- Pagina Principală /
- Hatozaki - Japanese Blended Whisky - 0.7L, Alc: 40%
- Pagina Principală /
- Hatozaki - Japanese Blended Whisky - 0.7L, Alc: 40%
Hatozaki - Japanese Blended Whisky - 0.7L, Alc: 40%
Hatozaki este un whisky produs la distileria Kaikyo din Japonia, denumită astfel după podul ce află lângă distilerie, în apropiere de orașul Akashi din prefectura Hyōgo. Numele acestei etichete, Hatozaki, este, de asemenea, parte din istoria locului pentru că vine de la primul far maritim din piatră construit în Japonia.
Hatozaki este obținut din amestecul unor whisky-uri single malt (din orz) și grain whisky (whisky produs din amestec de cereale). La rândul lor, aceste tipuri de whisky sunt produse în Japonia, dar și în alte părți ale lumii. Blend-ul este maturat în butoaie de bourbon, de sherry și butoaie din stejar japonez (mizunara).
ASPECT: Auriu.
MIROS: Fin, dulce, cu arome de malț și citronelă. Note fructate de nectarine și banană atrag atenția pentru un moment apoi sunt înlocuite de dulceața simplă a expresiei.
GUST: Dulceață de cereale, puțină miere și lemn ars, completat de drupe și flori de portocal.
FINISH: Note persistente de alune și cereale.
Ţara de Origine | Japonia |
---|---|
Tip ambalaj | Cutie |
Brand | Hatozaki |
Ingrediente | Apa, alcool distilat din cereale. |
Atentionari speciale | Consumati cu moderatie, alcoolul dauneaza grav sanatatii. Nerecomandat femeilor insarcinate. Este interzisa vanzarea catre persoanele cu varsta sub 18 ani. |
Litraj | 0,7L |
Alcool | 40.0% |
Clienţii au achiziţionat şi
-
Roku
Roku - Japanese Gin Selected - 0.7L, Alc: 43%
Roku este ginul premium japonez creat cu îndemânare de compania Suntory în Osaka, Japonia. Pe plan mondial, casa Suntory este cunoscută mai bine pentru gama impresionantă de whisky-uri japoneze, produse încă din 1923 de Shinjiro Torii.
Cu o experință de zeci de ani în producția distilatelor, echipa Suntory a lansat în 2017 Roku Gin la nivel global și a oferit tuturor încă o interpretare japoneză a băuturilor clasice europene.
În limba japoneză, Roku se traduce în numărul șase, pentru că în gin se regăsesc șase plante speciale, originare din Japonia. Fiecare plantă din compoziția Roku este culeasă conform conceptului japonez “shun”. Aceasta este tradiția de a te bucura de fiecare ingredient în cea mai savuroasă formă a lui.
Cele șase ingrediente ce stau la baza ginului sunt: fruct yuzu, floare sakura, sencha, piper sansho, frunze de sakura și gyokuro. Fructele, ierburile și condimentele sunt culese atunci când ating vârful aromatic și pot oferi gustul perfect prin meșteșugul artizanilor japonezi.
ASPECT: Clar.
MIROS: Florile de cireș și ceaiul verde oferă aromele florale și dulci ca o introducere aromatică în grădina de primăvară a unei case japoneze.
GUST: Complex, cu multe straturi și reguli, asemenea societății din care provine, cu arome de fructe și plante în armonie, așa cum sunt și aceia care îl făuresc și îl oferă lumii. Textura este mătăsoasă, baza este tradițională de gin, iar fructele yuzu și ierburile pun în evidență stilul casei Suntory.
FINISH: Mediu spre lung, cu note din piper japonez sansho.
123,32 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Ardberg
Ardbeg - Scotch Single Malt Whisky 10yo GB - 0.7L, Alc: 46%
Distileria Ardbeg a fost înființată în 1815 de John Macdougall în Ardbeg (o mică așezare din sudul insulei Islay), și operează cu licență încă din anul construcției.
