Vinuri de import
Vinurile sunt unele dintre cele mai indragite bauturi alcoolice din lume. Fiecare picatura de vin transmite eleganta, iar un singur pahar este suficient pentru a te incarca cu un sentiment de rasfat si placere. Acestea sunt produse in fiecare colt al lumii, dar daca vrei sa extragi lozul castigator si sa bei un vin cu totul si cu totul deosebit, te poti lasa cu incredere pe mana expertilor Beicevrei. Ti-am pregatit o selectie impresionanta de vinuri importate din cele mai populare tari: Franta, Italia, Spania, Chile si Portugalia.
Franta produce vinuri inca din secolul al VI-lea i.e.n.. Pogdoriile franceze produc peste 12 sortimente de struguri, varietatea de vinuri fiind absolut complesitoare. In catalogul nostru vei regasi o selectie fina de vinuri frantuzesti albe, rose si rosii de care te vei indragosti cu siguranta de la prima, pana la ultima picatura.
Desigur, din catalogul de bauturi Beicevrei nu puteau sa lipseasca vinurile produse in Italia, Spania, Chile sau Portugalia. Italia detine cele mai vechi regiuni producatoare de vinuri din lume, traditia datand inca din al II-lea secol i.e.n, fiind initiata de greci si etrusci. Spania este cunoscuta pentru aromele imbatatoare, datorate varietatii impresionante de soiuri de struguri.
Studiaza oferta de vinuri de import Beicevrei. Suntem distribuitori oficiali ai tuturor bauturilor pe care le vei regasi in catalogul nostru, asa ca poti sa fii sigur ca produsele noastre sunt originale, iar preturile accesibile.
Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
-
Tinazzi - Soave DOP Coresei 2020 - 0.75L, Alc: 12%
ANUL DE RECOLTĂ: 2020
REGIUNE / ȚARĂ: SOAVE DOP - VENETO / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: GARGANEGA, TREBBIANO
VOL. ALC.: 12%
VIN ALB SEC. La sfârșitul anilor 1960 determinarea și pasiunea pentru vinuri au fost de ajuns pentru Eugenio Tinazzi, încât să pornească propria afacere, vinăria Tinazzi. Pasiunea a fost transmisă din tată în fiu, iar în anii următori Gian Andreea Tinazzi a deschis treptat orizonturile companiei.
În prezent, Gian și copiii săi conduc Casa Tinazzi, una dintre cele mai respectabile vinării din Italia și continuă să producă propriile vinuri în orășelul Lazise.Tinazzi deține și proprietăți extinse în Valpolicella și Apulia unde sunt cultivați struguri din soiuri locale, vinificați cu tehnologie modernă, pentru monosoiuri și cupaje roșii, albe și rose.
ASPECT: Galben-pal, limpede și strălucitor.
MIROS: Soave este un cupaj alb din două soiuri native ce oferă mai multe fațete aromatice, indentificate prin citrice, mere verzi și flori de migdal.
GUST: Fresh, armonios și acidulat de citrice condimentate, minerale și un ton onctuos de migdale ce se păstrează pe papile într-un post gust mediu.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin alb recomandat la mesele cu aperitive și feluri principale cu pește slab, fructe de mare, cât și preparate vegetariene.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
25,17 RON Începând cu: 22,02 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Baron Philippe de Rothschild
Mouton Cadet - Selection Bordeaux blanc 2021 - 0.75L, Alc: 12%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: BORDEAUX AOC / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC, SEMILLON, MUSCADELLE
VOL. ALC.: 12%
VIN ALB SEC. Descendent al unei familii bogate din Frankfurt, Nathaniel de Rothschild, se stabilește la Paris în 1853, apoi în regiunea viticolă Medoc, în orașul Pauillac, unde cumpără un palat pe care îl redenumește Chateau Mouton Rothschild. În 1922, baronul Philippe de Rothschild, fiul cel mic al baronului Henri și strănepot al lui Nathaniel, începe schimbările majore asupra proprietății.
Vinul comercializat anterior în butoaie și trimis în Bordeaux este îmbuteliat în vinăria palatului și este creată faimoasa etichetă de artistul Jean Carlu.
Pentru a păstra standardul de excelență al vinurilor consacrate cu eticheta Chateau Mouton-Rothschild, produse pe proprietatea sa, baronul Philippe de Rothschild a decis ca vinul din culturile anului 1930 să fie îmbuteliat cu eticheta Mouton Cadet. Noua eticheta oferea un vin tânăr, cu arome mai proaspete și mai ușor de savurat. Acest cupaj alb este obținut din Sauvignon Blanc, în majoritate, urmat de alte două soiuri albe locale. Vinul a fost maturat timp de 6 luni cu fragmentele de drojdie lăsate de fermentare, după metoda sur-lie, și batonnage tradițional.
ASPECT: Galben-pal.
MIROS: Un cupaj alb de Bordeaux în care Sauvignon Blanc este soiul ce dă startul unei experiențe plăcute și răcoritoare, cu arome de citrice, drupe și alte fructe dulci, zemoase.
