Bauturi romanesti
-
Granini
Granini - Juice pink grapefruit - 6 buc. x 1L - PET
Granini a fost creat în 1965 în Germania, Bielefeld, de Heinz Schürmann, un afacerist inspirat de cultura și stilul de viață italian al acelor vremuri. Heinz Schürmann și-a numit produsul ‘granini Trinkfrucht’ („fruct de băut”), iar până la sfârșitul anilor '60 acesta și-a creat o imagine pentru sucurile sale.
În anii '70 și '80 Granini a fost exportat în multe state din Europa. Anii '90 au adus noi sortimente pentru brand-ul din Germania, iar din 2006 a intrat și pe piața din România. Granini continuă inovația pentru calitate și producția de sucuri din cele mai bune fructe și ingrediente naturale.
AROMA: Aromă de grepfrut roz, dulce-amărui și răcoritor. Un suc delicios, ce poate a fi savurat simplu, cu gheață, în băuturi fără alcool, în cocktail-uri cu vodcă, lichior de fructe, tequila sau rom.
72,67 RON+ 3,00 RON garanție SGR
-
Vladoi
D. Vladoi - Anca-Maria Cabernet Sauvignon Alb 2023 - 0.75L, Alc: 12.4%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 12.4%
VIN ALB SEC. Pasionat de viticultură și arta de a crea cele mai bune vinuri românești, Niculae Vlădoi a adus vițe hibride și nobile din Drăgășani și le-a plantat pe pământul din jurul satului Siminoc. Pasiunea domnului Vlădoi pentru vinuri a mers mai departe și în anii comunismului cu o mică viță ce se intindea în curtea casei.
După 1989, familia Vlădoi a redobândit proprietățile, a reluat producția de vin, iar în anii 2000 au fost făcute schimbări majore în ceea ce privește vița, sistemele de irigație, utilajele și aparatura pentru vinificare.
De pe cele 19 hectare ale Murfatlarului, hrănite de soarele generos și solul fertil, familia Vlădoi oferă o gamă variată de vinuri albe și roșii liniștite, dar și frizante. Gamele produse de Domeniul Vlădoi includ monosoiuri și cupaje, proaspete și maturate, din soiuri românești și soiuri populare la nivel internațional.
ASPECT: Galben-pal, cu reflexii roz.
MIROS: Strălucirea roz a Cabernetului vinificat în alb este în armonie cu notele de fructe roșii dulci, coapte de soare și transformate în dulcețuri irezistibile. Nota fructată este egalată doar de cea florală, plăcută.
GUST: Pe papile aduce notă amară din coajă verde de nuci și o notă de alune rumenite la cuptor. O nuanță diferită de tanini încheie spectacolul aromatic și oferă un postgust discret.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin aparte, dar ușor de asociat cu preparate din carne de pește, în special somon cu ierburi, gătit la cuptor după rețete mediteraneene.
TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.
59,29 RON Începând cu: 53,36 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Oprisor
Crama Oprisor - Dragaica Rosie 2020 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2020
REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE OLTENIEI - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, SHIRAZ
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Cultivarea viței în Mehedinți este un fapt dovedit de scrieri ce ne întorc în timpul boierilor pământeni din Oltenia, care aveau culturi, crame și vinuri ce au devenit parte din legendele locului. Vinurile din Oprișor și-au găsit locul și în perioada modernă.
În august 1994 s-a înființat în România Compania Carl Reh Trading, cu menirea specifică de a selecta vinuri românești pentru piața internațională, iar în iunie 1997, divizia s-a stabilit la Oprișor, luând decizia de a produce vinuri proprii din struguri proveniți de pe culturile din Mehedinți.
În Drăgaica Roşie se îmbină eleganța din Feteasca Negră cu intensitate Cabernet Sauvignon-ului, corpul catifelat al Merlot-ului şi picanteria Shiraz-ului. Acest cupaj fermecător a fost denumit Drăgaica Roșie și asemenea multor ființe din folclorul popular își are originea în mitologia romană. Sancta Diana din Imperiul Roman este la noi Sânziana, iar după aceasta a apărut Drăgaica (de la „cel drag”), o creație feminină care, în Noatea de Sânziene, alungă spiritele rele și vestește dragostea. Drăgaica este asociată și cu recolte bogate și sănătatea copiilor ținuți în braţele fecioarelor care joacă în horă.
