SUPER PRICE

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Grilă Listă
  • Domaine Grossot - Chablis BIO 2022 - 0.75L, Alc: 12.5% Domaine Grossot - Chablis BIO 2022 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Domaine Grossot

    Domaine Grossot - Chablis BIO 2022 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CHABLIS AOC - BURGUNDIA / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Parcelele domeniilor Grossot sunt situate în localitățile Fleys, Chichée și Fontenay, orientate spre nord și nord-vest. Culturile Grossot ce se întind pe un total de 13 hectare oferă struguri bogați din soiul Chardonnay, pentru producția unui vin de calitate superioară, de peste 35 de ani.

     

    Pentru acest vin mustul este tras în cisterne pentru a fermentarea alcoolică și malolactică. Vinul proaspăt este lăsat la maturare în prezența resturilor de drojdie pentru a dezvolta aromele complexe și structura. Dacă este necesar vinul este limpezit pentru a se îndepărta proteinele și răcit pentru a filtra cristalele. Vinul este îmbuteliat la 10 - 20 de luni de la recoltă.  

     

     

    ASPECT: Galben pal cu reflexii verzui, strălucind ca razele blânde ale dimineții.

     

    MIROS: Aromă delicată, florală și minerală, cu note de citrice - lămâie și lime - și accente subtile de mere verzi și piatră udă, care evocă terroir-ul autentic al Chablis-ului.

     

    GUST: Elegant, cu aciditate proaspătă și clară, care îi conferă un caracter viu și revigorant. Aromele citrice se întrepătrund cu note ușor florale și minerale, iar finalul este curat, persistent și plin de finețe.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Ideal alături de fructe de mare, pește alb la grătar, scoici sau preparate delicate cu sosuri ușoare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    109,66 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Regnard - Macon Lugny AOC, Chardonnay 2022 - 0.75L, Alc: 12.5% Regnard - Macon Lugny AOC, Chardonnay 2022 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Regnard

    Regnard - Macon Lugny AOC, Chardonnay 2022 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MACON LUGNY AOC - BOURGOGNE / FRANŢA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Regnard este unul dintre cei mai vechi și prestigioși producători de vin din Franța. Afacerea a luat naștere în 1860 la inițiativa lui Zéphir Régnard, în zona Pouilly Fuissé, unde se află și domeniul cu pivnițe folosite încă din anul 1755.

     

    Din anii ‘80, când proprietatea fost preluată de baronul Patrick De Ladoucette, palatul a fost renovat, iar podgoria cultivată cu soiuri pure pentru a oferi unele dintre cele mai bune vinuri ale regiunii Burgundia.

     

    Macon Lugny este produs în zona rurală Macon, formată din 43 de sate. Vinul comercializat sub această denumire de origine controlată este obţinut din culturi ce se întind pe aproximativ 615 hectare. Dintr-un singur hectar se obţin 6000 de litri de vin, ce iau calea pivniţelor şi cramelor în care maeştrii francezi le oferă o identitate aparte.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Obținut exclusiv din soiul alb Chardonnay, Macon-Lugny oferă arome proaspete de fructe galbene, definite de pere și mere, completate cu o notă de lămâie și alte citrice.

     

    GUST: Fructat, acidulat, cu o textură onctuoasă și notă minerală, caracteristică soiului.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Savurați acest Chardonnay la mesele cu aperitive reci, foie gras, carne de porc, pui, peşte, fructe de mare şi desert cu ciocolată.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    73,21 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Stefano Farina - Le Bocce Chianti Classico DOCG 2018 - 0.75L, Alc: 13.5% Stefano Farina - Le Bocce Chianti Classico DOCG 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Stefano Farina

    Stefano Farina - Le Bocce Chianti Classico DOCG 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CHIANTI CLASSICO DOCG - TOSCANA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SANGIOVESE, CANAIOLO

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Stefano Farina a fost atras de arta oenologiei din anii 1930, când lucra cu soţia sa la o trattoria. Atunci decis să îşi construiască o vinărie, cu tot ceea ce însemna acest efort. Stefano a început să producă vin în anul 1939, în pragul celui de-al Doilea Război Mondial.

     

    Prima podgorie a lui Stefano se afla în Piedmont, apoi fiul său, Giancarlo, a extins afacerea cu primele proprietăţi cumpărate în anii ‘70. În prezent vinurile casei Stefano Farina sunt produse pe 5 domenii în trei mari regiuni viticole din Italia: Piedmont, Toscana şi Apulia.

     

    Chianti este un vin italian cunoscut în toată lumea. Pentru casa Stefano Farina acest cupaj este un etalon al succesului în arta oenologiei. Producătorul italian aduce o interpretare modernă şi elegantă a vinului Chinati prin adăugarea unui mic procent din soiul Canaiolo, alături de cei 95% din clasicul Sangiovese, vinificat tradiţional. Cupajul este ţinut în cuve din ciment timp de 6 luni, apoi 12 luni în butoaie mari din stejar, de origine Slavonă. După îmbuteliere, vinul este învechit încă 3 luni înainte să fie trimis spre comercializare.

     

     

    ASPECT: Roşu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Buchetul are o subtilitate surprinzătoare, cu note de struguri, prune, tușe uscate și pământii.   

