Prosecco
Prosecco este un adevarat deliciu pentru multi dintre noi. Gustul rafinat si pretul accesibil sunt doua dintre calitatile de baza ale acestei bauturi alcoolice atat de indragite. Dateaza inca din Roma Antica, atunci cand se considera ca Prosecco este sursa unei vieti mai lungi. Desi pare greu de crezut, continutul sau nu a fost spumante inca de la inceput, aceasta tehnica fiind descoperita mult mai tarziu.
Produs prin Metoda Charmat (prin fermentare naturala in recipiente mari, presurizate, din inox), Prosecco poate fi spumante, cu un continut ridicat de dioxid de carbon, sau frizzante cu un continut mai scazut de dioxid. Este produs din soiul Glera, cunoscut in anumite tari drept soiul Prosecco; alte soiuri sunt admise in proportie de maxim 15%.
Avand denumire de origine protejata, Prosecco D.O.C. poate proveni din Veneto sau din Friuli Venezia Giulia, iar Prosecco Superiore D.O.C.G. doar din Conegliano, Valdobbiadene sau Asolo, regiuni viticole din Italia.
Magazinul nostru de vinuri si bauturi online, este importatorul oficial in Romania al renumitului MARTINI Prosecco Spumante si al popularului BERVINI Prosecco Millesimato (ingredientul cheie pentru savoarea cocktail-urilor Bellini, Hugo sau Aperol Spritz). Descopera gama de bauturi pe care specialistii Beicevrei au selectionat-o pentru tine si experimenteaza gustul original al celor mai cunoscute Prosecco din intreaga lume.
Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
-
Nino Franco
Nino Franco - Prosecco Rustico Valdobbiadene DOCG, Brut - 0.75L, Alc: 11%
REGIUNE / ȚARĂ: VALDOBBIADENE DOCG - VENETO / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: GLERA
VOL. ALC.: 11%
VIN SPUMANT ALB BRUT. Nino Franco este o afacere de familie începută în 1919 și revoluționată în anii `70 și `80 de Primo Franco. De la o vinărie de familie Primo a dus afacerea către producția de Prosseco și a schimbat metoda veche de producție în cea actuală, anume metoda Charmat, apoi a făcut cunoscută această specialitate în toată lumea.
Pe măsură ce zona Conegliano Valdobbiadene a devenit mai cunoscută și apreciată pentru vinul prosecco, Primo a dus a rafinat metoda de vinificare și a selecționat celor mai bune clone și parcele de Glera în podgoria Grave di Stecca, la începutul anilor `90.
Astăzi etichetele de prosecco Nino Franco sunt produse din struguri cultivați în Grave di Stecca, la care se adaugă alte 2 parcele ce însumează un total 4 hectare în municipalitatea Valdobbiadene, clasificată DOCG din 2009.
ASPECT: Galben-pai, strălucitor, cu perlaj delicat și persistent.
MIROS: La nas aduce parfumul natural al florilor albe și al fructelor de livadă, anunțate de pere proaspete din soiul Williams.
GUST: Efervescența trezește simțurile și buna dispoziție, apoi revin aromele florale și fructate grăbite să alunece pe papile.
ASOCIERE CULINARĂ: Un aperitiv sau o alegere foarte bună la mesele de prânz sau de seară, unde se savurează preparate din carne de pui, peşte şi crustacee.
TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.
89,54 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Terre di Marca
Terre di Marca - Prosecco DOC Rose, Millesimato BIO 2023 - 0.75L, Alc: 11%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: TREVISO DOC - VENETO / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: GLERA, PINOT NOIR
VOL. ALC.: 11%
VIN SPUMANT ROSE EXTRA-SEC. Terre di Marca este o nouă gamă de vinuri spumante de tip Prosecco provenit din regiunea viticolă italiană Veneto, mai exact din mica localitate Motta di Livenza.
Soiul din care este obținut Terre di Marca rose este clasicul Glera cu 85% și Pinot Nor cu 15% adăugat pentru aromele sale caracteristice si culoare.
După recolta mecanizată strugurii sunt zdrobiți și presați ușor la rece. Fermentarea alcoolică se face în autoclave cu temperatură controlată după metoda Charmat timp de 60 de zile.
