- Pagina Principală /
- Lechburg - Sauvignon Blanc DOC, BIO 2023 - 0.75L, Alc: 13.5%
- Pagina Principală /
- Lechburg - Sauvignon Blanc DOC, BIO 2023 - 0.75L, Alc: 13.5%
Lechburg - Sauvignon Blanc DOC, BIO 2023 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DOC LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ALB SEC. În Transilvania, la poalele Carpaților, este pământul cultivat cu viță de vie de sute de ani. Printre primi care au cultivat vie sunt germanii veniți din Valea Rhinului și regiunea viticolă situată aproape de râul Mosel. Urmașii lor, sașii, au continuat cultivarea viței de vie și producția de vin chiar și după Al Doilea Război Mondial, când o parte din ei s-au întors pe teritoriile de origine.
În istoria recentă, vinurile din Lechința sunt produse din 1962 într-o cramă din partea locului, iar din 2015 producția a fost preluată de o familie originară din Italia. Crama Lechburg păstrează patrimoniul natural al locului, moștenirea influențelor franceze din Alsacia și Rin în cultivarea viței de vie și o gamă variată de vinuri din soiurile: Chardonnay, Gewurztraminer, Golden Muscat, Pinot Gris, Pinot Noir, Riesling de Rhin, Sauvignon și Fetească Regală.
Producția vinului începe cu recolta manuală a strugurilor, desciorchinare și filtrarea gravitațională (depunerea naturală a sedimentelor). Fermentarea mustului se face lent, în vase din beton cu temperatură controlată. După fermentarea alcoolică vinul este maturat timp de 5-7 luni în prezența drojdiei fine care este amestecată periodic prin metoda batonajului.
ASPECT: Galben pai, cu reflexii verzui.
MIROS: Strugurii selecționați din soiul Sauvignon Blanc oferă un vin cu arome proaspete de lime, caise, smochine și flori de câmp.
GUST: Proaspăt, acidulat, cu aromă naturală de fructe coapte și notă de verdețuri. Gust final scurt spre mediu, sec.
ASOCIERE CULINARĂ: Savuros la prânz sau la cină, alături de supe, preparate din pește, orez și sparanghel.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
Soi strugure | Sauvignon Blanc |
---|---|
Ţara de Origine | Romania |
Regiune | Lechinta - Transilvania |
Tip ambalaj | Sticla |
Brand | Lechburg |
An productie | 2023 |
Culoare | Vin alb |
Tip dulce | Sec |
Alcool | 13.5% |
Litraj | 0,75L |
Alergeni | Contine sulfiti. |
Atentionari speciale | Consumati cu moderatie, alcoolul dauneaza grav sanatatii. Nerecomandat femeilor insarcinate. Este interzisa vanzarea catre persoanele cu varsta sub 18 ani. |
Clienţii au achiziţionat şi
-
Campari
Campari - Lichior aperitiv - 1L, Alc: 25%
Aflat în aproape toate barurile din lume și faimos de zeci de ani, lichiorul Campari a fost creat acum 160 de ani. Originar din Lombardia, Gaspare Campari a început în 1840 să experimenteze cu diferite ierburi, condimente și alte ingrediente pentru a crea un aperitiv amar. În 1860, după 20 de ani de încercări, Campari a desăvârșit rețeta pentru bitter-ul pe care îl cunoaștem astăzi.
În 1864, Gaspare și-a deschis un bar în centrul orașului Milano, în apropiere de atracțiile turistice, iar în scurt timp, stabilimentul său a devenit popular în rândul artiștilor. La începutul secolului următor, Campari a deschis prima fabrică în mica localitate Sesto San Giovanni, în zona Milano, iar acest pas a dus către dezvoltarea și popularizarea băuturii create de Gaspare.
În deceniile următoare Campari a câștigat marile piețe ale lumii prin calitatea produselor, eleganța și spiritul artistic insuflat de brand. Aceleași calități sunt păstrate și revigorate în ultimii anii de Campari, prin imaginea de brand și colaborările cu diferiți artiști consacrați și de avantgardă.
ASPECT: Roșu-deschis.
MIROS: Revigorant și foarte artistic prin aromele de portocală roșie maturată, șerbet de portocală, ulei din coajă de grepfrut roșu, chinină, frunze de dafin, cireș și lemn verde. Un buchet complicat ce răsplătește cu note finale de alcool condimentat ce gâdilă nasul.
