Vinuri linistite

Vinurile linistite fac parte din categoria bauturilor obtinute prin fermentatie alcoolica naturala, realizata exclusiv din must de struguri. Pentru a fi incadrate in categoria vinurilor linistite, bautura trebuie sa ofere o tarie alcoolica de minimum 8,5% vol. Vinurile linistite sunt produse agroalimentare la care se interzice adaosul de arome dintr-o sursa externa. Aromatizarea acceptata legal este cea oferita de contactul bauturii cu vase confectionate din lemn.


Clasificare vinurilor in functie de culoare:


-          Vinuri albe;


-          Vinuri rose;


-          Vinuri rosii.


Vinurile linistite pot fi obtinute dintr-un singur soi de struguri, sau din doua sau mai multe te soiuri cupajate. In cazul vinurilor obtinute dintr-un singur soi, acestea vor avea culoarea strugurilor (exemplu: soiuri albe - vinuri albe, soiuri rosii - vinuri rosii ) Exceptie de la acest fapt sunt vinurile albe obtinute din struguri rosii (ex: Blanc de noir - vin alb obtinut din Pinot Noir,  sau vinurile rose).  Vinurile rosii mai pot avea in componenta, in procente foarte scazute si soiuri de vinuri albe cu scopul imbunatatirii gustului / mirosului cupajului obtinut.


Stiati ca inlaturand  pielita  boabelor de strugurilor, corpul boabelor  arata la fel? Toate sunt albe.... Culoarea vinului este data de fapt de culoarea pielitei, iar intensitatea culorii vinurilor este datorata direct timpului in care vinul sta in contact cu pielita strugurelui.... Pentru un vin rose pal, contactul vinului cu pielita se face pentru o perioada foarte scurta de timp (probabil cateva ore)...



 Clasificarea vinurilor in functie de zaharul rezidual din compozitie:


 -         vinuri seci - cel mult 4 grame de zahar rezidual la un litru;


-          vinuri demiseci - 4,1 - 12 grame de zahar rezidual la un litru;     


-          demidulci - 12,1 - 50 de grame de zahar rezidual la un litru;


-          dulci - peste 50 de grame de zahar rezidual la un litru.


 


Clasificarea vinurilor in functie de calitatea strugurilor din care sunt obtinute si metoda de productie:


-          Vinuri de masa. Aceasta denumire este data pentru vinuri cu productie nereglementata in functie de soi sau regiune. Aceste vinuri au tarie alcoolica de maxim 10%.


-          Vinuri de calitate superioara. Sunt vinurile din struguri de calitate superioara dintr-o regiune mare, ce contin tarie alcoolica de peste 10%.


-          Vinuri cu denumire de origine controlata (DOC). Aceste vinuri sunt obtinute din cele mai bune soiuri, recoltate din podgorii recunoscute la nivel international, aflate sub reglementare care garanteaza calitatea. Vinurile de origine controlata au tarie alcoolica de peste 11%.


 


Organizatia Internationala a Vinului a publicat un clasament oficial alcatuit din 21 de state producatoare de vin si cantitatile de vin produse de acestea in anul 2018. Primele trei state cu cea mai mare productie de vin din lume, sunt statele din Lumea Veche (Europa), care au istorie si traditie indelungata in productia de vinuri. In top 10, Italia, Franta si Spania ocupa locurile fruntase, urmate de SUA, Argentina, Chile, Australia, Germania, Africa de Sud si China,


La nivel european Romania, Germania, Austria si Ungaria, au înregistrat o crestere a recoltei în 2018 mai mare decât media ultimilor 5 ani.


La nivel mondial, Romania se afla pe locul 13, cu 510 milioane de litri produsi in 2018, iar vecinii de peste Prut, se afla pe locul 19, cu 190 milioane de litri produsi in acelasi an.


 

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 24
  2. 25
  3. 26
  4. 27
  5. 28
Grilă Listă
Filtru
  • Roux Pere & Fils - Santenay AOC, Sous La Roche blanc 2020 - 0.75L, Alc: 13% Roux Pere & Fils - Santenay AOC, Sous La Roche blanc 2020 - 0.75L, Alc: 13%

    Chateau Roux Pere & Fils

    Roux Pere & Fils - Santenay AOC, Sous La Roche blanc 2020 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SANTENAY AOC - BURGUNDIA / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Vinurile Roux Pere & Fils sunt produse începând cu anul 1885 de Fernand Roux, în micul sătuc francez Saint-Aubin, din regiunea viticolă Burgundia. Familia Roux a început producția de vin cu struguri culeși de pe 4 hectare.

     

    În zilele noastre, Roux Pere & Fils deține 70 de hectare de pământ cu plantații de viță și este unul dintre cei 10 proprietari cu cele mai extinse loturi de pământ din regiunea Burgundia.

     

    Chambolle-Musigny, Chassagne-Montrachet, Gevrey-Chambertin și Aloxe-Corton sunt printre cele mai cunoscute localități unde se produc vinurile Roux Pere & Fils. De peste 130 de ani, descendenții lui Fernand Roux oferă o gamă largă de vinuri: monosoiuri albe de Burgundia, inclusiv Chardonnay Grand Cru și vinuri roșii din Pinot Noir.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor.

     

    MIROS: Buchet cu arome principale de fructe și citrice, completate cu note mature de vanilie, condimente și drojdie.

