- Pagina Principală /
- Tenuta di Biserno - Il Pino di Biserno Toscana IGT 2022 - 0.75L, Alc: 14.5%
- Pagina Principală /
- Tenuta di Biserno - Il Pino di Biserno Toscana IGT 2022 - 0.75L, Alc: 14.5%
Tenuta di Biserno - Il Pino di Biserno Toscana IGT 2022 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA IGT / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET FRANC, CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, PETIT VERDOT
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Tenuta di Biserno este un producător de vin din Italia, regiunea viticolă Toscana, cea mai apreciată pentru tradiționalele blend-uri roșii. Originile domeniului Biserno se pierd în timpuri medievale, ori poate antice. În perioada Renașterii viticultura a început să domine această parte a Italiei, iar după multe alte familii care au deținut domeniul, în secolul XX, Tenuta di Biserno și-a găsit ultimul proprietar. Culturile cu viță de vie și clădirile medievale au fost achiziționate de familia Frescobaldi, ce avea deja o lungă tradiție în viticultură, suplimentată de resursele necesare procesului de modernizare și extindere.
Tenuta di Biserno este cunoscută pentru vinurile sale de calitate, în special cele din soiurile de struguri tipice Toscanei, cum ar fi Sangiovese, Merlot și Cabernet Sauvignon. Domeniul a adoptat tehnici moderne de vinificare, combinând tradiția cu inovația.
Producția acestui vin începe cu o selecție atentă a strugurilor pe banda transportoare, urmată de desciorchinare. Pentru a păstra specificul fiecărui lot, fermentația alcoolică și macerarea au loc în rezervoare de oțel cu temperatură controlată, timp de 3-4 săptămâni, la o temperatură maximă de 28°C. Ulterior, are loc fermentația malolactică spontană. Maturarea vinului se realizează în două moduri: 75% din vin se maturează timp de 12 luni în baricuri de stejar francez, atât noi, cât și folosite. Restul de 25% din vin stăla maturare în cisterne din oțel.
ASPECT: Roșu rubiniu intens, cu reflexii violet.
MIROS: Buchet complex și stratificat, cu arome de fructe negre coapte (mure, coacăze negre, prune), completate de note de mirodenii dulci (ghimbir, vanilie), accente subtile de cacao, cafea cu lapte și note orientale. Se pot distinge și nuanțe balsamice, de mentă, eucalipt, grafit și un ușor fumé de la învechirea în baric.
GUST: Plin, corpolent și catifelat, cu o textură densă și o mare eleganță. Prezintă o structură echilibrată, cu taninuri puternice, dar bine integrate și o aciditate vibrantă care îi conferă prospețime. Aromele din nas se regăsesc în gust, cu persistență de fructe de pădure (afine, vișine) și o notă minerală la final, care amintește de solul bogat în loess și nisip. Finalul este lung și persistent.
ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește excelent cu preparate din carne roșie, în special fripturi de vită (filet de mușchi, T-Bone toscan), vânat, carne la grătar, dar și cu preparate pe bază de ciuperci sau brânzeturi maturate. Poate fi o alegere bună și alături de pui cu lămâie și ardei iute sau vită fiartă cu fasole și roșii.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18 °C. (Este recomandată decantarea timp de 60 de minute. Potențial de învechire în sticlă de 7 până la 10 ani).
