Montenegro - Lichior Amaro 0.7L, Alc: 23%
După ani de călătorii cu vasele italiene în toate colțurile lumii, de unde a cules 40 de ingrediente (ierburi, mirodenii, rădăcini și fructe exotice), Stanislao Cobianchi s-a întors în Italia, la Bologna și creat un lichior special.
Pasionat de arta distileriei, a poțiunilor și a alchimiei din acele vremuri, Cobianchi a reușit să obțină un lichior numit inițial Elisir Lungavita. După 11 ani, elixirul vieții lungi a fost redenumit Amaro Montenegro și dedicat Prințesei Elena de Muntenegru, care a devenit Regina Italiei prin căsătoria cu Vittorio Emanuele al III-lea.
În prezent, este urmată aceeași rețetă cu 40 de ingrediente, știută doar de câțiva oameni, dedicați asemenea fondatorului să păstreze caracterul unic al acestui lichior. Cu toate acestea, sunt cunoscute câteva dintre ingredientele delicate folosite la producția băuturii: condimente (scorțișoară, cuișoare și nucșoară), citrice (portocale dulci, amărui și mandarine uscate) și ierburi/plante aromatice (semințe de coriandru, măghiran, oregano și amestec din mai multe feluri de pelin - Artemisia).
ASPECT: Chihlimbar, cu reflexii aurii.
MIROS: Parfumul este vibrant și fructat de mandarine, bomboane cu caramel și amestec de coriandru proaspăt cu piper alb.
GUST: La început este dulce, apoi este puțin amărui, ca o limonadă sau coajă de portocală rasă. Condimentele se păstrează prin amestecul de coriandru, vanilie și cuișoare.
FINISH: Amărui și citric. În ansamblu un amaro italian mult mai generos și mai dulce decât alte lichioruri amare produse în Italia.
Ţara de Origine | Italia |
---|---|
Tip ambalaj | Sticla |
Brand | Montenegro |
Alcool | 23.0% |
Litraj | 0,7L |
Ingrediente | Alcool, apa, zahar, scortisoara, cuisoare, nucsoara, portocale dulci si amarui, mandarine, seminte de coriandru, maghiran, oregano, amestec din mai multe feluri de pelin. |
Atentionari speciale | Consumati cu moderatie, alcoolul dauneaza grav sanatatii. Nerecomandat femeilor insarcinate. Este interzisa vanzarea catre persoanele cu varsta sub 18 ani. |