- Pagina Principală /
- 1000 de Chipuri - Sauvignon Blanc DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13.8%
- Pagina Principală /
- 1000 de Chipuri - Sauvignon Blanc DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13.8%
1000 de Chipuri - Sauvignon Blanc DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13.8%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: DOC - CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC
VOL. ALC.: 13.8%
VIN ALB SEC. Povestea vinurilor 1000 de Chipuri a început în 2007, odată cu plantarea primilor butași de viță de vie în podgoria din județul Buzău, în arealul Dealu Mare, ce cuprinde și comunele Fințești-Năeni. În 2011 au fost recoltați primii struguri, iar în 2012 au fost lansate primele vinuri cu eticheta 1000 de Chipuri.
Pe cele 63 de hectare deținute în prezent, sunt lucrate anual soiuri de viță de vie românească (Fetească Neagră, Fetească Albă, Tămâioasă Românească) și soiuri populare în majoritatea regiunilor viticole cu tradiție din Franța și Italia (Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Shiraz, Cabernet Franc, Riesling Italian).
ASPECT: Galben-verzui, limpede.
MIROS: Clasic și stilat, Sauvignon Blanc oferă, chiar și în recolta anului 2024, aromele fructelor de livadă. Aici se evidențiază note de mere, pere și caise coapte și răcoritoare, completate de citrice și flori sălbatice.
GUST: Pe papile se păstrează notele echilibrate de fructe proaspete, iar notele vegetale se rezumă la iarbă proaspăt culeasă, cu o remanență scurtă spre medie.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat a se servi rece, la mesele cu preparate din carne de pui, crustacee, moluște și alte fructe de mare, paste și brânzeturi semi-maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
| Soi strugure | Sauvignon Blanc |
|---|---|
| Ţara de Origine | Romania |
| Regiune | Dealu Mare - Muntenia |
| Tip ambalaj | Sticla |
| Brand | 1000 de Chipuri |
| An productie | 2024 |
| Culoare | Vin alb |
| Tip dulce | Sec |
| Alcool | 13.8% |
| Litraj | 0,75L |
| Ingrediente | Vin linistit alb din soiul / soiurile de struguri Sauvignon Blanc. |
| Alergeni | Contine sulfiti. |
| Atentionari speciale | Consumati cu moderatie, alcoolul dauneaza grav sanatatii. Nerecomandat femeilor insarcinate. Este interzisa vanzarea catre persoanele cu varsta sub 18 ani. |
Clienţii au achiziţionat şi
-
Pierre Zero
Pierre Zero - Merlot (fara alcool) - 0.75L
ȚARĂ: FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT
VIN ROȘU FĂRĂ ALCOOL. Pierre 0% este o gamă completă de vinuri fără alcool, o linie elegantă de produse, destinată consumatorilor care sunt în căutare de ceva nou.
Colecția Pierre 0% este rodul experienței vaste a creatorilor Domaines Pierre Chavin. O înțelegere aprofundată a podgoriilor și a tehnicilor de vinificație din Franța au permis vinificatorilor Pierre Zero să creeze vinuri fără alcool ce prezintă o diversitate cromatică excepțională și o gamă largă de arome și texturi.
Mândră de originile ei din regiunea Champagne, Mathilde Boulachin, co-fondator al Domaines Pierre Chavin, a dorit să creeze un vin spumant fără alcool cu bule fine și delicate pentru a onora legăturile strânse cu lumea vinurilor spumante.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens și strălucitor.
MIROS: Arome de fructe roșii.
GUST: Acest vin roșu fără alcool denotă prospețime, echilibru și tinerețe care încântă simțurile.
ASOCIERE CULINARĂ: Excelent alături de friptură la grătar, inclusiv carne roșie. Un vin recomandat și în compania gustărilor cu brânzeturi tradiționale europene.
TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C. (Potențial de învechire la sticlă de până la 5 ani).
52,03 RON Începând cu: 42,84 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Purcari
Purcari - Nocturne Rara Neagra de Purcari 2022 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: IGP ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA
SOIUL / SOIURILE: RARĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROȘU SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani.
Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și intensă a soiului Negru de Purcari, care a fost confundat cu unul originar din faimoasa regiune viticolă Bordeaux.
Pentru Nocturne Rară Neagră de Purcari, strugurii sunt culeși manual în răcoarea nopții și vinificați prin metoda tradițională. După apusul soarelui atmosfera rece păstrează în struguri aroma bogată, intensitatea și zahărul natural ce va contribui la fermentarea alcoolică și dezvoltarea unui buchet elegant la sfârșitul celor 6 luni de maturare în baricuri din stejar franțuzesc.
ASPECT: Roșu-rubiniu.
MIROS: Arome proaspete de coacăze negre, cireșe și alte fructe roșii ce merită dezvoltate la sticlă, în condiții de pivniță.
