Bauturi romanesti
-
Crama Viisoara
Crama Viisoara - David Chardonnay Barrique 2022 GB - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: COLINELE DOBROGEI / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
VOL. ALC.: 14%
VIN ALB SEC. Satul Viișoara se află la 40 de kilometri de Constanța, aproape de drumul dintre Tomis și Adamclisi. Aici, de o parte și de alta a drumului lăsat de Imperiul Roman, oamenii din primul sat, numit Caceamac, și-au construit casele printre vii, apoi satul fost redenumit Viișoara.
În Viișoara, îndeletnicirea sătenilor este legată de vii din vremea ocupației otomane până în 1947 când a început colectivizarea. Înspirat de poveștile despre vița nobilă din Valea Caceamac, inginerul Gheorghe Albu a replantat vița pe aproape 100 de hectare, cu soiuri albe și roșii aduse de la o pepinieră din Franța. Apoi a construit crama și a început să culeagă rodul de pe pământul dobrogean.
La Crama din Viișoara, echipa inginerului Gheorghe Albu produce vinuri de toate tipurile din cele mai bune soiuri europene. Vinurile proaspete și cele baricate, din colecțiile cramei Viișoara, sunt apreciate în toate colțurile țării și premiate la concursuri internaționale de renume.
ASPECT: Galben-pal, strălucitor.
MIROS: Nasul este complex și expresiv, cu parfum de mere aurii, pere și piersici, împletite cu note fine de vanilie și migdale. Se disting subtil nuanțe de patiserie proaspătă și condimente dulci, conferind profunzime și persistență olfactivă.
GUST: Bolta și papilele gustative sunt învăluite de o textură rotundă și catifelată, cu fructe coapte și o aciditate fină, elegantă. Textura onctuoasă se armonizează cu fructele galbene și cu tușe ușor minerale. În postgust este persistent, sofisticat și echilibrat, cu o tușă de baric fin.
ASOCIERE CULINARĂ: Ideal alături de pește gras la grătar, pui sau curcan în sos cremos, brânzeturi maturate, sau savurat singur, ca vin de meditație și apreciere a fineței Chardonnay-ului baricat.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
81,35 RON Începând cu: 73,22 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Vladoi
D. Vladoi - Ravak rose, DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DOC MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: PINOT GRIS
VOL. ALC.: 13%
VIN ROSE SEC. Pasionat de viticultură și arta de a crea cele mai bune vinuri românești, Niculae Vlădoi a adus vițe hibride și nobile din Drăgășani și le-a plantat pe pământul din jurul satului Siminoc. Pasiunea domnului Vlădoi pentru vinuri a mers mai departe și în anii comunismului cu o mică viță ce se intindea în curtea casei.
După 1989, familia Vlădoi a redobândit proprietățile, a reluat producția de vin, iar în anii 2000 au fost făcute schimbări majore în ceea ce privește vița, sistemele de irigație, utilajele și aparatura pentru vinificare.
De pe cele 19 hectare ale Murfatlarului, hrănite de soarele generos și solul fertil, familia Vlădoi oferă o gamă variată de vinuri albe și roșii liniștite, dar și frizante. Gamele produse de Domeniul Vlădoi includ monosoiuri și cupaje, proaspete și maturate, din soiuri românești și soiuri populare la nivel internațional.
ASPECT: Roz-foiță de ceapă.
MIROS: Arome proaspete de caise și fructe tropicale, completate de nuanțe subtile de citrice coapte, oferind un buchet aromatic delicat și plăcut.
GUST: Pe palat, vinul se prezintă cu o textură catifelată, echilibrată de o aciditate fină. Notele de caise și fructe de la tropice se împletesc armonios, creând o senzație de prospețime și eleganță. Gustul final este lung și licoros.
ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește perfect cu preparate din pește alb, salate simple sau piept de pasăre, evidențiind prospețimea și finețea vinului.
TEMP. DE SERVIRE: 5 - 7°C.
40,54 RON Începând cu: 36,48 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
One Beer Later
Lahhentagge - Spruce Tonic - 12 buc. x 0.33L - sticla
De la Berăria Calul Bun, aflată în Buzău într-o zonă liniștită de munte, acolo unde sunt produse sortimentele One Beer Later, vine și această băutură tonică produsă din molid. Așa cum este menționat și pe etichetă, băutura Lahhentagge a fost obținută din bradul de Crăciun al orașului Helsinki din anul 2019.