ASPECT: Rubiniu intens.
MIROS: Patru soiuri roșii aduc simțurilor un buchet geros în arome de fructe de pădure roșii și negre.
GUST: Corpolent, echilibrat, cu arome de coacăze negre, afine și zmeură neagră, urmate de gustul final lung, cu note de fructe, frunze de tutun uscat și vanilie.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la mesele cu mezeluri crud uscate, salate vegetariene, friptură de porc la grătar, vită, mai ales tocănițe de vițel și coaste de miel la grătar.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
77,44 RON Începând cu: 69,70 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Vladoi
D. Vladoi - Ravak rosu, DOC 2019 - 0.75L, Alc: 14.2%
ANUL DE RECOLTĂ: 2019
REGIUNE / ȚARĂ: DOC MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, SYRAH
VOL. ALC.: 14.2%
VIN ROȘU SEC. Pasionat de viticultură și arta de a crea cele mai bune vinuri românești, Niculae Vlădoi a adus vițe hibride și nobile din Drăgășani și le-a plantat pe pământul din jurul satului Siminoc. Pasiunea domnului Vlădoi pentru vinuri a mers mai departe și în anii comunismului cu o mică viță ce se intindea în curtea casei.
După 1989, familia Vlădoi a redobândit proprietățile, a reluat producția de vin, iar în anii 2000 au fost făcute schimbări majore în ceea ce privește vița, sistemele de irigație, utilajele și aparatura pentru vinificare.
De pe cele 19 hectare ale Murfatlarului, hrănite de soarele generos și solul fertil, familia Vlădoi oferă o gamă variată de vinuri albe și roșii liniștite, dar și frizante. Gamele produse de Domeniul Vlădoi includ monosoiuri și cupaje, proaspete și maturate, din soiuri românești și soiuri populare la nivel internațional.
ASPECT: Roșu-rubiniu închis, cu reflexii violet.
MIROS: Fetească Neagră și Syrah, un cupaj de soiuri roșii apropiate prin natura și terroir, aduc pe simțuri arome de fructe de pădure, frunze, prune uscate și afumate, piper negru și piper de Jamaica.
GUST: Luxuriant și mătăsos, lasă pe papile tanini moi și tușe de lemn tare. Post gust mediu spre lung, cu alcool bine integrat.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roșu potrivit la mesele cu friptură de porc, vită sau miel, precum și preparate condimentate din bucătăria indiană.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
38,72 RON Începând cu: 34,85 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Vladoi
D. Vladoi - Ravak rosu, DOC 2017 - 0.75L, Alc: 12.6%
ANUL DE RECOLTĂ: 2017
REGIUNE / ȚARĂ: DOC MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, SYRAH
VOL. ALC.: 12.6%
VIN ROȘU SEC. Pasionat de viticultură și arta de a crea cele mai bune vinuri românești, Niculae Vlădoi a adus vițe hibride și nobile din Drăgășani și le-a plantat pe pământul din jurul satului Siminoc. Pasiunea domnului Vlădoi pentru vinuri a mers mai departe și în anii comunismului cu o mică viță ce se intindea în curtea casei.
După 1989, familia Vlădoi a redobândit proprietățile, a reluat producția de vin, iar în anii 2000 au fost făcute schimbări majore în ceea ce privește vița, sistemele de irigație, utilajele și aparatura pentru vinificare.
De pe cele 19 hectare ale Murfatlarului, hrănite de soarele generos și solul fertil, familia Vlădoi oferă o gamă variată de vinuri albe și roșii liniștite, dar și frizante. Gamele produse de Domeniul Vlădoi includ monosoiuri și cupaje, proaspete și maturate, din soiuri românești și soiuri populare la nivel internațional.
ASPECT: Roșu-rubiniu închis, cu reflexii violet.
