Bauturi romanesti

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 38
  2. 39
  3. 40
  4. 41
  5. 42
Grilă Listă
  • Averesti - Nativus Traminer de Averesti DOC, demidulce 2024 - 0.75L, Alc: 13% Averesti - Nativus Traminer de Averesti DOC, demidulce 2024 - 0.75L, Alc: 13%

    Averesti

    Averesti - Nativus Traminer de Averesti DOC, demidulce 2024 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD HUŞI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: TRAMINER

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB DEMIDULCE. În partea de nord-est a României, pe pământul scăldat de soare se află culturile de struguri ale podgoriei Huşi. În acelaşi loc se află Centrul Viticol Avereşti, unde se produc unele dintre cele mai bune vinuri din regiunea Moldova. În această parte a ţării, prin locurile civilizaţiei străvechi Cucuteni, viţa de vie se cultivă de mii de ani.

     

    În 1874, boierul Ştefan Negruzzi şi oenologul francez René Faure au aplicat primele practici ale viticulturii moderne. Talentatului oenolog francez i se datorează renaşterea soiurilor româneşti Zghihară şi Busuioacă, dar şi primele plantaţii ale soiurilor Merlot, Cabernet şi Aligote, aduse din regiunile viticole ale Franței. Printre soiurile cultivate în Podgoria Huşi sunt Zghihara de Huși şi Busuioaca de Bohotin, Fetească Regală, Fetească Albă, Aligote, Sauvignon Blanc, Traminer şi Cabernet Sauvignon.

     

    Soiul Traminer provine istoric din dordul Italiei, aproape de granița cu Austria. Aromele acestui soi sunt apreciate la nivel internațional, unde este considerat regele strugurilor aromați. Pentru Nativus demidulce, sunt aleși struguri cu o concentrație de zahăr de 230 de grame la litru, culeși dimineața pe răcoare, presați scurt pentru mustul care este apoi decantat gravitațional. Fermentarea are loc în cisterne din oțel inoxidabil cu temperatură controlată pentru a se păstra prospețimea și aromele naturale ale soiului Traminer.

     

     

    ASPECT: Galben-auriu.

     

    MIROS: Traminerul anului 2023 oferă arome mai proaspete de fructe tropicale, cum ar fi mango și ananas, echilibrate de parfumul îmbietor al salcâmului înflorit.

     

    GUST: Note de ierburi amărui, îmblânzite de dulceața naturală a soiului. Postgust scurt spre mediu, ușor dulce.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin demidulce este potrivit la orice masă cu fructe de mare și preparate picante. Este recomandat și la desert, cu salate de fructe și patiserie cu dulceață de trandafir.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Averesti - Briant Cabernet Sauvignon DOC 2024 - 0.75L, Alc: 14% Averesti - Briant Cabernet Sauvignon DOC 2024 - 0.75L, Alc: 14%

    Averesti

    Averesti - Briant Cabernet Sauvignon DOC 2024 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD HUŞI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. În partea de nord-est a României, pe pământul scăldat de soare se află culturile de struguri ale podgoriei Huşi. În acelaşi loc se află Centrul Viticol Avereşti, unde se produc unele dintre cele mai bune vinuri din regiunea Moldova. În această parte a ţării, prin locurile civilizaţiei străvechi Cucuteni, viţa de vie se cultivă de mii de ani.

     

    Vinuri de pe pământul Moldovei sunt apreciate de sute de ani. Însuși Dimitrie Cantemir, a scris în lucrarea sa ''Descriptio Moldaviae'', faptul că vinurile (Moldovei), sunt mai bune decât alte vinuri europene și chiar decât cele din regiunea viticolă Tokaj, din Ungaria.

     

    Vinurile din gama Briant sunt create pentru momente speciale, când doriți un cupaj ori un soi strălucitor ce pune în evidență aromele sale naturale și satisface preferințele selecte ale celor care îi vor afla povestea.

     

     

    ASPECT: Roșu-purpuriu, cu nuanțe intense și tinere.

     

    MIROS: Arome primare de fructe roșii și negre (coacăze, cireșe), completate armonios de note vegetale de ardei gras verde și piper verde.

     

    GUST: Tineresc, cu taninuri proaspete și aspre. Gustul este dominat de fructe roșii, dulci-acrișoare și o aciditate ridicată, cu un final persistent.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere clasică pentru mesele cu aperitive reci cu brânzeturi tari, carne la grătar și tocănițe.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Crama Cepari - Cramposie Selectionata DOC 2024 - 0.75L, Alc: 12.98% Crama Cepari - Cramposie Selectionata DOC 2024 - 0.75L, Alc: 12.98%

    Crama Cepari

    Crama Cepari - Cramposie Selectionata DOC 2024 - 0.75L, Alc: 12.98%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DRĂGĂȘANI CEPARI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CRÂMPOȘIE SELECȚIONATĂ

     

    VOL. ALC.: 12.98%

     

    VIN ALB SEC. Crama Cepari se află în localitatea cu același nume, ce spune povestea veche a viticulturii în această parte a țării încă din secolul al XVI-lea. Cepari vine la ”cepuri”, dopuri de lemn de la butoaiele în care se depozita și se transporta vinul. Crama Cepari a început să prindă contur încă dinainte de 1945. La mult timp după probleme cu filoxera, un tânăr ambițios pe nume Badea Manolescu, a adus din Germania un viticultor specialist, pentru a altoi soiurile zonei și pentru a planta soiuri noi.  