Soi strugure | Cupaj rosu |
---|---|
Ţara de Origine | Italia |
Regiune | Toscana |
Tip ambalaj | Sticla |
Brand | Tenuta di Biserno |
An productie | 2022 |
Culoare | Vin rosu |
Tip dulce | Sec |
Alcool | 14.5% |
Litraj | 0,75L |
Ingrediente | Vin linistit rosu din soiul / soiurile de struguri Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot. |
Alergeni | Contine sulfiti. |
Atentionari speciale | Consumati cu moderatie, alcoolul dauneaza grav sanatatii. Nerecomandat femeilor insarcinate. Este interzisa vanzarea catre persoanele cu varsta sub 18 ani. |
Clienţii au achiziţionat şi
-
Chateau Latour
Chateau Latour - Pauillac AOC, Premier Grand Cru Classe BIO 2011 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2011
REGIUNE / ȚARĂ: PAUILLAC AOC - BORDEAUX / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, PETIT VERDOT
VOL. ALC.: 13%
VIN ROȘU SEC. Asemenea multor domenii din Bordeaux, Château Latour din Pauillac, a fost la început o fortăreață. Încă din anul 1331 când este menționată o construcție cu turn pe terenul parohiei Saint-Maumbert al bisericii Saint-Nicolas-du-Chardonnet. Turnul a rămas în numele domeniului - Latour - iar viticultura s-a devoltat pe parcursului secolului al XVIII-lea.
Château Latour a fost încadrat Premier Grand Cru în 1855, odată cu clasificarea oficială a vinurilor din Bordeaux pentru Expoziția Universală de la Paris. Château Latour a fost unul dintre cele doar patru domenii care au primit această înaltă clasificare, celelalte trei fiind Margaux, Lafite Rothschild și Haut-Brion.
Un moment important a avut loc în 1993, când Château Latour a fost achiziționat de François Pinault prin holdingul său, Artémis. Această achiziție a marcat o nouă eră de investiții semnificative în vie și în facilitățile de vinificație, consolidând angajamentul pentru excelență. Domeniul actual are peste 90 de hectare, din care 47 de hectare ale parcelei istorice "L'Enclos" (care reprezintă inima Grand Vin-ului), caracterizat de soluri cu pietriș adânc, ideal pentru soiul Cabernet Sauvignon, adăugat în procent de 80% în asamblajul vinurilor. Pentru cultivarea viței de vie se utilizează practici sustenabile, iar domeniul a obținut certificarea organică integrală pentru podgoria sa.
ASPECT: Culoare roșu rubiniu intens, cu reflexii purpurii.
MIROS: Un buchet generos, compus din arome intense de fructe negre (coacăze negre, mure, cassis), complimentate de note florale și mentă. Aromele secundare sunt cele de tutun proaspăt, lemn de cedru, lemn afumat și cuișoare.
GUST: Robust, dar rafinat, cu o fructuozitate vibrantă, urmat de o textură catifelată, susținută de taninuri puternice și rotunjite. Aciditatea medie face loc aromelor de cireșe negre, anason și pământ calcaros, mineral. Finalul este lung, savuros și persistent, cu ecouri de fructe negre și o eleganță remarcabilă.
ASOCIERE CULINARĂ: Partenerul ideal pentru preparate sofisticate din carne roșie: file de vită la grătar sau la cuptor, friptură de miel, vânat (mistreț, cerb), precum și brânzeturi maturate, dure, de tip Comté sau Parmigiano Reggiano.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de minimum 60 de minute. Potențial de învechire în sticlă de 10 până la 25 ani).
657,03 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Petrolo
Petrolo - Boggina C Riserva Sangiovese Val d’Arno di Sopra DOC 2021 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: VAL D’ARNO DI SOPRA DOC - TOSCANA / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: SANGIOVESE
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROȘU SEC. Domeniul Petrolo are o istorie bogată, atestată încă din anul 1716, când Marele Duce al Toscanei, Cosimo al III-lea de Medici, a recunoscut zona Val d'Arno di Sopra (unde se află Petrolo) ca fiind deosebit de valoroasă pentru producția de vin și ulei de măsline. Proprietatea aflată în sud-estul zonei actuale Chianti Classico, a fost parte a vechiului domeniu feudal medieval Galatrona, iar turnul Galatrona, construit pe fundații romane, este un simbol al casei italiene.