     

    GUST: Atacă papilele cu taninii seci și rotunjiți, completați cu arome de fructe negre de pădure, stafide roșii, piele nouă și lemn uscat, pământiu. Postgust mediu spre lung, potrivit la mesele cu preparate consistente.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la mesele cu preparate din carne roşie cu sosuri condimentate, friptură de vânat la grătar, ori la cuptor. O alegere firească și la mesele cu preparate tradiţionale din Toscana, cum ar fi carne de pui cu sos după reţeta Cibreo sau carne vită Lampredotto.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C. (Potențial de învechire la sticlă de 8 până la 10 ani).

     

    49,59 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Chateau D'Esclans - Cotes de Provence Rose 2023 - 0.75L, Alc: 13.5% Chateau D'Esclans - Cotes de Provence Rose 2023 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Chateau d'Esclans

    Chateau D'Esclans - Cotes de Provence Rose 2023 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: PROVENCE / FRANŢA

     

    SOIUL / SOIURILE: GRENACHE, CINSAULT

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROSE SEC. Brandul actual şi popularitatea vinurilor Chateau d’Esclans au apărut începând cu anul 2006, când proprietatea a fost achiziţionată de oenologul Sacha Lichine. Vinurile Chateau d’Esclans sunt un vis născut și devenit relitate pe dealurile însorite, pline de farmec, ale regiunii Provance.

     

    În acest loc a renăscut vinul rose, cu expresii desăvârșite de talentul și munca lui Sacha Lichine și a echipei sale. Pe cele 267 de hectare, sunt cultivate și tranformate de terroir soiuri tradiționale ale regiunii: Grenache - plantat în urmă cu 90 de ani - Vermentino, Cinsault, Merlot, Mourvedre, Syrah și Tibouren.

     

    De pe parcele selecționate ale zonei La Motte en Provence, strugurii sunt culeşi din zori până la amiază, apoi selecţionaţi manual, curăţaţi şi zdrobiţi uşor la temperatura de 7-8°C. Răcirea prin instalațiile specializate ale cramei oprește oxidarea și păstrează aromele naturale. Mustul din primă presă este ținut în contact îndelungat cu pielița pentru culoare intensă și tanini și complexitate. Mustul obținut din următoarele 2 prese nu este macerat pentru a rezulta vinuri de culoare rose pal, proaspete, lejere. Fermentarea strugurilor are loc în cisterne și în butoaie din stejar pentru a oferi acel echilibru între prospețime și complexitate.

     

     

    ASPECT: Roz-somon.

     

    MIROS: Arome delicate de fructe roșii coapte, cum ar fi căpșuni și zmeură, completate de note florale fine și accente subtile de condimente.

     

    GUST: Aciditate echilibrată și textură catifelată cu aromele de fructe roșii. Se împletesc armonios nuanțe florale și o ușoară mineralitate, oferind o experiență gustativă elegantă și persistentă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește perfect cu preparate din pește alb sau fructe de mare, salate cu legume proaspete și brânzeturi semitari.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    115,00 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Chateau D'Esclans - Les Clans rose 2023 - 0.75L, Alc: 14% Chateau D'Esclans - Les Clans rose 2023 - 0.75L, Alc: 14%

    Chateau d'Esclans

    Chateau D'Esclans - Les Clans rose 2023 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: PROVENCE / FRANŢA

     

    SOIUL / SOIURILE: GRENACHE, VERMENTINO, SYRAH

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROSE SEC. Brandul actual şi popularitatea vinurilor Chateau d’Esclans au apărut începând cu anul 2006, când proprietatea a fost achiziţionată de oenologul Sacha Lichine. Vinurile Chateau d’Esclans sunt un vis născut și devenit relitate pe dealurile însorite, pline de farmec, ale regiunii Provance.

     

    În acest loc a renăscut vinul rose, cu expresii desăvârșite de talentul și munca lui Sacha Lichine și a echipei sale. Pe cele 267 de hectare, sunt cultivate și transformate de terroir soiuri tradiționale ale regiunii Provence: Grenache - plantat în urmă cu 90 de ani - Vermentino, Cinsault, Merlot, Mourvedre, Syrah și Tibouren.

     

    De pe parcele selecționate ale zonei La Motte en Provence, strugurii sunt culeşi din zori până la amiază, apoi selecţionaţi manual, curăţaţi şi zdrobiţi uşor la temperatura de 7-8°C. pentru a se evita oxidarea. Atât mustul ravac cât şi cel obţinut din presare este fermentat parțial, la temperatură controlată, în butoaie din stejar cu capacitatea de 600 de litri. Pentru a îmbogăţi aroma şi corpul vinului, mustul este ţinut la temperatură constantă, apoi este agitat (batonnage), de două ori pe săptămână timp de 10 luni.

     

     

    ASPECT: Roz, cu nuanţă de coajă de piersică coaptă. 

     

    MIROS: Arome delicate de fructe roșii coapte, cum ar fi căpșuni și zmeură, completate de note florale fine și accente subtile de condimente.

     

    GUST: Pe palat, vinul se prezintă cu o aciditate echilibrată și o textură catifelată. Aromele de fructe roșii se îmbină armonios cu nuanțe florale și o ușoară mineralitate, oferind o experiență gustativă elegantă și persistentă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește perfect cu preparate din pește alb sau fructe de mare, salate cu legume proaspete și brânzeturi semitari.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    190,00 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Chateau d'Esclans - Rock Angel  rose 2023 - 0.75L, Alc: 13.5% Chateau d'Esclans - Rock Angel  rose 2023 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Chateau d'Esclans

    Chateau d'Esclans - Rock Angel rose 2023 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: PROVENCE / FRANŢA

     

    SOIUL / SOIURILE: GRENACHE, VERMENTINO, CINSAULT

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROSE SEC. Brandul actual şi popularitatea vinurilor Chateau d’Esclans au apărut începând cu anul 2006, când proprietatea a fost achiziţionată de oenologul Sacha Lichine. Vinurile Chateau d’Esclans sunt un vis născut și devenit relitate pe dealurile însorite, pline de farmec, ale regiunii Provance.

