Sampanie
Ai putea sa refuzi un pahar de sampanie? Vorbim despre o bautura fina care iti va rasfata simturile. Dar cati dintre noi cunoastem ceea ce exista in elegantele pahare cu picior lung? Termenul de ,,sampanie”/,,champagne” este o denumire protejata care se aplica vinurilor spumante produse dupa Metoda Traditionala, numita in trecut si Metoda Champenoise, potrivit careia cea de-a doua fermentatie are loc in sticla. Aceasta bautura alcoolica rafinata este produsa din struguri crescuti doar in regiunea viticola Champagne din Franta, care apartin soiurilor specifice zonei, precum Chardonnay (albi) si Pinot Noir (negri).
Pe plan international, majoritatea tarilor respecta acest lucru, interzicand folosirea denumirii de Champagne pentru etichetarea altor vinuri spumante. Totusi, aceasta este deseori folosita in mod gresit, mai ales in conversatiile orale, fiind atribuita, tuturor vinurilor spumante sau spumoase, chiar si a sortimentelor produse dupa metode mult mai putin costisitoare. Vinurile spumante produse dupa Metoda Traditionala in alte regiuni viticole pot purta denumirea de: Cava in Spania, Cremant in Franta, Sekt in Germania sau Espumante in Portugalia.
Beicevrei.ro, magazinul tau de bauturi si vinuri online, este importatorul oficial in Romania al renumitei Champagne LAURENT PERRIER si a faimoasei Champagne ARMAND DE BRIGNAC. De asemenea, gama noastra de sampanie cuprinde si alte branduri cunoscute, precum Moet & Chandon, Dom Perignon, Salon, Piper Heidsieck. Lanson si Veuve Clicquot. Iti punem la dispozitie bauturi alcoolice pentru orice buzunar, asa ca sigur vei gasi aroma pe care o cauti. Cumparand de pe site-ul nostru, ai garantia ca te vei bucura de o sampanie de calitate, al carui gust este intens si extrem de rafinat.
In plus, despre sampanie trebuie sa stii ca cea dry poate fi asociata culinar cu aperitive, feluri principale de mancare si deserturi care nu sunt foarte dulci, iar sampania doux poate fi savurata alaturi de preparate pe baza de carne, stridii, crustacee sau prajituri si produse de patiserie. Comanda de pe Beicevrei.ro bautura ta preferata si bucura-te de un gust autentic, rafinat!
In ceea ce priveste temperatura optima de servire, este important sa stii ca o sampanie tanara poate fi consumata la 8 grade Celsius, iar una cunoscuta, mai veche, la 10-12 grade Celsius. Daca vrei sa te bucuri cu adevarat de savoarea acestei bauturi alcoolice, este esential sa o racesti inainte de a o consuma. Pe Beicevrei.ro, vei gasi toate informatiile de care ai nevoie despre aceasta bautura alcoolica rafinata, atat in ceea ce priveste asocierea culinara, cat si in privinta caracteristicilor ei. Fiecare produs de pe site-ul nostru are o descriere, asa ca iti va fi usor sa alegi bautura pe care ti-o doresti.
Descopera gama noastra de bauturi alcoolice si rasfata-te cu sortimentele tale preferate! Comanda acum o sticla de sampanie sau opteaza pentru pachetele avantajoase care contin mai multe sticle. In zilele speciale, meriti un rasfat regesc cu sampanie fina, de calitate! Bucura-te de ofertele Beicevrei si achizitioneaza bauturile tale preferate la preturi de import! In plus, iti oferim livrare gratuita la orice comanda efectuata in Bucuresti sau judetul Ilfov!
Citește Mai Mult Afiseaza mai putine-
Pere Ventura
Pere Ventura - Tresor Gran Reserva Vintage GB 2018 - 0.75L, Alc: 12%
ANUL DE RECOLTĂ: 2018
REGIUNE / ȚARĂ: D.O. CAVA - CATALONIA / SPANIA
SOIUL / SOIURILE: MACABEU, XAREL·LO, PARELLADA
VOL. ALC.: 12%
VIN SPUMANT ALB BRUT. Pere Ventura este un producător de vin spumant spaniol, denumit Cava, originar din Sant Sadurní d’Anoia, Barcelona. În 1992 a fost înregistrată compania Pere Ventura și a fost dusă mai departe istoria începută în secolul al XIX-lea, de Manuel Montserrat i Font, cel care a produs în Spania primul vin spumant după metoda consacrată champenoise.
Portofoliul actual al brandului Pere Ventura este sub conducerea descendentului Pere Ventura Vendrell, și include vinuri produse în trei dintre cele mai apreciate zone viticole cu denumire de origine (Cava, Priorat, Penedès). Podgoriile deținute sau arendate de Pere Ventura în Catalunia însumează 328 de hectare, cultivate cu 14 soiuri de struguri folosiți la producția de vin spumant și vin liniștit.
Tresor, numit așa pentru a denumi comoara (treasure), vinificatorului spaniol, este obținut din cele trei soiuri clasice ale podgoriei Penedès, dar vinificate în următoarele proporții: Macabeo 40%, Xarel·lo 40%, Parellada 20%. Producătorii acordă mare atenție vinificării pentru a oferi o băutură deosebită, capabilă să schimbe perspectivele. După fermentarea clasică în cisterne din oțel inoxidabil, cu temperatură controlată, vinul proaspăt este lăsat un timp scurt să se odihnească și să se limepească. Pentru a doua fermentare vinul este tras în sticle unde va dezvolta natural efervescența specifică. Spumantul estă lăsat și la maturare timp de 36 de luni în galeriile adânci ale vinăriei.
ASPECT: Galben-pai, strălucitor, cu perle mici și grațioase.
MIROS: Generos în arome de mere și citrice, echilibrate cu note de fructe uscate, cacao, anason și pâine prăjită, oferită de maturare.
GUST: Pe papile se desface cu note de fructe uscate și produse de patiserie dulci și proaspete. În această parte a degustării se simte cel mai bine măsurile egale și sincronizate ale prospețimii și corpului delicat, alături de reminiscențele aromelor mediteraneene de vară.
ASOCIERE CULINARĂ: Excelent ca aperitiv sau alături de salate, preparate din pește și paste. Potrivit și la mesele cu pește în sos de curry.
TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.
