Vin sec
-
81,00 RON Începând cu: 72,90 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Liliac
Liliac Transylvania - Feteasca Alba DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ ALBĂ
VOL. ALC.: 13%
VIN ALB SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor.
După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci.
Vinurile Liliac sunt produse din soiuri românești cum ar fi Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.
ASPECT: Galben-pai, cu reflexii verzui.
MIROS: O Fetească Albă cu parfumul mereu proaspăt al florilor de tei și de lămâi, armonizat de note dulci din crème brûlée.
GUST: Acidulat, echilibrat, cu valuri de citrice acrișoare și post gust scurt spre mediu, unde se ivesc drupe cu sâmbure, în special caise și piersici verzi
ASOCIERE CULINARĂ: Revigorează și împrospătează papilele la mesele cu preparate din carne albă, gătite simplu sau ușor condimentate.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
50,82 RON Începând cu: 45,74 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Vladoi
D. Vladoi - Anca-Maria Chardonnay DOC 2024 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: DOC MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
VOL. ALC.: 14%
VIN ALB SEC. Pasionat de viticultură și arta de a crea cele mai bune vinuri românești, Niculae Vlădoi a adus vițe hibride și nobile din Drăgășani și le-a plantat pe pământul din jurul satului Siminoc. Pasiunea domnului Vlădoi pentru vinuri a mers mai departe și în anii comunismului cu o mică viță ce se intindea în curtea casei.
După 1989, familia Vlădoi a redobândit proprietățile, a reluat producția de vin, iar în anii 2000 au fost făcute schimbări majore în ceea ce privește vița, sistemele de irigație, utilajele și aparatura pentru vinificare.
De pe cele 19 hectare ale Murfatlarului, hrănite de soarele generos și solul fertil, familia Vlădoi oferă o gamă variată de vinuri albe și roșii liniștite, dar și frizante. Gamele produse de Domeniul Vlădoi includ monosoiuri și cupaje, proaspete și maturate, din soiuri românești și soiuri populare la nivel internațional.
ASPECT: Galben-verzui, strălucitor.
MIROS: Un Chardonnay tânăr, cu arome tipice de flori de tei, completate armonios cu note dulci de nectarine și zarzăre.
GUST: Pe papile aduce tușe de unt și alunecă ușor cu arome dulci din compot de caise și gutuie proaspătă. Postgust scurt spre mediu, cu tușe dulci și verzi.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la mesele cu aperitive și mese principale cu pui și cartofi, homar, pește, crustacee, paste cu sos alb și brânzeturi moi.
TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.
59,29 RON Începând cu: 53,36 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Tenuta di Biserno
Tenuta di Biserno - Insoglio Del Cinghiale Super Toscan Wine 2023 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA IGT / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: SYRAH, MERLOT, CABERNET SAUVIGNON, PETIT VERDOT, CABERNET FRANC
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. Tenuta di Biserno este un producător de vin din Italia, regiunea viticolă Toscana, cea mai apreciată pentru tradiționalele blend-uri roșii. Originile domeniului Biserno se pierd în timpuri medievale, ori poate antice. În perioada Renașterii viticultura a început să domine această parte a Italiei, iar după multe alte familii care au deținut domeniul, în secolul XX, Tenuta di Biserno și-a găsit ultimul proprietar. Culturile cu viță de vie și clădirile medievale au fost achiziționate de familia Frescobaldi, ce avea deja o lungă tradiție în viticultură, suplimentată de resursele necesare procesului de modernizare și extindere.
Tenuta di Biserno este cunoscută pentru vinurile sale de calitate, în special cele din soiurile de struguri tipice Toscanei, cum ar fi Sangiovese, Merlot și Cabernet Sauvignon. Domeniul a adoptat tehnici moderne de vinificare, combinând tradiția cu inovația.
ASPECT: Roșu rubiniu intens, cu reflexii violet.
MIROS: Buchestul se deschide suav, cu note de violete proaspete, fructe de pădure și mirodenii concentrate în tușe de piper. Printre toate acestea se strecoară adierea de ierburi mediteraneene, șoptite de mirt, rozmarin și lemn rumenit.
GUST: Cucerește prin prospețimea și corpul echilibrat, taninuri fine și note de fructe roșii sălbatice. Postgust mediu, sec ușor lemnos.
ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit atât pentru o degustare personală - savurat simplu pentru a-i descoperi complexitatea - cât şi ca partener al unui meniu cu carne roșie (rață, vânat), ciuperci, mâncăruri cu sosuri intense sau brânzeturi semitari.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 45-60 de minute).
168,43 RON Începând cu: 147,38 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Crama Cepari
Crama Cepari - Tamaioasa Romaneasca DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13.6%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DRĂGĂȘANI CEPARI - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ
VOL. ALC.: 13.6%
VIN ALB SEC. Crama Cepari se află în localitatea cu același nume, ce spune povestea veche a viticulturii în această parte a țării încă din secolul al XVI-lea. Cepari vine la ”cepuri”, dopuri de lemn de la butoaiele în care se depozita și se transporta vinul. Crama Cepari a început să prindă contur încă dinainte de 1945.
La mult timp după probleme cu filoxera, un tânăr ambițios pe nume Badea Manolescu, a adus din Germania un viticultor specialist, pentru a altoi soiurile zonei și pentru a planta soiuri noi.
După toate acestea, în prezent, Ilarie Prioteasa a pornit activitatea brandului Cepari în baza experienței dobândite în vechile crame ale zonei Drăgășani. Crama Cepari a fost construită după standarde moderne, cu investiții în plantații, oameni, tehnologie și promovare.
ASPECT: Galben-pai, cu reflexii verzui.
MIROS: Tămâioasa dăruiește simțurilor aromele sale native de flori proaspete de salcâm și te, cu un ton de lemn verde, completat delicat de citrice, caise, miere polifloră și trandafir de vară târzie.
GUST: Pe papile aduce o infuzie compusă din aceleași arome florale și citrice, împletite armonios pentru un postgust scurt spre mediu, revigorant.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit pentru aperitiv și preparate din carne albă, brânzeturi fine și desert.
TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.
54,99 RON Începând cu: 49,49 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Avincis
Avincis - Cuvee Andrei Cabernet Sauvignon DOC 2016 Cutie Lemn - 1.5L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2016
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DRĂGĂŞANI - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. Înainte de cucerirea Daciei de Imperiul Roman, la Drăgășani se cultivau struguri folosiți la producția de vin. Mănăstirea Dobruşa, construită în secolul al XV-lea, avea propria vie pe colină, iar vinurile obținute în această parte a țării au fost cunoscute și apreciate în Europa, la expozițiile universale de la Paris.
În 1927, Maria şi Iancu Râmniceanu au cumpărat în Drăgășani un conac construit în stil neoromânesc, înconjurat de vii. Mai târziu, conacul a fost redenumit Vila Dobrușa. Din 2007, strănepoata lor Cristiana și soțul acesteia, Valeriu Stoica, păstrează cu drag tradiția vinurilor, oferă o gamă extinsă de monosoiuri și cupaje, promovează arta, cultura, frumusețea locului și serenitatea vilei Dobrușa.
De pe cele mai bune părți ale podgoriei Drăgășani, unde soiul franțuzesc a fost îmbrățișat de terroir, sunt culeși strugurii de Cabernet Sauvignon și vinificați clasic în cisterne de inox. Un procent de 40% din vin este maturat timp de 14 luni în baricuri din stejar (90% noi). O parte de 60% din vin este păstrat în cisternele de fermentare.
ASPECT: Roşu-rubininiu, cu ușoare reflexii mov.
MIROS: Buchetul aduce o mulțime de arome fructate, îmbrâțișate cu note de tutun proaspăt uscat. Tușele de fond sunt anunțate de ciocolată neagră și vanilie, infiripate efemer de timp și stejar tânăr.
GUST: Robust, cu note fructate și condimente încălzite de alcoolul generos, integrat armonios în corpolența vinului. Tanini sunt rotunzi, iar gustul final este lung și generos.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin elegant pentru reflecții tihnite sau mese desăvârșite de friptură de vită în sânge, osso buco sau preparate din vânat, unde consistența cărnii găsește un companion nobil în structura vinului. Poate acompania și brânzeturi tari, maturate, care îi evidențiază complexitatea.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
245,00 RON Începând cu: 220,50 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
1000 de Chipuri
1000 de Chipuri - Feteasca Neagra DOC 2022 - 0.75L, Alc: 16%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: DOC - CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 16%
VIN ROȘU SEC. Povestea vinurilor 1000 de Chipuri a început în 2007, odată cu plantarea primilor butași de viță de vie în podgoria din județul Buzău, în arealul Dealu Mare, ce cuprinde și comunele Fințești-Năeni. În 2011 au fost recoltați primii struguri, iar în 2012 au fost lansate primele vinuri cu eticheta 1000 de Chipuri.
