- Pagina Principală /
- Chateau Haut-Bailly - Pessac Leognan AOC, Grand Cru Classe 2017 - 0.75L, Alc: 13%
- Pagina Principală /
- Chateau Haut-Bailly - Pessac Leognan AOC, Grand Cru Classe 2017 - 0.75L, Alc: 13%
Chateau Haut-Bailly - Pessac Leognan AOC, Grand Cru Classe 2017 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2017
REGIUNE / ȚARĂ: PESSAC-LEOGNAN AOC - BORDEAUX / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, PETIT VERDOT, CABERNET FRANC
VOL. ALC.: 13%
VIN ROȘU SEC. Château Haut-Bailly este un domeniu viticol de prestigiu situat în regiunea Pessac-Léognan din Bordeaux, Franța. Vinurile casei au primit clasificarea de calitate „Cru Classé” în Graves în 1953 și 1959.
Metodele de producție de la Château Haut-Bailly combină recolta manuală a strugurilor din vii cu soluri bine drenate, vinificația atent controlată în tancuri termo-reglate și fermentația malolactică parțială în butoaie, urmată de maturarea de 16 - 18 luni în butoaie de stejar francez, dintre care 50-65% noi, pentru a obține vinuri complexe, echilibrate și de înaltă calitate.
În 2017 primăvara caldă a favorizat o creștere rapidă, iar în ciuda ploilor excepționale din iunie, seceta din iulie și august a creat condiții ideale pentru maturarea strugurilor. Înflorirea a avut loc cu două săptămâni mai devreme decât de obicei, iar veraison-ul a fost regulat și timpuriu. Recolta, care s-a desfășurat între 13 și 29 septembrie, a fost redusă ca volum, dar de înaltă calitate: Merlot-ul s-a evidențiat prin prospețimea fructată și echilibrul său, iar Cabernet Sauvignon a oferit prospețime aromatică și structură tanică plăcută. Cupajul este completat de soiuri roșii Petit Verdot și Cabernet Franc.
ASPECT: Roșu rubiniu intens cu reflexii purpurii.
MIROS: Buchet complex de fructe negre coapte (mure, coacăze negre), urmate de note de tabac, lemn de cedru, cacao și un strop de vanilie. Aromele evoluează spre accente florale și minerale fine.
GUST: Structură plină și echilibrată, cu taninuri suple și catifelate. Gustul de fructe negre este susținut de note de pământ umed, nuci și condimente ușoare. Gust final lung și elegant, cu o aciditate bine integrată și o senzație minerală persistentă.
ASOCIERE CULINARĂ: Ideal alături de preparate din carne roșie (vită, miel), vânat, rață la cuptor sau brânzeturi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de minimum 60 de minute. Potențial de învechire în sticlă de 15 până la 25 de ani).
Soi strugure | Cupaj rosu |
---|---|
Ţara de Origine | Franta |
Regiune | Bordeaux |
Tip ambalaj | Sticla |
Brand | Château Haut-Bailly |
An productie | 2017 |
Culoare | Vin rosu |
Tip dulce | Sec |
Alcool | 13.0% |
Litraj | 0,75L |
Ingrediente | Vin linistit rosu din soiul / soiurile de struguri Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot, Cabernet Franc. |
Alergeni | Contine sulfiti. |
Atentionari speciale | Consumati cu moderatie, alcoolul dauneaza grav sanatatii. Nerecomandat femeilor insarcinate. Este interzisa vanzarea catre persoanele cu varsta sub 18 ani. |
Clienţii au achiziţionat şi
-
Petrolo
Petrolo - Galatrona Merlot Val d’ Arno di Sopra DOC 2022 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: VAL D’ARNO DI SOPRA DOC - TOSCANA / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. Domeniul Petrolo are o istorie bogată, atestată încă din anul 1716, când Marele Duce al Toscanei, Cosimo al III-lea de Medici, a recunoscut zona Val d'Arno di Sopra (unde se află Petrolo) ca fiind deosebit de valoroasă pentru producția de vin și ulei de măsline. Proprietatea aflată în sud-estul zonei actuale Chianti Classico, a fost parte a vechiului domeniu feudal medieval Galatrona, iar turnul Galatrona, construit pe fundații romane, este un simbol al casei italiene.
