- Pagina Principală /
- Averesti - Nativus Busuioaca de Averesti DOC, demidulce 2023 - 0.75L, Alc: 12%
- Pagina Principală /
- Averesti - Nativus Busuioaca de Averesti DOC, demidulce 2023 - 0.75L, Alc: 12%
Averesti - Nativus Busuioaca de Averesti DOC, demidulce 2023 - 0.75L, Alc: 12%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD HUŞI - MOLDOVA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: BUSUIOACA DE BOHOTIN
VOL. ALC.: 12%
VIN ROSE DEMIDULCE. În partea de nord-est a României, pe pământul scăldat de soare se află culturile de struguri ale podgoriei Huşi. În acelaşi loc se află Centrul Viticol Avereşti, unde se produc unele dintre cele mai bune vinuri din regiunea Moldova. În această parte a ţării, prin locurile civilizaţiei străvechi Cucuteni, viţa de vie se cultivă de mii de ani.
În 1874, boierul Ştefan Negruzzi şi oenologul francez René Faure au aplicat primele practici ale viticulturii moderne. Talentatului oenolog francez i se datorează renaşterea soiurilor româneşti Zghihară şi Busuioacă, dar şi primele plantaţii ale soiurilor Merlot, Cabernet şi Aligote, aduse din regiunile viticole ale Franței.
După ce strugurii sunt recoltați manual, sortați și desciorchinați fără zdrobire. Boabele de struguri sunt răcite la o temperatură de 10°C. apoi introduse la macerat în presă timp de 6-8 ore. Ciclul de presare scurtă și presiune joasă este urmată de limpezirea mustului prin decantarea gravitațională. În ultima fază mustul este fermentat în cisterne din oțel inoxidabil cu temperatură controlată.
ASPECT: Roz-somon. Limpede.
MIROS: Un rose pentru zilele calde de vară în care aduce energia și prospețimea aromelor de trandafir și busuioc verde.
GUST: Pe papile își păstrează aromele și le oferă intensitate. Trandafirul și ierburile proaspete sunt completate de citrice pentru un gust final savuros, acidulat, cu persistență medie.
ASOCIERE CULINARĂ: Răcoritor și savuros, fie că este servit între mese sau cu desert dulce-acrișor.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
Soi strugure | Busuioaca |
---|---|
Ţara de Origine | Romania |
Regiune | Husi - Moldova |
Tip ambalaj | Sticla |
Brand | Averesti |
An productie | 2023 |
Culoare | Vin rose |
Tip dulce | Demidulce |
Alcool | 12.0% |
Litraj | 0,75L |
Ingrediente | Vin linistit rose din soiul / soiurile de struguri Busuioaca. |
Alergeni | Contine sulfiti. |
Atentionari speciale | Consumati cu moderatie, alcoolul dauneaza grav sanatatii. Nerecomandat femeilor insarcinate. Este interzisa vanzarea catre persoanele cu varsta sub 18 ani. |
Energie | 356 kJ |
Energie | 85 Kcal |
*informatii nutritionale la 100 ml
Clienţii au achiziţionat şi
-
Legendary Dracula
Principe Dracula - Busuioaca de Bohotin DOC, demidulce 2022 - 0.75L, Alc: 12.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD HUȘI - MOLDOVA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: BUSUIOACĂ DE BOHOTIN
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ROSE DEMIDULCE. Produs de Legendary Dracula, Legend of Dracula Sauvignon Blanc este obținut 100% din struguri vinificați clasic în podgoria din Huși, Moldova. În partea de nord-est a României, pe pământul scăldat de soare, prin locurile civilizaţiei străvechi Cucuteni, se află și viţa de vie, cu tradiție ce se întinde pe mii de ani.
Vinurile de pe pământul Moldovei sunt apreciate de sute de ani. Însuși Dimitrie Cantemir, a scris în lucrarea sa ''Descriptio Moldaviae'', faptul că vinurile Moldovei, sunt mai bune decât alte vinuri europene și chiar decât cele din regiunea viticolă Tokaj, din Ungaria.