Pe cele 63 de hectare deținute în prezent, sunt lucrate anual soiuri de viță de vie românească (Fetească Neagră, Fetească Albă, Tămâioasă Românească) și soiuri populare în majoritatea regiunilor viticole cu tradiție din Franța și Italia (Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Shiraz, Cabernet Franc, Riesling Italian).
ASPECT: Roșu rubiniu, intens.
MIROS: Buchetul se deschide precum o meditație asupra timpului. La gura paharului se strâng note tihnite de fructe negre coapte, mure și coacăze roșii. Parfumul aduce și note de mirodenii dulci ușor lemnoase.
GUST: Textura se așterne pe papile cu senzații de catifea, cu taninuri mătăsoase și o structură amplă, care pare să reflecte generozitatea aromelor păstrate pe parcursul anilor. Tușele de fructe negre coapte și ciocolată se întrepătrund cu mirodeniile fine, iar gustul final este lung și stăruitor ca o meditație de seară.
ASOCIERE CULINARĂ: Aromele sale armonioase sunt potrivite la mesele cu preparate din carne roșie în sos bogat, vânat, tocană de miel sau gustări cu brânzeturi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
55,66 RON Începând cu: 50,09 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Metamorfosis
Metamorfosis - Coltul Pietrei, Syrah DOC 2023 - 0.75L, Alc: 15.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: SYRAH
VOL. ALC.: 15.5%
VIN ROȘU SEC. Crama Vitis Metamorfosis este parte din antreprizele Marchizului Piero Antinori, care a dezvoltat anterior proiecte similare în alte regiuni viticole din Italia, SUA, Chile și Ungaria.
În România, Marchizul a ales Dealu Mare, pentru condițiile asemănătoare cu regiunea viticolă Toscana. Potențialul și calitatea vinurilor produse pe alte podgorii din Dealu Mare au fost de ajuns pentru a demara proiectul Metamorfosis. În prezent, domeniul se întinde pe trei plaiuri viticole (Valea Urloi, Fintești și Năeni), cu o suprafață totală de 100 de hectare.
Culeși la jumătatea lunii septembrie, strugurii au fost sortați cu atenție. Vinificarea a început în vase de inox, pentru a putea monitoriza temperatura de fermentare (28-30°C) și a extrage cu delicatețe culoarea și aromele specifice soiului prin macerare. Fermentarea malolactică are loc în butoaie de lemn, în care vinul se odihnește până la 12 luni.
ASPECT: Roșu-purpuriu.
MIROS: Captivează cu note de fructe negre coapte, prune și mure, contopite cu accente de condimente, în special piper negru afumat și o subtilă tușă de cacao.
GUST: Robust, cu tanini bine integrați și aciditate echilibrată. Aromele de fructe negre și condimente se împletesc armonios cu note de ciocolată amară și stejar.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la mesele cu fripturi de vită sau miel, vânat la cuptor sau brânzeturi maturate, unde bogăția aromelor vinului se armonizează cu savorile intense ale preparatelor.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).
55,93 RON Începând cu: 50,34 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
SERVE
Serve - Cuvee Guy de Poix Feteasca Neagra DOC 2020 - 0.75L, Alc: 15%
ANUL DE RECOLTĂ: 2020
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 15%
VIN ROȘU SEC. S.E.R.V.E este o poveste frumoasă despre puterea de a persevera și emoția descoperirii ce alimentează curiozitatea. S.E.R.V.E (Societatea Euro Română de Vinuri de Excepție), a fost inființată în 1994, iar la începutul anilor 2000, au fost realizate investiții în construcția unei crame proprii, complet nouă în apropiere de culturile de viță din Ceptura.
În anii următori, S.E.R.V.E a realizat prima îmbuteliere a vinurilor sale și vinificarea primilor struguri din recolta proprie. Fondatorul cramei, Contele Guy Tyrel de Poix, și echipa sa, au adus oenologia la stadiul de artă, transformată în practică, cu răbdare și atenție deosebită.