Lahhentagge Spruce Tonic își are rădăcinile în Estonia, unde natura nordică și tradițiile locale se împletesc într-o băutură artizanală de o simplitate rafinată. Inspirat de flora insulei Saaremaa, parte a Rezervației Biosferei UNESCO din Marea Baltică, acest tonic surprinde esența pădurilor nordice prin aroma sa vibrantă de brad. Numele Lahhentagge provine de la un mic sat estonian, locul unde s-a născut ideea de a transforma ingredientele locale într-o experiență gustativă autentică.
Versiunea distribuită în România poartă o notă unică: este realizată în colaborare cu One Beer Later, folosind crengi de brad colectate responsabil din brazi de Crăciun proveniți din centrul orașului Buzău, readuse la viață sub forma unui tonic cu spirit de sărbătoare și prospețime montană.
AROMĂ: Gustul se deschide cu o amăreală elegantă, echilibrată de o dulceață ușoară și note citrice rafinate. Se remarcă tonurile de brad și accente discrete de ierburi aromatice, care aduc profunzime și finețe.
110,35 RON+ 6,00 RON garanție SGR
-
Petro Vaselo
Petro Vaselo - Otarnita, rosu DOC 2022 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD RECAȘ BANAT / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROȘU SEC. Cel care a pus bazele cramei este Nello Dal Tio, originar din Italia, Provincia Treviso. În 2002, Nello a fost inspirat să înceapă producția de vin în România după ce a vizitat podgoriile din Timiș, cu peisaje asemănătoare regiunii Veneto, unde și-a petrecut copilăria.
Crama Petro Vaselo se află în județul Timiș, regiunea Dealurile Banatului, iar compania deține 172 de hectare cu orientare sudică, din care 42 plantate cu viță de vie. Dealurile formează un amfiteatru ce oferă viței un microclimat cu temperaturi și precipitații favorabile. Solul este fertil, cu straturi predominante de clei și calcar.
Calitatea vinurilor Petro Vaselo este oferită de atenția, știința și, nu în ultimul rând, răbdarea de a crea ceva natural și pur. Strugurii sunt culeși și sortați manual de două ori. Fermentarea are loc în vase diferite, în funcție de soi și de lot, iar în funcție de stilul vinului, după fermentare, vinul este maturat cu drojdia sa naturală timp de câteva luni sau ani. Monosoiurile și cupajele roșii sunt îmbuteliate fără filtrare, pentru a permite drojdiei să mărească potențialul de maturare și compușilor naturali să dezvolte cu opulență profilul aromatic al fiecărei ediții.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: Elegant, cu arome de fructe roșii mici de pădure, mirodenii și o notă slabă de vanilie.
GUST: Pe papile se așază cu o textură mătăsoasă, cu tanini blânzi, maturi, echilibrați de aciditate, note de lemn dulce, rozmarin și piper negru.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la mesele cu preparate din carne, cum ar fi rață cu varză la cuptor sau melci cu unt și usturoi.
TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C.
87,12 RON Începând cu: 78,41 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Domeniul Bogdan
Domeniul Bogdan - Premium Sauvignon Blanc demisec DOC, BIO 2024 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC
VOL. ALC.: 13%
VIN ALB DEMISEC. În Murfatlar, satul Peștera, este un loc cu tradiție în cultivarea viței de vie încă din vremurile dacilor și Imperiului Roman. Acolo, unde pământul dă multe roade, Domeniul Pogdan a mărit podgoria cu soiuri noi ce se întind pe 154 de hectare.
Domeniul Bogdan s-a născut în 2011 din dorința de a produce un vin de excepție, total natural, asemenea celui produs de strămoșii noștri în urmă cu sute și mii de ani.
Premium Sauvignon Blanc demisec 2024 este obținut din struguri cultivați organic, culeși la maturitate deplină și selectați manual, vinificați la temperaturi controlate pentru a păstra prospețimea și aromele fructate. Fermentarea parțială în inox oferă claritate și o ușoară dulceață naturală, fără adaos de conservanți chimici.