GUST: Bine acidulat, proaspăt, cu arome de piersici, citrice și fructe asiatice yuzu. Post gust mediu, sec.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin deosebit, potrivit la mesele cu brânză crottin de chavignol, stridii, gustări cu crudități și ficat de vită gătit după rețetele bucătarilor francezi.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
36,67 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Baron Philippe de Rothschild
Mouton Cadet - Reserve Sauternes AOC, blanc 2021 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: SAUTERNES AOC - BORDEAUX / FRANŢA
SOIUL / SOIURILE: SEMILLON, SAUVIGNON BLANC, MUSCADELLE
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ALB DULCE. Descendent al unei familii bogate din Frankfurt, Nathaniel de Rothschild, se stabilește la Paris în 1853, apoi în regiunea viticolă Medoc, în orașul Pauillac, unde cumpără un palat pe care îl redenumește Chateau Mouton Rothschild. În 1922, baronul Philippe de Rothschild, fiul cel mic al baronului Henri și strănepot al lui Nathaniel, începe schimbările majore asupra proprietății.
Vinul comercializat anterior în butoaie și trimis în Bordeaux este îmbuteliat în vinăria palatului și este creată faimoasa etichetă de artistul Jean Carlu.
Pentru a păstra standardul de excelență al vinurilor consacrate cu eticheta Chateau Mouton-Rothschild, produse pe proprietatea sa, baronul Philippe de Rothschild a decis ca vinul din culturile anului 1930 să fie îmbuteliat cu eticheta Mouton Cadet. Noua eticheta oferea un vin tânăr, cu arome mai proaspete și mai ușor de savurat.
ASPECT: Galben-pai, cu reflexii aurii.
MIROS: Un cupaj influențat direct, dar elegant, descris cel mai bine de aromele fructate: gutuie, caise uscate, piersici și prune.
GUST: Notele fructate aduc și o tușă licoroasă, onctuoasă, echilibrată de nota acrișoară de gutuie. Mineralele proaspete aduc un postgust scurt spre mediu, sec.
ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit la o masă de prânz cu foie gras, aperitice, brânzeturi cu mucegai albastru și desert.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
112,29 RON Începând cu: 98,25 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Tenuta San Guido
Tenuta San Guido - Bolgheri Sassicaia DOC 2021 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: BOLGHERI DOC - TOSCANA / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, CABERNET FRANC
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. Tenuta San Guido este o casa italiană fondată de Mario Incisa della Rocheta, descendent al nobililor care au scris istoria regiunilor italiene. La începutul anilor ‘40 Mario a fost interesat de viticultură și soiurile Lumii Vechi, așa că a început să planteze primele soiuri pe câmpiile din apropierea cetății Castiglioncello, în regiunea viticolă Toscana. Mario a observat asemănările între solul italian din Bolgheri și cel din zona Graves în regiunea viticolă Bordeaux din Franța, și s-a concentrat pe producția de vinuri roșii de calitate superioară.
Descendeții lui Mario continuă tradiția monosoiuriulor și cupajelor din Toscana (Super Tuscan). Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Sangiovese și Merlot sunt soiurile cultivate în Bolgheri la altitudini ce variază între 60 și 400 de metri deasupra mării, iar vița de vie are expunere vest - sud vest, și este hrănită de sol compozit ce variază între straturi de calcar, alberese și gabbro.
Pentru acest vin strugurii sunt recoltați până la începutul lui octombrie, presați ușor și desciorchinați, apoi lăsați la fermentat în cisterne din oțel inoxidabil, la temperatura de 28-30°C. fără adăugarea drojdiei. Macerarea durează 11-12 zile pentru Cabernet Franc și 13-14 zile pentru Cabernet Sauvignon. Pomparea la suprafață a vinului și alte operațiuni specifice din timpul fermentării alcoolice dezvoltă structura și aromele vinului proaspăt. După fermentarea malolactică cea mai mare parte din vin este maturată în baricuri din stejar franțuzesc, iar restul în butoaie din stejar american pentru o perioadă de 20 - 25 de luni.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: Sassicaia este un vin cupaj clasic italian ce dăruiește simțurilor arome de coacăze, vișine, ierburi de câmp, vanilie și alte condimente uscate.
GUST: Rotund, cu o structură generoasă, tipică stilului toscan, unde se pun în evidență aromele de prune uscate, lemn, fum și rozmarin uscat. Taninii aduc și note de vegetale uscate-pământii de toamnă, ce se păstrează mult pe papile.
ASOCIERE CULINARĂ: O alegere inspirată pentru o seară în stil italian, cu preparate din carne de vită / vițel, miel sau vânat la cuptor, ori la grătar, dar și tradiționalele paste și brânzeturi maturate din regiunile Italiei.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 60 de minute. Potențial de învechire la sticlă de 15 până la 20 ani în condiții de pivniță).
1.281,17 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Tenuta Il Poggione
Il Poggione - Rosso di Montalcino DOC 2020 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2020
REGIUNE / ȚARĂ: MONTALCINO DOC - TOSCANA / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: SANGIOVESE
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Povestea domeniului Il Poggione a început la sfârșitul secolului al XIX-lea, pe dealurile aflate deasupra orașului Florența. Lavinio Franceschi, proprietar de teren din Scandicci a fost fermecat de poveștile locului și a cumpărat terenul ce a devenit apoi parte din comoara viticolă a regiunii Toscana. Francesci a văzut potențialul viticol al zonei, mai ales pentru a dezvolta soiul local Sangiovese. Clonele de struguri au fost triate pentru cultivare și adaptate mai bine pământului, podgoria a fost extinsă în alte zone, special alese pentru producție mare și sănătoasă.