În anii 1940, proprietatea a fost cumpărată de familia Bazzocchi, care a continuat tradiția viticolă, iar în 1947 Gastone Bazzocchi a plantat o vie istorică pe domeniu. La sfârșitul anilor '80, moșia a fost preluată de Lucia Bazzocchi Sanjust, căreia i s-a alăturat fiul ei, Luca Sanjust. Ei au reorientat producția exclusiv către vinuri de cea mai înaltă calitate. Luca, un fost pictor, a dedicat pasiune și efort pentru a transforma Petrolo într-o cramă de referință pentru regiune Toscana și lumea vinurilor italiene.
Boggina C este obținut din 100% Sangiovese, recoltat manual în lădițe. Strugurii sunt selecționați la o masă de sortare, apoi vinificați natural, cu drojdii indigene, în cuve din ciment. Pentru extragerea aromelor și culorii se efectuează o scufundare manuală și frecventă a pielițelor prin metoda remontajului. După fermentarea malolactică spontană în lemn vinul este maturat aproximativ 16 luni în butoaie de stejar franțuzesc de 22 de hectolitri și în butoaie de tip tonneaux de 7 hectolitri.
ASPECT: Rubiniu închis, cu o ușoară tentă purpurie.
MIROS: Arome de coajă de portocală, cireșe, flori de cireș și lemn de santal. Un nas foarte clar și memorabil, cu arome intense de violete, prune și portocale roșii, precum și note afumate și pământii în fundal.
GUST: Corp mediu, cu taninuri foarte fine. Fructe suculente, anunțate de cireșe și zmeură, care persistă pe papilele gustative. Este proaspăt, plin de viață și cu un postgust intens fructat.
ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește excelent cu preparate din carne roșie, cum ar fi fripturile de miel și de vită, precum și cu vânatul. De asemenea, este o alegere bună la gustările cu brânzeturi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. Este recomandată decantarea timp de minimum 40 de minute. Potențial de învechire în sticlă până la 10 ani).
607,42 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Chateau d'Armailhac
Chateau d'Armailhac - Pauillac Grand Cru Classe rouge 2022 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: PAUILLAC AOC - BORDEAUX / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, CABERNET FRANC, PETIT VERDOT
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROSU SEC. Domeniul Armailhac din regiunea Bordeaux, localitatea Pauillac, este menționat prima dată într-un act întocmit în 1680 de frații Dominique și Guilhem Armailhac. În 1750 au fost menționate plantațiile de viță de vie existente pe terenul deținut de Dominique, într-o perioadă când multe dintre terenurile porțiunii Medoc erau plantate pentru prima dată cu viță de vie. Vinul produs pe domeniul Armailhac a primit în 1855 o clasificare de calitate Fifth Growth în sistemul realizat după expoziția Universală de la Paris.
Vinurile au fost produse sub diferite etichete până în 1989 când fiica Baronului, Philippine, redă vinului numele original: Chateau d'Armailhac. Podgoria Chateau d'Armailhac se întinde pe 70 de hectare în Pauillac. Platourile oferă multe tipuri de sol, benefice pentru soiurile franceze cunoscute de sute de ani. Solurile cu straturi superficiale și foarte adânci de pietriș, dar si solurile cu piatră de calcar și clei.
Vârsta medie pentru vițele din podgoria Armailhac este 46 de ani, dar aproape 20% din suprafața totală este ocupată de viță plantată în 1890. Chateau d'Armailhac păstrează vechile metode de control al calității și oferă în prezent unele dintrele cele mai tradiționale și prestigioase vinuri franțuzești din regiunea Bordeaux.
ASPECT: Roșu rubiniu, intens.
MIROS: Buchetul este un spectacol de prospețime, o delectare cu arome de cireșe, coacăze negre, tutun și așchii de stejar nou.
GUST: Lemnul a rotunjit textura cu tușe onctuoase, cremoase, cu note acrișoare echilibrate de dulceața densă din fructe mângâiate de soare. Taninurile oferă un gust final uimitor și persistent.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin cu potențial de învechire, potrivit pentru preparate din carne de vită, miel, pui ori rață la grătar sau la cuptor, carne de vânat (căprioară), preparate din pește, mai ales ton, care îi pune în valoare intensitatea aromelor.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute. Potențial de învechire în sticlă de peste 20 de ani).