ASPECT: Galben-pai cu reflexii verzui.
MIROS: Arome delicate de fructe albe (pere verzi și piersici necoapte), însoțite de note citrice și flori de câmp, ce evocă o senzație de prospețime și echilibru.
GUST: Corpolent și suculent, cu o aciditate bine integrată, oferind o senzație de prospețime și echilibru pe palat.
ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește perfect cu preparate din pește alb, fructe de mare, salate proaspete sau brânzeturi moi.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
36,30 RON Începând cu: 32,67 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Terre di Marca
Terre di Marca - Prosecco DOC Millesimato BIO - 0.75L, Alc: 11%
REGIUNE / ȚARĂ: TREVISO DOC - VENETO / ITALIA
SOIUL / SOIURILE: GLERA
VOL. ALC.: 11%
VIN SPUMANT ALB EXTRA-SEC. Terre di Marca este o nouă gamă de vinuri spumante de tip Prosecco provenit din regiunea viticolă italiană Veneto, mai exact din mica localitate Motta di Livenza.
Soiul din care este obținut Terre di Marca este clasicul Glera, recoltat mecanizat, presat și fermentat în autoclave cu temperatură controlată după metoda Charmat timp de 60 de zile.
ASPECT: Strălucitor, cu un perlaj lung.
MIROS: Perlele delicate oferă simțurilor un parfum deosebit de flori, citrice și ierburi proaspete.
GUST: Textura deschide simțurilor plăcerea aromelor de marțipan, piersică, flori de salcâm și fructe tropicale, anunțate de ananas copt și grepfruit, completate discret cu note de cireșe și măr.
ASOCIERE CULINARĂ: O alegere excelentă pentru mesele cu preparate ușoare din carne albă, pește, fructe de mare și legume.
TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.
47,19 RON Începând cu: 42,47 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Davino
Davino - Flamboyant DOC 2020 - 0.75L, Alc: 14.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2020
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 14.5%
VIN ROȘU SEC. Crama Davino a fost înființată în 2003 în regiunea viticolă Dealu Mare din Muntenia, iar proprietarii sunt Dan Balaban și Bogdan Costăchescu, care se ocupă și de operațiunile de vinificare. Pe cele 68 de hectare aflate în proprietatea cramei și alte 18 hectare, deținute în arendă, sunt cultivate numeroase soiuri de calitate superioară, din care se obțin vinuri cu Denumire de Origine Controlată.
Printre soiurile reprezentative ale cramei Davino se află Feteasca Albă, Feteasca Neagră, Sauvignon Blanc, Riesling Italian, Cabernet Sauvignon și Merlot. Crama Davino produce vinuri dintr-un singur soi, dar și cupaje roșii, albe și rose, folosind tehnologia modernă a cisternelor din oțel cu temperatură controlată, aparate de sortare optică a boabelor cât și alte echipamente profesionale.
Vinul roșu Davino Flamboyant este produs din trei soiuri, vinificate separat, în roșu după metoda clasică (pe boștină), în vase mici din inox la temperatura de 24-25°C. Cabernet Sauvignon este fermentat timp de 30 zile, Merlot 26 zile și Fetească Neagră 22 zile. După fermentație, vinul este maturat 100% în baricuri din stejar românesc timp de minim 13 luni. După îmbuteliere vinul este învechit o perioadă de 28 de luni înainte de a fi disponibil în magazine.
ASPECT: Roșu intens, cu reflexii de granat.
MIROS: Deși este îmbuteliat în anul 2020 acest cupaj roșu oferă note proaspete de vișine, coacăze negre, aronia și tușe de vanilie, completate de alte condimente fade pe fundal, lăsate de maturarea la baric.
GUST: Bine structurat, cu valuri de tanini ce întrețin aromele de fucte roșii și negre cu remanență impresionantă, unde se strecoară note de ciocolată și espresso.