Astăzi domeniul Il Poggione include una dintre cele mai mari vinării din Montalcino, cu 140 de hectare ocupate de podgorie și alte aproape 400 de hectare cu plantații de măslini, cereale și păduri. Pentru toate vinurile Il Poggione strugurii sunt culeși manual, iar vinificarea se face prin metoda tradițională, cu tehnologie de ultimă generație. Noua vinărie, construită în 2004, are cisterne de fermentare cu temperatură controlată, iar maturarea vinurilor roșii se face în butoaie mari din stejar franțuzesc, păstrate la 5 metri sub pământ.
Rosso di Montalcino este produs din struguri Sangiovese, culeși manual din rândurile cele mai tinere ale domeniului Il Poggione. Fermentarea alcoolică are loc în cisterne din oțel după metoda ”submerged cap”, în care strugurii sunt presați iar pielița este scufundată în must, fără a lua contact cu oxigenul, în acest caz timp de 15 zile. În final vinul este fermentat malolactic în același tip de vas, apoi baricat timp de 12 luni în butoaie mari din stejar franțuzesc și învechit la sticlă.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: Un vin cu note energice de coacăze negre și lemn dulce, echilibrat de mineralitate din piatră, din sol predominant calcaros.
GUST: Textura este mătăsoasă, cu aciditate bine integrată și prăjitură cu fructe. Post gust lung, cu tanini delicați. Un Sangiovese bine structurat, dar și cu arome proaspete ce poate oferi și alte note interesante după ce este învechit la sticlă pentru o scurtă perioadă.
ASOCIERE CULINARĂ: Paste cu sos de carne, friptură la cuptor sau la grătar și degustări cu brânzeturi semi-maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.
87,12 RON Începând cu: 76,23 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Baron Philippe de Rothschild
Escudo Rojo - Reserva Chardonnay 2021 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: CENTRAL VALLEY / CHILE
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ALB SEC. În 2003, Baronesa Phillippine, descendentă a Baronului Philippe de Rothschild, a inaugurat vinăria din Chile, situată în podgoria Maipo din Valea Centrală. Situată la 45 de km de capitala Santiago, podgoriile de peste 1000 de hectare din Maipo si Maule, oferă cele mai bune vinuri chiliene din cupaje realizate în stilul Bordeaux, al partenerilor francezi.
Acest Chardonnay e produs din struguri cultivați în Valea Casablanca (parte din Valea Centrală), aflată la 75 de Km de capitala Santiago. Asemenea majorității regiunilor viticole din Chile, Casablanca este o zonă cu denumire de origine controlată, iar primele culturi de viță au fost plantate în anii 1980, în timpul reformei industriei de vin. Succesul vinurilor din Casablanca se datorează culturilor care prosperă în climatul mai răcoros din această sub-regiune, cu toate că valea se află mai aproape de Ecuador, decât orice altă regiune viticolă europeană.
Chilienii produc acest vin din 100% Chardonnay, peste standard-ul de calitate al legislației ce impune 75%. După fermentarea alcoolică vinul este maturat în proporție de 50% în baricuri din stejar și 50% în cisterne din oțel inoxidabil timp de 6 luni, apoi este îmbuteliat.
ASPECT: Galben, limpede, cu reflexii verzui.
MIROS: Arome de lămâie, grepfrut, flori de portocal, nuanțe de fructe tropicale și alune coapte ce sugerează o scurtă maturare în butoaie din stejar.
GUST: Atacă papilele cu prospețime și intensitate, apoi aduce o textură mai echilibrată, cremoasă și citrică. Post gust persistent, sec, ușor mineral.
ASOCIERE CULINARĂ: Savurați acest Chardonnay din Lumea Nouă la mesele cu preparate din carne de pui, pește (cod în sos de șofran), creveți de mare cu usturoi și pătrunjel, brânzeturi cu mucegai albastru.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
71,63 RON Începând cu: 62,68 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Lamblin & Fils
Lamblin Fils - Muscat Pays DOC, blanc 2018 - 0.75L, Alc: 12%
ANUL DE RECOLTĂ: 2018
REGIUNE / ȚARĂ: LANGUEDOC / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: MUSCAT
ALC: 12%
VIN ALB SEC. Familia Lamblin deține loturi extinse de pământ în Franța, Regiunea Bourgogne (Chablis), încă din anul 1690. Numele Lamblin se alătură celor care lucrează cu grijă și experiență cele mai bune soiurile locale și produc vinuri de excepție prin tehnologia modernă și know-how, dobândit în ani de activitate pe piața vinurilor premium.
Soiul varietal Muscat este recoltat și presat direct cu utilaj pneumatic pentru mustul ce este apoi decantat static la rece. Fermentarea alcoolică are loc în condiții controlate, la temperaturi cuprinse între 14 - 16°C. Ultima fază a vinificării este scurta maturare pe drojdie ce îi oferă mai multă complexitate organoleptică.
ASPECT: Auriu, strălucitor.
MIROS: Generos în arome de fructe verzi și fructe proaspete.
GUST: Acidulat, cu note de struguri verzi și cârcei, o tușă de minerale și remanență scurtă.