GUST: Pe papile se grăbește cu textura sa taninoasă, note de stejar și vanilie. Gust final cu astringență medie și alcool bine integrat.
ASOCIERE CULINARĂ: Savurat proaspăt sau învechit, acest vin de Rară Neagră este cea mai potrivită alegere la mesele cu preparate din carne de porc și carne de vită la cuptor.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
55,54 RON Începând cu: 49,99 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Domeniile Davidescu
Domeniile Davidescu - Rara Neagra & Saperavi 2022 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: IGP VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA
SOIUL / SOIURILE: RARĂ NEAGRĂ, SAPERAVI
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROSU SEC. Asemenea rădăcinilor unui stejar - cu zeci de ramificații, care s-au prins statornic în sol, familia Davidescu s-a dedicat generații la rând pasiunii pentru vinificație.
Dragostea pentru vin și pământ a început de la bunicul Ilie Davidescu. Împreună cu bunica Parascovia au muncit pentru prosperitatea familiei și au crescut 18 hectare de viță de vie.
Moștenirea lor a rămas intactă până astăzi. Această măiestrie a fost preluată de feciorul și nepoții săi care, cu dăruire de sine și perseverență, continuă îndeletnicirea bunicului, creând vinuri ireproșabile, vinuri care evocă toate doinele, horele noastre și dulceața fagurilor în fiecare picatură de vin. Cupajul din soiurile Rară Neagră și Saperavi este vinifact clasic și maturat timp de 6 luni în baricuri din stejar franțuzesc.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: Buchetul sofisticat al acestui cupaj are nevoie de o scurtă aerare pentru a delecta cu aromele de cireșe negre, accente de scorțișoară, pâine proaspătă și o notă de lemn dulce.
GUST: Echilibrat, cu note de ciocolată și vanilie ce se joacă pe papile și aduc o remananeță lungă și elegantă.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru cei care vor să ofere o masă de neuitat, cu miel la cuptor, preparate din carne de vânat, costiță de porc la grătar, paste cu sos roșu sau gustări cu brânzeturi Gorgonzola și Cheddar.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
38,00 RON Începând cu: 32,17 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
1000 de Chipuri
1000 de Chipuri - Tamaioasa Romaneasca DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: DOC - CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ
VOL. ALC.: 13%
VIN ALB SEC. Povestea vinurilor 1000 de Chipuri a început în 2007, odată cu plantarea primilor butași de viță de vie în podgoria din județul Buzău, în arealul Dealu Mare, ce cuprinde și comunele Fințești-Năeni. În 2011 au fost recoltați primii struguri, iar în 2012 au fost lansate primele vinuri cu eticheta 1000 de Chipuri.
Pe cele 63 de hectare deținute în prezent, sunt lucrate anual soiuri de viță de vie românească (Fetească Neagră, Fetească Albă, Tămâioasă Românească) și soiuri populare în majoritatea regiunilor viticole cu tradiție din Franța și Italia (Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Shiraz, Cabernet Franc, Riesling Italian).
Vinurile albe din crama 1000 de Chipuri sunt produse prin fermentarea mustului la temperaturi scăzute și limpezire prin decantare gravitațională. Pentru vinul de Tămâioasă Românească vinificarea are loc timp de 24 de zile în cisterne din oțel inoxidabil, la temperaturi controlate (24 - 26°C). Pentru maturare, vinul este ținut în butoaie din stejar aflate la a treia umplere, apoi este îmbuteliat și învechit 6 luni.
ASPECT: Galben-pai, cu reflexii verzui.
MIROS: Tămâioasa Românească reprezintă foarte bine aromele verzi și tonice ale soiurilor albe românești. De la aromele delicate de flori de tei și salcâm, la note de pere galbene și vanilie verde.
GUST: Textura dulce persistentă inspiră fructe de livadă, precum caise și piersici, coapte perfect și delicioase. Postgust mediu spre lung, acidulat și ușor dulce.
ASOCIERE CULINARĂ: Savuros la mesele cu preparate din pește, fructe de mare, paste și brânzeturi.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
60,50 RON Începând cu: 54,45 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Don Julio
Don Julio - Tequila Reposado GB - 0.7L, Alc: 38%
În 1942, tânărul Don Julio Gonzalez, a profitat de o ocazie rară pentru a pune în practică pasiunea sa pentru băutura tradițională tequila. Cu puțin ajutor, Don Julio și-a construit prima distilerie și s-a apucat de treabă. În 1987 tequila produsă de compania fondată de Don Julio, a primit numele acestuia și a devenit un brand mexican cunoscut în toată lumea.
În anii 1990 și 2000 distileria Don Julio a oferit lumii primele sortimente de tequila Blanco, Añejo, Real și Don Julio 1942, un omagiu pentru cel care a dat naștere acestui brand.