     

    GUST: Ușor acidulat, cu arome de măr și lămâie coaptă, sâmburi lemnoși și tușe de minerale și argilă. Postgust mediu, sec, cu o tușă de citrice.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Profilul aromatic este pus în valoare de preparatele din carne de pasăre de curte, cu sos alb, paste, fructe de mare, risotto, pește fiert și gustări cu diverse brânzeturi tradiționale din Franța: Comté, Beaufort, Gruyere sau alte brânzeturi din lapte de capră.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C. (Potențial de învechire la sticlă de 3 până la 10 ani).

     

    106,87 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Roux Pere & Fils - Saint Aubin AOC, blanc 2021 - 0.75L, Alc: 13.5% Roux Pere & Fils - Saint Aubin AOC, blanc 2021 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Chateau Roux Pere & Fils

    Roux Pere & Fils - Saint Aubin AOC, blanc 2021 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SAINT AUBIN AOC - BURGUNDIA / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Vinurile Roux Pere & Fils sunt produse începând cu anul 1885 de Fernand Roux, în micul sătuc francez Saint-Aubin, din regiunea viticolă Burgundia. Familia Roux a început producția de vin cu struguri culeși de pe 4 hectare.

     

    În zilele noastre, Roux Pere & Fils deține 70 de hectare de pământ cu plantații de viță și este unul dintre cei 10 proprietari cu cele mai extinse loturi de pământ din regiunea Burgundia.

     

    Chambolle-Musigny, Chassagne-Montrachet, Gevrey-Chambertin și Aloxe-Corton sunt printre cele mai cunoscute localități unde se produc vinurile Roux Pere & Fils. De peste 130 de ani, descendenții lui Fernand Roux oferă o gamă largă de vinuri: monosoiuri albe de Burgundia, inclusiv Chardonnay Grand Cru și vinuri roșii din Pinot Noir.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor.

     

    MIROS: Acest vin aduce arome comune cu vinurile din Puligny-Montrachet, de aceea vor fi recunoscute ușor aromele de citrice, fructe de livadă cu pulpă albă, mai ales pară și gutuie, încheiate cu o notă scurtă de condimente.  

     

    GUST: O textură generoasă de unt, piatră silex și stejar - ce stă puțin pe papile. Aciditatea medie aduce un gust final echilibrat și savuros.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un Chardonnay pentru mesele cu preparate din carne de pasăre (pui, curcan), pește cu legume și verdețuri, scoici și alte fructe de mare, paste și brânzeturi semitari.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    131,72 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Almaviva - Puente Alto, Central Valley rosu Chile 2020 - 0.75L, Alc: 15% Almaviva - Puente Alto, Central Valley rosu Chile 2020 - 0.75L, Alc: 15%

    Baron Philippe de Rothschild

    Almaviva - Puente Alto, Central Valley rosu Chile 2020 - 0.75L, Alc: 15%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALLE CENTRAL / CHILE

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, CARMENERE, CABERNET FRANC, PETIT VERDOT, MERLOT

     

    VOL. ALC.: 15%

     

    VIN ROȘU SEC. Brand-ul Almaviva este rezultatul unui parteneriat încheiat în 1997 între baronesa Philippine de Rothschild, Președintele consiliului Baron Philippe de Rothschild SA din Franța și Eduardo Guilisasti Tagle, Președintele companiei Viña Concha y Toro S.A din Chile. Rezultatul parteneriatului franco-chilian este un vin excepțional denumit Almaviva, după contele Almaviva, eroul din „Nunta lui Figaro”, faimoasa piesă a lui Beaumarchais.

     

    Culturile de vie se află în Chile, la cea mai mare altitudine din Valea Centrală, în Puente Alto, o porțiune de teren cunoscută de peste 20 de ani pentru condițiile bune oferite soiului Cabernet Sauvignon. Solul din Puente Alto este bogat în piatră mare, nisip și argilă. Toate aceste straturi permit rădăcinilor să tragă apă din belșug (cu pH redus) și minerale pentru cele cinci soiuri de struguri roșii.

     

    Almaviva Puente Alto este un cupaj complex din patru soiuri cu origini franțuzești (Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Petit Verdot, Merlot) și Carmenere, cel mai răspândit soi din regiunile viticole ale statului Chilian. Vinul este maturat timp de 18 luni în butoaie noi, realizate din stejar franțuzesc.  

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Almaviva Puente Alto aduce același caracter fascinant al vinului de terroir chilian, reprezentat în această expresie prin dansul armonios al notelor de coacăze negre, alte fructe de pădure, vanilie, cacao, lemn dulce și condimente uscate.

     

    GUST: Catifelat de taninii fructați și condimentați, ce întrețin subtil o notă pământie și aduce un gust final lung, sec bine echilibrat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Savurați acest cupaj chilian la mesele cu preparate din carne de vită, pasăre și paste. 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Caraman - Tamam Rose Feteasca Neagra DOC 2023 - 0.75L Alc: 13% Caraman - Tamam Rose Feteasca Neagra DOC 2023 - 0.75L Alc: 13%

    Caraman

    Caraman - Tamam Rose Feteasca Neagra DOC 2023 - 0.75L Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE SEC. Pe pământul Dobrogei, pe dealurile Murfatlarului, vița de vie pare să fie veșnică, ori cunoscută de om de cel puțin 2700 de ani, din vremuri antice unde nectarul strugurelui era închinat zeului Bachus, ce păzea vițele și ocrotea rodul pentru locuitorii Tomisului.

