Bauturi romanesti

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 14
  2. 15
  3. 16
  4. 17
  5. 18
Grilă Listă
  • Balla Geza - Kolna Mustoasa de Maderat DOC 2022 - 0.75L, Alc: 12% Balla Geza - Kolna Mustoasa de Maderat DOC 2022 - 0.75L, Alc: 12%

    Balla Geza

    Balla Geza - Kolna Mustoasa de Maderat DOC 2022 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC MINIȘ - CRIȘANA ȘI MARAMUREȘ / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MUSTOASĂ DE MĂDERAT

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ALB SEC. Pe câmpiile aflate în apropiere de Arad se află podgoria Miniș-Măderat, locul de origine al soiurilor Cădarcă și Fetească Regală, din care erau produse vinuri cunoscute în toată Europa.

     

    În 1999 Dr. Ing. Balla Geza, administratorul și oenologul societății, a reluat producția de vin cu misiunea de a aduce faima de altă dată vinurilor tradiționale, obținute în această zonă. Monosoiurile și cupajele roșii sunt maturate în budane (butoaie de capacitate mare) și baricuri din stejar. Vinurile albe sunt maturate scurt în cisternele din oțel inoxidabil montate în pivniță, unde se pot procesa până la 8000 de hectolitri.

     

    Mustoasa de Măderat este un soi românesc vechi și unul dintre cele 12 soiuri fermentate la o temperatură de 12-14°C, cu drojdii naturale. Tehnologia modernă întâlnește tradiția și originalitatea producătorului, iar rezultatul este măsurat în vinuri de calitate, pentru toate gusturile, proaspete sau maturate în butoaie de stejar pentru a dezvolta un buchet cu arome complexe. 

     

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor.

     

    MIROS: Proaspăt, cu arome de pere galbene și verzi, note verzi din flori și frunze de viță matură.

     

    GUST: Aciditatea este discretă, cu arome florare, armonizate de fructele albe dulci și ghimbir. Post gust scurt, vegetal.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit mai ales vara, la mesele cu preparate din pește și carne de pui, găină și curcan.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C. 

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Serve - Cuvee Pacs 2023 - 0.75L, Alc: 12% Serve - Cuvee Pacs 2023 - 0.75L, Alc: 12%

    SERVE

    Serve - Cuvee Pacs 2023 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE MUNTENIEI - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR, RIESLING, FETEASCĂ ALBĂ

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ALB SEC. S.E.R.V.E este o poveste frumoasă despre puterea de a persevera și emoția descoperirii ce alimentează curiozitatea. S.E.R.V.E (Societatea Euro Română de Vinuri de Excepție), a fost inființată în 1994, iar la începutul anilor 2000, au fost realizate investiții în construcția unei crame proprii, complet nouă, în apropiere de culturile de viță din Ceptura.

     

    În anii următori, S.E.R.V.E a realizat prima îmbuteliere a vinurilor sale și vinificarea primilor struguri din recolta proprie. Fondatorul cramei, Contele Guy Tyrel de Poix, și echipa sa, au adus oenologia la stadiul de artă, transformată în practică, cu răbdare și atenție deosebită.

     

    Cuvee Pacs este un vin creat pentru a fi savurat fără întârziere pentru a înțelege aromele energice și prețioase ale terroir-ului din Dealu Mare. Cele trei soiuri au fost culese din parcele selecte și vinificate separat în ultimele zile ale lunii august. Cupajul anului 2023 este realizat din Pinot Noir, Riesling și Fetească Albă într-o ediție de numai 20345 de sticle.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Din rodul sănătos al pământului milenar, cupajul Pacs fascinează cu aromele și stilul incofundabil, devenit tradiție. Soiurile păstrează parfumul din flori albe de câmp, flori de tei și merișoare proaspete.

     

    GUST: Pe papile agrișele își aduc valurile acrișoare, florile dau un gust verde, amărui, revigorant, iar citrice îmblânzesc simțurile și le pregătesc pentru un postgust mediu, sec.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin răcoritor ce poate fi savurat ca aperitiv, dar și la mesele cu preparate ușoare de vară: gustări, aperitive, salate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Metamorfosis - Viile Metamorfosis Feteasca Regala DOC 2022 BIO - 0.75L, Alc: 13.5% Metamorfosis - Viile Metamorfosis Feteasca Regala DOC 2022 BIO - 0.75L, Alc: 13.5%

    Metamorfosis

    Metamorfosis - Viile Metamorfosis Feteasca Regala DOC 2022 BIO - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ REGALĂ

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Crama Vitis Metamorfosis este parte din antreprizele Marchizului Piero Antinori, care a dezvoltat anterior proiecte similare în alte regiuni viticole din Italia, SUA, Chile și Ungaria.