Tequila Don Julio Reposado este produsă din 100% agave și este maturată timp de 8 luni în butoaie din stejar alb, american.
ASPECT: Ambră (aurie).
MIROS: Reposado împarte un parfum liniștit de citrice cu note de condimente ce se devăluie în timp, apoi devin fade și lasă loc unor note fragmentate de drupe.
GUST: Incredibil de moale, cu note elegante de ciocolată neagră, vanilie și scorțișoară diluată.
FINISH: Mediu spre lung. Mătăsos, cald, cu esență de fructe uscate, nuci și doar puțin măr glazurat cu caramel.
232,82 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Cloudy Bay
Cloudy Bay - Sauvignon Blanc 2024 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: MARLBOROUGH / NOUA ZEELANDĂ
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ALB SEC. În 1983 David Hohnen a savurat pentru prima dată un vin din soiul Sauvignon Blanc produs în regiunea viticolă Marlborough din Noua Zeelandă. Captivat de intensitatea aromelor oferite de acel vin, acesta a dorit să descopere întregul potențial viticol al regiunii, iar în 1985, alături de vinificatorul Kevin Judd, acesta a lansat brandul Cloudy Bay. În același an a obținut recunoasterea internațională cu un Sauvignon Blanc din Marlborough și a pus Noua Zeelandă pe harta marilor state din lumea vinului. În 2003 Cloudy Bay s-a alăturat brandului Veuve Clicquot, iar în 2010 a devenit parte din marele grup de branduri LVMH.
Cloudy Bay este este un membru fondator al unei asociații ce pune în practică și promovează metodele viticulturii organice, pentru asigurarea sustenabilității în toate podgoriile pe care le deține. În podgoria din Marlborough sunt cultivate 163 de parcele apropiate de râul Awairau, cu sol format din straturi de piatră și nisip ce permite drenarea mai rapidă a apelor și favorizează soiul Sauvignon Blanc. În Văile de Sud soiurile bogate în clei favorizează soiurile Pinot Noir și Chardonnay.
Otago este a doua zonă cu podgorii aflate în două tipuri de terroir, cu soluri diferite, dar propice soiurilor roșii. Clasicul Pinot Noir crescut în cele două subzone este folosit într-un asamblaj de calitate, definit de tanini puternici și structură mătăsoasă.
ASPECT: Galben-pai, strălucitor.
MIROS: Parfumul aduce dispoziția perfectă a unei zi de vară, unde se simte dulceața din fructul pasiunii, ananas suculent, busuioc proaspăt cules și frunze de roșii cu un ton amărui-vegetal.
GUST: Pe papile se întinde cu notele verzi și dulci, din fructe tropicale, ardei gras verde și o notă de măsline verzi, completate frumos de aciditatea naturală și o nuanță de citrice.
ASOCIERE CULINARĂ: Merită încercat la mesele cu fructe de mare (shrimp cocktail), stridii tempura, sashimi, midii cu usturoi, citrice și pătrunjel. De asemenea, îl puteți savura alături de salate verzi și brânză de capră.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C. (Potențial de învechire la sticlă până la 10 ani).
143,05 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Recas
Recas - Cuvee Uberland DOC 2021 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD RECAȘ - BANAT / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, FETEASCĂ NEAGRĂ, NEGRU DE DRĂGĂȘANI
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. Cuvée Überland este eticheta reprezentativă a vinifcatorilor de la Crama Recaș. Diferitele cupaje și loturi produse de-a lungul anilor au adus apreciere și multe premii la conscursuri locale și internaționale.
La Crama Recaș vinurile liniștite, în majoritate monosepaje, urmate de cupaje liniștite și spumante sunt obținute din soiuri autohtone cu lungă tradiție în regiune (Fetească Regală, Fetească Neagră, Cadarcă), dar și soiuri europene cu origini în Franța (Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Merlot, Muscat, Syrah).
Pe acest vin au fost aleși struguri din parcelă cu expoziție sud unde vița de vie este hrănită de solul bogat în argilă și calcar. Mustul ravac din cele două soiuri este macerat în cisterne de inox cu temperatură controlată, iar după fermentația secundară vinurile sunt asamblate. Vinul este maturat pentru o perioadă 12 luni în butoaie noi din stejar Dargeaux & Jaegle.
ASPECT: Roșu-rubiniu, închis.
MIROS: Cele patru soiuri reușesc să aducă armonia terroir-ului din Recaș și echilibrul aromelor de fructe roșii și lemn. Notele de coacăze negre, afine, smochine dulci și zemoase, sunt urmate subtil de notele mai amărui ale lemnului ars, ciocolată și vișine.
GUST: Lotul anului 2021 aduce un gust mai intens, cu tanini șlefuiți, întreținuți de alcoolul bine integrat ce aduce un post gust fructat și lung.
