Bauturi romanesti
-
Sarica Niculitel
Sarica Niculitel - Caii de la Letea Vol. I, Feteasca Neagra DOC 2020 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2020
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD SARICA NICULIȚEL - COLINELE DOBROGEI / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. Viticultura practicată de localnicii nord-dobrogeni este documentată cel mai devreme în anul 1412. Podgoria Sarica Niculițel o găsim în nordul Dobrogei, aproape de Tulcea, în partea deluroasă, numită Sarica, din localitatea Niculițel, locul de unde a pornit renumele acestor vinuri.
Dezvoltarea viticulturii în Niculițel a fost favorizată de condițiile climatice unice, mai exact: expunerea nordică, lacurile din apropiere și întinsele zone împădurite din sud, care au permis apariția unor culturi sănătoase de viță și producția unor vinuri apreciate în toată țara. Viticola Sarica Niculițel este o afacere de familie începută în 2003. După 17 ani de activitate, culturile de viță de vie se întind pe 400 de hectare, cultivate cu soiuri românești și soiuri cunoscute în marile regiuni viticole ale lumii.
Caii din Letea este o gamă de vinuri premium inspirată de libertatea, frumusețea și unicitatea cailor ce se plimbă nestingheriți pe pășunile din satul Letea. Această gamă oferă publicului o selecție a celor mai bune vinuri obținute anual în crama Viticola Sarica Niculiţel.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: Creat și hrănit de pământul românesc de peste două veacuri, soiul Fetească Neagră aduce arome de coacăze, zmeură, cireșe, prune uscate și condimente.
GUST: O structură armonioasă, unde fructele roșii sunt completate de condimente - scorțișoară, piper, ienibahar și vanilie. Gust final lung, taninos, cu alcool bine integrat.
ASOCIERE CULINARĂ: Savurați acest vin la mesele cu preparate din carne de cocoș la cuptor, paste, brânzeturi fine și desert Hencleș.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
39,33 RON Începând cu: 35,40 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Crama Mennini
Crama Mennini - Le Reve Sauvignon Blanc DOC 2021 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DRĂGĂȘANI - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC
VOL. ALC.: 13%
VIN ALB SEC. Crama Mennini a fost înființată în 2012 de Paolo Mennini din Toscana, un profesionist al industriei ce a colaborat în creația vinurilor Valahorum de la crama Tohani. Crama Mennini se află în localitatea Strejesti, parte din zona podgoriei Drăgășani, un loc plin de viață, cu livezi și 300 de hectare de pământ din care peste 70 ocupate cu viță de vie de calitate superioară.
Viticultura modernă practicată de oamenii locului și proprietarii cramei este concentrată pe soiurile autohtone: Burgund Mare, Negru de Drăgășani, Tămâioasă Românească și Muscat Ottonel, urmate de soiuri cu renume internațional: Chardonay, Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Merlot și Cabernet Sauvignon. Vița de vie replantată, aflată în producție pentru Mennini oferă peste 1 milion de litri de vin
LE RÊVE Sauvignon Blanc este obținut din strugurii soiului alb, desciorchinați și macerați pentru scurt timp. După presarea ușoară a boabelor mustul rezultat este clarificat prin decantare. După fermentarea alcoolică în cisterne din oțel la temperatură controlată vinul rezultat este lăsat la maturare pe drojdie cu batonaj regulat timp de 6 luni. În final vinul este învechit la sticlă timp de 2 luni înainte de comercializare.
ASPECT: Galben-pai, cu reflexii verzui.
MIROS: Un parfum cuceritor ce împletește arome de fructul pasiunii, pepene alb, floare de soc, floare de portocal și mirodenii, anunțate prin notele de ardei iute și ghimbir. Spectrul floral este prezent prin note de lămâiță, măghiran și mentă proaspătă.
GUST: Onctuos și echilibrat, cu note de salvie, fructe tropicale și fructe de livadă coapte. Notele minerale contribuie la un gust final lung, savuros, potrivit pentru cele mai alese gusturi.