ASOCIERE CULINARĂ: Aperitive, sparanghel, fructe de mare, stridii, pepene galben, deserturi (biscuiți, fondant de ciocolată), salate de fructe.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
30,01 RON Începând cu: 26,26 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Villa Raiano
Villa Raiano - Fiano di Avellino DOCG, bianco 2016 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2016
REGIUNE / ȚARĂ: FIANO DI AVELLINO DOCG - CAMPANIA / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: FIANO
VOL. ALC.: 13%
VIN ALB SEC. Vila Raiano produce vinuri de calitate superioară în Irpinia de peste 30 de ani. Irpinia, este un teritoriu situat în peisajul rural din sudul Italiei, care oferă cele mai bune condiţii podgoriilor cu soiuri tradiţionale, întinse pe 27 de hectare.
Primele vinuri de la Villa Raiano au fost produse în anii 1990, iar din anul 2009, alături de alte vinuri și distilate din portofoliu, producția a fost mutată în noua cramă și distilerie din regiunea Campania. Vinurile sunt produse cu respectarea stilulului şi tradiţiei din viticultura italienă, cu ajutorul experienței și tehnologiei moderne.
Fiano de Avellino Bianco începe cu strugurii albi din soiul Fiano, culeși din 4 podgorii: Candida, Lapio, San Michele di Serino si Montefredane, situate la altitudini cuprinse între 450m - 600m, pe soluri calcaroase, argiloase și nisipoase. Vinificarea începe cu recolta manuală în lădițe mici apoi presarea fină pentru a se obține mustul ravac. Fermentarea alcoolică are loc în prezența unor drojdii selecționate la temperatura de 16°C. urmată de maturare în cisterne din oțel. Vinu este îmbuteliat după aproximativ 3 luni de maturare.
ASPECT: Galben-pal, cu reflexii verzui.
MIROS: Vinul anului 2016 aduce arome comune soiului italian Fiano: fructe cu pulpă galbenă, drupe și note minerale. După un moment de respiro, buchetul este definit de piersică, ananas, caise uscate și o nuanță de ciocolată albă.
GUST: Bogat, generos, multifațetat de notele fructate, dulci și acrișoare, note vegetale, mai ales cele de mentă proaspătă. În final este ușor sărat, cu o persistență medie.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin alb cu note minerale potrivit alături de pește, fructe de mare, mai ales caracatiță, omletă cu anșoa, spaghete cu sos și gustări simple.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
55,18 RON Începând cu: 49,66 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Tinazzi
Tinazzi - Soave DOP Coresei 2019 - 0.75L, Alc: 12%
ANUL DE RECOLTĂ: 2019
REGIUNE / ȚARĂ: SOAVE DOP - VENETO / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: GARGANEGA, TREBBIANO
VOL. ALC.: 12%
VIN ALB SEC. La sfârșitul anilor 1960 determinarea și pasiunea pentru vinuri au fost de ajuns pentru Eugenio Tinazzi, încât să pornească propria afacere, vinăria Tinazzi. Pasiunea a fost transmisă din tată în fiu, iar în anii următori Gian Andreea Tinazzi a deschis treptat orizonturile companiei.
În prezent, Gian și copiii săi conduc Casa Tinazzi, una dintre cele mai respectabile vinării din Italia și continuă să producă propriile vinuri în orășelul Lazise.Tinazzi deține și proprietăți extinse în Valpolicella și Apulia unde sunt cultivați struguri din soiuri locale, vinificați cu tehnologie modernă, pentru monosoiuri și cupaje roșii, albe și rose.
ASPECT: Galben-pal, limpede și strălucitor.
MIROS: Arome proaspete de pere, mere, flori de câmp (mușețel) și o notă de portocală.
GUST: Un vin energic ce păstrează bine aromele de fructe, oferite de mărul verde, dulce-acrișor și o notă vegetală din ierburi sălbatice. Textura este ușor antuoasă și oferă un post gust mediu, răcoritor.
ASOCIERE CULINARĂ: O alegere bună pentru mesele cu aperitive, pește slab, fructe de mare și preparate vegetariene.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
25,17 RON Începând cu: 22,02 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Tinazzi
Tinazzi - Duca delle Corone - Primitivo di Salento IGP, Rosato 2022 - 0.75L, Alc: 12.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: SALENTO IGP - PUGLIA / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: PRIMITIVO DIN SALENTO
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ROSE SEC. La sfârșitul anilor 1960 determinarea și pasiunea pentru vinuri au fost de ajuns pentru Eugenio Tinazzi, încât să pornească propria afacere, vinăria Tinazzi. Pasiunea a fost transmisă din tată în fiu, iar în anii următori Gian Andreea Tinazzi a deschis treptat orizonturile companiei.
În prezent, Gian și copiii săi conduc Casa Tinazzi, una dintre cele mai respectabile vinării din Italia, și continuă să producă propriile vinuri în orășelul Lazise. Tinazzi deține și proprietăți extinse în Valpolicella și Apulia unde sunt cultivați struguri din soiuri locale, vinificați cu tehnologie modernă, pentru numeroasele game de vinuri roșii, albe și rose, produse anual.
Soiul de struguri roșii Primitivo, din zona cu indicație geografică protejată Salento, regiunea Puglia, este vinificat în rose prin presarea ușoară și fermentare alcoolică la temperatura de 17-18°C. Maturarea vinului are loc în cisterne din oțel inoxidabil.
ASPECT: Roz deschis.