În anii 1940, proprietatea a fost cumpărată de familia Bazzocchi, care a continuat tradiția viticolă, iar în 1947 Gastone Bazzocchi a plantat o vie istorică pe domeniu. La sfârșitul anilor '80, moșia a fost preluată de Lucia Bazzocchi Sanjust, căreia i s-a alăturat fiul ei, Luca Sanjust. Ei au reorientat producția exclusiv către vinuri de cea mai înaltă calitate. Luca, un fost pictor, a dedicat pasiune și efort pentru a transforma Petrolo într-o cramă de referință pentru regiune Toscana și lumea vinurilor italiene.
Galatrona este obținut din soiul Merlot, recoltat manual, în lădițe, și selecționat pe masă de sortare la cramă. Fermentarea alcoolică se realizează cu drojdii indigene în cuve de ciment, cu remontaj manual frecvent. După fermentarea malolactică în cuve de lemn vinul este maturat între 18 și 20 de luni în baricuri de tip tonneaux din stejar franțuzesc. În primele 8 luni de maturare se practică un "batonnage" constant al drojdiilor fine.
ASPECT: Roșu intens, cu reflexii violet.
MIROS: Un buchet fermecător și vibrant de mure, zmeură și prune coapte, alături de arome de violete, liliac, coajă de portocală, trandafiri și note minerale de piatră zdrobită. Se pot distinge și nuanțe subtile de vanilie, tutun și ciocolată.
GUST: Corp plin, dar cu o textură catifelată și suplă. Gustul oferă straturi de fructe negre, cu taninuri mătăsoase și o aciditate proaspătă. Aromele de cafea, ciocolată neagră și condimente dulci completează un final lung și persistent.
ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește excelent cu preparate din carne de vită (cum ar fi o friptură New York Strip), vânat (ragu de mistreț), brânzeturi tari și mâncăruri cu ciuperci sălbatice.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. Este recomandată decantarea timp de minimum 60 de minute. Potențial de învechire în sticlă de 20 până la 25 de ani).
641,78 RON Începând cu: 561,56 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Petrolo
Petrolo - Boggina C Riserva Sangiovese Val d’Arno di Sopra DOC 2021 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: VAL D’ARNO DI SOPRA DOC - TOSCANA / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: SANGIOVESE
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROȘU SEC. Domeniul Petrolo are o istorie bogată, atestată încă din anul 1716, când Marele Duce al Toscanei, Cosimo al III-lea de Medici, a recunoscut zona Val d'Arno di Sopra (unde se află Petrolo) ca fiind deosebit de valoroasă pentru producția de vin și ulei de măsline. Proprietatea aflată în sud-estul zonei actuale Chianti Classico, a fost parte a vechiului domeniu feudal medieval Galatrona, iar turnul Galatrona, construit pe fundații romane, este un simbol al casei italiene.
În anii 1940, proprietatea a fost cumpărată de familia Bazzocchi, care a continuat tradiția viticolă, iar în 1947 Gastone Bazzocchi a plantat o vie istorică pe domeniu. La sfârșitul anilor '80, moșia a fost preluată de Lucia Bazzocchi Sanjust, căreia i s-a alăturat fiul ei, Luca Sanjust. Ei au reorientat producția exclusiv către vinuri de cea mai înaltă calitate. Luca, un fost pictor, a dedicat pasiune și efort pentru a transforma Petrolo într-o cramă de referință pentru regiune Toscana și lumea vinurilor italiene.
