Weekend Sale
-
The GlenDronach
The Glendronach - Traditionally Peated Scotch Single Malt Whisky GB - 0.7L, Alc: 48%
The GlenDronach este meritul lui James Allardice, un moșier scoțian cu fler de afacerist care a ridicat distileria lângă proprietatea sa, numită Boynsmill. În 1826, Allardice, împreună cu alți trei parteneri, a ridicat clădirea, a adus aparatura de distilare din altă localitate și le-a asamblat în ceea ce avea să fie prima distilerie GlenDronach din Valea Forgue, Aberdeenshire.
GlenDronach a fost încă de la început una dintre primele distilerii scoțiene cu licență de producție oferită de autorități. Brand-ul și produsul rezistă de două secole prin respectarea tradiției și meșteșugului din Highland, regiunea faimosă în toată lumea pentru cele mai bune whisky-uri.
Tradiționally Peated este un single malt produs după metoda tradițională, folosită de distilerie în urmă cu aproape 200 de ani. Conform acestei metode malțul de orz este uscat cu fum de turbă. Acest meșteșug, reluat după o perioadă lungă de timp aduce în prim plan identitatea originală a primei expresii The GlenDronach. Pentru maturare vinul este ținut în butoaie din stejar asezonate cu fin sherry Pedro Ximénez și Oloroso, dar și în butoaie de vin port.
ASPECT: Auriu deschis, strălucitor.
MIROS: Parfum generos de caramel, melasă, miere arsă și orz afumat de cărbune.
GUST: Citricele sunt în vârful profilului aromatic prin aroma de portocală uscată, completată de melasă, note de cuișoare și fructe de pădure afumate.
FINISH: În final aduce note lungi de lemn dulce și fructe negre, pământii.
372,68 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Distilleries et Domaines de Provence
Noix de la Saint Jean - Lichior din nuci GB - 0.75L, Alc: 15%
Noix de la Saint Jean este un lichior produs de Distilleries et Domaines de Provence. Unul dintre cei mai vechi producători de distilate și vinuri fortifiate din Franța (fondat 1898), este originar din mica localitate Forcalquier, aflată la poalele munților Lure, între Alpi și Mediterană. Zona Forcalquier oferă numeroase plante folosite de distilerie în producția băuturilor de tip vermut, pastis și absint.
Peisajul în care se află distileria oferă resurse naturale ce includ numeroase plante și fructe folosite în producția băuturilor de tip lichior, vermut, pastis și absint.
Lichiorul din nuci Noix de Saint Jean, este numit astfel după obiceiul producătorului de a culege nucile Dauphine înainte de sărbătoarea Sf. Ioan Botezătorul, atunci când sunt încă verzi. Aroma intensă și profilul aromatic bogat, este obținut din amestecul aromei de nuci cu mirodenii (nucșoară, scorțișoară și cuișoare).
ASPECT: Roșu închis după culoarea vinului din care este produs. Învechirea la sticlă închide culoarea băuturii într-un maro-teracotă.
MIROS: Parfumul este dominat de nuci, condimente și fructe confiate.
GUST: Aroma principală a acestui aperitiv clasic, francez, este definită de uleiul natural și notele de lemn amestecat cu mirodenii. Aciditatea și dulceața naturală a lichiorului sunt bine echilibrate, de aceea textura aduce o consistență mare atât la miros cât și la gust.
FINISH: Astringența nucilor și a taninilor oferă un gust final demisec, lung și plăcut.
108,90 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Coconaut
Young Coconut - Water & Pineapple Juice - 20 buc. x 0.32L - doza
Coconaut este 100% apă din nucă de cocos verde, crescută în Vietnam. În afară de gustul delicios, cele patru etichete, cu dioxid de carbon sau fără, au proprietăți extraordinare. Apa și nuca de cocos hidratează, revigorează, îmbunătățește imunitatea, digestia și oferă mai multă energie pentru orice activitate.
Toate aceste beneficii oferite de Coconaut sunt posibile mulțumită compușilor naturali din nuca de cocos și, bineînțeles, apă minerală. În fiecare sticlă sau doză de Coconaut, apa din nuci de cocos tinere oferă maxim 24 de calorii, cantități optime de potasiu, magneziu, vitamina C și acid folic.
AROMĂ: Cocos revigorant și ananas fantastic într-un amestec absolut tropical.