     

    După toate acestea, în prezent, Ilarie Prioteasa a pornit activitatea brandului Cepari în baza experienței dobândite în vechile crame ale zonei Drăgășani. Crama Cepari a fost construită după standarde moderne, cu investiții în plantații, oameni, tehnologie și promovare.

     

    Alături de soiurile Gordan, Brachina şi Tămâioasă Românească, unul dintre cele mai apreciate soiuri este Crâmpoșia Selecționată, creată și dezvoltat în arealul din Drăgășani, în Cepari-Cîrlogani, un loc foarte favorabil și soiurilor altoite.

     

     

    ASPECT: Galben, limpede, cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Note delicate de măr verde, citrice proaspete, flori albe de primăvară și o subtilă mineralitate care amintește de energia și capriciile terroirului.

     

    GUST: Vioi, echilibrat, cu aromă de mere, pere și lămâie. Aciditate plăcută, textură fină și postgust elegant, ușor mineral.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Armonios și jovial, potrivit la mesele cu pește, salate, preparate tradiționale românești și aperitive ușoare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Antinori - Bramito della Sala Chardonnay Umbria IGT 2024 - 0.75L, Alc: 12.5% Antinori - Bramito della Sala Chardonnay Umbria IGT 2024 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Antinori

    Antinori - Bramito della Sala Chardonnay Umbria IGT 2024 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: UMBRIA IGT / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Familia Antinori produce vin în regiunile italiene de peste cinci secole. În perioada îndepărtată din istoria familiei Antinori, Giovanni di Piero s-a alăturat breslei vinificatorilor din Florența. Primele culturi deținute de familia italiană au fost în orașul Florența, însă zeci de generații au contribuit la extinderea producției pe domenii noi. Astăzi, vinurile Antinori sunt produse din strugurii cultivați în patru podgorii din regiunea Toscana, plus alte culturi în celelalte trei regiuni viticole cu tradiție: Umbria, Puglia și Piemonte.

     

    Bramito della Sala Chardonnay este produs pe domeniul Antinori din frumoasa regiune Umbria, acolo unde viile înconjoară cetatea medievală Castello della Sala. În Umbria solul este bogat în fosile din erele îndepărtate și clei, ce hrănește vița cu minerale pentru eleganța tipică a vinului din Lumea Veche.

     

    Pentru acest vin strugurii sunt desciorchinați și presați, apoi lăsați la rece la o temperatură de 10°C. și trași în cisternă din inox pentru o macerare scurtă de 2-4 ore. Macerarea dezvoltă aromele diverse și caracterul acestui Chardonnay. Loturi diferite de struguri fermentează în cisterne din inox la 16-18°C. și în butoaie din stejar. După limpezire vinurile sunt cupajate și îmbuteliate pentru a păstra aromele revigorante și proaspete. 

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Parfum delicat cu note de fructe exotice, coapte și aciditate ușoară din citrice proaspete.

     

    GUST: Elegant cu o structură clară acompaniată de prospețime și un final savuros cu note de vanilie și alune de pădure.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere bună la mesele cu pui, pește afumat sau pește cu legume, fructe de mare și paste cu sos alb.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    223,85 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Sarica Niculitel - Caii de la Letea Princeps Aligote 2023 - 0.75L, Alc: 13% Sarica Niculitel - Caii de la Letea Princeps Aligote 2023 - 0.75L, Alc: 13%

    Sarica Niculitel

    Sarica Niculitel - Caii de la Letea Princeps Aligote 2023 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD SARICA NICULIȚEL - COLINELE DOBROGEI / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: ALIGOTE

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Viticultura practicată de localnicii nord-dobrogeni este documentată cel mai devreme în anul 1412. Podgoria Sarica Niculițel o găsim în nordul Dobrogei, aproape de Tulcea, în partea deluroasă, numită Sarica, din localitatea Niculițel, locul de unde a pornit renumele acestor vinuri.

     

    Dezvoltarea viticulturii în Niculițel a fost favorizată de condițiile climatice unice, mai exact: expunerea nordică, lacurile din apropiere și întinsele zone împădurite din sud, care au permis apariția unor culturi sănătoase de viță și producția unor vinuri apreciate în toată țara. Viticola Sarica Niculițel este o afacere de familie începută în 2003. După 17 ani de activitate, culturile de viță de vie se întind pe 400 de hectare, cultivate cu soiuri românești și soiuri cunoscute în marile regiuni viticole ale lumii.

     

    Princeps este o colecție de vinuri produse din cele mai bune plantații aflate în podgoria Sarica Niculițel. Vinificarea clasică este urmată de maturarea vinurilor în butoaie de stejar pentru a oferi cele mai bune varietăți ale etichetei Caii de la Letea.