     

    În acest loc a renăscut vinul rose, cu expresii desăvârșite de talentul și munca lui Sacha Lichine și a echipei sale. Pe cele 267 de hectare, sunt cultivate și transformate de terroir soiuri tradiționale ale regiunii Provence: Grenache - plantat în urmă cu 90 de ani - Vermentino, Cinsault, Merlot, Mourvedre, Syrah și Tibouren.

     

    De pe parcele selecționate ale zonei La Motte en Provence, strugurii sunt culeşi din zori până la amiază, apoi selecţionaţi manual, curăţaţi şi zdrobiţi uşor la temperatura de 7-8°C. pentru a se evita oxidarea. Atât mustul ravac cât şi cel obţinut din presare este fermentat parțial, la temperatură controlată, în butoaie din stejar cu capacitatea de 600 de litri. Pentru a îmbogăţi aromele și structura complexă vinul este ţinut la temperatură constantă, apoi agitat prin metoda batonnage de două ori pe săptămână timp de 10 luni.

     

     

    ASPECT: Roz somon. 

     

    MIROS: Arome delicate de fructe roșii coapte, cum ar fi căpșuni și zmeură, completate de note florale fine și accente subtile de condimente.

     

    GUST: Papilele sunt delectate cu aciditatea echilibrată și textura catifelată. Aromele de fructe roșii se împletesc armonios cu nuanțe florale și o ușoară mineralitate, oferind o experiență gustativă elegantă și persistentă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește perfect cu preparate din pește alb sau fructe de mare, salate cu legume proaspete și brânzeturi semitari. 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Domaine du Nozay - Cuvee Domaine Sancerre BIO 2022 - 0.75L, Alc: 12.5% Domaine du Nozay - Cuvee Domaine Sancerre BIO 2022 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Domaine du Nozay

    Domaine du Nozay - Cuvee Domaine Sancerre BIO 2022 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALEA LOAREI / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Pe domeniul Nozay vița de vie este hrănită de un sol bogat, pe care s-au aflat cu mult timp în urmă ape bogate în faună și floră. Din era geologică Kimmeridgian au rămas fragmente de piatră cu minerale și clei ce oferă soiurilor mineralitatea evidentă. Tot în Sancerre, unde se află podgoria Nozay, solul este bogat în fosile de crustacee care se albesc pe măsură ce se usucă și devin albe, de aceea în zonă este văzut adesea ‘pământul alb’.

     

    Boabele sunt stoarse cu presă pneumatică pentru cel mai pur must, iar fermentarea are loc în cisterne din oțel inoxidabil în formă de butoi și în vase de teracotă. În timpul vinificării nu se adaugă dioxid de sulf sau drojdie. Mustul este lăsat să fermenteze cu drojdia proprie, fără aditivi și fără reglarea temperaturii.

     

    Timpul și natura sunt lăsate să creeze acest vin, pentru a oferi tuturor prospețimea și aromele pline de viață ale strugurilor crescuți cu grijă în terroir-ul din Valea Loarei.

     

     

    ASPECT: Galben intens, cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Un Sauvignon Blanc clasic, definit de note citrice, drupe și migdale.

     

    GUST: Textura aduce arome verzi, ușor amărui, o notă onctuoasă și o tușă de minerale (sare). Aciditate medie spre lungă, cu gust final mediu, sec.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere inspirată pentru aperitive cu brânză crottin de chavignol și feluri principale cu carne de pasăre (pui cu fenicul), ficat de vită lionez sau stridii și ale fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    86,92 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Chateau d'Esclans - The Pale Rose 2022 - 0.75L, Alc: 13% Chateau d'Esclans - The Pale Rose 2022 - 0.75L, Alc: 13%

    Chateau d'Esclans

    Chateau d'Esclans - The Pale Rose 2022 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: PROVENCE / FRANŢA

      

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE SEC. Brandul actual şi popularitatea vinurilor Chateau d’Esclans au apărut începând cu anul 2006, când proprietatea a fost achiziţionată de oenologul Sacha Lichine. Vinurile Chateau d’Esclans sunt un vis născut și devenit relitate pe dealurile însorite, pline de farmec, ale regiunii Provance.

     

    În acest loc a renăscut vinul rose, cu expresii desăvârșite de talentul și munca lui Sacha Lichine și a echipei sale. Pe cele 267 de hectare, sunt cultivate și transformate de terroir soiuri tradiționale ale regiunii Provence: Grenache - plantat în urmă cu 90 de ani - Vermentino, Cinsault, Merlot, Mourvedre, Syrah și Tibouren.

     

    The Pale Rose este una dintre cele mai recente creații ale lui Sacha Lichine și este produs în regiunea Var din Provence. Acest cupaj este creat prentru cei care preferă aromele sofisticate rezultate din soiurilor native și vinificarea în stilul caracteristic regiunii Provence.

     

     

    ASPECT: Un roz pal, luminos, cu reflexii argintii.