MIROS: Note de fructe roșii și flori delicate ce formează un parfum seducător.
GUST: Proaspăt, cu arome plăcute de fructe roșii și flori ce lasă un gust final mediu spre lung.
ASOCIERE CULINARĂ: Un rose răcoritor pentru mesele cu preparate din carne albă, pește, paste și risotto.
TEMP. DE SERVIRE: 9 - 10°C.
45,50 RON Începând cu: 39,81 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Domeniile Davidescu
Domeniile Davidescu - Sauvignon Blanc & Chardonnay 2024 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: IGP VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC, CHARDONNAY
VOL. ALC.: 13%
VIN ALB SEC. Asemenea rădăcinilor unui stejar - cu zeci de ramificații, care s-au prins statornic în sol, familia Davidescu s-a dedicat generații la rând pasiunii pentru vinificație.
Dragostea pentru vin și pământ a început de la bunicul Ilie Davidescu. Împreună cu bunica Parascovia au muncit pentru prosperitatea familiei și au crescut 18 hectare de viță de vie.
Moștenirea lor a rămas intactă până astăzi. Această măiestrie a fost preluată de feciorul și nepoții săi care, cu dăruire de sine și perseverență, continuă îndeletnicirea bunicului, creând vinuri ireproșabile, vinuri care evocă toate doinele, horele noastre și dulceața fagurilor în fiecare picatură de vin.
ASPECT: Galben-pai, cu nuanțe verzui.
MIROS: Buchet plin de energie, definit de aromele proaspete de zmeură galbenă, lime, caise și alte citrice coapte.
GUST: Revigorant, ușor onctuos, cu notă de fruct galben, copt, ce oferă un postgust lung și savuros.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin alb elegant, recomandat la mesele preparate clasice din carne de pasăre, cât și la mesele cu stridii, melci, tartar de somon cu avocado, creveți în sos curry, file de sturion la cuptor, escalop fraged de vită.
TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C.
38,00 RON Începând cu: 32,17 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Purcari
Purcari - Maluri de Prut rosu (FN + RN) 2021 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, RARĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 13%
VIN ROȘU SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani.
Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și intensă a soiului Negru de Purcari, care a fost confundat cu unul originar din faimoasa regiune viticolă Bordeaux.
Pentru acest vin, strugurii sunt culeși manual din podgorii aflate pe ambele maluri ale râului Prut, apoi vinificați prin metoda tradițională. Vinul este ținut la maturare pentru o perioadă de 6 luni în baricuri din stejar franțuzesc. Cupajul roșu de Fetească Neagră și Rară Neagră este pasional și înzestrat cu toate calitățile necesare unei experiențe unice: tradiție, savoare și arome sofisticate.
ASPECT: Roșu-închis, cu reflexii de rubin.
MIROS: Iese în evidență prin buchetul de arome fructate, concentrate pe mure, zmeură și struguri copți târziu și stafidiți. Maturarea de 6 luni se ivește printr-o notă firavă de vanilie.
GUST: La gust este generos, cu valuri aromatice bine definite de vișine coapte și prune uscate, ce se păstrează intr-un echilibru admirabil pentru un post gust lung, sec și firesc.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin recomandat celor care preferă să se delecteze cu preparate din carne de vită, porc sau miel din bucătăria fusion sau tradițională.
TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.
50,82 RON Începând cu: 45,74 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Tinazzi
Tinazzi - Feudo Croce Montease Chardonnay Puglia IGP 2021 - 0.75L, Alc: 12.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: PUGLIA IGP / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ALB SEC. Feudo Croce este un domeniul din peisajul rural al Italiei, în peninsula Salento, regiunea viticolă Apulia (Puglia). Domeniul și brand-ul au fost achiziționate de grupul condus de familia Tinazzi în 2001.
Pe parcursul anilor, domeniul din Carosino a fost extins cu noi plantații de viță de vie din soiurile italiene. Clima peninsulară este ajutată și de tehnica inovativă pentru colectarea apei, construită de Tinazzi pentru irigarea culturilor de viță de vie.
Domeniul Feudo Croce produce în majoritate vinuri roșii, iar acest monosoi de Chardonnay este unul dintre cele doua vinuri albe, și este produs din culturi selecte ale podgoriei Taranto. Vinificarea începe cu o macerare a strugurilor la rece timp de 8 - 12 ore, urmată de o presare ușoară și fermentare la temperatura controlată, cuprinsă între 16 - 18°C. Maturarea vinului se face în cisterne din oțel, cu drojdii fine, timp de 3 luni.
ASPECT: Galben-pai, cu reflexii verzui.
MIROS: Un Chardonnay din Puglia, cu multe note de fructe tropicale îmbinate natural cu note de măr verde și flori albe.
GUST: Gustul și aromele formează un buchet excelent echilibrat, cu note suplimentare de fructe tropicale, fructe de livadă și flori.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la orice masă cu preparate din carne de pui, pește, fructe de mare, paste, și gustări cu brânzeturi ușoare.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
48,40 RON Începând cu: 42,35 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Vina Salceda
Chivite - Vina Salceda - Reserva Rioja DOC, rosu 2010 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2010
REGIUNE / ȚARĂ: RIOJA DOC / SPANIA
SOIUL / SOIURILE: TEMPRANILLO, GRACIANO
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROȘU SEC. Familia Chivite produce vin în Spania, provincia Navarra încă de la 1647. Vinăria actuală, aflată în aceeaşi parte a Spaniei, a fost construită de Claudio Chivite, în secolul al XIX-lea. Claudio a construit în 1872 şi vinăria ‘La Cascajera’. În prezent, în același loc, se află pivnița ce păstrează cu grijă vinul produs de alt brand de succes - Gran Feudo, parte din grupul Chivite.
