- Pagina Principală /
- Davino - Domaine Ceptura Rose, DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13.5%
- Pagina Principală /
- Davino - Domaine Ceptura Rose, DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13.5%
Davino - Domaine Ceptura Rose, DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DOC DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROSE SEC. Crama Davino a fost înființată în 2003 în regiunea viticolă Dealu Mare din Muntenia, iar proprietarii sunt Dan Balaban și Bogdan Costăchescu, care se ocupă și de operațiunile de vinificare. Pe cele 68 de hectare aflate în proprietatea cramei și alte 18 hectare, deținute în arendă, sunt cultivate numeroase soiuri de calitate superioară, din care se obțin vinuri cu Denumire de Origine Controlată.
Printre soiurile reprezentative ale cramei Davino se află Feteasca Albă, Feteasca Neagră, Sauvignon Blanc, Riesling Italian, Cabernet Sauvignon și Merlot. Crama Davino produce vinuri dintr-un singur soi, dar și cupaje roșii, albe și rose, folosind tehnologia modernă a cisternelor din oțel cu temperatură controlată, aparate de sortare optică a boabelor cât și alte echipamente profesionale.
Acest rose este produs în anii cu cele mai bune recolte din parcelele cu soiuri Merlot și Cabernet Sauvignon. Strugurii sunt culeși la momentul optim, deschiorchinați și zdrobiți ușor. Vinificarea în rose se face prin metoda macerației peliculare la temperaturi de 14-15°C, cu perioade de păstrare a pieliței în must diferențiate după soi (3 ore pentru Merlot și 5 ore pentru Cabernet Sauvignon). După aceste procese mustul este decantat și fermentat în cuve din oțel inoxidabil la temperatură controlată de 10-12°C. timp de 14-17 zile. Dezvoltarea proprietăților organoleptice ale vinului rose este dată de maturarea în prezența drojdiei fine.
ASPECT: Roz-somon, limpede.
MIROS: Aromele zmeură și aronia descriu profilul aromatic al acestui rose clasic din regiunea Dealu Mare.
GUST: Atacă papilele direct, cu textura taninoasă ce păstrează tușe de fructe roșii acrișoare pentru un postgust mediu, sec.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit pentru cei care preferă un aperitiv, dar și preparate din pește, fructe de mare și brânzeturi proaspete.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
Soi strugure | Cupaj rose |
---|---|
Ţara de Origine | Romania |
Regiune | Dealu Mare - Muntenia |
Tip ambalaj | Sticla |
Brand | Davino |
An productie | 2023 |
Culoare | Vin rose |
Tip dulce | Sec |
Alcool | 13.5% |
Litraj | 0,75L |
Ingrediente | Vin linistit rose din soiul / soiurile de struguri Merlot, Cabernet Sauvignon. |
Alergeni | Contine sulfiti. |
Atentionari speciale | Consumati cu moderatie, alcoolul dauneaza grav sanatatii. Nerecomandat femeilor insarcinate. Este interzisa vanzarea catre persoanele cu varsta sub 18 ani. |
Clienţii au achiziţionat şi
-
Jack Daniel's
Jack Daniel's - Tennessee Whiskey - 1L, Alc: 40%
Unul dintre cele mai populare whiskey-uri din lume, Jack Daniel’s, este denumit după Jasper Newton Daniel, care și-a impresionat compatrioții cu o băutură rafinată pe care o considerau bourbon. Cu toate acestea, încă de la sfârșitul secolului XIX, Jack și-a promovat cu grijă și atenție băutura și a numit-o Tennessee Whiskey (nu bourbon), pentru că distilatul era și este filtrat prin cărbune din arțar, în distileria din statul american Tennessee. Jack a lăsat moștenire distileria, rețeta, procesele de producție și denumirea de Tennessee Whiskey.
Originalitatea și atenția la detalii sunt trăsături de caracter ale fondatorului și ale produsului său, respectate de un secol și jumătate, fără compromis, pentru a oferi mereu același whiskey de calitate superioară. Sunt onorate și generațiile care au lucrat în distileria lui Jack Daniel, prin îmbutelierea whiskey-ului în sticla cu formă pătrată, ce arată corectitudinea permanentă a unui brand cu renume.