188,70 RON+ 10,00 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Domeniul Catleya
Catleya - Perfect Simplu Feteasca Neagra DOC 2020 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2020
REGIUNE / ȚARĂ: DOC MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. Domeniul Catleya se află la Corcova, Mehedinți, acolo unde, acum o sută de ani, erau viile prințului diplomat Anton Bibescu.
Din 2007, trei francezi pasionaţi de vinuri şi îndrăgostiţi de România, printre care oenologul Laurent Pfeffer, au creat un mic domeniu viticol și au reînceput să facă vinuri, cu grijă și migală, pe fostul domeniu al prințului Bibescu.
Catleya Perfect Simplu Fetească Neagră este obținut din struguri culeși manual în lădițe, lăsați la macerare timp de 9 zile pentru a extrage culoare și aromele înainte de fermentare. Fermentarea alcoolică este întreținută de drojdii sălbatice, iar după această fază vinul este lăsat din nou la macerat pentru 12 zile. Maturarea vinului se întinde pe o perioadă de 10 luni, cu 85% din volum păstrat în cisterne din oțel inoxidabil și 15% în baricuri noi din stejar românesc, cu ardere medie la interior.
ASPECT: Roșu-rubiniu.
MIROS: Parfumat de un amestec armonios de violete, cireșe amare, ierburi proaspăt tăiate și note de lemn dulce.
GUST: Corpolență medie, cu astringență prelungită de tanini proaspeți și note foarte diluate de lemn condimentat. Post gust lung, sec, și un procent de alcool bine întegrat în structura vinului.
ASOCIERE CULINARĂ: O alegere inspirată la mesele cu bucate de porc sau vită la grătar, brânzeturi maturate și preparate cu mirodenii.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
63,28 RON Începând cu: 56,95 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Domeniul Catleya
Catleya - Steaua Fara Nume - Feteasca Neagra DOC 2019 cutie lemn - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2019
REGIUNE / ȚARĂ: DOC MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. Domeniul Catleya se află la Corcova, Mehedinți, acolo unde, acum o sută de ani, erau viile prințului diplomat Anton Bibescu.
Din 2007, trei francezi pasionaţi de vinuri şi îndrăgostiţi de România, printre care oenologul Laurent Pfeffer, au creat un mic domeniu viticol și au reînceput să facă vinuri, cu grijă și migală, pe fostul domeniu al prințului Bibescu.
Steaua Fără Nume este un vin din soiul Fetească Negară produs într-o ediție limitate de numai 1202 sticle. Producția începe cu strugurii recoltați și desciornați manual boabă cu boabă. Fermentarea alcoolică a fost făcută cu drojdie locală în butoaie din stejar românesc de 400 de litri. Vinul proaspăt a fost lăsat cu pielița pentru macerare post fermentare timp de 8 zile pentru a extrage taninii. După fermentarea malolactică vinul a fost maturat în 3 butoaie din stejar de 400 de litri timp de 24 de luni.
ASPECT: Roșu-rubiniu, cu reflexii violet.
MIROS: Un buchet delicat cu arome de coacăze negre suculente, cireșe coapte, note de lemn dulce și violete înflorite.
GUST: Un vin cu o structură echilibrată de aromele naturale ale soiului românesc Fetească Neagră și maturarea de lungă durată. Textura mătăsoasă, consistentă este susținută de tanini fini, dar persistenți, ce aduc note de lemn dulce, condimente și fructe negre completate de note florale și cocos ce se simt intermitent pe papile. Post gust lung, complex, specific unui vin românesc de calitate, finisat în butoaie din stejar.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la mesele cu preparate din carne de vită, porc, gustări cu brânzeturi maturate și desert cu ciocolată.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
216,95 RON Începând cu: 195,26 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Domeniul Catleya
Catleya - Steaua Fara Nume - Feteasca Neagra DOC 2019 cutie lemn - 1.5L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2019
REGIUNE / ȚARĂ: DOC MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. Domeniul Catleya se află la Corcova, Mehedinți, acolo unde, acum o sută de ani, erau viile prințului diplomat Anton Bibescu.
Din 2007, trei francezi pasionaţi de vinuri şi îndrăgostiţi de România, printre care oenologul Laurent Pfeffer, au creat un mic domeniu viticol și au reînceput să facă vinuri, cu grijă și migală, pe fostul domeniu al prințului Bibescu.