90,50 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Taittinger
Taittinger - Sampanie Prestige rose - 0.75L, Alc: 12.5%
REGIUNE / ȚARĂ: CHAMPAGNE / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR, CHARDONNAY
VOL. ALC.: 12.5%
ȘAMPANIE ROSE BRUT. După ce a fost detașat militar la castelul Marquetterie în timpul războiului, în 1932 Pierre Taittinger a cumpărat castelul și alte afaceri din industria șampaniei, cum ar fi Couvert Group ce deținea Comtes de Champagne și Forrest-Forneaux două dintre cele trei case cu cea mai lungă istorie. Pierre și-a continut activitatea în lumea politică franceză și a lăsat afacerea fiului său și descendenților acestuia, care au continuat producția de șampanie și au dezvoltat casa franceză Taittinger.
Fiecare generație a familiei Taittinger a extins zona cultivată cu struguri, iar astăzi a ajuns la 288 de hectare, fiind a treia cea mai mare suprafață deținută de un producător în regiunea Champagne. Mai mult, casa franceză deține cea mai mare podgorie aflată între zidurile orașului Reims, din Val de Murigny, în apropiere de primul drum construit de romani, ce leagă Reims de Epernay. În podgorie sunt cultivate soiurile tradiționale ale cupajului de șampanie: 37% Chardonnay, 48% Pinot Noir și 15% Meunier, răspândite armonios în 37 de culturi de ce-a mai bună calitate (Crus) din regiunea Champagne.
Acest cupaj rose conține 15% vin roșu liniștit din cei mai buni struguri ai soiului Pinot Noir, crescuți în Montagne de Reims. Vinul liniștit din soiul roșu este adăugat la cupajul final pentru a oferi culoarea vibrantă și intensitate pe papile. Soiul Chardonnay este adăugat în proporție de 30% pentru a echilibra cupajul cu eleganța și delicatețea nativă.
ASPECT: Roz intens, cu perlaj fin, persistent.
MIROS: Proaspăt și energic, cu arome de fructe roșii (fresh de căpșune, cireșe și coacăze negre).
GUST: Pe papile aduce o textură echilibrată, catifelată, cu arome de fructe roșii și o astringență foarte scurtă și delicată. Încântător, fructat, proaspăt și elegant așa cum poate fi doar un cupaj rose creat de casa Taittinger.
ASOCIERE CULINARĂ: Un aperitiv foarte aromat și un companion discret al meselor cu desert, inclusiv tarte cu fructe, salată de fructe și plăcintă cu fructe roșii.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
304,49 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Moet & Chandon
Moet & Chandon - Sampanie nectar cutie - 0.75L, Alc: 12%
REGIUNE / ȚARĂ: CHAMPAGNE / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR, PINOT MEUNIER, CHARDONNAY
VOL. ALC.: 12%
ȘAMPANIE CLASSIC BRUT. Moët & Chandon este una dintre șampaniile care ies în evidență indiscutabil, prin tradiția, istoria și eleganța oferită în fiecare cupaj, în orice colț al lumii. Moët & Chandon este un brand francez creat de Claude Moët în 1743. La scurt timp, șampania sa a fost apreciată în cele mai selecte cercuri ale societății europene. Marchiza de Pompadour și Împăratul Napoleon Bonaparte sunt doar câteva din primele personalități care au influențat istoria casei Moët (& Chandon).
Jean-Rémy Moët, a adus șampania bunicului său la standardele unui vin faimos în întreaga Europă, prin extinderea operațiunilor și transporturi internaționale. Moët & Chandon deține în Champagne 1150 de hectare de pământ bogat în straturi de calcar, cu apă din belșug, soare și temperaturi potrivite pentru soiurile clasice cupajul de șampanie: Pinot Noir, Pinot Meunier și Chardonnay.
ASPECT: Culoare intensă.
MIROS: O paleta aromatică senzuală cremoasă și vibrantă, oferită de fructe exotice (ananas, mango), și drupe (corcodușe, caise). Prospețimea parfumului de grepfrut înviorează de îndată ce se ridică din pahar.
GUST: Explozie aromatică de fructe exotice, corpolentă dată de drupe și o notă ușoară de vanilie.
ASOCIERE CULINARĂ: Ca oricare spumant, este foarte versatil în asocieri culinare. Poate fi asociat cu aperitive, antreuri sau cu felul principal, pregătite din aproape orice tip de carne, peste, crustacee sau fructe de mare, atâta timp cât preparatele nu sunt extrem de iuți, dulci, sau nu au sosuri brune, foarte intens aromate.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
244,25 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Moet & Chandon
Moet & Chandon - Sampanie Ice rose Imperial - 0.75L, Alc: 12.5%
REGIUNE / ȚARĂ: CHAMPAGNE / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR, PINOT MEUNIER, CHARDONNAY
VOL. ALC.: 12.5%
ȘAMPANIE CLASSIC DEMISEC. Moët & Chandon este una dintre șampaniile care ies în evidență indiscutabil, prin tradiția, istoria și eleganța oferită în fiecare cupaj, în orice colț al lumii. Moët & Chandon este un brand francez creat de Claude Moët în 1743. La scurt timp, șampania sa a fost apreciată în cele mai selecte cercuri ale societății europene.
Marchiza de Pompadour și Împăratul Napoleon Bonaparte sunt doar câteva din primele personalități care au influențat istoria numelui Moët (& Chandon). Șampania la care se taie dopul cu spada este o legendă atribuită lui Bonaparte, care obișnuia să celebreze cu șampanie Moët, numeroasele sale victorii militare.
Jean-Rémy Moët, a adus șampania bunicului său la standardele unui vin faimos în întreaga Europă, prin extinderea operațiunilor și transporturi internaționale. Moët & Chandon deține în prezent una dintre cele mai mari părți din regiunea viticolă Champagne.
Pe cei 1150 de hectare de pământ bogat în straturi de calcar, cu apă din belșug, soare și temperaturi potrivite, echipele Moët & Chandon cultivă struguri de calitate superioară din soiurile clasice cupajul de șampanie: Pinot Noir, Pinot Meunier și Chardonnay.
ASPECT: Rose somon cu reflexii aurii.
MIROS: O mireasmă delicată, compusă din note de cireșe Morello, fructe de pădure gentile, în special merișoare, cu accente firave de smochine, nectarine dolofane și rodii îmbujorate de soarele Mediteranei.