ASOCIERE CULINARĂ: Savuros și intens, perfect la mesele cu preparate din carne crud-uscată la aperitiv și feluri principale din carne de miel, vită, vânat. La finalul mesei este recomandat și la platourile cu brânzeturi maturate.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
240,79 RON Începând cu: 216,71 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Liliac
Liliac Transylvania - Sparkling Private Selection - 0.75L, Alc: 12%
ANUL DE RECOLTĂ: 2018
REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY, FETEASCĂ ALBĂ
VOL. ALC.: 12%
VIN SPUMANT ALB BRUT. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor.
După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci.
Vinurile Liliac sunt produse din soiuri românești cum ar fi Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.
ASPECT: Galben-pal, strălucitor, cu perlaj rar.
MIROS: Un vin cu parfum armonios de flori, miere și citrice, oferit de cele două soiuri mulțumită celei de-a doua fermentari la sticlă în crama Liliac.
GUST: Spuma cu arome de citrice și mere verzi, proaspete se joacă puțin pe limbă, apoi se simt ușor și în post gust.
ASOCIERE CULINARĂ: Un foarte bun aperitiv sau spumant pentru mese cu preparate din carne albă / pește și fructe de mare.
TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.
89,54 RON Începând cu: 80,59 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Caraman
Caraman - Cuvee 83 Cupaj Alb, DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY, SAUVIGNON BLANC, FETEASCĂ ALBĂ, MUSCAT OTTONEL
VOL. ALC.: 13%
VIN ALB SEC. Pe pământul Dobrogei, pe dealurile Murfatlarului, vița de vie pare să fie veșnică, ori cunoscută de om de cel puțin 2700 de ani, din vremuri antice unde nectarul strugurelui era închinat zeului Bachus, ce păzea vițele și ocrotea rodul pentru locuitorii Tomisului.
De la Răscoala din 1907 se consemnează prima atestare a podgoriei Murfatlar pe numai 10 hectare, iar de acolo s-au extins viile cu soiurile lumii vechi, dar și soiuri autohtone. În aceeași zonă milenară a Murfatlarului este locul de naștere al Domeniilor Caraman, deținute de Agroserv Trading din Constanța, al lui Stelian și Dumitru Caraman. În activitatea de vinificare aceștia beneficiază și de serviciile lui Nicolae Itu, un vinificator profesionist ce a lucrat anterior la Crama Murfatlar România SA.
Cuvee 83 este parte din gama Cuvee Barique, ce reprezintă simbioza modernă între știința viticulturii și arta vinificației. În această gamă intră doar vinuri alese, realizate prin asamblaj, apoi maturate în butoaie ce le desăvârșesc profilul aromatic.
ASPECT: Galben-pal, strălucitor.
MIROS: Buchetul aduce cele mai plăcute arome de ierburi aromate, flori sălbatice, o notă de bergamotă și un accent de vanilie.
GUST: Prospețimea cupajulul ascunde ușor echilibrul aromatic între dulceață și aciditate, dar pe măsură ce respiră în pahar se dezvăluie și notele fructate, cu alcool bine integrat. Postgust scurt spre mediu, fructat.
ASOCIERE CULINARĂ: Cuve 83 este un vin alb ușor de savurat alături de preparate din carne de pește la grătar, multe alte preparate clasice din carne albă și paste cu ierburi aromatice.
TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.
78,65 RON Începând cu: 70,79 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Sarica Niculitel
Sarica Niculitel - Caii de la Letea Vol. II, Sauvignon Blanc Fume DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD SARICA NICULIȚEL - COLINELE DOBROGEI / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC
VOL. ALC.: 13%
VIN ALB SEC. Viticultura practicată de localnicii nord-dobrogeni este documentată cel mai devreme în anul 1412. Podgoria Sarica Niculițel o găsim în nordul Dobrogei, aproape de Tulcea, în partea deluroasă, numită Sarica, din localitatea Niculițel, locul de unde a pornit renumele acestor vinuri.
Dezvoltarea viticulturii în Niculițel a fost favorizată de condițiile climatice unice, mai exact: expunerea nordică, lacurile din apropiere și întinsele zone împădurite din sud, care au permis apariția unor culturi sănătoase de viță și producția unor vinuri apreciate în toată țara. Viticola Sarica Niculițel este o afacere de familie începută în 2003. După 17 ani de activitate, culturile de viță de vie se întind pe 400 de hectare, cultivate cu soiuri românești și soiuri cunoscute în marile regiuni viticole ale lumii.
