Cointreau
Povestea Margarita a început în 1948 și i se datorează lui Margaret Sames, o americancă din înalta societate, cunoscută pentru petrecerile fastuoase și extravagante pe care le organiza.
Aflată la casa de vacanță din Acapulco, aceasta a creat un cocktail nou cu ocazia unei serate. Noul cocktail conținea două dintre băuturile sale preferate: Cointreau și tequila. Un succes imediat, băutura a fost denumită „Margarita” și a ajuns un cocktail legendar, consumat atât în baruri cât și acasă.
Rețeta originală este simplă, ușor de preparat și a rămas neschimbată:
- 30ml Cointreau
- 60ml Tequila Blanco
- Suc proaspăt de lime
Amestecul, agitat cu gheață, se servește într-un pahar de Margarita pudrat cu sare pe margine.
Cointreau se află la baza multor rețete originale de cockailuri. Așa cum spunea și Margarita Sames în anul 1948: „O MARGARITA FĂRĂ COINTREAU NU-ȘI MERITĂ SAREA.”
CUM SĂ PREPARI THE ORIGINAL MARGARITA?
1. Umezește marginea paharului cu o felie de lime și trece-l prin sare.
2. Amestecă toate ingredientele într-un shaker și adaugă gheață.
3. Agită shaker-ul apoi strecoară conținutul în paharul de Margarita dat prin sare.
4. Decorează paharul cu o felie de lime.