ASPECT: Roz-deschis, cu perlaj persistent.
MIROS: Nasul este delectat cu arome de fructe roșii de pădure, în special căpșune, și note florale de acacia.
GUST: Prospăt și intens, cu aciditatea naturală echilibrată. Post gust cu note de fructe roșii și flori, dezvăluite anterior.
ASOCIERE CULINARĂ: Răcoritor la mesele din serile calde de vară cu fructe de mare și deserturi.
TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.
47,19 RON Începând cu: 42,47 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Bervini
Vinopera - Bervini 1955 - Prosecco DOC Rose Brut BIO - 0.75L, Alc: 11%
REGIUNE / ȚARĂ: PROSECCO DOC - VENETO, FRIULI VENEZIA GIULIA / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: GLERA, PINOT NOIR
VOL. ALC.: 11%
VIN SPUMANT ROSE BRUT. Antonio Bergamo a înfiinţat societatea Bervini în 1955, în oraşul italian Bergamo. La început fondatorul a comercializat Prosecco neîmbuteliat, restaurantelor şi stabilimentelor în regim hotelier. Odată cu trecerea anilor familia din Bergamo şi-a achiziționat propria vinărie, instalaţii moderne pentru producţia vinului spumant şi linie de îmbuteliere.
Aflaţi la a treia generaţie, descendenţii lui Antonio se îngrijesc de producţia unui Prosecco din struguri Glera, în localitatea Pordenone, aflată între cele două mari regiuni Veneto și Friuli Venezia Giulia.
Cupajul rose este al acestui Prosecco este obținut din struguri Glera, în proporție de 85-90% și Pinot Noir cu 15-10%. Strugurii Glera sunt presați ușor și fermentați fără pieliță timp de 7-8 zile la temperatura de 16°C. Pentru Pinot Noir, vinificarea urmează o metodă potrivită pentru soiurile roșii și se fermentează timp de 7-8 zile cu pieliță, la temperatura de 20-22°C. A doua fermentare se realizează după metoda Charmat în autoclavă de oțel timp de 70 de zile la temperatura de 16-17°C.
ASPECT: Roz pal, cu perlaj fin, mediu.
MIROS: Parfum delicat din fructe negre și roșii, proaspete și tușe dulci-acrișoare.
GUST: Energic, cu aromele de fructe roșii completate de note citrice. Un spumant cu aciditate echilibrată și corp mediu.
ASOCIERE CULINARĂ: Răcoritor într-o zi de vară, alături de aperitive și gustări.
TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.
48,40 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Bervini
Vinopera - Prosecco DOC Bervini 1955 BIO Vegan Organic - 0.75L, Alc: 11%
REGIUNE / ȚARĂ: PROSECCO DOC - VENETO, FRIULI VENEZIA GIULIA / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: GLERA
VOL. ALC.: 11%
VIN SPUMANT EXTRA SEC. Antonio Bergamo a înfiinţat societatea Bervini în 1955, în oraşul italian Bergamo. La început fondatorul a comercializat Prosecco neîmbuteliat, restaurantelor şi stabilimentelor în regim hotelier. Odată cu trecerea anilor familia din Bergamo şi-a achiziționat propria vinărie, instalaţii moderne pentru producţia vinului spumant şi linie de îmbuteliere.
Aflaţi la a treia generaţie, descendenţii lui Antonio se îngrijesc de producţia unui Prosecco din struguri Glera, în localitatea Pordenone, aflată între cele două mari regiuni Veneto și Friuli Venezia Giulia.
ASPECT: Un vin spumant de culoare galben pal, limpede, aşezat, trădat doar de micile bule efervescente ce se ridică la suprafaţă datorită îmbogăţirii cu dioxid de carbon.
MIROS: Bervini are un buchet timid, de aceea este necesar să fim aproape de licoare pentru a sesiza buchetul delicat de mere şi piersici.
GUST: Pentru acest Prosecco este folosită metoda Charmat, de fermentare în rezervoare din oţel inoxidabil. O fermentare secundară, timp de 40 de zile, la temperatura de 16 ºC, permite vinului să îşi păstreze un gust proaspăt, fructat, cu aciditate plăcută.
ASOCIERE CULINARĂ: Un Prosecco bio este binevenit înainte de masă, în postura de aperitiv sau alături de meniuri bogate în pui, peşte şi crustacee.
TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8ºC.
60,50 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Bottega
Bottega - Prosecco DOC, Gold - 0.2L, Alc: 11%
REGIUNE / ȚARĂ: PROSECCO DOC - VENETO / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: GLERA
VOL. ALC.: 11%
VIN SPUMANT ALB BRUT. Prima vinărie Bottega a fost ridicată în anii ’20, în Italia, de Dominico Bottega, negustor de vin și pasionat oenolog. În ultimele decenii operațiunile Bottega au trecut prin numeroase reforme ce au permis dezvoltarea unor game de produse premium, în frunte cu prosecco și vinurile spumante, comercializate la nivel mondial.
Bottega Gold este un sortiment brut, proaspăt, obţinut din vinificarea strugurilor din soiul Glera. Strugurii sunt culeși manual, pentru a asigura calitatea produsului, apoi boabele sunt presate uşor pentru acel must pur, fermentat în cisterne din oţel inoxidabil la rece.
Fermentarea a durat aproximativ 40 de zile, la o temperatură controlată de 14-15°C, în prezenţa unei drojdii selecţionate. După fermentare, vinul este lăsat în contact cu resturile de drojdie pentru a dezvolta o structură cu arome echilibrate. Pentru a dezvolta spuma caracteristică, vinul este fermentat a doua oară prin metoda Charmat (numită și Martinotti) în cisterne de inox presurizate și cu temperatură controlată.
ASPECT: Galben-pai, cu perlaj delicat de persistență medie.
MIROS: Note de fructe, măr şi pară, completate de flori din salcâm şi lăcrămioare.
GUST: Proaspăt şi armonios, combină cu eleganţă aromele delicate de flori şi fructe.
ASOCIERE CULINARĂ: Sortimentul poate fi savurat ca aperitiv şi se potriveşte foarte bine alături de feluri principale pe bază de carne de peşte sau pui.
TEMP. DE SERVIRE: 4 - 6°C.
25,64 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Cecilia Beretta
Cecilia Beretta - Prosecco Valdobbiadene DOCG Millesimato Brut 2023 - 0.75L, Alc: 11%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: VALDOBBIADENE DOCG - VENETO / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: GLERA
VOL. ALC.: 11%
VIN SPUMANT ALB BRUT. Cecilia Berreta este brand de vin creat în Italia, la începutul anilor ’80, de Umberto și Alessandro Pasqua cu scopul de produce vinuri de calitate superioră, cu personalitate puternică. Producția a început cu strugurii din podgoriile Mizole și San Felice, care oferă vinuri reprezentative pentru zonele Valpollicela și Soave.
Vinurile Cecilia Beretta sunt rezultatul unei culturi unice și bogate: legătura omului cu natura, evidențiată prin redescoperirea soiurilor de struguri antice cum este Corvina. Producția este concentrată pe o gamă mică de vinuri premium, obținute și din alte soiuri roșii și albe ce oferă aproximativ 2200 de sticle în total.
În regiunea viticolă Veneto, se află podgoria Prosecco, dezvoltată de-a lungul anilor pe dealurile din Treviso și înconjurată de orașele conegliano și Valdobbiadene. În această parte fascinantă a Italiei este produs vinul prosecco din gama Cecilia Beretta, ce deține și ce-a mai înaltă clasificarea a regiunii, DOCG (denumire de origine controlată și garantată).
ASPECT: Galben-pal, limpede, cu perlaj consistent.
MIROS: Buchetul delectează cu aromele florale din wisteria și acacia, împletite armonios cu note exotice de ananas și banană.
GUST: Păstrează o structură echilibrată cu arome de flori, fructelor tropicale dulci și o notă finală de citrice, cu remanență scurtă și răcoritoare.
ASOCIERE CULINARĂ: Un prosecco este mereu recomandat la aperitive și feluri principale din pește, dar și preparate din carne albă.
TEMP. DE SERVIRE: 7 - 9°C.
