- Pagina Principală /
- Chateau Trotte Vieille - Saint-Emilion AOC, Premier Grand Cru Classe B 2022 - 0.75L, Alc: 15%
- Pagina Principală /
- Chateau Trotte Vieille - Saint-Emilion AOC, Premier Grand Cru Classe B 2022 - 0.75L, Alc: 15%
Chateau Trotte Vieille - Saint-Emilion AOC, Premier Grand Cru Classe B 2022 - 0.75L, Alc: 15%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: SAINT-EMILION AOC - BORDEAUX / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET FRANC, MERLOT, CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 15%
VIN ROȘU SEC. Domeniul Château Trotte Vieille are rădăcini adânci, primele atestări datând din secolul al XV-lea. Vița de vie de pe anumite parcele ale domeniului este considerată a fi printre cele mai vechi din regiune. Unele plantații au vârsta de peste 100 de ani, în ciuda filoxerei, care a afectat viticultura europeană la începutul secolului trecut.
Familia Castéja, proprietara Casei de Comerț Borie-Manoux din Bordeaux, a achiziționat Château Trotte Vieille la începutul secolului al XX-lea și deține proprietatea de peste 100 de ani. Sub conducerea lor, domeniul a fost constant modernizat pentru a oferi vinuri de calitate premium și o reputație pe măsură. Château Trotte Vieille este un Premier Grand Cru Classé B în clasificarea vinurilor din Saint-Émilion.
Château Trotte Vieille are aproximativ 15 hectare de vie, o suprafață considerată medie pentru mica localitate franceză. Vița de vie, inclusiv cea prefiloxerică, se află într-un terroir de excepție, caracterizat prin soluri argilo-calcaroase pe platoul Saint-Émilion, cât și zone cu argilă roșie și pietriș, o expunere solară excelentă, precipitații și temperată oceanică, influențată de proximitatea Oceanului Atlantic.
ASPECT: Roșu-rubiniu intens, aproape opac, cu reflexii purpurii.
MIROS: Buchet complex și intens, cu arome dominante de fructe negre coapte (coacăze negre, mure, prune), note florale de violetă, accente minerale de grafit - o notă naturală de cretă - mirodenii dulci (vanilie, cuișoare), și lemn de cedru.
GUST: Corp plin, bogat și voluptuos, cu o textură catifelată. Taninuri dense, dar incredibil de fine și bine integrate, care oferă o structură remarcabilă și o persistență lungă. Fructul este concentrat și vibrant, susținut de o aciditate proaspătă care echilibrează bogăția. Gustul final aduce o remanență savuroasă, cu ecouri de fructe și minerale.
ASOCIERE CULINARĂ: Carne de vită la cuptor sau la grătar (mușchi de vită, antricot), preparate din vânat (căprioară, mistreț), rață confit, brânzeturi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 120 de minute. Potențial de învechire în sticlă de 20 până la 30 de ani).
Soi strugure | Cupaj rosu |
---|---|
Ţara de Origine | Franta |
Regiune | Saint-Emilion AOC - Bordeaux |
Tip ambalaj | Sticla |
Brand | Chateau Trotte Vieille |
An productie | 2022 |
Culoare | Vin rosu |
Tip dulce | Sec |
Alcool | 15.0% |
Litraj | 0,75L |
Ingrediente | Vin linistit rosu din soiul / soiurile de struguri Cabernet Franc, Merlot, Cabernet Sauvignon. |
Alergeni | Contine sulfiti. |
Atentionari speciale | Consumati cu moderatie, alcoolul dauneaza grav sanatatii. Nerecomandat femeilor insarcinate. Este interzisa vanzarea catre persoanele cu varsta sub 18 ani. |
Clienţii au achiziţionat şi
-
Chateau Latour
Chateau Latour - Pauillac AOC, Premier Grand Cru Classe BIO 2011 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2011
REGIUNE / ȚARĂ: PAUILLAC AOC - BORDEAUX / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, PETIT VERDOT
VOL. ALC.: 13%
VIN ROȘU SEC. Asemenea multor domenii din Bordeaux, Château Latour din Pauillac, a fost la început o fortăreață. Încă din anul 1331 când este menționată o construcție cu turn pe terenul parohiei Saint-Maumbert al bisericii Saint-Nicolas-du-Chardonnet. Turnul a rămas în numele domeniului - Latour - iar viticultura s-a devoltat pe parcursului secolului al XVIII-lea.