     

     

    ASPECT: Galben-verzui, strălucitor și limpede.

     

    MIROS: Aligote aduce cele mai interesante experiențe organoleptice, caracteristice originilor sale și terroir-ului, încă de la primele adieri. Buchetul aduce ierburi și flori verzi, amestecate cu fire uscate și pământii.

     

    GUST: Atenția sporită pentru acest vin aduce și arome mai intense din fructe de livadă, întâmpinate de citrice și ierburi amărui dominate de pelin verde. Post gust mediu, cu alcool generos.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Aligote este o plăcere în orice moment al anului și la orice masă cu preparate din pește, fructe de mare și brânzeturi proaspete.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Sarica Niculitel - Caii de la Letea Princeps Rose 2023 - 0.75L, Alc: 13% Sarica Niculitel - Caii de la Letea Princeps Rose 2023 - 0.75L, Alc: 13%

    Sarica Niculitel

    Sarica Niculitel - Caii de la Letea Princeps Rose 2023 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: IG COLINELE DOBROGEI / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR, SYRAH, FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE SEC. Viticultura practicată de localnicii nord-dobrogeni este documentată cel mai devreme în anul 1412. Podgoria Sarica Niculițel o găsim în nordul Dobrogei, aproape de Tulcea, în partea deluroasă, numită Sarica, din localitatea Niculițel, locul de unde a pornit renumele acestor vinuri.

     

    Dezvoltarea viticulturii în Niculițel a fost favorizată de condițiile climatice unice, mai exact: expunerea nordică, lacurile din apropiere și întinsele zone împădurite din sud, care au permis apariția unor culturi sănătoase de viță și producția unor vinuri apreciate în toată țara. Viticola Sarica Niculițel este o afacere de familie începută în 2003. După 17 ani de activitate, culturile de viță de vie se întind pe 400 de hectare, cultivate cu soiuri românești și soiuri cunoscute în marile regiuni viticole ale lumii.

     

    Princeps este o colecție de vinuri produse din cele mai bune plantații aflate în podgoria Sarica Niculițel. Vinificarea clasică este urmată de maturarea vinurilor în butoaie de stejar pentru a oferi cele mai bune varietăți ale etichetei Caii de la Letea.

     

     

    ASPECT: Roz-somon.

     

    MIROS: Aromele elegante de agrișe, căpșune și citrice coapte, completate de nectarine zemoase și flori proaspete de cireș.

     

    GUST: Un rose cu profunzime aromatică, adusă treptat de fructe coapte. Drupele și fructele roșii se amestecă armonios pe papile și sunt urmate de minerale, ce dau un postgust cu proiecție lungă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Princeps rose este ușor de asociat cu preparatele din carne consistente, cum ar fi rața cu legume la cuptor, pește roșu sau gustările cu brânzeturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Sarica Niculitel - Caii de la Letea Princeps Quintessence Reserva - 0.75L, Alc: 14% Sarica Niculitel - Caii de la Letea Princeps Quintessence Reserva - 0.75L, Alc: 14%

    Sarica Niculitel

    Sarica Niculitel - Caii de la Letea Princeps Quintessence Reserva - 0.75L, Alc: 14%

    REGIUNE / ȚARĂ: IG COLINELE DOBROGEI / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, FETEASCĂ NEAGRĂ, CABERNET FRANC, PETIT VERDOT

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Viticultura practicată de localnicii nord-dobrogeni este documentată cel mai devreme în anul 1412. Podgoria Sarica Niculițel o găsim în nordul Dobrogei, aproape de Tulcea, în partea deluroasă, numită Sarica, din localitatea Niculițel, locul de unde a pornit renumele acestor vinuri.

     

    Dezvoltarea viticulturii în Niculițel a fost favorizată de condițiile climatice unice, mai exact: expunerea nordică, lacurile din apropiere și întinsele zone împădurite din sud, care au permis apariția unor culturi sănătoase de viță și producția unor vinuri apreciate în toată țara. Viticola Sarica Niculițel este o afacere de familie începută în 2003. După 17 ani de activitate, culturile de viță de vie se întind pe 400 de hectare, cultivate cu soiuri românești și soiuri cunoscute în marile regiuni viticole ale lumii.

     

    Princeps este o colecție de vinuri produse din cele mai bune plantații aflate în podgoria Sarica Niculițel. Vinificarea clasică este urmată de maturarea vinurilor în butoaie de stejar pentru a oferi cele mai bune varietăți ale etichetei Caii de la Letea.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu.

     

    MIROS: Un cupaj expresiv, cu arome de fructe de pădure presărate cu vanilie proaspătă, dăruite de maturarea în butoaie din stejar în crama Sarica Niculițel.