Steaua Fără Nume este un vin din soiul Fetească Negară produs într-o ediție limitate de numai 1202 sticle. Producția începe cu strugurii recoltați și desciornați manual boabă cu boabă. Fermentarea alcoolică a fost făcută cu drojdie locală în butoaie din stejar românesc de 400 de litri. Vinul proaspăt a fost lăsat cu pielița pentru macerare post fermentare timp de 8 zile pentru a extrage taninii. După fermentarea malolactică vinul a fost maturat în 3 butoaie din stejar de 400 de litri timp de 24 de luni.
ASPECT: Roșu-rubiniu, cu reflexii violet.
MIROS: Un buchet delicat cu arome de coacăze negre suculente, cireșe coapte, note de lemn dulce și violete înflorite.
GUST: Un vin cu o structură echilibrată de aromele naturale ale soiului românesc Fetească Neagră și maturarea de lungă durată. Textura mătăsoasă, consistentă este susținută de tanini fini, dar persistenți, ce aduc note de lemn dulce, condimente și fructe negre completate de note florale și cocos ce se simt intermitent pe papile. Post gust lung, complex, specific unui vin românesc de calitate, finisat în butoaie din stejar.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la mesele cu preparate din carne de vită, porc, gustări cu brânzeturi maturate și desert cu ciocolată.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
350,05 RON Începând cu: 315,05 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Nonino
Nonino - Grappa Riserva 24 yo GB - 0.7L, Alc: 43%
Arta de crea un distilat tradițional italian este stăpânită de familia Nonino din 1897, atunci când Orazio Nonino a decis să renunțe la distileria cărată pe roți și să o monteze într-o clădire în nordul Italiei, în localitatea Ronchi di Pavia.
De peste 120 de ani descendenții lui Orazio produc grappa pentru Italia, dar și pentru restul statelor din Europa. Mai mult de atât, în ultimii 40 de ani familia Nonino a dezvoltat o gamă impresionantă de produse și a primit numeroase premii de la instituțiile italiene pentru calitatea băuturilor și renumele adus țării.
Nonino Grappa Riserva 24 yo este o băutură obținută din struguri de Friulia, fermentați în cisterne de inox cu temperatură controlată și distilare prin metodă artizanală. După distilare, în 1994, băutura a fost trasă în butoaie de stejar, în care a fost ținut anterior sherry Oloroso și lăsată la maturat cu sigiliu și supraveghere permanentă. În 2018 acest lot de grappa a fost îmbuteliat în 1135 de sticle. Pentru o experiență autentică se recomandă aerarea băuturii pentru câteva minute într-un pahar balon și servirea la temperatura camerei. Este ideal după masă, la o discuție interesantă.
ASPECT: Chihlimbar.
MIROS: Parfumul este rezultatul alchimiei aromelor de frișcă, miere și fructe exotice, urmate de note elegante de portocală și ciocolată. Distilarea în instalațiile marcate de patina timpului aduc în această grappa și note de fum amestecate cu mirosul natural al lemnului umezit de o ploaie de vară.
GUST: Pe papile este gustoasă și cărnoasă cu note fructate lăsate de caise, frișcă, fructe și condimente exotice.
FINISH: Finalul degustării aduce o notă de vin sherry, puțină astringentă, și o notă sensibilă de stejar.
1.869,45 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Valco
Valco - Palinca Premium prune - 0.7L, Alc: 50%
Valco, actuală Distiland Maramureș SA face parte din grupul Herman Jansen și oferă o gamă diversă de distilate cu etichetă proprie, dar și alte distilate ce aparțin companiei olandeze.
În 2020 producătorul din Maramureș a fost premiat cu medalia de aur Qudal în urma studiului de piață cu privire la calitatea produselor, desfășurat de compania ICERTIAS - International Certification Association.
Dintre băuturile tradiționale românești produse cu dedicare și tradiție în Maramureș vă prezentăm palinca premium obținută din suc de prune fermentat și dublu distilat. Profilul aromatic fructat și natural este dezvăluit atunci când băutura este răcită ușor și savurată înainte de masă.
ASPECT: Clar, în sticlă incoloră îmbrăcată în papură dantelată ce îi oferă un aspect rustic.