     

    În România, Marchizul a ales Dealu Mare, pentru condițiile asemănătoare cu regiunea viticolă Toscana. Potențialul și calitatea vinurilor produse pe alte podgorii din Dealu Mare au fost de ajuns pentru a demara proiectul Metamorfosis. În prezent, domeniul se întinde pe trei plaiuri viticole (Valea Urloi, Fințești și Năeni), cu o suprafață totală de 100 de hectare.

     

    Pentru această Fetească Regală strugurii sunt zdrobiți, desciorchinați și macerați scurt la temperatură scăzută pentru a extrage aromele naturale. Fermentarea alcoolică a vinului are loc în cisterne din oțel inoxidabil la temperatura de 16°C.

     

     

    ASPECT: Galben, strălucitor, cu reflexii verzui.  

     

    MIROS: O Fetească Regală cultivată și vinificată cu atenție deosebită, ce oferă aromele pure și delicate de citrice, caise și alte drupe, completate de florile de salcâm ce inspiră o adiere de primăvară.

     

    GUST: Mineralitate naturală, note florale și fructate, ușor dulci, cu o remanență scurtă și răcoritoare.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Unul dintre cele mai bune vinuri din soi românesc, recomandat la mesele cu salate, preparate din carne albă, pește de apă dulce și fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Crama Oprisor - Premium Chardonnay 2022 - 0.75L, Alc: 13.5% Crama Oprisor - Premium Chardonnay 2022 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Oprisor

    Crama Oprisor - Premium Chardonnay 2022 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE OLTENIEI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Cultivarea viței în Mehedinți este un fapt dovedit de scrieri ce ne întorc în timpul boierilor pământeni din Oltenia, care aveau culturi, crame și vinuri ce au devenit parte din legendele locului. Vinurile din Oprișor și-au găsit locul și în perioada modernă.

     

    În august 1994 s-a înființat în România Compania Carl Reh Trading, cu menirea specifică de a selecta vinuri românești pentru piața internațională, iar în iunie 1997, divizia s-a stabilit la Oprișor, luând decizia de a produce vinuri proprii din struguri proveniți de pe culturile din Mehedinți.

     

    În 2024 crama Oprișor lansează Premium Chardonnay 2022, un vin alb de calitate, mult așteptat, după cele din soiuri roșii Cabernet Sauvignon 2009 și Fetească Neagră 2022. Regele soiurilor albe se alătură seriei începute în urmă cu mulți ani, ce prezintă pe etichetă un simbol ce sugerează căldura soarelui, un alt element primordial al vieții și parte a Olteniei profunde. Vinul a fost creat de enologul Liviu Grigorică într-o ediție limitată de 6140 și prezintă o etichetă creată de artistul Ciprian Paleologul.

     

     

    ASPECT: Galben-pal, strălucitor.

     

    MIROS: Un buchet rar întânit în lumea vinurilor, bogat în arome de fructe de livadă și flori de măr.

     

    GUST: Onctuos, cu o persistență fructată, un ton mineral și o notă de vanilie, dezvoltată în butoiul de maturare. Gustul final lung, ușor sec, cu astringență de citrice.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la mesele cu somon la cuptor în sos de mango, fructe de mare, preparate pescărești servite cu mămăliguță și brânzeturi proaspete.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Liliac Transylvania - Private Selection Sauvignon Blanc DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13% Liliac Transylvania - Private Selection Sauvignon Blanc DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13%

    Liliac

    Liliac Transylvania - Private Selection Sauvignon Blanc DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor.

     

    După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci.

     

    Vinurile Liliac sunt produse din soiuri românești cum ar fi Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.

     

     

    ASPECT: Gaben-pai, cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Private Selection Sauvignon Blanc este mai robust și persistent în arome de flori sălbatice, fructe exotice și vanilie.  

     

    GUST: Pe papile aduce o dulceață exotică și o remanență compusă din note de mirodenii și păstăi de vanilie uscată.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin alb consistent și potrivit la mesele cu preparate din pește, risotto cu morcovi și curry, coaste de miel la cuptor și brânzeturi semitari. Îl puteți savura și la desert alături de ștrudel cu scorțișoară.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Zarea - Spumant 100 Brut Natur - 0.75L, Alc: 12% Zarea - Spumant 100 Brut Natur - 0.75L, Alc: 12%

    Zarea

    Zarea - Spumant 100 Brut Natur - 0.75L, Alc: 12%

    REGIUNE / ȚARĂ: ROMÂNIA

     

    VOL. ALC.: 11.5%

     

    VIN SPUMANT ALB BRUT. Zarea are o istorie de peste 100 de ani începută cu antreprizele lui Wilhelm Mott. Afaceristul german se afla în Regatul Romaniei încă de la 1900, însă 12 ani mai târziu a înființat la București, pe Calea Griviței, o mică fabrică de vinuri  spumante. Cu o experiență de familie în producția de vinuri, acesta și-a desfășurat activitatea în Grivița până în 1922, când și-a mutat fabrica pe strada Luigi Cazzavillan și a cumpărat pivnițele din Dealul Spirii pe strada Puțul cu Apă Rece.