     

    De la Răscoala din 1907 se consemnează prima atestare a podgoriei Murfatlar pe numai 10 hectare, iar de acolo s-au extins viile cu soiurile lumii vechi, dar și soiuri autohtone. În aceeași zonă milenară a Murfatlarului este locul de naștere al Domeniilor Caraman, deținute de Agroserv Trading din Constanța, al lui Stelian și Dumitru Caraman. În activitatea de vinificare aceștia beneficiază și de serviciile lui Nicolae Itu, un vinificator profesionist ce a lucrat anterior la Crama Murfatlar România SA.

     

    Tamam rose Fetească Neagră este obținut din soiul roșu, cules de pe Dealul de Cretă al podgoriei Murfatlar din Dobrogea. În această parte a țării vița de vie este cultivată într-un terroir influențat de Dunăre, de Marea Neagră și de solul cu 80 de metri de calcar ce oferă strugurilor arome unice.    

     

     

    ASPECT: Roz-trandafiriu.

     

    MIROS: Feteasca Neagră a Dobrogei păstrează în buchetul acestui rose aromele primare din flori mici și dulci, completate de fructe de pădure roșii. Căpșunele și prunele ușor uscate anunță ultimele tresăriri aromatice pe un fond cu alcool discret.

     

    GUST: Ajuns și pe papile, rose-ul de Fetească este definit de mure și fragi, apoi o notă de piper. Postgust mediu, proaspăt.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru următoarea masă de prânz sau de seară, unde se potrivește foarte bine la preparatele din carne de pasăre, pește sau fructe de mare condimentate.  

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Allegrini - San Polo - Rosso di Montalcino DOC, BIO 2018 -  0.75L, Alc: 13.5% Allegrini - San Polo - Rosso di Montalcino DOC, BIO 2018 -  0.75L, Alc: 13.5%

    San Polo

    Allegrini - San Polo - Rosso di Montalcino DOC, BIO 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MONTALCINO DOC - TOSCANA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SANGIOVESE

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. San Polo este unul dintre brand-urile ce fac parte din grupul Allegrini, un nume de referinţă în istoria zonelor viticole Fumane şi Valpolicella din regiunea italiană Veneto, încă din secolul al XVI-lea.

     

    Domeniile viticole, brand-urile şi gamele de vinuri deşinute în prezent de familia Allegrini sunt în mare parte rezultatul muncii depuse de Giovani Allegrini, omul care a construit un concern stabil, eficient şi inovativ.

     

    Domeniul San Polo se află în partea de sud a localităţii Montalcino, regiunea viticolă Toscana. Palatul San Polo cât şi viile se află în peisajul rural al Italiei, dominat de Muntele Amiata. Tot acolo, solul fertil, apa şi clima favorabilă oferă anual cele mai bune recolte. Strugurii sunt vinificați cu tehnologie modernă, iar cele mai delicate monosoiuri și cupaje sunt maturate după metodele tradiționale ale viticultorilor italieni.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu.

     

    MIROS: Buchet cu arome diverse de fructe roșii, dintre care se remarcă cele de vișine, cireșe negre și zmeură, pe un fond cu notă de vanilie.

     

    GUST: Pa papile este catifelat, cu structură echilibrată de tanini moi și proaspeți. În postgust rămâne armonios, dinamic, cu o persistență generoasă oferită de fructele roșii acrișoare.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Rosso di Montalcino este ideal în compania preparatelor tradiţionale din regiunea Toscana, cum ar fi risotto cu ciuperci sălbatice sau trufe, dar și diverse preparate din carne de porc. La finalul mesei îl puteți savura alături de brânzeturi semi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20 °C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • La Salina - Issa Pinot Noir 2023 - 0.75L, Alc: 13.5% La Salina - Issa Pinot Noir 2023 - 0.75L, Alc: 13.5%

    La Salina

    La Salina - Issa Pinot Noir 2023 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE TRANSILVANIEI / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Crama La Salina este un proiect realizat de doi iubitori de vinuri nobile care și-au folosit pasiunea și resursele pentru a reface arealul viticol din județul Cluj, dealurile Durgău, începând cu anul 2011. După zeci ani în care pământul a fost neexploatat, în 2012 antreprenorii au plantat viță de vie și au investit în utilaje de ultimă generație.

     

    Pe mai bine de 70 de hectare La Salina cultivă soiuri cu tradiție în Lumea Veche, pentru cele mai prețioase monosoiuri din Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Rhein Riesling și Muscat Ottonel.

     

    Munca la culturile de viță și la vechea crama (acum renovată), în care se află butoaiele de maturare, a permis dezvoltarea gamei generoase de vinuri albe și roșii, denumite inspirat Issa (de la localitatea Potaissa, cunoscută din timpul Imperiului Roman).

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, închis.

     

    MIROS: Buchet cu arome proaspete de fructe roșii neîmblânzite de maturare sau învechire, tușe de cafea și ierburi uscate, pământii.

     

    GUST: Structura păstrează energia fructelor roșii, cu alcool bine integrat și post gust mediu spre lung, cu note de cafea.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin cu potențial de învechire la sticlă, recomandat la mesele cu mezeluri uscate savurate la aperitiv și feluri principale din carne de vită și porc la grătar, precum și deserturi cu ciocolată.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Roux Pere & Fils - Bouzeron AOC, Les Fias blanc 2019 - 0.75L, Alc: 12.5% Roux Pere & Fils - Bouzeron AOC, Les Fias blanc 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Chateau Roux Pere & Fils

    Roux Pere & Fils - Bouzeron AOC, Les Fias blanc 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BOUZERON AOC - BURGUNDIA / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: ALIGOTE

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Vinurile Roux Pere & Fils sunt produse începând cu anul 1885 de Fernand Roux, în micul sătuc francez Saint-Aubin, din regiunea viticolă Burgundia. Familia Roux a început producția de vin cu struguri culeși de pe 4 hectare.