536,03 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Petrolo
Petrolo - Boggina B Trebbiano Toscana IGT bianco 2021 - 0.75L, Alc: 12%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA IGT / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: TREBBIANO
VOL. ALC.: 12%
VIN ALB SEC. Domeniul Petrolo are o istorie bogată, atestată încă din anul 1716, când Marele Duce al Toscanei, Cosimo al III-lea de Medici, a recunoscut zona Val d'Arno di Sopra (unde se află Petrolo) ca fiind deosebit de valoroasă pentru producția de vin și ulei de măsline. Proprietatea aflată în sud-estul zonei actuale Chianti Classico, a fost parte a vechiului domeniu feudal medieval Galatrona, iar turnul Galatrona, construit pe fundații romane, este un simbol al casei italiene.
În anii 1940, proprietatea a fost cumpărată de familia Bazzocchi, care a continuat tradiția viticolă, iar în 1947 Gastone Bazzocchi a plantat o vie istorică pe domeniu. La sfârșitul anilor '80, moșia a fost preluată de Lucia Bazzocchi Sanjust, căreia i s-a alăturat fiul ei, Luca Sanjust. Ei au reorientat producția exclusiv către vinuri de cea mai înaltă calitate. Luca, un fost pictor, a dedicat pasiune și efort pentru a transforma Petrolo într-o cramă de referință pentru regiunea Toscana și lumea vinurilor italiene.
Petrolo Bòggina B 2021 este un vin alb organic, produs 100% din struguri Trebbiano. Vinificarea este ghidată de experiența producătorilor, dar și de contribuția consultanților oenologi Carlo Ferrini și Lucien Le Moine. Strugurii sunt culeși manual în lădițe și selecționați cu mare atenție la cramă. După o presarea delicată a boabelor are loc fermentarea alcoolică în baricuri, cu drojdii native. Maturarea se face după metoda "Sur Lie" (pe drojdii), timp de 15 luni, în butoaie de stejar franțuzesc. În primele luni de maturare, se practică un "batonnage" constant (amestecarea drojdiilor), care se reduce treptat. Până la momentul îmbutelierii vinul este lăsat cu drojdie pentru a oferi o un buchet complex și savuros .
ASPECT: Galben-pai, cu reflexii aurii.
MIROS: Arome proaspete și parfumate de ceară de albine, ierburi picante, flori de portocal și miere. Pot fi sesizate și note de nuci, flori albe, piersici și fum.
GUST: Corpolent, complex și persistent, cu o textură cremoasă și o aciditate vie, echilibrată. Arome de fructe galbene, cu nuanțe savuroase, minerale și de alune de pădure, care se regăsesc într-un final lung.
ASOCIERE CULINARĂ: Se asociază perfect cu preparate din fructe de mare, legume la grătar și pește, dar poate fi savurat și ca aperitiv.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C. (Este recomandată decantarea timp de 60 de minute. Potențial de învechire în sticlă până la 20 de ani).
441,65 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Chateau Lagrange
Chateau Lagrange - Saint-Julien AOC, Bordeaux 2022 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: SAINT-JULIEN AOC - BORDEAUX / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, PETIT VERDOT
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROȘU SEC. Originile domeniului Château Lagrange se află în Evul Mediu, de unde vine denumirea sa, ”grange” care înseamnă vast / mare, pentru că în acele vremuri pe terenul actual se afla o biserică, un spital, ferme și case. Astăzi, anumite parcele pe care se află viță de vie, încă sunt numite “l’hôpital” (spitalul) și “la chapelle” (la capelă). În secolul al XVIII-lea, familia Branne din Bordeaux, a extins plantațiile și a transformat Lagrange într-unul dintre cele mai apreciate proprietăți din Médoc.