     

    Vinurile liniștite și mai ales cele spumante cu eticheta Mott au devenit celebre în țară și peste hotare până în America de Nord. În 1948 fabricile Mott din România au fost naționalizate, iar denumirea a fost schimbată în actuala Zarea. După de activitatea de dinainte de 1990 brand-ul Zarea devine din nou o afacere privată și are loc o recontrucție a portofoliului pentru secolul XXI, începând cu anul 2004 cand începe colaborararea cu Schloss Wachenheim, lider mondial în producerea vinului spumant.

     

    În prezent, Zarea deține un portofoliu impresionant de băuturi, începând cu emblematicele vinuri spumante cu eticheta Zarea și Mott, expresiile de vinars maturat, vin liniștit, lichioruri aperitive, băuturi ușoare ready to drink și vodka.

     

     

    ASPECT: Galben-auriu, cu ușoare reflexii arămii.

     

    MIROS: Spumantul 100 Brut Natur are un parfum fructat intens, menținut de efervescența constantă a metodei tradiționale.

     

    GUST: Primele secunde aduc aciditatea specifică, urmată de notele intense de mere coapte din soiul golden, ananas și gutui.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un spumant recomandat alături de antreuri reci cu brânzeturi și mezeluri, antreuri calde cu fructe de mare, carne de pui sau curcan. Este potrivit și la o cină în doi cu homar sau la o masă mare cu pește de Dunăre tras în mălai și prăjit la tigaie, servit cu mămăligă.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 9 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Zarea - Spumant Diamond Collection demisec - 0.75L, Alc: 11.5% Zarea - Spumant Diamond Collection demisec - 0.75L, Alc: 11.5%

    Zarea

    Zarea - Spumant Diamond Collection demisec - 0.75L, Alc: 11.5%

    REGIUNE / ȚARĂ: ROMÂNIA

     

    VOL. ALC.: 11.5%

     

    VIN SPUMANT ALB DEMISEC. Zarea are o istorie de peste 100 de ani începută cu antreprizele lui Wilhelm Mott. Afaceristul german se afla în Regatul Romaniei încă de la 1900, însă 12 ani mai târziu a înființat la București, pe Calea Griviței, o mică fabrică de vinuri  spumante. Cu o experiență de familie în producția de vinuri, acesta și-a desfășurat activitatea în Grivița până în 1922, când și-a mutat fabrica pe strada Luigi Cazzavillan și a cumpărat pivnițele din Dealul Spirii pe strada Puțul cu Apă Rece.

     

    Vinurile liniștite și mai ales cele spumante cu eticheta Mott au devenit celebre în țară și peste hotare până în America de Nord. În 1948 fabricile Mott din România au fost naționalizate, iar denumirea a fost schimbată în actuala Zarea. După de activitatea de dinainte de 1990 brand-ul Zarea devine din nou o afacere privată și are loc o recontrucție a portofoliului pentru secolul XXI, începând cu anul 2004 cand începe colaborararea cu Schloss Wachenheim, lider mondial în producerea vinului spumant.

     

    În prezent, Zarea deține un portofoliu impresionant de băuturi, începând cu emblematicele vinuri spumante cu eticheta Zarea și Mott, expresiile de vinars maturat, vin liniștit, lichioruri aperitive, băuturi ușoare ready to drink și vodka.

     

     

    ASPECT: Galben strălucitor, cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Perlajul delicat, cu note minerale din fructe de livadă, fructe exotice și citrice.

     

    GUST: Pe papile aciditatea aduce note dulci de citrice, ananas, banane și mere galbene. Gustul final este scurt, ușor salin.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un spumant potrivit la mesele cu preparate din pește de Dunăre (crap, somn, șalău) la grătar sau cu legume la grill, paste cu fructe de mare, midii, creveți, caracatiță și rapane cu unt trase la tigaie. La finalul mesei este savuros și alături de brânzeturi moi și semimoi din specialitatea Brie sau Camembert, savurate cu stafide albe și nuci caju.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 5 - 7°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Casa Olteanu - Gramma Aligote eticheta H.M. DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13% Casa Olteanu - Gramma Aligote eticheta H.M. DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13%

    Casa Olteanu

    Casa Olteanu - Gramma Aligote eticheta H.M. DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD IAȘI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: ALIGOTE

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. În 1992, familia Olteanu a primit moștenire un lot de pământ cu viță de vie, aflat în apropiere de Iași. Membrii familiei Olteanu au primit proprietatea și au început să lucreze la proiectul de suflet pentru primele vinuri Gramma.

