- Pagina Principală /
- Domini Castellare - I Sodi Di San Niccolo Toscana IGT 2021 - 0.75L, Alc: 14%
- Pagina Principală /
- Domini Castellare - I Sodi Di San Niccolo Toscana IGT 2021 - 0.75L, Alc: 14%
Domini Castellare - I Sodi Di San Niccolo Toscana IGT 2021 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA IGT / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: SANGIOVETO, MALVASIA NERA
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. Castellare di Castellina este o cramă renumită din Italia, regiunea Toscna, Chianti Classico. Istoria sa modernă începe în 1968, când a fost înființată dintr-o fuziune a cinci proprietăți mai mici. Viziunea a fost de a crea o cramă modernă care să îmbine tradiția cu inovația, cu accent pe producția de vinuri de înaltă calitate, expresie a terroir-ului toscan.
De-a lungul anilor, Castellare di Castellina s-a impus ca un pionier în ceea ce privește cercetarea și dezvoltarea viticolă. A fost una dintre primele crame din Chianti Classico care a investit semnificativ în studierea și selecția clonală a soiurilor indigene, în special Sangiovese. Podgoria se întinde pe aproximativ 33 de hectare, cu soiuri roșii indigene, cu un accent deosebit pe Sangiovese. Pe lângă Sangiovese, sunt cultivate și alte soiuri locale precum Canaiolo, Malvasia Nera și Colorino. Alături de acestea este Cabernet Sauvignon, necesar pentru cupajele Super Tuscan.
Din podgoriile Toscanei, aflate la 370 de metri altitudine și hrănite de solurile predominant calcaroase, bogate în marne și argile, provin și varietățile folosite pentru acest cupaj (Sangioveto 85%, Malvasia Nera 15%). Fermentația alcoolică are loc în cuve de oțel inoxidabil cu temperatură controlată, urmată de fermentația malolactică. Se realizează o macerare cu cojile de struguri, care poate dura în jur de 20 de zile. Maturarea are loc în baricuri de stejar (o parte dintre acestea fiind noi, în general aproximativ 50%) pentru o perioadă extinsă, variind de la 24 la 30 de luni. După maturare vinul este îmbuteliat și învechit timp de 12 luni înainte de a fi lansat pe piață.
ASPECT: Roșu rubiniu intens.
MIROS: Intens și foarte concentrat, cu arome de fructe roșii coapte, care evoluează spre note de dulceață, condimente, vanilie și lemn dulce.
GUST: Textură densă și elegantă, susținută de aciditatea puternică a Sangiovese-ului. Taninuri absolut dulci oferă un postgust lung și persistent.
ASOCIERE CULINARĂ: Excelent cu mezeluri și carne sărată, preparate suculente și brânzeturi aromate, mature (Pecorino toscan și Parmigiano).
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 60 de minute, Potențial de învechire în sticlă de 15 până la 20 de ani).
Soi strugure | Cupaj rosu |
---|---|
Ţara de Origine | Italia |
Regiune | Toscana IGT |
Tip ambalaj | Sticla |
Brand | Domini Castellare |
An productie | 2021 |
Culoare | Vin rosu |
Tip dulce | Sec |
Alcool | 14.0% |
Litraj | 0,75L |
Ingrediente | Vin linistit rosu din soiul / soiurile de struguri Sangioveto, Malvasia Nera. |
Alergeni | Contine sulfiti. |
Atentionari speciale | Consumati cu moderatie, alcoolul dauneaza grav sanatatii. Nerecomandat femeilor insarcinate. Este interzisa vanzarea catre persoanele cu varsta sub 18 ani. |
Clienţii au achiziţionat şi
-
Chateau Latour
Chateau Latour - Pauillac AOC, Premier Grand Cru Classe BIO 2011 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2011
REGIUNE / ȚARĂ: PAUILLAC AOC - BORDEAUX / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, PETIT VERDOT
VOL. ALC.: 13%
VIN ROȘU SEC. Asemenea multor domenii din Bordeaux, Château Latour din Pauillac, a fost la început o fortăreață. Încă din anul 1331 când este menționată o construcție cu turn pe terenul parohiei Saint-Maumbert al bisericii Saint-Nicolas-du-Chardonnet. Turnul a rămas în numele domeniului - Latour - iar viticultura s-a devoltat pe parcursului secolului al XVIII-lea.