64,13 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Bernardino
Bernardino - Prosecco DOC, Prestige Extra Dry - 0.75L, Alc: 11%
REGIUNE / ȚARĂ: TREVISO DOC - VENETO / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: GLERA
VOL. ALC.: 11%
VIN SPUMANT ALB EXTRA-SEC. Bernardino este un prosecco creat din struguri cultivați pe dealurile din Conegliano de familia De Bernard, ce produce numeroase alte spumante și vinuri liniștite cu certificare DOC. Afacerea familiei De Bernard a apărut în 1948 în Bastia d’Alpago unde produceau lichior, apoi în Conegliano a evoluat către producția de vin prosecco.
Omul care a revitalizat gama de prosecco, printre care se află și această etichetă, este Beniamino Maschio, care a preluat conducerea domeniului în 2002 și a continuat să caute excelența în toate vinurile familiei De Bernard.
Recolta strugurilor are loc între lunile septembrie și octombrie, apoi strugurii sunt presați ușor, și fermentați în cisterne din oțel inoxidabil la temperatură controlată. Pentru a obține spuma caracteristică are loc a doua fermentare în cisterne mari, închise, la temperatura de 12-14°C. Timp de 2 luni vinul este lăsat cu drojdia din fermentare pentru a dezvolta profilul aromatic.
ASPECT: Galben-pal, cu reflexii verzui. Perlaj fin, persistent.
MIROS: Un buchet consistent, cu note de mere galbene și banane coapte.
GUST: Energic și crocant pe papile, cu un echilibru uimitor între dulceață și aciditate. Post gust scurt, dar foarte răcoritor.
ASOCIERE CULINARĂ: Aperitive și alte preparate ușoare de vară.
TEMP. DE SERVIRE: 5- 7°C.
44,77 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Rose Mary
Rose Mary - Prosecco DOC, Brut - 0.75L, Alc: 11%
REGIUNE / ȚARĂ: PROSECCO DOC - PIEMONTE / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: GLERA
VOL. ALC.: 11%
VIN SPUMANT ALB BRUT. Rose Mary este un spumant produs după o rețetă italiană autentică, în Piemonte, faimoasa regiune viticolă din Italia. Pentru a obține acest spumant, italienii culeg cei mai buni struguri din soiul Glera, îi vinifică apoi folosesc metoda de fermentație Charmat.
Prin metoda Charmat se adaugă zahăr, care întreține a doua fermentație și se transformă în alcool și dioxid de carbon (spumă) la o temperatură controlată.
În ultimele faze, vinul este filtrat de drojdie și îmbuteliat. Astfel, rezultă un vin spumant cu perlaj fin și persistent ce se remarcă prin arome naturale și proaspete.
ASPECT: Galben strălucitor, cu perlaj bogat.
MIROS: Rose Mary Prosecco impresionează cu aromele sale de pere și flori de toate felurile, amestecate de natură într-un buchet revigorant.
GUST: Clasicul soi alb Glera reușește să ofere o aromă predominant fructată de piersici și caise, impletite cu note florale și aciditatea plăcută.
ASOCIERE CULINARĂ: Se poate servi sec, alături de aperitive și feluri principale din carne ușoară, inclusiv cu pește cu garnitură de legume.
TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.
40,61 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
San Simone
San Simone - Prosecco DOC, Il Concerto Brut - 0.75L, Alc: 11.5%
REGIUNE / ȚARĂ: FRIULI-VENEZIA GIULIA / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: GLERA
VOL. ALC.: 11.5%
VIN SPUMANT ALB BRUT. Fermecat de terroir și potențialul viticol al zonei Friuli, în nord estul Italiei, Gino Brissoto și familia sa au produs și vândut propriul vin încă din 1915. De patru generații, această îndeletnicire devenită tradiție, oferă lumii unele dintre vinurile de vază ale marii regiuni denumită în prezent Friuli-Venezia Giulia.
Portofoliul actual al cramei San Simone include vinuri liniștite și spumante, inclusiv Prosecco, obținute din soiurile albe și roșii autohtone, dar și din cele clasice ale Lumii Vechi: Refosco, Glera, Friulano, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon și Merlot.