     

    Astfel, în anul 2005, familia Olteanu a continuat efortul de a lucra și extinde afacerea prin accesarea unor fonduri, formarea unei echipe pentru o cramă și consiliere pe partea de tehnologie.

     

    Vinurile Gramma sunt apreciate și populare pentru complexitatea și caracterul select, ce învită la descoperire, devin o sursă de inspirație și pornesc acele conversații care aduc la suprafață caracterul omului și claritatea sentimentelor sale.

     

     

    ASPECT: Galben- verzui, strălucitor.

     

    MIROS: Un Aligote elegant ce aduce simțurilor doar aromele sale naturale, păstrate cu atenție și delicatețe prin arta vinificării. Pere, mere verzi și nucă proaspătă, înconjurată de flori albe răcoresc și seduc simțurile pentru a lăsa licoarea să cucerească și papilele.

     

    GUST: Mineralitatea vinului slăbește ușor fructele de livadă, citricele și florile simțite anterior. Pe boltă apar note de ierburi proaspete, amărui, și lemn verde, ce se păstrează în post gust.    

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru mesele cu gustări și feluri principale din carne albă, pește, fructe de mare și brânzeturi fine.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Liliac Transylvania - Tandem rose demisec 2023 - 0.75L, Alc: 12.5% Liliac Transylvania - Tandem rose demisec 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Liliac

    Liliac Transylvania - Tandem rose demisec 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CODRU / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSE DEMISEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor, iar mai târziu, culturile vechi au fost distruse de cooperativizare.

     

    După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci. Vinurile Liliac sunt produse din soiuri românești: Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale: Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.

     

    Gama de vinuri Tandem este un proiect nou al cramei Liliac, realizat în colaborare cu producătoul Castel Mimi din Republica Moldova. Astfel cele două crame oferă tuturor o gamă de trei vinuri (roșu, alb, rose) ce reunesc aromele terroir-ului din regiunea viticolă Transilvania și regiunea viticolă Codru, de peste Prut.  

     

     

    ASPECT: Roz-somon, cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Castel Mimi oferă în gama Tandem și un rose demisec, din soiul Merlot, cu un buchet mai generos de fructe roșii, definite mai bine prin notele de fragi și caise.  

     

    GUST: Pe papile aduce și valuri de fructe dulci, suculente, și se diversifică cu note de grepfrut, rodii și smeură. Postgust lung, cu notă de fructe proaspete.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Deliciul meselor cu fructe de mare, pește cu legume la cuptor, preparate din carne de pui condimentate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Bran - Palinca mere - 0.7L, Alc: 40% Bran - Palinca mere - 0.7L, Alc: 40%

    Distileriile Bran

    Bran - Palinca mere - 0.7L, Alc: 40%

    O pălincă de mere distilată în spiritul tradiției românești, dusă mai departe de casa Bran. Merele de soi, coapte bine, sunt culese la punctul maxim de aromă, de pe costișele sătmărene. Pălinca este lăsată la învechit în butoaie de lemn, pentru a dobândi arome fine, fructate, care vorbesc despre moșteniri românești.

     

    Un produs tradițional, atestat de Ministerul Agriculturii - pălinca de mere este leac pentru suflet și cheia stării de bine.


    Se consumă în țoiuri, cu răbdare și dor de gusturile autentic românești.

     

     

    ASPECT: Nuanțe fine de galben.

     

    MIROS: Aromă bogată de flori și note lemnoase.

     

    GUST: Mere coapte și estență mai clară de lemn tare.

     

    FINISH: Lung, fructat, cu accente de miere.

     

    124,91 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • One Beer Later - OBL Lab No.5 Hefeweissbier - 12 buc. x 0.33L, Alc: 5.5% - sticla One Beer Later - OBL Lab No.5 Hefeweissbier - 12 buc. x 0.33L, Alc: 5.5% - sticla

    One Beer Later

    One Beer Later - OBL Lab No.5 Hefeweissbier - 12 buc. x 0.33L, Alc: 5.5% - sticla

    François-Xavier și Ionuț sunt doi antreprenori care s-au întâlnit la o bere după un eveniment sportiv din Buzău. După mulți ani și multe întâlniri, din tot ce au în comun a apărut ideea de a crea One Beer Later, o bere artizanală, produsă în România.

     

    Cu multă dedicare și efort, cei doi au început producția de bere în toamna anului 2017. Berăria se află în Buzău, orașul dintre munți, liniștit și potrivit pentru a crea o bere artizanală (craft beer), un produs de fermentație cu patru ingrediente naturale: apă de fântână, hamei, drojdie și malț.

