Prosecco

Prosecco este un adevarat deliciu pentru multi dintre noi. Gustul rafinat si pretul accesibil sunt doua dintre calitatile de baza ale acestei bauturi alcoolice atat de indragite. Dateaza inca din Roma Antica, atunci cand se considera ca Prosecco este sursa unei vieti mai lungi. Desi pare greu de crezut, continutul sau nu a fost spumante inca de la inceput, aceasta tehnica fiind descoperita mult mai tarziu.


Produs prin Metoda Charmat (prin fermentare naturala in recipiente mari, presurizate, din inox), Prosecco poate fi spumante, cu un continut ridicat de dioxid de carbon, sau frizzante cu un continut mai scazut de dioxid. Este produs din soiul Glera, cunoscut in anumite tari drept soiul Prosecco; alte soiuri sunt admise in proportie de maxim 15%.


Avand denumire de origine protejata, Prosecco D.O.C. poate proveni din Veneto sau din Friuli Venezia Giulia, iar Prosecco Superiore D.O.C.G. doar din Conegliano, Valdobbiadene sau Asolo, regiuni viticole din Italia.


Magazinul nostru de vinuri si bauturi online, este importatorul oficial in Romania al renumitului MARTINI Prosecco Spumante si al popularului BERVINI Prosecco Millesimato (ingredientul cheie pentru savoarea cocktail-urilor Bellini, Hugo sau Aperol Spritz). Descopera gama de bauturi pe care specialistii Beicevrei au selectionat-o pentru tine si experimenteaza gustul original al celor mai cunoscute Prosecco din intreaga lume.

Grilă Listă
Filtru
 • Rose Mary - Prosecco - 0.75L Rose Mary - Prosecco - 0.75L
  Nou!

  Rose Mary - Prosecco - 0.75L

  REGIUNE / ȚARĂ: PIEMONTE / ITALIA

   

  SOIUL / SOIURILE: GLERA

   

  VOL. ALC.: 11%

   

  VIN SPUMANT ALB BRUT. Rose Mary este un spumant produs după o rețetă italiană autentică, în Piemonte, faimoasa regiune viticolă din Italia. Pentru a obține acest spumant, italienii culeg cei mai buni struguri din soiul Glera, îi vinifică apoi folosesc metoda de fermentație Charmat. 

   

  Prin metoda Charmat se adaugă zahăr, care întreține a doua fermentație și se transformă în alcool și dioxid de carbon - spumă - la o temperatură controlată. În ultimele faze, vinul este filtrat de drojdie și îmbuteliat. Astfel, rezultă un vin spumant cu perlaj fin și persistent ce se remarcă prin arome naturale și proaspete.

   

   

  ASPECT: Galben strălucitor, cu perlaj bogat.

   

  MIROS: Rose Mary Prosecco impresionează cu aromele sale, pure și libere, de pară, și flori de toate felurile, amestecate într-un buchet impresionant.

   

  GUST: Soiul Glera reușește să ofere o aromă preminant fructată de piersică sau caisă, cu note florale mult amortizate de aciditatea plăcută.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Se poate servi sec, la aperitive, la feluri principale din carne ușoară și la meniuri cu pește și garnitură de legume.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

   

  39,86 RON
 • Vinopera - Bervini 1955 - Prosecco BIO Vegan Organic - 0.75L, Alc: 11% Vinopera - Bervini 1955 - Prosecco BIO Vegan Organic - 0.75L, Alc: 11%
  Nou!

  Vinopera - Bervini 1955 - Prosecco BIO Vegan Organic - 0.75L, Alc: 11%

  BERVINI 1955 PROSECCO BIOLOGICO
  ANUL DE RECOLTA: NV NON VINTAGE
  REGIUNE / TARA: FRIULI VENETIA GIULIA / ITALIA
  SOIUL / SOIURILE: GLERA
  VOL. ALC.: 11%


  VIN SPUMANT EXTRA SEC. Antonio Bergamo a înfiinţat societatea Bervini în 1955, în oraşul italian Bergamo, şi a început să comercializeze prosecco neîmbuteliat, restaurantelor şi stabilimentelor în regim hotelier. Odată cu trecerea anilor, familia din Bergamo şi-a achizionat propria distilerie, instalaţii moderne pentru producţia vinului spumant şi propria linie de îmbuteliere. Aflaţi la a treia generaţie, descendenţii lui Antonio Bergamo se îngrijesc de producţia unui prosecco din
  struguri Glera, crescuţi în provincia Pordenone din regiunea autonomă Friuli-Venezia Giulia, din Italia.