MIROS: Note subtile de prune macerate.
GUST: Aromă de prune și distilat rafinat, ușor sec.
FINISH: Mediu. Fructat.
125,84 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Akashi
Akashi-Tai - Sake Junmai Tokubetsu - 0.72L, Alc: 15%
REGIUNE / ȚARĂ: AKASHI - HYOGO / JAPONIA
VOL. ALC.: 15%
VIN CLAR SEC. Fabrica Akashi se află în Japonia, prefectura Hyōgo (orașul Akashi). În clădirea aflată aproape de malul golfului învolburat Osaka, Toji (maestrul) Kimio Yonezawa continuă o afacere de familie pornită în 1856. Experiența de zeci de ani a maestrului ne spune că pentru a obține cel mai bun sake este nevoie de cele mai bune ingrediente: orez și apa pură din sursă locală.
Sake are o tradiție lungă și cu fiecare generație perfecțiunea și precizia japoneză a oferit lumii o băutură din ce în ce mai bună, cu multe expresii oferite nu doar de tehnologie ci și de metodele inovative.
Akashi-Tai Junmai Tokubetsu este un sake premium, din orez măcinat în proporție de aproximativ 60%, produs fără alcool adăugat și fără a fi diluat cu apă înainte de îmbuteliere. Un sake interesant pentru cei care vor să încerce pentru prima dată acest tip de băutură și o delectare pentru cunoscători. Este produs doar în lunile de iarnă din cel mai bun orez ce oferă arome fascinante.
ASPECT: Alb, opac.
MIROS: Aromă fructată și note de lemn și vegetație umedă ce redă o parte din mirosul pădurilor japoneze.
GUST: Arome de ananas și pere cu note slabe de lemn. Post gust fructat și sec.
ASOCIERE CULINARĂ: Un sake potrivit pentru o mare varietate de preparate japoneze (sushi, sashimi), dar și preparate din pește sau din carne de porc.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
159,72 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Baron Philippe de Rothschild
Mouton Cadet - Bordeaux Cuvee Heritage 2018 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2018
REGIUNE / ȚARĂ: BORDEAUX / FRANŢA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Descendent al unei familii bogate din Frankfurt, Nathaniel de Rothschild, se stabilește la Paris în 1853, apoi în regiunea viticolă Medoc, în orașul Pauillac, unde cumpără un palat pe care îl redenumește Chateau Mouton Rothschild. În 1922, baronul Philippe de Rothschild, fiul cel mic al baronului Henri și strănepot al lui Nathaniel, începe schimbările majore asupra proprietății.
Pentru a păstra standardul de excelență al vinurilor consacrate cu eticheta Chateau Mouton-Rothschild, produse pe proprietatea sa, baronul Philippe de Rothschild a decis ca vinul din culturile anului 1930 să fie îmbuteliat cu eticheta Mouton Cadet. Noua eticheta oferea un vin tânăr, cu arome mai proaspete și mai ușor de savurat. Încă din primele decenii Mouton Cadet a avut succes și a devenit unul dintre sortimentele de bază ale casei franceze.
Astfel a apărut Mouton Cadet în lumea vinurilor franțuzești și, după mai bine de 90 de ani, se identifică cu zona Bordeaux, cu baronul Philippe de Rothschild și cu nepotul acestuia, Philippe Sereys de Rothschild, care a preluat conducerea companiei în 2018.
ASPECT: Roșu granat.
MIROS: Nasul este delectat cu un spectru de arome oferite de fructe negre, ce se dezvoltă alături de boabe de cafea ușor prăjite.
GUST: După un atac cu note delicate de fructe negre, condimentele ies mai bine în evidență, apoi boabele de cafea preiau atenția în timpul degustării. În final, remanența este lungă prin taninuri șlefuiți și alcool bine integrat.
ASOCIERE CULINARĂ: O delectare pentru mesele unde se servesc coaste de miel, carne roșie / vânat la cuptor sau la grătar, magret de rață cu sos de piper verde și brânzeturi
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
76,23 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Hatozaki
Hatozaki - Small Batch Pure Malt Japanese Whisky GB - 0.7L, Alc: 46%
Hatozaki este un whisky produs la distileria Kaikyo din Japonia, denumită astfel după podul ce află lângă distilerie, în apropiere de orașul Akashi din prefectura Hyōgo.