Familia Chivite cultivă un total de 1000 de hectare în Navarra. Vinurile sunt produse din soiuri tradiţionale spaniole (Tempranillo, Garnacha, Moscatel de Grand Menudo), dar şi soiuri clasice europene (Merlot, Cabernet Sauvignon şi Chardonnay).
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: Plăcut, intens si complex, cu arome de fructe negre sălbatice (mure, fructe de soc), susținute de arome tipice de maturare în butoaie de stejar (cedru, ienupăr, brad canadian), și completate de note subtile de mineralitate.
GUST: De o senzație inițială complexă, cremoasă, cu tanini fermi, note de cacao și ciocolată. Are un gust final extrem de lung, fructat și condimentat (cuișoare, piper negru).
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat alături de preparate vânătorești din carne de urs sau mistreț, preparate din carne roșie cu sosuri brune sau garnisite cu trufe, ierburi, condimente (nucșoară, scorțișoară, cuișoare) și ciuperci sălbatice. Este un bun‚ însoțitor al brânzeturilor moi și semimoi, maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C. (Este recomandată decantarea timp de 30-40 de minute).
36,65 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Tenuta Il Poggione
Il Poggione - Rosso di Montalcino DOC 2022 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: MONTALCINO DOC - TOSCANA / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: SANGIOVESE
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. Povestea domeniului Il Poggione a început la sfârșitul secolului al XIX-lea, pe dealurile aflate deasupra orașului Florența. Lavinio Franceschi, proprietar de teren din Scandicci a fost fermecat de poveștile locului și a cumpărat terenul ce a devenit apoi parte din comoara viticolă a regiunii Toscana. Francesci a văzut potențialul viticol al zonei, mai ales pentru a dezvolta soiul local Sangiovese. Clonele de struguri au fost triate pentru cultivare și adaptate mai bine pământului, podgoria a fost extinsă în alte zone, special alese pentru producție mare și sănătoasă.
Astăzi domeniul Il Poggione include una dintre cele mai mari vinării din Montalcino, cu 140 de hectare ocupate de podgorie și alte aproape 400 de hectare cu plantații de măslini, cereale și păduri. Pentru toate vinurile Il Poggione strugurii sunt culeși manual, iar vinificarea se face prin metoda tradițională, cu tehnologie de ultimă generație. Noua vinărie, construită în 2004, are cisterne de fermentare cu temperatură controlată, iar maturarea vinurilor roșii se face în butoaie mari din stejar franțuzesc, păstrate la 5 metri sub pământ.
Rosso di Montalcino este produs din struguri Sangiovese, culeși manual din rândurile cele mai tinere ale domeniului Il Poggione. Fermentarea alcoolică are loc în cisterne din oțel după metoda ”submerged cap”, în care strugurii sunt presați iar pielița este scufundată în must, fără a lua contact cu oxigenul, în acest caz timp de 15 zile. În final vinul este fermentat malolactic în același tip de vas, apoi baricat timp de 12 luni în butoaie mari din stejar franțuzesc și învechit la sticlă.
ASPECT: Roșu rubiniu, intens.
MIROS: Expresiv și rafinat, cu arome de vișine coapte, cireșe negre și prune, împletite cu note florale de violete și accente fine de condimente dulci, piper și lemn nobil.
GUST: Generos și echilibrat, cu taninuri catifelate și o aciditate bine integrată. Fructele roșii și negre se contopesc cu nuanțe subtile de ierburi mediteraneene și o mineralitate discretă. Final lung, armonios și persistent.
ASOCIERE CULINARĂ: O alegere delicioasă pentru mesele cu carne roșie la grătar, paste cu sos bogat, brânzeturi maturate sau preparate tradiționale italienești.
TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.
94,86 RON Începând cu: 83,01 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Baron Philippe de Rothschild
Mouton Cadet - Bordeaux AOC, blanc 2020 - 0.75L, Alc: 12.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2020
REGIUNE / ȚARĂ: BORDEAUX AOC / FRANŢA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC, SEMILLON, MUSCADELLE
VOL. ALC.: 12.5%
În 2021, Decanter World Wine Awards, cel mai mare concurs de vinuri din lume, a oferit vinului Mouton Cadet Blanc 2020, medalia de aur, cu 95 de puncte. Tot anul acesta, Concours Mondial de Bruxelles, a oferit cupajului alb de Bordeaux, o medalie de argint.
VIN ALB SEC. Descendent al unei familii bogate din Frankfurt, Nathaniel de Rothschild, se stabilește la Paris în 1853, apoi în regiunea viticolă Medoc, în orașul Pauillac, unde cumpără un palat pe care îl redenumește Chateau Mouton Rothschild. În 1922, baronul Philippe de Rothschild, fiul cel mic al baronului Henri și strănepot al lui Nathaniel, începe schimbările majore asupra proprietății.