GUST: Pe papile băutura devine mai serioasă, dar și mai simplă, prin aromele de ierburi amare, printre care și chinina, echilibrate de o dulceață din sirop de zahăr amestecat cu suc din portocală roșie, mentă, cuișoare și miere.
FINISH: Chinina se simte cel mai bine, urmată de gustul amar din coajă și sâmburi de portocală.
Pachetul conține sticla de lichior Campari de 0.7L + 2 pahare de sticlă cu însemnele brand-ului Campari.
79,98 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Martini
Martini - Prosecco DOC - 0.75L, Alc: 11.5%
REGIUNE / TARA: PROSECCO DOC - VENETO / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: GLERA, CHRADONNAY, PINOT NOIR
VOL. ALC.: 11.5%
VIN SPUMANT ALB BRUT. Martini, cel mai cunoscut brand al Italiei, în tot ceea ce poate fi vermouth și vin spumant, este întruparea unei scântei între două personalități ale anilor 1800: Alessandro Martini, un antreprenor inspirat și Luigi Rossi, un spirit creativ și pasionat. Cei doi au creat primele băuturi în 1863 în micul orășel Pessione, din zona Torino.
Compania Martini și-a dezvoltat afacerea și a exportat faimoasele băuturi în țări din Europa, America de Nord și alte continente. Băuturile Martini au devenit populare și apreciate în Europa boemă din Epoca Frumoasă, apoi din nou, înainte și după Al Doilea Război Mondial. În perioada modernă, Martini este prezent în arta și în cultura Italiei și a Europei, unde inspiră gusturi rafinate și un stil de viață bazat pe explorare.
Martini Prosecco este produs din struguri Glera, cultivați pe dealurile regiunii Vento, amestecați cu mici cantități de struguri Chardonnay și Pinot Noir de Maestrul casei Martini. Martini Prosecco este produs în regiunea tradițională a acestui tip de spumant, de acea este clasificat D.O.C (Denumire de Origine Controlată).
ASPECT: Galben pai cu inflexiuni argintii, efervescent.
MIROS: Proaspăt, floral (accentuat de soc și tei), intens fructat de piersici albe și mandarine.
GUST: Arome de flori urmate de fructe vioi, plăcute. Aciditate ridicată, usor și lejer, cu post gust de portocală și lămâie.
ASOCIERE CULINARĂ: Un aperitiv excelent de consumat înainte de masă alături de gustări / amuse bouche, pe baza de fructe de mare, produse de patiserie, carne de pește, caviar, legume sau mezeluri ușoare.
TEMP. DE SERVIRE: 4 - 6°C.
41,99 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Corona Extra
Corona Extra - Bere Pale Lager Mexic - 24 buc. x 0.355L, Alc: 4.5% - sticla
În 1877, spaniolul Braulio Iriarte Goyeneche a emigrat în Mexic și după multe afaceri de succes a fondat Cervecería Modelo Sociedad Anónima (S.A.), o berărie care avea atunci cea mai modernă tehnologie de producție.
În 1922, renumitul maestru berar Adolf H. Schmedtje, din Germania, s-a alăturat afacerii pentru a supraveghea toate fazele de producție și pentru a îmbunătății berea în varianta care este produsă și astăzi.
Corona Extra este o bere lager produsă în prezent de berăria mexicană Cerveceria Modelo, deținută de compania belgiană AB InBev. Corona este comercializată la nivel mondial, iar din 1998 este marca de bere cu cele mai mari importuri pe piața din Statele Unite ale Americii.
AROMĂ: Aromă ușor fructată, gust slab de malț și hamei. Post gust amărui, revigorant.
186,90 RON+ 12,00 RON garanție SGR
-
Cecilia Beretta
Cecilia Beretta - Prosecco Valdobbiadene DOCG Millesimato Brut 2023 - 0.75L, Alc: 11%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: VALDOBBIADENE DOCG - VENETO / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: GLERA
VOL. ALC.: 11%
VIN SPUMANT ALB BRUT. Cecilia Berreta este brand de vin creat în Italia, la începutul anilor ’80, de Umberto și Alessandro Pasqua cu scopul de produce vinuri de calitate superioră, cu personalitate puternică. Producția a început cu strugurii din podgoriile Mizole și San Felice, care oferă vinuri reprezentative pentru zonele Valpollicela și Soave.