     

    În zilele noastre, Roux Pere & Fils deține 70 de hectare de pământ cu plantații de viță și este unul dintre cei 10 proprietari cu cele mai extinse loturi de pământ din regiunea Burgundia.

     

    Chambolle-Musigny, Chassagne-Montrachet, Gevrey-Chambertin și Aloxe-Corton sunt printre cele mai cunoscute localități unde se produc vinurile Roux Pere & Fils. De peste 130 de ani, descendenții lui Fernand Roux oferă o gamă largă de vinuri: monosoiuri albe de Burgundia, inclusiv Chardonnay Grand Cru și vinuri roșii din Pinot Noir.

     

     

    ASPECT: Galben-pal.

     

    MIROS: Un vin din 100% Aligote, cu un mix de arome diverse, începând cu piersici și alte drupe, ananas, lămâi sărate, o notă de piatră umedă (minerale) și biscuiți.

     

    GUST: Corpolență medie cu aciditate seacă, note de citrice și fructe tropicale. Gust final proaspăt, revigorant.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin recomandat alături de gustări cu mezeluri crud-uscate, pește gras, crustacee, paste și brânzeturi moi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    68,95 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Licorna - Bon Viveur rosu, DOC 2015 -  0.75L, Alc: 14.3% Licorna - Bon Viveur rosu, DOC 2015 -  0.75L, Alc: 14.3%

    Licorna

    Licorna - Bon Viveur rosu, DOC 2015 - 0.75L, Alc: 14.3%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2015

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14.3%

     

    VIN ROŞU SEC. Bon Viveur este gama de vinuri liniştite a producătorului Licorna Winehouse, cu podgorie în Dealu Mare. Din complexul Licorna face parte via și vechiul conac cu pivniță proprie, unde primii proprietarii au maturat vin la începutul secolului XX. În pivnița conacului Licorna se păstrează și astăzi vinuri la maturare în 80 de baricuri din diferite tipuri de stejar și trei budane de 2000 de litri.

     

    Alături de conac, pe domeniul Licorna se află centrul de vinificație, construit în 2013. În clădirea nouă se află cisternele de fermentație, cu tehnologie modernă și capabilitate de prelucrare a 150 de tone de struguri anual.

     

    Primul vin roșu din România cu medalie de aur și 95 de puncte la Decanter. Cupajul roșu are în componența sa 70% vin Cabernet Sauvignon vinificat în trei stiluri diferite și 30% vin Merlot vinificat în două stiluri diferite. Din toate aceste operaţiuni, realizate cu grijă şi atenţie, rezultă un vin clasic, construit după reţetele vinurilor roşii franțuzești, bogat în aromele rafinate și apreciat în ultimii ani la competiţii cu renume (Decanter World Wine, Berliner Wein Trophy, Premiile Vinul.ro). 

     

     

    ASPECT: Roşu-rubiniu intens.

     

    MIROS: Rezultatul unei munci nobile, Bon Viveur roşu împarte un parfum bogat în note vegetale din cele două soiuri, ciocolată albă, nucă de cocos, cacao, vanilie, un mix puternic de condiente, tunun şi fum din lemn de esenţă tare.

     

    GUST: La gust este complex, rotund, mulţumită aromelor fructate și taninilor maturi. Post gustul este lung și aromat de stejarul tare al baricului de maturare.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin dedicat mâncărurilor cu carne roşie, carne de porc la grătar, miel cu garnituri uşor condimentate și brânzeturi semi-maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C. (Este recomandată decantarea timp de 45 de minute).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Vinarte - Prince Mircea, Merlot DOC 2020 - 0.75L, Alc: 14% Vinarte - Prince Mircea, Merlot DOC 2020 - 0.75L, Alc: 14%

    Vinarte

    Vinarte - Prince Mircea, Merlot DOC 2020 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. În 1998 un grup de afaceriști români, francezi și italieni, aduși împreună de pasiunea pentru vin au creat brand-ul Vinarte. Fondatorii au început activitatea pe trei domenii viticole din Muntenia: Villa Zorilor-Dealu Mare; Bolovanu-Sâmburești și Stârmina-Mehedinți, unde au plantat soiuri autohnone și soiuri populare din Europa de vest.

     

    Soiurile românești sunt reprezentate de Tămâioasă, Fetească Neagră, Fetească Albă, Novac, iar cele europene sunt Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Merlot și Riesling. Soiurile plantate în Mehedinți sunt vinificate cu expertiza și aparatura modernă a cramei Vinarte, apoi cele mai bune soiuri și cupaje sunt maturate în baricuri din stejar.

     

    Vița de Merlot se află în pământ brun-roșcat, erodat, cu depozite de pietrișuri rulate și versanți cu sol argiloiluvial. Pentru acest vin, strugurii sunt recoltați manual, sortați desciorchinați și zdrobiți. Mustul este pompat în cisterne din inox unde are loc prima parte a fermentației alcoolice și o macerare atentă pentru un vin cu gust echilibrat și tanini rotunzi. A doua parte a fermentației alcoolice are loc în barrique-uri din stejar franțuzesc. Urmează fermentația malolactică de 15-18 luni. După îmbuteliere vinul este învechit în pivnița cramei pentru încă 6 luni sau mai mult.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, închis.