Boggina C este obținut din 100% Sangiovese, recoltat manual în lădițe. Strugurii sunt selecționați la o masă de sortare, apoi vinificați natural, cu drojdii indigene, în cuve din ciment. Pentru extragerea aromelor și culorii se efectuează o scufundare manuală și frecventă a pielițelor prin metoda remontajului. După fermentarea malolactică spontană în lemn vinul este maturat aproximativ 16 luni în butoaie de stejar franțuzesc de 22 de hectolitri și în butoaie de tip tonneaux de 7 hectolitri.
ASPECT: Rubiniu închis, cu o ușoară tentă purpurie.
MIROS: Arome de coajă de portocală, cireșe, flori de cireș și lemn de santal. Un nas foarte clar și memorabil, cu arome intense de violete, prune și portocale roșii, precum și note afumate și pământii în fundal.
GUST: Corp mediu, cu taninuri foarte fine. Fructe suculente, anunțate de cireșe și zmeură, care persistă pe papilele gustative. Este proaspăt, plin de viață și cu un postgust intens fructat.
ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește excelent cu preparate din carne roșie, cum ar fi fripturile de miel și de vită, precum și cu vânatul. De asemenea, este o alegere bună la gustările cu brânzeturi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. Este recomandată decantarea timp de minimum 40 de minute. Potențial de învechire în sticlă până la 10 ani).
485,94 RON Începând cu: 425,19 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Chateau Lynch-Bages
Chateau Lynch-Bages - Pauillac AOC, Echo de Lynch Bages 2022 - Magnum 1.5L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: PAUILLAC AOC - BORDEAUX / FRANŢA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET-SAUVIGNON, MERLOT, CABERNET-FRANC, PETIT-VERDOT
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROȘU SEC. Château Lynch-Bages se află pe lotul de pământ numit inițial ”Batges”, la intrarea în localitatea Pauillac, din regiunea Bordeaux. Podgoria a aparținut încă din secolul al XVIII-lea, lui Thomas Lynch, un negustor irlandez din Bordeaux, care a produs și vinuri proprii denumite Cru de Lynch.
Vinurile produse din culturile lui Lynch au primit în 1855, clasificarea de calitate superioară (Fifth Growth), la Expoziţia Universală de la Paris. Mai târziu, în anii 1930, o parte din domeniul Lynch-Bages a fost dat în arendă lui Jean-Charles Cazes, fiul unui fermier care a cumpărat şi proprietatea Chateau Ormes de Pez din Saint-Estephe.
Până la recolta din 2008, al doilea vin al Château Lynch-Bages se numea "Château Haut-Bages Averous". Începând cu ediția anului 2008, numele a fost schimbat în "Echo de Lynch-Bages" pentru a sublinia mai clar afilierea sa la faimosul domeniu. Cupajul anului 2022 este realizat din soiurile Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot și este maturat timp de 14 luni în butoaie de stejar noi, în mare parte, dar și în butoaie de vin asezonate.
ASPECT: Roșu rubiniu intens, strălucitor.
MIROS: Arome expresive de fructe roșii și negre proaspete (cireșe, prune, coacăze), cu note delicate de mirodenii dulci și o ușoară tentă de cacao.
GUST: Corp mediu spre plin, taninuri suple și rotunde, o aciditate bună care aduce prospețime. Fructuos, cu o textură plăcută și un gust final curat, de remanență medie.
ASOCIERE CULINARĂ: Carne roșie la grătar, preparate din pui sau rață, paste cu sosuri roșii și gustări cu brânzeturi semimaturate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute. Potențial de învechire în sticlă de 8 până la 12 ani).