Printre soiurile cultivate în Podgoria Huşi sunt Zghihara de Huși, Busuioaca de Bohotin, Feteasca Regală, Feteasca Albă, Aligote, Sauvignon Blanc, Traminer şi Cabernet Sauvignon.
ASPECT: Roz intens.
MIROS: Buchet armonios cu aromă dominantă de trandafir și o notă de busuioc.
GUST: Foarte fructat, aduce gustul pe pară coaptă pe papile, și se păstrează notele florale, ce evoluează mai clar spre trandafir roșu. Postgust lung și aromat.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru mesele cu preparate condimentate și desert cu prăjituri dulci-acrișoare.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
60,50 RON Începând cu: 54,45 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Casal Garcia
Casal Garcia - Vinho Rose, demidulce - 0.75L, Alc: 9.5%
REGIUNE / ȚARĂ: PORTUGALIA
SOIUL / SOIURILE: TOURIGA NACIONAL, SOUSÃO, SYRAH, TINTA RORIZ
VOL. ALC.: 9.5%
VIN ALB DEMIDULCE. Casal Garcia îți are începuturile în 1939, în Portugalia, atunci când vinifcatorul francez Eugène Hélisse se afla într-o calatorie cu trenul din Douro în Porto. Pe drum acesta a fost atras de podgoriile unice, aflate în Quinta da Aveleda, deținute Roberto Guedes. Eugène s-a angajat la podgoria Aveleda și, pentru a oferi un design unic sticlelor de vin, obișnuia să le înfășoare în batiste de dantelă, un element prezent și astăzi pe etichetele brandului portughez. Numele cramei a fost dat de îngrijitorii podgoriei, care se numeau Casal Garcia.
Podgoriile Casal Garcia se păstrează în regiunea viticolă Vinho Verde, în limitele micului oraș portughez Penafiel, ce găzduiește un areal dedicat oenoturismului, Quinta da Aveleda. Podgoriile înconjurate de grădini și multe alte atracții, oferă numeroase soiuri de struguri specifici Portugaliei.
După ce sunt aduși la centru de vinificare din Aveleda, strugurii sunt presați ușor, apoi fermentați alcoolic la temperaturi cuprinse între 16-18°C. Înainte de îmbuteliere vinul este filtrat cu atenție și stabilizat la temperaturi scăzute. Această ordine a procesului de vinificare este stabilită pentru a păstra cât mai bine profilul aromatic al cupajului compus din soiurile Touriga Nacional, Sousão, Syrah și Tinta Roriz, printre altele.
ASPECT: Roz – somon, strălucitor.
MIROS: Acest cupaj rose oferă cel mai fructat profil aromatic dintre toate vinurile familiei Casal Garcia. Buchetul oferă arome memorabile de zmeură și căpșune proaspete și revigorante.
GUST: Echilibrat, foarte proaspăt, cu arome de fructe de pădure dulci și gust final mediu spre lung, delicios.
ASOCIERE CULINARĂ: Ideal ca vin aperitiv, dar și la mesele ușoare cu salate, sau preparate din pește, fructe de mare, preparate din carne albă, inclusiv preparate la grill.
TEMP. DE SERVIRE: 7 - 10°C.
27,10 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Domeniile Franco - Române
DFR - Tamaioasa Romaneasca DOC, demidulce 2021 - 0.75L, Alc: 12.9%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: DOC DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ
VOL. ALC.: 12.9%
VIN ALB DEMIDULCE. Domeniile Franco-Române se află în regiunea Dealu Mare, între localitățile Gura Vadului și Săhăteni. În această parte a țării, Denis Thomas, proprietar și vinificator din Burgundia, a pus fundația primei podgorii BIO din România ce se întindea pe 45 de hectare.