     

    MIROS: Pentru anul 2020 Prince Mircea Merlot aduce un buchet echilibrat de note tinere și note mature de fructe roșii de livadă, prune coapte, cireșe și o tușă de lemn dulce.  

     

    GUST: Arome de fructe roșii, dulci, astringență din macerare și note de lemn din maturare. Notele de fructe roșii amestecate cu mirodenii uscate aduc un gust final lung, sec.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru mesele cu friptură de vită, rumenită la cuptor sau la grătar, care de vânat, preparate tradiționale din carne și gustări cu brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Potențial de învechire la sticlă de 8 până la 12 ani în condiții de pivniță).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Mosia Tohani - Flori De Gheata Tamaioasa Romaneasca - 0.375L, Alc: 10% Mosia Tohani - Flori De Gheata Tamaioasa Romaneasca - 0.375L, Alc: 10%

    Tohani

    Mosia Tohani - Flori De Gheata Tamaioasa Romaneasca - 0.375L, Alc: 10%

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE – MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ

     

    VOL. ALC.: 10%

     

    VIN ALB DULCE. Tohani este pământul bogat al României, oblăduit de oamenii locului, să ofere rod sănătos pentru vinuri pure. Tohaniul este locul în care se întâlnesc oamenii dăruiți artei vinului zi de zi, an după an, din 1773 până astăzi.

     

    În podgoria din Dealu - Mare, toamna este caldă și lungă, iar atunci cînd scad temperaturile, și apar primele înghețuri, oamenii ies în vie și culeg ciorchinii de Tămâioasă Românească. De aceea, vinul alb, dulce, făcut pe moșia Tohani este numit Flori de gheață.

     

    După cum se sugerează în denumire, acest vin este obținut din soiul de struguri Tămâioasă Românească, lăsați în vie până la primele înghețuri, apoi culeși manual, sortați și macerați la temperatură controlată. Fermentarea alcoolică are loc în cisterne din inox, la temperaturi scăzute pentru a se stabiliza la o concentrație de 10% volum alcool și 220 de grame de zahăr per litru, în limitele valorilor stabilite pentru vinurile dulci.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Buchetul este dulce, moderat în primele momente, cu arome de fructe albe, coapte, zarzăre, struguri, ananas copt, alune neprăjite și mirodenii.

     

    GUST: Bolta și papilele sunt delectate de o structură onctuoasă, tipică unui vin din struguri recoltați târziu, dulci, cu note suplimentare de portocale, caise și fructe de la tropice (ananas, litchi). Aciditatea este echilibrată de zaharuri și aromele dulci pentru un gust final lung și licoros.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Dulce, răcoritor și foarte ușor de savurat rece, ca un desert sau alături de produse de patiserie cu fructe.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Nachbil - Riesling de Rhin BIO, demisec 2023 - 0.75L, Alc: 12.2% Nachbil - Riesling de Rhin BIO, demisec 2023 - 0.75L, Alc: 12.2%

    Nachbil

    Nachbil - Riesling de Rhin BIO, demisec 2023 - 0.75L, Alc: 12.2%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE SATMARULUI - CRIȘANA ȘI MARAMUREȘ / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: RIESLING DE RHIN

     

    VOL. ALC.: 12.2%

     

    VIN ALB DEMISEC. Crama Nachbil a fost înființată în 1999, în nordul Ardealului, acolo unde viticultura era foarte puțin dezvoltată, iar potențialul era unul impresionant. Pe parcursul anilor producătorul a extins terenul cultivat cu viță de vie de la 2,5 hectare la 20 de hectare în prezent.

     

    După anul 2006 Nachbil a prosperat prin cultivarea soiurilor de struguri roșii: Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră, Blaufränkisch, Syrah, dar și albe: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Riesling de Rhin, Gewürztraminer şi Fetească Regală.

     

     

    ASPECT: Galben, cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Un Riesling din terroir propice soiului roșu, cu buchet floral și condimentat.

     

    GUST: Textura vinului aduce ți arome de fructe de livadă verzi, în special mere, agrișe ce dau tonuri acrișoare, flori de salcâm proaspete și piper alb pentru gust finale mediu spre lung, oferit de vinificare în demisec.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Concentrația de 12 grame de zahăr per litru și aromele caracteristici sunt ușor de asociat cu preparatele condimentate din bucătăria asiatică și mexicană, friptură de porc, rață sau gâscă.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C. (Potențial de învechire îndelungată).

     

    66,55 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Purcari - Academia Rara Neagra rosu 2019 - 0.75L, Alc: 13% Purcari - Academia Rara Neagra rosu 2019 - 0.75L, Alc: 13%

    Purcari

    Purcari - Academia Rara Neagra rosu 2019 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: RARĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROȘU SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani. 

     

    Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și intensă a soiului Negru de Purcari, care a fost confundat cu unul originar din faimoasa regiune viticolă Bordeaux.

     

    Purcari Academia Rară Neagră roșu este un vin de calitate superioară, obținut din soiul roșu apreciat în regiunile viticole ale României și Republicii Moldova. Pentru a evidenția aromele intense ale soiului, dar și terroir excepțional, strugurii sunt fermentați în amfore de lut italiene. În ultima parte a producției, vinul proaspăt este lăsat la o maturare scurtă în butoaie din stejar.     