702,77 RON Începând cu: 614,92 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Chateau d'Armailhac
Chateau d'Armailhac - Pauillac Grand Cru Classe rouge 2022 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: PAUILLAC AOC - BORDEAUX / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, CABERNET FRANC, PETIT VERDOT
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROSU SEC. Domeniul Armailhac din regiunea Bordeaux, localitatea Pauillac, este menționat prima dată într-un act întocmit în 1680 de frații Dominique și Guilhem Armailhac. În 1750 au fost menționate plantațiile de viță de vie existente pe terenul deținut de Dominique, într-o perioadă când multe dintre terenurile porțiunii Medoc erau plantate pentru prima dată cu viță de vie. Vinul produs pe domeniul Armailhac a primit în 1855 o clasificare de calitate Fifth Growth în sistemul realizat după expoziția Universală de la Paris.
Vinurile au fost produse sub diferite etichete până în 1989 când fiica Baronului, Philippine, redă vinului numele original: Chateau d'Armailhac. Podgoria Chateau d'Armailhac se întinde pe 70 de hectare în Pauillac. Platourile oferă multe tipuri de sol, benefice pentru soiurile franceze cunoscute de sute de ani. Solurile cu straturi superficiale și foarte adânci de pietriș, dar si solurile cu piatră de calcar și clei.
Vârsta medie pentru vițele din podgoria Armailhac este 46 de ani, dar aproape 20% din suprafața totală este ocupată de viță plantată în 1890. Chateau d'Armailhac păstrează vechile metode de control al calității și oferă în prezent unele dintrele cele mai tradiționale și prestigioase vinuri franțuzești din regiunea Bordeaux.
ASPECT: Roșu rubiniu, intens.
MIROS: Buchetul este un spectacol de prospețime, o delectare cu arome de cireșe, coacăze negre, tutun și așchii de stejar nou.
GUST: Lemnul a rotunjit textura cu tușe onctuoase, cremoase, cu note acrișoare echilibrate de dulceața densă din fructe mângâiate de soare. Taninurile oferă un gust final uimitor și persistent.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin cu potențial de învechire, potrivit pentru preparate din carne de vită, miel, pui ori rață la grătar sau la cuptor, carne de vânat (căprioară), preparate din pește, mai ales ton, care îi pune în valoare intensitatea aromelor.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute. Potențial de învechire în sticlă de peste 20 de ani).
428,82 RON Începând cu: 375,22 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Opus One
Opus One - Nappa Valley California red 2018 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2018
REGIUNE / ȚARĂ: NAPA VALLEY - CALIFORNIA / SUA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, PETIT VERDOT, MERLOT, CABERNET FRANC, MALBEC
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. În 1979, doi antreprenorii din industria vinului, baronul Philippe de Rothschild si Robert Mondavi (unul dintre 'artizanii' viticulturii din statul California), au creat împreună un vin nou. Primul vin creat de parteneriatul franco-american a fost comercializat în anul 1984, și de aproape 40 de ani, vinurile Opus One, din Nappa Valley, sunt printre cele mai apreciate din Statele Unite ale Americii.
Anul 2018 a oferit un sezon cu vreme propice viței de vie. La inceputul anului a fost remarcabil de secetos însă natura a echilibrat terroirul cu ploi venite la momentul necesar, chiar înainte de creșterea mugurilor și dezvoltarea vegetației pe butași. Caondițiile foarte bune a permis înflorirea viței, creșterea perfectă a strugurilor ce a oferit o recoltă bună, cu tonaj peste mediu. Recolta a început pe 19 septembrie și a continuat până la data de 25 octombrie.
Cupajul anului 2018 este compus din Cabernet Sauvignon 84%, Petit Verdot 6%, Merlot 5%, Cabernet Franc 4% and Malbec 1%. Aromele somptuoase sunt oferite de calitatea soiurilor și maturarea de 17 luni în butoaie noi din stejar franțuzesc.
ASPECT: Roșu-rubiniu intens, aflat într-un contrast elegant cu eticheta albă, ce prezintă semnăturile creatorilor.
MIROS: Arome abundente de mure, coacăze negre și cireșe negre, urmate de note elegante de violete, piper alb și petale de trandafir.