Din 2020 Domeniile Franco-Române aparțin unui grup de investitori români, care lucrează în prezent 85 de hectare de viță de vie. Vinurile cramei românești sunt certificate Ecocert, fapt ce impune proceduri de vinificare stricte, la care se adaugă analize în laborator propriu pentru fiecare fază de producție pentru a se obține vinuri de calitate superioară.
O Tămâioasă clasică, recoltată manual prin tăiere cu foarfeca, desciorchinată, zdrobită și lăsată la limpezit în cisterne de inox, timp de 48 de ore, la temperatura de 5°C. Strugurii sunt presați la 1.8 bari, iar mustuiala este trasă în cisterne din oțel inoxidabil unde fermentează alcoolic timp de 16 zile la temperaturi cuprinse între 16-18°C.
ASPECT: Galben auriu, strălucitor.
MIROS: Un vin dulce, cu arome delicate de grepfrut, note florale asociate cu soc și mentă verde.
GUST: Pe papile aduce o structură aromatică exotică, cu gust de ananas copt, lime și anason, completate de miere și tușe minerale. În gustul final se păstrează note din miere polifloră și note verzi, ușor amărui.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit la desert, cu prăjituri și torturi.
TEMP. DE SERVIRE: 7 - 12°C.
30,50 RON Începând cu: 27,45 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Folklore
Folklore - Mosii de iarna Pelin Alb demidulce 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE / ROMÂNIA
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ALB DEMIDULCE. Eticheta Folklore prezintă vinurile din regiunea Dealu Mare, însoțite de simboluri și descrieri ale obiceiurilor vechi de sute de ani, precum și povești și legende din folclorul românesc. Vinurile Folklore sunt monovarietale, albe, roșii și rose, obținute din soiuri românești tradiționale, dar și din soiuri cu origini în Europa de Vest, cultivate de zeci de ani în regiunile viticole ale României.
Folklore Pelin aduce pe etichetă o mască viu colorată care reprezintă Moșii de Iarnă, o tradiție populară care îi amintește pe cei trecuți în eternitate. Prin procesiunile de Pomenire ținute de Biserică într-o zi de sâmbătă, sufletele celor amintiți sunt ajutate să se bucure de fericirea eternă.
Vinul din soiuri de struguri varietali este produs cu infuzie de Artemisia Absinthium, o plantă numită generic pelin, la crama cooperativei agricole "Via Domnului" din Jercălăi, în regiunea viticolă Dealu Mare.
ASPECT: Galben verzui.
MIROS: Arome intense de plante, în special pelin, soc, busuioc, mentă și tușe citrice pe fundal.
GUST: Dulce-amărui, echilibrat, cu note de ierburi și gust final tonic, de persistență medie.
ASOCIERE CULINARĂ: Un excelent aperitiv dar și un bun digestiv sau vin de desert, mai ales la salatele de fructe.
TEMP. DE SERVIRE: 4 - 6°C.
43,56 RON Începând cu: 39,20 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Vladoi
D. Vladoi - Brizza Rose, demidulce 2023 - 0.75L, Alc: 11.8%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, SYRAH, MERLOT, FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 11.8%
VIN ROSE DEMIDULCE. Pasionat de viticultură și arta de a crea cele mai bune vinuri românești, Niculae Vlădoi a adus vițe hibride și nobile din Drăgășani și le-a plantat pe pământul din jurul satului Siminoc. Pasiunea domnului Vlădoi pentru vinuri a mers mai departe și în anii comunismului cu o mică viță ce se intindea în curtea casei.
După 1989, familia Vlădoi a redobândit proprietățile, a reluat producția de vin, iar în anii 2000 au fost făcute schimbări majore în ceea ce privește vița, sistemele de irigație, utilajele și aparatura pentru vinificare.