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, cu reflexii violet.

     

    MIROS: Buchetul aduce arome intense de vișine negre, aronia, mirodeii și o notă de lemn.

     

    GUST: Fructe roșii și tanini rotunjiți, armonioși, dezvăluie de ce acest soi roșu este oferit în multe stiluri și ediții ale gamelor Purcari. O nuanță de lut și argilă, alături de o nota lemnoasă, oferă un postgust lung și sec.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Lăsat să respire și savurat pe îndelete, după câteva minute în pahar devine perfect alături de preparatele favorite din carne de porc și vită.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Purcari - 1827 Saperavi de Purcari 2022 - 0.75L, Alc: 14% Purcari - 1827 Saperavi de Purcari 2022 - 0.75L, Alc: 14%

    Purcari

    Purcari - 1827 Saperavi de Purcari 2022 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAPERAVI

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani.

     

    Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și intensă a soiului Negru de Purcari, care a fost confundat cu unul originar din faimoasa regiune viticolă Bordeaux.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, cu reflexii violet.

     

    MIROS: Saperavi aduce o dulceață din fructe roșii tropicale, note de fructe roșii de livadă, ciocolată neagră și vegetație uscată, pământie.

     

    GUST: Pe papile se adâncesc aromele din magiun de prune, ciocolată amară amestecată cu mirodenii. Postgust lung, rotung, cu aromă de fruct roșu macerat și lemn.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin robust, potrivit la mesele cu preparate din carne condimentate, brânzeturi maturate și semi-maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Corcova - Reserve Chardonnay DOC 2021 - 0.75L, Alc: 13% Corcova - Reserve Chardonnay DOC 2021 - 0.75L, Alc: 13%

    Corcova

    Corcova - Reserve Chardonnay DOC 2021 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Viticultura din Mehedinți pare să fi fost dintotdeauna o resursă și o parte din viața localnicilor. Viile și vinul din Corcova sunt menționate de nobilii și scriitori români și francezi din secolele XIX-XX.

     

    Din anul 2005, oamenii pasionați și dedicați de la Crama Corcova, au extins domeniile și au început să producă cele mai bune monosoiuri și cupaje din regiune.

     

    Pe domeniile Corcova, întinse pe 55 de hectare, parte din vechea moșie a boierilor pământeni din familia Bibești, au fost replantate soiuri românești: Fetească Neagră, Muscat Ottonel, precum și soiuri furnizate de Pepinieres Hebinger din Franța: Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Syrah, Chardonnay, Sauvignon Blanc.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor.

     

    MIROS: Buchetul aduce note de fructe galbene, coapte, cu sâmbure lemnos, completate de note dulci din fructe tropicale.

     

    GUST: Onctuos, echilibrat, cu note de caise, mere golden și banane. Aromele de fructe sunt urmate de minerale ușor sărate și o notă de stejar, lăsată de maturarea în baric.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere clasică pentru mesele cu paste și sosuri albe, pui la rotisor, somon la cuptor în crustă de fistic sau homar tras în unt. Delectează simțurile și la mesele cu sarmale din amestec porc cu vită în foi de viță sau varză dulce, fără afumătură. Îi puteți savura aromele și alături de brânzeturi tari și semitari, ușor afumate,

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Licorna - ANNO 5 Merlot Boierul Nicolau 2020 - 0.75L, Alc: 14% Licorna - ANNO 5 Merlot Boierul Nicolau 2020 - 0.75L, Alc: 14%

    Licorna

    Licorna - ANNO 5 Merlot Boierul Nicolau 2020 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Vinurile Licorna Winehouse sunt produse în Dealu Mare. Din complexul Licorna face parte via și vechiul conac cu pivniță proprie, unde primii proprietarii au maturat vin la începutul secolului XX. În pivnița conacului Licorna se păstrează și astăzi vinuri la maturare în 80 de baricuri din diferite tipuri de stejar și trei budane de 2000 de litri.

     

    Licorna păstrează conacul și povestea acestuia, la care se adaugă centrul de vinificație, construit în 2013. În clădirea nouă se află cisternele de fermentație, cu tehnologie modernă și capabilitate de prelucrare a 150 de tone de struguri anual. Producția este concentrată pe vinuri roșii și albe, obținute din cele mai bune cele soiuri. Vinificarea se face cu tehnologie modernă, urmată de maturatea în vase de stejar.

     

    Inspirat de personalitatea boierul pământean Nicu Nicolau și istoria acestuia în zonă, crama Licorna oferă o nouă ediție ANNO 5 Merlot, obținută din recolta anului 2020. Vinul este maturat în butoaie din stejar franțuzesc timp de 12 luni.  

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Buchet ce se ridică pe îndelete la gura paharului cu arome de cireșe glazurate cu ciocolată neagră, completate discret cu o notă de vanilie

     

    GUST: Catifelat și taninos în proporți nemăsurate, dar potrivite să aducă armonia soiului pe papilele gustative. Aroma de fruct copt pentru dulceață, ciocolată și vanilie mai îndrăzneață, oferă un postgust lung și elegant.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O recomandare perfectă pentru toate preparatele din carne de vită, indiferent că preferați o tocană de vită cu legume, o friptură de vită australiană, angus black american sau burger de vită wagyu, cu french fries. De asemenea, este recomandat și la mesele cu paste și sosuri bogate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Petro Vaselo - Melgis Feteasca Neagra 2021 - 0.75L, Alc: 15% Petro Vaselo - Melgis Feteasca Neagra 2021 - 0.75L, Alc: 15%

    Petro Vaselo

    Petro Vaselo - Melgis Feteasca Neagra 2021 - 0.75L, Alc: 15%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC RECAȘ - BANAT / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 15%

     

    VIN ROȘU SEC. Cel care a pus bazele cramei este Nello Dal Tio, originar din Italia, Provincia Treviso. În 2002, Nello a fost inspirat să înceapă producția de vin în România după ce a vizitat podgoriile din Timiș, cu peisaje asemănătoare regiunii Veneto, unde și-a petrecut copilăria.