MIROS: Cupajul își desface aromele după câteva minute de aerare, însă răsplătește așteptarea cu arome de fructe de pădure, prune uscate și condimente tari, cum este piperul negru și ienibaharul.
GUST: Pe papile este robust, fructat și bogat în taninuri ușoare și note de stejar, ce dau un post gust mediu spre lung.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roșu sec pentru friptură de porc, vită sau miel, precum și alte preparate condimentate din bucătăria indiană.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
38,72 RON Începând cu: 34,85 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Vladoi
D. Vladoi - Ravak rose, DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13.2%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: DOC MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: PINOT GRIS
VOL. ALC.: 13.2%
VIN ROSE SEC. Pasionat de viticultură și arta de a crea cele mai bune vinuri românești, Niculae Vlădoi a adus vițe hibride și nobile din Drăgășani și le-a plantat pe pământul din jurul satului Siminoc. Pasiunea domnului Vlădoi pentru vinuri a mers mai departe și în anii comunismului cu o mică viță ce se intindea în curtea casei.
După 1989, familia Vlădoi a redobândit proprietățile, a reluat producția de vin, iar în anii 2000 au fost făcute schimbări majore în ceea ce privește vița, sistemele de irigație, utilajele și aparatura pentru vinificare.
De pe cele 19 hectare ale Murfatlarului, hrănite de soarele generos și solul fertil, familia Vlădoi oferă o gamă variată de vinuri albe și roșii liniștite, dar și frizante. Gamele produse de Domeniul Vlădoi includ monosoiuri și cupaje, proaspete și maturate, din soiuri românești și soiuri populare la nivel internațional.
ASPECT: Roz-foiță de ceapă.
MIROS: Proaspăt ca o dimineață de vară, cu parfum de flori proaspete și fructe cu o dulceață amorțită.
GUST: Pe papile se păstrează spectrul floral, din care se desface o notă mai clară de trandafir. Postgust grăbi, ușor dulce și sec.
ASOCIERE CULINARĂ: Degustat la temperatura recomandată aduce aromele potrivite la mâncărurile cu piept de pui, spanac și rucola, pește, fructe de mare înăbușite și stropite cu unt.
TEMP. DE SERVIRE: 5 - 7°C.
38,72 RON Începând cu: 34,85 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Vladoi
D. Vladoi - Brizza Alb sec 2022 - 0.75L, Alc: 13.2%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON
VOL. ALC.: 13.2%
VIN ALB SEC. Pasionat de viticultură și arta de a crea cele mai bune vinuri românești, Niculae Vlădoi a adus vițe hibride și nobile din Drăgășani și le-a plantat pe pământul din jurul satului Siminoc. Pasiunea domnului Vlădoi pentru vinuri a mers mai departe și în anii comunismului cu o mică viță ce se intindea în curtea casei.
După 1989, familia Vlădoi a redobândit proprietățile, a reluat producția de vin, iar în anii 2000 au fost făcute schimbări majore în ceea ce privește vița, sistemele de irigație, utilajele și aparatura pentru vinificare.
De pe cele 19 hectare ale Murfatlarului, hrănite de soarele generos și solul fertil, familia Vlădoi oferă o gamă variată de vinuri albe și roșii liniștite, dar și frizante. Gamele produse de Domeniul Vlădoi includ monosoiuri și cupaje, proaspete și maturate, din soiuri românești și soiuri populare la nivel internațional.
ASPECT: Galben-pai, cu reflexii aurii.
MIROS: Brizza alb este produs din soiul roșu Cabernet Sauvignon vinificat în alb, iar aromele naturale de fructe roșii se transpun pe simțuri în note de alune verzi și nuci proaspete.
GUST: Pe papile se strecoară fragmente de taninuri ce aduc note de fructe – apar note de căpșuni și zmeurică ce dispar rapid în gustul final mediu, sec.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin interesant pentru orice masă cu preparate ușoare și feluri principale din bucătăria mediteraneeană - bruschette, paste, penne, risotto, salate calde și reci, caracatiță, fructe de mare și pește.
TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.
59,29 RON Începând cu: 53,36 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Vladoi
D. Vladoi - Brizza Alb, demidulce 2022 - 0.75L, Alc: 12.3%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ, MUSCAT OTTONEL
VOL. ALC.: 12.3%
VIN ALB DEMIDULCE. Pasionat de viticultură și arta de a crea cele mai bune vinuri românești, Niculae Vlădoi a adus vițe hibride și nobile din Drăgășani și le-a plantat pe pământul din jurul satului Siminoc. Pasiunea domnului Vlădoi pentru vinuri a mers mai departe și în anii comunismului cu o mică viță ce se intindea în curtea casei.
După 1989, familia Vlădoi a redobândit proprietățile, a reluat producția de vin, iar în anii 2000 au fost făcute schimbări majore în ceea ce privește vița, sistemele de irigație, utilajele și aparatura pentru vinificare.
De pe cele 19 hectare ale Murfatlarului, hrănite de soarele generos și solul fertil, familia Vlădoi oferă o gamă variată de vinuri albe și roșii liniștite, dar și frizante. Gamele produse de Domeniul Vlădoi includ monosoiuri și cupaje, proaspete și maturate, din soiuri românești și soiuri populare la nivel internațional.
ASPECT: Galben-pal, limpede, cu reflexii aurii.
MIROS: Vinificarea demidulce aduce un parfum de flori proaspete, fructe roșii și citrice.
GUST: Aromele florale și vegetale aduc si o remanență onctuoasă din socată, fructe de livadă și fructe excotice. Post gust scurt spre mediu, acidulat.
ASOCIERE CULINARĂ: Brizza demidulce este recomandat întotdeauna rece, alături de preparate condimentate din bucătăria asiatică.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
59,29 RON Începând cu: 53,36 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Vinarte
Vinarte - Prince Mircea Cuvee D`Excellence DOC 2021 - 0.75L, Alc: 12.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: RIESLING ITALIAN, SAUVIGNON BLANC
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ALB SEC. În 1998 un grup de afaceriști români, francezi și italieni, aduși împreună de pasiunea pentru vin au creat brand-ul Vinarte. Fondatorii au început activitatea pe trei domenii viticole din Muntenia: Villa Zorilor-Dealu Mare; Bolovanu-Sâmburești și Stârmina-Mehedinți, unde au plantat soiuri autohnone și soiuri populare din Europa de vest.
Soiurile românești sunt reprezentate de Tămâioasă, Fetească Neagră, Fetească Albă, Novac, iar cele europene sunt Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Merlot și Riesling. Soiurile plantate în Mehedinți sunt vinificate cu expertiza și aparatura modernă a cramei Vinarte, apoi cele mai bune soiuri și cupaje sunt maturate în baricuri din stejar.
Prince Mircea este un cuvee deosebit produs din soiurile Riesling Italian și Sauvignon Blanc cultivate în anul 2021. Strugurii ajunși la maturitate deplină sunt vinificați după metoda clasică prin desciorchinare și fermentare alcoolică cu drojdii selecționate în cisterne din inox.
ASPECT: Galben-pai, cu reflexii verzui.
MIROS: Arome de grepfrut ce aduce vinul în spectrul citricelor proaspete și răcoritoare, completate cu flori de lămâiță și flori de salcâm.
GUST: Atacă papilele cu textura acidulată și note de citrice proaspete. Post gust cu o persistență scurtă dar echilibrată.
ASOCIERE CULINARĂ: Prince Mircea este recomandat la mesele cu fructe de mare, preparate din peşte, carne albă şi brânzeturi lejere.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
55,93 RON Începând cu: 50,34 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Vinarte
Vinarte - Domeniile Vinarte Rosu, DOC 2021 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, FETEASCĂ NEAGRĂ
VIN ROȘU SEC. În 1998 un grup de afaceriști români, francezi și italieni, aduși împreună de pasiunea pentru vin au creat brand-ul Vinarte. Fondatorii au început activitatea pe trei domenii viticole din Muntenia: Villa Zorilor-Dealu Mare; Bolovanu-Sâmburești și Stârmina-Mehedinți, unde au plantat soiuri autohnone și soiuri populare din Europa de vest.