De pe cele 19 hectare ale Murfatlarului, hrănite de soarele generos și solul fertil, familia Vlădoi oferă o gamă variată de vinuri albe și roșii liniștite, dar și frizante. Gamele produse de Domeniul Vlădoi includ monosoiuri și cupaje, proaspete și maturate, din soiuri românești și soiuri populare la nivel internațional.
ASPECT: Roz-somon, cu reflexii scurte.
MIROS: Brizza rose pune în evidență aromele soiurilor și dulceața acestora, ce poate fi asociată cu fructe dulci, în special fragi și căpșune, completate cu o notă de flori verzi.
GUST: Proaspăt, cu aciditate peste medie, ce lasă să se strecoare aroma de căpșune și ierburi verzi. În final este tonic, ușor dulce și absolut răcoritor.
ASOCIERE CULINARĂ: Ușor de savurat acasă, după zi toridă de vară, la un picnic sau la o petrecere pe plajă, simplu sau alături de preparate din bucătăria fusion.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
62,92 RON Începând cu: 56,63 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Averesti
Averesti - Diamond Selection Busuioaca DOC, demidulce 2024 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD HUŞI - MOLDOVA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: BUSUIOACĂ DE BOHOTIN
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROSE DEMIDULCE. În partea de nord-est a României, pe pământul scăldat de soare se află culturile de struguri ale podgoriei Huşi. În acelaşi loc se află Centrul Viticol Avereşti, unde se produc unele dintre cele mai bune vinuri din regiunea Moldova. În această parte a ţării, prin locurile civilizaţiei străvechi Cucuteni, viţa de vie se cultivă de mii de ani.
În 1874, boierul Ştefan Negruzzi şi oenologul francez René Faure au aplicat primele practici ale viticulturii moderne. Talentatului oenolog francez i se datorează renaşterea soiurilor româneşti Zghihară şi Busuioacă, dar şi primele plantaţii ale soiurilor Merlot, Cabernet şi Aligote, aduse din regiunile viticole ale Franței. Printre soiurile cultivate în Podgoria Huşi sunt Zghihara de Huși şi Busuioaca de Bohotin, Fetească Regală, Fetească Albă, Aligote, Sauvignon Blanc, Traminer şi Cabernet Sauvignon.
Strugurii din soiul Busuioacă de Bohotin sunt recoltați manual în zori, până la ora 10, pentru a păstra boabele reci și concentrația de zahăr cu 195 grame per litru. Strugurii sunt desciorchinați fără zdrobire, aduși la temperatura de 10°C. și lăsați la macerat timp de 6 ore. Urmează decantarea gravitațională de 24 de ore și fermentarea alcoolică ce durează 18 zile în vase de 2000 de litri, menținute la temperatura de 12°C.
ASPECT: Roz-pal, cu reflexii de cupru.
MIROS: Intens și parfumat, cu note dominante de trandafir, busuioc, cireșe albe și petale de flori de câmp.
GUST: Demidulce, cu o dulceață bine echilibrată de o aciditate plăcută. Aromele de trandafir se regăsesc în gust, alături de note de dulceață de gutuie și zmeură. Postgust lung, aromatic și floral.
ASOCIERE CULINARĂ: Brânzeturi cu mucegai nobil, deserturi cu fructe de pădure, plăcintă cu mere sau pur și simplu ca aperitiv.
TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.
56,87 RON Începând cu: 51,18 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Cotnari
Cotnari - Euforia Busuioaca de Bohotin Rose DOC, demidulce 2024 - 0.75L, Alc: 11.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD COTNARI - MOLDOVA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: BUSUIOACĂ DE BOHOTIN
VOL. ALC.: 11.5%
VIN ALB DEMIDULCE. Cramele Cotnari își au originile într-o istorie de peste 2000 de ani a unui loc plin de legende și tradiții, neatinse de trecerea timpului, și datorită oamenilor care produc vinuri de generații. Prima distincție pentru vinurile din Cotnari a venit încă din vremurile Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, iar de atunci podgoria s-a extins și a devenit cunoscută pentru soiurile tradiționale albe: Grasă de Cotnari, Tămâioasă Românească și Fetească Albă, cărora li s-au alăturat Busuioaca (vinificată rosé) și Fetească Neagră, pentru vinuri roșii.
