- Pagina Principală /
- Domini Castellare - I Sodi Di San Niccolo Toscana IGT 2021 - 0.75L, Alc: 14%
- Pagina Principală /
- Domini Castellare - I Sodi Di San Niccolo Toscana IGT 2021 - 0.75L, Alc: 14%
Domini Castellare - I Sodi Di San Niccolo Toscana IGT 2021 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA IGT / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: SANGIOVETO, MALVASIA NERA
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. Castellare di Castellina este o cramă renumită din Italia, regiunea Toscna, Chianti Classico. Istoria sa modernă începe în 1968, când a fost înființată dintr-o fuziune a cinci proprietăți mai mici. Viziunea a fost de a crea o cramă modernă care să îmbine tradiția cu inovația, cu accent pe producția de vinuri de înaltă calitate, expresie a terroir-ului toscan.
De-a lungul anilor, Castellare di Castellina s-a impus ca un pionier în ceea ce privește cercetarea și dezvoltarea viticolă. A fost una dintre primele crame din Chianti Classico care a investit semnificativ în studierea și selecția clonală a soiurilor indigene, în special Sangiovese. Podgoria se întinde pe aproximativ 33 de hectare, cu soiuri roșii indigene, cu un accent deosebit pe Sangiovese. Pe lângă Sangiovese, sunt cultivate și alte soiuri locale precum Canaiolo, Malvasia Nera și Colorino. Alături de acestea este Cabernet Sauvignon, necesar pentru cupajele Super Tuscan.
Din podgoriile Toscanei, aflate la 370 de metri altitudine și hrănite de solurile predominant calcaroase, bogate în marne și argile, provin și varietățile folosite pentru acest cupaj (Sangioveto 85%, Malvasia Nera 15%). Fermentația alcoolică are loc în cuve de oțel inoxidabil cu temperatură controlată, urmată de fermentația malolactică. Se realizează o macerare cu cojile de struguri, care poate dura în jur de 20 de zile. Maturarea are loc în baricuri de stejar (o parte dintre acestea fiind noi, în general aproximativ 50%) pentru o perioadă extinsă, variind de la 24 la 30 de luni. După maturare vinul este îmbuteliat și învechit timp de 12 luni înainte de a fi lansat pe piață.
ASPECT: Roșu rubiniu intens.
MIROS: Intens și foarte concentrat, cu arome de fructe roșii coapte, care evoluează spre note de dulceață, condimente, vanilie și lemn dulce.
GUST: Textură densă și elegantă, susținută de aciditatea puternică a Sangiovese-ului. Taninuri absolut dulci oferă un postgust lung și persistent.
ASOCIERE CULINARĂ: Excelent cu mezeluri și carne sărată, preparate suculente și brânzeturi aromate, mature (Pecorino toscan și Parmigiano).
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 60 de minute, Potențial de învechire în sticlă de 15 până la 20 de ani).
| Soi strugure | Cupaj rosu |
|---|---|
| Ţara de Origine | Italia |
| Regiune | Toscana IGT |
| Tip ambalaj | Sticla |
| Brand | Domini Castellare |
| An productie | 2021 |
| Culoare | Vin rosu |
| Tip dulce | Sec |
| Alcool | 14.0% |
| Litraj | 0,75L |
| Ingrediente | Vin linistit rosu din soiul / soiurile de struguri Sangioveto, Malvasia Nera. |
| Alergeni | Contine sulfiti. |
| Atentionari speciale | Consumati cu moderatie, alcoolul dauneaza grav sanatatii. Nerecomandat femeilor insarcinate. Este interzisa vanzarea catre persoanele cu varsta sub 18 ani. |
Clienţii au achiziţionat şi
-
Chateau d'Esclans
Chateau d'Esclans - Whispering Angel rose 2022 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: PROVENCE / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: GRENACHE, CINSAULT, VERMENTINO
VOL. ALC.: 13%
VIN ROSE SEC. Brandul actual şi popularitatea vinurilor Chateau d’Esclans au apărut începând cu anul 2006, când proprietatea a fost achiziţionată de oenologul Sacha Lichine. Vinurile Chateau d’Esclans sunt un vis născut și devenit relitate pe dealurile însorite, pline de farmec, ale regiunii Provance.
În acest loc a renăscut vinul rose, cu expresii desăvârșite de talentul și munca lui Sacha Lichine și a echipei sale. Pe cele 267 de hectare, sunt cultivate și transformate de terroir soiuri tradiționale ale regiunii Provence: Grenache - plantat în urmă cu 90 de ani - Vermentino, Cinsault, Merlot, Mourvedre, Syrah și Tibouren.
