Daca vrei sa inveti cum se prepara puiul cu bere, ai ajuns unde trebuie! In cele ce urmeaza, ti-am pregatit 3 retete simple si delicioase, pe care trebuie sa le incerci cu prima ocazie!
Astfel, iata care sunt ingredientele de care ai nevoie si pasii pe care trebuie sa ii urmezi atunci cand vrei sa savurezi pui cu bere la cuptor, gatit la tigaie si chiar pui pe doza de bere!
Friptura de pui cu bere la tigaie
Ingrediente:
- 1 kg carne de pui;
- 250 ml de bere;
- 50 ml ulei de floarea soarelui;
- Condimente granulate;
- Boia dulce;
- Sare;
- Piper.
Reteta:
Reteta este extrem de simpla, iar rezultatul delicios! Nu trebuie decat sa urmezi acesti pasi. Carnea de pui se spala si se curata corespunzator. Dupa aceea, se unge cu sare, piper, boia si condimente granulate, cu putin ulei si se lasa la rece pentru 30 de minute. Urmeaza sa incingi uleiul intr-o tigaie, dupa care sa adaugi bucatile de pui pe care sa le prajesti pe ambele parti.
Dupa aproximativ 15 minute, se adauga berea cate putin pana in momentul in care observi ca puiul s-a fragezit, iar carnea a capatat un aspect rumenit. Acum bucatele sunt gata si pot fi savurate cu garnitura pe care o preferi!
Pui cu bere la cuptor
Ingrediente:
- 6 pulpe de pui;
- 1 litru de bere;
- 2 catei de usturoi;
- Ulei de masline;
- Piper;
- Sare;
- Boia dulce;
- Rozmarin.
Reteta:
Poate ca va dura mai mult sa pregatesti aceasta reteta decat cea de pui la tigaie, dar rezultatul va fi fermecator. Copanelele aurii si fragede vor capata o suculenta delicioasa datorita berii pe care o vei folosi. Iata cum trebuie sa procedezi!
Dupa ce ai asezat pulpele de pui intr-un vas termorezistent, vei turna peste acestea ulei de masline, jumatate din sticla de bere si vei condimenta cu sare, piper, boia dulce si rozmarin. Dupa ce ai adaugat cateii de usturoi, acoperi carnea cu o folie de aluminiu.
Pune totul la cuptor la 200 de grade pentru 20 de minute. Cand se scurge acest timp, scoti folia si lasi puiul la rumenit cat consideri ca este nevoie. In general, sunt suficiente cate 10 minute pe fiecare parte. Rezultatul este incredibil!
Daca vrei ca sosul sa iasa mai gros, poti inlocui uleiul cu unt. De asemenea, exista persoane care prefera sa adauge si o lingurita de suc de lamaie sau portocale. Poti incerca si aceasta varianta pentru a varia reteta pregatita!
Pui pe doza de bere
Ingrediente:
- 1 pui intreg;
- 1 doza de bere;
- Coaja de la un sfert de lamaie;
- 1 catel de usturoi;
- Ulei de masline;
- Sare;
- Piper;
- Rozmarin;
- Cimbru.
Reteta:
Aceasta reteta este delicioasa si te va ajuta sa iti impresionezi oaspetii. Iata ce trebuie sa faci! Dupa ce ai golit jumatate din doza de bere, vei introduce in aceasta usturoiul, rozmarinul, coaja de lamaie si cimbru. Intre timp, cuptorul trebuie incalzit la 180 de grade.
Inainte sa condimentezi puiul si sa il ungi cu ulei, acesta trebuie uscat cu un prosop de hartie. Abia dupa ce ai indeplinit acesti pasi, poti introduce doza de bere in cavitatea puiului. Asaza cutia cu puiul pe o tava de cuptor in care ai pus folie de aluminiu si lasa totul sa se gateasca pentru 1 ora si 20 de minute. Ocazional, poti folosi grasimea din tava pentru a unge pielea puiului. Savureaza preparatul obtinut alaturi de garnitura ta preferata!