  ASPECT: Un vin spumant de culoare galben pal, limpede, aşezat, trădat doar de micile bule efervescente ce se ridică la suprafaţă datorită îmbogăţirii cu dioxid de carbon.
  MIROS: Bervini are un buchet timid, de aceea este necesar să fim aproape de licoare pentru a sesiza buchetul delicat de mere şi piersici.
  GUST: Pentru acest prosecco este folosită metoda Charmat, de fermentare în rezervoare din oţel inoxidabil. O fermentare secundară, timp de 40 de zile, la temperatura de 16 ºC, permite vinului să îşi păstreze un gust proaspăt, fructat, cu aciditate plăcută.
  TEMPERATURA DE SERVIRE: 6-8 ºC.
  ASOCIERE CULINARA: Un prosecco bio este binevenit înainte de masă, în postura de aperitiv, sau servit alături de meniuri bogate în pui, peşte şi crustacee.
  47,23 RON
 • Vinopera - Bervini 1955 - Prosecco DOC Millesimato - 0.75L, Alc: 11% Vinopera - Bervini 1955 - Prosecco DOC Millesimato - 0.75L, Alc: 11%

  Vinopera - Bervini 1955 - Prosecco DOC Millesimato - 0.75L, Alc: 11%

  PRODUCATOR / PODGORIE: BERVINI 1955
  ANUL DE RECOLTA: NV NON VINTAGE
  REGIUNE / TARA: DOC PROSECCO / VENETO - FRIULI VENEZIA GIULIA / ITALIA
  SOIUL / SOIURILE: GLERA
  VOL. ALC.: 11%
  VIN SPUMANT EXTRA DRY obtinut prin metoda Charmat.

  ASPECT: Stralucitor, de o culoare de un galben pal si de o foarte buna limpiditate.
  MIROS: Este intens, fructat, completat de arome delicate florale.
  GUST: Echilibrat, proaspat, cu o aciditate bine integrata, placut fructat (distinct de citrice si pere coapte), si de un gust final remanent, prelung si savuros.

  ASOCIERE CULINARA: Un aperitiv excelent, de servit inainte de luarea mesei sau langa amuse bouche. Este perfect cu preparate pe baza de fructe de mare, peste, sau langa salate usoare fel principal.

  TEMPERATURA DE SERVIRE: 6-8º C (Nu necesita decantare)
  36,65 RON
 • Martini - Prosecco - 0,75L, Alc: 11.5% Martini - Prosecco - 0,75L, Alc: 11.5%
  -16%

  Martini - Prosecco - 0,75L, Alc: 11.5%

  PRODUCATOR / PODGORIE: MARTINI & ROSSI
  ANUL DE RECOLTA: NV (NON VINTAGE)
  REGIUNE / TARA: VENETO FRIULUI / ITALIA
  SOIUL / SOIURILE: GLERA
  VOL. ALC.: 11.5%
  VIN ALB SPUMANT SEC.

  ASPECT: Seducator si stralucitor, de o culoare de un galben pai cu inflexiuni argintii, efervescent.
  MIROS: Mirosul este curat si foarte proaspat, placut floral (accentuat de soc si tei), intens fructat, distinct de piersici albe si mandarine.
  GUSTL; Gustul este intens, floral si fructat (de pere, piersici, mandarine, mere), de o aciditate ridicata, usor si lejer, de o foarte mica corpolenta, si cu un gust remanent ce aminteste de coaja de portocale si lamaie.

  ASOCIERE CULINARA: Un aperitiv excelent de consumat inainte de luarea mesei, pentru pofta de mancare, sau langa mizilicuri / finger food / gustarele / amuse bouche, pe baza de fructe de mare, produse de patiserie, carne de peste, caviar, legume sau mezeluri usoare (Mortadella, sunca de Praga, parizer).
  Este ingredientul perfect pentru cocktail-uri pe baza de vin spumant (in Mimosa, Bellini si mai ales in Aperol Spritz).
  TEMP. DE SERVIRE: 3-5º C (Nu se recomanda decantarea)

  Preț normal: 44,23 RON

  Special Price 37,15 RON

  (-7,08 RON)
 • Bottega - Prosecco Gold DOC - 0.75L, Alc: 11% Bottega - Prosecco Gold DOC - 0.75L, Alc: 11%
  -15%

  Bottega - Prosecco Gold DOC - 0.75L, Alc: 11%

  Bottega Gold este un sortiment brut proaspăt, obţinut din vinificarea strugurilor din soiul Glera. Clima de aici este extrem de favorabilă soiului, strugurii fiind culeşi manual, pentru a asigura calitatea produsului, iar mustul obţinut prin presare uşoară este păstrat în tancuri din oţel inoxidabil la temperaturi joase, pentru a-i păstra prospeţimea. Fermentaţia durează aproximativ 40 de zile, la o temperatură controlată de 14-15°C, folosind metoda Charmat.


  ASPECT: Galben pai.
  MIROS: Note de fructe, măr şi pară, completate de tonuri de flori de salcâm şi lăcrămioare.
  GUST: Proaspăt şi armonios, care combină cu eleganţă arome delicate de flori şi fructe.

  Sortimentul poate fi savurat ca aperitiv şi se potriveşte foarte bine alături de feluri principale pe bază de carne de peşte sau pui.