Numele acestei etichete, Hatozaki, este, de asemenea, parte din istoria locului pentru că vine de la primul far maritim din piatră construit în Japonia.
Hatozaki Pure Malt este un whisky single malt (din orz), produs în Japonia și maturat în butoaie de bourbon (din stejar american), butoaie de sherry (din stejar spaniol) și butoaie din stejar japonez (mizunara).
ASPECT: Auriu.
MIROS: Arome fructe uscate, malț dulce, miere, tămâie și lemn de santal.
GUST: Parfumul exotic inspirat de florile și ierburile unei grădini japoneze este completat pe papile de maltul bogat și complex.
Câteva momente de atenție și se vor perinda pe limbă o varietate de condimente intense, fructe uscate, note de cereale rumenite și o urmă foarte sensibilă de vanilie.
FINISH: Fum subțire, miere și note persistente de lemn tare și tutun.
266,20 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Dalmore
Dalmore - Cigar Reserve Scotch Single Malt Whisky - 0.7L, Alc: 44%
Dalmore este unul dintre brand-urile care păstrează balanța înclinată în favoarea Scoției, ca tărâm primordial al băuturii numite whisky. Dalmore își are originile în 1263, anul în care șeful clanului Mackenzie, Colin Kintail, l-a salvat pe Regele Scoției, Alexandru al III-lea, de atacul unui cerb furios.
Această faptă nobilă a fost recunoscută de rege, care a oferit clanului Mackenzie dreptul de a folosi pe blazonul lor capul unui cerb cu câte șase ramuri la un corn. În prezent, expresiile Dalmore rămân un etalon al whisky-ului scoțian produs cu tradiție de sute de ani și maturate în butoaie din stejar de calitate excepțională de către maestrul distilator Gregg Glass și echipa sa.
Dalmore Cigar Reserve este companionul perfect pentru cele mai fine trabucuri. Acest single malt din Highland este maturat în butoaie din stejar alb american asezonate cu bourbon, butoaie de vin Cabernet Sauvignon și butoaie de sherry Oloroso de 30 de ani, oferite exclusiv producătorului Dalmore.
ASPECT: Chihlimbar, strălucitor.
MIROS: Eleganța acestui single malt este definită de un trio aromatic compus din scorțișoară, vanilie și fructe roșii.
GUST: Pilele sunt delectate cu dulceața din fructe tropicale, banană carmelizată și înghețată de vanilie flambată.
FINISH: În final apar note de ciocolată neagră, coajă de portocală și mirodenii pisate.
532,00 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Octomore
Octomore - Scotch Single Malt Whisky Tin Box 14.1 - 0.7L, Alc: 59.6%
Whisky-urile cu eticheta Octomore sunt produse la distileria Bruichladdich din Scoția, pe insula Islay. Această expresie face parte din ediția .1 și, asemenea celorlalte dinainte, este produs sub atenta supraveghere a maestrului Adam Hannett.
Colecția Octomore continuă această călătorie fascinantă în lumea whisky-urilor premium cu seria 14.1. Noua etichetă oferă un Scotch Single Malt dinamic, energizant și foarte bine concentrat pe aroma de turbă, conform tradiției stabilite în distileria scoțiană.
Personalitatea acestei băuturi este oferită de distilatul obținut în 2017 din 100% orz scoțian din recolta anului 2016, trecut prin procesul de mălțuire din care rezultă o concentrație de fenol la o valoare de 128.9 părți per milion. În final, Octomore 14.1 este șlefuit de timp și spațiu prin maturarea de 5 ani în cele mai bune butoaie din stejar american asezonate cu whiskey și aflate la prima umplere.
ASPECT: Chihlimbar deschis.
MIROS: Octomore 14.1 este o explozie necontrolată de arome și note, amestecate în cele mai surprinzătoare formule. Începe cu vanilie afumată, caramel dulce, fum de turbă și note ce citrice prăjitură meringue de lămâie și carne de porc friptă.
GUST: Citrice revigorante, fum și efervescență clară pe papile, urmată de stejar ars și alte note de lemn ars în foc de tabără. Caramelul și vanilia cremoasă sunt echilibrate de fum pământiu, note verzi din pere, agrișe și mere verzi ce aduc atât prospețime cât și complexitate. Note de cafea prăjită, tușe de cuișoare, nucșoară și ierburi sălbatice ies treptat la suprafață, ajutate de timp și un pahar clasic de whisky.
