Dintre toate bauturile care au "gust" de vara, Mojito este cea mai apreciata in randul cunoscatorilor. Nimic nu se compara cu placerea de a te rasfata cu un Mojito rece si cu multa gheata intr-o zi fierbinte de vara cand tot ce iti doresti este sa fii pe o plaja exotica sau cel putin la o piscina si sa te lasi mangaiat de razele calde ale soarelui.
Unde mai pui ca Mojito e unul dintre cele mai „instagramabile” cocktail-uri realizate vreodata? Contrastul dintre verdele menta si licoarea magica de un alb sidefat dat de combinatia dintre cuburile de gheata, rom si zahar este absolut divin. De la preparare pana la servire totul il face sa fie numai bun de savurat in zilele si noptile lungi de vara, acompaniate de o rumba "caliente".
Cum a aparut aceasta bautura savuroasa?
Se pare ca Mojito isi are originea in Cuba si a devenit popular la sfarsitul anilor 1800, cand sclavii adusi sa lucreze pe plantatiile de trestie de zahar din Cuba au inceput sa il prepare. Cuvantul "mojo" care deriva din Mojito inseamna "vraja", astfel ca oricine i-ar fi pus acest nume a fost cu siguranta vrajit de savoarea lui incontestabila. Ani mai tarziu, bautura a devenit cunoscuta gratie faptului ca a fost incercata de celebritati precum Brigitte Bardot si Ernest Hemingway.
Reteta clasica
Astazi, exista multe retete dupa care se poate prepara un Mojito, insa reteta clasica ramane de departe cea mai savuroasa. Un cocktail clasic are urmatoarele ingrediente: 50 ml rom, gheata, cateva frunze de menta, 2 lingurite de zahar, 25 ml apa minerala si o jumatate de lime.
Cum se prepara un Mojito?
- Alege un pahar mare in care amesteci zeama de la o jumatate de lime si cele doua lingurite de zahar;
- Adauga gheata zdrobita pentru a nu lasa aromele amestecului sa se evapore;
- Rupe in doua frunzele de menta, adauga-le in pahar si amesteca usor;
- Toarna cei 50 ml de rom;
- Umple paharul cu gheata si adauga putina apa minerala pentru un efect efervescent.
Retete alternative
Exista zeci de retete ale acestei bauturi pe care le poti incerca si tu acasa ori de cate ori simti nevoia sa bei cu familia sau prietenii ceva racoritor si incredibil de bun. Noi iti propunem doar cateva dintre remake-urile Mojito-ului!
Mojito cu mure si busuioc
- cateva mure coapte;
- cateva frunzulite de busuioc;
- 1 lingurita zahar brun;
- jumatate de lime taiat cubulete;
- 50 ml rom;
- gheata;
- 60 ml apa minerala.
Combina intr-un pahar inalt bucatelele de lime, murele si zaharul si amesteca energic. Adauga busuiocul si amesteca din nou ca aroma sa se infuzeze. Toarna romul, adauga gheata si cei 60 ml de apa minerala. Decoreaza paharul cu mure si busuioc.
Mojito cu lapte de cocos
- 50 ml lapte de cocos;
- cateva frunze de menta proaspata;
- jumatate de lingurita de zahar brun;
- 1 lime taiat cubulete;
- 50 ml rom;
- 20 ml apa minerala.
Amesteca frunzele de menta, cuburile de lime si zaharul intr-un pahar inalt. Adauga romul si laptele de cocos si amesteca din nou. La final, adauga gheata si apa minerala. Combinatia dintre cocos si rom te va trimite direct cu gandul la o plaja din America Centrala.
Cat costa sa prepari un Mojito acasa?
Daca la terasele restaurantelor un astfel de cocktail te poate costa peste 25 de Lei, acasa nu ai nevoie de foarte multi bani pentru a prepara nu unul, ci chiar mai multe pahare cu Mojito. Asigura-te ca ai un rom de calitate pe care il poti comanda direct de pe site-ul nostru, iar restul ingredientelor cu siguranta le gasesti in frigider.
Totodata, in magazinul nostru online vei gasi si Bacardi Mojito, cocktail-ul tau preferat atunci cand nu mai ai timp sa cauti menta si sa storci lime in timpul petrecerii. Nu trebuie decat sa scoti cuburile de gheata din congelator si sa pregatesti paharele si vei deveni cel mai apreciat barman intre prieteni. Esti gata de distractie?