     

    OBL Lab este un nou proiect al berarilor din Buzău. Prin această gamă propun sortimente noi, denumite Lab No. prin care echipa One Beer Later caută să aducă îmbunătățiri cu ajutorul feedbackului oferit de public.

     

     

    AROMĂ: O blondă artizanală cu spumă cremoasă, dulceață de banane coaptă la tropice și cuișoare uscate, cu o notă lemnoasă.

     

    115,92 RON

    + 6,00 RON garanție SGR

  • Zarea - Spumant Royal Gold 23K - 0.75L, Alc: 11% Zarea - Spumant Royal Gold 23K - 0.75L, Alc: 11%

    Zarea

    Zarea - Spumant Royal Gold 23K - 0.75L, Alc: 11%

    REGIUNE / ȚARĂ: ROMÂNIA

     

    VOL. ALC.: 11%

     

    VIN SPUMANT ALB DEMISEC. Zarea are o istorie de peste 100 de ani începută cu antreprizele lui Wilhelm Mott. Afaceristul german se afla în Regatul Romaniei încă de la 1900, însă 12 ani mai târziu a înființat la București, pe Calea Griviței, o mică fabrică de vinuri  spumante. Cu o experiență de familie în producția de vinuri, acesta și-a desfășurat activitatea în Grivița până în 1922, când și-a mutat fabrica pe strada Luigi Cazzavillan și a cumpărat pivnițele din Dealul Spirii pe strada Puțul cu Apă Rece.

     

    Vinurile liniștite și mai ales cele spumante cu eticheta Mott au devenit celebre în țară și peste hotare până în America de Nord. În 1948 fabricile Mott din România au fost naționalizate, iar denumirea a fost schimbată în actuala Zarea. După de activitatea de dinainte de 1990 brand-ul Zarea devine din nou o afacere privată și are loc o recontrucție a portofoliului pentru secolul XXI, începând cu anul 2004 cand începe colaborararea cu Schloss Wachenheim, lider mondial în producerea vinului spumant.

     

    În prezent, Zarea deține un portofoliu impresionant de băuturi, începând cu emblematicele vinuri spumante cu eticheta Zarea și Mott, expresiile de vinars maturat, vin liniștit, lichioruri aperitive, băuturi ușoare ready to drink și vodcă.

     

     

    ASPECT: Galben-auriu, cristalin, cu fulgi de aur alimentar de 23 de karate în suspensie.

     

    MIROS: Un vin efervescent de tip cocktail, cu arome de fructe de livadă și fructe exotice. Sunt puse în evidență aromele energice de ananas, mere galbene, pepene galben și banane. Buchetul aduce tușe suplimentare de caramel clasic și toffee.

     

    GUST: Pe papile este acidulat, cremos, aduce arome clasice de citrice pentru un post gust mediu, suculent și sec.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un spumant cu fulgi de aur este potrivit la mesele cu icre de somon sau caviar, tartar de somon sau carpacio de ton, foie gras sau file de somon în crustă de fistic. Acest spumant este recomandat și alături de salate, paste cu fructe de mare, midii cu vin, rapane trase pe plită. După masă este savuros alături de brânzeturi fine, tari și semitari, savurate cu piersici uscate și stafide albe.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 5 - 7°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Aurelia Visinescu - Promessa Rose DOC, BIO 2023 - 0.75L, Alc: 12.5% Aurelia Visinescu - Promessa Rose DOC, BIO 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Aurelia Visinescu

    Aurelia Visinescu - Promessa Rose DOC, BIO 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR, PINOT GRIGIO, SYRAH

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSE SEC. În 2003, oenologul Aurelia Vișinescu, împreună cu asociatul său Steve Cacenco, au fondat crama Domeniile Săhăteni. Pasionată de viticultură și absolventă a facultății de horticultură, Aurelia Vișinescu este cunoscută pentru succesul vinurilor din gamele Săhăteni, dar și alte colaborări pentru vinuri de excepție create în regiunea viticolă Dealu Mare.

     

    Domeniul Săhăteni reunește în total 82 de hectare din care sunt produse un milion de sticle pe sezon, împărțite în 6 game. Vinurie Săhătenu sunt produse atât din soiuri românești (Fetească Albă, Tămâioasă Românească, Fetească Neagră), cât și soiuri recunoscute la nivel internațional (Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinot Grigio, Merlot, Syrah, Pinot Noir și Cabernet Sauvignon).

     

    Promessa rose este un vin deosebit, obținut din cupajarea a trei soiuri roșii bine cunoscute în Europa. Strugurii sunt fermentați după metoda clasică a vinurilor proaspete, la temperaturi cuprinse între 13-15°C. în de cisterne din inox închise.

     

     

    ASPECT: Roz-somon, cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Promessa este un rose plin de energie, proaspăt, dar și echilibrat, cu arome de pepene roșu, căpșune și zmeură.