De pe parcele selecționate ale zonei La Motte en Provence, strugurii sunt culeşi din zori până la amiază, apoi selecţionaţi manual, curăţaţi şi zdrobiţi uşor la temperatura de 7-8°C. pentru a se evita oxidarea. Atât mustul ravac cât şi cel obţinut din presare este fermentat parțial, la temperatură controlată, în butoaie din stejar cu capacitatea de 600 de litri.
Whispering Angel Rose 2021 a fost apreciat cu 91 de puncte de renumitul critic și autor James Suckling, fondatorul site-ului de profil JamesSuckling.com
ASPECT: Roz pal, cu reflexii aurii.
MIROS: Noua ediție Whispering Angel aduce arome frumoase de zmeură și piersici, pe un fond citric de grepfrut.
GUST: Delicat, rotund și cremos, cu note foarte scurte de condimente, apoi fructe, echilibrate de aciditatea naturală ce oferă un post gust răcoritor.
ASOCIERE CULINARĂ: Un rose foarte potrivit ca aperitiv sau un vin excelent la mesele cu antreuri și feluri principale din carne albă, în special pește și fructe de mare.Whispering Angel poate fi servit și la desert alături de tartine sau salate cu fructe.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
63,54 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Purcari
Purcari - Nocturne Rose de Purcari 2024 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: IGP ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, RARA NEAGRA
VOL. ALC.: 13%
VIN ROSE SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani.
Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și intensă a soiului Negru de Purcari, care a fost confundat cu unul originar din faimoasa regiune viticolă Bordeaux.
Nocturne Rose este obținut din 55% Cabernet Sauvignon, 40% Merlot și 5% Rară Neagră. Strugurii sunt culeși manual în răcoarea nopții și vinificați prin metoda tradițională. După apusul soarelui atmosfera rece păstrează în struguri aroma bogată, intensitatea și zahărul natural ce va contribui la fermentarea alcoolică și dezvoltarea unui buchet elegant.
ASPECT: Roz intens, cu nuanțe violet.
MIROS: Arome de fructe roșii (zmeură, căpșune, rodie), cu note de petale de trandafir.
GUST: Sec, cu o structură delicată și o aciditate vivace. Gustul este fructat și echilibrat, cu arome de cireșe și coacăze roșii. Postgustul este curat și răcoritor, perfect pentru o seară relaxantă de vară.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la mesele cu aperitive, paste cu sosuri ușoare, salate de pui și preparate din bucătăria mediteraneană.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
55,54 RON Începând cu: 49,99 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Purcari
Purcari - Nocturne Rara Neagra de Purcari 2023 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA
SOIUL / SOIURILE: RARĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 13%
VIN ROȘU SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani.
Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și intensă a soiului Negru de Purcari, care a fost confundat cu unul originar din faimoasa regiune viticolă Bordeaux.
Pentru Nocturne Rară Neagră de Purcari, strugurii sunt culeși manual în răcoarea nopții și vinificați prin metoda tradițională. După apusul soarelui atmosfera rece păstrează în struguri aroma bogată, intensitatea și zahărul natural ce va contribui la fermentarea alcoolică și dezvoltarea unui buchet elegant la sfârșitul celor 6 luni de maturare în baricuri din stejar franțuzesc.
ASPECT: Roșu-rubiniu, cu nuanțe violet.
MIROS: Pe măsură ce se trezește în sticlă și în pahar, ridică la nas parfumul de fructe roșii proaspete (cireșe, vișine), cu o notă subtilă de piper și vanilie.
GUST: Ușor, elegant, cu o aciditate bună și taninuri fine, Nocturne dezvăluie esențele neprețuite ale soiului românesc Fetească Neagră. Gustul de fructe roșii se regăsește pe palat, cu un postgust lung și plăcut.
ASOCIERE CULINARĂ: Savuros alături de preparate din carne de rață, curcan, brânzeturi moi, paste cu sos roșu.
TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C.
55,54 RON Începând cu: 49,99 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Purcari
Purcari - 1827 Saperavi de Purcari 2022 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA
SOIUL / SOIURILE: SAPERAVI
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani.
Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și intensă a soiului Negru de Purcari, care a fost confundat cu unul originar din faimoasa regiune viticolă Bordeaux.
ASPECT: Roșu-rubiniu, cu reflexii violet.