Vinurile Cecilia Beretta sunt rezultatul unei culturi unice și bogate: legătura omului cu natura, evidențiată prin redescoperirea soiurilor de struguri antice cum este Corvina. Producția este concentrată pe o gamă mică de vinuri premium, obținute și din alte soiuri roșii și albe ce oferă aproximativ 2200 de sticle în total.
În regiunea viticolă Veneto, se află podgoria Prosecco, dezvoltată de-a lungul anilor pe dealurile din Treviso și înconjurată de orașele conegliano și Valdobbiadene. În această parte fascinantă a Italiei este produs vinul prosecco din gama Cecilia Beretta, ce deține și ce-a mai înaltă clasificarea a regiunii, DOCG (denumire de origine controlată și garantată).
ASPECT: Galben-pal, limpede, cu perlaj consistent.
MIROS: Buchetul delectează cu aromele florale din wisteria și acacia, împletite armonios cu note exotice de ananas și banană.
GUST: Păstrează o structură echilibrată cu arome de flori, fructelor tropicale dulci și o notă finală de citrice, cu remanență scurtă și răcoritoare.
ASOCIERE CULINARĂ: Un prosecco este mereu recomandat la aperitive și feluri principale din pește, dar și preparate din carne albă.
TEMP. DE SERVIRE: 7 - 9°C.
64,13 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
1000 de Chipuri
1000 de Chipuri - Sauvignon Blanc DOC 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DOC - CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ALB SEC. Povestea vinurilor 1000 de Chipuri a început în 2007, odată cu plantarea primilor butași de viță de vie în podgoria din județul Buzău, în arealul Dealu Mare, ce cuprinde și comunele Fințești-Năeni. În 2011 au fost recoltați primii struguri, iar în 2012 au fost lansate primele vinuri cu eticheta 1000 de Chipuri.
Pe cele 63 de hectare deținute în prezent, sunt lucrate anual soiuri de viță de vie românească (Fetească Neagră, Fetească Albă, Tămâioasă Românească) și soiuri populare în majoritatea regiunilor viticole cu tradiție din Franța și Italia (Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Shiraz, Cabernet Franc, Riesling Italian).
ASPECT: Galben-verzui, limpede.
MIROS: Energic, cu aciditatea naturală și definit de aromele de soc și citrice, acest vin oferă prospețimea clasică a soiului alb Sauvignon Blanc din Dealu Mare.
GUST: Textura onctuoasă, caracteristică, este prezentă scurt pe papile, fiind înlocuită de aciditate și note de ierburi proaspete.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin alb ce trebuie savurat întotdeauna rece, alături de preparatele din carne de pui, crustacee, moluște și alte fructe de mare, paste și brânzeturi semi-maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
49,61 RON Începând cu: 44,65 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Recas
Recas - Sole - Sauvignon Blanc DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: DOC RECAȘ - BANAT / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ALB SEC. În Crama Recaș din județul Timiș, oameni dedicați artei vinului închină un vin tradițional, celui care aduce fiecare recoltă și viața însăși: soarele. Gama de vinuri albe și rose, liniștite și proaspete dăruite de soare sunt oferite tuturor în gama Sole, din care fac parte Chardonnay Barrique, Fetească Regală Barrique și Sauvignon Blanc.
Prin vinurile Sole sărbătorim bucuria de a avea lumină, căldura care învinge frigul și aduce bunătate sufletească, spirit optimist, bucurie și poftă de viață.
ASPECT: Galben-pal, cu reflexii verzui.
MIROS: Buchetul revigorează simțurile cu parfumul de fructe galbene, coapte îmbinate armonios cu varietăți tropicale, completate natural cu o notă de fân uscat.
GUST: Pe papile este foarte direct, asemenea unui cocktail de dimineață, acidulat, cu note de fructe și ierburi. Postgust scurt, cu notă de ierburi uscate și amărui.
ASOCIERE CULINARĂ: Vinul alb nelipsit la mesele cu aperitive și preparate cu carne de pasăre și pește de râu (păstrăv, știucă). Răcoritor și la desert, alături de prăjituri cu vanilie și tarte cu fructe.