     

    GUST: Proaspăt, fructat, cu tanini moi și revigoranți. Un postgust natural de scurt, dar plăcut și tonic.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Una dintre primele alegeri în serile calde de vară, dar și în alte perioade al anului, la mesele ușoare cu aperitive, salate și deserturi cu fructe.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Aurelia Visinescu - Anima 3 Fete Negre, rosu (FN) DOC - 0.75L, Alc: 14.5% Aurelia Visinescu - Anima 3 Fete Negre, rosu (FN) DOC - 0.75L, Alc: 14.5%

    Aurelia Visinescu

    Aurelia Visinescu - Anima 3 Fete Negre, rosu (FN) DOC - 0.75L, Alc: 14.5%

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CT DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. În 2003, oenologul Aurelia Vișinescu, împreună cu asociatul său Steve Cacenco, au fondat crama Domeniile Săhăteni. Pasionată de viticultură și absolventă a facultății de horticultură, Aurelia Vișinescu este cunoscută pentru succesul vinurilor din gamele Săhăteni, dar și alte colaborări pentru vinuri de excepție create în regiunea viticolă Dealu Mare.

     

    Domeniul Săhăteni reunește în total 82 de hectare din care produce un milion de sticle pe sezon, împărțite la 6 game. Vinurie Săhătenu sunt produse atât din soiuri românești (Fetească Albă, Tămâioasă Românească, Fetească Neagră), cât și soiuri recunoscute la nivel internațional (Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinot Grigio, Merlot, Syrah, Pinot Noir și Cabernet Sauvignon). 

     

    Anima 3 Fete Negre este un asamblaj deosebit, realizat cu măiestrie, din trei vinuri de rezervă, produse în trei ani diferiți. După culegerea târzie vinificarea se face în cisterne din oțel inoxidabil, așezate vertical, cu irigarea căciulii de 5-6 ori pe zi și macerare în contact cu pielița timp de 14 zile, la temperaturi cuprinse între 22-27°C. După stabilizarea vinului urmează o maturare de 12 - 24 de luni în butoaie din stejar românesc și franțuzesc, cu coacere medie, plus și forte.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, închis.

     

    MIROS: Buchetul este o delectare pentru simțuri și o călătorie în terroir-ul aromat de vii și tot ce le înconjoară în Dealu Mare. În fruntea alaiului sunt arome de fructe negre, dulci, ciocolată neagră și note de vanilie.

     

    GUST: Papilele sunt alintate cu nuanțe de prune, variații de dulceață și marmeladă, apoi note sobre de cafea și tutun uscat. În final aduce o remanență lungă și catifelată.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Aromele generoase ale asamblajului de Fetească Neagră sunt recomandate la preparatele din carne de vită, miel, vânat, brânzeturi și desert cu ciocolată neagră.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Crama Oprisor - La Cetate Tamaioasa Romaneasca demisec 2023 - 0.75L, Alc: 14% Crama Oprisor - La Cetate Tamaioasa Romaneasca demisec 2023 - 0.75L, Alc: 14%

    Oprisor

    Crama Oprisor - La Cetate Tamaioasa Romaneasca demisec 2023 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE OLTENIEI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ALB DEMISEC. Cultivarea viței în Mehedinți este un fapt dovedit de scrieri ce ne întorc în timpul boierilor pământeni din Oltenia, care aveau culturi, crame și vinuri ce au devenit parte din legendele locului. Vinurile din Oprișor și-au găsit locul și în perioada modernă.

     

    În august 1994 s-a înființat în România Compania Carl Reh Trading, cu menirea specifică de a selecta vinuri românești pentru piața internațională, iar în iunie 1997, divizia s-a stabilit la Oprișor, luând decizia de a produce vinuri proprii din struguri proveniți de pe culturile din Mehedinți.

     

    La Cetate Tămâioasă Românească este un vin echilibrat, relaxant, obținut prin vinificarea clasică în demisec, cu 10 grame de zahăr per litru. Vinul din soi românesc, hrănit de pământul românesc, aduce toate acele arome delicate și naturale ale strugurilor sănătoși, îmbrățișați de livezile și natura diversă de pe dealurile Olteniei.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor.  

     

    MIROS: Dăruiește simțurilor parfumul natural de flori, cu nuanțe de nectar, apoi note de fructe exotice, tronate de ananas, mango și citrice.  

     

    GUST: Ușor dulce, așa cum îi este potrivit acestui soi, cu note calde de fructe tropicale rumenite și salcâm înflorit.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Delicios la deserturi cu ciocolată albă

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Corcova - Reserve Cuvee Racoveanu rosu (CS+M) DOC 2017 - 0.75L, Alc: 14.5% Corcova - Reserve Cuvee Racoveanu rosu (CS+M) DOC 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Corcova

    Corcova - Reserve Cuvee Racoveanu rosu (CS+M) DOC 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Viticultura din Mehedinți pare să fi fost dintotdeauna o resursă și o parte din viața localnicilor. Viile și vinul din Corcova sunt menționate de nobilii și scriitori români și francezi din secolele XIX-XX. Din anul 2005, oamenii pasionați și dedicați de la Crama Corcova, au extins domeniile și au început să producă cele mai bune monosoiuri și cupaje din regiune.