Château Latour a fost încadrat Premier Grand Cru în 1855, odată cu clasificarea oficială a vinurilor din Bordeaux pentru Expoziția Universală de la Paris. Château Latour a fost unul dintre cele doar patru domenii care au primit această înaltă clasificare, celelalte trei fiind Margaux, Lafite Rothschild și Haut-Brion.
Un moment important a avut loc în 1993, când Château Latour a fost achiziționat de François Pinault prin holdingul său, Artémis. Această achiziție a marcat o nouă eră de investiții semnificative în vie și în facilitățile de vinificație, consolidând angajamentul pentru excelență. Domeniul actual are peste 90 de hectare, din care 47 de hectare ale parcelei istorice "L'Enclos" (care reprezintă inima Grand Vin-ului), caracterizat de soluri cu pietriș adânc, ideal pentru soiul Cabernet Sauvignon, adăugat în procent de 80% în asamblajul vinurilor. Pentru cultivarea viței de vie se utilizează practici sustenabile, iar domeniul a obținut certificarea organică integrală pentru podgoria sa.
ASPECT: Culoare roșu rubiniu intens, cu reflexii purpurii.
MIROS: Un buchet generos, compus din arome intense de fructe negre (coacăze negre, mure, cassis), complimentate de note florale și mentă. Aromele secundare sunt cele de tutun proaspăt, lemn de cedru, lemn afumat și cuișoare.
GUST: Robust, dar rafinat, cu o fructuozitate vibrantă, urmat de o textură catifelată, susținută de taninuri puternice și rotunjite. Aciditatea medie face loc aromelor de cireșe negre, anason și pământ calcaros, mineral. Finalul este lung, savuros și persistent, cu ecouri de fructe negre și o eleganță remarcabilă.
ASOCIERE CULINARĂ: Partenerul ideal pentru preparate sofisticate din carne roșie: file de vită la grătar sau la cuptor, friptură de miel, vânat (mistreț, cerb), precum și brânzeturi maturate, dure, de tip Comté sau Parmigiano Reggiano.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de minimum 60 de minute. Potențial de învechire în sticlă de 10 până la 25 ani).
657,03 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Petrolo
Petrolo - Boggina C Riserva Sangiovese Val d’Arno di Sopra DOC 2021 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: VAL D’ARNO DI SOPRA DOC - TOSCANA / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: SANGIOVESE
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROȘU SEC. Domeniul Petrolo are o istorie bogată, atestată încă din anul 1716, când Marele Duce al Toscanei, Cosimo al III-lea de Medici, a recunoscut zona Val d'Arno di Sopra (unde se află Petrolo) ca fiind deosebit de valoroasă pentru producția de vin și ulei de măsline. Proprietatea aflată în sud-estul zonei actuale Chianti Classico, a fost parte a vechiului domeniu feudal medieval Galatrona, iar turnul Galatrona, construit pe fundații romane, este un simbol al casei italiene.
În anii 1940, proprietatea a fost cumpărată de familia Bazzocchi, care a continuat tradiția viticolă, iar în 1947 Gastone Bazzocchi a plantat o vie istorică pe domeniu. La sfârșitul anilor '80, moșia a fost preluată de Lucia Bazzocchi Sanjust, căreia i s-a alăturat fiul ei, Luca Sanjust. Ei au reorientat producția exclusiv către vinuri de cea mai înaltă calitate. Luca, un fost pictor, a dedicat pasiune și efort pentru a transforma Petrolo într-o cramă de referință pentru regiune Toscana și lumea vinurilor italiene.
Boggina C este obținut din 100% Sangiovese, recoltat manual în lădițe. Strugurii sunt selecționați la o masă de sortare, apoi vinificați natural, cu drojdii indigene, în cuve din ciment. Pentru extragerea aromelor și culorii se efectuează o scufundare manuală și frecventă a pielițelor prin metoda remontajului. După fermentarea malolactică spontană în lemn vinul este maturat aproximativ 16 luni în butoaie de stejar franțuzesc de 22 de hectolitri și în butoaie de tip tonneaux de 7 hectolitri.
ASPECT: Rubiniu închis, cu o ușoară tentă purpurie.
MIROS: Arome de coajă de portocală, cireșe, flori de cireș și lemn de santal. Un nas foarte clar și memorabil, cu arome intense de violete, prune și portocale roșii, precum și note afumate și pământii în fundal.