Fiecare gamă este compusă din vinuri produse cu atenție, experiență și aparatură modernă. Pentru majoritatea vinurilor fermentarea are loc în cisterne din inox, iar în funcție de soiul/soiurile și stilul fiecărui vin, maturarea are loc pentru scurtă durată, în vase din inox, sau în baricuri din stejar, care desăvârșesc aromele și oferă cele mai savuroase degustări.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: Aroma este bogată și captivantă, cu note de fructe negre coapte, mure și cireșe, însoțite de tonuri subtile de condimente dulci și lemn fin. Buchetul se îmbină cu o tușă de ciocolată și piper, oferind profunzime și finețe.
GUST: Gustul este rotund și plin, cu tanini catifelați și aciditate bine integrată. Fructele negre se combină cu nuanțe de cacao și mirodenii, creând un corp generos și o textură armonioasă. Finalul este durabil și cald, cu note fructate persistente și elegante.
ASOCIERE CULINARĂ: Se armonizează cu preparate din carne roșie, vânat sau brânzeturi maturate, unde bogăția aromelor completeză experiența culinară.
TEMP. DE SERVIRE: 15 - 16°C. (Este recomandată decantarea timp de 60 de minute. Potențial de învechire la sticlă de minimum 12 ani).
223,69 RON Începând cu: 201,32 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Domeniul Bogdan
Domeniul Bogdan - Premium Rose DOC, BIO 2024 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROSE SEC. În Murfatlar, satul Peștera este un loc cu tradiție în cultivarea viței de vie încă din vremurile dacilor și Imperiului Roman. Acolo, unde pământul dă multe roade, Domeniul Pogdan a mărit podgoria cu soiuri noi ce se întind pe 154 de hectare.
Domeniul Bogdan s-a născut în 2011 din dorința de a produce un vin de excepție, total natural, asemenea celui produs de strămoșii noștri în urmă cu sute și mii de ani.
În câteva cuvinte, de la Domeniul Bogdan ne putem bucura de natură într-un pahar de vin alb, rose sau roșu, din soiuri românești și soiuri de renume, cu origini în marile regiuni viticole ale Europei
ASPECT: Roz-somon.
MIROS: Soiul Merlot vinificat într-un rose elegant, cu note de căpșuni, zmeură și flori de câmp, completate de tușe subtile de citrice și o ușoară mineralitate ce adaugă profunzime buchetului.
GUST: Aciditate echilibrată și textură catifelată, construită natural din arome de fructe roșii de pădure și accente de piersică albă. Remanență medie spre lungă, cu o notă florală diafană.
ASOCIERE CULINARĂ: Ideal alături de preparate mediteraneene, salate cu fructe de mare sau brânzeturi fine, unde delicatețea vinului se armonizează cu prospețimea gusturilor.
TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.
36,30 RON Începând cu: 32,67 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Caraman
Caraman - Tamam Muscat Ottonel DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: MUSCAT OTTONEL
VOL. ALC.: 13%
VIN ALB SEC. Pe pământul Dobrogei, pe dealurile Murfatlarului, vița de vie pare să fie veșnică, ori cunoscută de om de cel puțin 2700 de ani, din vremuri antice unde nectarul strugurelui era închinat zeului Bachus, ce păzea vițele și ocrotea rodul pentru locuitorii Tomisului.
De la Răscoala din 1907 se consemnează prima atestare a podgoriei Murfatlar pe numai 10 hectare, iar de acolo s-au extins viile cu soiurile lumii vechi, dar și soiuri autohtone. În aceeași zonă milenară a Murfatlarului este locul de naștere al Domeniilor Caraman, deținute de Agroserv Trading din Constanța, al lui Stelian și Dumitru Caraman. În activitatea de vinificare aceștia beneficiază și de serviciile lui Nicolae Itu, un vinificator profesionist ce a lucrat anterior la Crama Murfatlar România SA.
Tamam Muscat Ottonel este obținut din soiul alb, cules de pe Dealul de Cretă al podgoriei Murfatlar din Dobrogea. În această parte a țării vița de vie este cultivată într-un terroir influențat de Dunăre, de Marea Neagră și de solul cu 80 de metri de calcar ce oferă strugurilor arome unice.
ASPECT: Galben-pai, cu reflexii verzui.