     

    MIROS: Arome delicate de fructe roșii proaspete, precum căpșune și zmeură, completate de note citrice de grapefruit și nuanțe florale subtile.

     

    GUST: Un gust proaspăt și vibrant, cu o aciditate bine echilibrată. Se simt arome de fructe de vară, cu o mineralitate fină. Finalul este persistent și plăcut.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Ideal cu aperitive, salate ușoare, fructe de mare, pește la grătar, bucătărie asiatică ușoară sau brânzeturi proaspete.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Chateau d'Esclans - Whispering Angel rose 2024 Magnum - 1.5L, Alc: 13% Chateau d'Esclans - Whispering Angel rose 2024 Magnum - 1.5L, Alc: 13%

    Chateau d'Esclans

    Chateau d'Esclans - Whispering Angel rose 2024 Magnum - 1.5L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: PROVENCE / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: GRENACHE, CINSAULT, VERMENTINO

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE SEC. Brandul actual şi popularitatea vinurilor Chateau d’Esclans au apărut începând cu anul 2006, când proprietatea a fost achiziţionată de oenologul Sacha Lichine. Vinurile Chateau d’Esclans sunt un vis născut și devenit relitate pe dealurile însorite, pline de farmec, ale regiunii Provance.

     

    În acest loc a renăscut vinul rose, cu expresii desăvârșite de talentul și munca lui Sacha Lichine și a echipei sale. Pe cele 267 de hectare, sunt cultivate și transformate de terroir soiuri tradiționale ale regiunii Provence: Grenache - plantat în urmă cu 90 de ani - Vermentino, Cinsault, Merlot, Mourvedre, Syrah și Tibouren.

     

    De pe parcele selecționate ale zonei La Motte en Provence, strugurii sunt culeşi din zori până la amiază, apoi selecţionaţi manual, curăţaţi şi zdrobiţi uşor la temperatura de 7-8°C. pentru a se evita oxidarea. Atât mustul ravac cât şi cel obţinut din presare este fermentat parțial, la temperatură controlată, în butoaie din stejar cu capacitatea de 600 de litri.

     

    Whispering Angel Rose 2021 a fost apreciat cu 91 de puncte de renumitul critic și autor James Suckling, fondatorul site-ului de profil JamesSuckling.com

     

     

    ASPECT: Roz pal, cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Fructe roșii proaspete (căpșuni, zmeură), completate cu note florale delicate și accente de citrice. O prospețime ce invită la înaintare.

     

    GUST: Sec și echilibrat, cu textură curată și aciditate vie. Se simt fructe de pădure, cu un profil ușor cremos, dar și o mineralitate fină care curăță palatul. Final rotund, fără asperități.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește excelent cu aperitive ușoare, salate fresh, fructe de mare, sushi sau preparate mediteraneene.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Il Poggione - Rosso di Toscana IGT 2021 - 0.75L  Alc: 14% Il Poggione - Rosso di Toscana IGT 2021 - 0.75L  Alc: 14%

    Tenuta Il Poggione

    Il Poggione - Rosso di Toscana IGT 2021 - 0.75L Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA IGT / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SANGIOVESE, MERLOT, CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Povestea domeniului Il Poggione a început la sfârșitul secolului al XIX-lea, pe dealurile aflate deasupra orașului Florența. Lavinio Franceschi, proprietar de teren din Scandicci a fost fermecat de poveștile locului și a cumpărat terenul ce a devenit apoi parte din comoara viticolă a regiunii Toscana. Francesci a văzut potențialul viticol al zonei, mai ales pentru a dezvolta soiul local Sangiovese. Clonele de struguri au fost triate pentru cultivare și adaptate mai bine pământului, podgoria a fost extinsă în alte zone, special alese pentru producție mare și sănătoasă. 

     

    Astăzi domeniul Il Poggione include una dintre cele mai mari vinării din Montalcino, cu 140 de hectare ocupate de podgorie și alte aproape 400 de hectare cu plantații de măslini, cereale și păduri. Pentru toate vinurile Il Poggione strugurii sunt culeși manual, iar vinificarea se face prin metoda tradițională, cu tehnologie de ultimă generație. Noua vinărie, construită în 2004, are cisterne de fermentare cu temperatură controlată, iar maturarea vinurilor roșii se face în butoaie mari din stejar franțuzesc, păstrate la 5 metri sub pământ. 

     

    Rosso di Toscana este obținut din struguri Sangiovese, Merlot, Cabernet, culeși manual din parcele aflate la altitudini cuprinse între 150 și 450 de metri deasupra nivelului mării. Fermentarea alcoolică are loc în cisterne din oțel după metoda ”submerged cap” - strugurii sunt presați iar pielița este scufundată în must, fără a lua contact cu oxigenul timp de 15 zile. În final vinul este fermentat malolactic în același tip de vas, finisat în baricuri din stejar franțuzesc, îmbuteliat și învechit.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Arome intense din fructe roșii, vișine, vanilie și lemn dulce. Notele delicate de violete sunt oferite de clasicul Sangiovese, coacăze negre de Cabernet și Merlot ce completează discret buchetul.