     

    Pe domeniile Corcova, întinse pe 55 de hectare, parte din vechea moșie a boierilor pământeni din familia Bibești, au fost replantate soiuri românești: Fetească Neagră, Muscat Ottonel, precum și soiuri furnizate de Pepinieres Hebinger din Franța: Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Syrah, Chardonnay, Sauvignon Blanc.

     

    Cuvee Racoveanu este un cupaj de Cabernet Sauvignon și Merlot, maturat aproximativ 12 luni în baricuri din lemn românesc și franțuzesc.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu

     

    MIROS: Doua dintre cele mai bune soiuri roșii din Lumea Veche, formează un buchet echilibrat cu arome  de fructe uscate, cacao și ciocolată neagră. Printre arome comple și persiste se strecoară și valuri discrete de lemn afuma și vanilie.

     

    GUST: Catifelat și foarte generos în tanini, cupajul de Cabernet Sauvignon și Merlot aduce o remanență pe măsură și un procent generos de alcool pe care îl integrează foarte bine în structura sa gustativă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru mesele îmbelșugate cu preparate din carne de vită marinată, carne de vânat cu trufe și ciuperci sălbatice, pizza Diavola (cu salamuri picante), brânzeturi fine moi și semimoi, cât și coaste de porc gătite pe îndelete la cuptor.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 20 - 22°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Sarica Niculitel - Caii de la Letea Vol. II QuintEssence Reserva - 0.75L, Alc: 14% Sarica Niculitel - Caii de la Letea Vol. II QuintEssence Reserva - 0.75L, Alc: 14%

    Sarica Niculitel

    Sarica Niculitel - Caii de la Letea Vol. II QuintEssence Reserva - 0.75L, Alc: 14%

    REGIUNE / ȚARĂ: IG COLINELE DOBROGEI / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, CABERNET FRANC, PETIT VERDOT

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Viticultura practicată de localnicii nord-dobrogeni este documentată cel mai devreme în anul 1412. Podgoria Sarica Niculițel o găsim în nordul Dobrogei, aproape de Tulcea, în partea deluroasă, numită Sarica, din localitatea Niculițel, locul de unde a pornit renumele acestor vinuri.

     

    Dezvoltarea viticulturii în Niculițel a fost favorizată de condițiile climatice unice, mai exact: expunerea nordică, lacurile din apropiere și întinsele zone împădurite din sud, care au permis apariția unor culturi sănătoase de viță și producția unor vinuri apreciate în toată țara. Viticola Sarica Niculițel este o afacere de familie începută în 2003. După 17 ani de activitate, culturile de viță de vie se întind pe 400 de hectare, cultivate cu soiuri românești și soiuri cunoscute în marile regiuni viticole ale lumii.

     

    QuintEssence Reserva este un cupaj complex, obținut din cinci soiuri, vinificate în ani diferiți.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Bogat în arome de fructe roșii și condimente.

     

    GUST: Pe papile aduce arome de prune, vișine și alte fructe roșii, condimente lemnoase și o tușă de vegetație uscată de toamnă. Nota pământie se păstrează bine în post gust alături de tanini seci.   

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin ușor de savurat alături de preparate din carne alba, carne roșie, inclusiv vânat de pasăre, vită în sos și tocană de iepure.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Aurelia Visinescu - Artisan Feteasca Neagra DOC 2021 - 0.75L, Alc: 14.5% Aurelia Visinescu - Artisan Feteasca Neagra DOC 2021 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Aurelia Visinescu

    Aurelia Visinescu - Artisan Feteasca Neagra DOC 2021 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CT DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. În 2003, oenologul Aurelia Vișinescu, împreună cu asociatul său Steve Cacenco, au fondat crama Domeniile Săhăteni. Pasionată de viticultură și absolventă a facultății de horticultură, Aurelia Vișinescu este cunoscută pentru succesul vinurilor din gamele Săhăteni, dar și alte colaborări pentru vinuri de excepție create în regiunea viticolă Dealu Mare.

     

    Domeniul Săhăteni reunește în total 82 de hectare din care sunt produse un milion de sticle pe sezon, împărțite în 6 game. Vinurie Săhătenu sunt produse atât din soiuri românești (Fetească Albă, Tămâioasă Românească, Fetească Neagră), cât și soiuri recunoscute la nivel internațional (Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinot Grigio, Merlot, Syrah, Pinot Noir și Cabernet Sauvignon). 