Soiurile românești sunt reprezentate de Tămâioasă, Fetească Neagră, Fetească Albă, Novac, iar cele europene sunt Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Merlot și Riesling. Soiurile plantate în Mehedinți sunt vinificate cu expertiza și aparatura modernă a cramei Vinarte, apoi cele mai bune soiuri și cupaje sunt maturate în baricuri din stejar.
Un vin roșu produs de vinificatorii din Crama Bolovanu, care au acordat atenție în selecția celor mai bune exemplare, desciorchinate, stoarse și fermentate controlat. Aromele consistente ale celor două soiuri franțuzești sunt șlefuite timp de 6 luni în butoaie din stejar.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: Arome de fructe roșii coapte și macerate, pe un fond cu notă de stejar, ce denotă o scurtă maturare.
GUST: Prune uscate cu zahăr vanilat și tușe de piper uscat. Gust final mediu, cu remanență evidentă lăsată de tanini fructați.
ASOCIERE CULINARĂ: Vinarte roșu este potrivit la gustările cu mezeluri afumate, meniuri consistente din carne de vită, oaie și gustări cu brânzeturi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
38,64 RON Începând cu: 34,78 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Velvet Winery
Velvet - Triptic alb (FR+FA+FN) DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ REGALĂ, FETEASCĂ ALBĂ, FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 13%
VIN ALB SEC. Velvet Winery este o cramă nouă, fondată în regiunea viticolă Dealu Mare, pordgoria Tohani din județul Prahova. Tradiția viticulturii din cea mai cunoscută podgorie a țării și inițiativa fondatorilor de a produce vinuri după un concept “boutique” a rezultat într-o crama cu tehnologie modernă pentru toate procesele de vinificare.
Vița de vie aflată în grija cramei Velvet se întinde pe numai 36 de hectare, aflate la o altitudine de peste 400 de hectare. Terasele pe care se află plantația beneficiză de o expoziție sudică și condiții climatice pentru dezvoltarea celor mai bune soiuri din Lumea Veche, dar și soiuri locale. Dintre acestea, cele mai cunoscute soiuri vinificate de Velvet sunt: Chardonnay, Muscat, Riesling Italian, Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Syrah, Fetească Neagră, Fetească Regală și Tămâioasă Românească.
Triptic este produs din soiurile Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră. Mustul ravac din aceste trei soiuri românești este limpezit gravitațional la temperatură scăzută apoi fermentat alcoolic la 14-16°C. Pentru a oferi complexitate aromatică și eleganță acestui cupaj, proporția de Fetească Neagră a fost maturată timp de 6 luni în butoaie din lemn de stejar franțuzesc.
ASPECT: Galben-pai, limpede, cu reflexii aurii.
MIROS: Din solul argilos cu depozite cohilifere, foarte asemănător cu acela din Bordeaux, cele două soiuri albe, completate de unul roșu, aduc aceeași eleganță prin aromele de dulceață de piersici și boabe de piper roșu, proaspăt.
GUST: Pe papile este onctuos, cu note bine definite de fructe albe de livadă, o notă lemnoasă și astringentă din păstăi de vanilie întregi, uscate. Vanilia și alte mirodenii se întrec să stea pe simțuri la final și aduc un gust final mediu spre lung.
ASOCIERE CULINARĂ: Un cupaj deosebit, dar ușor de savurat la orice masă cu preparate din pește și pasăre, garnisite cu sosuri condimentate.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
84,70 RON Începând cu: 76,23 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
30,25 RON Începând cu: 27,23 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Licorna
Licorna - Serafim Feteasca Neagra DOC 2020 - 0.75L, Alc: 14.9%
ANUL DE RECOLTĂ: 2020
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 14.9%
VIN ROȘU SEC. Domeniul Licorna Winehouse se află în Dealu Mare și cuprinde zeci de hectare de vie și un conac de la începutul secolului XX, cu pivinţă proprie, folosită de primii proprietari în urmă cu mai bine de 100 de ani. În pivnița conacului Licorna se păstrează vinuri la maturare în 80 de baricuri din diferite tipuri de stejar și trei budane de 2000 de litri.