Il Concerto Prosecco DOC este produs din soiul Glera, cultivat în localitățile Azzano Decimo și Porcino. Recolta are loc la sfârșitul lunii septembrie și boabele sunt zdrobite imediat și trase în cisterne din oțel pentru fermentare la temperatura de 16-18°C. timp de 10 zile. A doua fermentare are loc în cisterne presurizate, la temperatura de 14-16°C. timp de 30 de zile, până se atinge presiunea de 6 bari. La această valoare conținutul cisternei este răcit până la -4°C. pentru a se opri fermentarea. În ultima parte a producției, vinul este ținut pe drojdie la temperatura de 8-10°C. timp de cel puțin o lună, apoi este filtrat, răcit și îmbuteliat în cameră isobarică.
ASPECT: Galben-pai, cu reflexii verzui. Perlaj delicat și persistent.
MIROS: Intens, ușor aromat, cu note de citrice și legume proaspete, fructe de livadă, în special pere și mere golden, completate de miere polifloră și nuanțe de lămâie.
GUST: Proaspăt, dar consistent prin aciditatea cu note de mere necoapte, piersici albe cu un post gust amărui.
ASOCIERE CULINARĂ: Ideal la preparatele cu scoici aburite sau rumenite, precum și aperitive cu alte fructe de mare, tocană de cod sau țipar. Potrivit și la mesele cu pizza de casă și preparate trediționale.
TEMP. DE SERVIRE: 4 - 6°C.
65,07 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Bervini
Vinopera - Prosecco DOC Bervini 1955 Rose Brut - 0.75L, Alc: 11%
REGIUNE / ȚARĂ: PROSECCO DOC - VENETO, FRIULI VENEZIA GIULIA / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: GLERA, PINOT NOIR
VOL. ALC.: 11%
VIN SPUMANT ROSE BRUT. Antonio Bergamo a înfiinţat societatea Bervini în 1955, în oraşul italian Bergamo. La început fondatorul a comercializat Prosecco neîmbuteliat, restaurantelor şi stabilimentelor în regim hotelier. Odată cu trecerea anilor familia din Bergamo şi-a achiziționat propria vinărie, instalaţii moderne pentru producţia vinului spumant şi linie de îmbuteliere.
Aflaţi la a treia generaţie, descendenţii lui Antonio Bergamo se îngrijesc de producţia unui portofoliu divers de vinuri spumante, de calitate superioară, printre care se află și acest Prosecco rose brut, din soiurile Glera (85-90%) și Pinot Noir (15-10%), cultivate în regiunea cu Denumire de Origine Controlată Friuli-Venezia Giulia.
ASPECT: Roz-pal, cu perlaj fin, mediu.
MIROS: Parfum delicat din fructe negre și roșii, proaspete.
GUST: Aromele inițiale de fructe de pădure sunt completate de note citrice. Un spumant cu aciditate echilibrată și corp mediu.
ASOCIERE CULINARĂ: Răcoritor într-o zi de vară, alături de aperitive și gustări.
TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.
44,77 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Rose Mary
Rose Mary - Prosecco DOC, Rose - 0.75L, Alc: 11%
REGIUNE / ȚARĂ: PROSECCO DOC - PIEMONTE / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: GLERA, PINOT NERO
VOL. ALC.: 11%
VIN SPUMANT ROSE EXTRA BRUT. Rose Mary este un spumant produs după o rețetă italiană autentică, în Piemonte, faimoasa regiune viticolă din Italia. Pentru a obține acest spumant, italienii culeg cei mai buni struguri din soiul Glera, îi vinifică apoi folosesc metoda de fermentație Charmat.
Prin metoda Charmat se adaugă zahăr, care întreține a doua fermentație și se transformă în alcool și dioxid de carbon (spumă) la o temperatură controlată.
În ultimele faze, vinul este filtrat de drojdie și îmbuteliat. Astfel, rezultă un vin spumant cu perlaj fin și persistent ce se remarcă prin arome naturale și proaspete.
ASPECT: Roz-piersică.
MIROS: Buchet proaspăt, fructat, cu note de mure și trandafir sălbatic.
GUST: Arome de strugurii roșii, nectarine și alte drupe coapte.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat alături de aperitive, preparate din pește și alte feluri de carne albă.
TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.
