Absint, bautura controversata care iti ofera experiente unice. Totul despre „zana verde”!

Absint, bautura controversata care iti ofera experiente unice. Totul despre „zana verde”!

vineri, 3 septembrie 2021 17:54:35 Europe/Bucharest

Creat in anul 1700 in Elvetia, absintul este o bautura cu o istorie tumultoasa. Incadrat in categoria de halucinogene pentru o perioada, preferatul marilor artisti din secolul al XIX-lea si al XX-lea, acest lichior fascinant este 100% legal in momentul de fata.

 

Despre absint, bautura preferata a artistilor, scriitorul Oscar Wilde a spus ca „Dupa primul pahar, vezi lucrurile cum ai vrea sa fie. Dupa al doilea, vezi lucrurile asa cum nu sunt. La sfarsit, vezi lucrurile asa cum sunt si asta este cel mai rau lucru din lume.” Alti bautori celebri de absint au fost Pablo Picasso si Vincent Van Gogh, care pictau folosind culorile antigelului, dar si scriitori faimosi, precum Charles Baudlaire, Ernest Hemingway sau Guy de Maupassant.

 

„Zana verde”: scurt istoric

 

Bautura care a fost denumita „zana verde” a fost initial destinata medicinei. Un secol mai tarziu, s-a descoperit ca aceasta nu are proprietati curative, ceea ce nu a oprit consumul lichiorului obtinut din pelin. De altfel, in anii 1860, francezii consumau atat de mult absint, incat ora cinci era denumita „ora verde”.

 

Abia in anul 1915, a fost promulgata o lege conform careia absintul era considerat un drog psihoactiv, care poate crea dependenta. Din fericire, aceasta restrictie nu mai este valabila de mult timp in majoritatea tarilor. Totusi, daca vrei sa stii care este statutul legal al consumului de absint in diferite tari de pe mapamond, poti consulta acest site: allthingsabsinthe.com/absinthelaw.html.

 

Ce contine absintul?

 

Aceasta bautura contine trei ierburi esentiale: anason si chimen (care ofera culoarea verde, albastra sau alba tariei, precum si aroma de lemn dulce) si pelin (ingredientul responsabil de gustul amar).

 

Efectele psihedelice asociate cu absintul sunt cauzate de tujonul din pelin. Diferite sortimente ale bauturii au diferite niveluri de tujon, un aspect la care trebuie sa fii foarte atent cand achizitionezi acest tip de alcool.

 

Cum se bea absintul?

 

Majoritatea persoanelor din ziua de azi savureaza ocazional un shot de absint. Desi fiecare este liber sa faca ce doreste, trebuie sa stii ca majoritatea iubitorilor de absint aveau o metoda aparte de a consuma aceasta bautura.

 

Francezii puneau o cantitate mica de absint intr-un pahar. Apoi, pe o lingura perforata, asezau un cub de zahar peste care picurau apa rece pana cand acesta se dizolva in pahar. Dupa cum observi, pentru a savura aceasta bautura, trebuia sa participi la un adevarat ritual.

 

Tehnica nu s-a schimbat foarte mult daca te gandesti ca, in anumite baruri, peste cubul de zahar se toarna absint si i se da foc, inainte de a turna apa. Si aceasta metoda de servire (pe care o poti repeta si tu, insa cu foarte mare atentie) se aseamana tot cu un ritual, aspect care indica misterul din jurul absintului.

 

Poti prepara cocktailuri cu absint acasa?

 

Bineinteles ca exista si cocktailuri cu absint care sunt simplu de preparat acasa. Acestea reprezinta solutia perfecta pentru cei care vor sa se bucure de aceasta bautura, insa nu suporta gustul amar de absint.

 

Cea mai populara varianta este reprezentata de combinatia dintre 25 ml de absint, 30 ml de suc de lamaie si doua lingurite de miere. De asemenea, poti prepara bautura cunoscuta drept „Hallucinogen Ice-cream”, in care amesteci 40 ml de absint, 200 ml de suc de portocale si 40 de grame din inghetata ta preferata.

 

In momentul de fata, nu poti cumpara absint din supermarketurile din Romania, insa noi ti-am pregatit o gama variata, unde vei descoperi diferite sortimente de absint. Livrarea este rapida, iar, daca locuiesti in Bucuresti sau in judetul Ilfov, complet gratuita!

Postat în News De:
Denisa Denisa

Acest site web utilizează Cookie-uri

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de social media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, împărtășim informații despre utilizarea site-ului nostru cu partenerii noștri de socializare, publicitate și analiză, care îl pot combina cu alte informații pe care le-ați furnizat-o sau pe care le-au colectat din utilizarea serviciilor lor. Sunteți de acord cu cookie-urile noastre dacă continuați să utilizați site-ul nostru web.

Mai multe detalii

Loghează-te cu email

Ați uitat parola?

Nu ai incă cont? Creare Cont

Ați uitat parola?

Introduceți-vă adresa de e-mail mai jos. Veți primi o legătură de resetare a parolei.

Creează un cont

  • Sunt de acord cu prelucrarea de către operator a datelor mele cu caracter personal privind adresa de email, nume, prenume, nr. telefon, în scop de marketing direct, respectiv pentru a primi în continuare ofertele operatorului privind serviciile și produsele puse la dispoziție. Datele dvs. sunt procesate în siguranță. Pentru detalii legate de politicile noastre și drepturile dvs. privind prelucrarea datelor cu caracter personal accesați Politica de Confidențialitate. Temeiul prelucrării datelor este consimțământul iar durata prelucrării este întreaga perioadă a existenței acestuia. Consimțământul va putea fi retras prin accesarea link-ului de Dezabonare prezent în newsletter sau prin debifarea căsuței site Newsletter, prezente în contul de utilizator care va avea ca și consecință încetarea prelucrării.

    [Afișare]

Sunt de acord Termenii si Condițiile site-ului și cu prelucrarea datelor mele cu caracter personal în vederea plasării comenzii și creării opționale a contului, dacă s-a selectat opțiunea. Temeiul prelucrării îl reprezintă obligația contractuală, în scopul livrării produselor comandate, durata prelucrării fiind perioada termenului de prescripție de 3 ani de la plasarea comenzii. În măsura în care nu sunteți de acord cu prelucrarea datelor dvs, vă informăm că nu vom putea livra produsele comandate. Drepturile dvs. în calitate de persoană vizată sunt garantate prin Politica de Confidențialitate.

[Afișare]

Ești deja utilizator?

  • Ce este asta?