Caii din Letea, ajuns la Volumul II, este o gamă de vinuri premium inspirată de libertatea, frumusețea și unicitatea cailor ce se plimbă nestingheriți pe pășunile din satul Letea. Sauvignon Blanc Fumé este un vin din soiul Sauvignon Blanc vinificat clasic și maturat timp de 90 de zile în butoaie de stejar franțuzesc la prima folosință.
ASPECT: Galben-verzui. Limpede, cu reflexii scurte.
MIROS: Profilul aromatic aduce arome de vârf florale, concentrate pe soc și acompaniate de citrice, tușe de lemn, vanilie și flori de salcâm.
GUST: Pe papile aduce o diversitate de arome, echilibrate de aciditate. În postgust se mențin note de fructe exotice și apar tușele de baricare.
ASOCIERE CULINARĂ: Savurați acest vin la mesele cu pește gras la cuptor, garnisit cu ierburi aromatice, gustări cu brânzeturi și fructe, deserturi cu citrice.
TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.
58,08 RON Începând cu: 52,27 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Cotnari
Cotnari - Selectie Spumant Feteasca Neagra Rose DOC, demisec - 0.75L, Alc: 11%
REGIUNE / ȚARĂ: DOC COTNARI - MOLDOVA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ
VOL. ALC.: 11%
VIN SPUMANT ROSE DEMISEC. Cramele Cotnari își au originile într-o istorie de peste 2000 de ani a unui loc plin de legende și tradiții, neatinse de trecerea timpului, și datorită oamenilor care produc vinuri de generații. Prima distincție pentru vinurile din Cotnari a venit încă din vremurile Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, iar de atunci podgoria s-a extins și a devenit cunoscută pentru soiurile tradiționale albe: Grasă de Cotnari, Tămâioasă Românească și Fetească Albă, cărora li s-au alăturat Busuioaca (vinificată rosé) și Fetească Neagră, pentru vinuri roșii.
Istoria podgoriei Cotnari a fost continuată și de fostul Guvernator BNR, boierul Vlădoianu, care a construit în 1901 conacul ce-i poartă numele, în prezent sediul Casei de Vinuri Cotnari. De la plantații, recoltă și vinificare, Cramele Cotnari folosește tehnologii moderne pentru a oferi cele mai bune vinuri, desăvârșite prin maturarea de până la 24 de luni în butoaie din stejar.
ASPECT: Roz deschis, strălucitor, cu perle mici de persistență medie.
MIROS: Buchetul energic și revigorant oferă note grăbite de poame roșii de pădure și trandafir parfumat.
GUST: Fructe și flori amestecate, echilibrate de alcoolul discret și voluptatea perlelor trezite de aer la gura paharului.
ASOCIERE CULINARĂ: Un aperitiv excelent.
28,48 RON Începând cu: 25,63 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Tarla - Vinuri reprezentative romanesti
Tarla 101 - Cupaj Rose (FN + PN) DOC 2023 - 0.75L, Alc: 12%
ANUL DE RECOLTĂ: 2023
REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD HUŞI - MOLDOVA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, PINOT NOIR
VOL. ALC.: 12%
VIN ROSE SEC. Pentru ca varietatea este esenţa vieţii, proiectul TARLA, a adunat de la producători reprezentativi, cele mai bune parcele de vie plantate cu soiuri consacrate, neaoşe sau perfect adaptate terroir-ului românesc, din care s-au creat o serie de cupaje şi cuvee-uri de excelenţă, o oglinda a solului, a climei şi a tradiţiei viticulturale, tipice fiecărei zone în parte.
Dintr-un areal cu un potenţial excepţional şi cu istoric în creşterea strugurilor de calitate, vă oferim un rose dinamic şi plin de prospetime.
Tarla 101 rose este ideal pentru cei care caută un vin ușor și rafinat, perfect pentru zilele calde de vară sau a acompania mâncărurile delicate. Acest vin se remarcă prin nuanțele sale delicate și strălucitoare de roz deschis perfect echilibrate pentru a oferi o experiență de degustare rafinată și plăcută.