     

    GUST: Un atac consistent, cremos, cu un ton acrișor din fructe roșii, mentă și eucalipt. Gustul final este marcat de tanini delicați și aciditate fructată.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin recomandat la mesele cu friptură la cuptor sau la grătar și degustări cu brânzeturi semi-maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    29,93 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Roux Pere & Fils - Rully AOC, Les Agnieres blanc 2018 - 0.75L, Alc: 13% Roux Pere & Fils - Rully AOC, Les Agnieres blanc 2018 - 0.75L, Alc: 13%

    Chateau Roux Pere & Fils

    Roux Pere & Fils - Rully AOC, Les Agnieres blanc 2018 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BURGUNDIA AOC / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Vinurile Roux Pere & Fils sunt produse începând cu anul 1885 de Fernand Roux, în micul sătuc francez Saint-Aubin, din regiune viticolă Burgundia. Familia Roux a început producția de vin cu struguri culeși de pe 4 hectare.

     

    În zilele noastre, Roux Pere & Fils deține 70 de hectare de pământ cu plantații de viță și este unul dintre cei 10 proprietari cu cele mai extinse loturi de pământ din regiunea Burgundia.

     

    Chambolle-Musigny, Chassagne-Montrachet, Gevrey-Chambertin și Aloxe-Corton sunt printre cele mai cunoscute localități unde se produc vinurile Roux Pere & Fils. De peste 130 de ani, descendenții lui Fernand Roux oferă o gamă largă de vinuri: monosoiuri albe de Burgundia, inclusiv Chardonnay Grand Cru și vinuri roșii din Pinot Noir.

     

     

    ASPECT: Galben-pal, limpede.

     

    MIROS: În parte citric, în parte fructat, onctuos și complex, cu note ce stau unite și așteaptă să se relaxeze pe papile.

     

    GUST: Textura onctuoasă este dată de note grăbite de unt și alune prăjite în coajă. Vigoarea apare din note mai ușoare de lămâi și drupe, urmate de un post gust de pâine și reminiscențe de drojdie din tehnica sur-lie.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin de calitate pentru mesele cu preparate din pește, creveți, paste și brânzeturi fine și moi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Mouton Cadet -  Bordeaux AOC, rose 2023 - 0.75L, Alc: 12.5% Mouton Cadet -  Bordeaux AOC, rose 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Baron Philippe de Rothschild

    Mouton Cadet - Bordeaux AOC, rose 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BORDEAUX AOC / FRANŢA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON, CABERNET FRANC

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    În 2021, Concours Mondial de Bruxelles, un eveniment internațional, dedicat vinurilor din toată lumea, a oferit cupajului Mouton Cadet Rose 2020, medalia de aur.

     

    VIN ROSE SEC. Descendent al unei familii bogate din Frankfurt, Nathaniel de Rothschild, se stabilește la Paris în 1853, apoi în regiunea viticolă Medoc, în orașul Pauillac, unde cumpără un palat pe care îl redenumește Chateau Mouton Rothschild. În 1922, baronul Philippe de Rothschild, fiul cel mic al baronului Henri și strănepot al lui Nathaniel, începe schimbările majore asupra proprietății.

     

    Pentru a păstra standardul de excelență al vinurilor consacrate cu eticheta Chateau Mouton-Rothschild, produse pe proprietatea sa, baronul Philippe de Rothschild a decis ca vinul din culturile anului 1930 să fie îmbuteliat cu eticheta Mouton Cadet. Noua eticheta oferea un vin tânăr, cu arome mai proaspete și mai ușor de savurat. Încă din primele decenii Mouton Cadet a avut succes și a devenit unul dintre sortimentele de bază ale casei franceze.

     

    Astfel a apărut Mouton Cadet în lumea vinurilor franțuzești și, după mai bine de 90 de ani, se identifică cu zona Bordeaux, cu baronul Philippe de Rothschild și cu nepotul acestuia, Philippe Sereys de Rothschild, care a preluat conducerea companiei în 2018.

     

     

    ASPECT:  Rose-pal, strălucitor.

     

    MIROS: Pentru anul 2023 Mouton Cadet rose oferă arome de căpșune albe, prune și o notă minerală.

     

    GUST: Echilibrat, cu arome de grepfrut, coacăze negre, lămâie. Alte note de fructe roșii de pădure și citrice aduc un post gust mediu, sec.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un rose potrivit mai ales în sezonul, savurat ca aperitiv, ori alături de gustări cu şuncă iberică Bellota, preparate cu pește de tip sushi / maki şi deserturi cu fructe.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    32,91 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Chateau Ferran - Saint Pierre, Entre-Deux-Mers Haut-Benage AOC, Blanc BIO 2021 - 0.75L, Alc: 12.5% Chateau Ferran - Saint Pierre, Entre-Deux-Mers Haut-Benage AOC, Blanc BIO 2021 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Chateau Ferran

    Chateau Ferran - Saint Pierre, Entre-Deux-Mers Haut-Benage AOC, Blanc BIO 2021 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: ENTRE-DEUX-MERS HAUT-BENAGE AOC - BORDEAUX SUPERIOR / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC, SEMILLON, MUSCADELLE

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Podgoria este situată în Saint Pierre de Bat, în regiunea Haut-Benauge, la sud-vest de Entre-Deux-Mers, o sub-regiune Bordeaux. Soiul Cabernet Sauvignon, aflat în mare proporţie la cupajele St. Pierre, este cultivat pe 40% din cele 35 de hectare.

     

    Acest vin este un cupaj din soiurile albe Sauvignon Blanc, Semillon și Muscadelle, vinificate clasic în cisterne din oțel inoxidabil la temperaturi ce nu depășesc 19°C. Vinul este maturat în aceleași recipiente timp de 6 luni.

     

     

    ASPECT: Galben-pal,  luminos și limpede.