     

    GUST: Ușor robust, dominat de tanini moi, șlefuiți, și tanini rustici cu o remanență puternică.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Câteva minute de aerare și este pregătit pentru o masă cu preparate din carne albă, carne de roșie - vită cu sos și tocană de iepure.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • D. Vladoi - Anca Maria - Cuvee Primeur DOC 2023 -  0.75L, Alc: 13% D. Vladoi - Anca Maria - Cuvee Primeur DOC 2023 -  0.75L, Alc: 13%

    Vladoi

    D. Vladoi - Anca Maria - Cuvee Primeur DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: IG COLINELE DOBROGEI - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: BĂBEASCĂ NEAGRĂ, FETEASCĂ NEAGRĂ, SYRAH, MERLOT

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROŞU SEC. Pasionat de viticultură și arta de a crea cele mai bune vinuri românești, Niculae Vlădoi a adus vițe hibride și nobile din Drăgășani și le-a plantat pe pământul din jurul satului Siminoc. Pasiunea domnului Vlădoi pentru vinuri a mers mai departe și în anii comunismului cu o mică viță ce se intindea în curtea casei.

     

    După 1989, familia Vlădoi a redobândit proprietățile, a reluat producția de vin, iar în anii 2000 au fost făcute schimbări majore în ceea ce privește vița, sistemele de irigație, utilajele și aparatura pentru vinificare. De pe cele 19 hectare ale Murfatlarului, hrănite de soarele generos și solul fertil, familia Vlădoi oferă o gamă variată de vinuri albe și roșii liniștite, dar și frizante.

     

    Cupajul de patru soiuri roșii (Băbească Neagră, Fetească Neagră, Syrah, Merlot) din gama Anca Maria este numit Primeur cu scopul de a evidenția primul vin roșu al anului, produs în crama familiei Vlădoi.

     

     

    ASPECT: Roşu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Buchet de coacăze negre, mure și zmeură, arminizate de cafea, caramel dulce și condimente.

     

    GUST: Intens, cu un corp echilibrat, dulce, note de vișine și cireșe negre macerate. Pe măsură ce este savurat aduce simțurilor profilul unui vin elegant și remanență lungă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Alegeți acest cupaj pentru mesele îmbelșugate cu preparate din carne de vită, la grătar / la cuptor sau la o tocăniță cu carne de vânat (căprioară).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 9 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Sarica Niculitel - Aniversarium Alb (SB+R+Ch+A) demisec - 0.75L, Alc: 12% Sarica Niculitel - Aniversarium Alb (SB+R+Ch+A) demisec - 0.75L, Alc: 12%

    Sarica Niculitel

    Sarica Niculitel - Aniversarium Alb (SB+R+Ch+A) demisec - 0.75L, Alc: 12%

    REGIUNE / ȚARĂ: COLINELE DOBROGEI - DOBROGEA/ ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC, RIESLING, CHARDONNAY, ALIGOTE

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ALB DEMISEC. Viticultura practicată de localnicii nord-dobrogeni este documentată cel mai devreme în anul 1412. Podgoria Sarica Niculițel o găsim în nordul Dobrogei, aproape de Tulcea, în partea deluroasă, numită Sarica, din localitatea Niculițel, locul de unde a pornit renumele acestor vinuri.

     

    Dezvoltarea viticulturii în Niculițel a fost favorizată de condițiile climatice unice, mai exact: expunerea nordică, lacurile din apropiere și întinsele zone împădurite din sud, care au permis apariția unor culturi sănătoase de viță și producția unor vinuri apreciate în toată țara. Viticola Sarica Niculițel este o afacere de familie începută în 2003.

     

    După 17 ani de activitate, culturile de viță de vie se întind pe 400 de hectare, cultivate cu soiuri românești și soiuri cunoscute în marile regiuni viticole ale lumii.

     

     

    ASPECT: Galben-pal.

     

    MIROS: Un buchet delicat, cu arome de frute coapte de livadă, flori parfumate și ierburi proaspete de primăvară

     

    GUST: Acidulat, cu note tonice de fructe, ce se concentrează pe drupe, tușe de fructe exotice și citrice. Post gust scurt, savuros.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Acasă, la o petrecere sau în orice alt context, un vin ușor da savurat cu preparate din carne de pui, pește sau fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Crama Carastelec - Spumant Carassia Rose Brut - 0.75L, Alc: 12% Crama Carastelec - Spumant Carassia Rose Brut - 0.75L, Alc: 12%

    Carastelec

    Crama Carastelec - Spumant Carassia Rose Brut - 0.75L, Alc: 12%

    REGIUNE / ȚARĂ: CRIȘANA - MARAMUREȘ / ROMÂNIA

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN SPUMANT ROSE BRUT. Crama Carastelec are o poveste strâns legată de istoria locului. Primele dovezi ale culturilor de viță datează din Imperiul Roman de la Porolissum-Moigrad. Mai târziu, în Evul Mediu, acte oficiale atestă existența satului (în 1241), reconstrucția bisericii din localitate și existența viilor deținute de nobili cât și de biserică.

     

    Producția de vin a continuat de-a lungul secolelor, iar povestea Carastelec se conturează din anul 2011, când antreprenori români și maghiari au început investiile în tehnologie nouă și spații de depozitare pentru vinuri spumante și efervescente. Zona Carastelec este înconjurată de masivul muntos Măgura Şimleului, climatul este temperat continental, iar precipitațiile sunt moderate.