GUST: Aromele se dezvoltă într-un crescendo de fructe negre proaspete și suculente, cu nuanțe de coajă de portocală, lemn dulce și ciocolată neagră. Taninurile sunt fine, rotunde și combinate cu o aciditate proaspătă, oferind o senzație cremoasă și un final lung, persistent.
ASOCIERE CULINARĂ: O delectare pentru simțuri, o experiență de neuitat în fiecare ediție, savurat simplu sau alături de preparate din carne roșie, în special vită, vițel sau mânzat (coaste, mușchiulet, antricot sau vrăbioară), alte preparate din carne roșie (tartar bogat condimentat sau carpaccio cu rucola, parmezan și roșii uscate), ori friptură la cuptor cu legume și mirodenii. La finalul mesei, îl puteți savura și alături de fructe uscate, alune sau brânzeturi fine.
TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C. (Este recomandată decantarea timp de minimum 45 de minute).
2.926,26 RON Începând cu: 2.560,48 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Morlet Family Vineyards
Morlet - Coeur de Vallee Oakville, Napa Valley Cabernet Sauvignon 2021 - 0.75L, Alc: 15.6%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: OAKVILLE, NAPA VALLEY - CALIFORNIA / SUA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, CABERNET FRANC
VOL. ALC.: 15.6%
VIN ROȘU SEC. Morlet Family Vineyards este o cramă ultra-premium din Napa Valley, California, fondată de cuplul Luc și Jodie Morlet în 2006. Luc provine din familia de viticultori Morlet (Pierre Morlet), cu o tradiție de cinci generații în Franța, regiunea viticolă Champagne.
Morlet Family Vineyards deține și cultivă mai multe podgorii de prestigiu. Una dintre acestea este Cœur de Vallée în Oakville, Napa Valley. Această podgorie achiziționată și dezvoltată din 2015, ce se intinde acum pe 9,7 hectare, este sursa principală pentru cupajele roșii de Cabernet Sauvignon și Cabernet Franc. Solurile din Oakville sunt predominant aluviale, cu un amestec de pietriș, nisip și argilă-lutoasă. Aceste soluri sunt bine drenate, ceea ce este crucial pentru a controla creșterea viguroasă a viței de vie.
Vinificarea are loc în tancuri de inox de capacitate mică și în butoaie de stejar francez (puncheons), permitând o controlare precisă a procesului. Vinurile sunt învechite timp de aproximativ 16-18 luni exclusiv în butoaie de stejar francez noi (sau cu un procent foarte mare de butoaie noi, de până la 85%). Cupajul anului 2021 este obținut din Cabernet Sauvignon 94% și Cabernet Franc 6%.
ASPECT: Roșu rubiniu, cu reflexii violet.
MIROS: Buchet complex și intens de fructe negre coapte (coacăze negre, mure, cireșe amare), note de ciocolată neagră, tutun, cedru, grafit și subtile accente florale (violete).
GUST: Un cupaj din 95% Cabernet și 5% Merlot Plin, concentrat, cu o textură catifelată și taninuri bine integrate. Arome persistente de fructe negre, cafea, anason stelat și o mineralitate fină. Final lung, savuros și elegant.
ASOCIERE CULINARĂ: Carne de vită la cuptor sau la grătar (ribeye, file mignon), miel la cuptor cu ierburi aromatice, vânat cu sosuri bogate, brânzeturi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 60 de minute. Potențial de învechire în sticlă până la 30 de ani).
1.467,49 RON Începând cu: 1.284,05 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Petrolo
Petrolo - Boggina B Trebbiano Toscana IGT bianco 2021 - 0.75L, Alc: 12%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA IGT / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: TREBBIANO
VOL. ALC.: 12%
VIN ALB SEC. Domeniul Petrolo are o istorie bogată, atestată încă din anul 1716, când Marele Duce al Toscanei, Cosimo al III-lea de Medici, a recunoscut zona Val d'Arno di Sopra (unde se află Petrolo) ca fiind deosebit de valoroasă pentru producția de vin și ulei de măsline. Proprietatea aflată în sud-estul zonei actuale Chianti Classico, a fost parte a vechiului domeniu feudal medieval Galatrona, iar turnul Galatrona, construit pe fundații romane, este un simbol al casei italiene.