ASOCIERE CULINARĂ: Un Sauvignon Blanc jovial și foarte ușor de savurat la mesele cu preparate din carne albă, pește și homar.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
47,19 RON Începând cu: 42,47 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Bauer
Bauer - Cabernet Sauvignon 2020 - 0.75L, Alc: 15%
ANUL DE RECOLTĂ: 2020
REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE OLTENIEI - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 15%
VIN ROȘU SEC. Crama Bauer a fost fondată în 2012 de Oliver Bauer și soția. Venit de ”undeva de lângă Stuttgart” pentru a doua oară în Romania, Oliver a fost cucerit de potențialul viticol din Drăgășani, și a hotărât să se stabilească în România pentru a începe activitatea de vinificator.
Primele loturi de vin au fost produse din strugurii aflați pe parcele învecinate. Soiurile rare, autohtone, cu diferite vârste și caracteristici au fost alese de Oliver pentru vinurilor cu eticheta proprie în ediții foarte limitate. Vinificare are loc în beciul case sale, amenajat cu utilaje moderne, butii și budane din stejar pentru maturare.
Din 2018 la Oliver și-a amenajat pământul pentru a începe cultivarea viței de vie ce se întinde pe doar câteva hectare. Crama Bauer oferă vinuri liniștite roșii, albe și rose, maturate până la 3 ani (în cazul celor roșii) și învechite în depozitul propriu înainte de a fi comercializate.
ASPECT: Roșu rubiniu, intens.
MIROS: Coacăze negre, afine și vișine se ridică armonios la gura paharului, urmate discret de vanilie, piper negru și alte mirodenii.
GUST: Pe papile se desfac în tihnă notele de maturare - vanilie, ciocolată, piper negru - o tușă de fum și note de prune și fructe de pădure. Tanini și polifenoli generoși asigură un postgust lung, cu o nuanță pământie.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roșu complex, potrivit la mesele cu friptură de vită, miel, căprioară, preparate cu ciuperci și gustări cu brânzeturi tari și maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C.
105,67 RON Începând cu: 95,10 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Cotnari
Cotnari - Selectie Spumant Tamaioasa Romaneasca Alb DOC, dulce - 0.75L, Alc: 11%
REGIUNE / ȚARĂ: DOC COTNARI - MOLDOVA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ
VOL. ALC.: 11%
VIN SPUMANT ALB DULCE. Cramele Cotnari își au originile într-o istorie de peste 2000 de ani a unui loc plin de legende și tradiții, neatinse de trecerea timpului, și datorită oamenilor care produc vinuri de generații. Prima distincție pentru vinurile din Cotnari a venit încă din vremurile Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, iar de atunci podgoria s-a extins și a devenit cunoscută pentru soiurile tradiționale albe: Grasă de Cotnari, Tămâioasă Românească și Fetească Albă, cărora li s-au alăturat Busuioaca (vinificată rosé) și Fetească Neagră, pentru vinuri roșii.
Istoria podgoriei Cotnari a fost continuată și de fostul Guvernator BNR, boierul Vlădoianu, care a construit în 1901 conacul ce-i poartă numele, în prezent sediul Casei de Vinuri Cotnari. De la plantații, recoltă și vinificare, Cramele Cotnari folosește tehnologii moderne pentru a oferi cele mai bune vinuri, desăvârșite prin maturarea de până la 24 de luni în butoaie din stejar.
ASPECT: Galben pal, cu perlaj discret.
MIROS: Aromă de struguri albi și o notă de miere polifloră.
GUST: Onctuos, cu arome de struguri albi, proaspeți, și struguri albi stafidiți, pe un fond de alcool bine integrat. Postgust dulce, lung și savuros.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat ca aperitiv sau alături de prăjituri și alte preparate dulci.
TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.
28,48 RON Începând cu: 25,63 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Cotnari
Cotnari - Selectie Busuioaca Rose DOC, demisec 2023 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD COTNARI - MOLDOVA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: BUSUIOACĂ DE BOHOTIN
VOL. ALC.: 13%
VIN ROSE DEMISEC. Cramele Cotnari își au originile într-o istorie de peste 2000 de ani a unui loc plin de legende și tradiții, neatinse de trecerea timpului, și datorită oamenilor care produc vinuri de generații. Prima distincție pentru vinurile din Cotnari a venit încă din vremurile Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, iar de atunci podgoria s-a extins și a devenit cunoscută pentru soiurile tradiționale albe: Grasă de Cotnari, Tămâioasă Românească și Fetească Albă, cărora li s-au alăturat Busuioaca (vinificată rosé) și Fetească Neagră, pentru vinuri roșii.