     

    Aceste condiții și solul bogat în minerale formează un terroir ce se reflectă în majoritatea vinurilor produse în zona de nord-vest a României.  

     

     

    ASPECT: Roz deschis, strălucitor, cu perlaj fin, persistent.

     

    MIROS: Parfum de fructe roșii, caracteristice soiurilor roșii.

     

    GUST: Arome de fructe roșii și textura mătăsoasă cu efervescență delicată ce oferă un postgust sec și scurt.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin spumant ce redefinește prospețimea este numai bun la o masă cu carne de rață, iepure, somon, ciuperci (trase la tigaie), și preparate ușor condimentate din bucătăria thailandeză.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Prince Stirbey - Cramposie Selectionata 2023 - 0.75L, Alc: 12% Prince Stirbey - Cramposie Selectionata 2023 - 0.75L, Alc: 12%

    Prince Stirbey

    Prince Stirbey - Cramposie Selectionata 2023 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE OLTENIEI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CRAMPOȘIE SELECȚIONATĂ        

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ALB SEC. Renașterea numelui Știrbey în lumea vinurilor românești a fost posibilă mulțumită descendentei Prințului Barbu Știrbey - baroneasa Ileana Kripp-Costinescu și a soțului acesteia, care au descoperit zona Drăgășani în 1999. Cele două personalități s-au îndrăgostit de locuri, de oameni, de tradiția lor în munca viilor și arta de a produce cele mai bune vinuri din regiune.

     

    În prezent, Prince Știrbey produce vinuri liniștite și spumante, monosoi și cupaj, din soiuri românești cu origini vechi, dar și din soiuri clasice cu origini în vestul Europei.

     

    Crâmpoșia selecționată este un alt soi românesc cu origini pre-romane, cultivat pe teritoriul dintre Carpați și Dunăre, locuit de strămoșii daci. Pe parcursul a două mii de ani soiul s-a adaptat perfect la solul și clima regiunii Drăgășani, fapt dovedit de strugurii sănătoși din care se obțin vinuri pline de viață, fructate și acidulate.

     

     

    ASPECT: Galben-pal, cu scurte reflexii verzui.

     

    MIROS: Arome de fructe coapte, citrice și ierburi.

     

    GUST: Pe papile este mineral, cu arome de pere, caise, litchi, mere și argișe - ce schimbă atenția către un spectru amărui-vegetal, continuat cu note de fân și flori de salcâm. Un vin cu aciditate ridicată și post gust mediu.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Crâmpoșia Selecționată este recomandată la mesele cu preparate din carne de pui sau curcan cu legume la grătar, somon la grătar cu sparanghel, macrou cu sparanghel la cuptor, dar și fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Collection Carastelec - Carassia Vintage 2018 - 3 buc. x 0.75L Collection Carastelec - Carassia Vintage 2018 - 3 buc. x 0.75L

    Carastelec

    Collection Carastelec - Carassia Vintage 2018 - 3 buc. x 0.75L

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC CRIȘANA - MARAMUREȘ / ROMÂNIA

     

    Crama Carastelec are o poveste strâns legată de istoria locului. Primele dovezi ale culturilor de viță datează din Imperiul Roman de la Porolissum-Moigrad. Mai târziu, în Evul Mediu, acte oficiale atestă existența satului (în 1241), reconstrucția a bisericii din localitate și existența viilor deținute de nobili cât și de biserică.

     

    Producția de vin a continuat de-a lungul secolelor, iar în 2011, antreprenori români și maghiari au investit în tehnologie nouă și în spații de depozitare, create special pentru vinuri spumante și efervescente. Pe domeniul Carastelec se cultivă soiurilor clasice (Pinot Noir, Pinot Meunier și Chardonnay), din care se obţin vinuri cu profil fructat și proaspăt. În aceeași zonă este cultivată Fetească Regală pentru vin petiant şi Riesling de Rhin pentru vin liniștit.

     

     

    Colecția Carastelec Carassia Vintage 2018 este compusă din trei vinuri spumante:

     

    - Crama Carastelec - Spumant Carassia Classic - 0.75L

     

    - Crama Carastelec - Spumant Carassia Rose Brut - 0.75L

     

    - Crama Carastelec - Spumant Carassia Blanc De Blancs - 0.75L

     

    + 1,50 RON garanție SGR

  • Cotnari - Zaz Spumant Alb Brut - 0.75L, Alc: 11% Cotnari - Zaz Spumant Alb Brut - 0.75L, Alc: 11%

    Cotnari

    Cotnari - Zaz Spumant Alb Brut - 0.75L, Alc: 11%

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC COTNARI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    VOL. ALC.: 11%

     

    VIN SPUMANT ALB BRUT. Cramele Cotnari își au originile într-o istorie de peste 2000 de ani a unui loc plin de legende și tradiții, neatinse de trecerea timpului, și datorită oamenilor care produc vinuri de generații. Prima distincție pentru vinurile din Cotnari a venit încă din vremurile Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, iar de atunci podgoria s-a extins și a devenit cunoscută pentru soiurile tradiționale albe: Grasă de Cotnari, Tămâioasă Românească și Fetească Albă, cărora li s-au alăturat Busuioaca (vinificată rosé) și Fetească Neagră, pentru vinuri roșii.