GUST: Corp mediu, cu taninuri foarte fine. Fructe suculente, anunțate de cireșe și zmeură, care persistă pe papilele gustative. Este proaspăt, plin de viață și cu un postgust intens fructat.
ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește excelent cu preparate din carne roșie, cum ar fi fripturile de miel și de vită, precum și cu vânatul. De asemenea, este o alegere bună la gustările cu brânzeturi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. Este recomandată decantarea timp de minimum 40 de minute. Potențial de învechire în sticlă până la 10 ani).
607,42 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Petrolo
Petrolo - Boggina B Trebbiano Toscana IGT bianco 2021 - 0.75L, Alc: 12%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA IGT / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: TREBBIANO
VOL. ALC.: 12%
VIN ALB SEC. Domeniul Petrolo are o istorie bogată, atestată încă din anul 1716, când Marele Duce al Toscanei, Cosimo al III-lea de Medici, a recunoscut zona Val d'Arno di Sopra (unde se află Petrolo) ca fiind deosebit de valoroasă pentru producția de vin și ulei de măsline. Proprietatea aflată în sud-estul zonei actuale Chianti Classico, a fost parte a vechiului domeniu feudal medieval Galatrona, iar turnul Galatrona, construit pe fundații romane, este un simbol al casei italiene.
În anii 1940, proprietatea a fost cumpărată de familia Bazzocchi, care a continuat tradiția viticolă, iar în 1947 Gastone Bazzocchi a plantat o vie istorică pe domeniu. La sfârșitul anilor '80, moșia a fost preluată de Lucia Bazzocchi Sanjust, căreia i s-a alăturat fiul ei, Luca Sanjust. Ei au reorientat producția exclusiv către vinuri de cea mai înaltă calitate. Luca, un fost pictor, a dedicat pasiune și efort pentru a transforma Petrolo într-o cramă de referință pentru regiunea Toscana și lumea vinurilor italiene.
Petrolo Bòggina B 2021 este un vin alb organic, produs 100% din struguri Trebbiano. Vinificarea este ghidată de experiența producătorilor, dar și de contribuția consultanților oenologi Carlo Ferrini și Lucien Le Moine. Strugurii sunt culeși manual în lădițe și selecționați cu mare atenție la cramă. După o presarea delicată a boabelor are loc fermentarea alcoolică în baricuri, cu drojdii native. Maturarea se face după metoda "Sur Lie" (pe drojdii), timp de 15 luni, în butoaie de stejar franțuzesc. În primele luni de maturare, se practică un "batonnage" constant (amestecarea drojdiilor), care se reduce treptat. Până la momentul îmbutelierii vinul este lăsat cu drojdie pentru a oferi o un buchet complex și savuros .
ASPECT: Galben-pai, cu reflexii aurii.
MIROS: Arome proaspete și parfumate de ceară de albine, ierburi picante, flori de portocal și miere. Pot fi sesizate și note de nuci, flori albe, piersici și fum.
GUST: Corpolent, complex și persistent, cu o textură cremoasă și o aciditate vie, echilibrată. Arome de fructe galbene, cu nuanțe savuroase, minerale și de alune de pădure, care se regăsesc într-un final lung.
ASOCIERE CULINARĂ: Se asociază perfect cu preparate din fructe de mare, legume la grătar și pește, dar poate fi savurat și ca aperitiv.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C. (Este recomandată decantarea timp de 60 de minute. Potențial de învechire în sticlă până la 20 de ani).
441,65 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Chateau d'Armailhac
Chateau d'Armailhac - Pauillac Grand Cru Classe rouge 2022 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: PAUILLAC AOC - BORDEAUX / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, CABERNET FRANC, PETIT VERDOT
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROSU SEC. Domeniul Armailhac din regiunea Bordeaux, localitatea Pauillac, este menționat prima dată într-un act întocmit în 1680 de frații Dominique și Guilhem Armailhac. În 1750 au fost menționate plantațiile de viță de vie existente pe terenul deținut de Dominique, într-o perioadă când multe dintre terenurile porțiunii Medoc erau plantate pentru prima dată cu viță de vie. Vinul produs pe domeniul Armailhac a primit în 1855 o clasificare de calitate Fifth Growth în sistemul realizat după expoziția Universală de la Paris.