În anii 1940, proprietatea a fost cumpărată de familia Bazzocchi, care a continuat tradiția viticolă, iar în 1947 Gastone Bazzocchi a plantat o vie istorică pe domeniu. La sfârșitul anilor '80, moșia a fost preluată de Lucia Bazzocchi Sanjust, căreia i s-a alăturat fiul ei, Luca Sanjust. Ei au reorientat producția exclusiv către vinuri de cea mai înaltă calitate. Luca, un fost pictor, a dedicat pasiune și efort pentru a transforma Petrolo într-o cramă de referință pentru regiunea Toscana și lumea vinurilor italiene.
Petrolo Bòggina B 2021 este un vin alb organic, produs 100% din struguri Trebbiano. Vinificarea este ghidată de experiența producătorilor, dar și de contribuția consultanților oenologi Carlo Ferrini și Lucien Le Moine. Strugurii sunt culeși manual în lădițe și selecționați cu mare atenție la cramă. După o presarea delicată a boabelor are loc fermentarea alcoolică în baricuri, cu drojdii native. Maturarea se face după metoda "Sur Lie" (pe drojdii), timp de 15 luni, în butoaie de stejar franțuzesc. În primele luni de maturare, se practică un "batonnage" constant (amestecarea drojdiilor), care se reduce treptat. Până la momentul îmbutelierii vinul este lăsat cu drojdie pentru a oferi o un buchet complex și savuros .
ASPECT: Galben-pai, cu reflexii aurii.
MIROS: Arome proaspete și parfumate de ceară de albine, ierburi picante, flori de portocal și miere. Pot fi sesizate și note de nuci, flori albe, piersici și fum.
GUST: Corpolent, complex și persistent, cu o textură cremoasă și o aciditate vie, echilibrată. Arome de fructe galbene, cu nuanțe savuroase, minerale și de alune de pădure, care se regăsesc într-un final lung.
ASOCIERE CULINARĂ: Se asociază perfect cu preparate din fructe de mare, legume la grătar și pește, dar poate fi savurat și ca aperitiv.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C. (Este recomandată decantarea timp de 60 de minute. Potențial de învechire în sticlă până la 20 de ani).
353,32 RON Începând cu: 309,16 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Chateau Lagrange
Chateau Lagrange - Saint-Julien AOC, Bordeaux 2022 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: SAINT-JULIEN AOC - BORDEAUX / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, PETIT VERDOT
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROȘU SEC. Originile domeniului Château Lagrange se află în Evul Mediu, de unde vine denumirea sa, ”grange” care înseamnă vast / mare, pentru că în acele vremuri pe terenul actual se afla o biserică, un spital, ferme și case. Astăzi, anumite parcele pe care se află viță de vie, încă sunt numite “l’hôpital” (spitalul) și “la chapelle” (la capelă). În secolul al XVIII-lea, familia Branne din Bordeaux, a extins plantațiile și a transformat Lagrange într-unul dintre cele mai apreciate proprietăți din Médoc.
În 1855, în sistemul de clasificare al vinurilor din Bordeaux pentru Expoziția Universală de la Paris, Château Lagrange din Saint-Julien a fost încadrat la categoria Third Growth, iar vinurile produse acolo au rămas un exemplu al echilibrului aromatic. Cu toate că sunt doar trei soiuri principale, acestea ocupă plantația în anumite proporții, în armonie cu natura și oamenii care le îngrijesc anual. Predomină soiul Cabernet Sauvignon, urmat de Merlot și Petit Verdot.