Alături de conac este centrul de vinificație, construit în 2013. În clădirea nouă se află cisternele de fermentație, cu tehnologie modernă și capabilitate de prelucrare a 150 de tone de struguri anual.
Producția este concentrată pe vinuri roșii și albe, obținute din cele mai bune cele soiuri. Vinificarea se face cu tehnologie modernă, urmată de maturatea în vase de stejar și învechirea la sticlă timp de minim 2 luni. Serafim este una dintre cele cinci game ale producătorului Licorna, în care se găsesc vinuri clasice, cu particularități pentru fiecare parcelă și soi.
ASPECT: Roșu intens, cu reflexii violet.
MIROS: Mireasmă rustică din fructe roșii, concentrată pe aronia și prune uscate, amestecate cu mirodenii și o notă de lemn.
GUST: Taninii se simt repede pe papile și se relaxează la contactul cu aerul, atunci cand apar și arome armorțite de piper și ierburi uscate ce se apropie de o notă pământie.
ASOCIERE CULINARĂ: Alegeți acest vin pentru orice masă cu preparate din carne roșie cu sos de brânză, sarmale, musaca, rață la cuptor cu cartofi, brânzeturi maturate și desert cu ciocolată amară.
TEMP. DE SERVIRE: 13 - 15°C.
36,30 RON Începând cu: 32,67 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Licorna
Licorna - Bon Viveur alb, DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY, SAUVIGNON BLANC
VOL. ALC.: 13%
VIN ALB SEC. Bon Viveur este gama de vinuri liniştite a producătorului Licorna Winehouse, cu podgorie în Dealu Mare. Din complexul Licorna face parte via și vechiul conac cu pivniță proprie, unde primii proprietarii au maturat vin la începutul secolului XX. În pivnița conacului Licorna se păstrează și astăzi vinuri la maturare în 80 de baricuri din diferite tipuri de stejar și trei budane de 2000 de litri.
Alături de conac, pe domeniul Licorna se află centrul de vinificație construit în 2013. În clădirea nouă se află cisternele de fermentație cu tehnologie modernă și capabilitate de prelucrare a 150 de tone de struguri anual.
Producția este concentrată pe vinuri roșii, iar pentru cele albe sunt cultivate cele mai prețioase soiuri, apoi prelucrate în vase din lemn de stejar franțuzesc.
ASPECT: Galben-verzui, limpede.
MIROS: Un cupaj alb ce își dezvăluie onctuozitatea și eleganța încă de la primele arome ridicate la gura paharului. Untul, vanilia, lemnul dulce și condimentele uscate conturează primele trăsături organoleptice.
GUST: Onctuozitatea se simte mai bine pe papile, și este completată cu aromele proaspete de ierburi verzi și condimente. Postgust mediu, armonios și foarte delicat.
ASOCIERE CULINARĂ: Bon Viveur alb este potrivit mesele cu preparate din carne de pasăre de curte, prepeliță, pește (somon, ton) sushi, sashimi, homar, crustacee și brânzeturi proaspete.
TEMP. DE SERVIRE: 11 - 13°C.
66,55 RON Începând cu: 59,90 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Lechburg
Lechburg - Pinot Grigio DOC, BIO 2021 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: DOC LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: PINOT GRIGIO
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ALB SEC. În Transilvania, la poalele Carpaților, este pământul pe care s-au stabilit germanii veniți din Valea Rhinului și regiunea viticolă situată aproape de râul Mosel, aflat între granițele unei germanii medievale. Urmașii germanilor, sașii, au continuat cultivarea viței de vie și producția de vin chiar și după Al Doilea Război Mondial, când o parte din ei s-au întors pe teritoriile de origine.