Château Latour a fost încadrat Premier Grand Cru în 1855, odată cu clasificarea oficială a vinurilor din Bordeaux pentru Expoziția Universală de la Paris. Château Latour a fost unul dintre cele doar patru domenii care au primit această înaltă clasificare, celelalte trei fiind Margaux, Lafite Rothschild și Haut-Brion.
Un moment important a avut loc în 1993, când Château Latour a fost achiziționat de François Pinault prin holdingul său, Artémis. Această achiziție a marcat o nouă eră de investiții semnificative în vie și în facilitățile de vinificație, consolidând angajamentul pentru excelență. Domeniul actual are peste 90 de hectare, din care 47 de hectare ale parcelei istorice "L'Enclos" (care reprezintă inima Grand Vin-ului), caracterizat de soluri cu pietriș adânc, ideal pentru soiul Cabernet Sauvignon, adăugat în procent de 80% în asamblajul vinurilor. Pentru cultivarea viței de vie se utilizează practici sustenabile, iar domeniul a obținut certificarea organică integrală pentru podgoria sa.
ASPECT: Culoare roșu rubiniu intens, cu reflexii purpurii.
MIROS: Un buchet generos, compus din arome intense de fructe negre (coacăze negre, mure, cassis), complimentate de note florale și mentă. Aromele secundare sunt cele de tutun proaspăt, lemn de cedru, lemn afumat și cuișoare.
GUST: Robust, dar rafinat, cu o fructuozitate vibrantă, urmat de o textură catifelată, susținută de taninuri puternice și rotunjite. Aciditatea medie face loc aromelor de cireșe negre, anason și pământ calcaros, mineral. Finalul este lung, savuros și persistent, cu ecouri de fructe negre și o eleganță remarcabilă.
ASOCIERE CULINARĂ: Partenerul ideal pentru preparate sofisticate din carne roșie: file de vită la grătar sau la cuptor, friptură de miel, vânat (mistreț, cerb), precum și brânzeturi maturate, dure, de tip Comté sau Parmigiano Reggiano.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de minimum 60 de minute. Potențial de învechire în sticlă de 10 până la 25 ani).
657,03 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Chateau d'Armailhac
Chateau d'Armailhac - Pauillac Grand Cru Classe rouge 2022 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: PAUILLAC AOC - BORDEAUX / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, CABERNET FRANC, PETIT VERDOT
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROSU SEC. Domeniul Armailhac din regiunea Bordeaux, localitatea Pauillac, este menționat prima dată într-un act întocmit în 1680 de frații Dominique și Guilhem Armailhac. În 1750 au fost menționate plantațiile de viță de vie existente pe terenul deținut de Dominique, într-o perioadă când multe dintre terenurile porțiunii Medoc erau plantate pentru prima dată cu viță de vie. Vinul produs pe domeniul Armailhac a primit în 1855 o clasificare de calitate Fifth Growth în sistemul realizat după expoziția Universală de la Paris.
Vinurile au fost produse sub diferite etichete până în 1989 când fiica Baronului, Philippine, redă vinului numele original: Chateau d'Armailhac. Podgoria Chateau d'Armailhac se întinde pe 70 de hectare în Pauillac. Platourile oferă multe tipuri de sol, benefice pentru soiurile franceze cunoscute de sute de ani. Solurile cu straturi superficiale și foarte adânci de pietriș, dar si solurile cu piatră de calcar și clei.
Vârsta medie pentru vițele din podgoria Armailhac este 46 de ani, dar aproape 20% din suprafața totală este ocupată de viță plantată în 1890. Chateau d'Armailhac păstrează vechile metode de control al calității și oferă în prezent unele dintrele cele mai tradiționale și prestigioase vinuri franțuzești din regiunea Bordeaux.
ASPECT: Roșu rubiniu, intens.
MIROS: Buchetul este un spectacol de prospețime, o delectare cu arome de cireșe, coacăze negre, tutun și așchii de stejar nou.