Istoria podgoriei Cotnari a fost continuată și de fostul Guvernator BNR, boierul Vlădoianu, care a construit în 1901 conacul ce-i poartă numele, în prezent sediul Casei de Vinuri Cotnari. De la plantații, recoltă și vinificare, Cramele Cotnari folosește tehnologii moderne pentru a oferi cele mai bune vinuri, desăvârșite prin maturarea de până la 24 de luni în butoaie din stejar.
ASPECT: Roz-somon.
MIROS: Rozul elegant este egalat de un buchet cu arome de trandafir și alte flori proaspete în armonie cu note de fructe roșii de pădure cu o prospețime răcoritoare.
GUST: Gustul dulce al stilului demisec oferă mai multă intensitate aromei florale și notelor de căpșune și zmeură. Postgust scurt spre mediu, fructat.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin perfect pentru relaxare și voie bună, la aperitive cu ficat de rață și de gâscă, preparate din carne de pasăre, pește (somon), moluște, raci, scoici și alte fructe de mare, brânză de capră și brânză de burduf.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
26,87 RON Începând cu: 24,18 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Cotnari
Cotnari - Euforia Busuioaca de Bohotin Rose DOC, demisec 2023 - 1.5L, Alc: 11%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD COTNARI - MOLDOVA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: BUSUIOACĂ DE BOHOTIN
VOL. ALC.: 11%
VIN ROSE DEMISEC. Cramele Cotnari își au originile într-o istorie de peste 2000 de ani a unui loc plin de legende și tradiții, neatinse de trecerea timpului, și datorită oamenilor care produc vinuri de generații. Prima distincție pentru vinurile din Cotnari a venit încă din vremurile Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, iar de atunci podgoria s-a extins și a devenit cunoscută pentru soiurile tradiționale albe: Grasă de Cotnari, Tămâioasă Românească și Fetească Albă, cărora li s-au alăturat Busuioaca (vinificată rosé) și Fetească Neagră, pentru vinuri roșii.
Istoria podgoriei Cotnari a fost continuată și de fostul Guvernator BNR, boierul Vlădoianu, care a construit în 1901 conacul ce-i poartă numele, în prezent sediul Casei de Vinuri Cotnari. De la plantații, recoltă și vinificare, Cramele Cotnari folosește tehnologii moderne pentru a oferi cele mai bune vinuri, desăvârșite prin maturarea de până la 24 de luni în butoaie din stejar.
ASPECT: Roz somon, cu reflexii aurii.
MIROS: Busuioaca este adesea asociată cu aromele de trandafir, la fel și pentru această ediție, completată de prospețimea fructelor roșii de pădure.
GUST: Ușor acidulat, semiaromat de fructe roșii, dulci și acrișoare, cu o remanență medie spre lungă.
ASOCIERE CULINARĂ: Un rose potrivit oricând, la mesele cu preparate din carne de pui și pește, ușor condimentate. De asemenea poate fi savurat și la finalul mesei.
TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.
117,66 RON Începând cu: 105,89 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Cotnari
Cotnari - Euforia Tamaioasa Romaneasca Alb DOC, demisec 2023 - 1.5L, Alc: 12%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD COTNARI - MOLDOVA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ
VOL. ALC.: 12%
VIN ALB DEMISEC. Cramele Cotnari își au originile într-o istorie de peste 2000 de ani a unui loc plin de legende și tradiții, neatinse de trecerea timpului, și datorită oamenilor care produc vinuri de generații. Prima distincție pentru vinurile din Cotnari a venit încă din vremurile Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, iar de atunci podgoria s-a extins și a devenit cunoscută pentru soiurile tradiționale albe: Grasă de Cotnari, Tămâioasă Românească și Fetească Albă, cărora li s-au alăturat Busuioaca (vinificată rosé) și Fetească Neagră, pentru vinuri roșii.
Istoria podgoriei Cotnari a fost continuată și de fostul Guvernator BNR, boierul Vlădoianu, care a construit în 1901 conacul ce-i poartă numele, în prezent sediul Casei de Vinuri Cotnari. De la plantații, recoltă și vinificare, Cramele Cotnari folosește tehnologii moderne pentru a oferi cele mai bune vinuri, desăvârșite prin maturarea de până la 24 de luni în butoaie din stejar.