MIROS: Din terroir cu brize marine, anticul Muscat delectează cu stilul floral, ușor parfumat de trandafir și flori de soc, completate de miere și fructe galbene coapte. O aerare ușoară aduce profunzime prin tușe de caise și piersici, ca într-o livadă parfumată în prag de vară.
GUST: Papilele sunt delectate de fructe dulci și tonuri florale, învăluite de o aciditate fină, revigorantă. Textura catifelată și caracterul aromat este sățios, mineral, cu postgust vegetal-floral.
ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit pentru mese cu preparate din bucătăria asiatică - ușor condimentate - preparate din carne de pasăre, salată de pui cu brânză, pește, scoici și fructe de mare ușor fierte, garnisite cu verdeață.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
55,66 RON Începând cu: 50,09 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Davino
Davino - Iacob rosu, DOC 2021 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: DOC DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Crama Davino a fost înființată în 2003 în regiunea viticolă Dealu Mare din Muntenia, iar proprietarii sunt Dan Balaban și Bogdan Costăchescu, care se ocupă și de operațiunile de vinificare. Pe cele 68 de hectare aflate în proprietatea cramei și alte 18 hectare, deținute în arendă, sunt cultivate numeroase soiuri de calitate superioară, din care se obțin vinuri cu Denumire de Origine Controlată.
Printre soiurile reprezentative ale cramei Davino se află Feteasca Albă, Feteasca Neagră, Sauvignon Blanc, Riesling Italian, Cabernet Sauvignon și Merlot. Crama Davino produce vinuri dintr-un singur soi, dar și cupaje roșii, albe și rose, folosind tehnologia modernă a cisternelor din oțel cu temperatură controlată, aparate de sortare optică a boabelor cât și alte echipamente profesionale.
Vinul roșu Davino Iacob este produs din două soiuri, vinificate separat cu ajutorul tehnologiei clasice de fermentare pe boștină în recipiente din inox de 150 de hectolitri, la o temperatură controlată de 24-26°C. Pentru un cupaj bogat în arome potențial de învechire, fermentarea are loc timp de 15 zile în cazul soiului Fetească Neagră și 21 până la 27 de zile pentru Cabernet Sauvignon. După cupajare, vinul este maturarat în barrique din stejar românesc timp de 9 luni.
ASPECT: Rubiniul intens, cu reflexii violet, evocă vitalitatea, structura și bogăția aromelor care urmează să se dezvăluie.
MIROS: Buchet sofisticat, în care fructele negre coapte - prune, mure și coacăze - presărate cu mirodenii dulci, rumeguș de lemn și o tușă delicată de vanilie, rezultat al maturării parțiale în butoaie de stejar.
GUST: Bolta și papilele sunt delectate de tanini catifelați și aciditate armonioasă. Arome de trufe de ciocolată cu lichior de cireșe, completate de cafea și mirodenii ușoare pentru un postgust lung, ușor rustic.
ASOCIERE CULINARĂ: Îl puteți asocia cu fripturi din vită sau miel, preparate din vânat sau brânzeturi maturate, acolo unde structura complexă a vinului se contopește cu savorile intense ale mâncărurilor.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
68,97 RON Începând cu: 62,07 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Domaine du Nozay
Domaine du Nozay - Cuvee Domaine Sancerre BIO 2020 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2020
REGIUNE / ȚARĂ: VALEA LOAREI / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC
VOL. ALC.: 13%
VIN ALB SEC. Pe domeniul Nozay vița de vie este hrănită de un sol bogat, pe care s-au aflat cu mult timp în urmă ape bogate în faună și floră. Din era geologică Kimmeridgian au rămas fragmente de piatră cu minerale și clei ce oferă soiurilor mineralitatea evidentă. Tot în Sancerre, unde se află podgoria Nozay, solul este bogat în fosile de crustacee care se albesc pe măsură ce se usucă și devin albe, de aceea în zonă este văzut adesea ‘pământul alb’.
Boabele sunt stoarse cu presă pneumatică pentru cel mai pur must, iar fermentarea are loc în cisterne din oțel inoxidabil în formă de butoi și în vase de teracotă. În timpul vinificării nu se adaugă dioxid de sulf sau drojdie. Mustul este lăsat să fermenteze cu drojdia proprie, fără aditivi și fără reglarea temperaturii.
