Bauturi romanesti

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 37
  2. 38
  3. 39
  4. 40
  5. 41
Grilă Listă
  • Terre di Marca - Prosecco DOC Rose, Millesimato BIO 2023 - 0.75L, Alc: 11% Terre di Marca - Prosecco DOC Rose, Millesimato BIO 2023 - 0.75L, Alc: 11%

    Terre di Marca

    Terre di Marca - Prosecco DOC Rose, Millesimato BIO 2023 - 0.75L, Alc: 11%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TREVISO DOC - VENETO / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: GLERA, PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 11%

     

    VIN SPUMANT ROSE EXTRA-SEC. Terre di Marca este o nouă gamă de vinuri spumante de tip Prosecco provenit din regiunea viticolă italiană Veneto, mai exact din mica localitate Motta di Livenza.

     

    Soiul din care este obținut Terre di Marca rose este clasicul Glera cu 85% și Pinot Nor cu 15% adăugat pentru aromele sale caracteristice si culoare.

     

    După recolta mecanizată strugurii sunt zdrobiți și presați ușor la rece. Fermentarea alcoolică se face în autoclave cu temperatură controlată după metoda Charmat timp de 60 de zile.

     

     

    ASPECT: Roz-deschis, cu perlaj persistent.

     

    MIROS: Nasul este delectat cu arome de fructe roșii de pădure, în special căpșune, și note florale de acacia.

     

    GUST: Prospăt și intens, cu aciditatea naturală echilibrată. Post gust cu note de fructe roșii și flori, dezvăluite anterior.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Răcoritor la mesele din serile calde de vară cu fructe de mare și deserturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • DFR - Arrogance Rosu (FN + M) DOC 2023  - 0.75L, Alc: 14.4% DFR - Arrogance Rosu (FN + M) DOC 2023  - 0.75L, Alc: 14.4%

    Domeniile Franco - Române

    DFR - Arrogance Rosu (FN + M) DOC 2023 - 0.75L, Alc: 14.4%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14.4%

     

    VIN ROȘU SEC. Domeniile Franco-Române se află în regiunea Dealu Mare, între localitățile Gura Vadului și Săhăteni. În această parte a țării, Denis Thomas, proprietar și vinificator din Burgundia, a început producția pe un domeniu întins pe 45 de hectare.

     

    Din 2020 Domeniile Franco-Române aparțin unui grup de investitori români, care lucrează în prezent 85 de hectare de viță de vie. Vinurile cramei românești sunt certificate Ecocert, fapt ce impune proceduri de vinificare stricte, la care se adaugă analize în laborator propriu pentru fiecare fază de producție pentru a se obține vinuri de calitate superioară.

     

    Strugurii sunt recoltați manual prin tăiere cu foarfecele și transportați în lădițe de 10 kilograme la cramă pentru fermentarea alcoolică. Soiul Fetească Neagră este vinificat în cisterne de inox, iar soiul Merlot este fermentat timp de 13 zile în linuri din beton, la temperaturi cuprinse între 23-25°C, apoi maturat în baricuri noi din stejar franțuzesc timp de 18 luni. Arrogance roșu este un vin bine meșteșugit din 60% Fetească Neagră din 2023 și un procent de 40% Merlot din anul 2021. Cele două soiuri au fost cupajate și îmbuteliate în anul 2024.

     

     

    ASPECT: Roșu închis.

     

    MIROS: Arome de fructe de livadă, dominate de vișine răscoapte și note de condimente, în special piper negru, și vanilie oferită de maturarea în baric de stejar.

     

    GUST: Cireșe amare, coacăze negre acrișoare și prune afumate cu note dulci, urmate în plan secund de lemn dulce și tabac. Gust final lung, cu tonuri de ciocolată neagră și trufe de păudre ce dau senzație de remanență pământie.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin complex, recomandat la mesele cu preparate din carne de vită, vânat, miel și porc.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 15 - 20°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • 1000 de Chipuri - Iordache Feteasca Alba DOC 2024 - 0.75L, Alc: 12% 1000 de Chipuri - Iordache Feteasca Alba DOC 2024 - 0.75L, Alc: 12%

    1000 de Chipuri

    1000 de Chipuri - Iordache Feteasca Alba DOC 2024 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ ALBĂ

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ALB SEC. Povestea vinurilor 1000 de Chipuri a început în 2007, odată cu plantarea primilor butași de viță de vie în podgoria din județul Buzău, în arealul Dealu Mare, ce cuprinde și comunele Fințești-Năeni. În 2011 au fost recoltați primii struguri, iar în 2012 au fost lansate primele vinuri cu eticheta 1000 de Chipuri.

     

    Pe cele 63 de hectare deținute în prezent, sunt lucrate anual soiuri de viță de vie românească (Fetească Neagră, Fetească Albă, Tămâioasă Românească) și soiuri populare în majoritatea regiunilor viticole cu tradiție din Franța și Italia (Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Shiraz, Cabernet Franc, Riesling Italian).