Vinul comercializat anterior în butoaie și trimis în Bordeaux este îmbuteliat în vinăria palatului și este creată faimoasa etichetă de artistul Jean Carlu.
Pentru a păstra standardul de excelență al vinurilor consacrate cu eticheta Chateau Mouton-Rothschild, produse pe proprietatea sa, baronul Philippe de Rothschild a decis ca vinul din culturile anului 1930 să fie îmbuteliat cu eticheta Mouton Cadet. Noua eticheta oferea un vin tânăr, cu arome mai proaspete și mai ușor de savurat. Încă din primele decenii Mouton Cadet a avut succes și a devenit unul dintre sortimentele de bază ale casei franceze.
ASPECT: Galben-pal, strălucitor.
MIROS: Parfum delicat de citrice, o notă clară de lime, ierburi și caise coapte, proaspete.
GUST: Acidulat si onctuos, aduce pe papile alte note de citrice, cum ar fi cea de lămâie, coajă de lămâie și pepene galben, copt. Mai corpolent spre sfârșit, acest Bordeux alb aduce un post gust scurt spre mediu, fructat și sec.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin frațuzesc potrivit pentru o fasă franțuzească cu scoici de apă sărată scăldate în unt, sos de portocale, stridii și multe alte preparate cu fructe de mare.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 11°C.
31,28 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Regnard
Regnard - Chablis AOC, Grand Regnard blanc 2021 - 0.75L, Alc: 12.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: CHABLIS AOC - BURGUNDIA / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ALB SEC. Regnard este unul dintre cei mai vechi și prestigioși producători de vin din Franța. Afacerea a luat naștere în 1860 la inițiativa lui Zéphir Régnard, în zona Pouilly Fuissé, unde se află și domeniul cu pivnițe folosite încă din anul 1755.
Din anii ‘80, când proprietatea fost preluată de baronul Patrick De Ladoucette, palatul a fost renovat, iar podgoria cultivată cu soiuri pure pentru a oferi unele dintre cele mai bune vinuri ale regiunii Burgundia.
Strugurii din care sunt obţinute vinurile Regnard sunt ierarhizați în funcţie de straturile de sol Kimmeridgian şi Portlandian. Solul Kimmeridgian oferă vinului mineralele extrase din carbonat din calciu, format din perioada Jurassicului, iar solul Portlandian oferă un strugure fără minerale, dar bogat în arome de fructe.
ASPECT: Galben-pai, cu reflexii aurii. Ușor efervescent.
MIROS: Parfumul din fructe de livadă, coajă de lămâie și iarbă verde, trezită cu apă de ploaie rece.
GUST: Măr verde, pară, lămâie și calcar umed. Pe final apar note de unt și lemn verde și drojdie, ce dau nota caracteristică vinului de Chardonnay din regiunea Burgundia.
ASOCIERE CULINARĂ: O alegere excelentă pentru mesele cu preparate din pește crud (sushi, sashimi), sau gătit la grill. Acest vin este o alegere bună și pentru homarul cu risotto de legume sau brânzeturi semitari.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).
70,03 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Trinite Estate
Trinite Estate - Acaibo Sonoma County, California 2018 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2018
REGIUNE / ȚARĂ: SONOMA COUNTY - CALIFORNIA / SUA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, CABERNET FRANC
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. Domeniul viticol Trinite se află în Statele Unite ale Americii, în statul California, comitatul Sonoma, și a fost fondat în 2012 de cuplul de vinificatori Gonzague și Claire Villars‑Lurton din Bordeaux.
Cele aproximativ 10 hectare ale producătorului Trinite Estate sunt localizate între Valea Rusească, care aduce terroir-ului aer rece, Valea Alexander cu briză caldă, și Valea Cavalerilor aflată la o altitudine de 228 de metri. Soiurile de struguri sunt hrănite de un sol compus în mare parte din cenușă vulcanică și lut argilos.
Din această parte a Californiei provin soiurile Cabernet Sauvignon, Merlot și Cabernet Franc ale etichetei Acaibo. Strugurii sunt lăsați la macerare timp de patru zile, apoi fermentați în loturi mici în cisterne din oțel inoxidabil cu temperatură controlată. După fermentarea malolactică în butoaie, vinul este maturat timp de 16 luni în butoaie din stejar franțuzesc din Bordeaux. Un procent de 65% din vin este definit și rotunjit de maturarea în butoaie noi din stejar.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: Acaibo aduce împreună experiența și tradiția vinurilor din Bordeaux și aromele oferite de strugurii copți de soarele Californiei. Buchetul se remarcă la început prin aromele clasice de fructe roșii, cu accente de vișine coapte și fructe roșii de pădure. Aromele fructate duc către note de lemn dulce și cacao amestecat cu salvie, cuișoare și nucșoară.
GUST: Puternic și îndrăzneț, pe papile atacă cu taninuri mătăsoase, note complexe de fructe și stejar, foarte bine integrat în structura aromatică. Postgust lung și cald, cu notă de fruct tropical.
