Cointreau

  • Cointreau

 

Povestea Margarita a început în 1948 și i se datorează lui Margaret Sames, o americancă din înalta societate, cunoscută pentru petrecerile fastuoase și extravagante pe care le organiza.
Aflată la casa de vacanță din Acapulco, aceasta a creat un cocktail nou cu ocazia unei serate. Noul cocktail conținea două dintre băuturile sale preferate: Cointreau și tequila. Un succes imediat, băutura a fost denumită „Margarita” și a ajuns un cocktail legendar, consumat atât în baruri cât și acasă.

 

Rețeta originală este simplă, ușor de preparat și a rămas neschimbată:

- 30ml Cointreau

- 60ml Tequila Blanco

- Suc proaspăt de lime

Amestecul, agitat cu gheață, se servește într-un pahar de Margarita pudrat cu sare pe margine.

Cointreau se află la baza multor rețete originale de cockailuri. Așa cum spunea și Margarita Sames în anul 1948: „O MARGARITA FĂRĂ COINTREAU NU-ȘI MERITĂ SAREA.”

 

 

 

 

 

CUM SĂ PREPARI THE ORIGINAL MARGARITA?

 

1. Umezește marginea paharului cu o felie de lime și trece-l prin sare.

2. Amestecă toate ingredientele într-un shaker și adaugă gheață.

3. Agită shaker-ul apoi strecoară conținutul în paharul de Margarita dat prin sare.

4. Decorează paharul cu o felie de lime.