GUST: Ice Rose Imperial aduce o delectare selectă, pură și naturală, câștigată de cele trei soiuri în podgoriile din terrroir-ul Franței rurale. Cupajul de soiuri roșii și albe, precum și vinurile de rezervă atent selecționate pentru această șampanie ne oferă o simfonie de arome vibrante de fructe de pădure roșii și grepfrut roz. Finish dulce, revigorant, curat și ușor amărui.
ASOCIERE CULINARĂ: Ice rose este prima șampanie din lume pe care o puteți savura cu gheață, ca aperitiv răcoritor în sezonul cald, dar și la cele mai importante mese cu preparate delicioase de porc, pește (somon, ton), scoici, brânzeturi moi și fine.
TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C
310,21 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Charles Heidsieck
Charles Heidsieck - Sampanie Brut Reserve - 0.75L, Alc: 12%
REGIUNE / ȚARĂ: CHAMPAGNE / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR, CHARDONNAY, MEUNIER
VOL. ALC.: 12%
ȘAMPANIE CLASIC BRUT. În 1851, tânărul gentleman și antreprenor Charles Camile Heidsiek a fondat în Reims propria vinărie pentru producție de șampanie. Din acea perioadă șampania Charles Heidsiek reflectă trăsăturile sale de personalitate: carismă, eleganță și spirit de aventură. În următorii ani Charles a fost ambasador al produsului său și-a dus șampania peste ocean în Statele Unite, apoi în Belgia și Anglia. A participat la expoziții universale ce i-au adus colaborări cu marile Curți Regale ale Europei.
Ambiția lui Charles i-a călăuzit pe descendenții săi pe parcursul secolelor, iar în 2011 casa franceză Charles Heidsiek a intrat în portofoliul familiei Descours, cu obiectivul de a asigura faima internațională a brand-ului. Urmând tradiția producției de șampanie din regiune, Charles Heidsieck deține și lucrează o podgorie de 75 de hectare în departamentele Marne și Aube. Vița de vie este cultivată sustenabil, cu fertilizatori organici, fără insecticide și fără pesticide.
Brut Réserve este un cupaj de 40% Pinot Noir, 40% Chardonnay și 20% Meunier. Din cele 60 de podgorii selecte din care sunt aduși strugurii pentru această șampanie, 3 sunt cele care pun bazele stilului Brut Réserve: podgoria Oger cu soiul Chardonnay din Côte des Blancs, Ambonnay cu soiul Pinot Noir din Motaigne de Reims și Verneuil cu soiul Meunier din Valea Marne. Fermentarea alcoolică a strugurilor este făcută separat, în funcție de soi și de podgorie.
ASPECT: Auriu intens, strălucitor, cu o efervescență constantă și armonioasă.
MIROS: Cei 50% din vinuri maturate oferă un parfum elegant din brioșe proaspete, note de fructe coapte și dulci - mango, piersici și prune mirabelle, dar și fructe uscate, fistic și migdale.
GUST: Textura aduce savoarea unui desert cu nouga pe cremă dulce, fructe cărnoase, prune și cireșe. Partea netedă și delicată a vinului este oferită de vinuri de rezervă, iar gustul final aduce note de chihlimbar, vanilie și praline.
ASOCIERE CULINARĂ: O șampanie minunată la mesele cu pește la grătar, pui la cuptor sau curcan, mușchi de porc în crustă crocantă, preparate cu multe legume și brânză brie maturată.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
276,14 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Moet & Chandon
Moet & Chandon - Sampanie brut Imperial - 0.75L, Alc: 12%
REGIUNE / ȚARĂ: CHAMPAGNE / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR, PINOT MEUNIER, CHARDONNAY
VOL. ALC.: 12%
ȘAMPANIE CLASSIC BRUT. Moët & Chandon este una dintre șampaniile care ies în evidență indiscutabil, prin tradiția, istoria și eleganța oferită în fiecare cupaj, în orice colț al lumii. Moët & Chandon este un brand francez creat de Claude Moët în 1743. La scurt timp, șampania sa a fost apreciată în cele mai selecte cercuri ale societății europene. Marchiza de Pompadour și Împăratul Napoleon Bonaparte sunt doar câteva din primele personalități care au influențat istoria casei Moët (& Chandon).
Jean-Rémy Moët, a adus șampania bunicului său la standardele unui vin faimos în întreaga Europă, prin extinderea operațiunilor și transporturi internaționale. Moët & Chandon deține în Champagne 1150 de hectare de pământ bogat în straturi de calcar, cu apă din belșug, soare și temperaturi potrivite pentru soiurile clasice cupajul de șampanie: Pinot Noir, Pinot Meunier și Chardonnay.
Moët Imperial este compus din peste 100 de vinuri, din care 20 până la 30% sunt adăugate din rezerva cramei pentru a oferi cupajului maturitate, complexitate și un profil aromatic echilibrat. Cupajul reflectă diversitatea și capacitatea celor trei soiuri de a se completa cu arome și note delicate.
ASPECT: Galben-pai cu reflexii verzui.
MIROS: Aromele vibrante și intense de mere verzi și citrice, prospețime oferită de nuanțe minerale și flori albe. Parfumul este incomplet fără notele de brioșă, cereale și alune proaspete.
GUST: Somptuozitate și finețe din fructe cu pulpă albă (pere, piersici, mere), atingerea delicată a bulelor mici și citricele revigorante, cu nuanțe de agrișe.
ASOCIERE CULINARĂ: Moët Imperial alungă plictiseala și delectează toate gusturile la mesele cu somon afumat, caviar, creveți, calamar prăjit și scoici.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
193,17 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Veuve Clicquot
Veuve Clicquot - Sampanie brut - 0.75L, Alc: 12%
REGIUNE / ȚARĂ: CHAMPAGNE / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR, PINOT MEUNIER, CHARDONNAY
VOL. ALC.: 12%
ȘAMPANIE CLASSIC BRUT. Veuve Clicquot este unul dintre cele mai respectabile brand-uri de șampanie din lume, creat în urmă cu aproape 250 de ani. În 1772, Philippe Clicquot un afacerist francez care deținea o podgorie în regiunea Champagne fondează Casa Clicqout. Din 1805, tânăra soție a fiului sau, rămasă văduvă, preia afacerea și devine una dintre primele femei antreprenor din lume.