După perioada grea din 1981 (când distileria a încetat temporar activitatea), în anii 1990 Ardbeg a revenit specaculos în industrie ca unul dintre cei mai mari producători de whisky din Scoția. Din anul 2000 Ardbeg își dezvoltă portofoliul cu etichete noi, este unul dintre cele mai cunoscute brand-uri și se bucură de recunoaștere și premii la evenimente internaționale și mondiale cu prestigiu.
Identitatea brand-ului fondat în urmă cu peste 200 de ani, împrumută elemente din arta coloniștilor vikingi, iar toți cei implicați în producția whisky-ului păstrează în continuare interesul și fascinația lumii, prin numeroasele whisky-uri, produse cu tradiție și dedicare.
Lotul de 10 ani este adorat în lumea întreagă pentru intensitatea turbei, a fumului, precum și a altor arome complexe, ce pot fi găsite doar într-un single malt. Maturarea de 10 ani are loc în butoaie de stejar afle pe coasta Kildalton a insulei Islay, acolo dobândește aromele caracteristice whisky-urilor maritime, apoi este îmbuteliat fără filtrare la rece pentru a se păstra întreg caracterul complex și rafinat.
ASPECT: Auriu deschis.
MIROS: O explozie de arome frumoase de fructe afumate, turbă infuzată cu lămâie zemoasă și lime acoperit cu ciocolată neagră. Mirosul aduce și note de mentol, piper negru mărunțit și mineral din grafit.
Câteva picături de apă îl deschid îndeajuns cât să lase libere aromele intense de sare marină, rece, lămâie ceruită și lime, urmată de gudron de cărbune, ceară de albine și ace verzi de pin. Vanilia arsă și scorțișoara efervescentă se amestecă cu alune de pădure, caramel și migdale.
GUST: Aromele de turbă se înghesuie pe papile să se facă mai clare, dar își fac loc imediat aromele de lămâie, lime, boabe de piper negru și caramel de casă amestecat bine cu praf de scorțișoară și mirodenii. Apoi revine sare de mare, ca un reflux continuu, unit cu sos de unt și lapte, banană coaptă și coacăze.
Fumul urcă încet să cucerească bolta cu aroma de cappuccino cald și cremă de zahăr ars. Pe măsură ce se lungește gustul și se adâncesc aromele, espresso este mai sec, lemnul este mai dulce, iar fumul aduce în cele din urmă o esență de turbă.
FINISH: În final slăbesc aromele de fum, espresso, anason, migdale rumenite, orz și pară proaspătă.
232,26 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Laphroaig
Laphroaig - Scotch Single Malt Whisky 10 yo GB - 0.7L, Alc: 40%
Pe teritoriile izolate ale Scoției, unde au apărut distileriile de whisky, se povestește despre călugării irlandezi care au adus pentru prima dată localnicilor știința procesului de distilare. Una dintre vechile distilerii ale zonei Islay a apărut în 1815, în urma eforturilor depuse de fermierii Donald și Alexander Johnston. Distileria a fost numită Laphroaig, după locul în care se afla, și a rămas în familie pentru următorii 139 de ani.
În prezent, distileria se află în același loc în care a fost ridicată – aproape de lacul Laphroaig, pe insula Islay. Distileria și brand-ul Laphroaig aparțin grupului japonez Suntory.
Whisky-ul de 10 ani este varianta originală, obținută prin metodă inventată de Ian Hunter în urmă cu mai bine de 75 de ani. Pentru acest whisky, malțul de orz este uscat cu fum de turbă. Turba oferă băuturii o aromă intensă, complexă, păstrată atât în timpul producției cât și pe timpul maturării de 10 ani în butoaie din stejar.
ASPECT: Auriu, strălucitor.
MIROS: Adierea fumului intens de turbă, algele medicinale și nota de dulceață formează prima impresie bună despre acest whisky scoțian, aparent rustic și îndrăzneț.
