Bauturi romanesti

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 11
  2. 12
  3. 13
  4. 14
  5. 15
Grilă Listă
  • Histria - Ammos Alb (FR+CH+SB) 2023 - 0.75L, Alc: 13.6% Histria - Ammos Alb (FR+CH+SB) 2023 - 0.75L, Alc: 13.6%

    Crama Histria

    Histria - Ammos Alb (FR+CH+SB) 2023 - 0.75L, Alc: 13.6%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: IG COLINELE DOBROGEI - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ REGALĂ, CHARDONNAY, SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 13.6%

     

    VIN ALB SEC. Crama Histria şi-a început povestea în inima Dobrogei, pe dealurile însorite şi aproape de briza Mării Negre, într-o regiune viticolă încărcată de istorie. Numele “Histria” evocă vestigiile greceşti şi romane ale cetăţii antice de pe malul lacului Sinoe.

     

    Fondată în anul 2015, cu plantaţii viabile de viţă de vie care au început să fie replantate, reorganizate şi modernizate. Crama s-a extins pe o suprafață ce depășește 100 de hectare de viţă de vie, menită să valorifice terroir-ul cu influenţă marină specifică Dobrogei.

     

    Pe aceste suprafeţe se cultivă atât soiuri internaţionale de prestigiu, precum Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Merlot şi Cabernet Sauvignon, cât şi soiuri autohtone, cum ar fi Fetească Regală şi Fetească Neagră, toate adaptate condiţiilor locale, cu soluri nisipoase şi o climă marină ce favorizează acumularea de zaharuri şi profilul aromatic.

     

     

    ASPECT: Galben pai, limpede.

     

    MIROS: Arome intense de flori albe și galbene, cum ar fi soc și narcise, urmate de note exotice de fructe galbene precum mango și papaya.

     

    GUST: Savuros, echilibrat și armonios, cu aciditate bine integrată care susține corpul amplu. Postgustul este lung și plăcut.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește cu preparate mediteraneene, fructe de mare, pește și brânzeturi moi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 7 - 10°C.

     

    54,45 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Histria - Nikolaos Merlot Vintage 2022 - 0.75L, Alc: 14.5% Histria - Nikolaos Merlot Vintage 2022 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Crama Histria

    Histria - Nikolaos Merlot Vintage 2022 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: IG COLINELE DOBROGEI - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Crama Histria şi-a început povestea în inima Dobrogei, pe dealurile însorite şi aproape de briza Mării Negre, într-o regiune viticolă încărcată de istorie. Numele “Histria” evocă vestigiile greceşti şi romane ale cetăţii antice de pe malul lacului Sinoe.

     

    Fondată în anul 2015, cu plantaţii viabile de viţă de vie care au început să fie replantate, reorganizate şi modernizate. Crama s-a extins pe o suprafață ce depășește 100 de hectare de viţă de vie, menită să valorifice terroir-ul cu influenţă marină specifică Dobrogei.

     

    Pe aceste suprafeţe se cultivă atât soiuri internaţionale de prestigiu, precum Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Merlot şi Cabernet Sauvignon, cât şi soiuri autohtone, cum ar fi Fetească Regală şi Fetească Neagră, toate adaptate condiţiilor locale, cu soluri nisipoase şi o climă marină ce favorizează acumularea de zaharuri şi profilul aromatic.

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu intens cu reflexii de granat..

     

    MIROS: Arome de fructe negre coapte, precum coacăze, cireșe negre și prune uscate, însoțite de note subtile de piper negru, tutun și piele, cu o adiere de pământ proaspăt. Aceste arome sunt oferită de fermentarea cu drojdii sălbatice și maturarea de aproximativ 18 luni în butoaie din stejar.

     

    GUST: Vin plin și catifelat, cu taninuri bine integrate și aciditate medie spre ridicată. Aromele de fructe negre se regăsesc și în gust, completate de note de ciocolată neagră și cafea prăjită. Postgust lung, cu alcool bine integrat, și note de cireșe coapte.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește cu preparate din carne roșie, vânat și brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    106,48 RON

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Domeniul Bogdan - Clasic Rose BIO 2024 demisec - 0.75L, Alc: 13.5% Domeniul Bogdan - Clasic Rose BIO 2024 demisec - 0.75L, Alc: 13.5%

    Domeniul Bogdan

    Domeniul Bogdan - Clasic Rose BIO 2024 demisec - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SPANIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROSE DEMISEC. În Murfatlar, satul Peștera este un loc cu tradiție în cultivarea viței de vie încă din vremurile dacilor și Imperiului Roman. Acolo, unde pământul dă multe roade, Domeniul Pogdan a mărit podgoria cu soiuri noi ce se întind pe 154 de hectare.

     

    Domeniul Bogdan s-a născut în 2011 din dorința de a produce un vin de excepție, total natural, asemenea celui produs de strămoșii noștri în urmă cu sute și mii de ani.

     

    Clasic Alb BIO este un vin produs în La Mancha, o regiune faimoasă datorită asocierii cu personajul Don Quixote al lui Miguel de Cervantes. Această parte a Spaniei găzduiește unul dintre cele mai mari arealuri viticole din Peninsula Iberică și din Europa. Podgoriile ocupă peste 190.000 de hectare, ce includ 189 de municipalități și patru provincii. Alături de soiurile roșii Cabernet Sauvignon, Merlot și Syrah sunt tradiționalele Tempranillo (Cencibel), Graciano, Bobal și Monastrell. În același terroir se regăsesc și varietățile albe locale Macabeo, Torrontes și Verdejo, urmate de soiurile internaționale Chardonnay și Viognier. 

     

     

    ASPECT: Roz somon, strălucitor.