ASOCIERE CULINARĂ: Un cupaj nemaipomenit la mesele cu piept de rață, cotlet de miel în crustă de fistic, cotlet de berbecuț cu piure, antricot de vită Wagyu, filet mignon cu sos de vin roșu, paste cu trufe și parmezan, brânzeturi cu mucegai albastru și prăjituri cu ciocolată amară și fructe negre.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute. Potențial de învechire la sticlă de minimum 15 ani).
139,15 RON Începând cu: 125,24 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Davino
Davino - Iacob rosu, DOC 2020 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2020
REGIUNE / ȚARĂ: DOC DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Crama Davino a fost înființată în 2003 în regiunea viticolă Dealu Mare din Muntenia, iar proprietarii sunt Dan Balaban și Bogdan Costăchescu, care se ocupă și de operațiunile de vinificare. Pe cele 68 de hectare aflate în proprietatea cramei și alte 18 hectare, deținute în arendă, sunt cultivate numeroase soiuri de calitate superioară, din care se obțin vinuri cu Denumire de Origine Controlată.
Printre soiurile reprezentative ale cramei Davino se află Feteasca Albă, Feteasca Neagră, Sauvignon Blanc, Riesling Italian, Cabernet Sauvignon și Merlot. Crama Davino produce vinuri dintr-un singur soi, dar și cupaje roșii, albe și rose, folosind tehnologia modernă a cisternelor din oțel cu temperatură controlată, aparate de sortare optică a boabelor cât și alte echipamente profesionale.
Vinul roșu Davino Iacob este produs din două soiuri, vinificate separat cu ajutorul tehnologiei clasice de fermentare pe boștină în recipiente din inox de 150 de hectolitri, la o temperatură controlată de 24-26°C. Pentru un cupaj bogat în arome potențial de învechire, fermentarea are loc timp de 15 zile în cazul soiului Fetească Neagră și 21 până la 27 de zile pentru Cabernet Sauvignon. După cupajare, vinul este maturarat în barrique din stejar românesc timp de 9 luni.
ASPECT: Roșu-rubiniu intens, cu reflexii purpurii.
MIROS: Cabernet Sauvignon și Fetească Neagră este unul dintre cele complexe și intense cupaje de soiuri roșii din viticultura românească. Buchetul este bine închegat, cu arome incipiente de fructe roșii de pădure dulci și acrișoare, tanini din lemn de stejar și o notă mai ușoară de cafea rece.
GUST: Corpolent, cu note de fructe roșii cărnoase, coapte și răscoapte. Alcoolul generos, dar bine integrat aduce remanență lungă, cu note de lemn și vegetație uscată de pădure.
ASOCIERE CULINARĂ: Vinul potrivit la mesele de seară, în companie selectă și masă îmbelșugată cu preparate din carne de vită împănată, miel, mezeluri, brânzeturi semi-maturate și paste.
TEMP. DE SERVIRE: 17 - 18°C.
68,97 RON Începând cu: 62,07 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Balla Geza
Balla Geza - Spumant Clarus Brut - 0.75L, Alc: 13%
REGIUNE / ȚARĂ: DOC MINIȘ - CRIȘANA ȘI MARAMUREȘ / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: MUSTOASĂ DE MĂDERAT, CHARDONNAY
VOL. ALC.: 13%
VIN SPUMANT ALB BRUT. Pe câmpiile aflate în apropiere de Arad se află cunoscuta regiune viticolă Miniș, unde erau cultivate soiurile Cadarcă și Fetească Regală, din care erau produse vinuri apreciate în toată Europa, până în secolul XX.
Vinurile produse în Miniș au început să scadă în popularitate până în 1999, când Dr. Géza Balla a reluat producția cu misiunea de a aduce faima de altă dată vinurilor tradiționale românești din Transilvania.
Spumantul Clarus este obținut din soiurile albe Mustoasă de Măderat și Chardonnay, după metoda tradițională de fermentare în sticlă.
ASPECT: Galben-pai. Perlaj fin și persistent.
MIROS: Efervescența naturală a cupajului delectează cu arome echilibrate de citrice și mere verzi.
GUST: Pe papile își păstrează aciditatea și notele de citrice, dintre care se remarcă o notă de grepfrut galben, ce se păstrează bine în post gust.
ASOCIERE CULINARĂ: Un spumant recomandat alături de preparatele din carne de pasăre (pui, curcan), pește și gustări cu brânzeturi moi.
TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.
73,64 RON Începând cu: 66,28 RON+ 0,50 RON garanție SGR
TRANSPORT GRATUIT
în București și județul Ilfov
100% GARANTAT
importatori oficiali de bauturi fine
RETUR
garantăm returnarea imediată a banilor