     

    Istoria podgoriei Cotnari a fost continuată și de fostul Guvernator BNR, boierul Vlădoianu, care a construit în 1901 conacul ce-i poartă numele, în prezent sediul Casei de Vinuri Cotnari. De la plantații, recoltă și vinificare, Cramele Cotnari folosește tehnologii moderne pentru a oferi cele mai bune vinuri, desăvârșite prin maturarea de până la 24 de luni în butoaie din stejar.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, iridiscent, cu tonuri de verde.

     

    MIROS: Mirosul aduce un joc armonios al notelor de fructe verzi, flori albe și citrice. 

     

    GUST: Aciditatea strecoară vârfuri de fructe, care sugerează dulceața merelor Granny Smith, flori albe de câmp și grepfrut galben.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit ca aperitiv sau cu deserturi ușoare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 4 - 6°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Vinarte - Prince Mircea, Merlot DOC 2020 - 0.75L, Alc: 14% Vinarte - Prince Mircea, Merlot DOC 2020 - 0.75L, Alc: 14%

    Vinarte

    Vinarte - Prince Mircea, Merlot DOC 2020 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. În 1998 un grup de afaceriști români, francezi și italieni, aduși împreună de pasiunea pentru vin au creat brand-ul Vinarte. Fondatorii au început activitatea pe trei domenii viticole din Muntenia: Villa Zorilor-Dealu Mare; Bolovanu-Sâmburești și Stârmina-Mehedinți, unde au plantat soiuri autohnone și soiuri populare din Europa de vest.

     

    Soiurile românești sunt reprezentate de Tămâioasă, Fetească Neagră, Fetească Albă, Novac, iar cele europene sunt Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Merlot și Riesling. Soiurile plantate în Mehedinți sunt vinificate cu expertiza și aparatura modernă a cramei Vinarte, apoi cele mai bune soiuri și cupaje sunt maturate în baricuri din stejar.

     

    Vița de Merlot se află în pământ brun-roșcat, erodat, cu depozite de pietrișuri rulate și versanți cu sol argiloiluvial. Pentru acest vin, strugurii sunt recoltați manual, sortați desciorchinați și zdrobiți. Mustul este pompat în cisterne din inox unde are loc prima parte a fermentației alcoolice și o macerare atentă pentru un vin cu gust echilibrat și tanini rotunzi. A doua parte a fermentației alcoolice are loc în barrique-uri din stejar franțuzesc. Urmează fermentația malolactică de 15-18 luni. După îmbuteliere vinul este învechit în pivnița cramei pentru încă 6 luni sau mai mult.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, închis.

     

    MIROS: Pentru anul 2020 Prince Mircea Merlot aduce un buchet echilibrat de note tinere și note mature de fructe roșii de livadă, prune coapte, cireșe și o tușă de lemn dulce.  

     

    GUST: Arome de fructe roșii, dulci, astringență din macerare și note de lemn din maturare. Notele de fructe roșii amestecate cu mirodenii uscate aduc un gust final lung, sec.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru mesele cu friptură de vită, rumenită la cuptor sau la grătar, care de vânat, preparate tradiționale din carne și gustări cu brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Potențial de învechire la sticlă de 8 până la 12 ani în condiții de pivniță).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Caraman - Tabu Cupaj Rosu (Sy+M+FN) DOC, demisec 2022 - 0.75L, Alc: 13.5% Caraman - Tabu Cupaj Rosu (Sy+M+FN) DOC, demisec 2022 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Caraman

    Caraman - Tabu Cupaj Rosu (Sy+M+FN) DOC, demisec 2022 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SYRAH, MERLOT, FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU DEMISEC. Pe pământul Dobrogei, pe dealurile Murfatlarului, vița de vie pare să fie veșnică, ori cunoscută de om de cel puțin 2700 de ani, din vremuri antice unde nectarul strugurelui era închinat zeului Bachus, ce păzea vițele și ocrotea rodul pentru locuitorii Tomisului.

     

    De la Răscoala din 1907 se consemnează prima atestare a podgoriei Murfatlar pe numai 10 hectare, iar de acolo s-au extins viile cu soiurile lumii vechi, dar și soiuri autohtone. În aceeași zonă milenară a Murfatlarului este locul de naștere al Domeniilor Caraman, deținute de Agroserv Trading din Constanța, al lui Stelian și Dumitru Caraman. În activitatea de vinificare aceștia beneficiază și de serviciile lui Nicolae Itu, un vinificator profesionist ce a lucrat anterior la Crama Murfatlar România SA.