În 1855, în sistemul de clasificare al vinurilor din Bordeaux pentru Expoziția Universală de la Paris, Château Lagrange din Saint-Julien a fost încadrat la categoria Third Growth, iar vinurile produse acolo au rămas un exemplu al echilibrului aromatic. Cu toate că sunt doar trei soiuri principale, acestea ocupă plantația în anumite proporții, în armonie cu natura și oamenii care le îngrijesc anual. Predomină soiul Cabernet Sauvignon, urmat de Merlot și Petit Verdot.
Château Lagrange este vinul principal al domeniului și este produs din struguri cultivați în cele mai vechi plantații. Strugurii sunt vinificați separat în funcție de fiecare parcelă, iar fiecare lot de vin este ales în funcție de soi, vârsta viței de vie, terroir și gradul de coacere a strugurilor. Fermentarea alcoolică are loc după metoda tradițională în cisterne controlate, la temperatura de 26-28°C. timp de 18 până la 25 de zile. Pentru o mai bună extracție a aromelor și a culorii în fiecare zi are loc remontajul vinului - presarea pieliței în interiorul cuvei și recircularea mustului la suprafață. Soiurile sunt maturate 21 de luni (inclusiv în 60% butoaie noi din stejar). . În final vinurile sunt purificate cu albuș de ou proaspăt și cupajate în proporția: 86% Cabernet Sauvignon, 12% Merlot și 2% Petit Verdot. După cupajare vinul este îmbuteliat.
ASPECT: Roșu rubiniu intens, cu reflexii violacee, opac.
MIROS: Arome complexe de fructe negre (coacăze negre, cireșe amare), note lemnoase fine de cedru și o notă de ierburi uscate, pământii. Buchetul oferă și subtile accente de condimente dulci și tutun.
GUST: Plin și catifelat, cu taninuri ferme dar bine integrate. Predomină aromele de fructe negre coapte, completate de note minerale și o ușoară tentă de ciocolată neagră. Final lung, persistent, cu o aciditate echilibrată.
ASOCIERE CULINARĂ: Carne roșie la grătar (vită, miel), vânat, brânzeturi maturate, preparate cu sosuri bogate pe bază de ciuperci.
TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C. (Este recomandată decantarea timp de 60 de minute. Potențial de învechire în sticlă până la 25 de ani).
509,41 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Sena
Sena - Aconcagua Valley Chile 2022 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: ACONCAGUA VALLEY / CHILE
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MALBEC, CARMENERE, CABERNET FRANC, PETIT VERDOT
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROȘU SEC. Vinăria chiliană Seña, fondată în 1995, este rezultatul unei colaborări inspirate între două mari personalități din lumea vinului: Eduardo Chadwick și Robert Mondavi. Eduardo Chadwick este descendentul familei care a fondat casa de vinuri Errázuriz în 1870, un vinificator pasionat, un profesionist în industria vinului chilian, președinte și în parte proprietar al vinăriei Seña. Robert Mondavi este un cunoscut vinificator american din California, creditat și pentru colaborarea cu baronul Philippe de Rothschild în proiectul vinului Opus One.
Anul 2022 a fost armonios și blând, cu condiții ideale în timpul sezonului de creștere. Sezonul a fost marcat de o recoltă puțin mai mică, condiții de secetă și temperaturi medii în perioada de coacere. Cu toate acestea, vițele cu rădăcini adânci, o strategie bună de irigare și practicile biodinamice au ajutat la trecerea cu bine prin sezon. Strugurii au arătat un echilibru bun și o calitate înaltă, cu o concentrație mare, aciditate bine păstrată și culoare intensă.
