Originara din Spania si Portugalia, Sangria este o bautura alcoolica fructata si racoritoare de un rosu aprins care te cucereste de la prima vedere. Despre cei care adora amestecul de vin cu fructe, mirodenii si coniac se spune ca au "sangre caliente" si ca le place sa isi savureze bautura in zilele fierbinti de vara, cand totul se topeste in jur.
Daca si tie iti place aceasta licoare parfumata de un rosu sangeriu si vrei sa o imparti cu prietenii, iti propunem cateva retete diversificate pe care sa le prepari rapid si foarte simplu!
Classic Sangria
Daca nu ai mai facut o sangria pana acum, cel mai bine ar fi sa incepi cu varianta clasica. Reteta este foarte simpla, proaspata si delicioasa, prin urmare iti va fi foarte usor sa faci fel de fel de combinatii pentru a-ti pune amprenta pe aceasta bautura.
Ai nevoie de:
- 3 sferturi cani de vin rosu sec;
- 1 lingurita de zahar;
- sucul stors de la o portocala;
- sucul stors de la o lamaie;
- 1 portocala taiata in fasii subtiri;
- 1 lamaie taiata fasii subtiri;
- 2 piersici taiate bucati;
- 1 cana apa minerala;
- cateva boabe de struguri.
Intr-o carafa, combina toate ingredientele in afara de apa minerala si amesteca bine cu o lingura de lemn cu coada lunga. Lasa vasul la frigider peste noapte. Inainte de consum, nu uita sa adaugi apa minerala si gheata, dupa gust.
Sparkling Rose Sangria
Daca iti place combinatia dintre capsuni, zmeura si vin rose, aceasta reteta ti se va parea absolut delicioasa. Pe langa faptul ca se face foarte repede, te vei bucura de o bautura cu un aspect placut, care va incanta privirile tuturor.
Ai nevoie de:
- 1 masura de apa;
- 4 masuri de capsuni feliate;
- 1/4 masura de zahar;
- 1 sticla de vin rose sec;
- 10 ml de votca;
- 20 ml apa minerala;
- cateva boabe de zmeura pentru decor.
Adauga apa, doua masuri de capsune si zaharul intr-o cratita la foc mediu. Dupa cateva minute de fierbere, vei obtine un sos de capsuni delicios pe care poti sa il mai pasezi pentru a fi foarte fin. Dupa ce s-a racit, strecoara-l printr-o sita fina si toarna-l intr-o carafa. Adauga vinul, votca si restul de capsune feliate, adauga apa minerala si orneaza cu zmeura. Vei obtine o Sangria rose incredibil de gustoasa!
Fruity Sangria
In aceasta reteta poti adauga mai multe fructe fata de cea originala, astfel ca vei obtine o bautura cu aroma intens fructata, care va fi pe placul tuturor. Totodata, poti inlocui vinul rosu cu cel alb, pentru a obtine un contrast vizual puternic.
Ai nevoie de:
- 150 ml vin alb;
- 30 ml brandy;
- 3 capsune taiate felii;
- 1 piersica taiata felii;
- cateva boabe de zmeura si merisoare.
Amesteca toate ingredientele intr-un pahar de vin, adauga cateva cuburi de gheata si voila, ai o sangria perfecta! Aceasta reteta este doar pentru o portie, insa tu o poti multiplica in cate pahare vrei, in functie de numarul celor care vor gusta din bautura pregatita de tine.
Dupa cum vezi, Sangria este o bautura foarte versatila, cu retete ofertante, care iti permit sa iti folosesti imaginatia. Daca iti place sa descoperi noi arome in bauturile tale preferate, poti chiar tu sa inventezi o noua reteta de Sangria care va fi degustata cu drag de cei pe care ii inviti la masa. Singura regula pe care trebuie sa o respecti este ca aceasta bautura delicioasa se bea rece, mai ales in timpul verii!