Istoria podgoriei Cotnari a fost continuată și de fostul Guvernator BNR, boierul Vlădoianu, care a construit în 1901 conacul ce-i poartă numele, în prezent sediul Casei de Vinuri Cotnari. De la plantații, recoltă și vinificare, Cramele Cotnari folosește tehnologii moderne pentru a oferi cele mai bune vinuri, desăvârșite prin maturarea de până la 24 de luni în butoaie din stejar.
ASPECT: Roz cupru, cu reflexii aurii.
MIROS: Un parfum delicat de verdeață uscată, ce sugerează cimbrul, note flori trecute și citrice.
GUST: Note de flori și miere polifloră, echilibrată de citrice. Gust final ușor dulce, cu alcool discret și vegetație.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru mesele cu preparate ușoare din carne albă și pește, ușor condimentate, dar și alegere bună la finalul mesei, în locul unui desert clasic.
TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.
46,14 RON Începând cu: 41,53 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Averesti
Averesti - Diamond Selection Busuioaca de Averesti DOC, demidulce 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD HUŞI - MOLDOVA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: BUSUIOACĂ DE BOHOTIN
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ROSE DEMIDULCE. În partea de nord-est a României, pe pământul scăldat de soare se află culturile de struguri ale podgoriei Huşi. În acelaşi loc se află Centrul Viticol Avereşti, unde se produc unele dintre cele mai bune vinuri din regiunea Moldova. În această parte a ţării, prin locurile civilizaţiei străvechi Cucuteni, viţa de vie se cultivă de mii de ani.
În 1874, boierul Ştefan Negruzzi şi oenologul francez René Faure au aplicat primele practici ale viticulturii moderne. Talentatului oenolog francez i se datorează renaşterea soiurilor româneşti Zghihară şi Busuioacă, dar şi primele plantaţii ale soiurilor Merlot, Cabernet şi Aligote, aduse din regiunile viticole ale Franței. Printre soiurile cultivate în Podgoria Huşi sunt Zghihara de Huși şi Busuioaca de Bohotin, Fetească Regală, Fetească Albă, Aligote, Sauvignon Blanc, Traminer şi Cabernet Sauvignon.
Strugurii din soiul Busuioacă de Bohotin sunt recoltați manual în zori, până la ora 10, pentru a păstra boabele reci și concentrația de zahăr cu 195 grame per litru. Strugurii sunt desciorchinați fără zdrobire, aduși la temperatura de 10°C. și lăsați la macerat timp de 6 ore. Urmează decantarea gravitațională de 24 de ore și fermentarea alcoolică ce durează 18 zile în vase de 2000 de litri, menținute la temperatura de 12°C.
ASPECT: Roz-somon, auriu, strălucitor.
MIROS: Busuioaca aduce în fiecare vin aromele florale. În această ediție sunt prezente arome relaxante de trandafir și busuioc.
GUST: Pe papile aduce o structură simplă, compusă din arome de citrice și apă dulce de trandafir. Postgust scurt spre mediu, ușor dulce și răcoritor.
ASOCIERE CULINARĂ: Un rose pentru o după-amiază relaxantă sau o seară de vară răcoroasă în care vă delectați cu preparate dulci-acrișoare sau deserturi pentru toate gusturile.
TEMP. DE SERVIRE: 8°C.
56,87 RON Începând cu: 51,18 RON+ 0,50 RON garanție SGR
TRANSPORT GRATUIT
în București și județul Ilfov
100% GARANTAT
importatori oficiali de bauturi fine
RETUR
garantăm returnarea imediată a banilor