Culesul strugurilor a început cu soiul Malbec la mijlocul lunii martie, urmat de Cabernet Sauvignon la sfârșitul lunii martie și începutul lunii aprilie, Petit Verdot în ultimele zile ale lunii martie și s-a încheiat cu Carmenere în a doua jumătate a lunii aprilie.Cupaj în stil Bordeaux, dar cu un "suflet chilian" este relizat din 60% Cabernet Sauvignon, 25% Malbec, 9% Carmenere și 6% Petit Verdot. Vinul este maturat 18 luni. Un procent de 85% în butoaie de stejar franțuzesc și 15% în foudres (butoaie mari de stejar).
ASPECT: Roșu vișiniu, cu nuanțe de violet.
MIROS: Parfumat și complex, cu note de fructe proaspete precum prune, afine și lavandă, dezvăluind arome subtile de condimente dulci, cedru și grafit.
GUST: Un vin captivant, cu un echilibru frumos între energia și amploarea organopeltică a fructelor de pădure acompaniate de minerale pământii, rustice. Acoperă bine bolta palatină cu textura mătăsoasă și oferă o remanență impresionantă.
ASOCIERE CULINARĂ: Se asociază bine cu preparate din carne de vită (în special antricot), vânat și miel.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 60 de minute. Potențial de învechire în sticlă până la 20 de ani).
1.087,79 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Chateau Léoville
Chateau Leoville - Saint-Julien AOC, Le Petit Lyon Du Marquis De Cases 2022 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: SAINT-JULIEN AOC - BORDEAUX / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, CABERNET FRANC
CABERNET SAUVIGNON, CABERNET FRANC, MERLOT
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. Povestea acestei case franceze începe în secolul al XVII-lea, cu vasta proprietate Léoville, care la acea vreme era cea mai mare din Médoc. Aceasta aparținea familiei Léoville și acoperea o suprafață considerabilă în comuna Saint-Julien. După Revoluția Franceză, și apoi prin moșteniri și vânzări succesive, această proprietate a fost fragmentată în trei domenii distincte, cu patrimoniu comun: Château Léoville Las Cases, Château Léoville Poyferré, Château Léoville Barton. Este cel mai mare și, pentru mulți, cel mai prestigios dintre cele trei domenii Léoville, fiind un Deuxième Grand Cru Classé în clasificarea din 1855.
Destinul modern al Château Léoville Las Cases este strâns legat de familia Delon, care a achiziționat proprietatea în 1900. Sub conducerea patriarhului Michel Delon (până în 2000) și ulterior a fiului său, Jean-Hubert Delon, domeniul a cunoscut o perioadă de investiții masive și de rafinare continuă a tehnicilor de vinificație.
Ceea ce diferențiază în mod deosebit Léoville Las Cases este locația sa excepțională. Din cele 98 de hectare ocupate cu viță de vie, partea cea mai importantă este parcela "Grand Clos", care se învecinează direct cu viile de la Château Latour și se bucură de un terroir similar, cu soluri adânci de pietriș, ideale pentru Cabernet Sauvignon.
ASPECT: Roșu-rubiniu intens, strălucitor, cu reflexii purpurii.
MIROS: Un buchet expresiv, care se deschide cu arome revigorante de fructe roșii și negre proaspete, reprezentate de cireșe, zmeură, coacăze negre, mure, împletite cu note subtile de vanilie, cuișoare și lemn. Pe măsură ce vinul se aerisește, apar nuanțe florale și o ușoară mineralitate.
GUST: Vinul este plin de energie, fructat și proaspăt. Dezvăluie o structură medie spre plină, cu taninuri fine, mătăsoase și bine integrate, care îi conferă o textură catifelată. Aciditatea este vibrantă este completată de aceleași fructe roșii și negre, cu remanență minerală lungă.
ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește excelent cu preparate din carne roșie la grătar (antricot, mușchi de vită), preparate din pui sau rață cu sosuri bogate, brânzeturi semimaturate și preparate cu ciuperci.
TEMP. DE SERVIRE: 16-18°C. TEMP. DE SERVIRE: 16-18°C. (Este recomandată decantarea timp de minimum 60 de minute. Potențial de învechire în sticlă de 5 până la 10 ani).