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Nasul este delectat de o adiere proaspătă, revigorantă, de fructe coapte și flori sălbatice.

     

    GUST: Ușor acidulat, cu tușe dulci de miere polifloră, note de calcar și fructe coapte cu miez lemnos. Postgust scurt spre mediu, răcoritor.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere foarte bună pentru mesele cu preparate din carne albă, fructe de mare și brânzeturi proaspete.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Crama Oprisor - Caloian Rose 2024 - 0.75L, Alc: 13% Crama Oprisor - Caloian Rose 2024 - 0.75L, Alc: 13%

    Oprisor

    Crama Oprisor - Caloian Rose 2024 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE OLTENIEI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE SEC. Pentru crama Oprișor, poveștile vechi care încep cu “a fost o dată”, reprezintă un adevăr istoric incontestabil. Cultivarea viței în Mehedinți este un fapt dovedit de scrieri ce ne întorc în timpul boierilor pământeni din Oltenia, care aveau culturi, crame și vinuri ce au devenit parte din legendele locului.

     

    Vinurile din Oprișor și-au găsit locul și în perioada modernă. În 1994, compania Reh Kendermann, fondată de Carl Reh, în regiunea viticolă din Valea Mosell, Germania, a dorit să cumpere cele mai bune vinuri din Mehedinți. În cele din urmă, compania a hotărât să investească în crama Oprișor și să ofere vinuri din soiuri cu tradiție în România, dar și vinuri clasice din soiuri recunoscute la nivel internațional.

     

    Inspiraţia pentru gama Caloian vine de la un ritual de invocare a ploii aducătoare de recolte bogate, ce implică o păpuşă din lut, cârpe, paie sau crenguţe de lemn. Fie că este legat de un ritual cu păpuşi, ori o horă românească, Caloian rose din Pinot Noir 100% aduce aceeaşi poftă de viaţă, prospeţime şi bunătate, pentru toţi cei care doresc să îi guste aromele.

     

     

    ASPECT: Roz-zmeură, limpede.

     

    MIROS: Arome proaspete de cireșe de mai și căpșuni, completate de nuanțe citrice și vegetale, oferind un buchet aromatic vivace și plăcut.

     

    GUST: Atac cu senzații dulci, urmat de o aciditate revigorantă specifică vinurilor tinere, cu un final proaspăt, elegant și plăcut.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește perfect cu preparate din pește, fructe de mare, salate ușoare sau brânzeturi proaspete, evidențiind prospețimea și finețea vinului. 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Crama Oprisor - Caloian Pinot Grigio 2024 - 0.75L, Alc: 13% Crama Oprisor - Caloian Pinot Grigio 2024 - 0.75L, Alc: 13%

    Oprisor

    Crama Oprisor - Caloian Pinot Grigio 2024 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE OLTENIEI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT GRIGIO

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Cultivarea viței în Mehedinți este un fapt dovedit de scrieri ce ne întorc în timpul boierilor pământeni din Oltenia, care aveau culturi, crame și vinuri ce au devenit parte din legendele locului. Vinurile din Oprișor și-au găsit locul și în perioada modernă.

     

    În august 1994 s-a înființat în România Compania Carl Reh Trading, cu menirea specifică de a selecta vinuri românești pentru piața internațională, iar în iunie 1997, divizia s-a stabilit la Oprișor, luând decizia de a produce vinuri proprii din struguri proveniți de pe culturile din Mehedinți.

     

     

    ASPECT: Galben-deschis, cu ușoare reflexii aurii.

     

    MIROS: Din munca pământului și recolta anului 2024, Caloian aduce bucuria aromelor delicate de flori albe, urmate de tonuri citrice de lămâie şi lime, mere verzi crocante şi o nuanţă plăcută de fruct tropical.

     

    GUST: Papilele sunt răsfățate de textura acidulată, dulceața minunată din pere verzi și lămâi coapte. Gustul final este mediu spre lung cu o tușă de ierburi verzi și minerale.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin alb pentru voie bună și mese îmbelșugate cu peşte alb la grătar, fructe de mare, legume la grătar, salate mediteraneene și preparate ușoare din carne albă.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Dom' Profesor - Rachiu Prune Alchymia - 0.7L, Alc: 40% Dom' Profesor - Rachiu Prune Alchymia - 0.7L, Alc: 40%

    Dom' Profesor

    Dom' Profesor - Rachiu Prune Alchymia - 0.7L, Alc: 40%

    Gama ALCHYMIA are trei băuturi noi, de calitate premium. Fiecare etichetă este obținută din fructe proaspete, în loturi mici, la o distilerie de familie aflată în orașul Rusanj din Serbia. 

     

    Rachiul  Dom' Profesor Alchymia este maturat timp de 6 luni în butoaie din stejar, apoi îmbuteliat la o valoare de 40% volum alcool în sticla incoloră cu formă elegantă și dop din plută.

     

     

    ASPECT: Chihlimbar închis, cu reflexii de cupru.

     

    MIROS: Un parfum fermecător și cremos din fructe de livadă răscoapte.

     

    GUST: Pe papile este rotund, cu o notă de fruct rumenit și o notă clară din lemn de stejar.

     

    FINISH: Fructat, cu o tușă de lemn.

     

    193,60 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Caraman - Baby D alb DOC, demidulce 2023 - 0.75L, Alc: 12% Caraman - Baby D alb DOC, demidulce 2023 - 0.75L, Alc: 12%

    Caraman

    Caraman - Baby D alb DOC, demidulce 2023 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: RIESLING ITALIAN

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ALB DEMIDULCE. Pe pământul Dobrogei, pe dealurile Murfatlarului, vița de vie pare să fie veșnică, ori cunoscută de om de cel puțin 2700 de ani, din vremuri antice unde nectarul strugurelui era închinat zeului Bachus, ce păzea vițele și ocrotea rodul pentru locuitorii Tomisului.

     

    Podgoria Murfatlar se află aproape de cel mai mare port de la Marea Neagră, de aceea vinurile din această zonă ar fi ajuns în lumea întreagă din alte timpuri, cu alți zei. De la Răscoala din 1907 se consemnează prima atestare a podgoriei Murfatlar pe numai 10 hectare, iar de acolo s-au extins viile cu soiurile lumii vechi, dar și soiuri autohtone.

     

    În aceeași zonă milenară a Murfatlarului este locul de naștere al Domeniilor Caraman, deținute de Agroserv Trading din Constanța, al lui Stelian și Dumitru Caraman. În activitatea de vinificare aceștia beneficiază și de serviciile lui Nicolae Itu, vinificator profesionist. Cele mai cunoscute soiuri cultivate cu tradiție și vinificate cu tehnologie modernă pe Domeniile Caraman sunt următoarele: Chardonnay, Muscat Ottonel, Sauvignon Blanc, Pinot Noir și Riesling. 

     

     

    ASPECT: Galben-pai, limpede și strălucitor.

     

    MIROS: Prospețime și note de verzi din fructe și flori, într-un melanj mediteraneean cu citrice coapte, drupe și alte fructe de livadă . 

     

    GUST: Proaspăt și echilibrat, cu note de fructe dulci și flori. Gust final mediu, cu notă citrică.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un Riesling demidulce este recomandat la mesele cu fructe de mare, crustacee și curcan rumenit bine la cuptor.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Caraman - Tamam Rose Syrah DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13.2% Caraman - Tamam Rose Syrah DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13.2%

    Caraman

    Caraman - Tamam Rose Syrah DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13.2%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SYRAH

     

    VOL. ALC.: 13.2%

     

    VIN ROSE SEC. Pe pământul Dobrogei, pe dealurile Murfatlarului, vița de vie pare să fie veșnică, ori cunoscută de om de cel puțin 2700 de ani, din vremuri antice unde nectarul strugurelui era închinat zeului Bachus, ce păzea vițele și ocrotea rodul pentru locuitorii Tomisului.

     

    De la Răscoala din 1907 se consemnează prima atestare a podgoriei Murfatlar pe numai 10 hectare, iar de acolo s-au extins viile cu soiurile lumii vechi, dar și soiuri autohtone. În aceeași zonă milenară a Murfatlarului este locul de naștere al Domeniilor Caraman, deținute de Agroserv Trading din Constanța, al lui Stelian și Dumitru Caraman. În activitatea de vinificare aceștia beneficiază și de serviciile lui Nicolae Itu, un vinificator profesionist ce a lucrat anterior la Crama Murfatlar România SA.

     

    Tamam rose Syrah este obținut din soiul roșu, cules de pe Dealul de Cretă al podgoriei Murfatlar din Dobrogea. În această parte a țării vița de vie este cultivată într-un terroir influențat de Dunăre, de Marea Neagră și de solul cu 80 de metri de calcar ce oferă strugurilor arome unice.    

     

     

    ASPECT: Roz-trandafiriu.

     

    MIROS: Buchet cu note de zmeură, dude roșii, condimente și flori de primăvară, cu o adiere răcoritoare.

     

    GUST: Efervescent, cu tanini slabi și arome delicate de fructe roșii și piper alb. Gust final mediu spre lung,  fructat și sec.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Aduce mai multă savoare salatelor cu legume proaspete și preparatelor cu creveți, carne de pasăre sau pește la grătar.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Mosia Tohani - Wine Chocolate Sweet Rose - 0.5L, Alc: 11% Mosia Tohani - Wine Chocolate Sweet Rose - 0.5L, Alc: 11%

    Tohani

    Mosia Tohani - Wine Chocolate Sweet Rose - 0.5L, Alc: 11%

    VOL. ALC.: 11%

     

    VIN ROSE DULCE. După atestările documentare din 1773, vinurile din Tohani au stat sub semnul regalității. Din anul 1930, Principele Nicolae al României, fratele regelui Carol al II-lea, devine proprietarul domeniului și după ce renunță la tron și se căsătorește cu Ioana Doletti, duce mai departe pasiunea pentru vinurile din Tohani.

     

    Începând cu anul 2000, zonele viticole din Tohani au fost privatizate. Noii proprietari au replantat vița, au extins culturile și au învestit în clădiri și echipamente moderne. Vinurile din Tohani s-au alăturat celorlalte brand-uri cu istorie îndelungată, care au oferit cele mai bune vinuri din Europa de Est. În semn de recunoaștere a calității și valorilor promovate de Tohani Romania, compania devine în 2012 furnizor al Casei Regale.

     

    Wine Chocolate este un cupaj de soiuri roșii obținut din struguri recoltați manual, selectați și sortați pentru păstrarea celor mai bune boabe. Macerarea de maxim cinci zile este urmată de fermentare alcoolică  vreme de 10-15 zile în condiții controlate. Fermentarea are loc în cisterne de inox la temperaturi cuprinse între 24-28°C. Pentru a oferi aromele aparte de ciocolată vinul este amestecat cu pulbere de ciocolată neagră sau albă, amară sau dulce, în funcție de etichetă.

     

     

    ASPECT: Roz trandafir.

     

    MIROS: Arome din flori de bujor și fructe roșii de pădure, cu accente dulci de ciocolată albă.

     

    GUST: Delicat, dulce, cu arome de zmeură, fragi de munte, note de ciocolată și grepfrut roz. Aciditatea perfect echilibrată și aroma dulce oferă un postgust mediu spre lung, savuros.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la deserturile cu fructe roșii de pădure.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 7 - 9°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Nachbil - Syrah Reserve BIO 2021 - 0.75L, Alc: 14% Nachbil - Syrah Reserve BIO 2021 - 0.75L, Alc: 14%

    Nachbil

    Nachbil - Syrah Reserve BIO 2021 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE SATMARULUI - CRIȘANA ȘI MARAMUREȘ / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SYRAH

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Crama Nachbil a fost înființată în 1999, în nordul Ardealului, acolo unde viticultura era foarte puțin dezvoltată, iar potențialul era unul impresionant. Pe parcursul anilor producătorul a extins terenul cultivat cu viță de vie de la 2,5 hectare la 20 de hectare în prezent.

     

    După anul 2006 Nachbil a prosperat prin cultivarea soiurilor de struguri roșii: Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră, Blaufränkisch, Syrah, dar și albe: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Riesling de Rhin, Gewürztraminer şi Fetească Regală.

     

    Nachbil Syrah Reserve 2021 este un vin produs din culturile selectate ale podgoriei Beltiug. O proporție semnificativă din vin este tras în butoaie din stejar și maturat în diferite loturi, apoi asamblat în varianta finală. Nachbil Syrah Reserve are potențial de învechire îndelungată.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Buchet cu note dulci-acrișoare de coacăze negre și afine, pe un fond aromatic condimentat de piper, vanilie și lemn dulce.

     

    GUST: Cremos, cu valuri de tanini rotunzi și alcool bine integrat. Notele mijlocii de vanilie și stejar oferă postgust lung și savuros.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Syrah este potrivit la mesele cu preparate din carne de vită, în special friptură și tocănițe condimentate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    99,22 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Petro Vaselo - Alb de Petro Vaselo BIO 2024 - 0.75L, Alc: 13% Petro Vaselo - Alb de Petro Vaselo BIO 2024 - 0.75L, Alc: 13%

    Petro Vaselo

    Petro Vaselo - Alb de Petro Vaselo BIO 2024 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: IG VIILE TIMIȘULUI - BANAT / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY, RIESLING ITALIAN

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Cel care a pus bazele cramei este Nello Dal Tio, originar din Italia, Provincia Treviso. În 2002, Nello a fost inspirat să înceapă producția de vin în România după ce a vizitat podgoriile din Timiș, cu peisaje asemănătoare regiunii Veneto, unde și-a petrecut copilăria.

     

    Crama Petro Vaselo se află în județul Timiș, regiunea Dealurile Banatului, iar compania deține 172 de hectare cu orientare sudică, din care 42 plantate cu viță de vie. Dealurile formează un amfiteatru ce oferă viței un microclimat cu temperaturi și precipitații favorabile. Solul este fertil, cu straturi predominante de clei și calcar.

     

    Calitatea vinurilor Petro Vaselo este oferită de atenția, știința și, nu în ultimul rând, răbdarea de a crea ceva natural și pur. Strugurii sunt culeși și sortați manual de două ori. Fermentarea are loc în vase diferite, în funcție de soi și de lot, dar și în funcție de stilul ales pentru cupaj sau monosepaj. După fermentarea alcoolică are loc maturarea cu drojdia naturală timp de câteva luni sau ani. Alb de Petro Vaselo este produs prin fermentarea strugurilor în cisterne din oțel inoxidabil timp de 20 de zile, apoi este lăsat să se limpezească de sedimentele fine până la faza de îmbuteliere.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor.

     

    MIROS: Prospețime florală delicată, cu flori de câmp și salcâm, peste care se așază note citrice de lime și grapefruit, alături de o ușoară tentă minerală.

     

    GUST: Crocant și vivace, cu o aciditate sprintenă care poartă arome de măr verde, pere zemoase și lămâie galbenă. Finalul este curat, pur, cu o energie solară.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Ideal cu pește alb la grătar, fructe de mare cu lămâie sau salate ușoare cu brânză de capră.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Domeniul Bogdan - Clasic Rose BIO 2023 demisec - 0.75L, Alc: 12% Domeniul Bogdan - Clasic Rose BIO 2023 demisec - 0.75L, Alc: 12%

    Domeniul Bogdan

    Domeniul Bogdan - Clasic Rose BIO 2023 demisec - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SPANIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ROSE DEMISEC. În Murfatlar, satul Peștera este un loc cu tradiție în cultivarea viței de vie încă din vremurile dacilor și Imperiului Roman. Acolo, unde pământul dă multe roade, Domeniul Pogdan a mărit podgoria cu soiuri noi ce se întind pe 154 de hectare.

     

    Domeniul Bogdan s-a născut în 2011 din dorința de a produce un vin de excepție, total natural, asemenea celui produs de strămoșii noștri în urmă cu sute și mii de ani.

     

    Clasic Alb BIO este un vin produs în La Mancha, o regiune faimoasă datorită asocierii cu personajul Don Quixote al lui Miguel de Cervantes. Această parte a Spaniei găzduiește unul dintre cele mai mari arealuri viticole din Peninsula Iberică și din Europa. Podgoriile ocupă peste 190.000 de hectare, ce includ 189 de municipalități și patru provincii. Alături de soiurile roșii Cabernet Sauvignon, Merlot și Syrah sunt tradiționalele Tempranillo (Cencibel), Graciano, Bobal și Monastrell. În același terroir se regăsesc și varietățile albe locale Macabeo, Torrontes și Verdejo, urmate de soiurile internaționale Chardonnay și Viognier. 

     

     

    ASPECT: Roz somon, strălucitor.

     

    MIROS: Buchet discret, cu note de flori roșii și fructe de pădure.

     

    GUST: Ușor acidulat, cu note de fructe roșii dulci-acrișoare, alcool bine integrat și remanență scurtă spre medie.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Răcorește papilele și oferă savoare la aperitive, salate proaspete și preparate cu fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Lechburg - Cru Vigna del Corvo (PN) BIO 2020 - 0.75L, Alc: 13% Lechburg - Cru Vigna del Corvo (PN) BIO 2020 - 0.75L, Alc: 13%

    Lechburg

    Lechburg - Cru Vigna del Corvo (PN) BIO 2020 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROȘU SEC. În Transilvania, la poalele Carpaților, este pământul cultivat cu viță de vie de sute de ani. Printre primi care au cultivat vie sunt germanii veniți din Valea Rhinului și regiunea viticolă situată aproape de râul Mosel. Urmașii lor, sașii, au continuat cultivarea viței de vie și producția de vin chiar și după Al Doilea Război Mondial, când o parte din ei s-au întors pe teritoriile de origine.

     

    În istoria recentă, vinurile din Lechința sunt produse din 1962 într-o cramă din partea locului, iar din 2015 producția a fost preluată de o familie originară din Italia. 

     

    În prezent, crama Lechburg păstrează patrimoniul natural al locului, moștenirea influențelor franceze din Alsacia și Rin în cultivarea viței de vie și o gamă variată de vinuri din soiurile Chardonnay, Gewurztraminer, Golden Muscat, Pinot Gris, Pinot Noir, Riesling de Rhin, Sauvignon și Fetească Regală. 

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu, intens.

     

    MIROS: Aroma se deschide cu o notă fermecătoare de vișine coapte și cireșe coapte, peste care se așază o tușă de frunze uscate și ierburi fine. Un ton subtil de piper roz și o nuanță de lemn afumat completează buchetul.

     

    GUST: Gustul are o eleganță fluidă, unde fructele roșii crocante se amestecă armonios cu o notă de zmeură matură. Taninii sunt catifelați, aproape mătăsoși, iar o tușă de condimente fine aduce adâncime. Gustul finalul păstrează note calde de fructe roșii, condimente și ierburi uscate cu un ton pământiu.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Acest vin este minunat alături de preparate delicate precum rață gătită lent, ciuperci sălbatice sotate sau brânzeturile moi. De asemenea, se împrietenește cu preparate din carne albă cu sosuri fine, care îi evidențiază eleganța naturală.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Averesti - Nativus Traminer de Averesti DOC, demidulce 2024 - 0.75L, Alc: 13% Averesti - Nativus Traminer de Averesti DOC, demidulce 2024 - 0.75L, Alc: 13%

    Averesti

    Averesti - Nativus Traminer de Averesti DOC, demidulce 2024 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD HUŞI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: TRAMINER

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB DEMIDULCE. În partea de nord-est a României, pe pământul scăldat de soare se află culturile de struguri ale podgoriei Huşi. În acelaşi loc se află Centrul Viticol Avereşti, unde se produc unele dintre cele mai bune vinuri din regiunea Moldova. În această parte a ţării, prin locurile civilizaţiei străvechi Cucuteni, viţa de vie se cultivă de mii de ani.

     

    În 1874, boierul Ştefan Negruzzi şi oenologul francez René Faure au aplicat primele practici ale viticulturii moderne. Talentatului oenolog francez i se datorează renaşterea soiurilor româneşti Zghihară şi Busuioacă, dar şi primele plantaţii ale soiurilor Merlot, Cabernet şi Aligote, aduse din regiunile viticole ale Franței. Printre soiurile cultivate în Podgoria Huşi sunt Zghihara de Huși şi Busuioaca de Bohotin, Fetească Regală, Fetească Albă, Aligote, Sauvignon Blanc, Traminer şi Cabernet Sauvignon.

     

    Soiul Traminer provine istoric din dordul Italiei, aproape de granița cu Austria. Aromele acestui soi sunt apreciate la nivel internațional, unde este considerat regele strugurilor aromați. Pentru Nativus demidulce, sunt aleși struguri cu o concentrație de zahăr de 230 de grame la litru, culeși dimineața pe răcoare, presați scurt pentru mustul care este apoi decantat gravitațional. Fermentarea are loc în cisterne din oțel inoxidabil cu temperatură controlată pentru a se păstra prospețimea și aromele naturale ale soiului Traminer.

     

     

    ASPECT: Galben-auriu.

     

    MIROS: Traminerul anului 2023 oferă arome mai proaspete de fructe tropicale, cum ar fi mango și ananas, echilibrate de parfumul îmbietor al salcâmului înflorit.

     

    GUST: Note de ierburi amărui, îmblânzite de dulceața naturală a soiului. Postgust scurt spre mediu, ușor dulce.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin demidulce este potrivit la orice masă cu fructe de mare și preparate picante. Este recomandat și la desert, cu salate de fructe și patiserie cu dulceață de trandafir.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Averesti - Briant Cabernet Sauvignon DOC 2024 - 0.75L, Alc: 14% Averesti - Briant Cabernet Sauvignon DOC 2024 - 0.75L, Alc: 14%

    Averesti

    Averesti - Briant Cabernet Sauvignon DOC 2024 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD HUŞI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. În partea de nord-est a României, pe pământul scăldat de soare se află culturile de struguri ale podgoriei Huşi. În acelaşi loc se află Centrul Viticol Avereşti, unde se produc unele dintre cele mai bune vinuri din regiunea Moldova. În această parte a ţării, prin locurile civilizaţiei străvechi Cucuteni, viţa de vie se cultivă de mii de ani.

     

    Vinuri de pe pământul Moldovei sunt apreciate de sute de ani. Însuși Dimitrie Cantemir, a scris în lucrarea sa ''Descriptio Moldaviae'', faptul că vinurile (Moldovei), sunt mai bune decât alte vinuri europene și chiar decât cele din regiunea viticolă Tokaj, din Ungaria.

     

    Vinurile din gama Briant sunt create pentru momente speciale, când doriți un cupaj ori un soi strălucitor ce pune în evidență aromele sale naturale și satisface preferințele selecte ale celor care îi vor afla povestea.

     

     

    ASPECT: Roșu-purpuriu, cu nuanțe intense și tinere.

     

    MIROS: Arome primare de fructe roșii și negre (coacăze, cireșe), completate armonios de note vegetale de ardei gras verde și piper verde.

     

    GUST: Tineresc, cu taninuri proaspete și aspre. Gustul este dominat de fructe roșii, dulci-acrișoare și o aciditate ridicată, cu un final persistent.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere clasică pentru mesele cu aperitive reci cu brânzeturi tari, carne la grătar și tocănițe.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Crama Cepari - Cramposie Selectionata DOC 2024 - 0.75L, Alc: 12.98% Crama Cepari - Cramposie Selectionata DOC 2024 - 0.75L, Alc: 12.98%

    Crama Cepari

    Crama Cepari - Cramposie Selectionata DOC 2024 - 0.75L, Alc: 12.98%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DRĂGĂȘANI CEPARI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CRÂMPOȘIE SELECȚIONATĂ

     

    VOL. ALC.: 12.98%

     

    VIN ALB SEC. Crama Cepari se află în localitatea cu același nume, ce spune povestea veche a viticulturii în această parte a țării încă din secolul al XVI-lea. Cepari vine la ”cepuri”, dopuri de lemn de la butoaiele în care se depozita și se transporta vinul. Crama Cepari a început să prindă contur încă dinainte de 1945. La mult timp după probleme cu filoxera, un tânăr ambițios pe nume Badea Manolescu, a adus din Germania un viticultor specialist, pentru a altoi soiurile zonei și pentru a planta soiuri noi.  

     

    După toate acestea, în prezent, Ilarie Prioteasa a pornit activitatea brandului Cepari în baza experienței dobândite în vechile crame ale zonei Drăgășani. Crama Cepari a fost construită după standarde moderne, cu investiții în plantații, oameni, tehnologie și promovare.

     

    Alături de soiurile Gordan, Brachina şi Tămâioasă Românească, unul dintre cele mai apreciate soiuri este Crâmpoșia Selecționată, creată și dezvoltat în arealul din Drăgășani, în Cepari-Cîrlogani, un loc foarte favorabil și soiurilor altoite.

     

     

    ASPECT: Galben, limpede, cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Note delicate de măr verde, citrice proaspete, flori albe de primăvară și o subtilă mineralitate care amintește de energia și capriciile terroirului.

     

    GUST: Vioi, echilibrat, cu aromă de mere, pere și lămâie. Aciditate plăcută, textură fină și postgust elegant, ușor mineral.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Armonios și jovial, potrivit la mesele cu pește, salate, preparate tradiționale românești și aperitive ușoare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Antinori - Bramito della Sala Chardonnay Umbria IGT 2024 - 0.75L, Alc: 12.5% Antinori - Bramito della Sala Chardonnay Umbria IGT 2024 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Antinori

    Antinori - Bramito della Sala Chardonnay Umbria IGT 2024 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: UMBRIA IGT / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Familia Antinori produce vin în regiunile italiene de peste cinci secole. În perioada îndepărtată din istoria familiei Antinori, Giovanni di Piero s-a alăturat breslei vinificatorilor din Florența. Primele culturi deținute de familia italiană au fost în orașul Florența, însă zeci de generații au contribuit la extinderea producției pe domenii noi. Astăzi, vinurile Antinori sunt produse din strugurii cultivați în patru podgorii din regiunea Toscana, plus alte culturi în celelalte trei regiuni viticole cu tradiție: Umbria, Puglia și Piemonte.

     

    Bramito della Sala Chardonnay este produs pe domeniul Antinori din frumoasa regiune Umbria, acolo unde viile înconjoară cetatea medievală Castello della Sala. În Umbria solul este bogat în fosile din erele îndepărtate și clei, ce hrănește vița cu minerale pentru eleganța tipică a vinului din Lumea Veche.

     

    Pentru acest vin strugurii sunt desciorchinați și presați, apoi lăsați la rece la o temperatură de 10°C. și trași în cisternă din inox pentru o macerare scurtă de 2-4 ore. Macerarea dezvoltă aromele diverse și caracterul acestui Chardonnay. Loturi diferite de struguri fermentează în cisterne din inox la 16-18°C. și în butoaie din stejar. După limpezire vinurile sunt cupajate și îmbuteliate pentru a păstra aromele revigorante și proaspete. 

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Parfum delicat cu note de fructe exotice, coapte și aciditate ușoară din citrice proaspete.

     

    GUST: Elegant cu o structură clară acompaniată de prospețime și un final savuros cu note de vanilie și alune de pădure.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere bună la mesele cu pui, pește afumat sau pește cu legume, fructe de mare și paste cu sos alb.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    223,85 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Sarica Niculitel - Caii de la Letea Princeps Aligote 2023 - 0.75L, Alc: 13% Sarica Niculitel - Caii de la Letea Princeps Aligote 2023 - 0.75L, Alc: 13%

    Sarica Niculitel

    Sarica Niculitel - Caii de la Letea Princeps Aligote 2023 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD SARICA NICULIȚEL - COLINELE DOBROGEI / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: ALIGOTE

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Viticultura practicată de localnicii nord-dobrogeni este documentată cel mai devreme în anul 1412. Podgoria Sarica Niculițel o găsim în nordul Dobrogei, aproape de Tulcea, în partea deluroasă, numită Sarica, din localitatea Niculițel, locul de unde a pornit renumele acestor vinuri.

     

    Dezvoltarea viticulturii în Niculițel a fost favorizată de condițiile climatice unice, mai exact: expunerea nordică, lacurile din apropiere și întinsele zone împădurite din sud, care au permis apariția unor culturi sănătoase de viță și producția unor vinuri apreciate în toată țara. Viticola Sarica Niculițel este o afacere de familie începută în 2003. După 17 ani de activitate, culturile de viță de vie se întind pe 400 de hectare, cultivate cu soiuri românești și soiuri cunoscute în marile regiuni viticole ale lumii.

     

    Princeps este o colecție de vinuri produse din cele mai bune plantații aflate în podgoria Sarica Niculițel. Vinificarea clasică este urmată de maturarea vinurilor în butoaie de stejar pentru a oferi cele mai bune varietăți ale etichetei Caii de la Letea.

     

     

    ASPECT: Galben-verzui, strălucitor și limpede.

     

    MIROS: Aligote aduce cele mai interesante experiențe organoleptice, caracteristice originilor sale și terroir-ului, încă de la primele adieri. Buchetul aduce ierburi și flori verzi, amestecate cu fire uscate și pământii.

     

    GUST: Atenția sporită pentru acest vin aduce și arome mai intense din fructe de livadă, întâmpinate de citrice și ierburi amărui dominate de pelin verde. Post gust mediu, cu alcool generos.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Aligote este o plăcere în orice moment al anului și la orice masă cu preparate din pește, fructe de mare și brânzeturi proaspete.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Sarica Niculitel - Caii de la Letea Princeps Rose 2023 - 0.75L, Alc: 13% Sarica Niculitel - Caii de la Letea Princeps Rose 2023 - 0.75L, Alc: 13%

    Sarica Niculitel

    Sarica Niculitel - Caii de la Letea Princeps Rose 2023 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: IG COLINELE DOBROGEI / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR, SYRAH, FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE SEC. Viticultura practicată de localnicii nord-dobrogeni este documentată cel mai devreme în anul 1412. Podgoria Sarica Niculițel o găsim în nordul Dobrogei, aproape de Tulcea, în partea deluroasă, numită Sarica, din localitatea Niculițel, locul de unde a pornit renumele acestor vinuri.

     

    Dezvoltarea viticulturii în Niculițel a fost favorizată de condițiile climatice unice, mai exact: expunerea nordică, lacurile din apropiere și întinsele zone împădurite din sud, care au permis apariția unor culturi sănătoase de viță și producția unor vinuri apreciate în toată țara. Viticola Sarica Niculițel este o afacere de familie începută în 2003. După 17 ani de activitate, culturile de viță de vie se întind pe 400 de hectare, cultivate cu soiuri românești și soiuri cunoscute în marile regiuni viticole ale lumii.

     

    Princeps este o colecție de vinuri produse din cele mai bune plantații aflate în podgoria Sarica Niculițel. Vinificarea clasică este urmată de maturarea vinurilor în butoaie de stejar pentru a oferi cele mai bune varietăți ale etichetei Caii de la Letea.

     

     

    ASPECT: Roz-somon.

     

    MIROS: Aromele elegante de agrișe, căpșune și citrice coapte, completate de nectarine zemoase și flori proaspete de cireș.

     

    GUST: Un rose cu profunzime aromatică, adusă treptat de fructe coapte. Drupele și fructele roșii se amestecă armonios pe papile și sunt urmate de minerale, ce dau un postgust cu proiecție lungă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Princeps rose este ușor de asociat cu preparatele din carne consistente, cum ar fi rața cu legume la cuptor, pește roșu sau gustările cu brânzeturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Sarica Niculitel - Caii de la Letea Princeps Quintessence Reserva - 0.75L, Alc: 14% Sarica Niculitel - Caii de la Letea Princeps Quintessence Reserva - 0.75L, Alc: 14%

    Sarica Niculitel

    Sarica Niculitel - Caii de la Letea Princeps Quintessence Reserva - 0.75L, Alc: 14%

    REGIUNE / ȚARĂ: IG COLINELE DOBROGEI / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, FETEASCĂ NEAGRĂ, CABERNET FRANC, PETIT VERDOT

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Viticultura practicată de localnicii nord-dobrogeni este documentată cel mai devreme în anul 1412. Podgoria Sarica Niculițel o găsim în nordul Dobrogei, aproape de Tulcea, în partea deluroasă, numită Sarica, din localitatea Niculițel, locul de unde a pornit renumele acestor vinuri.

     

    Dezvoltarea viticulturii în Niculițel a fost favorizată de condițiile climatice unice, mai exact: expunerea nordică, lacurile din apropiere și întinsele zone împădurite din sud, care au permis apariția unor culturi sănătoase de viță și producția unor vinuri apreciate în toată țara. Viticola Sarica Niculițel este o afacere de familie începută în 2003. După 17 ani de activitate, culturile de viță de vie se întind pe 400 de hectare, cultivate cu soiuri românești și soiuri cunoscute în marile regiuni viticole ale lumii.

     

    Princeps este o colecție de vinuri produse din cele mai bune plantații aflate în podgoria Sarica Niculițel. Vinificarea clasică este urmată de maturarea vinurilor în butoaie de stejar pentru a oferi cele mai bune varietăți ale etichetei Caii de la Letea.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu.

     

    MIROS: Un cupaj expresiv, cu arome de fructe de pădure presărate cu vanilie proaspătă, dăruite de maturarea în butoaie din stejar în crama Sarica Niculițel.

     

    GUST: Ușor robust, dominat de tanini moi, șlefuiți, și tanini rustici cu o remanență puternică.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Câteva minute de aerare și este pregătit pentru o masă cu preparate din carne albă, carne de roșie - vită cu sos și tocană de iepure.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

Pagina:
  1. 37
  2. 38
  3. 39
  4. 40
  5. 41
Grilă Listă