     

    MIROS: Energic și jovial, mulțumită aromelor de fructe galbene coapte. Piersicile și caisele sunt echilibrate de note florale de cimișir și acacia. Aromele de lămâie și grepfrut aduc o impresie finală plăcută despre aranjamentul aromatic.

     

    GUST: Pe papile este mai direct, bogat în arome de fructe și flori, citrice seci și aciditate plăcută, echilibrată.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin alb pentru mesele cu gustări și aperitive, preparate diverse din carne de pasăre, porc și pește slab.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    36,03 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Chateau d'Esclans - Whispering Angel rose 2022 - 0.75L, Alc: 13% Chateau d'Esclans - Whispering Angel rose 2022 - 0.75L, Alc: 13%

    Chateau d'Esclans

    Chateau d'Esclans - Whispering Angel rose 2022 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: PROVENCE / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: GRENACHE, CINSAULT, VERMENTINO

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE SEC. Brandul actual şi popularitatea vinurilor Chateau d’Esclans au apărut începând cu anul 2006, când proprietatea a fost achiziţionată de oenologul Sacha Lichine. Vinurile Chateau d’Esclans sunt un vis născut și devenit relitate pe dealurile însorite, pline de farmec, ale regiunii Provance.

     

    În acest loc a renăscut vinul rose, cu expresii desăvârșite de talentul și munca lui Sacha Lichine și a echipei sale. Pe cele 267 de hectare, sunt cultivate și transformate de terroir soiuri tradiționale ale regiunii Provence: Grenache - plantat în urmă cu 90 de ani - Vermentino, Cinsault, Merlot, Mourvedre, Syrah și Tibouren.

     

    De pe parcele selecționate ale zonei La Motte en Provence, strugurii sunt culeşi din zori până la amiază, apoi selecţionaţi manual, curăţaţi şi zdrobiţi uşor la temperatura de 7-8°C. pentru a se evita oxidarea. Atât mustul ravac cât şi cel obţinut din presare este fermentat parțial, la temperatură controlată, în butoaie din stejar cu capacitatea de 600 de litri.

     

    Whispering Angel Rose 2021 a fost apreciat cu 91 de puncte de renumitul critic și autor James Suckling, fondatorul site-ului de profil JamesSuckling.com

     

     

    ASPECT: Roz pal, cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Noua ediție Whispering Angel aduce arome frumoase de zmeură și piersici, pe un fond citric de grepfrut.

     

    GUST: Delicat, rotund și cremos, cu note foarte scurte de condimente, apoi fructe, echilibrate de aciditatea naturală ce oferă un post gust răcoritor.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un rose foarte potrivit ca aperitiv sau un vin excelent la mesele cu antreuri și feluri principale din carne albă, în special pește și fructe de mare.Whispering Angel poate fi servit și la desert alături de tartine sau salate cu fructe.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    63,54 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Alira - Spumant Flamma Charme Rose DOC - 0.75L, Alc: 11.5% Alira - Spumant Flamma Charme Rose DOC - 0.75L, Alc: 11.5%

    Alira

    Alira - Spumant Flamma Charme Rose DOC - 0.75L, Alc: 11.5%

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC COTNARI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 11.5%

     

    VIN SPUMANT ROSE SEC. Alira este o cramă boutique, a cărei denumire este inspirată de localitățile Alima și Rasova din Dobrogea, unde viile proprii ocupă 80 de hectare. Acolo, pe maulrile Dunării Vechi, oamenii au găsit un loc special, unde sunt completați de natură pentru a găsi pasiunea și îndemânarea de a crea vinuri legendare.

     

    Legendele sunt susținute de realitatea dovezilor ce indică activități de viticultură încă din vremea geto-dacilor, iar enologul francez Marc Dworkin a adus în actualitate potențialul zonei. Investițiile pentru crama au fost realizate cu ajutorul Doctorului Karl Hauptmann, un pasionat de vinuri și vizionar, ce a inclus Alira într-un lanț internațional de crame. Oenologul Marc Dworkin, cu experiență îndelungată în regiunea viticolă Bordeaux, este cel care oferă caracterul vinurilor Alira și le păstrează amprenta terroir-ului extraordinar din Dobrogea.

     

    Alira Flamma Charme Rose este un vin spumant sec, obținut din soiul roșu românesc Fetească Neagră. Metoda de producție folosită este cea clasică, Charmat. Producția începe cu recolta manuală, sortarea strugurilor și presarea delicată. Culoare rose este obținută prin macerarea pieliței în must timp de 4 ore, urmată de fermentarea alcoolică timp de 10 zile la 16°C. Vinul este maturat timp de 20 de zile pe drojdia fină cu două batonaje. Amestecul de tiraj omogen se trage în cisterne de inox presurizate, pentru a doua fermentare alcoolică timp de 14-21 de zile.

     

     

    ASPECT: Roz-pal, strălucitor, cu perlaj persistent.

     

    MIROS: Un rose cu note de fructe de pădure roșii și petale de trandafir.

     

    GUST: Acidulat, fructat, cu o persistență aromatică echilibrată și post gust scurt spre mediu.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Rose-ul perfect pentru orice masă cu preparate din carne de pasăre, pește sau fructe de mare cu mirodenii. 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6°C. (Potențial de învechire la sticlă până la 3 ani).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Alira - Aliman Chardonnay Oak 2022 - 0.75L, Alc: 13.5% Alira - Aliman Chardonnay Oak 2022 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Alira

    Alira - Aliman Chardonnay Oak 2022 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Alira este o cramă boutique, a cărei denumire este inspirată de localitățile Alima și Rasova din Dobrogea, unde viile proprii ocupă 80 de hectare. Acolo, pe maulrile Dunării Vechi, oamenii au găsit un loc special, unde sunt completați de natură pentru a găsi pasiunea și îndemânarea de a crea vinuri legendare.