Vinurile au fost produse sub diferite etichete până în 1989 când fiica Baronului, Philippine, redă vinului numele original: Chateau d'Armailhac. Podgoria Chateau d'Armailhac se întinde pe 70 de hectare în Pauillac. Platourile oferă multe tipuri de sol, benefice pentru soiurile franceze cunoscute de sute de ani. Solurile cu straturi superficiale și foarte adânci de pietriș, dar si solurile cu piatră de calcar și clei.
Vârsta medie pentru vițele din podgoria Armailhac este 46 de ani, dar aproape 20% din suprafața totală este ocupată de viță plantată în 1890. Chateau d'Armailhac păstrează vechile metode de control al calității și oferă în prezent unele dintrele cele mai tradiționale și prestigioase vinuri franțuzești din regiunea Bordeaux.
ASPECT: Roșu rubiniu, intens.
MIROS: Buchetul este un spectacol de prospețime, o delectare cu arome de cireșe, coacăze negre, tutun și așchii de stejar nou.
GUST: Lemnul a rotunjit textura cu tușe onctuoase, cremoase, cu note acrișoare echilibrate de dulceața densă din fructe mângâiate de soare. Taninurile oferă un gust final uimitor și persistent.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin cu potențial de învechire, potrivit pentru preparate din carne de vită, miel, pui ori rață la grătar sau la cuptor, carne de vânat (căprioară), preparate din pește, mai ales ton, care îi pune în valoare intensitatea aromelor.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute. Potențial de învechire în sticlă de peste 20 de ani).
536,03 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Chateau Lagrange
Chateau Lagrange - Saint-Julien AOC, Bordeaux 2022 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: SAINT-JULIEN AOC - BORDEAUX / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, PETIT VERDOT
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROȘU SEC. Originile domeniului Château Lagrange se află în Evul Mediu, de unde vine denumirea sa, ”grange” care înseamnă vast / mare, pentru că în acele vremuri pe terenul actual se afla o biserică, un spital, ferme și case. Astăzi, anumite parcele pe care se află viță de vie, încă sunt numite “l’hôpital” (spitalul) și “la chapelle” (la capelă). În secolul al XVIII-lea, familia Branne din Bordeaux, a extins plantațiile și a transformat Lagrange într-unul dintre cele mai apreciate proprietăți din Médoc.
În 1855, în sistemul de clasificare al vinurilor din Bordeaux pentru Expoziția Universală de la Paris, Château Lagrange din Saint-Julien a fost încadrat la categoria Third Growth, iar vinurile produse acolo au rămas un exemplu al echilibrului aromatic. Cu toate că sunt doar trei soiuri principale, acestea ocupă plantația în anumite proporții, în armonie cu natura și oamenii care le îngrijesc anual. Predomină soiul Cabernet Sauvignon, urmat de Merlot și Petit Verdot.
Château Lagrange este vinul principal al domeniului și este produs din struguri cultivați în cele mai vechi plantații. Strugurii sunt vinificați separat în funcție de fiecare parcelă, iar fiecare lot de vin este ales în funcție de soi, vârsta viței de vie, terroir și gradul de coacere a strugurilor. Fermentarea alcoolică are loc după metoda tradițională în cisterne controlate, la temperatura de 26-28°C. timp de 18 până la 25 de zile. Pentru o mai bună extracție a aromelor și a culorii în fiecare zi are loc remontajul vinului - presarea pieliței în interiorul cuvei și recircularea mustului la suprafață. Soiurile sunt maturate 21 de luni (inclusiv în 60% butoaie noi din stejar). . În final vinurile sunt purificate cu albuș de ou proaspăt și cupajate în proporția: 86% Cabernet Sauvignon, 12% Merlot și 2% Petit Verdot. După cupajare vinul este îmbuteliat.
ASPECT: Roșu rubiniu intens, cu reflexii violacee, opac.
MIROS: Arome complexe de fructe negre (coacăze negre, cireșe amare), note lemnoase fine de cedru și o notă de ierburi uscate, pământii. Buchetul oferă și subtile accente de condimente dulci și tutun.
GUST: Plin și catifelat, cu taninuri ferme dar bine integrate. Predomină aromele de fructe negre coapte, completate de note minerale și o ușoară tentă de ciocolată neagră. Final lung, persistent, cu o aciditate echilibrată.
ASOCIERE CULINARĂ: Carne roșie la grătar (vită, miel), vânat, brânzeturi maturate, preparate cu sosuri bogate pe bază de ciuperci.
TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C. (Este recomandată decantarea timp de 60 de minute. Potențial de învechire în sticlă până la 25 de ani).
509,41 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Chateau Cos d'Estournel
Chateau Beychevelle - Saint-Julien AOC, Grand Cru Classe 2022 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: SAINT-JULIEN AOC - BORDEAUX / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, PETIT VERDOT
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU. În regiunea Bordeaux, unde viticultura se întinde pe mii de ani, mica localitate Saint-Julien este locul unde începe povestea Chateau Beychevelle la sfârșitul secolului al XVII-lea, atunci când primul Duce de Épernon a devenit proprietarul domeniului. Proprietatea imensă a ducelui se află aproape de malul râului Gironde, de aceea, în momentul în care ambarcațiunile treceau prin dreptul ei, navigatorii coborau pânzele în semn de respect pentru nobil, care avea și gradul de amiral. Acest obicei a inspirat vasul cu provă de grifon de pe etichetă și numele domeniului: din gasconă, Bêcha vêla, tradus în franceza uzuală ”baisse voile” (coboară velele), apoi Beychevelle.
Din cei 250 de hectare ce aparțin domeniului Château Beychevelle, aproximativ 90 de hectare sunt cultivate cu viță de vie, iar restul sunt ocupați de pășuni și pădure. Vițele de vie au, în medie, vârsta de 30 de ani și au dezvoltat un sistem de rădăcini adânci și extinse pentru a se hrăni bine chiar și în perioadele de secetă. Soiurile roșii tradiționale ocupă domeniul în următoarele proporții: 57% Cabernet Sauvignon, 40% Merlot și 3% Petit Verdot.
După cea mai secetoasă vară din 1960 până în prezent și arșița la care au fost supuse culturile, în mod deloc surprinzător au oferit rod bun, amintind de rezistența naturală a soiurilor originale, provenite din zone ca Orientului Mijlociu sau Mesopotamia, unde clima deșetică este mai dură decât seceta europeană.
ASPECT: Roșu rubiniu, intens.
MIROS: Cupajul anului 2022, este excepțional, prin intensitatea aromelor de flori și fructe proaspete.
GUST: Delectează papilele cu eleganța florală și dulceața de caoacăze negre și zmeură, echilibrate de nuanțe acrișoare de cireșe și vișine pe un fond cu alcool bine integrat. Cu cât stă mai mult pe papile cu atât dezvoltă note mai intense de mirodenii și lemn.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin deosebit, potrivit la mesele cu ăreparate din carne roșie: vită (de la fripturi pe grătar la cele gătite lent la cuptor), miel, vânat sau păsări de casă, fructe de mare, precum și alte mâncăruri condimentate din bucătăria asiatică.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
919,60 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Chateau Duhart Milon
Chateau Duhart-Milon - Pauillac AOC, Grand Cru Classe 2022 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: PAUILLAC AOC – BORDEAUX / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROȘU SEC. În Republica Franceză, regiunea Bordeaux este recunoscută pentru acele mici localități cu denumire de origine controlată în care se produc unele dintre cele mai rafinate vinuri din lume. La nord de Bordeaux, se află Pauillac, iar în centru se află Château Duhart-Milon, construit în secolul al XVIII-lea cu participarea marii familii de viticultori, Lafite.
Château Duhart-Milon este un exemplu al viticulturii franceze, care deține înalta clasificare Fourth Growth pentru vinurile sale, încă din anul 1855, când a fost înființat acest sistemului la cererea lui Napoleon al III-lea pentru participarea vinurilor franțuzești la Expoziția Universală de la Paris.
Din 1962, Château Duhart-Milon aparține familiei Rothschild, care deține și Chateau Lafite, l'Évangile și Rieussec. Terroir-ul are un sol compus din pietriș fin și nisip adus de rafale, precum și straturi de calcar unde vița de vie prosperă și oferă rod sănătos în fiecare toamnă.
ASPECT: Roșu rubiniu, intens.
MIROS: MIROS: Cupajul de Cabernet și Merlot, unul dintre cele mai elegante din regiunea Bordeaux, are un buchet sofisticat cu arome de lemn, ardei gras, piper negru, coacăze negre și mure proaspete.