GUST: Lemnul a rotunjit textura cu tușe onctuoase, cremoase, cu note acrișoare echilibrate de dulceața densă din fructe mângâiate de soare. Taninurile oferă un gust final uimitor și persistent.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin cu potențial de învechire, potrivit pentru preparate din carne de vită, miel, pui ori rață la grătar sau la cuptor, carne de vânat (căprioară), preparate din pește, mai ales ton, care îi pune în valoare intensitatea aromelor.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute. Potențial de învechire în sticlă de peste 20 de ani).
536,03 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Petrolo
Petrolo - Boggina C Riserva Sangiovese Val d’Arno di Sopra DOC 2021 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: VAL D’ARNO DI SOPRA DOC - TOSCANA / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: SANGIOVESE
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROȘU SEC. Domeniul Petrolo are o istorie bogată, atestată încă din anul 1716, când Marele Duce al Toscanei, Cosimo al III-lea de Medici, a recunoscut zona Val d'Arno di Sopra (unde se află Petrolo) ca fiind deosebit de valoroasă pentru producția de vin și ulei de măsline. Proprietatea aflată în sud-estul zonei actuale Chianti Classico, a fost parte a vechiului domeniu feudal medieval Galatrona, iar turnul Galatrona, construit pe fundații romane, este un simbol al casei italiene.
În anii 1940, proprietatea a fost cumpărată de familia Bazzocchi, care a continuat tradiția viticolă, iar în 1947 Gastone Bazzocchi a plantat o vie istorică pe domeniu. La sfârșitul anilor '80, moșia a fost preluată de Lucia Bazzocchi Sanjust, căreia i s-a alăturat fiul ei, Luca Sanjust. Ei au reorientat producția exclusiv către vinuri de cea mai înaltă calitate. Luca, un fost pictor, a dedicat pasiune și efort pentru a transforma Petrolo într-o cramă de referință pentru regiune Toscana și lumea vinurilor italiene.
Boggina C este obținut din 100% Sangiovese, recoltat manual în lădițe. Strugurii sunt selecționați la o masă de sortare, apoi vinificați natural, cu drojdii indigene, în cuve din ciment. Pentru extragerea aromelor și culorii se efectuează o scufundare manuală și frecventă a pielițelor prin metoda remontajului. După fermentarea malolactică spontană în lemn vinul este maturat aproximativ 16 luni în butoaie de stejar franțuzesc de 22 de hectolitri și în butoaie de tip tonneaux de 7 hectolitri.
ASPECT: Rubiniu închis, cu o ușoară tentă purpurie.
MIROS: Arome de coajă de portocală, cireșe, flori de cireș și lemn de santal. Un nas foarte clar și memorabil, cu arome intense de violete, prune și portocale roșii, precum și note afumate și pământii în fundal.
GUST: Corp mediu, cu taninuri foarte fine. Fructe suculente, anunțate de cireșe și zmeură, care persistă pe papilele gustative. Este proaspăt, plin de viață și cu un postgust intens fructat.
ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește excelent cu preparate din carne roșie, cum ar fi fripturile de miel și de vită, precum și cu vânatul. De asemenea, este o alegere bună la gustările cu brânzeturi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. Este recomandată decantarea timp de minimum 40 de minute. Potențial de învechire în sticlă până la 10 ani).
607,42 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Chateau Lagrange
Chateau Lagrange - Saint-Julien AOC, Bordeaux 2022 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: SAINT-JULIEN AOC - BORDEAUX / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, PETIT VERDOT
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROȘU SEC. Originile domeniului Château Lagrange se află în Evul Mediu, de unde vine denumirea sa, ”grange” care înseamnă vast / mare, pentru că în acele vremuri pe terenul actual se afla o biserică, un spital, ferme și case. Astăzi, anumite parcele pe care se află viță de vie, încă sunt numite “l’hôpital” (spitalul) și “la chapelle” (la capelă). În secolul al XVIII-lea, familia Branne din Bordeaux, a extins plantațiile și a transformat Lagrange într-unul dintre cele mai apreciate proprietăți din Médoc.