     

    Legendele sunt susținute de realitatea dovezilor ce indică activități de viticultură încă din vremea geto-dacilor, iar enologul francez Marc Dworkin a adus în actualitate potențialul zonei. Investițiile pentru crama au fost realizate cu ajutorul Doctorului Karl Hauptmann, un pasionat de vinuri și vizionar, ce a inclus Alira într-un lanț internațional de crame. Oenologul Marc Dworkin, cu experiență îndelungată în regiunea viticolă Bordeaux, este cel care oferă caracterul vinurilor Alira și le păstrează amprenta terroir-ului extraordinar din Dobrogea.

     

    Soiurile albe, cultivate pe suprafețe mai mici sunt reprezentate de Sauvignon Blanc și Chardonnay. Dintre acestea se remarcă acest Chardonnay din gama Aliman, vinificat cu mare atenție la dezvoltarea aromelor prin maturarea pe drojdii cu batonaj și maturare de 8 luni în baricuri din stejar.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, limpede și strălucitor.

     

    MIROS: Un Chardonnay de Dobrogea cu mireasma primăvăratică compusă din note dulci de flori, caise și pepene galben, presărat cu vanilie.

     

    GUST: Alunecă cu note onctuoase de flori și fructe galbene, dulci, condiment dulce și o tușă minerală pentru un gust final lung cu o remanență lemnoasă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin generos cu toate gusturile și potrivit la multe preparate din caren de pui, pește și fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Alira - Aliman Feteasca Neagra 2019 - 0.75L, Alc: 14.5% Alira - Aliman Feteasca Neagra 2019 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Alira

    Alira - Aliman Feteasca Neagra 2019 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Alira este o cramă boutique, a cărei denumire este inspirată de localitățile Alima și Rasova din Dobrogea, unde viile proprii ocupă 80 de hectare. Acolo, pe maulrile Dunării Vechi, oamenii au găsit un loc special, unde sunt completați de natură pentru a găsi pasiunea și îndemânarea de a crea vinuri legendare.

     

    Legendele sunt susținute de realitatea dovezilor ce indică activități de viticultură încă din vremea geto-dacilor, iar enologul francez Marc Dworkin a adus în actualitate potențialul zonei. Investițiile pentru crama au fost realizate cu ajutorul Doctorului Karl Hauptmann, un pasionat de vinuri și vizionar, ce a inclus Alira într-un lanț internațional de crame. Oenologul Marc Dworkin, cu experiență îndelungată în regiunea viticolă Bordeaux, este cel care oferă caracterul vinurilor Alira și le păstrează amprenta terroir-ului extraordinar din Dobrogea.

     

    Aliman Fetească Neagră este obținut din soiul roșu românesc aflat printre cele apreciate în podgoria Alira din Murfatlar. Strugurii sunt culeși manual și fermentați alcoolic în cisterne din inox rotative, pentru o macerare mai intensă, iar mustuiala este recirculată cu pompe automate. Este folosită macerarea la rece timp de 5-8 zile și fermentare alcoolică la 24-25°C. timp de 8-10 zile. Aromele acestui vin sunt desăvârșite de maturare timp de 16 luni în baricuri din stejar franțuzesc.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Arome de vișine, cireșe supracoapte, vanilie și condimente ce se lasă așteptate pe fundalul organoleptic.

     

    GUST: Atacă papilele cu intensitatea aromelor de vișine, ce păstrează structura de bază alături de prune uscate, scorțișoară și anason stelat. În post gust are o astringență puternică, cu tușe de macerare și lemn.   

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin recomandat la mesele cu preparate tradiționale românești, preparate din carne de rață, miel și porc, condimentate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de minimum 30 de minute. Potențial de învechire la sticlă de 8 până la 10 ani).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Alira - Cuvee 2019 - 0.75L, Alc: 14.5% Alira - Cuvee 2019 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Alira

    Alira - Cuvee 2019 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Alira este o cramă boutique, a cărei denumire este inspirată de localitățile Alima și Rasova din Dobrogea, unde viile proprii ocupă 80 de hectare. Acolo, pe maulrile Dunării Vechi, oamenii au găsit un loc special, unde sunt completați de natură pentru a găsi pasiunea și îndemânarea de a crea vinuri legendare.

     

    Legendele sunt susținute de realitatea dovezilor ce indică activități de viticultură încă din vremea geto-dacilor, iar enologul francez Marc Dworkin a adus în actualitate potențialul zonei. Investițiile pentru crama au fost realizate cu ajutorul Doctorului Karl Hauptmann, un pasionat de vinuri și vizionar, ce a inclus Alira într-un lanț internațional de crame. Oenologul Marc Dworkin, cu experiență îndelungată în regiunea viticolă Bordeaux, este cel care oferă caracterul vinurilor Alira și le păstrează amprenta terroir-ului extraordinar din Dobrogea.

     

    După un studiu amănunțit al zonei propuse pentru plantarea de viță de vie au fost alese trei soiuri roșii, care să ofere cele mai bune producții pentru vinurile Alira: Merlot, ce ocupă 47 de hectare, Cabernet Sauvignon cu 23 de hectare și Fetească Neagră cultivată pe 10 hectare. Soiurile albe, cultivate pe suprafețe mai mici sunt reprezentate de Sauvignon Blanc și Chardonnay.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, cu tentă vișinie.

     

    MIROS: Un cuvee elegant, compus din două soiuri roșii vechi, din Europa, ce oferă din terroir-ul Dobrogei arome de vișine, lemn și frunze uscate cu tușă pământie.

     

    GUST: Catifelat și mai relaxat după o scurtă aerare, Cuve 2019 aduce arome suplimentare de ciocolată, fructe confiate și piper alb, urmate de un fond scurt cu tușă de stejar,  și un post gust lung, sec.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru momentele tihnite și mesele cu preparate speciale din carne de vită în sos de vin, chifteluțe, sau clasica friptură, condimentată la discreție. Potrivit și la o masă cu piept de rață la cuptor, cu garnitură de piure de cartofi și nuci pecan.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de minimum 30 de minute. Potențial de învechire la sticlă până la 10 ani.)

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Mouton Cadet - Selection Bordeaux blanc 2021 - 0.75L, Alc: 12% Mouton Cadet - Selection Bordeaux blanc 2021 - 0.75L, Alc: 12%

    Baron Philippe de Rothschild

    Mouton Cadet - Selection Bordeaux blanc 2021 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BORDEAUX AOC / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC, SEMILLON, MUSCADELLE

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ALB SEC. Descendent al unei familii bogate din Frankfurt, Nathaniel de Rothschild, se stabilește la Paris în 1853, apoi în regiunea viticolă Medoc, în orașul Pauillac, unde cumpără un palat pe care îl redenumește Chateau Mouton Rothschild. În 1922, baronul Philippe de Rothschild, fiul cel mic al baronului Henri și strănepot al lui Nathaniel, începe schimbările majore asupra proprietății.

     

    Vinul comercializat anterior în butoaie și trimis în Bordeaux este îmbuteliat în vinăria palatului și este creată faimoasa etichetă de artistul Jean Carlu.

     

    Pentru a păstra standardul de excelență al vinurilor consacrate cu eticheta Chateau Mouton-Rothschild, produse pe proprietatea sa, baronul Philippe de Rothschild a decis ca vinul din culturile anului 1930 să fie îmbuteliat cu eticheta Mouton Cadet. Noua eticheta oferea un vin tânăr, cu arome mai proaspete și mai ușor de savurat. Acest cupaj alb este obținut din Sauvignon Blanc, în majoritate, urmat de alte două soiuri albe locale. Vinul a fost maturat timp de 6 luni cu fragmentele de drojdie lăsate de fermentare, după metoda sur-lie, și batonnage tradițional.

     

     

    ASPECT: Galben-pal.

     

    MIROS: Un cupaj alb de Bordeaux în care Sauvignon Blanc este soiul ce dă startul unei experiențe plăcute și răcoritoare, cu arome de citrice, drupe și alte fructe dulci, zemoase. 

     

    GUST: Bine acidulat, proaspăt, cu arome de piersici, citrice și fructe asiatice yuzu. Post gust mediu, sec.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin deosebit, potrivit la mesele cu brânză crottin de chavignol, stridii, gustări cu crudități și ficat de vită gătit după rețetele bucătarilor francezi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    36,67 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Chivite - Vina Salceda - Reserva Rioja DOC, rosu 2010 - 0.75L, Alc: 13.5% Chivite - Vina Salceda - Reserva Rioja DOC, rosu 2010 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Vina Salceda

    Chivite - Vina Salceda - Reserva Rioja DOC, rosu 2010 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2010

     

    REGIUNE / ȚARĂ: RIOJA DOC / SPANIA

     

    SOIUL / SOIURILE: TEMPRANILLO, GRACIANO

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Familia Chivite produce vin în Spania, provincia Navarra încă de la 1647. Vinăria actuală, aflată în aceeaşi parte a Spaniei, a fost construită de Claudio Chivite, în secolul al XIX-lea. Claudio a construit în 1872 şi vinăria ‘La Cascajera’. În prezent, în același loc, se află pivnița ce păstrează cu grijă vinul produs de alt brand de succes - Gran Feudo, parte din grupul Chivite.

     

    Familia Chivite cultivă un total de 1000 de hectare în Navarra. Vinurile sunt produse din soiuri tradiţionale spaniole (Tempranillo, Garnacha, Moscatel de Grand Menudo), dar şi soiuri clasice europene (Merlot, Cabernet Sauvignon şi Chardonnay). 

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Plăcut, intens si complex, cu arome de fructe negre sălbatice (mure, fructe de soc), susținute de arome tipice de maturare în butoaie de stejar (cedru, ienupăr, brad canadian), și completate de note subtile de mineralitate.

     

    GUST: De o senzație inițială complexă, cremoasă, cu tanini fermi, note de cacao și ciocolată. Are un gust final extrem de lung, fructat și condimentat (cuișoare, piper negru).

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat alături de preparate vânătorești din carne de urs sau mistreț, preparate din carne roșie cu sosuri brune sau garnisite cu trufe, ierburi, condimente (nucșoară, scorțișoară, cuișoare) și ciuperci sălbatice. Este un bun‚ însoțitor al brânzeturilor moi și semimoi, maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C. (Este recomandată decantarea timp de 30-40 de minute).

     

    36,65 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Grilă Listă