ASPECT: Roz deschis, limpede și strălucitor.
MIROS: Un rose din terroir-ul fermecător al pogoriei Huși, ce dăruiește simțurilor parfumul delicat al fructelor roșii de pădure, în frunte cu arome de căpșune sălbatice.
GUST: Echilibrat, energic, cu arome de mure și nectarine coapte. Postgust mediu, revigorant.
ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat la aperitive, preparate din pește și fructe de mare.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.
43,56 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
True
True - Happiness Ginger - 12 buc. x 0.2L - sticla
True Happiness Ginger aduce aroma naturală de ghimbir pentru cei care vor să îți dezvolte gusturile ori preferă aromele exotice ale acestui ingredient răspândit în toate colțurile lumii.
Devine interesant în mix-urile non-alcoolice, dar mai ales în cele alcoolice unde este cunoscut mai bine sub denumirea de ginger ale.
AROMĂ: Aromele de ghimbir și suc de lămâie îl recomandă în numai puțin de zece rețete clasice de cocktail, dintre care cele mai populare sunt Whiskey Ginger, Rum & Ginger Ale, Tequila & Ginger Ale și Mimosa.
101,64 RON+ 6,00 RON garanție SGR
-
True
True - Life Pink Soda - 12 buc. x 0.2L - sticla
True Life Pink Soda aduce aromele savuroase și răcoritoare de citrice pentru orice mix, cu sau fără alcool.
Pink Soda este perfectă pentru rețetele clasice de coacktail-uri, dar și pentru mix-urile proprii, unde puteți experimenta cu efervescența, tonul roz, elegant, și gustul energic al aromelor naturale.
AROMĂ: Aromele de grepfrut roz și lămâie sunt potrivite în cocktail-urile clasice, dedicate amestecului dintre aceste două citrice: Summer Spritz, Punch (cu grepfrut și lămâie), sau Pink Paloma.
101,64 RON+ 6,00 RON garanție SGR
-
True
True - Social Tonic - 12 buc. x 0.2L - sticla
True Social Tonic este clasicul tonic cu aromă de chinină, perfect pentru un long drink sau cocktail-uri cu băuturi alcoolice tari, savurate cu orice ocazie.
AROMĂ: Adaugă savoarea și nota amăruie de chinină în mix-urile clasice cu alcool, cum ar fi Gin & Tonic, Vodka & Tonic, Tequila 'N' Tonic (TNT) și multe altele.
101,64 RON+ 6,00 RON garanție SGR
-
Granini
Granini - Nectar Cranberries - 6 buc. x 1L - PET
Granini a fost creat în 1965 în Germania, Bielefeld, de Heinz Schürmann, un afacerist inspirat de cultura și stilul de viață italian al acelor vremuri. Heinz Schürmann și-a numit produsul ‘granini Trinkfrucht’ („fruct de băut”), iar până la sfârșitul anilor '60 acesta și-a creat o imagine pentru sucurile sale.
În anii '70 și '80 Granini a fost exportat în multe state din Europa. Anii '90 au adus noi sortimente pentru brand-ul din Germania, iar din 2006 a intrat și pe piața din România. Granini continuă inovația pentru calitate și producția de sucuri din cele mai bune fructe și ingrediente naturale.
AROMA: Un gust răcoritor de merișor dulce-acrișor, perfect într-un moment de relaxare, rece, cu gheață sau într-un cocktail de vară cu gin, vodcă sau tequila.
97,86 RON+ 3,00 RON garanție SGR
-
SERVE
Serve - Terra Romana alb (SB + FA) 2024 - 0.75L, Alc: 12.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2024
REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE MUNTENIEI - MUNTENIA / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC, FETEASCĂ ALBĂ
VOL. ALC.: 12.5%
VIN ALB SEC. S.E.R.V.E este o poveste frumoasă despre puterea de a persevera și emoția descoperirii ce alimentează curiozitatea. S.E.R.V.E (Societatea Euro Română de Vinuri de Excepție), a fost inființată în 1994, iar la începutul anilor 2000, au fost realizate investiții în construcția unei crame proprii, complet nouă, în apropiere de culturile de viță din Ceptura.