ASPECT: Galben-pai, cu reflexii aurii.
MIROS: Buchet cu arome de fructe exotice, cum ar fi ananas proaspăt și ierburi aromatice, cu o notă mediteraneană.
GUST: Aroma de ananas persistă pe papile, este ușor onctuos, completat de citrice coapte. Gustul final este lung, cu o notă vegetală dulce.
ASOCIERE CULINARĂ: Răcoritor, fie savurat simplu, fie alături de preparate din carne de pește, fructe de mare, paste și gustări cu brânzeturi.
TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.
117,66 RON Începând cu: 105,89 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Casa Olteanu
Casa Olteanu - Gramma Cuvee Visan Rosu eticheta H.M. 2020 - 0.75L, Alc: 14.9%
ANUL DE RECOLTĂ: 2020
REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE MOLDOVEI - MOLDOVA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT, FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 14.9%
VIN ROŞU SEC. În 1992, familia Olteanu a primit moștenire un lot de pământ cu viță de vie, aflat în apropiere de Iași. Aşa a început povestea vinului pentru Gramma. În anul 2005, familia Olteanu a continuat efortul de a lucra și extinde afacerea prin accesarea unor fonduri, formarea unei echipe pentru o cramă și consiliere pe partea de tehnologie.
În 2007, lângă cele 60 de hectare de vie, cu trei soiuri: Aligoté, Fetească Regală şi Fetească Albă, au început construcția cramei și dotarea cu echipamentele necesare. Anul 2010 a adus primele vinuri comercializate de crama Gramma din cele trei soiuri, iar în 2012 au realizat primul export pe piața din Japonia.
Vinurile Gramma sunt apreciate și populare pentru complexitatea și caracterul select, ce invită la descoperire, devin o sursă de inspirație și pornesc acele conversații care aduc la suprafață caracterul omului și claritatea sentimentelor sale.
ASPECT: Roşu-vişiniu.
MIROS: Fructele de pădure foarte bine închegate și complexe ce au nevoie de o aerare generoasă pentru a delecta simțurile.
GUST: Catifelat și generos în tanini maturi ce inspiră note de coacăze negre, mure, tușe de vanilie și cacao. Cupajul are o remanență lungă, cu alcool bine integrat.
ASOCIERE CULINARĂ: Cuvee Vișan roșu este excelent la mesele cu preparate din carne de porc şi carne roşie (vită / vânat).
TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C.
50,82 RON Începând cu: 45,74 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Casa Olteanu
Casa Olteanu - Gramma Splash Rose DOC, demisec 2024 - 0.75L, Alc: 12%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: DOC IAȘI - MOLDOVA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, BUSUIOACĂ DE BOHOTIN
VOL. ALC.: 12%
VIN ROSE DEMISEC. În 1992, familia Olteanu a primit moștenire un lot de pământ cu viță de vie, aflat în apropiere de Iași. Aşa a început povestea vinului pentru Gramma. În anul 2005, familia Olteanu a continuat efortul de a lucra și extinde afacerea prin accesarea unor fonduri, formarea unei echipe pentru o cramă și consiliere pe partea de tehnologie.
În 2007, lângă cele 60 de hectare de vie, cu trei soiuri: Aligoté, Fetească Regală şi Fetească Albă, au început construcția cramei și dotarea cu echipamentele necesare. Anul 2010 a adus primele vinuri comercializate de crama Gramma din cele trei soiuri, iar în 2012 au realizat primul export pe piața din Japonia.
Vinurile Gramma sunt apreciate și populare pentru complexitatea și caracterul select, ce invită la descoperire, devin o sursă de inspirație și pornesc acele conversații care aduc la suprafață caracterul omului și claritatea sentimentelor sale.
ASPECT: Roz somon.
MIROS: Cele două soiuri românești aduc aromele delicate de fructe roșii de pădure, în frunte cu fragi și mure, completate cu adieri florale de Mâna Maicii Domnului și note fructate suplimentare de mango și grepfrut roz.
GUST: Acidulat, catifelat, cu note de fructe roșii și fructe exotice, o notă onctuoasă de ierburi aromate pentru un gust final lung și sec.