MIROS: Saperavi aduce o dulceață din fructe roșii tropicale, note de fructe roșii de livadă, ciocolată neagră și vegetație uscată, pământie.
GUST: Pe papile se adâncesc aromele din magiun de prune, ciocolată amară amestecată cu mirodenii. Postgust lung, rotung, cu aromă de fruct roșu macerat și lemn.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin robust, potrivit la mesele cu preparate din carne condimentate, brânzeturi maturate și semi-maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.
50,82 RON Începând cu: 45,74 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Purcari
Purcari - Alb de Purcari 2021 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY, PINOT GRIGIO, PINOT BLANC
VOL. ALC.: 13%
VIN ALB SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de
Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și intensă a soiului Negru de Purcari, care a fost confundat cu unul originar din faimoasa regiune viticolă Bordeaux.
De-a lungul timpului, vinurile Purcari au câștigat peste 300 de medalii și distincții la cele mai prestigioase concursuri internaționale. Alb de Purcari duce mai departe prestigiul vinurilor din Republica Moldova, printr-un cupaj de trei soiuri cu origini în Franța, vinificate tradițional și maturate timp de 6 luni în barrique-uri din stejar franțuzesc. Cupajul este creat din 50% Chardonnay, 45% Pinot Grigio și 5% Pinot Blanc, cu buchet senzual și corp catifelat, pe care îl putem descoperi la o degustare liniștită sau la o masă cu preparate alese.
ASPECT: Galben-deschis, cu reflexii aurii.
MIROS: Alături de clasicele soiuri albe, Chardonnay și Pinot Grigio, se află Pinot Blanc, un soi derivat genetic din mai cunoscutul Pinot Noir. Împreună oferă un buchet ce aduce note de polen, miere și frunze de salcâm.
GUST: Corp mediu, textură rotunjită de maturare, arome de flori și fructe, unde se dezvoltă pere și mere galbene, suculente, completate cu o notă exotică de ananas.
ASOCIERE CULINARĂ: Alb de Purcari este un cupaj potrivit la mesele cu file sau cod și asparagus în sos olandez, cât și degustări cu brânzeturi semi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
96,80 RON Începând cu: 87,12 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Purcari
Purcari - Negru de Purcari 2022 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, SAPERAVI, RARĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani.
Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și intensă a soiului Negru de Purcari, care a fost confundat cu unul originar din faimoasa regiune viticolă Bordeaux. De-a lungul timpului, vinurile Purcari au câștigat peste 300 de medalii și distincții la cele mai prestigioase concursuri internaționale, precum și recunoașterea Casei Regale a Marii Britanii.
Tradiția etichetei Negru de Purcari există de peste 140 de ani, iar ăn prezent este un cupaj premium, realizat din 55% Cabernet Sauvignon, 40% Saperavi și 5% Rară Neagră. Pentru aprofundarea aromelor excelente oferite de faimosul trio de soiuri roșii, vinul este maturat timp de 18 luni în butoaie din stejar franțuzesc.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: Complex și rafinat, cu arome de coacăze negre, cireșe amare, prune uscate și un strat subtil de vanilie, ciocolată neagră și condimente orientale.
GUST: Catifelat și profund, cu taninuri ferme, dar bine integrate. Straturile de fructe negre se completează cu note de cafea prăjită și lemn dulce. Final lung, memorabil, cu eleganță aristocratică.
ASOCIERE CULINARĂ: O alegere potrivită la preparatele din carne roșie la cuptor, vânat în sosuri bogate și brânzeturi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).
96,80 RON Începând cu: 87,12 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Purcari
Purcari - Nocturne Rkatsiteli Orange - 0.75L, Alc: 13%
REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA
SOIUL / SOIURILE: RKATSITELI
VOL. ALC.: 13%
VIN ROȘU SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani.
Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și intensă a soiului Negru de Purcari, care a fost confundat cu unul originar din faimoasa regiune viticolă Bordeaux.
Purcari Nocturne Rkatsiteli Orange este un vin alb obținut din struguri Rkatsiteli, recoltați manual noaptea pentru a păstra prospețimea și aroma fructului, vinificat în stil „orange” prin macerare pe pielițe.
ASPECT: Roșu rubiniu, intens.
MIROS: Aromă sofisticată, compusă din note de caise confiate, coajă de portocală, ceai negru și miere de salcâm, completate de nuanțe fine de ierburi uscate și migdale.