În anii următori, S.E.R.V.E a realizat prima îmbuteliere a vinurilor sale și vinificarea primilor struguri din recolta proprie. Fondatorul cramei, Contele Guy Tyrel de Poix, și echipa sa, au adus oenologia la stadiul de artă, transformată în practică, cu răbdare și atenție deosebită.
Sauvignon Blanc și Feteasca Albă sunt aduse împreună asemenea unui cuplu perfect, ce se completează, se respectă și aduce tot ce au mai bun din esența lor: curiozitate, savoare, satisfacție, emoție, introspecție și viziune.
ASPECT: Galben-pai cristalin, cu reflexii verzui, specific vinurilor tinere și proaspete.
MIROS: Arome vibrante și intense, un mix armonios între cele două soiuri. Se simt note de fructe tropicale (fructul pasiunii, ananas) și citrice (lămâie verde, grepfrut) de la Sauvignon Blanc, completate de arome delicate de flori albe și piersici de la Feteasca Albă.
GUST: Plin și revigorant. Atacul este proaspăt, cu o aciditate bine integrată, iar gustul îmbină aromele de soc și iarbă proaspătă, tipice Sauvignon Blanc-ului, cu o onctuozitate și un final fructat, aduse de Feteasca Albă. Postgustul este persistent, cu o mineralitate plăcută.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin perfect pentru mâncăruri ușoare și diverse. Aperitive: bruschete cu legume, salată caprese, platouri cu brânzeturi proaspete (burrata, mozzarella). Pește și fructe de mare, salată de ton. Preparate din bucătăria asiatică: sushi, preparate thai cu sos de cocos și ierburi. Preparate vegetariene: salate cu brânză de capră, paste cu sos pesto, risotto cu sparanghel.
TEMP. DE SERVIRE: 8 - 12°C. (Potențial de învechire la sticlă de minimum 5-7 ani).
57,96 RON Începând cu: 52,16 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Recas
Recas - Castel Huniade Merlot DOC, demisec 2021 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2021
REGIUNE / ȚARĂ: DOC RECAȘ - BANAT / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROȘU SEC. Vinurile din gama Castel Huniade au primit acest nume pentru a cinsti istoria îndelungată a unuia dintre cele mai importante simboluri ale Timișoarei, Castelul Huniade. Sub domnia lui Iancu de Hunedoara, castelul a fost reconstruit în 1443, iar un Hrisov din 1447 atestă contractul prin care Mihail de Ciorna, cumpără de la Ioan și Ecaterina Magyar viile din Recaș.
Vinurile expresive și pline de viață din gama Castel Huniade sunt create și pentru a onora această parte din istoria noastră, ce merită transmisă în prezent pentru toți aceia care doresc să construiască viitorul.
Pentru acest Merlot mustul este fermentat cu pielițe tip 6-8 zile, cu recirculare mustuielii de la baza cisternei către suprafață. Această metodă permite o extracție mai bună a aromelor și o culoare intensă a masei de fermentare. După ce este începută fermentarea are loc remontajul, ce dezvoltă mai departe proprietățile organoleptice ale acestui Merlot din crama Recaș.
ASPECT: Roșu-rubiniu, cu reflexii violet.
MIROS: Din buchetul fructat se remarcă scurt note de vișine, coacăze și note florale de violete, ori trandafir parfumat.
GUST: Pe papile se ivesc note mai echilibrate de zmeură, iar taninii își adună puterea pentru un gust final mediu spre lung, pe parcursul degustării.
ASOCIERE CULINARĂ: Merlot este ușor de asociat cu preparatele noastre tradiționale, pastramă sau friptură la grătar, salate cu bucăți de carne și tort cu ciocolată la desert.
TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C.
20,87 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Recas
Recas - Domeniile Recas Merlot DOC, demisec 2020 - 0.75L, Alc: 14%
ANUL DE RECOLTĂ: 2020
REGIUNE / ȚARĂ: RECAȘ - BANAT / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: MERLOT
VOL. ALC.: 14%
VIN ROȘU DEMISEC. Gama Domeniile Recaș a fost lansată în iunie 2016, după 25 de ani de la înființarea cramelor. Această gamă de vârf cuprinde primele vinuri produse de bănățeni, care au la denumire locul exact de unde sunt culeși strugurii.