ASOCIERE CULINARĂ: Revigorant și jovial, acest rose este numai bun la mesele cu salate, pește și preparate din carne albă.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
35,57 RON Începând cu: 32,01 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Casa Olteanu
Casa Olteanu - Gramma Metaph Rose DOC, demisec 2024 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALURILE MOLDOVEI - MOLDOVA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 13%
VIN ROSE DEMISEC. În 1992, familia Olteanu a primit moștenire un lot de pământ cu viță de vie, aflat în apropiere de Iași. Aşa a început povestea vinului pentru Gramma. În anul 2005, familia Olteanu a continuat efortul de a lucra și extinde afacerea prin accesarea unor fonduri, formarea unei echipe pentru o cramă și consiliere pe partea de tehnologie.
În 2007, lângă cele 60 de hectare de vie, cu trei soiuri: Aligoté, Fetească Regală şi Fetească Albă, au început construcția cramei și dotarea cu echipamentele necesare. Anul 2010 a adus primele vinuri comercializate de crama Gramma din cele trei soiuri, iar în 2012 au realizat primul export pe piața din Japonia.
Vinurile Gramma sunt apreciate și populare pentru complexitatea și caracterul select, ce invită la descoperire, devin o sursă de inspirație și pornesc acele conversații care aduc la suprafață caracterul omului și claritatea sentimentelor sale.
ASPECT: Rose somon, cu reflexii aurii.
MIROS: Oferit de natură și primenit de om, soiul Cabernet Sauvignon vinificat roze, bucură simțurile cu arome de căpșuni dulci, zmeură și nectarine, completate de flori sălbatice și condimente uscate.
GUST: Textură mătăsoasă aduce note noi de fructe exotice și verdețuri mediteraneene, ce îndeamnă la voie bună și momente relaxante alături de cei dragi.
ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit în seri calde de vară, simplu, ori la cină, cu aperitive fine, sushi, fructe de mare, brânzeturi cremoase și salate proaspete.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
32,67 RON Începând cu: 29,40 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
1000 de Chipuri
1000 de Chipuri - Tamaioasa Romaneasca DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: DOC - CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ
VOL. ALC.: 13%
VIN ALB SEC. Povestea vinurilor 1000 de Chipuri a început în 2007, odată cu plantarea primilor butași de viță de vie în podgoria din județul Buzău, în arealul Dealu Mare, ce cuprinde și comunele Fințești-Năeni. În 2011 au fost recoltați primii struguri, iar în 2012 au fost lansate primele vinuri cu eticheta 1000 de Chipuri.
Pe cele 63 de hectare deținute în prezent, sunt lucrate anual soiuri de viță de vie românească (Fetească Neagră, Fetească Albă, Tămâioasă Românească) și soiuri populare în majoritatea regiunilor viticole cu tradiție din Franța și Italia (Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Shiraz, Cabernet Franc, Riesling Italian).
Vinurile albe din crama 1000 de Chipuri sunt produse prin fermentarea mustului la temperaturi scăzute și limpezire prin decantare gravitațională. Pentru vinul de Tămâioasă Românească vinificarea are loc timp de 24 de zile în cisterne din oțel inoxidabil, la temperaturi controlate (24 - 26°C). Pentru maturare, vinul este ținut în butoaie din stejar aflate la a treia umplere, apoi este îmbuteliat și învechit 6 luni.
ASPECT: Galben-pai, cu reflexii verzui.
MIROS: Tămâioasa Românească reprezintă foarte bine aromele verzi și tonice ale soiurilor albe românești. De la aromele delicate de flori de tei și salcâm, la note de pere galbene și vanilie verde.
GUST: Textura dulce persistentă inspiră fructe de livadă, precum caise și piersici, coapte perfect și delicioase. Postgust mediu spre lung, acidulat și ușor dulce.
ASOCIERE CULINARĂ: Savuros la mesele cu preparate din pește, fructe de mare, paste și brânzeturi.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
60,50 RON Începând cu: 54,45 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
1000 de Chipuri
1000 de Chipuri - Sauvignon Blanc DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13.8%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: DOC - CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC
VOL. ALC.: 13.8%
VIN ALB SEC. Povestea vinurilor 1000 de Chipuri a început în 2007, odată cu plantarea primilor butași de viță de vie în podgoria din județul Buzău, în arealul Dealu Mare, ce cuprinde și comunele Fințești-Năeni. În 2011 au fost recoltați primii struguri, iar în 2012 au fost lansate primele vinuri cu eticheta 1000 de Chipuri.
Pe cele 63 de hectare deținute în prezent, sunt lucrate anual soiuri de viță de vie românească (Fetească Neagră, Fetească Albă, Tămâioasă Românească) și soiuri populare în majoritatea regiunilor viticole cu tradiție din Franța și Italia (Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Shiraz, Cabernet Franc, Riesling Italian).
ASPECT: Galben-verzui, limpede.
MIROS: Clasic și stilat, Sauvignon Blanc oferă, chiar și în recolta anului 2024, aromele fructelor de livadă. Aici se evidențiază note de mere, pere și caise coapte și răcoritoare, completate de citrice și flori sălbatice.
GUST: Pe papile se păstrează notele echilibrate de fructe proaspete, iar notele vegetale se rezumă la iarbă proaspăt culeasă, cu o remanență scurtă spre medie.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat a se servi rece, la mesele cu preparate din carne de pui, crustacee, moluște și alte fructe de mare, paste și brânzeturi semi-maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
49,61 RON Începând cu: 44,65 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
1000 de Chipuri
1000 de Chipuri - Cupaj alb Fințești DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13.2%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: DOC - CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ ALBĂ, RIESLING ITALIAN, CHARDONNAY, SAUVIGNON BLANC, MUSCAT OTTONEL
VOL. ALC.: 13.2%
VIN ALB SEC. Povestea vinurilor 1000 de Chipuri a început în 2007, odată cu plantarea primilor butași de viță de vie în podgoria din județul Buzău, în arealul Dealu Mare, ce cuprinde și comunele Fințești-Năeni. În 2011 au fost recoltați primii struguri, iar în 2012 au fost lansate primele vinuri cu eticheta 1000 de Chipuri.
Pe cele 63 de hectare deținute în prezent, sunt lucrate anual soiuri de viță de vie românească (Fetească Neagră, Fetească Albă, Tămâioasă Românească) și soiuri populare în majoritatea regiunilor viticole cu tradiție din Franța și Italia (Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Shiraz, Cabernet Franc, Riesling Italian).
ASPECT: Galben-pai, cu reflexii aurii.
MIROS: Buchet delicat, cu note de fructe de livadă coapte și suculente, armonizate cu note de infuzie de soc și mușețel.
GUST: Cele cinci soiuri formează o bază aromatică clasică ce evoluează pe papile în stilul exotic al unui Sauvignon Blanc de Marlborough, cu arome de mere, pere și nectarine.
ASOCIERE CULINARĂ: Răcorește simțurile și aduce un plus de savoare alături de aperitive și gustări cu mezeluri crud-uscate, brânzeturi ușoare și moi, preparate din carne de pasăre, și paste.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
49,61 RON Începând cu: 44,65 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Averesti
Averesti - Diamond Magnum Zghihara de Averesti DOC 2023 - 1.5L, Alc: 12%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD HUŞI - MOLDOVA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: ZGHIHARĂ
VOL. ALC.: 12%
VIN ALB SEC. În partea de nord-est a României, pe pământul scăldat de soare se află culturile de struguri ale podgoriei Huşi. În acelaşi loc se află Centrul Viticol Avereşti, unde se produc unele dintre cele mai bune vinuri din regiunea Moldova. În această parte a ţării, prin locurile civilizaţiei străvechi Cucuteni, viţa de vie se cultivă de mii de ani.
Vinuri de pe pământul Moldovei sunt apreciate de sute de ani. Însuși Dimitrie Cantemir, a scris în lucrarea sa ''Descriptio Moldaviae'', faptul că vinurile (Moldovei), sunt mai bune decât alte vinuri europene și chiar decât cele din regiunea viticolă Tokaj, din Ungaria.
Zghihara și-a căpătat numele în timpul ocupației otomane, când turcii ar fi spus despre acest soi că este ca o “zghihară”, o formă a cuvântului “ghiară”. Alături de soiul Zghihara, în Huși se cultivă şi Busuioaca de Bohotin, Fetească Regală, Fetească Albă şi soiurile clasice din vestul Europei: Aligote, Sauvignon Blanc, Traminer şi Cabernet Sauvignon.
