi cu diferite intensități și astringență, reserve Syrah satisface pofta de vin roșu corpolent. Soiul este definit pe papile de textura catifelată, tanini bine integrați, tușe de fructe roșii și vegetale. Postgust anticipat de lung, condimentat și sec.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Delectarea cu acest Syrah continuă și la mesele cu preparate din porc (condimentate, specifice bucătăriei asiatice), papricaș sau gulaș, mezeluri crud-uscate și brânzeturi moi sau semimoi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Caraman - Tamam Rose Syrah DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13.2% Caraman - Tamam Rose Syrah DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13.2%

    Caraman

    Caraman - Tamam Rose Syrah DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13.2%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SYRAH

     

    VOL. ALC.: 13.2%

     

    VIN ROSE SEC. Pe pământul Dobrogei, pe dealurile Murfatlarului, vița de vie pare să fie veșnică, ori cunoscută de om de cel puțin 2700 de ani, din vremuri antice unde nectarul strugurelui era închinat zeului Bachus, ce păzea vițele și ocrotea rodul pentru locuitorii Tomisului.

     

    De la Răscoala din 1907 se consemnează prima atestare a podgoriei Murfatlar pe numai 10 hectare, iar de acolo s-au extins viile cu soiurile lumii vechi, dar și soiuri autohtone. În aceeași zonă milenară a Murfatlarului este locul de naștere al Domeniilor Caraman, deținute de Agroserv Trading din Constanța, al lui Stelian și Dumitru Caraman. În activitatea de vinificare aceștia beneficiază și de serviciile lui Nicolae Itu, un vinificator profesionist ce a lucrat anterior la Crama Murfatlar România SA.

     

    Tamam rose Syrah este obținut din soiul roșu, cules de pe Dealul de Cretă al podgoriei Murfatlar din Dobrogea. În această parte a țării vița de vie este cultivată într-un terroir influențat de Dunăre, de Marea Neagră și de solul cu 80 de metri de calcar ce oferă strugurilor arome unice.    

     

     

    ASPECT: Roz-trandafiriu.

     

    MIROS: Buchet cu note de zmeură, dude roșii, condimente și flori de primăvară, cu o adiere răcoritoare.

     

    GUST: Efervescent, cu tanini slabi și arome delicate de fructe roșii și piper alb. Gust final mediu spre lung,  fructat și sec.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Aduce mai multă savoare salatelor cu legume proaspete și preparatelor cu creveți, carne de pasăre sau pește la grătar.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Perelada - Chivite Legardeta Syrah 2017 - 0.75L, Alc: 14.5% Perelada - Chivite Legardeta Syrah 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Perelada - Chivite

    Perelada - Chivite Legardeta Syrah 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: NAVARRA / SPANIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SYRAH

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Perelada & Chivite este o uniune a două mari companii producătoare de vin în regiunle viticole cunoscute din Regatul Spaniei. Vinurile produse din această colaborare provin de pe 450 de hectare de viță de vie, din care aproape 320 sunt cultivate prin metode stricte ce oferă unele dintre cele mai bune vinuri spaniole.

     

    Proprietarul Perelada & Chivite, familia Suqué Mateu, respectă tradiția celor două companii și păstrează prin fiecare vin caracteristicile oferite de diferitele regiuni viticole. Pentru elegantul Lagardeta, producătorul culege strugurii manual și îi transportă în lăzi de 20 de Kg pentru a păstra boabele întregi până la sortare.

     

    După sortare, strugurii din soiul Syrah sunt lăsați în cisterne din oțel inoxidabil cu capacitatea de 20.000 de Kg, unde fermentează la temperatură controlată. Pentru acest vin este realizată o pompare manuală ce permite o extracție mai bună a aromelor din struguri. După fermentare, vinul este maturat în butoaie din stejar franțuzesc timp de 12 luni.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, cu reflexii scurte.

     

    MIROS: Intens, cu arome de fructe negre introduse fin de coacăze și mure.

     

    GUST: Un vin dens și gustos, cu tanini șlefuiți de maturare, note de minerale și fructe dulci. Post gust lung, ușor astringent, cu alcool bine integrat.    

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roșu pentru toate poftele. Ușor de savurat cu carne de vânat la grătar, la cuptor, tocane, preparate cu carne grasă de pasăre, ciuperci, orez și brânzeturi.  