Château Lagrange este vinul principal al domeniului și este produs din struguri cultivați în cele mai vechi plantații. Strugurii sunt vinificați separat în funcție de fiecare parcelă, iar fiecare lot de vin este ales în funcție de soi, vârsta viței de vie, terroir și gradul de coacere a strugurilor. Fermentarea alcoolică are loc după metoda tradițională în cisterne controlate, la temperatura de 26-28°C. timp de 18 până la 25 de zile. Pentru o mai bună extracție a aromelor și a culorii în fiecare zi are loc remontajul vinului - presarea pieliței în interiorul cuvei și recircularea mustului la suprafață. Soiurile sunt maturate 21 de luni (inclusiv în 60% butoaie noi din stejar). . În final vinurile sunt purificate cu albuș de ou proaspăt și cupajate în proporția: 86% Cabernet Sauvignon, 12% Merlot și 2% Petit Verdot. După cupajare vinul este îmbuteliat.
ASPECT: Roșu rubiniu intens, cu reflexii violacee, opac.
MIROS: Arome complexe de fructe negre (coacăze negre, cireșe amare), note lemnoase fine de cedru și o notă de ierburi uscate, pământii. Buchetul oferă și subtile accente de condimente dulci și tutun.
GUST: Plin și catifelat, cu taninuri ferme dar bine integrate. Predomină aromele de fructe negre coapte, completate de note minerale și o ușoară tentă de ciocolată neagră. Final lung, persistent, cu o aciditate echilibrată.
ASOCIERE CULINARĂ: Carne roșie la grătar (vită, miel), vânat, brânzeturi maturate, preparate cu sosuri bogate pe bază de ciuperci.
TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C. (Este recomandată decantarea timp de 60 de minute. Potențial de învechire în sticlă până la 25 de ani).
407,53 RON Începând cu: 356,59 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Baron Philippe de Rothschild
Almaviva - Puente Alto, Central Valley, rosu Chile 2022 - 0.75L, Alc: 15%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: VALLE CENTRAL / CHILE
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, CARMENERE, CABERNET FRANC, PETIT VERDOT
VOL. ALC.: 15%
VIN ROȘU SEC. Brand-ul Almaviva este rezultatul unui parteneriat încheiat în 1997 între baronesa Philippine de Rothschild, Președintele consiliului Baron Philippe de Rothschild SA din Franța și Eduardo Guilisasti Tagle, Președintele companiei Viña Concha y Toro S.A din Chile. Rezultatul parteneriatului franco-chilian este un vin excepțional denumit Almaviva, după contele Almaviva, eroul din „Nunta lui Figaro”, faimoasa piesă a lui Beaumarchais.
Culturile de vie se află în Chile, la cea mai mare altitudine din Valea Centrală, în Puente Alto, o porțiune de teren cunoscută de peste 20 de ani pentru condițiile bune oferite soiului Cabernet Sauvignon. Solul din Puente Alto este bogat în piatră mare, nisip și argilă. Toate aceste straturi permit rădăcinilor să tragă apă din belșug (cu pH redus) și minerale pentru cele cinci soiuri de struguri roșii.
Almaviva Puente Alto 2022 este un cupaj complex din patru soiuri cu origini franțuzești (Cabernet Sauvignon 72%, Carmenere 23%, Cabernet Franc 4%, Petit Verdot 1%). Vinul este maturat timp de 20 luni în butoaie noi și butoaie asezonate din stejar franțuzesc.
ASPECT: Roșu intens, aproape opac, cu reflexii violacee.
MIROS: Arome complexe și intense de fructe negre (coacăze, mure, cireșe negre), note de cedru, tutun, ciocolată neagră, mentă proaspătă și condimente dulci (vanilie, cuișoare). De asemenea, se pot simți note subtile de grafit și pământ reavăn.
GUST: Corp plin, opulent, cu o textură catifelată și taninuri fine, dar structurate. Gustul reproduce aromele percepute la miros, cu o explozie de fructe negre coapte, integrate perfect cu note de stejar, ciocolată și condimente. Aciditate echilibrată, care conferă prospețime și un final lung, persistent și elegant, cu o notă minerală distinctă.