GUST: O paletă impresionantă de turbă, formată în biomuri seculare, cu vegetație luxuriantă. Dulceața crește în intensitate, la fel și notele de sare marină. Ușor condimentat de cardamom, piper negru și ardei iute.
FINISH: Lung, cu aromă de fum și saramură.
234,15 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Akashi
Akashi-Tai - Sake Shiraume Ginjo Umeshu - 0.5L, Alc: 15%
REGIUNE / ȚARĂ: AKASHI - HYOGO / JAPONIA
VOL. ALC.: 15%
VIN DEMISEC. Fabrica Akashi se află în Japonia, prefectura Hyōgo (orașul Akashi). În clădirea aflată aproape de malul golfului învolburat Osaka, Toji (maestrul), Kimio Yonezawa, continuă o afacere de familie pornită în 1856. Experiența de zeci de ani a Maestrului ne spune că pentru a obține cel mai bun sake este nevoie de cele mai bune ingrediente: orez și apă pură din sursă locală.
Sake are o tradiție lungă și cu fiecare generație perfecțiunea și precizia japoneză a oferit lumii o băutură din ce în ce mai bună, cu multe expresii oferite nu doar de tehnologie ci și de metodele inovative.
Shiraume Ginjo Umeshu este un sake premium din orez măcinat în proporție de aproximativ 60%. Acest sortiment este diferit de restul prin compoziția sa unică. Ginjo face referire la gradul de măcinare a orezului folosit pentru acestă băutură, iar Umeshu definește un lichior japonez de prune. Acest sake special, produs din orez cultivat în Yamada Nishiki aduce o aromă cu un profil diferit, extrage esența de prună și dezvoltă buchetul. Prunele au fost înmuiate timp de 6 luni, apoi băutura a fost lăsată la maturat pentru încă doi ani și îmbuteliată.
ASPECT: Alb, opac.
MIROS: Parfum intens de piersici, prune, prune ușor macerate, piele nouă și stafide cu o notă de marzipan.
GUST: Dulce, din zahăr și miere. Apar și arome de prune fierte ca pentru un compot de casă, stafide și puțin marzipan echilibrat de o aciditate slabă. Post gust lung, bogat, cu note de gutuie și măr roșu.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat alături de preparate sărate și condimentate.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
93,17 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Hibiki
Hibiki - Harmony Japanese Blended Whisky GB - 0.7L, Alc: 43%
Whisky-ul japonez Hibiki este produs de casa Suntory, construită de Shinjiro Torii, care și-a imaginat în 1923 un whisky creat fără grabă de artisani disciplinați și determinați să ofere o băutură originală, cu toate aromele naturii îmbunătățite de meșteșugul omului.
Inspirat inițial de whisky-ul tradițional scoțian, Torii a ajuns la viziunea de a crea această băutură pe un teritoriu și un climat cu totul diferit de cel al Scoției. Astfel fondatorul a ales regiunea Yamakazi, aflată în apropiere de orașul Kyoto, ca loc de naștere al whisky-ului japonez.
Gama Hibiki a fost creată în 1989 pentru a sărbători 90 de ani de la înființarea casei Suntory. În ultimii 30 de ani Hibiki a devenit un model al perfecțiunii în arta de a crea whisky, un simbol al naturii și al culturii japoneze.
ASPECT: Chihlimbar.
MIROS: Harmony aduce parfumul peisajului japonez într-o zi de primăvară: trandafiri, fructe litchi, o notă de rozmarin, lemn matur și lemn de santal.
GUST: Gustul păstrează doar o parte din linia aromatică – este mai puțin lemnos, pornește cu note de miere, coajă de portocală zaharisită și ciocolată albă.
FINISH: Subtil, cu final tandru de stejar japonez.
558,55 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Nikka
Nikka - From The Barrel Japanese Blended Whisky - 0.5L, Alc: 51.4%
Masataka Taketsuru a fondat în 1934 compania care avea să fie redenumită la scurt timp Nikka Whisky Distilling Co. Ltd. Pasionat de whisky, cu studii universitare și experiență acumulată la distilerile din Scoția (Longmore) și Japonia (Yamakazi), Masataka a construit în același an prima dintre cele două distilerii: Yoichi.