Pentru orice sortiment de Jack Daniel’s sunt folosite aceleași ingrediente: apă naturală din peștera Spring Hollow și distilat obținut din porumb, grâu și orz. În ultimele faze de producție intervine acel proces esențial pe care este bazată denumirea de Tennessee Whiskey: distilatul este adus la 70 de grade tărie și este trecut printr-un filtru din cărbune de arțar timp de 3-5 zile. În final, whiskey-ul este maturat în butoaie din stejar, și lăsat în grija timpului, care reușește să ducă mai departe munca oamenilor și să ofere parfumul și aroma clasicului Old No. 7.
ASPECT: Ambră intensă.
MIROS: Pe măsură ce ne apropiem de paharul cu Jack Daniel’s Old No 7 simțim aroma de vanilie dulce și caramel, cu o notă finală de stejar.
GUST: La degustare este evident un echilibru între dulce și lemnos, perceput ușor acru, exact așa cum l-a creat Jack acum 150 de ani.
FINISH: Finish-ul este un carusel ce aduce înapoi dulceața zahărului brun și notele lemnoase, imprimate de butoaiele folosite la maturare.
106,99 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Jack Daniel's
Jack Daniel's - Tennessee Whiskey - 0.7L, Alc: 40%
Unul dintre cele mai populare whiskey-uri din lume, Jack Daniel’s, este denumit după Jasper Newton Daniel, care și-a impresionat compatrioții cu o băutură rafinată pe care o considerau bourbon. Cu toate acestea, încă de la sfârșitul secolului XIX, Jack și-a promovat cu grijă și atenție băutura și a numit-o Tennessee Whiskey (nu bourbon), pentru că distilatul era și este filtrat prin cărbune din arțar, în distileria din statul american Tennessee. Jack a lăsat moștenire distileria, rețeta, procesele de producție și denumirea de Tennessee Whiskey.
Originalitatea și atenția la detalii sunt trăsături de caracter ale fondatorului și ale produsului său, respectate de un secol și jumătate, fără compromis, pentru a oferi mereu același whiskey de calitate superioară. Sunt onorate și generațiile care au lucrat în distileria lui Jack Daniel, prin îmbutelierea whiskey-ului în sticla cu formă pătrată, ce arată corectitudinea permanentă a unui brand cu renume.
Pentru orice sortiment de Jack Daniel’s sunt folosite aceleași ingrediente: apă naturală din peștera Spring Hollow și distilat obținut din porumb, grâu și orz. În ultimele faze de producție intervine acel proces esențial pe care este bazată denumirea de Tennessee Whiskey: distilatul este adus la 70 de grade tărie și este trecut printr-un filtru din cărbune de arțar timp de 3-5 zile. În final, whiskey-ul este maturat în butoaie din stejar, și lăsat în grija timpului, care reușește să ducă mai departe munca oamenilor și să ofere parfumul și aroma clasicului Old No. 7.
ASPECT: Ambră intensă.
MIROS: Pe măsură ce ne apropiem de paharul cu Jack Daniel’s Old No 7 simțim aroma de vanilie dulce și caramel, cu o notă finală de stejar.
GUST: La degustare este evident un echilibru între dulce și lemnos, perceput ușor acru, exact așa cum l-a creat Jack acum 150 de ani.
FINISH: Finish-ul este un carusel ce aduce înapoi dulceața zahărului brun și notele lemnoase, imprimate de butoaiele folosite la maturare.
90,42 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Macallan
Macallan - Double Cask Scotch Single Malt Whisky 12yo GB - 0.7L, Alc: 40%
Alexander Reid a construit distileria The Macallan, în Scoția, la începutul secolului al XIX-lea. Reid a fost unul dintre primii proprietari de distilerie care au primit de la stat licență pentru producția de băuturi alcoolice. Distileria The Macallan a schimbat mai mulți proprietari de-a lungul secolelor, până în 1999 când a fost achiziționată de Edrington Group.
În prezent, The Macallan este unul dintre cei trei mari producători de whisky din lume, după cantitatea produsă anual, în distileria aflată în regiunea Speyside.