FINISH: Caramel și vanilie, echilibrate de nota pământie, întâlnită la toate expresiile Octomore. Note de sare marină și fum din iarbă neagră aduc ultimele zvâcniri organoleptice ale expresiei 14.1.
1.028,50 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Octomore
Octomore - Scotch Single Malt Whisky Tin Box 13.1 - 0.7L, Alc: 59.2%
Whisky-urile cu eticheta Octomore sunt produse la distileria Bruichladdich din Scoția, pe insula Islay. Această expresie face parte din ediția .1 și, asemenea celorlalte dinainte, este produs sub atenta supraveghere a maestrului Adam Hannett.
Colecția Octomore continuă această călătorie fascinantă în lumea whisky-urilor premium cu seria 13.1. Noua etichetă oferă un Scotch Single Malt dinamic, energizant și foarte bine concentrat pe aroma de turbă, conform tradiției stabilite în distileria scoțiană.
Personalitatea acestei băuturi este oferită de distilatul obținut din 100% orz scoțian din recolta anului 2015, trecut prin procesul de mălțuire din care rezultă o concentrație de fenol la o valoare astronomică de 137.3 părți per milion. În final, Octomore 13.1 este șlefuit de timp și spațiu prin maturarea de 5 ani în cele mai bune butoaie din stejar american, aflate la prima umplere.
ASPECT: Auriu, strălucitor.
MIROS: Încă din primele secunde fascinează simțurile cu arome de alune dulci, susținute de zahărul din orz și fructe coapte. Diversitatea aromatică este sugerată în continuare prin notele siropului de caise siropoase, pere coapte, note de malț vanilat din făină de orz, cremă de zahăr ars și miere. Maturarea în butoi din stejar american este anunțată încă din această parte a degustării prin notele de cocos, migdale și stejar ars. Fumul din turbă este delicat, dar persistent, alături de lemn ars, piele și vegetale pământii.
GUST: Textura este cremoasă, persistentă, cu aromă de lemn afumat și fructe zaharisite. Cea de-a doua trecere pe papile aduce arome suplimentare din gem de caise afumate, făină de orz, fragmente de turbă și piele arsă, echilibrată de agrișe, citrice și rahat turcesc. Apar și note din stejar slefuit, migdale indulcite, bomboane cu lime și ciocolată condimentate de anason. O picătură de apă trezește notele delicate de fum și aduce mai multă mineralitate acestui whisky.
FINISH: Gustul final pune dulceața în plan secund și note mai intense de mușchi pământiu, înconjurat de fumul lăsat de iarba neagră din compoziția turbei. Citrice sărate și note florale se ivesc delicat pentru a completa această expresie minunată a paradoxului Octomore.
809,02 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
No. 3 London Dry Gin
London - Dry Gin No.3 - 0.7L, Alc: 46%
London No.3 Gin este unul dintre cele mai cunoscute brand-uri de gin produs în Anglia și câștigător a 4 ediții ale competiției International Spirits Challenge în anii 2012, 2013, 2015 și 2019. Acest gin este creat cu pasiune și fler artistic din dorința de atinge perfecțiunea chimiei între ingrediente.
Brand-ul London No.3 aduce multe simboluri și multă eleganță prin eticheta și design-ul sticlei. Numărul 3 din denumire face referire la adresa din strada St. James, din Londra, acolo unde se află sediul comercianților de vin și distilate Berry Bros. & Rudd încă din anul 1698. Inspirația pentru cheia prezentă pe sticlă a venit în atunci când designerii au găsit în magazinul de pe strada St. James cheia de la ”salon” una dintre cele mai vechi camere ale spațiului actual.
Ceea ce pare a fi cel mai englezesc dintre ginurile englezești este de fapt produs la una dintre cele mai vechi distilerii ale Olandei. Rețeta pentru No. 3 este destul de echilibrată cu extracte din ienupăr, citrice și condimente. Ingredientele sunt cântărite cu precizie, sunt introduse în distilerie și pătrunse timp de 16 ore de alcool pur de origine agricolă (cereale). În ziua următoare începe distilarea care ține în jur de 7 ore. În acele ore de distilare maestrul are grijă să colecteze partea de mijloc, alcoolul cel mai intens și pur. După distilare alcoolul este îmblânzit până la valoarea de 46% volum, pentru a oferi un gust unic.