În 1969 a fost finalizată și cea de-a doua distilerie, Miyagikyo, iar pe parcursul anilor Nikka și-a diversificat portofoliul și a devenit un brand cu tradiție în producția de whisky japonez.
From The Barrel este un blend de whisky-uri de la cele două distilerii Nikka. Uniunea dintre cele două băuturi a fost realizată pentru a obține arome intense și bogate, caracteristice unui “whisky de butoi”, care poate fi apreciat riguros la miros și gust doar de un maestru în amestecuri. Sticla cunoscută a producătorului nipon are design-ul unui mic monolit, ce simbolizează gustul bogat și puternic al băuturii.
ASPECT: Chihlimbar, cu reflexii aurii.
MIROS: Corp mediu, bine echilibrat. Note de flori proaspăt tăiate, fructe proaspete, mirodenii și puțin stejar.
GUST: La gust, corpolența este mai mare, whisky-ul își arată tăria. Se deschid mai bine aromele de condimente de iarnă, caramel, vanilie și fructe.
FINISH: Lung, cald și fructat cu puțin condiment și stejar.
172,91 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Loch Lomond
Loch Lomond - Original Scotch Single Malt GB 0.7L, Alc: 40%
Originile distileriei Loch Lomond sunt în Scoția, partea de sud, acolo unde se află lacul Lomond. Pe pământul stăpânit de sute de ani de clanurile scoțiene a fost ridicată în 1814 prima distilerie ce purta numele așezării.
După ce a fost închisă prima distilerie foștii proprietari ai altei distilerii cunoscute, Littlemill din Bowling, au construit în 1964 a doua distilerie Loch Lomond, în apropiere de drumul ce duce spre Glasgow. În anii următori distileriile au fost extinse pentru producția de whisky single grain și blenduri deluxe.
ASPECT: Chihlimbar deschis.
MIROS: Prima impresie aduce arome sobre și calde de piele ce se deschid în tonuri mai prietenoase de ierburi / vegetație de pe coasta scoțiană.
GUST: Se simte mai bine malțul cu note apetisante de cereale dulci. Dulceața se acumulează și oferă o textură aproape cremoasă. Notele de mijloc sunt cele de alune braziliene. Înainte de finish, se mai fac remarcate notele astringente din citrice.
FINISH: Citricele sunt domolite de note dulci, convenționale. Dulceața provine din melasa concentrată, care este din nou cucerită de note fine din coji de citrice.
106,47 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Hatozaki
Hatozaki - Small Batch Pure Malt Japanese Whisky GB - 0.7L, Alc: 46%
Hatozaki este un whisky produs la distileria Kaikyo din Japonia, denumită astfel după podul ce află lângă distilerie, în apropiere de orașul Akashi din prefectura Hyōgo.
Numele acestei etichete, Hatozaki, este, de asemenea, parte din istoria locului pentru că vine de la primul far maritim din piatră construit în Japonia.
Hatozaki Pure Malt este un whisky single malt (din orz), produs în Japonia și maturat în butoaie de bourbon (din stejar american), butoaie de sherry (din stejar spaniol) și butoaie din stejar japonez (mizunara).
ASPECT: Auriu.
MIROS: Arome fructe uscate, malț dulce, miere, tămâie și lemn de santal.
GUST: Parfumul exotic inspirat de florile și ierburile unei grădini japoneze este completat pe papile de maltul bogat și complex.
Câteva momente de atenție și se vor perinda pe limbă o varietate de condimente intense, fructe uscate, note de cereale rumenite și o urmă foarte sensibilă de vanilie.
FINISH: Fum subțire, miere și note persistente de lemn tare și tutun.
266,20 RON+ 0,50 RON garanție SGR
TRANSPORT GRATUIT
în București și județul Ilfov
100% GARANTAT
importatori oficiali de bauturi fine
RETUR
garantăm returnarea imediată a banilor