Daca vrei sa impresionezi pe cineva cu o cina delicioasa sau vrei doar sa te rasfeti cu o masa gustoasa, trebuie sa inveti cum sa prepari creveti la tigaie cu vin. Pe cat de simpla, pe atat de savuroasa, aceasta reteta va „da pe spate” orice oaspete!
Dupa cum vei observa, nu iti trebuie foarte multe ingrediente pentru a pregăti creveti la tigaie cu vin si nici nu va trebui sa petreci foarte mult timp in bucatarie. Dar sa o luam cu inceputul... iata care sunt ingredientele de care vei avea nevoie!
Ingrediente:
-
500 g creveti prefierti, curatati;
-
200 ml vin alb (aproximativ un pahar);
-
3-4 catei de usturoi;
-
1-2 lamai;
-
1 ardei iute;
-
1/2 legatura de patrunjel verde;
-
3-4 linguri de ulei (pot fi inlocuite cu 2 lingurite de unt);
-
Sare si piper.
Poti achizitiona creveti congelati din comert. Multe hipermarketuri au oferte la raionul de fructe de mare, ceea ce inseamna ca pregatirea unei retete de creveti la tigaie cu vin nu va fi deloc costisitoare. Poti opta pentru creveti micuti, de 4-5 cm, dar trebuie sa tii cont de faptul ca acestia se vor micsora putin in momentul in care ii pui la fiert.
Inainte de a-i gati, este recomandat sa ii lasi intr-un bol cu apa rece pentru aproximativ doua ore. Este recomandat sa folosesti ulei de masline, insa acest aspect nu este obligatoriu din moment ce rezultatul final va fi la fel de gustos indiferent de tipul de ulei folosit.
Decorticarea crevetilor este mult mai simplu de executat decat de explicat. Dupa ce ai indepartat capul acestora, apuci cu degetele carapacea de la mijlocul abdomenului si o desprinzi. Nu mai ramane decat sa dai la o parte piciorusele si, in final, sa le tai coada.
Mod de preparare
Acum ca am ajuns la reteta propriu-zisa, lucrurile sunt foarte simple. Iata care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru a prepara creveti la tigaie cu vin!
-
Tai marunt cateii de usturoi si ardeiul iute.
-
Le pui in uleiul incins intr-o tigaie. Focul trebuie pastrat mic spre moderat pentru a nu arde usturoiul.
-
In cateva minute, dupa ce usturoiul s-a calit, poti adauga crevetii.
-
Varsa 200 ml de vin alb.
-
Lasa la fiert pentru zece minute.
-
Adauga sucul unei lamai si opreste focul.
-
La final, adauga patrunjelul tocat si condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
Crevetii se servesc fierbinti. Ii poti savura simplu sau alaturi de o portie de paste, orez, cous-cous. De asemenea, aceasta reteta se potriveste de minune cu cateva felii de paine prajita. O alta varianta de servire este alaturi de cartofi dulci, prajiti sau in varianta piure.
Ce tip de vin folosesti?
Atunci cand gatesti peste sau fructe de mare, este recomandat sa optezi pentru un vin alb sec, cu continut redus de alcool, cum ar fi Pinot Grigio, sau pentru unul usor acidulat, precum Sauvignon Blanc. Insa bucatarii de succes stiu ca regulile exista pentru a fi incalcate – descopera colectia de vinuri albe ale magazinului nostru online si experimenteaza pana gasesti combinatia care ti se potriveste!