Double cask este creat dintr-un echilibru perfect între butoaie din stejar american și butoaie europene asezonate cu vin fortifiat sherry Oloroso. Pentru acest lot, echipa Macallan aduce stejarul din S.U.A în Spania, unde butoaiele sunt montate și umplute cu sherry, special pentru a permite vinului să pătrundă în doage. Whisky-ul este apoi unit cu un alt lot maturat în butoaie din stejar european, asezonate în prealabil cu același tip de vin.
ASPECT: Auriu.
MIROS: Bomboane de zahăr ars şi unt cu note de măr copt, glazurat cu caramel, portozală confiată, cremă de vanilie și stejar verde (proaspăt tăiat).
GUST: Arome persistente de condiment lemnos și citrice confiate, echilibrate de stafide și caramel.
FINISH: Rămâne stejarul și alcoolul cald, dulce și sec.
387,26 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Bumbu
Bumbu - Rom The Original - 0.7L, Alc: 40%
Bumbu este produs după rețeta originală a marinarilor din Indiile de Vest, din secolele XVI-XVII, care obișnuiau să amestece romul cu ingrediente din insulele caraibiene.
Trestia de zahăr crescută în 8 state diferite din Caraibe și America de Sud este adusă în Barbados, unde este distilată în loturi mici. Pentru a deveni Bumbu The Original, distilatul este maturat tradițional în butoaie din stejar fără a se adăuga coloranți sau arome artificiale.
Aromele intense de condimente și caramel sunt obținute prin maturarea de 15 ani în butoaie americane de bourbon, aflate la prima umplere.
ASPECT: Chihlimbar intens cu reflexii aurii.
MIROS: Arome intense din vanilie de Madagascar, caramel fin și stejar.
GUST: Note de scorțișoară, alune prăjite, banană și piper de Jamaica.
FINISH: Gust final lung, ușor dulce și fin.
135,49 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Jack Daniel's
Jack Daniel's Gentleman Jack - 0.7L, Alc: 40%
Unul dintre cele mai populare whiskey-uri din lume, Jack Daniel’s, este denumit după Jasper Newton Daniel, care și-a impresionat compatrioții cu o băutură rafinată pe care o considerau bourbon. Încă de la sfârșitul secolului XIX, Jack și-a numit băutura Tennessee Whiskey, un sortiment ce se detașa subtil de categoria bauturilor de tip bourbon. Această diferență făcută de Jack se baza pe faptul că distilatul era și este filtrat prin cărbune din arțar, în distileria din statul american Tennessee. Jack a lăsat moștenire distileria, rețeta, procesele de producție și denumirea de Tennessee Whiskey.
Pentru orice sortiment de Jack Daniel’s sunt folosite aceleași ingrediente: apă naturală din peștera Spring Hollow și distilat obținut din porumb, grâu și orz. În ultimele faze de producție intervine acel proces esențial pe care este bazată denumirea de Tennessee Whiskey: distilatul este adus la 70 de grade tărie și pentru Gentleman Jack distilatul este trecut de două ori printr-un filtru din cărbune de arțar. În final, whiskey-ul este maturat în butoaie din stejar, și lăsat în grija timpului, care reușește să ducă mai departe munca oamenilor și să ofere parfumul și aroma gentilă a unui whiskey cu tradiție.
Gentleman Jack este alegerea potrivită și confortabilă pentru cei care doresc să experimenteze pentru prima dată un whiskey american. Este recomandat sec sau într-un cocktail elegant numit Manhattan, creat și inspirat de gentilomul rafinat, care alege totdeauna o băutură pe măsura caracterului său.
ASPECT: Ambră.
MIROS: În paharul cu Gentleman Jack simțim un buchet format din note de vanilie, zahăr brun, fructe și arțar.
GUST: Pentru început se simte aroma potentă a malțului dublu filtrat, urmat de notele de mijloc, extrase dintr-un mix de vanilie dulce și fructe, în special mere verzi.
FINISH: Notele finale sunt scurte și ne reamintesc profilul aromatic al acestui whiskey: mix de malț rafinat, fructe, arțar și puțină miere polifloră.
103,32 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Jagermeister
Jagermeister - Herbal Liqueur - 0.7L, Alc: 35%
În secolul al XIX- lea Wilhelm Mast era un producător de oțet din Germania, însă fiul său, Curt Mast a decis să ducă afacerea mai departe și să creeze un produs diferit. Astfel, în anii 1930, în orașul Wolfenbüttel din Saxonia Inferioară, Curt Mast a creat un lichior de plante care a fost la început o băutură de sărbătoare pentru vânători. După ani de cercetare și perfecționare, Curt a stabilit rețeta finală pentru un lichior din 56 de ingrediente naturale.