GUST: Gust rotund și bine structurat, cu accente de fructe galbene, stafide aurii și condimente dulci subtile. Taninurile fine, surprinzătoare pentru un vin alb, aduc profunzime și rafinament. În postgust este ușor amărui și citric.
ASOCIERE CULINARĂ: Își găsește armonia alături de preparate asiatice condimentate, brânzeturi maturate sau paste cu sosuri cremoase, dar poate însoți cu eleganță și pește gras ori carne albă la cuptor.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
55,54 RON Începând cu: 49,99 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Chateau Lagrange
Chateau Lagrange - Saint-Julien AOC, Bordeaux 2022 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: SAINT-JULIEN AOC - BORDEAUX / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, PETIT VERDOT
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROȘU SEC. Originile domeniului Château Lagrange se află în Evul Mediu, de unde vine denumirea sa, ”grange” care înseamnă vast / mare, pentru că în acele vremuri pe terenul actual se afla o biserică, un spital, ferme și case. Astăzi, anumite parcele pe care se află viță de vie, încă sunt numite “l’hôpital” (spitalul) și “la chapelle” (la capelă). În secolul al XVIII-lea, familia Branne din Bordeaux, a extins plantațiile și a transformat Lagrange într-unul dintre cele mai apreciate proprietăți din Médoc.
În 1855, în sistemul de clasificare al vinurilor din Bordeaux pentru Expoziția Universală de la Paris, Château Lagrange din Saint-Julien a fost încadrat la categoria Third Growth, iar vinurile produse acolo au rămas un exemplu al echilibrului aromatic. Cu toate că sunt doar trei soiuri principale, acestea ocupă plantația în anumite proporții, în armonie cu natura și oamenii care le îngrijesc anual. Predomină soiul Cabernet Sauvignon, urmat de Merlot și Petit Verdot.
Château Lagrange este vinul principal al domeniului și este produs din struguri cultivați în cele mai vechi plantații. Strugurii sunt vinificați separat în funcție de fiecare parcelă, iar fiecare lot de vin este ales în funcție de soi, vârsta viței de vie, terroir și gradul de coacere a strugurilor. Fermentarea alcoolică are loc după metoda tradițională în cisterne controlate, la temperatura de 26-28°C. timp de 18 până la 25 de zile. Pentru o mai bună extracție a aromelor și a culorii în fiecare zi are loc remontajul vinului - presarea pieliței în interiorul cuvei și recircularea mustului la suprafață. Soiurile sunt maturate 21 de luni (inclusiv în 60% butoaie noi din stejar). . În final vinurile sunt purificate cu albuș de ou proaspăt și cupajate în proporția: 86% Cabernet Sauvignon, 12% Merlot și 2% Petit Verdot. După cupajare vinul este îmbuteliat.
ASPECT: Roșu rubiniu intens, cu reflexii violacee, opac.
MIROS: Arome complexe de fructe negre (coacăze negre, cireșe amare), note lemnoase fine de cedru și o notă de ierburi uscate, pământii. Buchetul oferă și subtile accente de condimente dulci și tutun.
GUST: Plin și catifelat, cu taninuri ferme dar bine integrate. Predomină aromele de fructe negre coapte, completate de note minerale și o ușoară tentă de ciocolată neagră. Final lung, persistent, cu o aciditate echilibrată.
ASOCIERE CULINARĂ: Carne roșie la grătar (vită, miel), vânat, brânzeturi maturate, preparate cu sosuri bogate pe bază de ciuperci.
TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C. (Este recomandată decantarea timp de 60 de minute. Potențial de învechire în sticlă până la 25 de ani).
407,53 RON Începând cu: 356,59 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Chateau d'Armailhac
Chateau d'Armailhac - Pauillac Grand Cru Classe rouge 2022 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: PAUILLAC AOC - BORDEAUX / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, CABERNET FRANC, PETIT VERDOT
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROSU SEC. Domeniul Armailhac din regiunea Bordeaux, localitatea Pauillac, este menționat prima dată într-un act întocmit în 1680 de frații Dominique și Guilhem Armailhac. În 1750 au fost menționate plantațiile de viță de vie existente pe terenul deținut de Dominique, într-o perioadă când multe dintre terenurile porțiunii Medoc erau plantate pentru prima dată cu viță de vie. Vinul produs pe domeniul Armailhac a primit în 1855 o clasificare de calitate Fifth Growth în sistemul realizat după expoziția Universală de la Paris.