     

    Crama Petro Vaselo se află în județul Timiș, regiunea Dealurile Banatului, iar compania deține 172 de hectare cu orientare sudică, din care 42 plantate cu viță de vie. Dealurile formează un amfiteatru ce oferă viței un microclimat cu temperaturi și precipitații favorabile. Solul este fertil, cu straturi predominante de clei și calcar.

     

    Calitatea vinurilor Petro Vaselo este oferită de atenția, știința și, nu în ultimul rând, răbdarea de a crea ceva natural și pur. Melgis este unul dintre vinurile roșii produse din struguri Fetească Neagră, culeși manual, desciorchinați și lăsați să fermenteze la temperatură controlată în vase conice din lemn de stejar, timp de 15 zile. Vinul urmează fermentarea malolactică în cuve de stejar, apoi maturarea în butoaie, baricuri și cuve timp de 5 până la 8 luni.  

     

     

    ASPECT: Vinul este roșu-rubiniu, iar sticla are o etichetă specială. Lângă denumirea vinului se află imaginea unei statui, o siluetă feminină creată în urmă cu peste 6000 de ani de civilizația Cucuteni (în prezent comuna Cucuteni, județul Iași).

     

    MIROS: Arta civilizației Cucuteni poate fi egalată doar de tradiția viticulturii din țara noastră, iar unul dintre soiurile reprezentative ale României este Feteasca Neagră, ce oferă în acest vin arome de mure negre, afine, aronia și prune uscate cu fum. Alte arome consistente de ciocolată amară, lemn dulce și scorțișoară fac deliciul celor care preferă vinurile roșii complexe.  

     

    GUST: Buchetul relevat aduce arome mai dulci și sățioase de prune și stejar, cu o notă uscată de scoarță pământie. În post gust este lung, taninos, cu alcool generos.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Desfaceți dopul și lăsați vinul să respire un moment în pahare înainte de a-l savura la preparatele din carne de vânat, vită, oaie, porc la grătar sau la cuptor și brânzeturi cu trufe.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Petro Vaselo - Ovas Rosu (CS + M) DOC 2021 - 0.75L, Alc: 14% Petro Vaselo - Ovas Rosu (CS + M) DOC 2021 - 0.75L, Alc: 14%

    Petro Vaselo

    Petro Vaselo - Ovas Rosu (CS + M) DOC 2021 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC RECAȘ - BANAT / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Cel care a pus bazele cramei este Nello Dal Tio, originar din Italia, Provincia Treviso. În 2002, Nello a fost inspirat să înceapă producția de vin în România după ce a vizitat podgoriile din Timiș, cu peisaje asemănătoare regiunii Veneto, unde și-a petrecut copilăria.

     

    Crama Petro Vaselo se află în județul Timiș, regiunea Dealurile Banatului, iar compania deține 172 de hectare cu orientare sudică, din care 42 plantate cu viță de vie. Dealurile formează un amfiteatru ce oferă viței un microclimat cu temperaturi și precipitații favorabile. Solul este fertil, cu straturi predominante de clei și calcar.

     

    Calitatea vinurilor Petro Vaselo este oferită de atenția, știința și, nu în ultimul rând, răbdarea de a crea ceva natural și pur. Pentru cupajul din gama Ovaș, strugurii sunt sortați manual și lăsați să fermenteze timp de 30 de zile în rezervoare conice din lemn, la temperatură controlată. În final vinul este lăsat la fermentare malolactică, apoi este maturat timp de 18 luni în butoaie, cuve și rezervoare din lemn de stejar de diferite capacități.   

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Cabernet Sauvignon și Merlot, unele dintre cele mai intense soiuri roșii, aduc simțurilor arome de fructe roșii sălbatice (zmeură, coacăze roșii, cireșe coapte), completate de cafea neprăjită, cu o notă pământie, mirodenii și lemn.

     

    GUST: Ovaș roșu își împarte personalitatea între aromele ce îi oferă prospețime și maturitate. Un cupaj echilibrat, cu tanini aspri și rotunjiți, ce aduc în gustul final note de marochin, mosc și eucalipt.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandăm acest cupaj la mesele cu preparate din carne roșie, inclusiv carne fragedă de vânat.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Roux Pere & Fils - Puligny Montrachet AOC, blanc 2021 - 0.75L, Alc: 13% Roux Pere & Fils - Puligny Montrachet AOC, blanc 2021 - 0.75L, Alc: 13%

    Chateau Roux Pere & Fils

    Roux Pere & Fils - Puligny Montrachet AOC, blanc 2021 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: PULIGNY MONTRACHET AOC - BURGUNDIA / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Vinurile Roux Pere & Fils sunt produse începând cu anul 1885 de Fernand Roux, în micul sătuc francez Saint-Aubin, din regiune viticolă Burgundia. Familia Roux a început producția de vin cu struguri culeși de pe 4 hectare.