Timpul și natura sunt lăsate să creeze acest vin, pentru a oferi tuturor prospețimea și aromele pline de viață ale strugurilor crescuți cu grijă în terroir-ul din Valea Loarei.
ASPECT: Galben intens, cu reflexii aurii.
MIROS: Arome de citrice, dezvăluite de grepfrut, litchi și lămâie, piersică galbenă,
GUST: Cu o aciditate bine dozată și o structură ce are la bază note fructate, dominate de pară în sirop. Post gust scurt, puțin dulce și sec.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru aperitivele cu brânză crottin de chavignol, feluri principale cu carne de pasăre - pui cu fenicul, ficat de vită lionez sau stridii.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
106,48 RON Începând cu: 93,17 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
1000 de Chipuri
1000 de Chipuri - Rose, DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: DOC DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR
VOL. ALC.: 13%
VIN ROSE SEC. Povestea vinurilor 1000 de Chipuri a început în 2007, odată cu plantarea primilor butași de viță de vie în podgoria din județul Buzău, în arealul Dealu Mare, ce cuprinde și comunele Fințești-Năeni. În 2011 au fost recoltați primii struguri, iar în 2012 au fost lansate primele vinuri cu eticheta 1000 de Chipuri.
Pe cele 63 de hectare deținute în prezent, sunt lucrate anual soiuri de viță de vie românească (Fetească Neagră, Fetească Albă, Tămâioasă Românească) și soiuri populare în majoritatea regiunilor viticole cu tradiție din Franța și Italia (Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Shiraz, Cabernet Franc, Riesling Italian).
Un rose creat din soiul Pinot Noir ce reamintește de vinurile produse în terroir-ul generos din Dealu Mare, apropiat de zona viticolă Bordeaux din Franța sau Toscana din Italia. Situarea pe Paralela 45 a regiunii din Muntenia oferă anual unele dintre cele mai bune vinuri românești, printre care și acest monsoi rose, ce poate sta ușor printre vinurile produse în celelalte două regiuni viticole faimoase.
ASPECT: Roz intens cu nuanțe corai, ca un buchet de flori sălbatice.
MIROS: Bogat și plin de viață, cu aromă de căpșuni coapte, pepene roșu și o adiere florală.
GUST: Sec și suculent, cu aciditate vie și un final lung, care amintește de prospețimea dimineților de vară.
ASOCIERE CULINARĂ: Aduce armonie lângă preparate la grătar, salate cu brânzeturi proaspete sau mâncăruri asiatice parfumate.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
49,61 RON Începând cu: 44,65 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Avincis
Avincis - Cuvee Petit - Sauvignon Blanc DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DRĂGĂȘANI - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC
VOL. ALC.: 13%
VIN ALB SEC. Înainte de cucerirea Daciei de Imperiul Roman, la Drăgășani se cultivau struguri folosiți la producția de vin. Mănăstirea Dobruşa, construită în secolul al XV-lea, avea propria vie pe colină, iar vinurile obținute în această parte a țării au fost cunoscute și apreciate în Europa, la expozițiile universale de la Paris.
În 1927, Maria şi Iancu Râmniceanu au cumpărat în Drăgășani un conac construit în stil neoromânesc, înconjurat de vii. Mai târziu, conacul a fost redenumit Vila Dobrușa. Din 2007, strănepoata lor Cristiana și soțul acesteia, Valeriu Stoica, păstrează cu drag tradiția vinurilor, oferă o gamă extinsă de monosoiuri și cupaje, promovează arta, cultura, frumusețea locului și serenitatea vilei Dobrușa.
Micul Cuvée de la Avincis este un vin din 100% Sauvignon Blanc adus din Europa de Vest. După fermentare 40% din vin este maturat timp de 8 luni în butoaie de stejar, iar în această perioadă vinul este amestecat prin batonaj. Procentul de 60% din vin este fermentat în cisterne din inox la temperatură controlată. Cele două loturi, din același soi, sunt apoi cupajate în acest vin alb, delicat și energic.
ASPECT: Galben-deschis, cu tentă verzuie.
MIROS: Aroma dezvăluie un buchet delicat, cu note timide de citrice proaspete, mere verzi și fructe tropicale. Planul secund este dominat de tușe florale și o subtilă mineralitate.