În următorii ani, tânăra Clicquot a condus cu pricepere afacerile, a adus îmbunătățiri metodei de producție odată cu descoperirile și schimbările din viticultura europeană. În prezent, cu tot avansul tehnologic, șampania Veuve Clicquot urmează o parte importantă din metoda de producție tradițională ce își are originile în secolul al XVIII-lea.
Șampaniile sunt realizate din struguri de calitate superioară din soiurile Pinot Noir, Pinot Meunier și Chardonnay. Cele trei soiuri sunt cupajate în diferite proporții, cu adăugarea unor vinuri din rezerve, păstrate din ani diferiți, pentru a oferi arome grațioase, selecte, perfecționate prin maturarea amestecului final în butoaie din stejar.
ASPECT: Galben pai, strălucitor, cu perlaj fin, consistent.
MIROS: Veuve Clicqout brut este o experință pe măsura celor mai rafinate simțuri. Plăcerea vine din amestecul fin de arome din fructe albe și stafide, urmate de vanilie și blat delicios de brioșă.
GUST: La gust, șampania este creată să mențină un echilibru între două caracteristici opuse: intensitate și textură mătăsoasă. Echilibrul este dorit și pentru diferitele soiuri aflate în cupaj, cu arome intense de fructe, cu final mediu și post gust sec.
ASOCIERE CULINARĂ: O șampanie potrivită pentru o serie întreagă de preparate: aperitiv, tartar de pește, fructe de mare, paste, parmezan și biscuiți.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C. (Potențial de învechire la sticlă de până la 3 ani).
251,13 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Veuve Clicquot
Veuve Clicquot - Sampanie Brut Ecoyl GB - 0.75, Alc: 12%
REGIUNE / ȚARĂ: CHAMPAGNE / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR, PINOT MEUNIER, CHARDONNAY
VOL. ALC.: 12%
ȘAMPANIE CLASSIC BRUT. Veuve Clicquot este unul dintre cele mai respectabile brand-uri de șampanie din lume, creat în urmă cu aproape 250 de ani. În 1772, Philippe Clicquot un afacerist francez care deținea o podgorie în regiunea Champagne fondează Casa Clicqout. Din 1805, tânăra soție a fiului sau, rămasă văduvă, preia afacerea și devine una dintre primele femei antreprenor din lume.
În următorii ani, tânăra Clicquot a condus cu pricepere afacerile, a adus îmbunătățiri metodei de producție odată cu descoperirile și schimbările din viticultura europeană. În prezent, cu tot avansul tehnologic, șampania Veuve Clicquot urmează o parte importantă din metoda de producție tradițională ce își are originile în secolul al XVIII-lea.
Șampaniile sunt realizate din struguri de calitate superioară din soiurile Pinot Noir, Pinot Meunier și Chardonnay. Cele trei soiuri sunt cupajate în diferite proporții, cu adăugarea unor vinuri din rezerve, păstrate din ani diferiți, pentru a oferi arome grațioase, selecte, perfecționate prin maturarea amestecului final în butoaie din stejar.
ASPECT: Galben pai, strălucitor, cu perlaj fin, consistent.
MIROS: Veuve Clicqout brut este o experință pe măsura celor mai rafinate simțuri. Plăcerea vine din amestecul fin de arome din fructe albe și stafide, urmate de vanilie și blat delicios de brioșă.
GUST: La gust, șampania este creată să mențină un echilibru între două caracteristici opuse: intensitate și textură mătăsoasă. Echilibrul este dorit și pentru diferitele soiuri aflate în cupaj, cu arome intense de fructe, cu final mediu și post gust sec.
ASOCIERE CULINARĂ: O șampanie potrivită pentru o serie întreagă de preparate: aperitiv, tartar de pește, fructe de mare, paste, parmezan și biscuiți.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C. (Potențial de învechire la sticlă de până la 3 ani).
274,51 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Laurent Perrier
Laurent Perrier - Sampanie Grand Siecle No.26 GB - 0.75L, Alc: 12%
REGIUNE / ȚARĂ: CHAMPAGNE / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY, PINOT NOIR
VOL. ALC.: 12%
Grand Siècle No. 26 este mai mult decât o șampanie, este cel mai bun vin al anului 2023, premiat după o selecție de 39.000 de expresii evaluate de James Suckling și echipa sa de redactori.
James Suckling este un critic recunoscut în lumea vinurilor, fondator și redactor-șef al site-ului de recenzii JamesSuckling.com. Acesta a ocupat anterior funcția de redactor senior și supervizor pentru piața europeană a revistei de stil Wine Spectator.
ȘAMPANIE CLASIC BRUT. Casa Laurent Perrier a fost creată în 1812 de André Michel Pierlot, care a lăsat afacerea în grija lui Eugen Laurent și soției sale Mathilde Perrier. În anii 1940 Laurent Perrier a fost vândut doamnei Lanson de Nancourt, iar în 1948, Bernard, fiul cel mare al acesteia, a primit una dintre cele mai importante funcții în companie și astfel a început expansiunea și modernizarea casei Laurent Perrier.
În anii 1950, Laurent Perrier, a fost unul dintre primii producători care au folosit rezervoare de oțel și fermentație la temperaturi scăzute. Aceste condiții sunt respectate de 70 de ani, cu tehnologie modernă și reguli proprii stilului Laurent Perrier.
Pentru șampania cu numărul 26 este folosit soiul Chardonnay, în proporție de 58%, recoltat din localitățile Le Mesnil-sur-Oger, Oger, Cramant și Avize. Pinot Noir este adăugat în proporție de 42% și este recoltat din Tours-sur-Marne, Ambonnay, Bouzy și Verzy. Din asamblaj fac parte și vinurile de rezervă ale anilor 2012, 2008 și 2007. Maturarea șampaniei a fost făcută cu drojdie (sur lie), timp de 10 ani, în sticle de 0.75L.
ASPECT: Galben-pal, cu reflexii aurii spectaculoase, perlaj fin și persistent.
MIROS: Buchetul complex aduce arome de caprifoi, lămâie, clementine și unt proaspăt, completat cu note de alune sălbatice și miere.
GUST: Cu efervescența naturală și textura delicată, transformată de timp și om, Grand Siecle 26 aduce arome de lămâie zaharisită și alune proaspete urmate de notele verzi ale caprifoiului, frânturi de migdale și clementine.