50,01 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Martini
Martini - Prosecco DOC + 1 pahar - 0.75L, Alc: 11.5%
REGIUNE / TARA: PROSECCO DOC - VENETO / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: GLERA, CHRADONNAY, PINOT NOIR
VOL. ALC.: 11.5%
VIN SPUMANT ALB BRUT. Martini, cel mai cunoscut brand al Italiei, în tot ceea ce poate fi vermouth și vin spumant, este întruparea unei scântei între două personalități ale anilor 1800: Alessandro Martini, un antreprenor inspirat și Luigi Rossi, un spirit creativ și pasionat. Cei doi au creat primele băuturi în 1863 în micul orășel Pessione, din zona Torino.
Compania Martini și-a dezvoltat afacerea și a exportat faimoasele băuturi în țări din Europa, America de Nord și alte continente. Băuturile Martini au devenit populare și apreciate în Europa boemă din Epoca Frumoasă, apoi din nou, înainte și după Al Doilea Război Mondial. În perioada modernă, Martini este prezent în arta și în cultura Italiei și a Europei, unde inspiră gusturi rafinate și un stil de viață bazat pe explorare.
Martini Prosecco este produs din struguri Glera, cultivați pe dealurile regiunii Vento, amestecați cu mici cantități de struguri Chardonnay și Pinot Noir de Maestrul casei Martini. Martini Prosecco este produs în regiunea tradițională a acestui tip de spumant, de acea este clasificat D.O.C (Denumire de Origine Controlată).
ASPECT: Galben pai cu inflexiuni argintii, efervescent.
MIROS: Proaspăt, floral (accentuat de soc și tei), intens fructat de piersici albe și mandarine.
GUST: Arome de flori urmate de fructe vioi, plăcute. Aciditate ridicată, usor și lejer, cu post gust de portocală și lămâie.
ASOCIERE CULINARĂ: Un aperitiv excelent de consumat înainte de masă alături de gustări / amuse bouche, pe baza de fructe de mare, produse de patiserie, carne de pește, caviar, legume sau mezeluri ușoare.
TEMP. DE SERVIRE: 4 - 6°C.
Pachetul conține sticla de Martini Prosecco DOC, de 0.75L + 1 pahar din sticlă cu însemnele brand-ului Martini.
52,03 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Martini
Martini - Prosecco DOC - 0.75L, Alc: 11.5%
REGIUNE / TARA: PROSECCO DOC - VENETO / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: GLERA, CHRADONNAY, PINOT NOIR
VOL. ALC.: 11.5%
VIN SPUMANT ALB BRUT. Martini, cel mai cunoscut brand al Italiei, în tot ceea ce poate fi vermouth și vin spumant, este întruparea unei scântei între două personalități ale anilor 1800: Alessandro Martini, un antreprenor inspirat și Luigi Rossi, un spirit creativ și pasionat. Cei doi au creat primele băuturi în 1863 în micul orășel Pessione, din zona Torino.
Compania Martini și-a dezvoltat afacerea și a exportat faimoasele băuturi în țări din Europa, America de Nord și alte continente. Băuturile Martini au devenit populare și apreciate în Europa boemă din Epoca Frumoasă, apoi din nou, înainte și după Al Doilea Război Mondial. În perioada modernă, Martini este prezent în arta și în cultura Italiei și a Europei, unde inspiră gusturi rafinate și un stil de viață bazat pe explorare.
Martini Prosecco este produs din struguri Glera, cultivați pe dealurile regiunii Vento, amestecați cu mici cantități de struguri Chardonnay și Pinot Noir de Maestrul casei Martini. Martini Prosecco este produs în regiunea tradițională a acestui tip de spumant, de acea este clasificat D.O.C (Denumire de Origine Controlată).
ASPECT: Galben pai cu inflexiuni argintii, efervescent.
MIROS: Proaspăt, floral (accentuat de soc și tei), intens fructat de piersici albe și mandarine.
GUST: Arome de flori urmate de fructe vioi, plăcute. Aciditate ridicată, usor și lejer, cu post gust de portocală și lămâie.
ASOCIERE CULINARĂ: Un aperitiv excelent de consumat înainte de masă alături de gustări / amuse bouche, pe baza de fructe de mare, produse de patiserie, carne de pește, caviar, legume sau mezeluri ușoare.
TEMP. DE SERVIRE: 4 - 6°C.