În istoria recentă, vinurile din Lechința sunt produse din 1962 într-o cramă din partea locului, iar din 2015 producția a fost preluată de o familie originară din Italia. În prezent, crama Lechburg păstrează patrimoniul natural al locului, moștenirea influențelor franceze din Alsacia și Rin în cultivarea viței de vie și o gamă variată de vinuri din soiurile: Chardonnay, Gewurztraminer, Golden Muscat, Pinot Gris, Pinot Noir, Riesling de Rhin, Sauvignon și Fetească Regală.
Vinul din Pinot Grigio este obținut din struguri recoltați manual, selecționați, desciorchinați și presați ușor. După decantarea naturală ce îndepărtează sedimentele, urmează o fermentare de lungă durată în cisterne din beton. Maturarea are loc în același tip de recipient, în amestec cu drojdia fină, timp de 5 până la 7 luni.
ASPECT: Galben intens, cu reflexii de cupru.
MIROS: Parfum de pere galbene, mere golden și pepene galben deschid apetitul pentru un Pinot Grigio al terroir-ului rece din Transilvania.
GUST: Papilele sunt răcorite de amestecul fructat și alcoolul bine integrat în structura vinului. Postgust scurt și sec.
ASOCIERE CULINARĂ: O alegere excelentă la aperitive și preparate ușoare cu pui, pește și fructe de mare.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
53,01 RON Începând cu: 47,71 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Lechburg
Lechburg - Chardonnay DOC, BIO 2021 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: DOC LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
VOL. ALC.: 13%
VIN ALB SEC. Chardonnay este un soi alb, internațional, cultivat în toate arealele viticole ale lumii. În zilele noastre se produc mari cantități de vin din acest soi și în cele mai îndepartate locuri ale lumii.
Aromele variate ale soiului Chardonnay, numit și "Regele vinurilor albe", rezultată din vechimea soiului, din terroir-ul (solul și clima) în care este cultivat, dar și din stilul și de vinificare al cramei.
Lechburg Chardonnay este obținut din struguri recoltați manual, presare ușoară și limpezire prin depunerea naturală a sedimentelor. Fermentarea alcoolică se face fără grabă în cisterne din beton, cu temperatură controlată. Vinul este păstrat în aceleași vase pentru maturare cuprinsă între 5-7 luni.
ASPECT: Galben-pai, cu reflexii vezui.
MIROS: Un Chardonnay cu arome proaspete și revigorante de nectarine și gutuie coaptă, completate de sâmbure lemnos.
GUST: Proaspăt și grăbit pe papile, păstrează onctuozitatea caracteristică, completată de note fructate și postgust mineral.
ASOCIERE CULINARĂ: O alegere clasică pentru cei care preferă vinurile albe, savurate simplu sau la mesele cu brânză maturată, paste umplute (ravioli), preparate din carne albă, gătite inclusiv la grătar.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
56,47 RON Începând cu: 50,82 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Legendary Dracula
Legend of Dracula - Feteasca Neagra 2021 - 0.75L, Alc: 14%
REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE MUNTENIEI - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU SEC. Produs de Legendary Dracula, acest monosepaj de Fetească Negară este obținut 100% din struguri vinificați clasic în podgoria din Dealu Mare. Cea mai cunoscută regiune viticolă a României ocupă 14.500 de hectare și are poziție sudică, sol calcaros, bogat în argilă și resturi de cochilie lăsate de fauna bogată a unui corp de apă dispărut în urmă cu milioane de ani.
Clima temperată cu ierni grele și veri calde, temperaturi extreme și expunere la soare de 1635 de ore pe an oferă tuturor cultivatorilor cei mai buni struguri din toate soiurile, pentru cele mai bune vinuri albe, roșii și rose.
ASPECT: Roșu rubiniu.
MIROS: Buchetul deschide jocul organoleptic cu arome de prune coapte și afine, urmate de altre roșii și negre de pădure, urmate o notă foarte discretă de lemn.
GUST: Maturarea scurtă și parțială a dezvoltat notele de vanilie și fructe. Textura cu taninuri cărnoase aduce un gust final lung, sec și neted.