ASOCIERE CULINARĂ: Terină din somon afumat, plăcintă cu carne de porc, creveți, midii, stridi, alte fructe de mare, caviar, legume sau mezeluri fine, ușoare. Se poate asocia și cu file de carne roșie, muschiuleț de porc sau vită,pregătite simplu, cu sosuri ușoare, cu garnitură de legume sote și trufe albe, sau piure de morcovi și brocoli.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
1.542,75 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Armand de Brignac
Armand de Brignac - Sampanie Brut Gold bottle Magnum GB - 1.5L, Alc: 12.5%
REGIUNE / ȚARĂ: CHAMPAGNE / FRANŢA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY, PINOT NOIR, PINOT MEUNIER
VOL. ALC.: 12.5%
ŞAMPANIE CLASSIC BRUT. Armand de Brignac este brand-ul de șampanie premium produs de familia Cattier. Descendenții familiei Cattier, aflați a 12-a, și a 13-a generație (Jean-Jacques și fiul său Alexandre Cattier), produc șampania Armand de Brignac în nord estul Franței, în regiunea Champagne, localitatea Rilly-la-Montagne.
Soiurile de struguri folosite de Cattier pentru producția de șampanie sunt Pinot Noir, Pinot Meunier și Chardonnay. Producția implică culegerea manuală a strugurilor, păstrarea în drojdie, în cele mai bune condiții ale pivnițelor Cattier și maturare în butoaie din stejar francez.
Șampania este comercializată în sticle metalice opace cu denumirea brandului și emblema inimii negre, motiv pentru care șampania Armand de Brignac mai este numită și 'asul de inimă neagră'.
ASPECT: Galben pai cu inflexiuni aurii. Perlaj fin, persistent.
MIROS: Foarte puternic si proaspăt, floral (soc, de flori de câmp şi tei), vegetal şi fuctat de citrice proaspete.
GUST: Complex, dar lejer şi savuros, extrem de proaspăt, lasă chiar o senzaţie de "crocant", delicat, vegetal şi foarte intens fructat (de grepfrut şi lămâie, de caise şi piersici, mere verzi, ananas, mere golden). Are o foarte bună aciditate, o corpolenţă medie, şi un post gust lung şi intens.
ASOCIERE CULINARĂ: Şampaniile Armand de Brignac se servesc reci, ca aperitiv, sau la antreuri din stridii proaspete, crustacee, fructe de mare, carne de peşte în preparate rafinate (sushi, sashimi, file de peşte pe pat de piure de mazăre şi pesto).
TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.
3.783,05 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Laurent Perrier
Laurent Perrier - Sampanie Ultra brut GB - 0.75L, Alc: 12%
REGIUNE / ȚARĂ: CHAMPAGNE / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY, PINOT NOIR
VOL. ALC.: 12%
ȘAMPANIE CLASIC ULTRA BRUT. Casa Laurent Perrier a fost creată în 1812 de André Michel Pierlot, care a lăsat afacerea în grija lui Eugen Laurent și soției sale Mathilde Perrier. În anii 1940 Laurent Perrier a fost vândut doamnei Lanson de Nancourt, iar în 1948, Bernard, fiul cel mare al acesteia, a primit una dintre cele mai importante funcții în companie și astfel a început expansiunea și modernizarea casei Laurent Perrier.
În anii 1950, Laurent Perrier, a fost unul dintre primii producători care au folosit rezervoare de oțel și fermentație la temperaturi scăzute. Aceste condiții sunt respectate de 70 de ani, cu tehnologie modernă și reguli proprii stilului Laurent Perrier.
ASPECT: Galben pal cu inflexiuni argintii. Efervescență elegantă cu bule mici și fine.
MIROS: Foarte proaspăt, plăcut floral, arome intense de fructe, în special mere verzi, pere și citrice susținute de note fine de drojdie.
GUST: Este foarte intens, floral și plăcut fructat (pere, mere verzi, caise, piersici, lămâie și lime). Aciditate ridicată, elegant și lejer, de o corpolență medie și note subtile de drojdie, ce oferă un gust final lung.
ASOCIERE CULINARĂ: Un aperitiv elegant și revigorant, ori o șampanie potrivită la amuse bouche pe bază de fructe de mare, midii, stridi, carne de pește, caviar. Se poate asocia și cu file de carne roșie, mușchiuleț de porc sau vită, pregatită simplu, cu sosuri ușoare, cu garnitură de legume sotate și trufe albe.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
420,00 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Laurent Perrier
Laurent Perrier - Sampanie Grand Siecle No.23 - Magnum - 1.5L, Alc: 12%
REGIUNE / ȚARĂ: CHAMPAGNE / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY, PINOT NOIR
VOL. ALC.: 12%
ȘAMPANIE CLASIC BRUT. Casa Laurent Perrier a fost creată în 1812 de André Michel Pierlot, care a lăsat afacerea în grija lui Eugen Laurent și soției sale Mathilde Perrier. În anii 1940 afacerea a fost vândută doamnei Lanson de Nancourt, iar în 1948, Bernard, fiul cel mare al acesteia, a primit una dintre cele mai importante funcții în companie și astfel a început expansiunea și modernizarea casei Laurent Perrier.
În anii 1950, Laurent Perrier, a fost unul dintre primii producători care au folosit rezervoare de oțel și fermentație la temperaturi scăzute. Aceste condiții sunt respectate de 70 de ani, cu tehnologie modernă și reguli proprii stilului Laurent Perrier.
Grand Siecle înseamnă anul perfect, un concept bazat pe o singură observație: probabil că natura nu va oferi în nici un an acele soiuri pentru vinul perfect, dar mulțumită artei cupajului, maeștrii din vinaria Laurent Perrier, reușesc să atingă perfecțiunea. Grand Siecle este rezultatul amestecului dintre soiuri culese în urmă cu 20 de ani, 50 ani, sau chiar 100 de ani. Fiecare cupaj este compus din generații diferite și perioade de maturare diferite, de aceea, fiecare șampanie este unică. Pentru această șampanie numărul 23 semnifică un cupaj din vinurile anilor 2002, 2004 și 2006.
ASPECT: O culoare clară de galben pal ce pune în evidență perlajul fin și persistent.
MIROS: Parfumul șampaniei Grand Siecle este compus din note de fructe proaspete și călite, însoțite de o notă fină de miere.
