Armagnac
Armagnac a fost primul brandy produs in Franta, in regiunea Gascony. Cu toate ca acesta are o istorie cu aproximativ 200 de ani mai lunga decat cognacul, acesta din urma a devenit mai cunoscut, fiind importat intr-o cantitate mai mare. In esenta, ambele bauturi alcoolice sunt brandy, insa aceasta este singura similitudine dintre ele. Probabil ca cognacul a capatat o popularitate mai mare datorita subtilitatii sale. La un ABV de 40%, niciun brandy nu ar putea sa fie catalogat ca „subtil”, insa fata de cognac care este extrem de rafinat, armagnacul are un aer mult mai rustic.
Majoritatea acestor bauturi alcoolice sunt maturate mult mai mult de un an, in general in butoaie din lemn de stejar negru, mutate ulterior in butoaie deja folosite pentru a se administra impactul lemnului. Principalul scop al armagnacului este de a tempera robustetea aromei, asa ca timpul de maturare difera in functie de gustul pe care producatorul isi propune sa-l obtina. Exact ca in cazul cognacului, eticheta unei sticle de armagnac poate parea greu de deslusit, insa in esenta este destul de simplu:
- VS: Very Special, maturat 1 an
- VSOP: Very Special Old Pale, maturat 4 ani
- XO sau Napoleon: Extra Old, maturat cel putin 6 ani
- Hors d’Age: maturat cel putin un deceniu.
Beicevrei.ro este importator oficial ARMAGNAC NIMES DELCLOU, cea mai veche casa de Armagnac din Franta, ce si-a inceput activitatea in 1832. Numele ei provine de la fondatorul Pierre Nismes si de la numele sotiei acestuia, Elisabeth Delclou. In ziua de astazi Nimes Delclou detine cea mai importanta colectie de Armagnac-uri vechi/millesime, in majoritate pastrate la imbatranire in depozite, asteptand momentul imbutelierii. Cel mai vechi dateaza din 1888. Comanda armagnac de pe Beicevrei.ro si experimenteaza calitatea originala a bauturilor alcoolice preferate.
Citește Mai Mult Afiseaza mai putine-
Nismes Delclou
Nismes Delclou - Armagnac 1985 - 0.7L, Alc: 40%
Cea mai veche casă de Armagnac din Franța și-a început activitatea în 1832. Numele ei provine de la fondatorul Pierre Nismes și de la numele soției acestuia, Elisabeth Delclou. În ziua de astăzi Nîmes Delclou deține cea mai importantă colecție de Armagnac-uri vechi / millesime, în majoritate păstrate la îmbătrânire în depozite, așteptând momentul imbutelierii. Cel mai vechi, datează din 1888.
ASOCIERI: În mod clasic, Armagnac-ul se consumă la finalul mesei lângă cafea sau asociat cu un trabuc (robust pentru cele tinere, fin și suav pentru Armagnac-urile vechi).
Se poate servi lângă preparate flambate cu Armagnac sau lângă carne servită cu sosuri pe baza de Armagnac. Este delicios lângă amuse bouche/ antreuri pe bază de somon afumat, caviar, foie gras, tarte cu lămâie, mezeluri uscate și afumate, brânzeturi maturate (Fourme d'Ambert, Roquefort), sau deserturi cu fructe caramelizare sau zaharisite, mousse-uri cu cacao sau ciocolată neagră.
TEMP. ȘI MODURI DE SERVIRE: Ușor răcit în pahare tip shot că aperitiv pentru Blanche Armagnac sau într-un pahar tip snifter / cognac bowl pentru Armagnac-urile vechi / millesime / vintage; se ține în căușul palmei pentru a fi ușor încălzit, astfel încât substanțele volatile să-i răspândească aromele.
REȚETE: Café Gascon - Armagnac & cafea neagră (de origine Kenya pentru Armagnac-uri vechi sau Ethiopia pentru cele tinere și viguroase)
Armagnac Sour – Armagnac VS & Sweet and sour mix, bine răcit în shaker, servit în pahar rock / bucket.
751,41 RON+ 0,50 RON garanție SGR