În 1855, în sistemul de clasificare al vinurilor din Bordeaux pentru Expoziția Universală de la Paris, Château Lagrange din Saint-Julien a fost încadrat la categoria Third Growth, iar vinurile produse acolo au rămas un exemplu al echilibrului aromatic. Cu toate că sunt doar trei soiuri principale, acestea ocupă plantația în anumite proporții, în armonie cu natura și oamenii care le îngrijesc anual. Predomină soiul Cabernet Sauvignon, urmat de Merlot și Petit Verdot.
Château Lagrange este vinul principal al domeniului și este produs din struguri cultivați în cele mai vechi plantații. Strugurii sunt vinificați separat în funcție de fiecare parcelă, iar fiecare lot de vin este ales în funcție de soi, vârsta viței de vie, terroir și gradul de coacere a strugurilor. Fermentarea alcoolică are loc după metoda tradițională în cisterne controlate, la temperatura de 26-28°C. timp de 18 până la 25 de zile. Pentru o mai bună extracție a aromelor și a culorii în fiecare zi are loc remontajul vinului - presarea pieliței în interiorul cuvei și recircularea mustului la suprafață. Soiurile sunt maturate 21 de luni (inclusiv în 60% butoaie noi din stejar). . În final vinurile sunt purificate cu albuș de ou proaspăt și cupajate în proporția: 86% Cabernet Sauvignon, 12% Merlot și 2% Petit Verdot. După cupajare vinul este îmbuteliat.
ASPECT: Roșu rubiniu intens, cu reflexii violacee, opac.
MIROS: Arome complexe de fructe negre (coacăze negre, cireșe amare), note lemnoase fine de cedru și o notă de ierburi uscate, pământii. Buchetul oferă și subtile accente de condimente dulci și tutun.
GUST: Plin și catifelat, cu taninuri ferme dar bine integrate. Predomină aromele de fructe negre coapte, completate de note minerale și o ușoară tentă de ciocolată neagră. Final lung, persistent, cu o aciditate echilibrată.
ASOCIERE CULINARĂ: Carne roșie la grătar (vită, miel), vânat, brânzeturi maturate, preparate cu sosuri bogate pe bază de ciuperci.
TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C. (Este recomandată decantarea timp de 60 de minute. Potențial de învechire în sticlă până la 25 de ani).
509,41 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Petrolo
Petrolo - Boggina B Trebbiano Toscana IGT bianco 2021 - 0.75L, Alc: 12%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA IGT / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: TREBBIANO
VOL. ALC.: 12%
VIN ALB SEC. Domeniul Petrolo are o istorie bogată, atestată încă din anul 1716, când Marele Duce al Toscanei, Cosimo al III-lea de Medici, a recunoscut zona Val d'Arno di Sopra (unde se află Petrolo) ca fiind deosebit de valoroasă pentru producția de vin și ulei de măsline. Proprietatea aflată în sud-estul zonei actuale Chianti Classico, a fost parte a vechiului domeniu feudal medieval Galatrona, iar turnul Galatrona, construit pe fundații romane, este un simbol al casei italiene.
În anii 1940, proprietatea a fost cumpărată de familia Bazzocchi, care a continuat tradiția viticolă, iar în 1947 Gastone Bazzocchi a plantat o vie istorică pe domeniu. La sfârșitul anilor '80, moșia a fost preluată de Lucia Bazzocchi Sanjust, căreia i s-a alăturat fiul ei, Luca Sanjust. Ei au reorientat producția exclusiv către vinuri de cea mai înaltă calitate. Luca, un fost pictor, a dedicat pasiune și efort pentru a transforma Petrolo într-o cramă de referință pentru regiunea Toscana și lumea vinurilor italiene.
Petrolo Bòggina B 2021 este un vin alb organic, produs 100% din struguri Trebbiano. Vinificarea este ghidată de experiența producătorilor, dar și de contribuția consultanților oenologi Carlo Ferrini și Lucien Le Moine. Strugurii sunt culeși manual în lădițe și selecționați cu mare atenție la cramă. După o presarea delicată a boabelor are loc fermentarea alcoolică în baricuri, cu drojdii native. Maturarea se face după metoda "Sur Lie" (pe drojdii), timp de 15 luni, în butoaie de stejar franțuzesc. În primele luni de maturare, se practică un "batonnage" constant (amestecarea drojdiilor), care se reduce treptat. Până la momentul îmbutelierii vinul este lăsat cu drojdie pentru a oferi o un buchet complex și savuros .
ASPECT: Galben-pai, cu reflexii aurii.
MIROS: Arome proaspete și parfumate de ceară de albine, ierburi picante, flori de portocal și miere. Pot fi sesizate și note de nuci, flori albe, piersici și fum.
GUST: Corpolent, complex și persistent, cu o textură cremoasă și o aciditate vie, echilibrată. Arome de fructe galbene, cu nuanțe savuroase, minerale și de alune de pădure, care se regăsesc într-un final lung.
ASOCIERE CULINARĂ: Se asociază perfect cu preparate din fructe de mare, legume la grătar și pește, dar poate fi savurat și ca aperitiv.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C. (Este recomandată decantarea timp de 60 de minute. Potențial de învechire în sticlă până la 20 de ani).
441,65 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Domaine de Chevalier
Domaine de Chevalier - Pessac-Leognan AOC, Grand Cru Classe Magnum 2022 - 1.5L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: PESSAC-LEOGNAN AOC - BORDEAUX / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, PETIT VERDOT, CABERNET FRANC
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. Domaine de Chevalier are o istorie foarte veche, fiind menționat ca "Chivaley" (cavaler în gasconă) pe harta geografului Pierre de Belleyme din 1783. Deși viile au dispărut la un moment dat în favoarea pădurilor, ele au reînceput să apară modest câțiva ani mai târziu. Domeniul a fost achiziționat de familia Ricard în 1865, iar Jean Ricard este considerat adevăratul creator al domeniului. Sub conducerea sa și a succesorilor, vinurile de Chevalier au început să capete recunoaștere internațională.
În 1983, proprietatea a fost cumpărată de familia Bernard, care o administrează de atunci prin Olivier Bernard. Acesta a continuat să perfecționeze vinurile, păstrând spiritul de echilibru, finețe și eleganță. De la achiziție, s-au făcut investiții semnificative în vie și în pivnițe, inclusiv modernizări și extinderi. Domaine de Chevalier este unul dintre puținele domenii din Bordeaux denumite "domaine" în loc de "château", o abordare ce subliniază autenticitatea locului.
Domaine de Chevalier se întinde pe o suprafață totală de aproximativ 67 de hectare, dintre care 60 de hectare sunt dedicate soiurilor roșii și 7 hectare soiurilor albe. Terroir-ul este caracterizat prin soluri de pietriș (graves) pe un subsol argilo-pietrișos, cu nisipuri negre și pietrișuri albe fine peste un strat de alios (un strat dur de fier și nisip). Există pante ușoare și altitudini care ajung până la 60 de metri, fiind cea mai înaltă elevație din localitate
ASPECT: Rubiniu închis, cu reflexii scurte.
MIROS: Complex, cu parfum de fructe negre și roșii (coacăze, cireșe), cedru, tutun pământiu și condimente (mentă, cuișoare).
GUST: Corpolent, dens, fructat cu taninuri fine. Postgust savuros, cu note de grafit și tutun.
ASOCIERE CULINARĂ: Carne roșie (vită, miel, vânat), reparate sofisticate cu sosuri și brânzeturi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 16-18°C. (Este recomandată decantarea timp de 120 de minute. Potențial de învechire în sticlă de 20 până la 30 de ani).
1.495,56 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Chateau Angelus
Chateau Angelus - Carillon d'Angelus Saint-Emilion Grand Cru 2022 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: SAINT EMILION AOC - BORDEAUX / FRANŢA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET FRANC, CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Château Angélus este un domeniu viticol din Franța, în regiunea Bordeaux, Saint-Émilion Saint-Émilion, recunoscut pentru vinurile excepționale. Asemenea multor domenii din Franța, Angélus este un loc stăpânit încă din Evul Mediu, iar istoria sa stabilește prezența familiei Boüard de Laforest pe domeniu în 1782.
Și pentru că reperele acestor locuri sunt stabilite pe secole, Château Angélus a început să producă vinuri la începutul secolului trecut, în 1909, iar în secolul XXI, anul 2012, a primit clasificarea Premier Grand Cru Classé A, ce-a mai înaltă treaptă de calitate din Saint-Émilion.