41,07 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Martini
Martini - Prosecco DOC, Rose Extra Dry - 0.75L, Alc: 11.5%
REGIUNE / ȚARĂ: VENETO-FRIULI VENEZIA GIULIA / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: GLERA, PINOT NOIR
VOL. ALC.: 11.5%
VIN SPUMANT ROSE EXTRA-SEC. Martini, cel mai cunoscut brand al Italiei, în tot ceea ce poate fi vermouth și vin spumant, este întruparea unei scântei între două personalități ale anilor 1800: Alessandro Martini, un antreprenor inspirat și Luigi Rossi, un spirit creativ și pasionat. Cei doi au creat primele băuturi în 1863 în micul orășel Pessione, din zona Torino.
Compania Martini și-a dezvoltat afacerea și a exportat faimoasele băuturi în țări din Europa, America de Nord și alte continente. Băuturile Martini au devenit populare și apreciate în Europa boemă din Epoca Frumoasă, apoi din nou, înainte și după Al Doilea Război Mondial.
În perioada modernă, Martini este prezent în arta și în cultura Italiei și a Europei, unde inspiră gusturi rafinate și un stil de viață bazat pe explorare.
ASPECT: Roz deschis.
MIROS: Arome plăcute de flori și citrice proaspete.
GUST: Fresh și bogat în arome de fructe roșii dulci-acrișoare. Gust final fructat, extra-sec.
ASOCIERE CULINARĂ: Un Prosecco recomandat rece la mesele ușoare și gustări.
TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.
52,03 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Terre di Marca
Terre di Marca - Prosecco DOC Millesimato BIO - 0.75L, Alc: 11%
REGIUNE / ȚARĂ: TREVISO DOC - VENETO / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: GLERA
VOL. ALC.: 11%
VIN SPUMANT ALB EXTRA-SEC. Terre di Marca este o nouă gamă de vinuri spumante de tip Prosecco provenit din regiunea viticolă italiană Veneto, mai exact din mica localitate Motta di Livenza.
Soiul din care este obținut Terre di Marca este clasicul Glera, recoltat mecanizat, presat și fermentat în autoclave cu temperatură controlată după metoda Charmat timp de 60 de zile.
ASPECT: Strălucitor, cu un perlaj lung.
MIROS: Perlele delicate oferă simțurilor un parfum deosebit de flori, citrice și ierburi proaspete.
GUST: Textura deschide simțurilor plăcerea aromelor de marțipan, piersică, flori de salcâm și fructe tropicale, anunțate de ananas copt și grepfruit, completate discret cu note de cireșe și măr.
ASOCIERE CULINARĂ: O alegere excelentă pentru mesele cu preparate ușoare din carne albă, pește, fructe de mare și legume.
TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.
47,19 RON Începând cu: 42,47 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Bervini
Vinopera - Prosecco DOC Bervini 1955 Millesimato - 0.75L, Alc: 11%
REGIUNE / ȚARĂ: PROSECCO DOC - VENETO, FRIULI VENEZIA GIULIA / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: GLERA
VOL. ALC.: 11%
VIN SPUMANT ALB BRUT. Antonio Bergamo a înfiinţat societatea Bervini în 1955, în oraşul italian Bergamo. La început fondatorul a comercializat Prosecco neîmbuteliat, restaurantelor şi stabilimentelor în regim hotelier. Odată cu trecerea anilor, familia din Bergamo şi-a achiziționat propria vinărie, instalaţii moderne pentru producţia vinului spumant şi linie de îmbuteliere.
Aflaţi la a treia generaţie, descendenţii lui Antonio se îngrijesc de producţia unui Prosecco din struguri Glera, în localitatea Pordenone, aflată între cele două mari regiuni Veneto și Friuli Venezia Giulia.
ASPECT: Un vin spumant de culoare galben-pal, limpede, cu perlaj fin.
MIROS: Bervini are un buchet timid, de aceea este necesar să fim la gura paharului pentru a sesiza aromele delicate de citrice şi pere.
GUST: Pentru acest prosecco este folosită metoda Charmat, de fermentare în rezervoare din oţel inoxidabil. O fermentare secundară, timp de 40 de zile, la temperatura de 16°C. permite vinului să îşi păstreze gustul echilibrat, delicat şi sec, cu aciditate plăcută.