ASOCIERE CULINARĂ: Acaibo este o experiență deosebită, un vin ales, potrivit la o friptură de vită sau de oaie la grătar sau la cuptor, vânat (căprioară sau alt vânat mare), burger cu cheddar maturat, cât și preparate vegetariene.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
407,53 RON Începând cu: 356,59 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Chateau Lynch-Bages
Chateau Lynch-Bages - Pauillac AOC, Grand Cru Classe 2022 Magnum - 1.5L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: PAUILLAC AOC - BORDEAUX / FRANŢA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, CABERNET FRANC, PETIT VERDOT
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Château Lynch-Bages se află pe lotul de pământ numit inițial ”Batges”, la intrarea în localitatea Pauillac, din regiunea Bordeaux. Podgoria a aparținut încă din secolul al XVIII-lea, lui Thomas Lynch, un negustor irlandez din Bordeaux, care a produs și vinuri proprii denumite Cru de Lynch.
Vinurile produse din culturile lui Lynch au primit în 1855, clasificarea de calitate superioară (Fifth Growth), la Expoziţia Universală de la Paris. Mai târziu, în anii 1930, o parte din domeniul Lynch-Bages a fost dat în arendă lui Jean-Charles Cazes, fiul unui fermier care a cumpărat şi proprietatea Chateau Ormes de Pez din Saint-Estephe.
Anul 2022 este marcat de condiții meteorologice extreme, de la o iarnă rece la o vară caldă și secetoasă. Cu toate acestea, vița de vie a reușit să se adapteze remarcabil și să producă o recoltă excepțională. Ciclul vegetativ a fost precoce pe tot parcursul anului, iar strugurii au atins un nivel superior de maturitate, din care a fost produs un cupaj de o calitate remarcabilă.
ASPECT: Roșu rubiniu intens, cu reflexii violet.
MIROS: Buchetul este expresiv și complex, dominat de arome de fructe negre (coacăze negre, mure, afine) și fructe roșii, îmbinate cu note mentolate proaspete, minerale și calcar pisat. Aromele fructate sunt completate delicat cu note de tutun afumat, lemn de cedru, cuișoare și lemn dulce, cu o tuță rustică, pământie.
GUST: Vinul este robust, concentrat, cu o textură catifelată. Nucleul organoleptic este construit din arome de fructe negre luxuriante, susținut de taninuri ferme, coapte și cărnoase. Remanență lungă, persistentă cu minerale sărate, tușe de cafea și ciocolată neagră. Un adevărat ”vin de garde”, creat cu pricepere și răbdare pentru a fi păstrat peste decenii.
ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește excelent cu preparate complexe din carne roșie, friptură de vită, miel, vânat (mistreț, căprioară) sau rață. De asemenea, este o alegere ideală alături de brânzeturi tari și maturate sau preparate cu ciuperci, ori trufe.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de minimum 60 de minute. Potențial de învechire în sticlă de peste 30 de ani).
2.289,32 RON Începând cu: 2.003,16 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Opus One
Opus One - Nappa Valley California red 2018 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2018
REGIUNE / ȚARĂ: NAPA VALLEY - CALIFORNIA / SUA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, PETIT VERDOT, MERLOT, CABERNET FRANC, MALBEC
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. În 1979, doi antreprenorii din industria vinului, baronul Philippe de Rothschild si Robert Mondavi (unul dintre 'artizanii' viticulturii din statul California), au creat împreună un vin nou. Primul vin creat de parteneriatul franco-american a fost comercializat în anul 1984, și de aproape 40 de ani, vinurile Opus One, din Nappa Valley, sunt printre cele mai apreciate din Statele Unite ale Americii.
Anul 2018 a oferit un sezon cu vreme propice viței de vie. La inceputul anului a fost remarcabil de secetos însă natura a echilibrat terroirul cu ploi venite la momentul necesar, chiar înainte de creșterea mugurilor și dezvoltarea vegetației pe butași. Caondițiile foarte bune a permis înflorirea viței, creșterea perfectă a strugurilor ce a oferit o recoltă bună, cu tonaj peste mediu. Recolta a început pe 19 septembrie și a continuat până la data de 25 octombrie.
Cupajul anului 2018 este compus din Cabernet Sauvignon 84%, Petit Verdot 6%, Merlot 5%, Cabernet Franc 4% and Malbec 1%. Aromele somptuoase sunt oferite de calitatea soiurilor și maturarea de 17 luni în butoaie noi din stejar franțuzesc.
ASPECT: Roșu-rubiniu intens, aflat într-un contrast elegant cu eticheta albă, ce prezintă semnăturile creatorilor.
MIROS: Arome abundente de mure, coacăze negre și cireșe negre, urmate de note elegante de violete, piper alb și petale de trandafir.
GUST: Aromele se dezvoltă într-un crescendo de fructe negre proaspete și suculente, cu nuanțe de coajă de portocală, lemn dulce și ciocolată neagră. Taninurile sunt fine, rotunde și combinate cu o aciditate proaspătă, oferind o senzație cremoasă și un final lung, persistent.
ASOCIERE CULINARĂ: O delectare pentru simțuri, o experiență de neuitat în fiecare ediție, savurat simplu sau alături de preparate din carne roșie, în special vită, vițel sau mânzat (coaste, mușchiulet, antricot sau vrăbioară), alte preparate din carne roșie (tartar bogat condimentat sau carpaccio cu rucola, parmezan și roșii uscate), ori friptură la cuptor cu legume și mirodenii. La finalul mesei, îl puteți savura și alături de fructe uscate, alune sau brânzeturi fine.
TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C. (Este recomandată decantarea timp de minimum 45 de minute).
2.926,26 RON Începând cu: 2.560,48 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat