Bauturi romanesti
-
Oprisor
Crama Oprisor - Caloian Rhein Riesling 2023 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE OLTENIEI - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: RHEIN RIESLING
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ALB SEC. Cultivarea viței în Mehedinți este un fapt dovedit de scrieri ce ne întorc în timpul boierilor pământeni din Oltenia, care aveau culturi, crame și vinuri ce au devenit parte din legendele locului. Vinurile din Oprișor și-au găsit locul și în perioada modernă.
În august 1994 s-a înființat în România Compania Carl Reh Trading, cu menirea specifică de a selecta vinuri românești pentru piața internațională, iar în iunie 1997, divizia s-a stabilit la Oprișor, luând decizia de a produce vinuri proprii din struguri proveniți de pe culturile din Mehedinți.
Caloian din Riesling de Rin este primul vin din acest soi lansat de Crama Oprișor și se leagă de tema acestei game prin expresia aromatică a climei și solului Olteniei, șlefuită de ritualul vinificării din Mehedinți. În comparație cu Riesling-ul obținut în Germania, locul de origine al soiului, Riesling-ul românesc se remarcă prin arome adiționale de fructe exotice și condimente - mai generos și mai echilibrat chiar și pentru cei pretențioși.
ASPECT: Galben-verzui, ușor strălucitor.
MIROS: Proaspăt și elegant, cu arome de flori albe, citrice (lămâie, lime) și mere verzi, completate de accente minerale și o adiere delicată de miere polifloră.
GUST: Viu și echilibrat, cu aciditate crocantă ce aduce multă prospețime. Aromele de citrice și măr verde domină susținute armonios de note minerale și o textură suplă. Postgust fructat, lung și revigorant.
ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit la mesele cu pește alb, fructe de mare, preparate asiatice ușor condimentate sau brânzeturi proaspete.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
36,30 RON Începând cu: 32,67 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Tohani
Mosia Tohani - Apogeum Feteasca Neagra Editie Limitata IX 2019 GB - 0.75L, Alc: 14.8%
ANUL DE RECOLTĂ: 2019
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 14.8%
VIN ROȘU SEC. După atestările documentare din 1773, vinurile din Tohani au stat sub semnul regalității. Din anul 1930, Principele Nicolae al României, fratele regelui Carol al II-lea, devine proprietarul domeniului și după ce renunță la tron și se căsătorește cu Ioana Doletti, duce mai departe pasiunea pentru vinurile din Tohani.
Începând cu anul 2000, zonele viticole din Tohani au fost privatizate. Noii proprietari au replantat vița, au extins culturile și au învestit în clădiri și echipamente moderne. Vinurile din Tohani s-au alăturat celorlalte brand-uri cu istorie îndelungată, care au oferit cele mai bune vinuri din Europa de Est. În semn de recunoaștere a calității și valorilor promovate de Tohani Romania, compania devine în 2012 furnizor al Casei Regale.
Apogeum Fetească Neagră este un vin special din soi românesc, cu arome elegante, adunate într-un buchet ce desfată caracterele rafinate și aduce acel stil regal, gândit pentru toate vinurile Tohani. Vinul este maturat timp de 24 de luni în baricuri din stejar franțuzesc, îmbuteliat și lăsat la învechit încă 12 luni înainte de comercializare.
ASPECT: Roșu-rubiniu, închis.
MIROS: După doi ani de maturare si un an de învechire, Apogeum Fetească Neagră dăruiește un buchet foarte generos în arome de prune și coacăze negre, sprijinite cu note de lemn dulce și cacao proaspăt.
GUST: Piperul, cuișoarele și vanilia se joacă pe papile încă din primele momente ale degustării. Textura este completată cu taninuri maturați și remanență lungă, marcată de vișine glazurate cu ciocolată neagră.
ASOCIERE CULINARĂ: O Fetească somptuoasă ce trebuie savurată cel mai bine sec (fără preparate), alături de o țigare de foi și ce-a mai bună companie.
TEMP. DE SERVIRE: 15 - 17°C. (Este recomandată decantarea timp de minimum 120 de minute).
290,40 RON Începând cu: 261,36 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Liliac
Liliac Transylvania - Crepuscul - Green, DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ REGALĂ, SAUVIGNON BLANC
VOL. ALC.: 13%
VIN ALB SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor, iar mai târziu, culturile vechi au fost distruse de cooperativizare.
După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci.
Vinurile Liliac sunt produse din soiuri românești cum ar fi Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.
ASPECT: Galben-pai, limpede și strălucitor.
MIROS: Cele două soiuri din terroir-ul Transilvaniei dăruiesc arome verzi, mai cu seamă note de salcâm proaspăt înflorit.
GUST: Cupajul aduce pe papile o textură cu aciditate moderată, cu note de citrice și gust final revigorant, mediu, cu aromă de mere verzi.
ASOCIERE CULINARĂ: Răcoritor la preparatele din carne albă cu legume, cât și preparate din pește.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
32,67 RON Începând cu: 29,40 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Corcova
Corcova - Muscat Ottonel DOC, demisec 2022 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: DOC MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: MUSCAT OTTONEL
VOL. ALC.: 13%
VIN ALB SEC. Viticultura din Mehedinți pare să fi fost dintotdeauna o resursă și o parte din viața localnicilor. Viile și vinul din Corcova sunt menționate de nobilii și scriitori români și francezi din secolele XIX-XX.
Din anul 2005, oamenii pasionați și dedicați de la Crama Corcova, au extins domeniile și au început să producă cele mai bune monosoiuri și cupaje din regiune.
Pe domeniile Corcova, întinse pe 55 de hectare, parte din vechea moșie a boierilor pământeni din familia Bibești, au fost replantate soiuri românești: Fetească Neagră, Muscat Ottonel, precum și soiuri furnizate de Pepinieres Hebinger din Franța: Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Syrah, Chardonnay, Sauvignon Blanc.
ASPECT: Galben-pal, cu reflexii verzui.
MIROS: Dulceag, cu parfum din caise răscoapte, ananas, mango și pepene galben, mai clare, ușor persistente, cât să revigoreze simțurile.
GUST: Pe papile este viguros prin aciditatea naturală, corp onctuos, dulce, cu note suplimentare de fructe și miere polifloră.
ASOCIERE CULINARĂ: Un Muscat demisec este recomandat la mesele cu ciocănele sau aripioare de pui cu piure de cartofi dulci, preparate asiatice condimentate, iuți, ori servite cu sosuri dulci-acrișoare, preparate vegetariene, supe creme din legume și fructe, salate de fructe. După masă este recomandat alături de brânzeturi tari și semitari, savurate cu fructe proaspete.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
44,73 RON Începând cu: 40,26 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Sarica Niculitel
Sarica Niculitel - Baiatu' in iarba Sauvignon Blanc demisec - 0.75L, Alc: 12.5%
REGIUNE / ȚARĂ: COLINELE DOBROGEI / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ALB DEMISEC. Viticultura practicată de localnicii nord-dobrogeni este documentată cel mai devreme în anul 1412. Podgoria Sarica Niculițel o găsim în nordul Dobrogei, aproape de Tulcea, în partea deluroasă, numită Sarica, din localitatea Niculițel, locul de unde a pornit renumele acestor vinuri.
Dezvoltarea viticulturii în Niculițel a fost favorizată de condițiile climatice unice, mai exact: expunerea nordică, lacurile din apropiere și întinsele zone împădurite din sud, care au permis apariția unor culturi sănătoase de viță și producția unor vinuri apreciate în toată țara. Viticola Sarica Niculițel este o afacere de familie începută în 2003. După 17 ani de activitate, culturile de viță de vie se întind pe 400 de hectare, cultivate cu soiuri românești și soiuri cunoscute în marile regiuni viticole ale lumii.
Gama Băiatu’ în Iarbă de la Sarica Niculițel este născută dintr-o colaborare specială cu artistul PUYA. Atât vinurile, cât și etichetele lor transmit personalitatea și autenticitatea stilului său, îmbinând spiritul liber cu bucuria momentelor simple. „Atunci când te uiți la raft ești un enolog serios... La primul pahar ești un somelier...După ce se duce prima sticlă te apuci de dans, chiar dacă nu știi să dansezi. Râzi, plângi, povestești ce vrei și, mai ales, ce nu vrei. Ce să mai… ești de-al nostru! Băiatu’ în iarbă, de pe meleagurile Sălăjeanului. Un vin de cramă băut de domni, bun pentru orice doamnă.”
ASPECT: Galben-pai, strălucitor.
MIROS: Proaspăt și intens, cu arome de citrice (lămâie, grapefruit), fructe exotice (fructul pasiunii, ananas) și note florale delicate, susținute de o tentă fină de iarbă proaspăt tăiată.
GUST: Viu și expresiv, cu aciditate crocantă și o dulceață discretă ce echilibrează armonios palatul. Aromele de fructe exotice și citrice se îmbină cu accente vegetale fine, oferind un final curat, lung și răcoritor.
ASOCIERE CULINARĂ: O alegere delicioasă pentru mesele cu preparate din pește la grătar, fructe de mare, paste cu sosuri ușoare sau salate proaspete cu brânzeturi fine.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
31,46 RON Începând cu: 28,31 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
31,46 RON Începând cu: 28,31 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Domeniul Bogdan
Domeniul Bogdan - Cuvee Experience Rose DOC, BIO 2022 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR, MERLOT, CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 13%
VIN ROSE SEC. În Murfatlar, satul Peștera este un loc cu tradiție în cultivarea viței de vie încă din vremurile dacilor și Imperiului Roman. Acolo, unde pământul dă multe roade, Domeniul Pogdan a mărit podgoria cu soiuri noi ce se întind pe 154 de hectare.
Domeniul Bogdan s-a născut în 2011 din dorința de a produce un vin de excepție, total natural, asemenea celui produs de strămoșii noștri în urmă cu sute și mii de ani.
Cuvee Experience Rose este un cupaj realizat din Pinot Noir, Merlot și Cabernet Sauvignon, cele mai bune soiuri roșii, recunoscute și apreciate în toată lumea. După recolta manuală de la începutul lunii septembrie, strugurii sunt desciorchinați, boabele zdrobite și presate ușor pentru mustul ce este colectat și lăsat să se limpezească gravitațional. Fermentarea alcoolică are loc la temperatura de 14°C. timp de minim 15 zile în cisterne din oțel inoxidabil, apoi vinurile (obținute separat) sunt stabilizate la 18°C. si cupajate în acest rose.
ASPECT: Roz-pal, strălucitor.
MIROS: Aromele de cireșe și rodie, apoi notele florale de bujor schițează primele trăsături ale acestui rose.
GUST: Pe papile se dezvoltă cu arome de citrice - pulpă din portocale roșii, mere Crimson și trandafir sălbatic, ce lasă tușe răzlețe pe final. Post gust mediu, cu notă de tanini ce nu putea lipsi în cazul unui cupaj de asemenea intensitate.
ASOCIERE CULINARĂ: Alegeți acest rose la mesele cu pui dulce-acrișor, paella cu fructe de mare, creveți în sos de vin, salată de spanac și brânzeturi ușoare.
TEMP. DE SERVIRE: 7 - 9°C.
45,98 RON Începând cu: 41,38 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Galicea Mare
Galicea Mare - Old White Tamaioasa Romaneasca '20-'21 - 0.75L, Alc: 12.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2020-2021
REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE OLTENIEI - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ALB SEC. Pe pământul din județul Dolj, comuna Galicea Mare, viile și vinul fac parte din viața localnicilor de peste 100 de ani. Crama originală a fost ridicată în 1912 de nepotul domnitorului Gheorghe Bibescu, marele aviator George-Valentin Bibescu. În apropiere de cramă se aflau 15 hectare de vie, cu soiuri altoite la pepiniera Prințului Știrbei.
În 1916, după inaugurarea cramei, românii s-au bucurat de primele vinuri din Galicea Mare. Aceste evenimente au fost inspirația pentru efortul mare depus în ultimii ani, de actualul vinificator al cramei Galicea Mare.
Din anul 2016, Iosefin Florea a finanțat lucrările de renovare și a început să producă din nou vinuri pe Moșia Galicea Mare, după o pauză de zeci de ani. Vinurile produse în Dolj sunt obținute de pe mai bine de 40 de hectare, cultivate cu soiuri albe și roșii, românești și cu origini în Franța, vinificate tradițional.
ASPECT: Culoare galben-pai cu reflexii aurii.
MIROS: Intens floral și aromat, cu note evidente de trandafir, flori de câmp și ușoare accente de miere. Se simt subtil fructe albe coapte și citrice, care adaugă prospețime și complexitate.
GUST: Sec, cu o aciditate echilibrată și elegantă, care evidențiază aromele primare de flori și fructe. În postgust este proaspăt, armonios și persistent, cu ușoare note de citrice și flori.
ASOCIERE CULINARĂ: Ideal cu pește la grătar, fructe de mare, salate cu brânzeturi ușoare sau aperitive delicate.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
139,15 RON Începând cu: 125,24 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Balla Geza
Balla Geza - Kolna Cadarca rose 2024 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: DOC MINIȘ - CRIȘANA ȘI MARAMUREȘ / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CADARCĂ
VOL. ALC.: 13%
VIN ROSE SEC. Pe câmpiile aflate în apropiere de Arad se află podgoria Miniș-Măderat, locul de origine al soiurilor Cădarcă și Fetească Regală, din care erau produse vinuri cunoscute în toată Europa. În 1999 Dr. Ing. Balla Geza, administratorul și oenologul societății, a reluat producția cum misiunea de a aduce faima de altă dată vinurilor tradiționale din Miniș.
Strugurii culeși de pe 124 de hectare sunt vinificați în cele mai bune cupaje și monosoiuri roșii, albe și rose. Vinurile roșii sunt maturate în budane (butoaie de capacitate mare) și baricuri din stejar. Vinurile albe sunt maturate scurt în cisternele din oțel inoxidabil montate în pivniță, unde se pot ține până la 8000 de hectolitri.
Cadarca este un soi românesc vechi și unul dintre cele 12 soiuri fermentate cu drojdii naturale. Prin tehnologia modernă, echilibrată de tradiția și originalitatea viticultorilor, soiul Cadarca este inclus în trei game mulțumită aromelor sale intense, păstrate după vinificare și finisate atent prin maturare.
ASPECT: Roz pal, cu reflexii delicate.
MIROS: Arome vibrante de fructe roșii de pădure, precum căpșuni și zmeură, însoțite de o ușoară notă vegetală și o subtilă condimentare specifică soiului.
GUST: Proaspăt și crocant, cu o aciditate bine integrată. Notele de fructe roșii se regăsesc și pe palat, iar postgustul este ușor condimentat și persistent, evidențiind caracterul fin și elegant.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la mesele cu preparate din carne albă, pește, fructe de mare sau salate proaspete.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
47,19 RON Începând cu: 42,47 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Domeniul Catleya
Catleya - Freamat Rose (M+Sy+CF+CS) DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: DOC MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT, SYRAH, CABERNET FRANC, CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROSE SEC. Domeniul Catleya se află la Corcova, Mehedinți, acolo unde, acum o sută de ani, erau viile prințului diplomat Anton Bibescu.
Din 2007, trei francezi pasionaţi de vinuri şi îndrăgostiţi de România, printre care oenologul Laurent Pfeffer, au creat un mic domeniu viticol și au reînceput să facă vinuri, cu grijă și migală, pe fostul domeniu al prințului Bibescu.
Catleya Freamăt Rose este obținut din patru soiuri roșii. După presarea lentă, fără oxidare, pielița este lăsată în must pentru o macerație de câteva ore. Aceste procese inițiale ajută la extracția aromelor și culorii dorite. După fermentarea alcoolică în cisterne din oțel inoxidabil vinurile proaspete sunt amestecate periodic cu drojdia rămasă timp de 2 luni pentru a dezvolta aromele naturale, specifice fiecărui soi.
ASPECT: Roz-pal.
MIROS: Aromă proaspătă, explozivă, dominată de fructe roșii - căpșuni, zmeură și cireșe. Se disting note fine florale de trandafir și flori de câmp, completate de ușoare accente condimentate, asociate adesea cu soiurile Syrah și Cabernet Franc.
GUST: Sec, cu aciditate vioaie și structură echilibrată. Fructele roșii proaspete se simt intens pe palatin, însoțite de o mineralitate discretă. Finalul este crocant, persistent și foarte revigorant.
ASOCIERE CULINARĂ: Un rose delicat pentru mesele cu salate mediteraneene, pește la grătar, fructe de mare sau sushi. Poate fi servit și ca aperitiv într-o seară caldă de vară.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
37,15 RON Începând cu: 33,44 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Corcova
Corcova - Reserve Syrah DOC 2019 - 0.75L, Alc: 14.9%
ANUL DE RECOLTĂ: 2019
REGIUNE / ȚARĂ: DOC MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: SYRAH
VOL. ALC.: 14.9%
VIN ROȘU SEC. Viticultura din Mehedinți pare să fi fost dintotdeauna o resursă și o parte din viața localnicilor. Viile și vinul din Corcova sunt menționate de nobilii și scriitori români și francezi din secolele XIX-XX. Din anul 2005, oamenii pasionați și dedicați de la Crama Corcova, au extins domeniile și au început să producă cele mai bune monosoiuri și cupaje din regiune.
Pe domeniile Corcova, întinse pe 55 de hectare, parte din vechea moșie a boierilor pământeni din familia Bibești, au fost replantate soiuri românești: Fetească Neagră, Muscat Ottonel, precum și soiuri furnizate de Pepinieres Hebinger din Franța: Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Syrah, Chardonnay, Sauvignon Blanc.
Reserve Syrah 2017 este maturat aproximativ 12 luni în baricuri din lemn românesc și franțuzesc.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: Aromatic complex, cu straturi de fructe negre coapte - mure, afine și prune uscate - peste care se suprapun note de piper negru, cuișoare, vanilie și ciocolată amăruie, provenite din maturarea la baric.
GUST: Textură catifelată, cu taninuri ferme, dar bine rotunjite. Corp plin, bogat în arome de fructe, susținute de accente condimentate și ușoare tonuri de lemn prăjit. Postgust lung, persistent, cu nuanțe de cacao și condimente.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin maturat, complex, recomandat la mesele cu mușchi de vită la grătar, miel la cuptor cu ierburi aromatice, rață confiată sau brânzeturi maturate precum Pecorino și Cheddar.
TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).
70,16 RON Începând cu: 63,14 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Caraman
Caraman - Tamam Sauvignon Blanc DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC
VOL. ALC.: 13%
VIN ALB SEC. Pe pământul Dobrogei, pe dealurile Murfatlarului, vița de vie pare să fie veșnică, ori cunoscută de om de cel puțin 2700 de ani, din vremuri antice unde nectarul strugurelui era închinat zeului Bachus, ce păzea vițele și ocrotea rodul pentru locuitorii Tomisului.
De la Răscoala din 1907 se consemnează prima atestare a podgoriei Murfatlar pe numai 10 hectare, iar de acolo s-au extins viile cu soiurile lumii vechi, dar și soiuri autohtone. În aceeași zonă milenară a Murfatlarului este locul de naștere al Domeniilor Caraman, deținute de Agroserv Trading din Constanța, al lui Stelian și Dumitru Caraman. În activitatea de vinificare aceștia beneficiază și de serviciile lui Nicolae Itu, un vinificator profesionist ce a lucrat anterior la Crama Murfatlar România SA.
Tamam Sauvignon Blanc este obținut din soiul alb, cules de pe Dealul de Cretă al podgoriei Murfatlar din Dobrogea. În această parte a țării vița de vie este cultivată într-un terroir influențat de Dunăre, de Marea Neagră și de solul cu 80 de metri de calcar ce oferă arome unice.
ASPECT: Galben-pal, strălucitor.
MIROS: Ca de obicei, Sauvignon Blanc strălucește prin aromele de lâmâie, grepfrut și fructe tropicale, a căror dulceață este acoperită de o notă vegetală din iarbă proaspăt cosită.
GUST: Pe papile sare cu bule discrete și se continuă cu arome de grepfrut, nectarine și pere verzi încheiate cu aceeași aciditate naturală. Un gust final fructat, onctuos, la fel de savuros până la ultima picătură ce atinge papilele.
ASOCIERE CULINARĂ: Un foarte bun aperitiv sau companion răcoritor la preparate din pui, pește la grătar, brânzeturi proaspete și tradiționalul desert dobrogean - nalangâte cu miere din flori de salcâm.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
55,66 RON Începând cu: 50,09 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Wembley
Wembley - Super Premium Gin Crown - 0.7L, Alc: 40%
Numele brandului reprezintă vechiul cartier din secolul al XVI-lea, devenit în timp inima Londrei, un loc de divertisment, o parte din istorie, un melanj de modern și clasic, un adevărat simbol al coroanei britanice.
Noul gin Wembley păstrează baza rețetei originale prin aroma boabelor de ienupăr, completată de parfumul florilor de lavandă, produse și extracte din citrice (coajă de lămâie, ulei de lămâie, coajă de portocală, coajă de curaçao), mirodenii (cardamom, ienibahar, semințe de coriandru, semințe de fenicul), ghimbir, rădăcină de iris, rădăcină de angelica și miere ecologică de salcâm din Transilvania.
Alături de conținut, Wembley acordă atenție și elementelor de brand. Noua sticlă are design schimbat, ce iese ușor în evidență: dop cu gravură, etichetă nouă cu declarația publică a rețetei 100% naturale și gravuri ale celor 14 ingrediente folosite în producție.
ASPECT: Clar.
MIROS: Aromă de gin fin, cereale, boabe de ienupăr și floare de lavandă.
GUST: Aromă intensă de ienupăr, citrice dulci, flori și miere de salcâm.
FINISH: Sec, mediu, ușor vegetal și floral.
80,84 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Davino
Davino - Domaine Ceptura Blanc, DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DOC DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC, FETEASCĂ ALBĂ, RIESLING
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ALB SEC. Crama Davino a fost înființată în 2003 în regiunea viticolă Dealu Mare din Muntenia, iar proprietarii sunt Dan Balaban și Bogdan Costăchescu, care se ocupă și de operațiunile de vinificare. Pe cele 68 de hectare aflate în proprietatea cramei și alte 18 hectare, deținute în arendă, sunt cultivate numeroase soiuri de calitate superioară, din care se obțin vinuri cu Denumire de Origine Controlată.
Pentru acest vin a fost folosit doar mustul de calitate, obţinut prin scurgere gravitaţională, fără exces din presarea mecanică. Mustul a fost decantat în recipiente din inox, la temperatura controlată și fermentat cu drojdii selecționate.
Cele trei soiuri sunt vinificate separat, iar după 1-2 luni sunt alese cele mai bune loturi, apoi sunt stabilite procentele din fiecare soi adăugat în cupaj. Cupajul anului 2022 este format din Sauvignon Blanc, Fetească Albă și Riesling italian. Mustul este obținut prin presare directă, trecut prin stabulație directă și vinificare simplificată. Soiurile Sauvignon Blanc și Riesling sunt fermentate alcoolic în cisterne din oțel inoxidabil la temperatura de 10-12°C., cât și în vase din lemn de stejar. Aceste soiuri sunt păstrate apoi în butoaie de stejar la a doua umplere pentru maturare. Maturarea în butoaie timp de 6 luni pe drojdii fine și batonaj regulat dezvoltă arome secundare complexe pentru acest cupaj alb.
ASPECT: Galben-verzui, strălucitor.
MIROS: Domaine Ceptura Blanc delectează cu aromele de flori albe, poame albe dulci, note de minerale și lemn, oferite de maturarea în baricuri din stejar.
GUST: Pe papile aduce aciditatea naturală, arome de fructe și minerale din solul calcaros al terroir-ului din Dealu Mare. Aceleași note de maturare contribuie la post gust mediu, fructat, sec.
ASOCIERE CULINARĂ: Îi puteți aprecia aromele consistente și la mesele cu aperitive, preparate cu peşte, fructe de mare (homar, creveţi, crab oceanic), preparate vegetariene sau degustări cu brânzeturi tari şi semitari.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
107,69 RON Începând cu: 96,92 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Recas
Recas - Sole Roze, DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: DOP-CMD RECAȘ - BANAT / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON, FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 13%
VIN ROSE SEC. În Crama Recaș din județul Timiș, oameni dedicați artei vinului închină un vin tradițional, celui care aduce fiecare recoltă și viața însăși: soarele. Gama de vinuri albe și rose, liniștite și proaspete dăruite de soare sunt oferite tuturor în gama Sole, din care fac parte Chardonnay Barrique, Fetească Regală Barrique și Sauvignon Blanc.
Prin vinurile Sole sărbătorim bucuria de a avea lumină, căldura care învinge frigul și aduce bunătate sufletească, spirit optimist, bucurie și poftă de viață.
Sole rose este obținut din struguri roșii selecționați, de la care se colectează mustul prin metoda gravitațională. Pentru a se obține culoare roz, intensă, infuzia boabelor durează cele mult 6 ore. Fermentarea alcoolică și păstrarea vinului în cisterne din oțel inoxidabil, urmată de îmbutelierea imediată păstrează prospețimea și aromele naturale ale celor trei soiuri din care este obținut cupajul.
ASPECT: Roz zmeură, strălucitor.
MIROS: Fructe roșii în frunte cu zmeură și mure coapte, completate de note florale din bujori.
GUST: Aciditate persistentă, cu note de fructe și tanini ce oferă un postgust scurt spre mediu.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la salate cu brânză feta, avocado, pește și carne slabă, somon și fructe exotice. Îl puteți savura și cu friptură la grătar, in special la carne albă cu legume (sparnghel, ciuperci, zuchini).
TEMP. DE SERVIRE: 7 - 9°C.
70,18 RON Începând cu: 63,16 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Davino
Davino - Vast Rose (M + CS) DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: DOC DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROSE SEC. Crama Davino a fost înființată în 2003 în regiunea viticolă Dealu Mare din Muntenia, iar proprietarii sunt Dan Balaban și Bogdan Costăchescu - care se ocupă și de operațiunile de vinificație. Pe cele 68 de hectare aflate în proprietatea cramei și alte 18 hectare, deținute în arendă, sunt cultivate numeroase soiuri de struguri de calitate superioară, din care se obțin vinuri cu Denumire de Origine Controlată.
Printre soiurile reprezentative ale cramei Davino se află Feteasca Albă, Feteasca Neagră, Sauvignon Blanc, Riesling Italian, Cabernet Sauvignon și Merlot. Crama Davino produce vinuri dintr-un singur soi, dar și cupaje, roșii, albe și rose, cu tehnologie modernă a cisternelor din oțel cu temperatură controlată, aparate de sortare optică a boabelor cât și alte echipamente profesionale.
Vast rose este un cupaj din soiurile Merlot și Cabernet Sauvignon, vinificate în alb la maturitate deplină. Pentru a se obține culoarea rose și aromele celor două soiuri, vinificatorul folosește metoda saignée în care se face macerație peliculară la 12-15°C, timp de 1-3 ore. După această fază vinul este decantat static la temperatura de 10°C, timp de 24 de ore. Fermentarea alcoolică are loc în cisterne din inox de 1000 de hectolitri, la temperatura de 16-18°C, pentru un interval de 12 până la 15 zile. În final vinul este lăsat în cisterne la maturat, cu depozit de drojdii fine, timp de 7 luni, apoi este îmbuteliat.
ASPECT: Roz piersică, limpede și strălucitor.
MIROS: Proaspăt, cu arome de fructe roșii de pădure dominate de fragi coapte.
GUST: Rotund, cu mai multe arome de fructe roșii, din care se deosebesc scurt cele de zmeură și piersici coapte. Post gust mediu, sec, și aciditate medie.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la aperitive, preparate din pește și fructe de mare.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
41,14 RON Începând cu: 37,03 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Davino
Davino - Purpura Valahica Feteasca Neagra DOC 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2017
REGIUNE / ȚARĂ: DOC DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Crama Davino a fost înființată în 2003 în regiunea viticolă Dealu Mare din Muntenia, iar proprietarii sunt Dan Balaban și Bogdan Costăchescu - care se ocupă și de operațiunile de vinificație. Pe cele 68 de hectare aflate în proprietatea cramei și alte 18 hectare deținute în arendă sunt cultivate numeroase soiuri de struguri de calitate superioară, din care se obțin vinuri cu Denumire de Origine Controlată.
Printre soiurile reprezentative ale cramei Davino se află Feteasca Albă, Feteasca Neagră, Sauvignon Blanc, Riesling Italian, Cabernet Sauvignon și Merlot. Crama Davino produce vinuri dintr-un singur soi, dar și cupaje roșii, albe și rose, cu tehnologie modernă a cisternelor din oțel cu temperatură controlată, aparate de sortare optică a boabelor cât și alte echipamente profesionale.
Este folosit doar mustul de calitate, obţinut prin scurgere gravitaţională, fără exces din presarea mecanică. Mustul este decantat în recipiente din inox, la temperatura controlată şi fermentat cu drojdii specializate. Fermentarea malolactică este urmată de maturarea în barique din stejar românesc la a doua umplere, timp de 9 luni, și învechire la sticlă de minim 12 luni.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: Un vin din Fetească Neagră, complex, bine așezat, cu arome de mentă, prune uscate presărate cu condimente și nuanțe de lemn lăsate de maturarea în baricurile cramei.
GUST: Bine structurat și suplu, cu arome de fructe roșii, condimente și lemn umed. Taninurile și tușa lemnoasă au remanență și savoare.
ASOCIERE CULINARĂ: Între discuții și voie bună lăsați vinul la decantare câteva minute înainte de a-l savura cu pulpă de rață, cotlete de porc, paste cu de sos de tomate, carne de vițel fără sosuri și brânzeturi semi-maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 13 - 14°C. (Potențial de învechire la sticlă de până la 10 ani).
131,89 RON Începând cu: 118,70 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Davino
Davino - Iacob rose, DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: DOC DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROSE SEC. Crama Davino a fost înființată în 2003 în regiunea viticolă Dealu Mare din Muntenia, iar proprietarii sunt Dan Balaban și Bogdan Costăchescu - care se ocupă și de operațiunile de vinificație. Pe cele 68 de hectare aflate în proprietatea cramei și alte 18 hectare, deținute în arendă, sunt cultivate numeroase soiuri de struguri de calitate superioară, din care se obțin vinuri cu Denumire de Origine Controlată.
Printre soiurile reprezentative ale cramei Davino se află Feteasca Albă, Feteasca Neagră, Sauvignon Blanc, Riesling Italian, Cabernet Sauvignon și Merlot. Crama Davino produce vinuri dintr-un singur soi, dar și cupaje, roșii, albe și rose, cu tehnologie modernă a cisternelor din oțel cu temperatură controlată, aparate de sortare optică a boabelor cât și alte echipamente profesionale.
Iacob Rose este un cupaj realizat în anii cu cele mai bune culturi, prin vinificarea strugurilor roşii din soiurile Cabernet Sauvignon și Merlot, recoltați la maturitate deplină. Pentru a se obține culoarea rose este folosită metoda macerației peliculare la temperatura de 12-13°C, timp de 3-4 ore. Mustul rose este separat cu ajutorul gravitației şi lăsat să fermenteze în vase din inox de 100 Hl, la temperatură controlată, timp de 12 până la 15 zile. Pentru a îmbogăţi profilul cu arome fine vinul este maturat în prezenţa unei cantităţi mici de drojdie.
ASPECT: Roz, cu reflexii aurii.
MIROS: Fructe roșii de livadă, anunțate prin note timide de vișine proaspete și aronia.
GUST: Un rose simplu, ușor de savurat cu aciditate fructată și post gust scurt, sec, revigorant.
ASOCIERE CULINARĂ: Un rose clasic pentru mesele bogate în preparate din carne de peşte, fructe de mare și brânzeturi proaspete.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
56,87 RON Începând cu: 51,18 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Davino
Davino - Domaine Ceptura Rose, DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: DOC DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROSE SEC. Davino Domaine Ceptura rose este unul dintre vinurile produse în Crama din Dealu Mare, aflată sub conducerea lui Dan Balaban. Din 1997, până în prezent Davino și-a extins viile pe 90 de hectare. Vița de vie folosită la producția vinurilor Davino este îngrijită pe tot parcursul anului, fără excepție, pentru recolte bogate din care se produc vinuri dintr-un singur soi și cupaje roșii, albe și rose.
Acest rose este produs în anii cu cele mai bune recolte din parcelele cu soiuri Merlot și Cabernet Sauvignon. Strugurii sunt culeși la momentul optim, deschiorchinați și zdrobiți ușor. Vinificarea în rose se face prin metoda macerației peliculare la temperaturi de 14-15°C, cu perioade de păstrare a pieliței în must diferențiate după soi (3 ore pentru Merlot și 5 ore pentru Cabernet Sauvignon).
După aceste procese mustul este decantat și fermentat în cuve din oțel inoxidabil la temperatură controlată de 10-12°C. timp de 14 până la 17 zile. Dezvoltarea proprietăților organoleptice ale vinului rose este dată de maturarea în prezența drojdiei fine.
ASPECT: Roz-somon, limpede.
MIROS: Domaine Ceptura rose aduce arome de fructe roșii de pădure, mure și coacăze negre.
GUST: Pe papile este echilibrat, cu o structură simplă care asigură un gust final mediu spre lung, răcoritor în orice perioadă a anului.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin de savurat ca aperitiv sau alături de preparate din pește, fructe de mare și brânzeturi proaspete.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
88,33 RON Începând cu: 79,50 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Vladoi
D. Vladoi - Brizza Rose demisec 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, FETEASCA NEAGRA, SYRAH, MERLOT
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ROSE DEMISEC. Pasionat de viticultură și arta de a crea cele mai bune vinuri românești, Niculae Vlădoi a adus vițe hibride și nobile din Drăgășani și le-a plantat pe pământul din jurul satului Siminoc. Pasiunea domnului Vlădoi pentru vinuri a mers mai departe și în anii comunismului cu o mică viță ce se intindea în curtea casei.
După 1989, familia Vlădoi a redobândit proprietățile, a reluat producția de vin, iar în anii 2000 au fost făcute schimbări majore în ceea ce privește vița, sistemele de irigație, utilajele și aparatura pentru vinificare.
De pe cele 19 hectare ale Murfatlarului, hrănite de soarele generos și solul fertil, familia Vlădoi oferă o gamă variată de vinuri albe și roșii liniștite, dar și frizante. Gamele produse de Domeniul Vlădoi includ monosoiuri și cupaje, proaspete și maturate, din soiuri românești și soiuri populare la nivel internațional.
ASPECT: Roz-somon, cu reflexii aurii.
MIROS: Proaspăt, acidulat, cu note timide de fructe roșii completate scurt de condimente uscate.
GUST: Mineral, cu o dulceață echilibrată de mure acrisșoare și alte poame de pădure. Alcoolul discret, bine integrat, apoi condimentele, sunt acoperite de notele dulci și amărui cu remanență aproape medie.
ASOCIERE CULINARĂ: Un rose recomandat mereu rece, la mesele cu mâncăruri picante din bucătăria fusion.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
62,92 RON Începând cu: 56,63 RON+ 0,50 RON garanție SGR