GUST: Aciditatea echilibrată evidențiază citricele, fructe verzi și fructe tropicale. Textura fină și corpul mediu amplifică senzația de prospețime și eleganță.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat pentru aperitive delicate, salate proaspete sau preparate ușoare din pește și fructe de mare, unde aromele vinului se împletesc armonios cu prospețimea ingredientelor.
TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.
60,00 RON Începând cu: 54,00 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Cecilia Beretta
Cecilia Beretta - Trebbiano di Lugana DOC 2024 - 0.75L, Alc: 12.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: LUGANA DOC - LOMBARDIA & VENETO / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: TREBBIANO
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ALB SEC. Cecilia Berreta este brand de vin creat în Italia, la începutul anilor ’80, de Umberto și Alessandro Pasqua cu scopul de produce vinuri de calitate superioră, cu personalitate puternică. Producția a început cu strugurii din podgoriile Mizole și San Felice, care oferă vinuri reprezentative pentru zonele Valpollicela și Soave.
Vinurile Cecilia Beretta sunt rezultatul unei culturi unice și bogate: legătura omului cu natura, evidențiată prin redescoperirea soiurilor de struguri antice cum este Corvina. Producția este concentrată pe o gamă mică de vinuri premium, obținute și din alte soiuri roșii și albe ce oferă aproximativ 2200 de sticle în total.
Cecilia Beretta Trebbiano di Lugana este produs din soiul alb macerat la rece, presat apoi limpezit parțial și fermentat cu drojdii selecționate în cisterne din oțel inoxidabil.
ASPECT: Galben-pai, limpede, strălucitor.
MIROS: Un vals aromatic rafinat, unde note de citrice proaspete și mere verzi dansează cu tușe florale de iasomie și accente minerale discrete. Toate aromele sunt învăluite într-un siaj persistent de ierburi proaspete.
GUST: Echilibrat și energic, cu o aciditate ce trezește papilele ca o briză marină în Chioggia. Nuanțe de pere suculente și lămâie se topesc în tonuri ușor sărate și aduc un postgust lung, echilibrat.
ASOCIERE CULINARĂ: Își găsește ușor locul printre preparate cu fructe de mare proaspete, risotto cremos cu legume sau brânzeturi moi.
TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.
75,02 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Liliac
Liliac Transylvania - Tandem rose 2024 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: CODRU / REPUBLICA MOLDOVA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT
VOL. ALC.: 13%
VIN ROSE SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor, iar mai târziu, culturile vechi au fost distruse de cooperativizare.
După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci. Vinurile Liliac sunt produse din soiuri românești: Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale: Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.
Gama de vinuri Tandem este un proiect nou al cramei Liliac, realizat în colaborare cu producătoul Castel Mimi din Republica Moldova. Astfel cele două crame oferă tuturor o gamă de trei vinuri (roșu, alb, rose) ce reunesc aromele terroir-ului din regiunea viticolă Transilvania și regiunea viticolă Codru, de peste Prut.
ASPECT: Roz-somon, cu reflexii aurii.
MIROS: Buchet delicat, cu nuanțe de căpșuni coapte și piersici suculente, învăluite în accente florale subtile.
GUST: Proaspăt și echilibrat, cu o aciditate fină și o textură catifelată, însoțită de un postgust ușor fructat.
ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește perfect cu preparate din pește, fructe de mare, salate ușoare sau brânzeturi proaspete.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
37,51 RON Începând cu: 33,76 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Corcova
Corcova - Feteasca Neagra DOC 2021 - 0.75L, Alc: 14.7%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: DOC MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 14.7%
VIN ROȘU SEC. Viticultura din Mehedinți pare să fi fost dintotdeauna o resursă și o parte din viața localnicilor. Viile și vinul din Corcova sunt menționate de nobilii și scriitori români și francezi din secolele XIX-XX.
Din anul 2005, oamenii pasionați și dedicați de la Crama Corcova, au extins domeniile și au început să producă cele mai bune monosoiuri și cupaje din regiune.
Pe domeniile Corcova, întinse pe 55 de hectare, parte din vechea moșie a boierilor pământeni din familia Bibești, au fost replantate soiuri românești: Fetească Neagră, Muscat Ottonel, precum și soiuri furnizate de Pepinieres Hebinger din Franța: Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Syrah, Chardonnay, Sauvignon Blanc.