ASPECT: Clar.
MIROS: Energic, cu note amărui, tonice, de ienupăr proaspăt infuzat.
GUST: Atenția papilelor este atrasă tot de aromele boabelor de ienupăr, apoi note verzi din același registru: flori, condimente verzi-lemnoase, cardamom cald. Citricele vibrante revin și aduc alături ghimbir iute și coriandru.
FINISH: Spre final apare o notă lemnoasă și pământie din rădăcină de angelica.
187,55 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Cointreau
Cointreau - Lichior Toucan - 0.7L, Alc: 40%
Lichiorul Cointreau este creația lui Adolphe Cointreau, un cofetar inspirat de era Revoluției Industriale franceze, care a decis să extindă afacerea de familie cu o gamă de lichioruri. În scurt timp, i s-a alăturat fratele sau Edouard-Jean Cointreau, iar în anul 1857 apare în documentele distileriei prima rețetă a faimosului lichior de portocale. În 1885, Édouard Cointreau a reușit să creeze un lichior perfect echilibrat, de trei ori mai concentrat și mai puțin dulce decât cele existente la acea vreme.
De zeci de ani, distilatorii Cointreau folosesc aceleași tehnici de producție, date mai departe de fiecare generație. Pentru expresiile Cointreau sunt selectate portocale cu arome intense, din diferite soiuri și sunt realizate amestecuri de ingrediente ce oferă produsului final un gust perfect echilibrat. Pentru alcoolul fin, distilatorii folosesc 19 alambicuri din cupru, asemănătoare cu cele folosite de Édouard Cointreau acum mai bine de un secol.
Cointreau reușește să aducă cele mai bune părți din arta modernă și tradițională prin colaborările ce aduc etichete reinterpretate de artiști contemporani. Anul acesta, celebra sticlă pătrată vine cu o etichetă pe care se află un tucan și culorile companiei Tropicool. Toate aceste elemente unice sunt dedicate celebrului cocktail Margarita, creat în 1948 de Margaret Sames.
ASPECT: Un lichior perfect clar. Atunci când este adăugat în cocktail-uri devine opalescent mulțumită concentrației mari de esență de portocală.
MIROS: Cointreau oferă o experiență aromatică uimitoare, inspirată de esențele extrase din coajă de portocală. Savurat sec, îmbie cu parfumul proaspăt de flori și spectrul compus din peste 40 de note olfactive, aranjate într-o odă dedicată portocalei.
GUST: La gust, Cointreau este o simfonie de arome diferite, surprinse într-o ordine neașteptată: are o prospețime instantă, da și o persistență pe bolta palatină, are o gamă diversă de note, însă impresia generală este marcată de portocală. Cointreau este o băutură potrivită pentru cocktail-uri, unde aduce intensitate, amplifică aromele ingredientelor, oferă echilibru, profunzime și prospețime.
FINISH: Lung, cu note de mirodenii și suc de portocale.
133,10 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Baron Philippe de Rothschild
Mouton Cadet - Reserve Sauternes AOC, blanc 2021 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: SAUTERNES AOC - BORDEAUX / FRANŢA
SOIUL / SOIURILE: SEMILLON, SAUVIGNON BLANC, MUSCADELLE
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ALB DULCE. Descendent al unei familii bogate din Frankfurt, Nathaniel de Rothschild, se stabilește la Paris în 1853, apoi în regiunea viticolă Medoc, în orașul Pauillac, unde cumpără un palat pe care îl redenumește Chateau Mouton Rothschild. În 1922, baronul Philippe de Rothschild, fiul cel mic al baronului Henri și strănepot al lui Nathaniel, începe schimbările majore asupra proprietății.
Vinul comercializat anterior în butoaie și trimis în Bordeaux este îmbuteliat în vinăria palatului și este creată faimoasa etichetă de artistul Jean Carlu.
Pentru a păstra standardul de excelență al vinurilor consacrate cu eticheta Chateau Mouton-Rothschild, produse pe proprietatea sa, baronul Philippe de Rothschild a decis ca vinul din culturile anului 1930 să fie îmbuteliat cu eticheta Mouton Cadet. Noua eticheta oferea un vin tânăr, cu arome mai proaspete și mai ușor de savurat.