După mai bine de 80 de ani, lumea lui Curt s-a schimbat însă alchimia sa a rămas aceeași. Băutura conține ierburi, muguri, rădăcini și fructe de cea mai bună calitate, aduse din toată lumea, prelucrate în 4 amestecuri diferite, macerate, apoi amestecate din nou și ținute la maturat în butoi din stejar german timp de 12 luni.
După maturare, licoarea își spune povestea de fiecare dată, prin parfum și arome din patru colțurile ale lumii. Jägermeister este ingredientul de petrecere și voie bună, în club, sau cine știe, poate la o partidă de vânătoare, adânc în pădurea cerbului.
ASPECT: Roșu Burgundia.
MIROS: Savurat sec sau în cocktail-uri, Jägermeister este mereu impunător. Ingredientele naturale ale acestui lichior sunt concentrate inițial în note intense de ierburi și citrice care pregătesc o revelație.
GUST: În varianta clasică, Jägermeister este un lichior al contrastelor: condimentat, dulce și fructat, cu note din coajă de portocală zaharisită, nucșoară și piper negru.
FINISH: Piperat și fructat.
Producătorul recomandă păstrarea lichiorului Jägermeister la rece și consumul la o temperatură precisă de -18°C.
58,17 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Disaronno
Disaronno - Amaretto - 0.7L, Alc: 28%
În 1525, în Italia, în localitatea Saronno, Bernardino Luini (elev al lui Leonardo da Vinci), a fost angajat să picteze o frescă cu fecioara care a făcut minuni în Saronno. Pentru a picta pe Madonna minunilor, artistul a cerut ajutorul unei tinere frumoase, care lucra la un han. În semn de apreciere pentru chipul ei imortalizat în frescă, tânăra a dăruit pictorului o sticluță cu un lichior de culoarea ambrei, parfumat și delicat. Așa a apărut legenda lichiorului din Saronno, printr-un act de bunătate și o băutură produsă după o rețetă care este și astăzi secretă.
După anul 1900, Domenico Reina a produs lichiorul după rețeta secretă (păstrată în familie de la 1525) și l-a comercializat în micul său magazin din Saronno. Așa a apărut Saronno Originale, o băutură de tip lichior, cu alcool, zahăr și esențe din 17 ingrediente ce includ ierburi și fructe.
Disaronno Amaretto Original a devenit pe parcusul a 120 de ani un brand apreciat și recunoscut la nivel mondial, pentru originalitate, tradiție și rafinament.
ASPECT: Chihlimbar.
MIROS: Parfumul discret aduce note de alune ce dau impresia unui amestec de sâmburi de mere zdrobiți și amestecați cu un brandy de caise. Apar și note dulci de caramel, fructe conservate în suc propriu și arțar.
GUST: Pe papile este dulce, chiar foarte dulce. Aromele dulci provin din caramel, apoi arțar, care se face simțit mai bine în această parte a degustării. Pe măsură ce dulceața cuprinde simțurile apare și gustul clasic de amaretto urmat de o aromă ușor amară, taninoasă asociată cu gustul de alune.
FINISH: În post gust apar note de condimente zaharisite și o notă lemnoasă din sâmburi de măr.
74,16 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Martini
Martini - Prosecco DOC - 0.75L, Alc: 11.5%
REGIUNE / TARA: PROSECCO DOC - VENETO / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: GLERA, CHRADONNAY, PINOT NOIR
VOL. ALC.: 11.5%
VIN SPUMANT ALB BRUT. Martini, cel mai cunoscut brand al Italiei, în tot ceea ce poate fi vermouth și vin spumant, este întruparea unei scântei între două personalități ale anilor 1800: Alessandro Martini, un antreprenor inspirat și Luigi Rossi, un spirit creativ și pasionat. Cei doi au creat primele băuturi în 1863 în micul orășel Pessione, din zona Torino.