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    40,15 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Corcova - Lady Asquith Chardonnay & Viognier DOC 2020 - 0.75L, Alc: 14% Corcova - Lady Asquith Chardonnay & Viognier DOC 2020 - 0.75L, Alc: 14%

    Corcova

    Corcova - Lady Asquith Chardonnay & Viognier DOC 2020 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY, VIOGNIER

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ALB SEC. Viticultura din Mehedinți pare să fi fost dintotdeauna o resursă și o parte din viața localnicilor. Viile și vinul din Corcova sunt menționate de nobilii și scriitori români și francezi din secolele XIX-XX. Din anul 2005, oamenii pasionați și dedicați de la Crama Corcova, au extins domeniile și au început să producă cele mai bune monosoiuri și cupaje din regiune.

     

    Pe domeniile Corcova, întinse pe 55 de hectare, parte din vechea moșie a boierilor pământeni din familia Bibești, au fost replantate soiuri românești: Fetească Neagră și Muscat Ottonel cât și soiuri furnizate de Pepinieres Hebinger din Franța: Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Syrah, Chardonnay, Sauvignon Blanc.

     

    Lady Asquith este un vin creat pentru a omagia soția Prințului Antoine Binescu. Cei doi au deținut podgoriile din Corcova și Jirov, iar în 1910 au construit crama cu cisternă de vinificare din ciment. Prezentul găsește aceeași cramă cu aceleași cisterne din beton în care sunt produse aceleași vinuri de excepție. Cupajul de Chardonnay și Viognier este fermentat în butoaie de 400 de litri și maturat în baricuri din stejar franțuzesc de 225 de litri.

     

     

    ASPECT: Auriu, strălucitor.

     

    MIROS: Aduce adierea fructelor de livadă în sezon și fructe exotice, completate scurt de un condiment dulce.

     

    GUST: Papilele sunt acoperite de un vin acidulat, echilibrat, ce păstrează loc și pentru aromele de mere galbene, banane, ananas, vanilie și o tușă de stejar.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Minunat la mesele cu voie bună și delectări cu pește gras în unt, gătit la tigaie sau dat prin mălai și gătit pe plită, paste pesto, risotto clasic, risotto cu fructe de mare, preparate vegane din cartofi dulci, vinete sau dovleac și brânzeturi tari și semitare ușor afumate sau maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C. (Este recomandată aerarea în decantor pentru vin alb. Potențial de învechire la sticlă de minimum 7 ani).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Mosia Tohani - Valahorum Shiraz DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13.5% Mosia Tohani - Valahorum Shiraz DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Tohani

    Mosia Tohani - Valahorum Shiraz DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SHIRAZ

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Valahorum este brand-ul care unește vinurile din trei crame din zona Muntenia și Oltenia, prin pasiunea celor trei oameni care le au în grijă și a echipelor care lucrează cu aceștia an de an. Cramele din Dealu Mare și Drăgășani cresc soiuri românești și străine, pentru vinuri albe, rose și roșii, proaspete și maturate, oferite publicului în game de autor și game selecte.

     

    Pentru acest monosoi sunt selectați struguri din vița plantată în pe dealurile din Gura Vadului, scăldate de soare ce bate mai bine de la sud și hrăniți de sol cernoziom, carbonatat cu argilă și depozite cochilifere. După recoltarea manuală a strugurilor urmeză presarea și macerarea la rece timp de 48 de ore. La fermentarea mustului cu pielița de struguri se adaugă drojdii selecționate. După stabilizarea aromele tipice, a culorii și taninurilor vinul a fost tras în baricuri din stejar franțuzesc unde a stat la maturare 12 luni.

     

    După perioada de maturare vinurile din butoaie selecționate au fost asamblate, condiționate și filtrate la un minim necesar pentru a păstra aromele bogate și culoarea intensă, înainte de îmbuteliere. Un vin select ce poartă semnătura oenologului român Răzvan Macici.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Fructe roșii de pădure se întrec cu fructele negre de pădure și o notă de condimente uscate, ce sugerează scurta maturare a vinului.

     

    GUST: Un corp plăcut, elegant, ușor de savurat, cu arome mai clare de fructe, unde se remarcă mure, vișine și alte fructe, amorțite treptat de taninurile dominante ale gustului final, lung și complex.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Ajuns la începutul perioadei de stabilizare și învechire completă, acest Shiraz este o alegere foarte bună pentru mesele cu mezeluri fine și brânzeturi la aperitiv, urmat de feluri principale din carne de miel și vânat.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Potențial de învechire la sticlă de 7 până la 10 ani).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

Pagina:
  1. 1
  2. 2
Grilă Listă