694,54 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Domaine de Chevalier
Domaine de Chevalier - Pessac-Leognan AOC, Grand Cru Classe Magnum 2022 - 1.5L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: PESSAC-LEOGNAN AOC - BORDEAUX / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, PETIT VERDOT, CABERNET FRANC
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. Domaine de Chevalier are o istorie foarte veche, fiind menționat ca "Chivaley" (cavaler în gasconă) pe harta geografului Pierre de Belleyme din 1783. Deși viile au dispărut la un moment dat în favoarea pădurilor, ele au reînceput să apară modest câțiva ani mai târziu. Domeniul a fost achiziționat de familia Ricard în 1865, iar Jean Ricard este considerat adevăratul creator al domeniului. Sub conducerea sa și a succesorilor, vinurile de Chevalier au început să capete recunoaștere internațională.
În 1983, proprietatea a fost cumpărată de familia Bernard, care o administrează de atunci prin Olivier Bernard. Acesta a continuat să perfecționeze vinurile, păstrând spiritul de echilibru, finețe și eleganță. De la achiziție, s-au făcut investiții semnificative în vie și în pivnițe, inclusiv modernizări și extinderi. Domaine de Chevalier este unul dintre puținele domenii din Bordeaux denumite "domaine" în loc de "château", o abordare ce subliniază autenticitatea locului.
Domaine de Chevalier se întinde pe o suprafață totală de aproximativ 67 de hectare, dintre care 60 de hectare sunt dedicate soiurilor roșii și 7 hectare soiurilor albe. Terroir-ul este caracterizat prin soluri de pietriș (graves) pe un subsol argilo-pietrișos, cu nisipuri negre și pietrișuri albe fine peste un strat de alios (un strat dur de fier și nisip). Există pante ușoare și altitudini care ajung până la 60 de metri, fiind cea mai înaltă elevație din localitate
ASPECT: Rubiniu închis, cu reflexii scurte.
MIROS: Complex, cu parfum de fructe negre și roșii (coacăze, cireșe), cedru, tutun pământiu și condimente (mentă, cuișoare).
GUST: Corpolent, dens, fructat cu taninuri fine. Postgust savuros, cu note de grafit și tutun.
ASOCIERE CULINARĂ: Carne roșie (vită, miel, vânat), reparate sofisticate cu sosuri și brânzeturi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 16-18°C. (Este recomandată decantarea timp de 120 de minute. Potențial de învechire în sticlă de 20 până la 30 de ani).
1.495,56 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Chateau Laroque
Chateau Laroque - Saint-Emilion AOC, Grand Cru Classe 2022 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: SAINT-EMILION AOC - BORDEAUX / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET FRANC
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Istoria domeniului Château Laroque începe în secolul al XII-lea, când a fost construit ca o fortăreață defensivă pentru Saint-Émilion. De-a lungul secolelor, proprietatea Laroque a trecut prin mâinile diferitelor familii nobiliare. Până în secolul al XVI-lea, potențialul terroir-ului său pentru producția de vin era deja bine cunoscut.
Un nou capitol a început în 1935, când familia Beaumartin a achiziționat proprietatea. Membrii familiei Beaumartin erau descendenți ai Marchizului care construise castelul de pe domeniu în secolul al XVII-lea și astfel parcursul favorabil al domeniului a continuat și în 1962 podgoriile au fost replantate integral, iar instalațiile de vinificație au fost modernizate.
Astăzi, Château Laroque este cea mai mare podgorie din Saint-Émilion, cu viță de vie ce se întinde pe 61 de hectare. Terroir-ul său, caracterizat de solurile cu argilă și calcar, este plantat predominant cu soiurile Merlot, completat de Cabernet Franc și un mic procent de Cabernet Sauvignon. Strugurii de pe fiecare parcelă sunt separați și vinificați separat, în cuve mici din ciment. Maturarea are loc tradițional, pe drojdie, și durează 16 până la 18 luni. În acest răgaz, vinul este maturat în 50% butoaie noi și în 50% cuve din stejar.