     

    Tabu roșu este rezultatul unui cupaj din soiurile Syrah, Merlot și Fetească Neagră, cultivate în terroir-ul absolut fabulos al regiunii Murfatlar. Vița de vie este sub înfluența climatică a Dunării și a Mării Neagre, apoi hrănită de solul compus din 80 de metri de calcar ce oferă fructelor arome unice și intense.   

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu.

     

    MIROS: Un trio de soiuri roșii clasice, armonizate de vinificarea clasică și foarte generos în arome de fructe negre, proaspete, și note de condimente exotice.

     

    GUST: Echilibrat, cu tanini ce dau o tușă pământie și un post gust lung, dulceag, oferit de concentrația mai mare de zahăr.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere potrivită la mesele cu preparate din carne de porc, tocană de ciuperci și brânzeturi semi-maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Cotnari - Millesime Spumant Francusa Alb brut 2018 - 0.75L, Alc: 11.5% Cotnari - Millesime Spumant Francusa Alb brut 2018 - 0.75L, Alc: 11.5%

    Cotnari

    Cotnari - Millesime Spumant Francusa Alb brut 2018 - 0.75L, Alc: 11.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD COTNARI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FRÂNCUȘĂ

     

    VOL. ALC.: 11.5%

     

    SPUMANT ALB BRUT. Cramele Cotnari își au originile într-o istorie de peste 2000 de ani a unui loc plin de legende și tradiții, neatinse de trecerea timpului, și datorită oamenilor care produc vinuri de generații. Prima distincție pentru vinurile din Cotnari a venit încă din vremurile Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, iar de atunci podgoria s-a extins și a devenit cunoscută pentru soiurile tradiționale albe: Grasă de Cotnari, Tămâioasă Românească și Fetească Albă, cărora li s-au alăturat Busuioaca (vinificată rosé) și Fetească Neagră, pentru vinuri roșii.

     

    Istoria podgoriei Cotnari a fost continuată și de fostul Guvernator BNR, boierul Vlădoianu, care a construit în 1901 conacul ce-i poartă numele, în prezent sediul Casei de Vinuri Cotnari. De la plantații, recoltă și vinificare, Cramele Cotnari folosește tehnologii moderne pentru a oferi cele mai bune vinuri, desăvârșite prin maturarea de până la 24 de luni în butoaie din stejar.

     

    În portofoliul Casei de vinuri Cotnari se regăsesc și vinuri spumante în ediții foarte limitate, de cea mai bună calitate, obținute din soiuri pure românești. Spumantul de Frâncușă al anului 2018 este rezultatul vinificării clasice, urmată de fermentarea secundară după metoda tradițională, în sticlă, și de maturarea pe drojdii timp de 64 de luni.

     

     

    ASPECT: Galben pal, cu reflexii aurii și perlaj elegant.

     

    MIROS: O delectare pentru simțuri oferită de aromele pure ale soiului Frâncușă, rotunjită de maturarea pe drojdii timp de 5 ani. Notele verzi și cele dulci, trezite de aciditate, reconstituie parfumul de fruct alb, copt.

     

    GUST: Perle mici și discrete aduc aromele din strugurele de masă, dulce, onctuos, note verzi din frunze și o tușă de drojdie, lăsată de maturarea îndelungată.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la mesele cu preparate din pește, cum ar fi bruschetele cu icre de știucă, batog din scrumbie, șalău la grătar sau paste cu fructe de mare și sos alb.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Casa Olteanu - Gramma Metaph Rose DOC, demisec 2024 - 0.75L, Alc: 13% Casa Olteanu - Gramma Metaph Rose DOC, demisec 2024 - 0.75L, Alc: 13%

    Casa Olteanu

    Casa Olteanu - Gramma Metaph Rose DOC, demisec 2024 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALURILE MOLDOVEI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE DEMISEC. În 1992, familia Olteanu a primit moștenire un lot de pământ cu viță de vie, aflat în apropiere de Iași. Aşa a început povestea vinului pentru Gramma. În anul 2005, familia Olteanu a continuat efortul de a lucra și extinde afacerea prin accesarea unor fonduri, formarea unei echipe pentru o cramă și consiliere pe partea de tehnologie.

     

    În 2007, lângă cele 60 de hectare de vie, cu trei soiuri: Aligoté, Fetească Regală şi Fetească Albă, au început construcția cramei și dotarea cu echipamentele necesare. Anul 2010 a adus primele vinuri comercializate de crama Gramma din cele trei soiuri, iar în 2012 au realizat primul export pe piața din Japonia.

     

    Vinurile Gramma sunt apreciate și populare pentru complexitatea și caracterul select, ce invită la descoperire, devin o sursă de inspirație și pornesc acele conversații care aduc la suprafață caracterul omului și claritatea sentimentelor sale.

     

     

    ASPECT: Rose somon, cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Oferit de natură și primenit de om, soiul Cabernet Sauvignon vinificat roze, bucură simțurile cu arome de căpșuni dulci, zmeură și nectarine, completate de flori sălbatice și condimente uscate.