În 2023, proprietarii au îndeplinit obiectivul de conversie la agricultura și cultivarea organică, iar astăzi Stéphanie de Boüard-Rivoal, a opta generație de vinificator al domeniului Angélus, ne oferă vinuri de calitate, cupaje roșii obținute în principal din soiurile Merlot și Cabernet Franc, cu adaosuri mici de Cabernet Sauvignon.
ASPECT: Roșu rubiniu, intens.
MIROS: Un buchet complex, elegant care nu promite nimic mai mult decât ceea ce oferă, într-o manieră inițial rustică și neasumată, cu arome de zmeură, prune roșii, tonuri dulci de clei și trufe.
GUST: Pe papile este cărnos, corpolent, dar și vibrant, mulțumită taninurilor proaspeți, extrași din stejar, persistenți, care asigură un postgust lung și ușor sărat.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru o cină romantică, momente de reflexie sau o masă împodobită cu preparate din care roșie la grătar (cotlet de vită, antricot), miel cu sos de vin roșu, preparate din carne de pasăre (pui, rață, bibilică), paste cu sosuri bogate, ori meniuri deosebite din carne de vânat, cum ar fi fazan cu ciuperci sălbatice sau trufe.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
1.219,68 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Chateau Léoville
Chateau Leoville - Saint-Julien AOC, Le Petit Lyon Du Marquis De Cases 2022 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: SAINT-JULIEN AOC - BORDEAUX / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, CABERNET FRANC
CABERNET SAUVIGNON, CABERNET FRANC, MERLOT
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. Povestea acestei case franceze începe în secolul al XVII-lea, cu vasta proprietate Léoville, care la acea vreme era cea mai mare din Médoc. Aceasta aparținea familiei Léoville și acoperea o suprafață considerabilă în comuna Saint-Julien. După Revoluția Franceză, și apoi prin moșteniri și vânzări succesive, această proprietate a fost fragmentată în trei domenii distincte, cu patrimoniu comun: Château Léoville Las Cases, Château Léoville Poyferré, Château Léoville Barton. Este cel mai mare și, pentru mulți, cel mai prestigios dintre cele trei domenii Léoville, fiind un Deuxième Grand Cru Classé în clasificarea din 1855.
Destinul modern al Château Léoville Las Cases este strâns legat de familia Delon, care a achiziționat proprietatea în 1900. Sub conducerea patriarhului Michel Delon (până în 2000) și ulterior a fiului său, Jean-Hubert Delon, domeniul a cunoscut o perioadă de investiții masive și de rafinare continuă a tehnicilor de vinificație.
Ceea ce diferențiază în mod deosebit Léoville Las Cases este locația sa excepțională. Din cele 98 de hectare ocupate cu viță de vie, partea cea mai importantă este parcela "Grand Clos", care se învecinează direct cu viile de la Château Latour și se bucură de un terroir similar, cu soluri adânci de pietriș, ideale pentru Cabernet Sauvignon.
ASPECT: Roșu-rubiniu intens, strălucitor, cu reflexii purpurii.
MIROS: Un buchet expresiv, care se deschide cu arome revigorante de fructe roșii și negre proaspete, reprezentate de cireșe, zmeură, coacăze negre, mure, împletite cu note subtile de vanilie, cuișoare și lemn. Pe măsură ce vinul se aerisește, apar nuanțe florale și o ușoară mineralitate.
GUST: Vinul este plin de energie, fructat și proaspăt. Dezvăluie o structură medie spre plină, cu taninuri fine, mătăsoase și bine integrate, care îi conferă o textură catifelată. Aciditatea este vibrantă este completată de aceleași fructe roșii și negre, cu remanență minerală lungă.
ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește excelent cu preparate din carne roșie la grătar (antricot, mușchi de vită), preparate din pui sau rață cu sosuri bogate, brânzeturi semimaturate și preparate cu ciuperci.
TEMP. DE SERVIRE: 16-18°C. TEMP. DE SERVIRE: 16-18°C. (Este recomandată decantarea timp de minimum 60 de minute. Potențial de învechire în sticlă de 5 până la 10 ani).