ASPECT: Roșu-rubniu, intens.
MIROS: Buchet elegant, cu note rustice de fructe roșii coapte, precum coacăze și mure, însoțite de note subtile de piper și mirodenii de sezon, ce reflectă terroir-ul autentic al zonei.
GUST: Suculent și echilibrat de taninuri moi, care acoperă bolta și papilele cu un strat catifelat. Consistența scurtă spre medie păstrează ecouri de coacăze negre și mirodenii.
ASOCIERE CULINARĂ: O alegere excelentă pentru mesele cu preparate din carne roșie la grătar sau la cuptor, vânat, brânzeturi maturate sau preparate cu sosuri bogate.
TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C.
44,73 RON Începând cu: 40,26 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Corcova
Corcova - Cabernet Sauvignon, Merlot & Syrah DOC 2020 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2020
REGIUNE / ȚARĂ: DOC MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, SYRAH
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. Viticultura din Mehedinți pare să fi fost dintotdeauna o resursă și o parte din viața localnicilor. Viile și vinul din Corcova sunt menționate de nobilii și scriitori români și francezi din secolele XIX-XX.
Din anul 2005, oamenii pasionați și dedicați de la Crama Corcova, au extins domeniile și au început să producă cele mai bune monosoiuri și cupaje din regiune.
Pe domeniile Corcova, întinse pe 55 de hectare, parte din vechea moșie a boierilor pământeni din familia Bibești, au fost replantate soiuri românești: Fetească Neagră, Muscat Ottonel, precum și soiuri furnizate de Pepinieres Hebinger din Franța: Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Syrah, Chardonnay, Sauvignon Blanc.
ASPECT: Roșu-rubiniu.
MIROS: Buchet generos, definit de aromele dulci-acrișoare din mure, coacăze și vișine amare, împletite cu tonuri subtile de piper, lemn de stejar, vanilie și ciocolată neagră.
GUST: Aduce taninuri fine, bine integrate, și o structură solidă, echilibrată de o aciditate rafinată. Se deschide cu note de fructe de pădure, continuă cu accente condimentate și o nuanță discretă de cafea prăjită, într-un gust final lung și fructat.
ASOCIERE CULINARĂ: Își găsește partenerul ideal în preparate consistente din carne roșie la grătar, vânat fraged, brânzeturi maturate sau preparate cu sosuri dense. O alegere inspirată pentru cinele tihnite și conversații lungi.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).
44,73 RON Începând cu: 40,26 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
1000 de Chipuri
1000 de Chipuri - Sforile Fintesti, FN14 DOC 2021 - 0.75L, Alc: 15%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 15%
VIN ROȘU SEC. Povestea vinurilor 1000 de Chipuri a început în 2007, odată cu plantarea primilor butași de viță de vie în podgoria din județul Buzău, în arealul Dealu Mare, ce cuprinde și comunele Fințești-Năeni. În 2011 au fost recoltați primii struguri, iar în 2012 au fost lansate primele vinuri cu eticheta 1000 de Chipuri.
Pe cele 63 de hectare deținute în prezent, sunt lucrate anual soiuri de viță de vie românească (Fetească Neagră, Fetească Albă, Tămâioasă Românească) și soiuri populare în majoritatea regiunilor viticole cu tradiție din Franța și Italia (Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Shiraz, Cabernet Franc, Riesling Italian).
Gama Sforile Fințești alătură termenul vechi de măsură a pământului cu numele localității unde este plaiul viticol de recoltă a strugurilor aleși pentru aceste vinuri. Acestă Fetească Neagră din recolta anului 2020 este vinificată clasic și maturată timp de 18 luni în butoaie de stejar.
ASPECT: Roșu rubiniu, închis.
MIROS: Sforile din Fințești trag din nou simțurile către un buchet construit meticulos din arome de fructe negre de pădure, precum mure și coacăze, completate de note fine de vanilie și ciocolată neagră.
GUST: Rotund și complex, cu taninuri suple și echilibrate, care susțin un postgust lung și elegant, dominat de fructe coapte și accente subtile de condimente dulci.
ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește de minune alături de preparate din carne roșie la grătar sau la cuptor, brânzeturi maturate sau preparate cu sosuri bogate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
290,40 RON Începând cu: 261,36 RON+ 0,50 RON garanție SGR