     

    GUST: Textură mătăsoasă aduce note noi de fructe exotice și verdețuri mediteraneene, ce îndeamnă la voie bună și momente relaxante alături de cei dragi.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit în seri calde de vară, simplu, ori la cină, cu aperitive fine, sushi, fructe de mare, brânzeturi cremoase și salate proaspete.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Galicea Mare - Martha Black Maiden (FN) 2019 - 0.75L, Alc: 14.5% Galicea Mare - Martha Black Maiden (FN) 2019 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Galicea Mare

    Galicea Mare - Martha Black Maiden (FN) 2019 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE OLTENIEI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Pe pământul din județul Dolj, comuna Galicea Mare, viile și vinul fac parte din viața localnicilor de peste 100 de ani. Crama originală a fost ridicată în 1912 de nepotul domnitorului Gheorghe Bibescu, marele aviator George-Valentin Bibescu. În apropiere de cramă se aflau 15 hectare de vie, cu soiuri altoite la pepiniera Prințului Știrbei.

     

    În 1916, după inaugurarea cramei, românii s-au bucurat de primele vinuri din Galicea Mare. Aceste evenimente au fost inspirația pentru efortul mare depus în ultimii ani, de actualul vinificator al cramei Galicea Mare.

     

    Din anul 2016, Iosefin Florea a finanțat lucrările de renovare și a început să producă din nou vinuri pe Moșia Galicea Mare, după o pauză de zeci de ani. Vinurile produse în Dolj sunt obținute de pe mai bine de 40 de hectare, cultivate cu soiuri albe și roșii, românești și cu origini în Franța, vinificate tradițional pentru toate gusturile.

     

     

    ASPECT: Rubiniu intens.

     

    MIROS: Buchet intens și complex, dominat de fructe negre coapte precum mure, prune și afine. Se simt subtil note de condimente dulci, vanilie și un strop de cacao, provenind din maturarea în baricuri de stejar. Ușoare nuanțe pământii și de ierburi uscate adaugă profunzime și caracter vinului.

     

    GUST: Plin și rotund, cu taninuri bine integrate, catifelate, și o aciditate echilibrată care menține prospețimea. Aromele de fructe negre se combină cu notele de condimente și lemn fin pentru un gust final lung și elegant.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat alături de carne roșie la grătar, vânat, brânzeturi maturate sau preparate cu sosuri bogate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Balla Geza - Spumant Clarus Rose - 0.75L, Alc: 13% Balla Geza - Spumant Clarus Rose - 0.75L, Alc: 13%

    Balla Geza

    Balla Geza - Spumant Clarus Rose - 0.75L, Alc: 13%

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC MINIȘ - CRIȘANA ȘI MARAMUREȘ / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR, CADARCĂ  

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN SPUMANT ROSE BRUT. Pe câmpiile aflate în apropiere de Arad se află cunoscuta regiune viticolă Miniș, unde erau cultivate soiurile Cadarcă și Fetească Regală, din care erau produse vinuri apreciate în toată Europa, până în secolul XX.

     

    Vinurile produse în Miniș au început să scadă în popularitate până în 1999, când Dr. Géza Balla a reluat producția cu misiunea de a aduce faima de altă dată vinurilor tradiționale românești din Transilvania.

     

    Vinul spumant Clarus rose este obținut din soiurile Pinot Noir și Cadarcă, după metoda tradițională de fermentare în sticlă.  

     

     

    ASPECT: Rose-pal, cu perlaj des.

     

    MIROS: Note de fructe roșii de pădure, puse în evidență de căpșune și mure proaspete.

     

    GUST: Acidulat, cu note de fructe roșii și alcool bine integrat. Post gust scurt, crocant.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Răcoritor și savuros la orice masă cu preparate din pește și fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Lahhentagge - Tonic Artizanal - 12 buc. x 0.33L - sticla Lahhentagge - Tonic Artizanal - 12 buc. x 0.33L - sticla

    Lahhentagge

    Lahhentagge - Tonic Artizanal - 12 buc. x 0.33L - sticla

    De la Berăria Calul Bun, aflată în Buzău într-o zonă liniștită de munte, acolo unde sunt produse sortimentele One Beer Later, vine și această băutură tonică produsă din molid. Așa cum este menționat și pe etichetă, băutura Lahhentagge a fost obținută din bradul de Crăciun al orașului Helsinki din anul 2019.

     

    Băutura produsă din lemnul Finlandei este inspirată de lumea vikingă, unde molidul este un simbol al vieții și al puterii, iar șamanii acestor ținuturi foloseau ace de molid în prepararea unor poțiuni magice. Nordicii sunt aproape de adevăr fiindcă molidul este citricul din nord și conține cantități mari de vitamina C.

     

     

    AROMĂ: Tonicul Lahhentagge este o alegere bună pentru cei care doresc o alternativă la tonicul clasic, inclusiv în prepararea mixului Gin & Tonic. Aromele de chinină, cardamom și coajă de lămâie satisfac pofta pentru un tonic sec, ori se fac imediat remarcate într-un cockail.

     

    109,82 RON

    + 6,00 RON garanție SGR

Pagina:
  1. 38
  2. 39
  3. 40
  4. 41
  5. 42
Grilă Listă