694,54 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Baron Philippe de Rothschild
Almaviva - Puente Alto, Central Valley, rosu Chile 2021 - 0.75L, Alc: 15%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: VALLE CENTRAL / CHILE
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, CARMENERE, CABERNET FRANC, PETIT VERDOT, MERLOT
VOL. ALC.: 15%
VIN ROȘU SEC. Brand-ul Almaviva este rezultatul unui parteneriat încheiat în 1997 între baronesa Philippine de Rothschild, Președintele consiliului Baron Philippe de Rothschild SA din Franța și Eduardo Guilisasti Tagle, Președintele companiei Viña Concha y Toro S.A din Chile. Rezultatul parteneriatului franco-chilian este un vin excepțional denumit Almaviva, după contele Almaviva, eroul din „Nunta lui Figaro”, faimoasa piesă a lui Beaumarchais.
Culturile de vie se află în Chile, la cea mai mare altitudine din Valea Centrală, în Puente Alto, o porțiune de teren cunoscută de peste 20 de ani pentru condițiile bune oferite soiului Cabernet Sauvignon. Solul din Puente Alto este bogat în piatră mare, nisip și argilă. Toate aceste straturi permit rădăcinilor să tragă apă din belșug (cu pH redus) și minerale pentru cele cinci soiuri de struguri roșii.
Almaviva Puente Alto este un cupaj complex din patru soiuri cu origini franțuzești (Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Petit Verdot, Merlot) și Carmenere, cel mai răspândit soi din regiunile viticole ale statului Chilian. Vinul este maturat timp de 18 luni în butoaie noi, realizate din stejar franțuzesc.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: Almaviva Puente Alto aduce același caracter fascinant al vinului de terroir chilian, reprezentat în această expresie prin dansul armonios al notelor de coacăze negre, alte fructe de pădure, vanilie, cacao, lemn dulce și condimente uscate.
GUST: Catifelat de taninii fructați și condimentați, ce întrețin subtil o notă pământie și aduce un gust final lung, sec bine echilibrat.
ASOCIERE CULINARĂ: Savurați acest cupaj chilian la mesele cu preparate din carne de vită, pasăre și paste.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
1.652,86 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Chateau Duhart Milon
Chateau Duhart-Milon - Pauillac AOC, Grand Cru Classe 2022 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: PAUILLAC AOC – BORDEAUX / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROȘU SEC. În Republica Franceză, regiunea Bordeaux este recunoscută pentru acele mici localități cu denumire de origine controlată în care se produc unele dintre cele mai rafinate vinuri din lume. La nord de Bordeaux, se află Pauillac, iar în centru se află Château Duhart-Milon, construit în secolul al XVIII-lea cu participarea marii familii de viticultori, Lafite.
Château Duhart-Milon este un exemplu al viticulturii franceze, care deține înalta clasificare Fourth Growth pentru vinurile sale, încă din anul 1855, când a fost înființat acest sistemului la cererea lui Napoleon al III-lea pentru participarea vinurilor franțuzești la Expoziția Universală de la Paris.
Din 1962, Château Duhart-Milon aparține familiei Rothschild, care deține și Chateau Lafite, l'Évangile și Rieussec. Terroir-ul are un sol compus din pietriș fin și nisip adus de rafale, precum și straturi de calcar unde vița de vie prosperă și oferă rod sănătos în fiecare toamnă.
ASPECT: Roșu rubiniu, intens.
MIROS: MIROS: Cupajul de Cabernet și Merlot, unul dintre cele mai elegante din regiunea Bordeaux, are un buchet sofisticat cu arome de lemn, ardei gras, piper negru, coacăze negre și mure proaspete.
GUST: Robust, dar echilibrat, prezintă arome de fructe roșii și negre pe un fundal cu note de maturare și taninuri cărnoase Postgust mediu spre lung, savuros.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin de prestigiu, ideal pentru preparate din carne de vită, miel, pui sau rață, fie la grătar, fie la cuptor. Se potrivește, de asemenea, cu vânat mare, în special căprioară, pește la grătar și preparate cu trufe sau ciuperci.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
813,12 RON+ 0,50 RON garanție SGR
TRANSPORT GRATUIT
în București și județul Ilfov
100% GARANTAT
importatori oficiali de bauturi fine
RETUR
garantăm returnarea imediată a banilor