Vinurile liniștite în majoritate monosepaje, urmate de cupajele liniștite și spumante sunt obținute din soiuri autohtone cu lungă tradiție în regiune (Fetească Regală, Fetească Neagră, Cadarcă), dar și soiuri europene cu origini în Franța (Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Merlot, Muscat, Syrah).
ASPECT: Roșu rubiniu cu reflexii violet.
MIROS: Aroma se deschide cu note de cireșe și vișine, tonuri subtile de prune și afine. Tușele delicate de vanilie se împletesc armonios cu accente florale de violete și tușe minerale discrete.
GUST: Gustul surprinde prin echilibrul între fructul generos și taninurile moi. Aciditatea medie și structura catifelată face vinul ușor de savurat. Postgust este lung, cu note de fructe negre și un ton subtil de lemn dulce.
ASOCIERE CULINARĂ: Își găsește expresia ideală lângă fripturi de vită sau miel, paste cu sosuri ușor picante, brânzeturi maturate sau preparate din ciuperci. Vinul însoțește cu eleganță mesele de seară și momentele relaxante în compania prietenilor.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
28,75 RON Începând cu: 25,88 RON+ 0,50 RON garanție SGR
-
Recas
Recas - Regno Cuvee Rouge 2022 - 0.75L, Alc: 13.5%
ANUL DE RECOLTĂ: 2022
REGIUNE / ȚARĂ: DOC RECAȘ - BANAT / ROMÂNIA
SOIUL / SOIURILE: CABERNET FRANC, CABERNET SAUVIGNON, NEGRU DE DRĂGĂȘANI
VOL. ALC.: 13.5%
VIN ROȘU SEC. Regno Recaș, alături de Domeniile Recaș, sunt două game create cu scopul de a onora producătorii de vin din vestul României, regiunea Banat, la aniversarea a 25 de ani de la fondarea vinăriei Recaș. Gama Regno este compusă din 9 vinuri albe, roșii și rose obținute din cele mai bune soiuri autohtone cât și soiuri din alte state europene. (Negru de Drăgășani, Fetească Neagră, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Noir și Syrah).
Chipurile de pe etichete sunt create prin reinterpretarea artei renascentiste de către pictorul Vali Irina Ciobanu. Fructele și florile din care sunt compuse trăsăturile personajelor au fost alese cu scopul de a sugera profilul aromatic al fiecărui vin.
Ce de-a doua ediție Cuvée Rouge din gama Regno este un cupaj din trei soiuri roșii, adăugate în următoarele procente: Cabernet Franc 40%, Cabernet Sauvignon 35% și Negru de Drăgășani 25%. În acest cupaj clonele de Cabernet, apropiate genetic, aduc complexitatea și claritatea aromelor din struguri. Aceste sunt echilibrate de ”Muscatul” soiurilor roșii, Negru de Drăgășani, ce contribuie la intensitatea aromelor de fructe. Negru de Drăgășani a fost creat la stațiunea de cercetare din Drăgășani în 1993 și plantat începând cu anul 2000. Enologii Noria Iriarte și Hartley Smithers au început să experimenteze cu soiul românesc în urmă cu 15 ani, iar vinurile rezultate sunt de calitate, apreciate pentru complexitatea și constanța surprinzătoare a profilelor aromatice.
ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.
MIROS: Buchetul aduce arome discrete, ce așteaptă să se răsfire pe îndelete la buza paharului și să cucerească simțurile. Defilează împreună arome de căpșune, mure, cireșe, urmate de note dulci lăsate de dulceață de fructe negre.
GUST: Pe papile este suplu, cu arome de fructe roșii și un aport de condimente, unde își fac loc notele de vanilie, mirodenii dulci și ciocolată, ce rămân consistente în postgust.
ASOCIERE CULINARĂ: Un vin aparte pentru mese cu preparate alese, dintre care sunt recomandate Carpaccio de vită, Vitello Tonnato, ori burgeri de vită maturată. Alte preparate recomandate cu acest vin sunt: falafel; tocăniță de hribi; chiftele de dovlecel și clătite de hrișcă.
TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.
36,30 RON+ 0,50 RON garanție SGR