GUST: Acest rose combină subtilitatea cu puterea, într-un echilibru greu de imitat între aromele de flori, fructe dulci și citrice (pere copate, mere golden coapte, caise și piersici, lămâie și lime).
ASOCIERE CULINARĂ: Terină din somon afumat, plăcintă cu carne de porc, fructe de mare, caviar, legume sau mezeluri fine, ușoare. Se poate asocia și cu file de carne roșie, muschiuleț de porc sau vită (Wagyu din Kobe sau Angus), pregătite simplu, cu sosuri ușoare, cu garnitură de legume sote și trufe albe, sau piure de morcovi și brocoli.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
3.025,00 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
EPC - Alain Edouard
EPC - Sampanie Blanc de Noirs Brut - 0.75L, Alc: 12.5%
REGIUNE / ȚARĂ: CHAMPAGNE / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR
VOL. ALC.: 12.5%
ȘAMPANIE BRUT. EPC este un brand de șampanie creat de Edouard, Jérôme și Camille, trei prieteni care s-au întâlnit în 2018 uniți de pasiunea comună pentru această băutură. Cei trei au pornit afacerea și au decis să își producă șampanie prin implicarea viticultorilor în toate fazele de producție. Fondatorii au ales să menționeze pe etichetele fiecărei sticle de șampanie terroir-ul din care provin strugurii, anul culturii și viticultorii care au produs lotul de șampanie respectiv.
Șampaniile EPC sunt produse din struguri Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Meunier. Fie că sunt realizate cupaje sau vinuri dintr-un singur soi, producătorii fac o selecție a strugurilor și folosesc doar mustul ravac. Pentru a diferenția foarte bine profilele organoleptice ale șampaniilor EPC, producătorii au diferite perioade de maturare pentru fiecare etichetă: minim 36 de luni pentru Blanc de Noir, 60 de luni pentru Grand Cru și 144 de luni pentru Vintage Premier Cru.
Blanc de Noirs este o șampanie produsă de EPC și asociația vinificatorilor din Ville-sur-Arce. Soiul Pinot Noir este recoltat din zona Cote des Bar, unde vița de vie este hrănită de solul compus din argilă calcaroasă și resturi de marnă, din Jurassicul Superior. Soiul roșu este vinificat în alb și odihnit malolactic în cisterne din inox, apoi maturat minimum 40 de luni.
ASPECT: Galben-pai, cu perlaj discret și persistent.
MIROS: Fructe roșii, discrete și foarte interesante în acest soi roșu vinificat în alb brut.
GUST: Ciupește delicat papilele cu aciditatea echilibrată și aduce plăcerea notelor de căpșuni proaspete și alte fructe roșii de pădure.
ASOCIERE CULINARĂ: Pizza soufflee după rețeta bucătarului francez Jean-François Piege sau omletă cu trufe pentru un moft delicios la masa prânz, ori de seară.
TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.
302,50 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Laurent Perrier
Laurent Perrier - Sampanie Grand Siecle Metal Jacket - 0.75L, Alc: 12%
REGIUNE / ȚARĂ: CHAMPAGNE / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY, PINOT NOIR
VOL. ALC.: 12%
ȘAMPANIE CLASIC BRUT. Casa Laurent Perrier a fost creată în 1812 de André Michel Pierlot, care a lăsat afacerea în grija lui Eugen Laurent și soției sale Mathilde Perrier. În anii 1940 Laurent Perrier a fost vândut doamnei Lanson de Nancourt, iar în 1948, Bernard, fiul cel mare al acesteia, a primit una dintre cele mai importante funcții în companie și astfel a început expansiunea și modernizarea casei Laurent Perrier.
În anii 1950, Laurent Perrier, a fost unul dintre primii producători care au folosit rezervoare de oțel și fermentație la temperaturi scăzute. Aceste condiții sunt respectate de 70 de ani, cu tehnologie modernă și reguli proprii stilului Laurent Perrier.
Grand Siecle înseamnă anul perfect, un concept bazat pe o singură observație: probabil că natura nu va oferi în nici un an acele soiuri pentru vinul perfect, dar mulțumită artei cupajului, maeștrii din vinaria Laurent Perrier, reușesc să atingă perfecțiunea. Grand Siecle este rezultatul amestecului dintre soiuri culese în urmă cu 20 de ani, 50 ani, sau chiar 100 de ani. Fiecare cupaj este compus din generații diferite și perioade de maturare diferite, de aceea, fiecare șampanie este unică.
ASPECT: Galben pal, cu perlaj fin și persistent.
MIROS: Parfumul șampaniei Grand Siecle este compus din note de fructe proaspete și călite, însoțite de o tentă, aproape insesizabilă, de miere.
GUST: Această iterare combină subtilitatea cu puterea, într-un echilibru greu de imitat. Floral si extrem de fructat (pere copate, mere golden coapte, caise și piersici, lămâie și lime).
ASOCIERE CULINARĂ: Cea mai bună alegere la mesele cu terină din somon afumat, plăcintă cu carne de porc, fructe de mare și pește, caviar, legume sau mezeluri fine, ușoare. Se poate asocia și cu file de carne roșie, muschiuleț de porc sau vită (Wagyu din Kobe sau Angus), pregătite simplu, cu sosuri ușoare, cu garnitură de legume sote și trufe albe, sau piure de morcovi și brocoli.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
1.452,00 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Laurent Perrier
Laurent Perrier - Sampanie Harmony demisec - 0.75L, Alc: 12%
REGIUNE / ȚARĂ: CHAMPAGNE / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY, PINOT NOIR, PINOT MEUNIER
VOL. ALC.: 12%
ȘAMPANIE CLASIC DEMI-SEC. Casa Laurent Perrier a fost creată în 1812 de André Michel Pierlot, care a lăsat afacerea în grija lui Eugen Laurent și soției sale Mathilde Perrier. În anii 1940 afacerea a fost vândută doamnei Lanson de Nancourt, iar în 1948, Bernard, fiul cel mare al acesteia, a primit una dintre cele mai importante funcții în companie și astfel a început expansiunea și modernizarea casei Laurent Perrier.
În anii 1950, Laurent Perrier, a fost unul dintre primii producători care au folosit rezervoare de oțel și fermentație la temperaturi scăzute. Aceste condiții sunt respectate de 70 de ani, cu tehnologie modernă și reguli proprii stilului Laurent Perrier.