GUST: Robust, dar echilibrat, prezintă arome de fructe roșii și negre pe un fundal cu note de maturare și taninuri cărnoase Postgust mediu spre lung, savuros.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin de prestigiu, ideal pentru preparate din carne de vită, miel, pui sau rață, fie la grătar, fie la cuptor. Se potrivește, de asemenea, cu vânat mare, în special căprioară, pește la grătar și preparate cu trufe sau ciuperci.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
813,12 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Chateau Laroque
Chateau Laroque - Saint-Emilion AOC, Grand Cru Classe 2022 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: SAINT-EMILION AOC - BORDEAUX / FRANȚA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET FRANC
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Istoria domeniului Château Laroque începe în secolul al XII-lea, când a fost construit ca o fortăreață defensivă pentru Saint-Émilion. De-a lungul secolelor, proprietatea Laroque a trecut prin mâinile diferitelor familii nobiliare. Până în secolul al XVI-lea, potențialul terroir-ului său pentru producția de vin era deja bine cunoscut.
Un nou capitol a început în 1935, când familia Beaumartin a achiziționat proprietatea. Membrii familiei Beaumartin erau descendenți ai Marchizului care construise castelul de pe domeniu în secolul al XVII-lea și astfel parcursul favorabil al domeniului a continuat și în 1962 podgoriile au fost replantate integral, iar instalațiile de vinificație au fost modernizate.
Astăzi, Château Laroque este cea mai mare podgorie din Saint-Émilion, cu viță de vie ce se întinde pe 61 de hectare. Terroir-ul său, caracterizat de solurile cu argilă și calcar, este plantat predominant cu soiurile Merlot, completat de Cabernet Franc și un mic procent de Cabernet Sauvignon. Strugurii de pe fiecare parcelă sunt separați și vinificați separat, în cuve mici din ciment. Maturarea are loc tradițional, pe drojdie, și durează 16 până la 18 luni. În acest răgaz, vinul este maturat în 50% butoaie noi și în 50% cuve din stejar.
ASPECT: Roșu-rubiniu intens, cu reflexii violet.
MIROS: Din vița de vie cu o vârstă de peste 50 de ani, loturile selecționate pentru acest cupaj oferă un buchet complex și elegant, cu arome intense de fructe roșii și negre coapte (cireșe negre, coacăze, mure), completate de note florale delicate (violete). Pe măsură ce vinul se aerează în decantor sau în pahar, apar nuanțe de condimente (piper negru, cuișoare), pământ umed, tutun și tușe minerale din solul calcaros. Apar și vârfuri scurte de vanilie și lemn dulce, rezultate din maturarea în baric.
GUST: Atacul este proaspăt și rafinat, urmat de o structură plină și echilibrată. Taninurile sunt fine, integrate, oferă o textură catifelată și o persistență remarcabilă. Gustul aduce arome de fructe vibrante, o mineralitate crocantă și o aciditate bine echilibrată. În postgust este lung și savuros, cu tușe de fructe negre și sare.
ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește excelent cu preparate din carne roșie (vită la cuptor, friptură de miel), vânat (mistreț, căprioară), brânzeturi maturate (Comté, Parmigiano Reggiano) și preparate cu ciuperci sălbatice.
TEMP. DE SERVIRE: 16-18°C. (Este recomandată decantarea timp de 60 de minute. Potențial de învechire în sticlă de 10 până la 25 ani).
320,65 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Chateau Lynch-Bages
Chateau Lynch-Bages - Pauillac AOC, Grand Cru Classe 2021 - 0.75L, Alc: 13.14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: PAUILLAC AOC - BORDEAUX / FRANŢA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, CABERNET FRANC, PETIT VERDOT
VOL. ALC.: 13.14%
VIN ROȘU SEC. Château Lynch-Bages se află pe lotul de pământ numit inițial ”Batges”, la intrarea în localitatea Pauillac, din regiunea Bordeaux. Podgoria a aparținut încă din secolul al XVIII-lea, lui Thomas Lynch, un negustor irlandez din Bordeaux, care a produs și vinuri proprii denumite Cru de Lynch.
Vinurile produse din culturile lui Lynch au primit în 1855, clasificarea de calitate superioară (Fifth Growth), la Expoziţia Universală de la Paris. Mai târziu, în anii 1930, o parte din domeniul Lynch-Bages a fost dat în arendă lui Jean-Charles Cazes, fiul unui fermier care a cumpărat şi proprietatea Chateau Ormes de Pez din Saint-Estephe.