ASOCIERE CULINARĂ: Profilul aromatic face față ușor aperitivelor cu branză maturată și tare, apoi felurilor principale cu carne de vit și, miel. De asemenea, este recomandat alături de pastele și preparate condimentate.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
49,61 RON Începând cu: 44,65 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
49,61 RON Începând cu: 44,65 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Legendary Dracula
Draculea - (FN + Sy) DOC 2019 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2019
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CT DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, SYRAH
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Regiunea Dealu Mare ocupă 14.500 de hectare și are poziție sudică, sol calcaros, bogat în argilă și resturi de cochilie lăsate de fauna bogată a unui corp de apă dispărut în urmă cu milioane de ani.
Clima temperată cu ierni grele și veri calde, temperaturi extreme și expunere la soare de 1635 de ore pe an oferă tuturor cultivatorilor cei mai buni struguri din toate soiurile, pentru cele mai bune vinuri albe, roșii și rose.
Cupajul de Fetească Neagră și Syrah, cu Denumire de Origine Controlată, este obținut din cele două soiuri sunt culese târziu și vinificate în condiții controlate. Acest cupaj nu este maturat în butoaie din stejar, de aceea oferă arome robuste, specifice soiurilor roșii cultivate în terroir-ul Munteniei.
ASPECT: Roșu-rubiniu.
MIROS: Din adâncurile istoriei vine și soiul roșu românesc al familiei Feteștilor, completat în aceeași măsură de mai nou-venitul Syrah, pentru a oferi un buchet generos, definit de cireșe, prune dolofane și o notă de mirodenie.
GUST: Pe papile aduce fructe roșii dulci, cu tresăriri acrișoare, vanilie dulce și o notă picantă. Taninurile au fost îmbânzite de învechirea la sticlă, de aceea vor oferi echilibru și remanență catifelată, impresionant de lungă.
ASOCIERE CULINARĂ: O alegere savuroasă la preparatele (inclusiv cele condimentate) din carne de miel, vită în sos ragu, burger de vită, friptură de rață sau curcan, șuncă afumată și chorizo.
TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C.
82,28 RON Începând cu: 74,05 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Domeniile Franco - Române
DFR - Feteasca Neagra DOC, BIO 2022 - 0.75L, Alc: 14.9%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: DOC DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 14.9%
VIN ROȘU SEC. Domeniile Franco-Române se află în regiunea Dealu Mare, între localitățile Gura Vadului și Săhăteni. În această parte a țării, Denis Thomas, proprietar și vinificator din Burgundia, a pus fundația primei podgorii BIO din România ce se întindea pe 45 de hectare.
Din 2020 Domeniile Franco-Române aparțin unui grup de investitori români, care lucrează în prezent 85 de hectare de viță de vie. Vinurile cramei românești sunt certificate Ecocert, fapt ce impune proceduri de vinificare stricte, la care se adaugă analize în laborator propriu pentru fiecare fază de producție pentru a se obține vinuri de calitate superioară.
Strugurii din soiul Fetească Neagră ajunși la maturitate deplină sunt culeși manual, transportați în lădițe de 10 kilograme și fermentați alcoolic în linuri de beton timp de 13 zile, la temperaturi cuprinse între 23-25°C. Vinul este maturat și stabilizat în cisterne din oțel inoxidabil, apoi îmbuteliat.
ASPECT: Roșu rubiniu.
MIROS: O Fetească Neagră nematurată, ajunsă la un echilibru aromatic subtil între fructe roșii, anunțate de afine supramaturate și ciuperci, cu o notă pământie.
GUST: Marcat de terror-ul generos al regiunii Dealu Mare, acest soi se dezvoltă pe papile cu un colaj de fructe negre, taninuri și mirodenii, rezumate la tușe de piper, ce se păstrează bine în postgust.
ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit la mesele cu preparate din carne roșie (vită, vânat, miel, porc), caren de pasăre, în special curcan, dar și alături de clasicele paste cu sos roşu
TEMP. DE SERVIRE: 15 - 20°C.
37,99 RON Începând cu: 34,19 RON+ 0,50 RON garanție SGR