TEMP. DE SERVIRE: 6 - 9°C.
70,18 RON Începând cu: 63,16 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Cloudy Bay
Cloudy Bay - Sauvignon Blanc 2024 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: MARLBOROUGH / NOUA ZEELANDĂ
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ALB SEC. În 1983 David Hohnen a savurat pentru prima dată un vin din soiul Sauvignon Blanc produs în regiunea viticolă Marlborough din Noua Zeelandă. Captivat de intensitatea aromelor oferite de acel vin, acesta a dorit să descopere întregul potențial viticol al regiunii, iar în 1985, alături de vinificatorul Kevin Judd, acesta a lansat brandul Cloudy Bay. În același an a obținut recunoasterea internațională cu un Sauvignon Blanc din Marlborough și a pus Noua Zeelandă pe harta marilor state din lumea vinului. În 2003 Cloudy Bay s-a alăturat brandului Veuve Clicquot, iar în 2010 a devenit parte din marele grup de branduri LVMH.
Cloudy Bay este este un membru fondator al unei asociații ce pune în practică și promovează metodele viticulturii organice, pentru asigurarea sustenabilității în toate podgoriile pe care le deține. În podgoria din Marlborough sunt cultivate 163 de parcele apropiate de râul Awairau, cu sol format din straturi de piatră și nisip ce permite drenarea mai rapidă a apelor și favorizează soiul Sauvignon Blanc. În Văile de Sud soiurile bogate în clei favorizează soiurile Pinot Noir și Chardonnay.
Otago este a doua zonă cu podgorii aflate în două tipuri de terroir, cu soluri diferite, dar propice soiurilor roșii. Clasicul Pinot Noir crescut în cele două subzone este folosit într-un asamblaj de calitate, definit de tanini puternici și structură mătăsoasă.
ASPECT: Galben-pai, strălucitor.
MIROS: Parfumul aduce dispoziția perfectă a unei zi de vară, unde se simte dulceața din fructul pasiunii, ananas suculent, busuioc proaspăt cules și frunze de roșii cu un ton amărui-vegetal.
GUST: Pe papile se întinde cu notele verzi și dulci, din fructe tropicale, ardei gras verde și o notă de măsline verzi, completate frumos de aciditatea naturală și o nuanță de citrice.
ASOCIERE CULINARĂ: Merită încercat la mesele cu fructe de mare (shrimp cocktail), stridii tempura, sashimi, midii cu usturoi, citrice și pătrunjel. De asemenea, îl puteți savura alături de salate verzi și brânză de capră.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C. (Potențial de învechire la sticlă până la 10 ani).
160,77 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Laurent Perrier
Laurent Perrier - Sampanie La Cuvee brut - 0.75L, Alc: 12%
REGIUNE / ȚARĂ: CHAMPAGNE / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY, PINOT NOIR, PINOT MEUNIER
VOL. ALC.: 12%
ȘAMPANIE CLASIC BRUT. Casa Laurent Perrier a fost creată în 1812 de André Michel Pierlot, care a lăsat afacerea în grija lui Eugen Laurent și soției sale Mathilde Perrier. În anii 1940 afacerea a fost vândută doamnei Lanson de Nancourt, iar în 1948, Bernard, fiul cel mare al acesteia, a primit una dintre cele mai importante funcții în companie și astfel a început expansiunea și modernizarea casei Laurent Perrier.
În anii 1950, Laurent Perrier, a fost unul dintre primii producători care au folosit rezervoare de oțel și fermentație la temperaturi scăzute. Aceste condiții sunt respectate de 70 de ani, cu tehnologie modernă și reguli proprii stilului Laurent Perrier.
La Cuvee Brut este produs în Tour sur Marne, regiunea Champagne, din soiurile Chardonnay (peste 50%), Pinot Noir (peste 30%), Pinot Meunier (între 10-20%), și vinuri din reservă, în proporție de 20-30%.
ASPECT: O culoare clară de galben pal ce pune în evidență perlajul fin și persistent.
MIROS: La Cuvee Brut oferă un parfum delicat și proaspăt de fructe, ce se ridică cu armonie în jurul paharului. Acest parfum creat să să celebreze natura și arta de a crea vinuri frumoase are nevoie de câteva momente pentrua dezvălui notele de drupe coapte.