Într-un an 2021 complicat și pentru terroir-ul din Bordeaux, unde condițiile au variat de la temperaturi scăzute la o ușoară lipsă de precipitații, sfârșitul lunii septembrie a permis clonelor de Cabernet să ajungă la maturitate deplină și să ofere vinuri de o calitate aparte. Vinificarea tradițională a soiurilor este urmată de maturarea de 18 luni în butoaie din stejar franțuzesc, dintre care 75% sunt butoaie noi.
ASPECT: Rubiniu intens, de o culoare frumoasă și profundă.
MIROS: Un buchet complex și proaspăt, cu arome de fructe negre (coacăze negre, mure, afine), note de fructe roșii proaspete, violete și piper. Se disting, de asemenea, nuanțe subtile de lemn (grafit, tutun, mirodenii dulci precum nucșoara și ienibaharul), alături de tușe minerale din sare de mare și calcar preistoric.
GUST: Corp mediu spre plin, cu taninuri ferme, dar coapte, fin granulate, care acoperă bolta și papilele cu o textură pudrată. Prezintă o aciditate care împrospătează notele de fructe negre și adaugă energie. Aromele astringente de fructe negre sunt îmbinate cu note de lemn, mirodenii și tutun. În postgust este lung și savuros.
ASOCIERE CULINARĂ: Se asociază excelent cu preparate clasice din carne la grătar sau la cuptor - vânat, vită, vițel, porc, miel sau rață. Se potrivește bine și cu ciuperci (în special hribi) și brânzeturi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de minimum 60 de minute. Potențial de învechire în sticlă de peste 30 de ani).
1.219,68 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Mazzei
Mazzei - Concerto di Fonterutoli Toscana IGT 2022 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA IGT / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: SANGIOVESE, CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Familia Mazzei este una dintre cele mai vechi dinastii italiene din regiunea viticolă Toscana. Răcăcinile datează din secolul al XI-lea, iar stema inițială cu trei ciocane de lemn, era asociată cu breasla dogarilor. În 1435 (anul înscris pe brand-ul actual), proprietatea Castello di Fonterutoli a devenit parte din moștenirea familiei Mazzei. De peste 600 de ani, familia Mazzei cultivă viță de vie și produce vinuri fine, tradiționale, de calitate premium. Mazzei deține în prezent trei domenii viticole în diferită părți ale Italiei. Castello di Fonterutoli și Belguardo în Toscana, apoi domeniul Zisola, în Noto, regiunea Siciliei.
Castello di Fonterutoli are o suprafață totală de aproximativ 650 de hectare. Din această suprafață, 110 până la 117 hectare sunt dedicate viței de vie. Aceste vii sunt organizate în șapte zone principale, situate la altitudini între 220 și 570 de metri deasupra nivelului mării, și sunt împărțite în peste 114 sau 120 de parcele individuale, fiecare cu caracteristici specifice de sol și microclimat. Această diversitate a parcelelor permite producerea unor vinuri cu o complexitate și o gamă aromatică extraordinară.
Din viile cu o vechime de 18 ani, strugurii sunt culeși manual începând cu luna septembrie și fermentați în cisterne la temperaturi cuprinse între 26 și 28°C. După macerarea de 14-18 zile, soiurile sunt maturate individual timp de 18 luni: Sangiovese în baricuri mici din stejar franțuzesc; Cabernet Sauvignon în baricuri clasice de 225 de litri. După maturarea individuală vinurile sunt unite într-un cupaj de 80%-20%, care este apoi finisat în cuve din ciment. După această ultimă parte a maturării vinul este îmbuteliat.
ASPECT: Roșu intens, profund.
MIROS: Bogat și suculent, cu note de fructe negre și vegetație uscată, pământie și lemn.
GUST: Gust puternic, dar fin, care reflectă notele de trufe pământii, note mai deschise de fructe de pădure dulci și acrișoare. Postgust lung, ușor mineral, cu taninuri și note de maturare consistente.
ASOCIERE CULINARĂ: Având în vedere profilul său bogat și puternic, acest vin s-ar potrivi excelent cu preparate din carne roșie, vânat, brânzeturi maturate sau preparate tradiționale din Toscana.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 40 de minute. Potențial de învechire în sticlă de peste 20 de ani).
381,15 RON+ 0,50 RON garanție SGR
TRANSPORT GRATUIT
în București și județul Ilfov
100% GARANTAT
importatori oficiali de bauturi fine
RETUR
garantăm returnarea imediată a banilor