Cand iti propui sa organizezi petrecerea secolului, sau macar una de care invitatii sa vorbeasca mult timp de acum inainte, este musai sa nu uiti de un "invitat" cu adevarat special. Este vorba de Jagermeister, sau Iagar, bautura ce contine reteta secreta pentru un party de zile mari!
Jagermeister este un lichior dulce, compus din ierburi, plante si ingrediente naturale, 100% vegan, fiind una dintre cele mai populare bauturi alcoolice consumate la petreceri din intreaga lume. Jagermeister, prescurtat si Jager sau chiar Iagar, iti va cuceri invitatii si va adauga un plus de farmec petrecerii pe care ai pregatit-o!
Jagermeister sau Iagar – bautura ce contine ingrediente secrete
Inventata in Wolfenbüttel, Germania, in anul 1934, de catre Curt Mast, bautura a fost lansata pe scara larga abia in anii 1950. Exista mai multe mituri urbane legate de lichiorul pe care intreaga lume il indrageste, precum cel referitor la originea sa ori mitul despre ingredientele pe care bautura le contine.
De exemplu, pentru o perioada, s-a considerat ca Jagermeister a fost inventat intr-o fabrica de otet, insa acest lucru nu este adevarat. Totusi, se spune ca, in trecutul indepartat, cladirea in care Mast a creat Jagermeister a fost folosita ca fabrica de otet. Este posibil ca acest lucru sa fi dus la confuzie si la raspandirea mitului legat de locul in care a fost descoperita reteta Jagermeister.
Alt mit urban este cel care sustine ca „Iagar este bautura ce contine sange de caprioara”. Bineinteles ca nici acest lucru nu este adevarat. Lichiorul german este produs dintr-un amestec de 56 de ierburi, radacini, fructe si alte ingrediente naturale. Mai mult, reteta descoperita de Curt Mast a fost si ramane strict secreta.
Numele Jagermeister inseamna „maestru vanator” in limba germana, iar eticheta prezenta pe sticla infatiseaza un cerb. In ciuda acestor aspecte, bautura nu contine sange sau alte ingrediente animale. Asadar, si acest mit legat de lichiorul german este demontat.
Totusi, este interesant de amintit faptul ca producerea bauturii dureaza aproximativ un an. Intregul proces incepe prin macerarea celor 56 de plante in alcool de cereale pentru cateva zile. Dupa ce lichidul este distilat, acesta este amestecat cu apa si sirop de zahar si lasat sa se maturizeze in butoaie de stejar.
Procesul dureaza cel putin un an si este extrem de important, deoarece doar astfel bautura dobandeste gustul si aroma specifica. Mai apoi, bautura este filtrata si imbuteliata in sticle brune speciale, al caror scop este de a proteja lichidul de lumina soarelui si de alte influente exterioare.
Jagermeister – "invitatul" special la orice party
Exista mai multe motive pentru care Jagermeister este una dintre cele mai populare alegeri cand vine vorba de organizarea unor petreceri. Pentru inceput, trebuie amintit ca lichiorul poate fi consumat atat simplu, cat si folosit ca ingredient in numeroase cocktailuri. Un exemplu in aceasta directie este Jager Bomb, bautura care combina Jagermeister cu un energizant.
De asemenea, sticla de Jagermeister, care este prevazuta cu un dop special, poate fi transformata intr-un dispozitiv pentru a servi bautura mai usor la petreceri. Asadar, daca vrei sa incingi atmosfera la urmatorul eveniment pe care il organizezi, nu uita sa ai la indemana si cateva sticle de Jagermeister!