Compania Martini și-a dezvoltat afacerea și a exportat faimoasele băuturi în țări din Europa, America de Nord și alte continente. Băuturile Martini au devenit populare și apreciate în Europa boemă din Epoca Frumoasă, apoi din nou, înainte și după Al Doilea Război Mondial. În perioada modernă, Martini este prezent în arta și în cultura Italiei și a Europei, unde inspiră gusturi rafinate și un stil de viață bazat pe explorare.
Martini Prosecco este produs din struguri Glera, cultivați pe dealurile regiunii Vento, amestecați cu mici cantități de struguri Chardonnay și Pinot Noir de Maestrul casei Martini. Martini Prosecco este produs în regiunea tradițională a acestui tip de spumant, de acea este clasificat D.O.C (Denumire de Origine Controlată).
ASPECT: Galben pai cu inflexiuni argintii, efervescent.
MIROS: Proaspăt, floral (accentuat de soc și tei), intens fructat de piersici albe și mandarine.
GUST: Arome de flori urmate de fructe vioi, plăcute. Aciditate ridicată, usor și lejer, cu post gust de portocală și lămâie.
ASOCIERE CULINARĂ: Un aperitiv excelent de consumat înainte de masă alături de gustări / amuse bouche, pe baza de fructe de mare, produse de patiserie, carne de pește, caviar, legume sau mezeluri ușoare.
TEMP. DE SERVIRE: 4 - 6°C.
41,99 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Grey Goose
Grey Goose - Vodka - 0.7L, Alc: 40%
Grey Goose este unul dintre cele mai cunoscute brand-uri de vodcă premium din lume și provine din Franța, regiunea Cognac. Distilatul este obținut din culturi de grău din regiunea agricolă Picardie și apă naturală din izvorul comunei Gensac-la-Pallue, aflată în sud-vestul țării.
Grâul pur și apa curată de izvor sunt singurele ingrediente pentru vodca clasică Grey Goose, iar distilarea urmează cinci pași respectați pentru fiecare lot, fără compromis. Pentru cei care doresc vodcă franceză diferită de varianta clasică, Grey Goose oferă o gamă constantă de șase băuturi cu diferite arome, dar și ediții limitate.
Vodca Grey Goose poate fi savurată sec ori în cocktail-uri elegante, cum ar fi: Bloody Mary, Black Russian, Bohemian Goose, Caipiroska, Cosmopolitan, Cherry Collins și multe altele.
ASPECT: Clar.
MIROS: Tare, dulce și curat, cu parfum de lămâie și nucă de cocos.
GUST: Vodca are o textură rafinată și cremoasă. Dulce și puțin amară. Se înfiripă ușor o notă de condiment.
FINISH: Finish-ul este lung, cald și cremos. Ultimele picături dezvăluie și o notă de anason dulce.
167,82 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Tohani
Mosia Tohani - Flori De Gheata Busuioaca, rose dulce - 0.375L, Alc: 11.5%
REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE – MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: BUSUIOACĂ
VOL. ALC.: 11.5%
VIN ROSE DULCE. Tohani este pământul bogat al României, oblăduit de oamenii locului, să ofere rod sănătos pentru vinuri pure. Tohaniul este locul în care se întâlnesc oamenii dăruiți artei vinului zi de zi, an după an, din 1773 până astăzi.
În podgoria din Dealu - Mare, toamna este caldă și lungă, iar atunci cînd scad temperaturile, și apar primele înghețuri, oamenii ies în vie și culeg ciorchinii de Tămâioasă Românească. De aceea, vinul alb, dulce, făcut pe moșia Tohani este numit Flori de gheață.
ASPECT: Rose floare de piersic.
MIROS: Busuioaca este delicată și fină prin parfumul său floral, oferit de trandafirii podgoriei și completat fructele roșii locale și fructe exotice.
GUST: O textură ușoară cu dulceață de trandafir subțiere, note de fragi, zmeură și litchi. Post gust mediu spre lung, răcoritor și numai bun într-o zi călduroasă.
ASOCIERE CULINARĂ: O alegere răcoritoare la gustările cu brânzeturi moi, prăjituri cu foietaj și sorbet de fructe roșii.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
45,39 RON Începând cu: 40,85 RON+ 0,50 RON garanție SGR
TRANSPORT GRATUIT
în București și județul Ilfov
100% GARANTAT
importatori oficiali de bauturi fine
RETUR
garantăm returnarea imediată a banilor