Vinurile au fost produse sub diferite etichete până în 1989 când fiica Baronului, Philippine, redă vinului numele original: Chateau d'Armailhac. Podgoria Chateau d'Armailhac se întinde pe 70 de hectare în Pauillac. Platourile oferă multe tipuri de sol, benefice pentru soiurile franceze cunoscute de sute de ani. Solurile cu straturi superficiale și foarte adânci de pietriș, dar si solurile cu piatră de calcar și clei.
Vârsta medie pentru vițele din podgoria Armailhac este 46 de ani, dar aproape 20% din suprafața totală este ocupată de viță plantată în 1890. Chateau d'Armailhac păstrează vechile metode de control al calității și oferă în prezent unele dintrele cele mai tradiționale și prestigioase vinuri franțuzești din regiunea Bordeaux.
ASPECT: Roșu rubiniu, intens.
MIROS: Buchetul este un spectacol de prospețime, o delectare cu arome de cireșe, coacăze negre, tutun și așchii de stejar nou.
GUST: Lemnul a rotunjit textura cu tușe onctuoase, cremoase, cu note acrișoare echilibrate de dulceața densă din fructe mângâiate de soare. Taninurile oferă un gust final uimitor și persistent.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin cu potențial de învechire, potrivit pentru preparate din carne de vită, miel, pui ori rață la grătar sau la cuptor, carne de vânat (căprioară), preparate din pește, mai ales ton, care îi pune în valoare intensitatea aromelor.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute. Potențial de învechire în sticlă de peste 20 de ani).
428,82 RON Începând cu: 375,22 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Opus One
Opus One - Nappa Valley California red 2018 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2018
REGIUNE / ȚARĂ: NAPA VALLEY - CALIFORNIA / SUA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, PETIT VERDOT, MERLOT, CABERNET FRANC, MALBEC
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. În 1979, doi antreprenorii din industria vinului, baronul Philippe de Rothschild si Robert Mondavi (unul dintre 'artizanii' viticulturii din statul California), au creat împreună un vin nou. Primul vin creat de parteneriatul franco-american a fost comercializat în anul 1984, și de aproape 40 de ani, vinurile Opus One, din Nappa Valley, sunt printre cele mai apreciate din Statele Unite ale Americii.
Anul 2018 a oferit un sezon cu vreme propice viței de vie. La inceputul anului a fost remarcabil de secetos însă natura a echilibrat terroirul cu ploi venite la momentul necesar, chiar înainte de creșterea mugurilor și dezvoltarea vegetației pe butași. Caondițiile foarte bune a permis înflorirea viței, creșterea perfectă a strugurilor ce a oferit o recoltă bună, cu tonaj peste mediu. Recolta a început pe 19 septembrie și a continuat până la data de 25 octombrie.
Cupajul anului 2018 este compus din Cabernet Sauvignon 84%, Petit Verdot 6%, Merlot 5%, Cabernet Franc 4% and Malbec 1%. Aromele somptuoase sunt oferite de calitatea soiurilor și maturarea de 17 luni în butoaie noi din stejar franțuzesc.
ASPECT: Roșu-rubiniu intens, aflat într-un contrast elegant cu eticheta albă, ce prezintă semnăturile creatorilor.
MIROS: Arome abundente de mure, coacăze negre și cireșe negre, urmate de note elegante de violete, piper alb și petale de trandafir.
GUST: Aromele se dezvoltă într-un crescendo de fructe negre proaspete și suculente, cu nuanțe de coajă de portocală, lemn dulce și ciocolată neagră. Taninurile sunt fine, rotunde și combinate cu o aciditate proaspătă, oferind o senzație cremoasă și un final lung, persistent.
ASOCIERE CULINARĂ: O delectare pentru simțuri, o experiență de neuitat în fiecare ediție, savurat simplu sau alături de preparate din carne roșie, în special vită, vițel sau mânzat (coaste, mușchiulet, antricot sau vrăbioară), alte preparate din carne roșie (tartar bogat condimentat sau carpaccio cu rucola, parmezan și roșii uscate), ori friptură la cuptor cu legume și mirodenii. La finalul mesei, îl puteți savura și alături de fructe uscate, alune sau brânzeturi fine.
TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C. (Este recomandată decantarea timp de minimum 45 de minute).
2.926,26 RON Începând cu: 2.560,48 RON+ 0,50 RON garanție SGR
TRANSPORT GRATUIT
în București și județul Ilfov
100% GARANTAT
importatori oficiali de bauturi fine
RETUR
garantăm returnarea imediată a banilor