ASPECT: Galben, cu reflexii verzui.
MIROS: Buchet cu efervescență și arome de flori, cârcei și frunze verzi, caracteristie soiului alb Zghihară.
GUST: Alături de notele florale, se desfac note de citrice, fructe de livadă și o nuanță de condimente. Gustul final este mediu, citric.
ASOCIERE CULINARĂ: Revigorează papilele gustative la mesele cu preparate din carne de vită și porc, vinete cu maioneză, salate cu legume și maioneză (boeuf, orientală).
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
133,10 RON Începând cu: 119,79 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
One Beer Later
One Beer Later - NEIPA Lab No. 1 New England - 12 buc. x 0.44L, Alc: 7% - doza
François-Xavier și Ionuț sunt doi antreprenori care s-au întâlnit la o bere după un eveniment sportiv din Buzău. După mulți ani și multe întâlniri, din tot ce au în comun a apărut ideea de a crea One Beer Later, o bere artizanală, produsă în România.
Cu multă dedicare și efort, cei doi au început producția de bere în toamna anului 2017. Berăria se află în Buzău, orașul dintre munți, liniștit și potrivit pentru a crea o bere artizanală (craft beer), un produs de fermentație cu patru ingrediente naturale: apă de fântână, hamei, drojdie și malț.
AROMĂ: Un gust suculent și cremos, iar amăreala este foarte redusă și fină, permițând aromelor de hamei să strălucească. Finalul este neted și se simte ușor dulceag, cu o persistență a aromelor de fructe exotice, în special mango, ananas și fructul pasiunii pe un fundal discret cu notă de citrice.
181,50 RON+ 6,00 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
One Beer Later
One Beer Later - FAIPA Lab No.0 Fara Alcool - 12 buc. x 0.44L - doza
François-Xavier și Ionuț sunt doi antreprenori care s-au întâlnit la o bere după un eveniment sportiv din Buzău. După mulți ani și multe întâlniri, din tot ce au în comun a apărut ideea de a crea One Beer Later, o bere artizanală, produsă în România.
Cu multă dedicare și efort, cei doi au început producția de bere în toamna anului 2017. Berăria se află în Buzău, orașul dintre munți, liniștit și potrivit pentru a crea o bere artizanală (craft beer), un produs de fermentație cu patru ingrediente naturale: apă de fântână, hamei, drojdie și malț.
AROMĂ: Un gust echilibrat și răcoritor, dominat de arome de malț. Are o amăreală delicată și un corp ușor, oferind o senzație dulce de fructul pasiunii, mango și ananas. O bere fără alcool funky!
143,75 RON+ 6,00 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Caraman
Caraman - Gemini Nativ Rose (Sy + CS) 2022 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: SYRAH, CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 13%
VIN ROSE SEC. Pe pământul Dobrogei, pe dealurile Murfatlarului, vița de vie pare să fie veșnică, ori cunoscută de om de cel puțin 2700 de ani, din vremuri antice unde nectarul strugurelui era închinat zeului Bachus, ce păzea vițele și ocrotea rodul pentru locuitorii Tomisului.
De la Răscoala din 1907 se consemnează prima atestare a podgoriei Murfatlar pe numai 10 hectare, iar de acolo s-au extins viile cu soiurile lumii vechi, dar și soiuri autohtone. În aceeași zonă milenară a Murfatlarului este locul de naștere al Domeniilor Caraman, deținute de Agroserv Trading din Constanța, al lui Stelian și Dumitru Caraman. În activitatea de vinificare aceștia beneficiază și de serviciile lui Nicolae Itu, un vinificator profesionist ce a lucrat anterior la Crama Murfatlar România SA.
Gama Tabu crește armonios cu o nouă ediție denumită Nativ, iar unul dintre primele vinuri este acest rose din soiurile Syrah și Cabernet Sauvignon, cultivate în terroir-ul absolut fabulos al regiunii Murfatlar. Vița de vie este sub înfluența climatică a Dunării și a Mării Neagre, apoi hrănită de solul compus din 80 de metri de calcar ce oferă fructelor arome unice și intense.
ASPECT: Rosé somon, luminos și clar.
MIROS: Arome delicate de căpșune, zmeură și grapefruit roz, cu o notă florală de petale de trandafir.
GUST: Proaspăt, echilibrat, cu o aciditate plăcută. Aromele de fructe roșii se combină cu o notă subtilă de pepene roșu și un final mineral.
ASOCIERE CULINARĂ: Un aperitiv răcoritor sau o alegere foarte bună la mesele cu salate de vară, pește la grătar și preparate din gastronomia asiatică.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
50,22 RON Începând cu: 45,20 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
72,37 RON Începând cu: 65,13 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Galicea Mare
Galicea Mare - Elegance Feteasca Neagra 2018 - 0.75L, Alc: 15.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2018
REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE OLTENIEI - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 15.5%
VIN ROȘU SEC. Pe pământul din județul Dolj, comuna Galicea Mare, viile și vinul fac parte din viața localnicilor de peste 100 de ani. Crama originală a fost ridicată în 1912 de nepotul domnitorului Gheorghe Bibescu, marele aviator George-Valentin Bibescu. În apropiere de cramă se aflau 15 hectare de vie, cu soiuri altoite la pepiniera Prințului Știrbei.
În 1916, după inaugurarea Cramei, românii s-au bucurat de primele vinuri din Galicea Mare. Aceste evenimente au fost inspirația pentru efortul mare depus în ultimii ani, de actualul vinificator al cramei Galicea Mare.
Din anul 2016, Iosefin Florea a finanțat lucrările de renovare și a început să producă din nou vinuri pe Moșia Galicea Mare, după o pauză de zeci de ani. Vinurile produse în Dolj sunt obținute de pe mai bine de 40 de hectare, cultivate cu soiuri albe și roșii, românești și cu origini în Franța, vinificate tradițional pentru toate gusturile.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: O Fetească Neagră pură, cu arome generoase de prune, alune, marochin, tutun și condimente afumate.
GUST: Dulce-acrișor, cu o notă de fructe și rădăcini cu ton pământiu, menținut și de taninii fini ce lasă un postgust lung, savuros.
ASOCIERE CULINARĂ: O alegere potrivită pentru mesele cu carne vită la tigaie cu unt și usturoi, rață la cuptor cu cartofi și varză, gustări cu brânzeturi maturate și ciocolată amară la desert.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
204,49 RON Începând cu: 184,04 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat
-
Davino
Davino - Flamboyant 2015 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2016
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Davino Flamboyant este unul dintre vinurile produse în Crama din Dealu Mare, aflată sub conducerea lui Dan Balaban. Din 1997, până în prezent Davino și-a extins viile pe 90 de hectare. Vița de vie folosită la producția vinurilor Davino este îngrijită pe tot parcursul anului, fără excepție, pentru recolte bogate din care obțin vinuri albe, urmate de cele rose și roșii.
Vinul roșu Davino Flamboyant este produs din trei soiuri, vinificate separat, în roșu după metoda clasică (pe boștină), în vase mici din inox la temperatura de 26-27°C. Cabernet Sauvignon este fermentat timp de 30 zile, Merlot - 22 zile și Fetească Neagră -19 zile. După fermentație, vinul este maturat în baricuri din stejar românesc timp de 9-10 luni, apoi poate fi învechit la sticlă minim 24 de luni.
ASPECT: Roșu-rubiniu cu reflexii purpurii.
MIROS: Cele trei soiuri (două cu origini franceze și unul autohton), concurează pentru a oferi cupajului obținut în 2015 un buchet armonios și consistent de fructe negre, miez de nucă, piper verde, mentă și tutun.
GUST: Eleganța aromatică se păstrează și în licoarea ce alunecă cumpătat pe papile. Gustul este amplu, fructat, ușor condimentat, cu taninuri fine. Un vin creat cu tehnologie modernă, prin metodă tradițională, cupajat și maturat pentru a fi păstrat ani de zile într-o colecție extrem de selectă.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin rafinat pentru preparate delicioase cu miel la grătar sau cuptor, carne roșie de vită, carne de vânat, brânzeturi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 18°C. (Potențial de învechire la sticlă de minim 24 de luni).
228,69 RON Începând cu: 205,82 RON+ 0,50 RON garanție SGR
Stoc epuizat