Casa Laurent Perrier a ales pentru această etichetă un cupaj format din Chardonnay, Pinot Noir și Pinot Meunier. Proprietățile organoleptice sunt diversificate de amestecul cu vinuri de rezervă din peste 55 de culturi diferite și o compoziție de zahăr din trestie, cu vin din același cuvee. Blend-ul final este pus la păstrare timp de trei ani.
ASPECT: Galben-auriu, strălucitor ca un briliant adus în razele soarelui de dimineață.
MIROS: Doar câteva minute sunt necesare pentru a descoperi notele de fructe uscate (migdale și alune), urmate de arome prăjite, note de miere și rășină de pin.
GUST: Laurent Perrier oferă acel gust complex al șampaniei create cu muncă și dedicare, diferită de majoritatea vinurilor prin notele bogate de fructe (piersică și măr), îmbrățișate de ghimbir puțin condimentat.
ASOCIERE CULINARĂ: Această șampanie este creată pe a aduce tot ce e mai bun din meniuri dulci și savuroase. Harmony se înțelege bine cu deserturi și produse de patiserie, care lasă gura apă.
TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C
299,00 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Laurent Perrier
Laurent Perrier - Sampanie Grand Siecle No.23 GB Magnum - 1.5L, Alc: 12%
REGIUNE / ȚARĂ: CHAMPAGNE / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY, PINOT NOIR
VOL. ALC.: 12%
ȘAMPANIE CLASIC BRUT. Casa Laurent Perrier a fost creată în 1812 de André Michel Pierlot, care a lăsat afacerea în grija lui Eugen Laurent și soției sale Mathilde Perrier. În anii 1940 afacerea a fost vândută doamnei Lanson de Nancourt, iar în 1948, Bernard, fiul cel mare al acesteia, a primit una dintre cele mai importante funcții în companie și astfel a început expansiunea și modernizarea casei Laurent Perrier.
În anii 1950, Laurent Perrier, a fost unul dintre primii producători care au folosit rezervoare de oțel și fermentație la temperaturi scăzute. Aceste condiții sunt respectate de 70 de ani, cu tehnologie modernă și reguli proprii stilului Laurent Perrier.
Grand Siecle înseamnă anul perfect, un concept bazat pe o singură observație: probabil că natura nu va oferi în nici un an acele soiuri pentru vinul perfect, dar mulțumită artei cupajului, maeștrii din vinaria Laurent Perrier, reușesc să atingă perfecțiunea. Grand Siecle este rezultatul amestecului dintre soiuri culese în urmă cu 20 de ani, 50 ani, sau chiar 100 de ani. Fiecare cupaj este compus din generații diferite și perioade de maturare diferite, de aceea, fiecare șampanie este unică. Pentru această șampanie numărul 23 semnifică un cupaj din vinurile anilor 2002, 2004 și 2006.
ASPECT: O culoare clară de galben pal ce pune în evidență perlajul fin și persistent.
MIROS: Parfumul șampaniei Grand Siecle este compus din note de fructe proaspete și călite, însoțite de o notă fină de miere.
GUST: Acest rose combină subtilitatea cu puterea, într-un echilibru greu de imitat între aromele de flori, fructe dulci și citrice (pere copate, mere golden coapte, caise și piersici, lămâie și lime).
ASOCIERE CULINARĂ: Terină din somon afumat, plăcintă cu carne de porc, creveți, midii, stridi, pește, midii, stridi, carne de peste si fructe de mare, caviar, legume sau mezeluri fine, ușoare. Se poate asocia și cu file de carne roșie, muschiuleț de porc sau vită (Wagyu din Kobe sau Angus), pregătite simplu, cu sosuri ușoare, cu garnitură de legume sote și trufe albe, sau piure de morcovi și broccoli.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
3.388,00 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Laurent Perrier
Laurent Perrier - Sampanie Cuvee Rose Bamboo Jacket - 0.75L, Alc: 12%
REGIUNE / ȚARĂ: CHAMPAGNE / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR
VOL. ALC.: 12%
ȘAMPANIE ROSE BRUT. Casa Laurent Perrier a fost creată în 1812 de André Michel Pierlot, care a lăsat afacerea în grija lui Eugen Laurent și soției sale Mathilde Perrier. În anii 1940 Laurent Perrier a fost vândut doamnei Lanson de Nancourt, iar în 1948, Bernard, fiul cel mare al acesteia, a primit una dintre cele mai importante funcții în companie și astfel a început expansiunea și modernizarea casei Laurent Perrier.
În anii 1950, Laurent Perrier, a fost unul dintre primii producători care au folosit rezervoare de oțel și fermentație la temperaturi scăzute. Aceste condiții sunt respectate de 70 de ani, cu tehnologie modernă și reguli proprii ce definesc un stilul propriu al casei franceze, apreciat de cei cu gusturi selecte.
La Cuvée Rosé a fost creată prima dată în 1968 și este obținută din 100% Pinot Noir din 10 podgorii aflate în sudul și nordul orașelor Montagne și Reims. Strugurii de pe tarlale atent selectate sunt aleși și desciorchinați înainte de zdrobire. Macerarea are loc 48 până la 72 de ore, în funcție de recoltă, pentru a se extrage culoarea și aromele bogate ale soiului roșu.
ASPECT: Roz pal de zmeură, cu accente de somon crud. Perlaj fin și persistent.
MIROS: Intens și proaspăt, elegant floral, plăcut fructat de căpsuni, fraguțe, cireșe și mure.
GUST: Bine structurat, echilibrat, extrem de proaspăt și puternic fructat (căpșuni, coacăze roșii și mure), are o corpolență medie și o aciditate ridicată. Gust final lung și savuros.
ASOCIERE CULINARĂ: O șampanie excelentă alături de preparate rafinate, cu stridii sau caviar la amuse bouche, cu tartar de somon la antreu, cu Surf & Turf la felul principal (File Mignon de vita Wagyu din regiunea Kobe din Japonia și homar american). La desert alături de mousse de ciocolată belgiană nu foarte dulce.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
429,00 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Laurent Perrier
Laurent Perrier - Sampanie La Cuvee Brut - 0.375L, Alc: 12%
REGIUNE / ȚARĂ: CHAMPAGNE / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY, PINOT NOIR, PINOT MEUNIER
VOL. ALC.: 12%
ȘAMPANIE CLASIC BRUT. Casa Laurent Perrier a fost creată în 1812 de André Michel Pierlot, care a lăsat afacerea în grija lui Eugen Laurent și soției sale Mathilde Perrier. În anii 1940 afacerea a fost vândută doamnei Lanson de Nancourt, iar în 1948, Bernard, fiul cel mare al acesteia, a primit una dintre cele mai importante funcții în companie și astfel a început expansiunea și modernizarea casei Laurent Perrier.