ASOCIERE CULINARĂ: Un Prosecco este binevenit înainte de masă, în postura de aperitiv, sau alături de meniuri bogate în pui, peşte şi crustacee.
TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.
42,35 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Bottega
Bottega - Prosecco DOC, Pink Gold - 0.75L, Alc: 11.5%
REGIUNE / TARA: PROSECCO DOC - VENETO / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: GLERA, PINOT NOIR
VOL. ALC.: 11.5%
VIN SPUMANT ROSE BRUT. Vinaria Bottega are o lungă și interesantă istorie ce definește identitatea actuală a brandului și oferă produse de calitate superioară. Originile brand-ului Bottega le găsim aproape de Molinetto della Croda, în provincia italiană Treviso, unde viticultura este practicată de sute de ani. În anii ’20, Dominico Bottega, negustor de vin și pasionat oenolog a pus bazele brand-ului ce îi poartă numele.
Parfumul și aroma spumantului rose, produs de Bottega, este dat de strugurii Glera și Pinot Noir, culeși manual din viile aflate în zona Prosecco, cu Denumire de Origine Controlată. În lunile septembrie și august cele două soiuri sunt culese din viile hrănite de solul bogat în minerale. Strugurii din fiecare soi sunt desciorchinați și presați ușor, apoi mustul este filtrat și lăsat să fermenteze în cisterne din oțel.
Mustul din Glera este amestecat cu drojdie și lăsat să fermenteze în cisterne din inox. Pentru Pinot Noir fermentarea mustului are loc în prezența cojilor pentru 12-16 ore. Macerarea a permis vinului să preia aromele și culoarea rose, necesară cupajului. Cele două vinuri sunt amestecate și fermentate a doua oară după metoda Martinotti, la temperatura de 15-16°C., timp de 2 luni.
ASPECT: Rose strălucitor, cu perlaj fin.
MIROS: Note delicate de flori, mai cu seamă iasomie, soc și boboc de trandafir, urmate de pere și piersici galbene. La vârf se simte și o notă foarte slabă de condimente.
GUST: Pe papile este proaspăt și gustos. Cupajul aduce prin efervescența sa toate acele note de flori, fructe și condimente.
ASOCIERE CULINARĂ: Un Prosecco Rose este nelipsit la mesele cu răcituri, pește crud (tartar, carpaccio), cicoare roșie, risotto cu cârnați italienești sau file de porc cu legume.
TEMP. DE SERVIRE: 4 - 5°C.
143,46 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Bottega
Bottega - Prosecco DOC, Poeti 2018 - 0.75L, Alc: 11%
ANUL DE RECOLTĂ: 2018
REGIUNE / ȚARĂ: PROSECCO DOC - VENETO / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: GLERA
VOL. ALC.: 11%
VIN SPUMANT ALB BRUT. Prima vinărie Bottega a fost ridicată în anii ’20, în Italia, de Dominico Bottega, negustor de vin și pasionat oenolog.
Prosecco Poeti a fost creat pentru a reaminti de poeţii italieni care cinsteau bucuria de a trăi.
La jumătatea lunii septembrie, strugurii Glera sunt culeşi şi presaţi pentru îndepărtarea sâmburilor, iar mustul a fost filtrat pentru îndepărtarea pieliţelor. Prima fermentare are loc în prezenţa drojdiei selecţionate. A doua fermentare este făcută după metoda Martinotti, într-o cisternă închisă, la temperatură controlată de 14°C. În timpul fermentării zahărul este transformat în alcool, iar drojdia eliberează dioxidul de carbon (care face spuma caracteristică), apoi este stabilizat la rece, filtrat şi îmbuteliat.
ASPECT: Galben-pai, cu perlaj fin.
MIROS: Note bogate de mere, piersici şi citrice, învăluite delicat în tonuri fine de flori de acacia şi note vegetale de glicină (wisteria)
GUST: Arome fructate, scăldate discret în nuanţe florale. Un spumant cu aciditate echilibrată, finish moale şi post gust răscoritor.
ASOCIERE CULINARĂ: Excelent ca aperitiv şi ingredient principal în cocktail-uri. Prosecco Poeti este recomandat şi alături de preparate cu paste, risotto, peşte şi carne albă cu legume sau pizza.
TEMP. DE SERVIRE: 4 - 6°C.
70,17 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat