- Pagina Principală /
- Il Poggione - Brunello di Montalcino DOCG 2019 - 0.75L, Alc: 15%
- Pagina Principală /
- Il Poggione - Brunello di Montalcino DOCG 2019 - 0.75L, Alc: 15%
Il Poggione - Brunello di Montalcino DOCG 2019 - 0.75L, Alc: 15%
ANUL DE RECOLTĂ: 2019
REGIUNE / ȚARĂ: MONTALCINO DOCG - TOSCANA / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: SANGIOVESE
VOL. ALC.: 15%
VIN ROȘU SEC. Povestea domeniului Il Poggione a început la sfârșitul secolului al XIX-lea, pe dealurile aflate deasupra orașului Florența. Lavinio Franceschi, proprietar de teren din Scandicci a fost fermecat de poveștile locului și a cumpărat terenul ce a devenit apoi parte din comoara viticolă a regiunii Toscana. Francesci a văzut potențialul viticol al zonei, mai ales pentru a dezvolta soiul local Sangiovese. Clonele de struguri au fost triate pentru cultivare și adaptate mai bine pământului, podgoria a fost extinsă în alte zone, special alese pentru producție mare și sănătoasă.
Astăzi domeniul Il Poggione include una dintre cele mai mari vinării din Montalcino, cu 140 de hectare ocupate de podgorie și alte aproape 400 de hectare cu plantații de măslini, cereale și păduri. Pentru toate vinurile Il Poggione strugurii sunt culeși manual, iar vinificarea se face prin metoda tradițională, cu tehnologie de ultimă generație. Noua vinărie, construită în 2004, are cisterne de fermentare cu temperatură controlată, iar maturarea vinurilor roșii se face în butoaie mari din stejar franțuzesc, păstrate la 5 metri sub pământ.
Brunello di Montalcino este vinul etalon al producătorului italian Il Poggione și este obținut exclusiv din struguri Sangiovese, culeși manual din cea mai veche viță de vie a podgoriei. Fermentarea alcoolică are loc în cisterne din oțel după metoda ”submerged cap”, în care strugurii sunt presați iar pielița este scufundată în must, fără a lua contact cu oxigenul, în acest caz timp de 15-20 de zile. Urmează fermentarea malolactică în același tip de vas, apoi maturarea în butoaie din stejar franțuzesc timp de 36 de luni și învechire la sticlă timp de câteva luni.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: Buchetul generos aduce pe simțuri aromele de de vegetație uscată de pădure, tutun, prune, lemn dulce, piper negru, note vegetale de eucalipt și fructe roșii. Pe măsură ce este lăsat în contact cu aerul dezvăluie note de zmeură, cireșe, afine și note florale.
GUST: Corpolent, cu aciditate generoasă și tanini puternici, alcool bine integrat și remanență medie spre lungă, cu tușe de fructe roșii dulci-acrișoare.
ASOCIERE CULINARĂ: Ușor de asociat cu majoritatea preparatelor din carne de vită, miel, vânat (caprioară) și brânzeturi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C. (Potențial de învechire în sticlă de 15 până la 20 de ani).
| Soi strugure | Sangiovese |
|---|---|
| Ţara de Origine | Italia |
| Regiune | Toscana |
| Tip ambalaj | Sticla |
| Brand | Tenuta Il Poggione |
| An productie | 2019 |
| Culoare | Vin rosu |
| Tip dulce | Sec |
| Alcool | 15.0% |
| Litraj | 0,75L |
| Alergeni | Contine sulfiti. |
| Atentionari speciale | Consumati cu moderatie, alcoolul dauneaza grav sanatatii. Nerecomandat femeilor insarcinate. Este interzisa vanzarea catre persoanele cu varsta sub 18 ani. |
Clienţii au achiziţionat şi
-
Casal Garcia
Casal Garcia - Vinho Verde DOC, demisec - 0.75L, Alc: 9.5%
REGIUNE / ȚARĂ: VINHO VERDE DOC / PORTUGALIA
SOIUL / SOIURILE: TRAJADURA, LOUREIRO, ARINTO, FERNÃO PIRES
VOL. ALC.: 9.5%
VIN ALB DEMISEC. Casal Garcia îți are începuturile în 1939, în Portugalia, atunci când vinifcatorul francez Eugène Hélisse se afla într-o calatorie cu trenul din Douro în Porto. Pe drum acesta a fost atras de podgoriile unice, aflate în Quinta da Aveleda, deținute Roberto Guedes. Eugène s-a angajat la podgoria Aveleda și, pentru a oferi un design unic sticlelor de vin, obișnuia să le înfășoare în batiste de dantelă, un element prezent și astăzi pe etichetele brandului portughez. Numele cramei a fost dat de îngrijitorii podgoriei, care se numeau Casal Garcia.
Podgoriile Casal Garcia se păstrează în regiunea viticolă Vinho Verde, în limitele micului oraș portughez Penafiel, ce găzduiește un areal dedicat oenoturismului, Quinta da Aveleda. Podgoriile înconjurate de grădini și multe alte atracții, oferă numeroase soiuri de struguri specifici Portugaliei.
Diogo Campilho creează acest cupaj alb din soiurile locale cu cele mai bune culturi. Expresia actuală este obținută din soiurile Trajadura, Loureiro, Arinto și Fernão Pires, hrănite de solul bogat în granit și nisip. Cei mai buni struguri din tarlalele specifice soiurilor albe sunt trimiși la centrul de vinificare din Aveleda, unde sunt presați ușor și lăsați la fermentare alcoolică, în mediu controlat, la temperaturi cuprinse între 16-18°C. Înainte de îmbuteliere vinul este filtrat cu atenție și stabilizat la temperatură scăzută.
ASPECT: Galben-pal, strălucitor.
MIROS: Un vin caracterizat de prospețime, cu arome de citrice și fructe tropicale.
GUST: Ușor acidulat, cu note de lămâie și pomelo. O structură cu alcool discret și postgust scurt spre mediu.
ASOCIERE CULINARĂ: Ideal alături de preparate din carne de pui, sushi, fructe de mare și mâncăruri vegetariene.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
27,10 RON Începând cu: 24,39 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Domeniile Cuza
Domeniile Cuza - Prociano Cabernet Sauvignon (fara alcool) dulce - 0.75L
REGIUNE / ȚARĂ: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON
VIN ROSU DULCE. Domeniile Cuza este unul dintre cei mai cunoscuți vinificatori, cu origini în localitatea Alexandru Ioan Cuza din Republica Moldova. După unirea spectaculoasă realizată sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza, și intrarea localității cu același nume în hotarele Regatului, localnicii au dezvoltat regiune, însă au mai fost nevoie de multe decenii, până la sfârșitul anilor ‘90 pentru a începe plantații mari cu viță de vie.
Podgoria din Cuza Vodă cuprinde hectare cu viță de vie cu soiuri românești (Fetească Neagră și Rară Neagră), cât și soiuri europene de prestigiu (Cabernet Sauvignon, Saperavi, Sauvignon Blanc și Pinot Noir). În anul 2021 a fost înființată crama Domeniile Cuza, iar portofoliul numeros este compus din vinuri definite de terroir și de om.
Prociano este un vin din soiul roșu Cabernet Sauvignon, cu un procent sportit de bioflavonoide rezultat din procesarea strugurilor și extragerea alcoolului.
ASPECT: Roșu-rubiniu.
MIROS: Arome de flori dulci ce inspiră o dulceață de trandafir proaspătă și delicioasă.
GUST: Textura sugerează o corpolență liniștită, cu tanini dulci ce infiripă note de fructe roșii coapte și vanilie.
ASOCIERE CULINARĂ: Îl puteți savura la mesele cu tocană de legume, hummus, falafel sau pizza vegetariană.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
50,82 RON Începând cu: 45,74 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Tohani
Mosia Tohani - Wine Chocolate Sweet Alb - 0.5L, Alc: 11%
VOL. ALC.: 11%
VIN ALB DULCE. După atestările documentare din 1773, vinurile din Tohani au stat sub semnul regalității. Din anul 1930, Principele Nicolae al României, fratele regelui Carol al II-lea, devine proprietarul domeniului și după ce renunță la tron și se căsătorește cu Ioana Doletti, duce mai departe pasiunea pentru vinurile din Tohani.
Începând cu anul 2000, zonele viticole din Tohani au fost privatizate. Noii proprietari au replantat vița, au extins culturile și au învestit în clădiri și echipamente moderne. Vinurile din Tohani s-au alăturat celorlalte brand-uri cu istorie îndelungată, care au oferit cele mai bune vinuri din Europa de Est. În semn de recunoaștere a calității și valorilor promovate de Tohani Romania, compania devine în 2012 furnizor al Casei Regale.
Wine Chocolate este un cupaj de soiuri roșii obținut din struguri recoltați manual, selectați și sortați pentru păstrarea celor mai bune boabe. Macerarea de maxim cinci zile este urmată de fermentare alcoolică vreme de 10-15 zile în condiții controlate. Fermentarea are loc în cisterne de inox la temperaturi cuprinse între 24-28°C. Pentru a oferi aromele aparte de ciocolată vinul este amestecat cu pulbere de ciocolată neagră sau albă, amară sau dulce, în funcție de etichetă.
ASPECT: Galben-auriu, cu reflexii scurte.
MIROS: Soiul alb Tămâioasă Românească aduce la suprafață arome elegante de fructe (piersici și caise, pere coapte și gutui) completate de florile proaspete de vară.
GUST: Pe papile se relaxează aroma de fructe și ciocolată albă, delicată ca o glazură de patiserie, ce oferă un gust final lung și dulce.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la mesele cu prăjituri din foietaj crocant cu cremă de vanilie (Millefeuille) și fructe exotice.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
30,25 RON Începând cu: 27,23 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Tohani
Mosia Tohani - Wine Chocolate Sweet Rose - 0.5L, Alc: 11%
VOL. ALC.: 11%
VIN ROSE DULCE. După atestările documentare din 1773, vinurile din Tohani au stat sub semnul regalității. Din anul 1930, Principele Nicolae al României, fratele regelui Carol al II-lea, devine proprietarul domeniului și după ce renunță la tron și se căsătorește cu Ioana Doletti, duce mai departe pasiunea pentru vinurile din Tohani.
Începând cu anul 2000, zonele viticole din Tohani au fost privatizate. Noii proprietari au replantat vița, au extins culturile și au învestit în clădiri și echipamente moderne. Vinurile din Tohani s-au alăturat celorlalte brand-uri cu istorie îndelungată, care au oferit cele mai bune vinuri din Europa de Est. În semn de recunoaștere a calității și valorilor promovate de Tohani Romania, compania devine în 2012 furnizor al Casei Regale.
Wine Chocolate este un cupaj de soiuri roșii obținut din struguri recoltați manual, selectați și sortați pentru păstrarea celor mai bune boabe. Macerarea de maxim cinci zile este urmată de fermentare alcoolică vreme de 10-15 zile în condiții controlate. Fermentarea are loc în cisterne de inox la temperaturi cuprinse între 24-28°C. Pentru a oferi aromele aparte de ciocolată vinul este amestecat cu pulbere de ciocolată neagră sau albă, amară sau dulce, în funcție de etichetă.
ASPECT: Roz trandafir.
MIROS: Arome din flori de bujor și fructe roșii de pădure, cu accente dulci de ciocolată albă.
GUST: Delicat, dulce, cu arome de zmeură, fragi de munte, note de ciocolată și grepfrut roz. Aciditatea perfect echilibrată și aroma dulce oferă un postgust mediu spre lung, savuros.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la deserturile cu fructe roșii de pădure.
TEMP. DE SERVIRE: 7 - 9°C.
30,25 RON Începând cu: 27,23 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Tarla - Vinuri reprezentative romanesti
Tarla 101 - Cupaj alb (SB + Ch) DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: DOC - CMD LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC, CHARDONNAY
VOL. ALC.: 13%
VIN ALB SEC. Produs într-un areal ce se distinge prin vinuri albe de calitate. Pentru că varietatea este esența vieții, proiectul TARLA a adunat de la producători reprezentativi cele mai bune parcele de vie plantate cu soiuri consacrate, neaoșe, sau perfect adaptate terroir-ului românesc, din care s-au creat o serie de cupaje și cuvee-uri de excelență, o oglindă a solului, a climei și a tradiției viticulturale tipice fiecărei zone în parte.
Acest vin elegant și rafinat este un cupaj perfect de Sauvignon Blanc și Chardonnay din renumita regiune Lechința, situată în inima Transilvaniei.
ASPECT: Galben-pai, cu reflexii verzui.
MIROS: Proaspăt, revigorant, cu un melanj armonios de lămâie, flori dulci și vanilie.
GUST: Mineral, cu note verzi și onctuoase de fructe verzi și galbene. Postgust mediu spre lung, revigorant.
ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit la orice masă cu preparate din pește, fructe de mare, salate ușoare sau brânzeturi fine. Este alegerea ideală pe a acompania mesele festive sau momentele speciale petrecute alături de cei dragi.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
48,40 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Purcari
Purcari - Nocturne Viorica de Purcari 2024 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: IGP ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA
SOIUL / SOIURILE: VIORICA
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ALB SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani.
Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și intensă a soiului Negru de Purcari, care a fost confundat cu unul originar din faimoasa regiune viticolă Bordeaux.
Nocturne din soiul Viorica este obținut din struguri culeși manual în răcoarea nopții și vinificați prin metoda tradițională. După apusul soarelui atmosfera rece păstrează în struguri aroma bogată, intensitatea și zahărul natural ce va contribui la fermentarea alcoolică și dezvoltarea unui buchet elegant.
ASPECT: Galben-pal, cu reflexii de chihlimbar deschis.
MIROS: Intens aromatic, cu note florale de salcâm și flori de câmp, completate de arome de fructe exotice, pepene galben și citrice fine. Se disting accente delicate de busuioc și miere.
GUST: Proaspăt și catifelat, cu o aciditate echilibrată ce susține aromele de fructe exotice și flori. Din spectrul fructat se remarcă nuanțe de pere, caise și citrice, iar finalul este lung, expresiv și ușor condimentat, caracteristic soiului Viorica.
ASOCIERE CULINARĂ: O alegere răcoritoare pentru mesele cu preparate din pește la cuptor, fructe de mare, salate aromate sau brânzeturi cu textură fină.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
55,54 RON Începând cu: 49,99 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
1000 de Chipuri
1000 de Chipuri - Feteasca Neagra DOC 2022 - 0.75L, Alc: 16%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: DOC - CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 16%
VIN ROȘU SEC. Povestea vinurilor 1000 de Chipuri a început în 2007, odată cu plantarea primilor butași de viță de vie în podgoria din județul Buzău, în arealul Dealu Mare, ce cuprinde și comunele Fințești-Năeni. În 2011 au fost recoltați primii struguri, iar în 2012 au fost lansate primele vinuri cu eticheta 1000 de Chipuri.
Pe cele 63 de hectare deținute în prezent, sunt lucrate anual soiuri de viță de vie românească (Fetească Neagră, Fetească Albă, Tămâioasă Românească) și soiuri populare în majoritatea regiunilor viticole cu tradiție din Franța și Italia (Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Shiraz, Cabernet Franc, Riesling Italian).
ASPECT: Roșu rubiniu, intens.
MIROS: Buchetul se deschide precum o meditație asupra timpului. La gura paharului se strâng note tihnite de fructe negre coapte, mure și coacăze roșii. Parfumul aduce și note de mirodenii dulci ușor lemnoase.
GUST: Textura se așterne pe papile cu senzații de catifea, cu taninuri mătăsoase și o structură amplă, care pare să reflecte generozitatea aromelor păstrate pe parcursul anilor. Tușele de fructe negre coapte și ciocolată se întrepătrund cu mirodeniile fine, iar gustul final este lung și stăruitor ca o meditație de seară.
ASOCIERE CULINARĂ: Aromele sale armonioase sunt potrivite la mesele cu preparate din carne roșie în sos bogat, vânat, tocană de miel sau gustări cu brânzeturi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
55,66 RON Începând cu: 50,09 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Sarica Niculitel
Sarica Niculitel - Aniversarium Alb (SB+R+Ch+A) demisec - 0.75L, Alc: 12%
REGIUNE / ȚARĂ: COLINELE DOBROGEI - DOBROGEA/ ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC, RIESLING, CHARDONNAY, ALIGOTE
VOL. ALC.: 12%
VIN ALB DEMISEC. Viticultura practicată de localnicii nord-dobrogeni este documentată cel mai devreme în anul 1412. Podgoria Sarica Niculițel o găsim în nordul Dobrogei, aproape de Tulcea, în partea deluroasă, numită Sarica, din localitatea Niculițel, locul de unde a pornit renumele acestor vinuri.
Dezvoltarea viticulturii în Niculițel a fost favorizată de condițiile climatice unice, mai exact: expunerea nordică, lacurile din apropiere și întinsele zone împădurite din sud, care au permis apariția unor culturi sănătoase de viță și producția unor vinuri apreciate în toată țara. Viticola Sarica Niculițel este o afacere de familie începută în 2003.
După 17 ani de activitate, culturile de viță de vie se întind pe 400 de hectare, cultivate cu soiuri românești și soiuri cunoscute în marile regiuni viticole ale lumii.
ASPECT: Galben-pal.
MIROS: Un buchet delicat, cu arome de frute coapte de livadă, flori parfumate și ierburi proaspete de primăvară
GUST: Acidulat, cu note tonice de fructe, ce se concentrează pe drupe, tușe de fructe exotice și citrice. Post gust scurt, savuros.
ASOCIERE CULINARĂ: Acasă, la o petrecere sau în orice alt context, un vin ușor da savurat cu preparate din carne de pui, pește sau fructe de mare.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
33,88 RON Începând cu: 30,49 RON+ 0,50 RON garanție SGR
TRANSPORT GRATUIT
în București și județul Ilfov
100% GARANTAT
importatori oficiali de bauturi fine
RETUR
garantăm returnarea imediată a banilor