ASPECT: Galben-pai, cu reflexii aurii.
MIROS: Un cupaj influențat direct, dar elegant, descris cel mai bine de aromele fructate: gutuie, caise uscate, piersici și prune.
GUST: Notele fructate aduc și o tușă licoroasă, onctuoasă, echilibrată de nota acrișoară de gutuie. Mineralele proaspete aduc un postgust scurt spre mediu, sec.
ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit la o masă de prânz cu foie gras, aperitice, brânzeturi cu mucegai albastru și desert.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
140,36 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Eristoff
Eristoff - Vodka Gold - 0.7L, Alc: 20%
Vodca Eristoff este originară din Georgia și a fost produsă pentru prima dată în 1806 de Prințul Ivane Eristavi (Eristoff) al Ducatului de Racha.
Vodca Eristoff Gold este produsă din 100% cereale, triplu distilate, la care se adaugă caramel și puțină vanilie. Aromele rafinate și pure ale acestei băuturi sunt oferite de filtrarea prin cărbune după o metodă stabilită în secolul al XVIII-lea în Rusia.
ASPECT: Chihlimbar.
MIROS: Arome intense de cereale dulci, unt și note de vegetale ușor uscate.
GUST: Se simte din nou untul care aduce aroma de carmel dulce și note de mijloc condimentate.
FINISH: Persistă puțin, dar aduce valuri de zahăr brun și distilat fin.
54,45 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Bols
Bols - Ginger - 0.7L, Alc: 24%
În 1575, familia Bols și-a construit prima distilerie în Olanda, în Amsterdam. În secolele XVII și XVIII, membrii familiei Bols dețineau acțiuni în prima corporație de pe planetă, Compania Olandeză a Indiilor de Est.
Această poziție a oferit distilatorilor Bols acces la ierburi și condimente rare, aduse de vase comerciale, de pe alte continente. Din noile ingrediente au fost create primele lichioruri selecte din portofoliul brandului olandez.
Bols Ginger este ideal pentru cocktail-uri în care dorești sa adaugi un condiment proaspăt, energic, numai bun pentru a inspira rețete noi.
ASPECT: Gălbui.
MIROS: Ierburi aromatice și distilat fin.
GUST: Aromă puternică de vegetale dominate de extractul de ghimbir.
FINISH: Mediu. Puțin iute.
83,61 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Nonino
Nonino - Grappa Tradizione - 1L, Alc: 41%
Arta de crea un distilat tradițional italian este stăpânită de familia Nonino din 1897, atunci când Orazio Nonino a decis să renunțe la distileria cărată pe roți și să o monteze într-o clădire în nordul Italiei, în localitatea Ronchi di Pavia.
De peste 120 de ani descendenții lui Orazio produc grappa pentru Italia, dar și pentru restul statelor din Europa. Mai mult de atât, în ultimii 40 de ani familia Nonino a dezvoltat o gamă impresionantă de produse și a primit numeroase premii de la instituțiile italiene pentru calitatea băuturilor și renumele adus țării.
Nonino Grappa Tradizione este o băutură obținută din tescovină de struguri roșii și albi, fermentați în cisterne din oțel inoxidabil, la temperatură controlată, imediat după recoltă, pentru a păstra proprietățile organoleptice originale ale fiecărui soi de strugure. După fermentarea tescovinei urmează distilarea în vase și instalații vechi din cupru unde este selectat cel mai pur alcool, partea de mijloc, sau inima distilării, ce devine o grappa de calitate. Înainte de îmbuteliere băutura este lăsată să se odihnească în cisterne din inox timp de 6 până la 12 luni.
ASPECT: Incoloră și cristalină.
MIROS: Parfum plăcut de lemn dulce, fructe și coajă de pâine.
GUST: Intens, complex cu buchet fructat și ceva urme de tanini, dominați de alcoolul fin.
FINISH: Mediu. Sec.
Această băutură este recomandată a fi savurată după masă. Consumată moderat, poate fi o sursă de delectare și plăcere pe întreaga durată a zilei. Este recomandat ca băutura să fie degustată la temperatura de 12°C., într-un pahar mic de 80-120ml (de tip lalea, cu picior).
150,04 RON+ 0,50 RON garanție SGR