     

    În zilele noastre, Roux Pere & Fils deține 70 de hectare de pământ cu plantații de viță și este unul dintre cei 10 proprietari cu cele mai extinse loturi de pământ din regiunea Burgundia.

     

    Chambolle-Musigny, Chassagne-Montrachet, Gevrey-Chambertin și Aloxe-Corton sunt printre cele mai cunoscute localități unde se produc vinurile Roux Pere & Fils. De peste 130 de ani, descendenții lui Fernand Roux oferă o gamă largă de vinuri: monosoiuri albe de Burgundia, inclusiv Chardonnay Grand Cru și vinuri roșii din Pinot Noir.

     

     

    ASPECT: Galben-pai cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Puligny Montrachet Blanc oferă un buchet bine închegat ce se lasă în tihnă pe simțuri cu aromele de flori proaspete, lemongrass, alune verzi și citrice.  

     

    GUST: Dimensiunea aromatică diversă a soiului Chardonnay aduce în acest vin pofta de caise dulci și sâmbure lemnos. Finalul este mineral, persistent și sec.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un Chardonnay din podgoriile franceze este foarte ușor de acsociat cu preparate din carne de peşte oceanic, raviolli umplute cu somon şi ierburi aromate, creveţi, sushi şi sahimi de ton, homar, risoto cu scoici şi alte fructe de mare. După felul principal este o alegere bună alături de brânzeturi tari şi semitari, asezonate cu fructe uscate şi alune.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Roux Pere & Fils - Rully AOC, Les Agnieres blanc 2022 - 0.75L, Alc: 14% Roux Pere & Fils - Rully AOC, Les Agnieres blanc 2022 - 0.75L, Alc: 14%

    Chateau Roux Pere & Fils

    Roux Pere & Fils - Rully AOC, Les Agnieres blanc 2022 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BURGUNDIA AOC / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ALB SEC. Vinurile Roux Pere & Fils sunt produse începând cu anul 1885 de Fernand Roux, în micul sătuc francez Saint-Aubin, din regiune viticolă Burgundia. Familia Roux a început producția de vin cu struguri culeși de pe 4 hectare.

     

    În zilele noastre, Roux Pere & Fils deține 70 de hectare de pământ cu plantații de viță și este unul dintre cei 10 proprietari cu cele mai extinse loturi de pământ din regiunea Burgundia.

     

    Chambolle-Musigny, Chassagne-Montrachet, Gevrey-Chambertin și Aloxe-Corton sunt printre cele mai cunoscute localități unde se produc vinurile Roux Pere & Fils. De peste 130 de ani, descendenții lui Fernand Roux oferă o gamă largă de vinuri: monosoiuri albe de Burgundia, inclusiv Chardonnay Grand Cru și vinuri roșii din Pinot Noir.

     

     

    ASPECT: Galben-pal, limpede.

     

    MIROS: Buchetul jonglează cu arome de nectar onctuos și citrice acrișoare, efervescente, nerăbdătoare să se așeze pe papile, unde poate să dezvăluie mai multe surprize aromatice.

     

    GUST: O notă de unt proaspăt, sărat, alune rumenite cu coaja și note echilibrante de fructe, mai cu seamă bergamotă și piersică. Postgust mediu spre lung, cu notă de pâine scoasă din cuptor, ce ridică aburi de drojdie.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un AOC al Burgundiei ce merită descoperit alături de preparate din pește, creveți, paste și brânzeturi fine și moi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Perelada - Chivite Legardeta Chardonnay 2020 - 0.75L, Alc: 14% Perelada - Chivite Legardeta Chardonnay 2020 - 0.75L, Alc: 14%

    Perelada - Chivite

    Perelada - Chivite Legardeta Chardonnay 2020 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: NAVARRA / SPANIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ALB SEC. Perelada & Chivite este o uniune a două mari companii producătoare de vin în regiunle viticole cunoscute din Regatul Spaniei. Vinurile produse din această colaborare provin de pe 450 de hectare de viță de vie, din care aproape 320 de hectare sunt cultivate prin metode stricte ce oferă unele dintre cele mai bune vinuri spaniole.

     

    Proprietarul Perelada & Chivite, familia Suqué Mateu, respectă tradiția celor două companii și păstrează prin fiecare vin caracteristicile oferite de diferitele regiuni viticole. Pentru elegantul Lagardeta, producătorul culege strugurii manual și îi transportă în lădițe pentru a păstra boabele întregi până la sortare.

     

    După sortare și o scurtă macerare, strugurii din soiul Chardonnay sunt presați ușor. Mustul obținut este tras în cisterne din oțel inoxidabil sau în butoaie din stejar franțuzesc pentru fermentarea alcoolică. Procesul continuă cu maturarea de 5 luni în prezența drojdiei proprii.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Note de fructe albe, coapte, citrice și flori de acacia. Pe fundal apar mineralele specifice soiului și note de lemn.

     

    GUST: Chardonnay aduce complexitatea sa prin textura onctuoasă, echilibrată de prospețimea extraordinară dată de notele fructate și florale.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin alb de calitate ce merită să fie savurat cel puțin odată alături de aperitive și gustări cu șuncă, cârnați, preparate din carne albă, ciuperci, orez și brânzeturi.   

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

Pagina:
  1. 24
  2. 25
  3. 26
  4. 27
  5. 28
Grilă Listă