ASOCIERE CULINARĂ: Preparate complexe din carne roșie, precum antricot de vită la grătar, friptură de miel cu ierburi aromatice, vânat sau brânzeturi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de minimum 60 de minute).
1.141,27 RON Începând cu: 998,61 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Chateau Haut-Bages Liberal
Chateau Haut-Bages Liberal - Pauillac AOC, Grand Cru Classe BIO 2022 - 0.75L, Alc: 13.9%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: PAUILLAC AOC - BORDEAUX / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT
VOL. ALC.: 13.9%
VIN ROȘU SEC. Château Haut-Bages Libéral face parte din clasificarea de calitate Fifth Growth (5ème Cru), din anul 1855, când a fost înființat acest sistem la cererea lui Napoleon al III-lea cu ocazia faimoasei expoziții universale de la Paris.
Domeniul și-a schimbat proprietarii de mai multe ori de-a lungul istoriei sale. Cu toate acestea, schimbările de proprietari au marcat adesea și începutul unor noi ere de investiții și renovare, precum sosirea familiei Cruse în anii 1960 și, mai ales, a familiei Merlaut-Villars în 1983. Pe cele 30 de hectare ale podgoriei Haut-Bages Libéral, solul cu straturi adânci de nisip, pietriș, argilă şi calcar, bogat în apă şi lumină naturală, cu microclimat oferit de râul Gironde, hrănește cele mai bune soiuri roşii din Franța. Vinurile Château Haut-Bages Libéral dețin certificare organică și biodinamică (Demeter).
Vinul anului 2022 este obținut prin vinificarea separată ținând cont de fiecare porțiune sau parcelă de podgorie. Strugurii sunt macerați la temperatura de 20°C timp de 24 de zile, cu adăugarea unui gaz neutru pentru a stimula extracția aromelor și a culorii. Mustuiala este presată vertical și vinificată clasic având următoarele proporții: 87% Cabernet Sauvignon și 13% Merlot. Vinul este maturat timp de 16 luni în butoaie noi din stejar, butoaie de un singur vin, în cuve ovale și în amfore din ciment.
ASPECT: Un roșu-purpuriu intens și profund, aproape opac, cu reflexii violet.
MIROS: La prima abordare, nasul este puternic și complex, dominat de fructe negre proaspete: coacăze negre coapte, mure suculente și vișine negre. Acestea sunt acompaniate de note tipice de grafit, caracteristice terroir-ului de Pauillac. Pe măsură ce se deschide, apar accente florale delicate de violete, urmate de note secundare de la maturarea în baric: vanilie subtilă, cuișoare, lemn dulce și o notă discretă de fum sau pâine prăjită.
GUST: Pe papilele gustative este amplu și generos, cu aceleași arome din buchet. Robust, cu o concentrație remarcabilă de fructe negre, în special coacăze negre. Taninurile prezente au o paletă de intensitate, de la cei puternici, la cei fini, moi și difuzi, ceea ce indică o bună coacere a strugurilor și un potențial excelent de învechire.
ASOCIERE CULINARĂ: Savuros la mesele cu antricot de vită la grătar, mușchi de vită Wellington, coaste de vită gătite lent, cotlete de miel la cuptor cu ierburi aromatice, rasol de miel sau vânat: mistreț la proțap, căprioară cu sos de fructe de pădure. Pentru degustările cu brânzeturi este recomandat alături de Cheddar vechi, Gouda maturată, ori alte specialități tari din lapte de oaie.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
334,93 RON Începând cu: 293,06 RON+ 0,50 RON garanție SGR
TRANSPORT GRATUIT
în București și județul Ilfov
100% GARANTAT
importatori oficiali de bauturi fine
RETUR
garantăm returnarea imediată a banilor