GUST: Fructe difuze, finețe și efervescență care determină o schimbare constantă a mixului de arome, cu un post gust lung și satisfăcător.
ASOCIERE CULINARĂ: O șampanie recomandată la aperitive, meniuri diverse din carne de pasăre și cele mai bune preparate din pește.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
259,27 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Sarica Niculitel
Sarica Niculitel - Excellence Sauvignon Blanc DOC 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD SARICA NICULIȚEL - COLINELE DOBROGEI / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ALB DEMISEC. Viticultura practicată de localnicii nord-dobrogeni este documentată cel mai devreme în anul 1412. Podgoria Sarica Niculițel o găsim în nordul Dobrogei, aproape de Tulcea, în partea deluroasă, numită Sarica, din localitatea Niculițel, locul de unde a pornit renumele acestor vinuri.
Dezvoltarea viticulturii în Niculițel a fost favorizată de condițiile climatice unice, mai exact: expunerea nordică, lacurile din apropiere și întinsele zone împădurite din sud, care au permis apariția unor culturi sănătoase de viță și producția unor vinuri apreciate în toată țara. Viticola Sarica Niculițel este o afacere de familie începută în 2003.
După 17 ani de activitate, culturile de viță de vie se întind pe 400 de hectare, cultivate cu soiuri românești și soiuri cunoscute în marile regiuni viticole ale lumii.
ASPECT: Galben-pai, cu reflexii verzui.
MIROS: Ușor onctuos, cu note de legume verzi și legume coapte de vară, între care se strecoară o notă de mirodenii.
GUST: Pe papile aduce o notă dulce de flori, o notă corcantă de lămâie și efervescență fructată, pentru un postgust scurt spre mediu. Un vin cu potențial, ce poate fi servit acum sau în perioada următoare.
ASOCIERE CULINARĂ: Pentru cei care nu vor să aștepte, vinul de acum este răcoritor, mai ales în sezonul cald, alături de salate, carne de pasăre la cuptor și pește la grătar.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
30,25 RON Începând cu: 27,23 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Licorna
Licorna - Serafim Sauvignon Blanc DOC 2023 - 0.75L, Alc: 12%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC
VOL. ALC.: 12%
VIN ALB SEC. Domeniul Licorna Winehouse se află în Dealu Mare și cuprinde zeci de hectare de vie și un conac de la începutul secolului XX, cu pivinţă proprie, folosită de primii proprietari în urmă cu mai bine de 100 de ani. În pivnița conacului Licorna se păstrează vinuri la maturare în 80 de baricuri din diferite tipuri de stejar și trei budane de 2000 de litri.
Alături de conac este centrul de vinificație, construit în 2013. În clădirea nouă se află cisternele de fermentație, cu tehnologie modernă și capabilitate de prelucrare a 150 de tone de struguri anual.
Producția este concentrată pe vinuri roșii și albe, obținute din cele mai bune cele soiuri. Vinificarea se face cu tehnologie modernă, urmată de maturatea în vase de stejar și învechirea la sticlă timp de minim 2 luni. Serafim este una dintre cele cinci game ale producătorului Licorna, în care se găsesc vinuri clasice, cu particularități pentru fiecare parcelă și soi.
ASPECT: Verde-gălbui.
MIROS: Serafim Sauvignon Blanc 2023 este un vin proaspăt și oferă un buchet pe măsură, descris de aromele florale de păducel, citrice și fructe cu pulpa galbenă.
GUST: Textura ușor acidulată aduce un joc echilibrat între notele florale și citrice. Pe papile se rafinează scurt o notă de pepene galben, dulce, ce oferă remanență lungă.
ASOCIERE CULINARĂ: Aromele proaspete și profilul sec al acestei varietăți sunt potrivite la mesele cu preparate din carne de pasăre și ierburi, după rețete mediteraneene și pește gras de apă dulce.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
30,25 RON Începând cu: 27,23 RON+ 0,50 RON garanție SGR
TRANSPORT GRATUIT
în București și județul Ilfov
100% GARANTAT
importatori oficiali de bauturi fine
RETUR
garantăm returnarea imediată a banilor