     

    Artisan Fetească Neagră 2021 este produs prin fermentarea alcoolică cu scufundare a căciulii în cisterne din oțel inoxidabil la temperatura de 20-27°C. Vinul este maturat timp de 12 luni în baricuri din stejar românesc, apoi îmbuteliat.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Un buchet cu arome delicate de fructe de pădure, prune uscate și lemn afumat cu iz de vanilie.

     

    GUST: Textura mătăsoasă  aduce note concentrate de fructe roșii și un postgust lung, elegant.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Vinul perfect la mesele cu preparate din carne de miel, porc, vițel sau vită, cât și pui prăjit, savurat alături de garnitura preferată.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Vinarte - Soare Rose (CF + CS) 2023 - 0.75L, Alc: 12.5% Vinarte - Soare Rose (CF + CS) 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Vinarte

    Vinarte - Soare Rose (CF + CS) 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE OLTENIEI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET FRANC, CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSE SEC. În 1998 un grup de afaceriști români, francezi și italieni, aduși împreună de pasiunea pentru vin au creat brand-ul Vinarte. Fondatorii au început activitatea pe trei domenii viticole din Muntenia: Villa Zorilor-Dealu Mare; Bolovanu-Sâmburești și Stârmina-Mehedinți, unde au plantat soiuri autohnone și soiuri populare din Europa de vest.

     

    Soiurile românești sunt reprezentate de Tămâioasă, Fetească Neagră, Fetească Albă, Novac, iar cele europene sunt Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Merlot și Riesling. Soiurile plantate în Mehedinți sunt vinificate cu expertiza și aparatura modernă a cramei Vinarte, apoi cele mai bune soiuri și cupaje sunt maturate în baricuri din stejar.

     

    Vinarte Soare este un cupaj de Cabernet Franc 60% și Cabernet Sauvignon 40%. Când strugurii au gradul optim de coacere are loc recolta și vinicarea în rose, ce păstrează aromele și prospețimea soiurilor. Culoare este obținută prin macerarea scurtă, fără extragerea taninurilor. Vinul este ținut în cisterne sub presiune fără a lua contactul cu aerul, apoi este stabilizat și îmbuteliat.

     

     

    ASPECT: Roz pal, cu reflexii portocalii.

     

    MIROS: Buchetul este dominat de parfumul florilor de primăvară, acompaniat de cireșe, zmeură și căpșuni.

     

    GUST: Savurat sec, aduce pe papile aciditatea echilibrată, prospețime și fenoli structurați. În completare o notă din coajă de grepfrut, ce se păstrează bine în postgust, unde reapare o tușă florală.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Merită savurat rece, alături de sashimi, fructe de mare la grătar, preparate din carne de pui și curcan, gustări cu brânzeturi și fructe.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Vinarte - Avenue Alb de Samburesti DOC 2023 - 0.75L, Alc: 12.5% Vinarte - Avenue Alb de Samburesti DOC 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Vinarte

    Vinarte - Avenue Alb de Samburesti DOC 2023 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC SÂMBUREȘTI - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ REGALĂ

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. În 1998 un grup de afaceriști români, francezi și italieni, aduși împreună de pasiunea pentru vin au creat brand-ul Vinarte. Fondatorii au început activitatea pe trei domenii viticole din Muntenia: Villa Zorilor-Dealu Mare; Bolovanu-Sâmburești și Stârmina-Mehedinți, unde au plantat soiuri autohnone și soiuri populare din Europa de vest.

     

    Soiurile românești sunt reprezentate de Tămâioasă, Fetească Neagră, Fetească Albă, Novac, iar cele europene sunt Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Merlot și Riesling. Soiurile plantate în Mehedinți sunt vinificate cu expertiza și aparatura modernă a cramei Vinarte, apoi cele mai bune soiuri și cupaje sunt maturate în baricuri din stejar.

     

    Avenue alb este obținut din struguri selecționați ai soiului Fetească Regală. După macerare are loc filtrarea mustului prin metoda gravitațională și fermentarea alcoolică în cisterne din oțel. După ce este este orpită fermentare și vinul este stabilizat are loc îmbutelierea pentru păstrarea aromelor și prospețimii.

     

     

    ASPECT: Verde gălbui, cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Buchetul aduce aromele proaspete de soc și flori albe, note de banană și ananas, completate simetric de alte note florale din vița de vie.

     

    GUST: Delicat, savuros, cu note de flori și fructe exotice coapte. Postgust mediu, ușor minera și sec.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Perfect în sezonul cald la mesele cu salate, brânzeturi fine, preparate din carne de pasăre și pește.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 7 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

Pagina:
  1. 14
  2. 15
  3. 16
  4. 17
  5. 18
Grilă Listă