  Preț normal: 94,11 RON

  Special Price 79,99 RON

  (-14,12 RON)
 • Bottega - Prosecco Stardust 0,75L, Alc: 11% Bottega - Prosecco Stardust 0,75L, Alc: 11%
  -15%

  Bottega - Prosecco Stardust 0,75L, Alc: 11%

  Bottega Stardust este un sortiment elegant şi impresionant atât în interior cât şi la exterior graţie cristalelor ce îmbracă sticla de sus până jos, oferind un spectacol vizual excelent. Este obţinut din struguri Glera culeşi de pe dealurile însorite din Treviso, unde clima este perfectă pentru dezvoltarea optimă a soiului, iar temperatura menţine un echilibru perfect al acidităţii strugurilori. Unii dintre strugurii care compun acest vin spumant sunt culeşi din vii vechi de 80 de ani, care dau struguri puţini, dar cu un conţinut extrem de concentrat.


  ASPECT: Galben pai strălucitor.
  GUST: Elegant, mineral, fructat, accentuat de un perlaj fin, persistent.
  MIROS: Note proaspete de pară, piersică, măr şi citrice, învăluite în accente florale discrete.

  Sortimentul poate fi servit ca aperitiv, însă se potriveşte bine şi alături de homar, sushi sau produse de patiserie uşor dulci.

  Preț normal: 390,62 RON

  Special Price 332,03 RON

  (-58,59 RON)
 • Bottega - Prosecco Poeti DOC 0.75L - 2018, Alc: 11% Bottega - Prosecco Poeti DOC 0.75L - 2018, Alc: 11%

  Bottega - Prosecco Poeti DOC 0.75L - 2018, Alc: 11%

  Sortimentul aduce un omagiu felului în care poeţii italieni obişnuiesc să închine un pahar de vin spumant în cinstea bucuriei de a trăi. Strugurii Glera sunt culeşi manual la mijlocul lunii septembrie din vii cultivate în zona deluroasă a provinciei Treviso, iar vinul este fermentat secundar prin metoda Charmat la o temperatură controlată de 15°C, pentru a păstra cât mai bine aromele specifice strugurelui.


  ASPECT: Galben pai.
  MIROS: Note bogate de mere, piersici, pere şi citrice, învăluite delicat în tonuri fine de flori de salcâm.
  GUST: Arome fructate, scăldate discret în nuanţe florale.
  38,62 RON
 • Bottega - Prosecco Valdobbiadene Poeti DOC - 0.75L, Alc: 11.5% Bottega - Prosecco Valdobbiadene Poeti DOC - 0.75L, Alc: 11.5%

  Bottega - Prosecco Valdobbiadene Poeti DOC - 0.75L, Alc: 11.5%

  Strugurii din soiul Glera care intră în compoziţia acestui sortiment expresiv sunt culeşi manual, iar mustul este obţinut prin presarea uşoară a întregului strugure. Prima fermentare se efectuează în prezenţa fermenţilor selecţionaţi, în timp ce cea de-a doua fermentare este realizată folosind metoda Charmat, la o temperatură controlată de 14-15° C. Vinul este apoi stabilizat la rece (-3° C), filtrat şi îmbuteliat.


  ASPECT: Galben pai.
  MIROS: Elegant, dominat de note de mere, pere, flori de salcâm şi accente citrice.
  GUST: Arome bogate de fructe de livadă proaspete, frumos echilibrate.

  Sortimentul poate fi savurat ca aperitiv, în compoziţia unui cocktail sau alături de gustări şi preparate pe bază de carne de pasăre sau peşte.
 • Cinzano - Prosecco 0,75L, Alc: 11% Cinzano - Prosecco 0,75L, Alc: 11%
  60,69 RON
 • Bottega - Prosecco Gold DOC Magnum - 1.5L, Alc: 11% Bottega - Prosecco Gold DOC Magnum - 1.5L, Alc: 11%

  Bottega - Prosecco Gold DOC Magnum - 1.5L, Alc: 11%

  Bottega Gold este un sortiment brut proaspăt, obţinut din vinificarea strugurilor din soiul Glera. Clima de aici este extrem de favorabilă soiului, strugurii fiind culeşi manual, pentru a asigura calitatea produsului, iar mustul obţinut prin presare uşoară este păstrat în tancuri din oţel inoxidabil la temperaturi joase, pentru a-i păstra prospeţimea. Fermentaţia durează aproximativ 40 de zile, la o temperatură controlată de 14-15°C, folosind metoda Charmat.


  ASPECT: Galben pai.
  MIROS: Note de fructe, măr şi pară, completate de tonuri de flori de salcâm şi lăcrămioare.
  GUST: Proaspăt şi armonios, care combină cu eleganţă arome delicate de flori şi fructe.

  Sortimentul poate fi savurat ca aperitiv şi se potriveşte foarte bine alături de feluri principale pe bază de carne de peşte sau pui.
  182,07 RON
Grilă Listă