ASPECT: Roșu-rubiniu intens, cu reflexii violet.
MIROS: Din vița de vie cu o vârstă de peste 50 de ani, loturile selecționate pentru acest cupaj oferă un buchet complex și elegant, cu arome intense de fructe roșii și negre coapte (cireșe negre, coacăze, mure), completate de note florale delicate (violete). Pe măsură ce vinul se aerează în decantor sau în pahar, apar nuanțe de condimente (piper negru, cuișoare), pământ umed, tutun și tușe minerale din solul calcaros. Apar și vârfuri scurte de vanilie și lemn dulce, rezultate din maturarea în baric.
GUST: Atacul este proaspăt și rafinat, urmat de o structură plină și echilibrată. Taninurile sunt fine, integrate, oferă o textură catifelată și o persistență remarcabilă. Gustul aduce arome de fructe vibrante, o mineralitate crocantă și o aciditate bine echilibrată. În postgust este lung și savuros, cu tușe de fructe negre și sare.
ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește excelent cu preparate din carne roșie (vită la cuptor, friptură de miel), vânat (mistreț, căprioară), brânzeturi maturate (Comté, Parmigiano Reggiano) și preparate cu ciuperci sălbatice.
TEMP. DE SERVIRE: 16-18°C. (Este recomandată decantarea timp de 60 de minute. Potențial de învechire în sticlă de 10 până la 25 ani).
320,65 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Chateau Angelus
Chateau Angelus - Carillon d'Angelus Saint-Emilion Grand Cru 2022 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: SAINT EMILION AOC - BORDEAUX / FRANŢA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET FRANC, CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Château Angélus este un domeniu viticol din Franța, în regiunea Bordeaux, Saint-Émilion Saint-Émilion, recunoscut pentru vinurile excepționale. Asemenea multor domenii din Franța, Angélus este un loc stăpânit încă din Evul Mediu, iar istoria sa stabilește prezența familiei Boüard de Laforest pe domeniu în 1782.
Și pentru că reperele acestor locuri sunt stabilite pe secole, Château Angélus a început să producă vinuri la începutul secolului trecut, în 1909, iar în secolul XXI, anul 2012, a primit clasificarea Premier Grand Cru Classé A, ce-a mai înaltă treaptă de calitate din Saint-Émilion.
În 2023, proprietarii au îndeplinit obiectivul de conversie la agricultura și cultivarea organică, iar astăzi Stéphanie de Boüard-Rivoal, a opta generație de vinificator al domeniului Angélus, ne oferă vinuri de calitate, cupaje roșii obținute în principal din soiurile Merlot și Cabernet Franc, cu adaosuri mici de Cabernet Sauvignon.
ASPECT: Roșu rubiniu, intens.
MIROS: Un buchet complex, elegant care nu promite nimic mai mult decât ceea ce oferă, într-o manieră inițial rustică și neasumată, cu arome de zmeură, prune roșii, tonuri dulci de clei și trufe.
GUST: Pe papile este cărnos, corpolent, dar și vibrant, mulțumită taninurilor proaspeți, extrași din stejar, persistenți, care asigură un postgust lung și ușor sărat.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru o cină romantică, momente de reflexie sau o masă împodobită cu preparate din care roșie la grătar (cotlet de vită, antricot), miel cu sos de vin roșu, preparate din carne de pasăre (pui, rață, bibilică), paste cu sosuri bogate, ori meniuri deosebite din carne de vânat, cum ar fi fazan cu ciuperci sălbatice sau trufe.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
1.219,68 RON+ 0,50 RON garanție SGR
TRANSPORT GRATUIT
în București și județul Ilfov
100% GARANTAT
importatori oficiali de bauturi fine
RETUR
garantăm returnarea imediată a banilor