În anii 1950, Laurent Perrier, a fost unul dintre primii producători care au folosit rezervoare de oțel și fermentație la temperaturi scăzute. Aceste condiții sunt respectate de 70 de ani, cu tehnologie modernă și reguli proprii stilului Laurent Perrier.
La Cuvee Brut este produs în Tour sur Marne, regiunea Champagne, din soiurile Chardonnay (peste 50%), Pinot Noir (peste 30%), Pinot Meunier (între 10-20%), și vinuri din reservă, în proporție de 20-30%.
ASPECT: O culoare clară de galben pal ce pune în evidență perlajul fin și persistent.
MIROS: La Cuvee Brut oferă un parfum delicat și proaspăt de fructe, ce se ridică cu armonie în jurul paharului. Acest parfum creat să să celebreze natura și arta de a crea vinuri frumoase are nevoie de câteva momente pentrua dezvălui notele de drupe coapte.
GUST: Fructe difuze, finețe și efervescență care determină o schimbare constantă a mixului de arome, cu un post gust lung și satisfăcător.
ASOCIERE CULINARĂ: O șampanie recomandată la aperitive, meniuri diverse din carne de pasăre și cele mai bune preparate din pește.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
242,00 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Laurent Perrier
Laurent Perrier - Sampanie Cuvee rose Jeroboam - 3L, Alc: 12%
REGIUNE / ȚARĂ: CHAMPAGNE / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR
VOL. ALC.: 12%
ȘAMPANIE ROSE BRUT. Casa Laurent Perrier a fost creată în 1812 de André Michel Pierlot, care a lăsat afacerea în grija lui Eugen Laurent și soției sale Mathilde Perrier. În anii 1940 Laurent Perrier a fost vândut doamnei Lanson de Nancourt, iar în 1948, Bernard, fiul cel mare al acesteia, a primit una dintre cele mai importante funcții în companie și astfel a început expansiunea și modernizarea casei Laurent Perrier.
În anii 1950, Laurent Perrier, a fost unul dintre primii producători care au folosit rezervoare de oțel și fermentație la temperaturi scăzute. Aceste condiții sunt respectate de 70 de ani, cu tehnologie modernă și reguli proprii ce definesc un stilul propriu al casei franceze, apreciat de cei cu gusturi selecte.
La Cuvée Rosé a fost creată prima dată în 1968 și este obținută din 100% Pinot Noir din 10 podgorii aflate în sudul și nordul orașelor Montagne și Reims. Strugurii de pe tarlale atent selectate sunt aleși și desciorchinați înainte de zdrobire. Macerarea are loc 48 până la 72 de ore, în funcție de recoltă, pentru a se extrage culoarea și aromele bogate ale soiului roșu.
ASPECT: Roz pal de zmeură, cu accente de somon crud. Perlaj fin și persistent.
MIROS: Intens și proaspăt, elegant floral, plăcut fructat de căpsuni, fraguțe, cireșe și mure.
GUST: Bine structurat, echilibrat, extrem de proaspăt și puternic fructat (căpșuni, coacăze roșii și mure), are o corpolență medie și o aciditate ridicată. Gust final lung și savuros.
ASOCIERE CULINARĂ: O șampanie excelentă alături de preparate rafinate, cu stridii sau caviar la amuse bouche, cu tartar de somon la antreu, cu Surf & Turf la felul principal (File Mignon de vita Wagyu din regiunea Kobe din Japonia și homar american). La desert alături de mousse de ciocolată belgiană nu foarte dulce.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
3.489,16 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Veuve Clicquot
Veuve Clicquot - Sampanie brut - 1.5L, Alc: 12%
REGIUNE / ȚARĂ: CHAMPAGNE / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR, PINOT MEUNIER, CHARDONNAY
VOL. ALC.: 12%
ȘAMPANIE CLASSIC BRUT. Veuve Clicquot este unul dintre cele mai respectabile brand-uri de șampanie din lume, creat în urmă cu aproape 250 de ani. În 1772, Philippe Clicquot un afacerist francez care deținea o podgorie în regiunea Champagne fondează Casa Clicqout. Din 1805, tânăra soție a fiului sau, rămasă văduvă, preia afacerea și devine una dintre primele femei antreprenor din lume.
În următorii ani, tânăra Clicquot a condus cu pricepere afacerile, a adus îmbunătățiri metodei de producție odată cu descoperirile și schimbările din viticultura europeană. În prezent, cu tot avansul tehnologic, șampania Veuve Clicquot urmează o parte importantă din metoda de producție tradițională ce își are originile în secolul al XVIII-lea.
Șampaniile sunt realizate din struguri de calitate superioară din soiurile Pinot Noir, Pinot Meunier și Chardonnay. Cele trei soiuri sunt cupajate în diferite proporții, cu adăugarea unor vinuri din rezerve, păstrate din ani diferiți, pentru a oferi arome grațioase, selecte, perfecționate prin maturarea amestecului final în butoaie din stejar.
ASPECT: Galben pai, strălucitor, cu perlaj fin, consistent.
MIROS: Veuve Clicqout brut este o experință pe măsura celor mai rafinate simțuri. Plăcerea vine din amestecul fin de arome din fructe albe și stafide, urmate de vanilie și blat delicios de brioșă.
GUST: La gust, șampania este creată să mențină un echilibru între două caracteristici opuse: intensitate și textură mătăsoasă. Echilibrul este dorit și pentru diferitele soiuri aflate în cupaj, cu arome intense de fructe, cu final mediu și post gust sec.
ASOCIERE CULINARĂ: O șampanie potrivită pentru o serie întreagă de preparate: aperitiv, tartar de pește, fructe de mare, paste, parmezan și biscuiți.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C. (Potențial de învechire la sticlă de până la 3 ani).
667,10 RON+ 0,50 RON garanție SGR