     

    MIROS: Buchet proaspăt, în care se disting note de fructe roșii (căpșuni, zmeură) și flori delicate, cu o ușoară adiere aromatică de fructe de pădure.

     

    GUST: Vinificarea în demisec aduce o textură cu aciditate echilibrată și o dulceață discretă din fructe roșii dulci-acrișoare; alcoolul este bine integrat, iar finalul este mediu spre scurt.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Ideal pentru aperitive, salate proaspete, preparate cu fructe de mare sau pește slab, și pentru momente relaxate la soare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Domeniul Bogdan - Primordial Rose DOC, BIO 2024 - 0.75L, Alc: 13.5% Domeniul Bogdan - Primordial Rose DOC, BIO 2024 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Domeniul Bogdan

    Domeniul Bogdan - Primordial Rose DOC, BIO 2024 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROSE SEC. În Murfatlar, satul Peștera este un loc cu tradiție în cultivarea viței de vie încă din vremurile dacilor și Imperiului Roman. Acolo, unde pământul dă multe roade, Domeniul Pogdan a mărit podgoria cu soiuri noi ce se întind pe 154 de hectare.

     

    Domeniul Bogdan s-a născut în 2011 din dorința de a produce un vin de excepție, total natural, asemenea celui produs de strămoșii noștri în urmă cu sute și mii de ani. 

     

    Acest Pinot Noir rose este produsul viței de vie hrănită de solul cernoziom și clima din terroir-ul Dobrogei, de unde se culeg 6 tone la hectar începând cu a doua jumătate a lunii septembrie. În vinăria domeniului Bogdan strugurii sunt desciorchinați și boabele trecute prin zdrobitorul cu acșiune centrifugă. Mustuiala este lăsată sa macereze la rece (4-5°C.), după care este trecută prin presa pneumatică. Fermentarea alcoolică are loc în cisterne din oțel, cu temperatură controlată de 13-14°C. După stabilizare vinul este îmbuteliat în scurt timp și comercializat.

     

     

    ASPECT: Roz-pal, strălucitor.

     

    MIROS: Arome de fructe roșii proaspăt coapte - zmeură, coacăze - intensificate de tușe florale subtile (bujor, trandafir) și o adiere de citrice care amplifică energia naturală a soiului.

     

    GUST: Textură lejeră, aciditate vie ce susține aromele fructate; în gust apar note de cireșe și pere albe, cu postgust curat și ușor revigorant.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește excelent cu tartar de somon, fructe de mare, salate ușoare cu fructe roșii şi brânzeturi fine, dar şi cu aperitive delicate servite la începutul unei cine elegante.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Liliac Transylvania - Tandem rosu 2022 - 0.75L, Alc: 14.5% Liliac Transylvania - Tandem rosu 2022 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Liliac

    Liliac Transylvania - Tandem rosu 2022 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CODRU / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor, iar mai târziu, culturile vechi au fost distruse de cooperativizare.

     

    După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci. Vinurile Liliac sunt produse din soiuri românești: Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale: Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.

     

    Gama de vinuri Tandem este un proiect nou al cramei Liliac, realizat în colaborare cu producătoul Castel Mimi din Republica Moldova. Astfel cele două crame oferă tuturor o gamă de trei vinuri (roșu, alb, rose) ce reunesc aromele terroir-ului din regiunea viticolă Transilvania și regiunea viticolă Codru, de peste Prut.  

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Buchetul abundă în note de prune uscate, smochine și brândușe, împletite cu arome de cireșe sălbatice, mure şi ciocolată neagră.

     

    GUST: Textură corpolentă şi rotundă, taninuri bine copţi şi condimentate, fructe negre persistente (mure, cireșe) urmate de postgust de ciocolată neagră și alcool bine integrat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Ideal alături de fripturi de vită sau miel la grătar, vânat ușor, brânzeturi maturate sau preparate cu legume coapte şi sosuri intense.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Balla Geza - Rozzy, Frizzante rose, DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13% Balla Geza - Rozzy, Frizzante rose, DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13%

    Balla Geza

    Balla Geza - Rozzy, Frizzante rose, DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC MINIȘ - CRIȘANA ȘI MARAMUREȘ / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR, CABERNET SAUVIGNON, FETEASCĂ NEAGRĂ, BLAUFRANKISCH

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN FRIZZANTE ROSE SEC. Pe câmpiile aflate în apropiere de Arad se află podgoria Miniș-Măderat, locul de origine al soiurilor Cădarcă și Fetească Regală, din care erau produse vinuri cunoscute în toată Europa.

     

    Vinurile produse în Miniș au început să scadă în popularitate până în 1999, când Dr. Géza Balla a reluat producția de vin cu misiunea de a aduce faima de altă dată vinurilor tradiționale românești din Transilvania.

     

    Strugurii culeși de pe 124 de hectare sunt vinificați în cele mai bune cupaje și monosoiuri roșii, albe și rose. Vinurile roșii sunt maturate în budane (butoaie de capacitate mare) și baricuri din stejar. Vinurile albe sunt maturate scurt în cisternele din oțel inoxidabil montate în pivniță, unde se pot depozita până la 8000 de hectolitri.

     

     

    ASPECT: Roz-somon, cu reflexii roșiatice.

     

    MIROS: Buchet proaspăt și vivace, dominat de fructe roșii de pădure (căpșuni, zmeură și cireșe), completate de note citrice fine de grepfrut roz și accente florale subtile, ce conferă eleganță și complexitate aromatică.

     

    GUST: Textură lejeră și aciditate revigorantă, cu arome fructate echilibrate; fructele roșii persistă în gust, iar efervescența fină amplifică senzația de prospețime. Gustul final este scurt spre mediu, plăcut, cu tușe fructate și discret florală.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește cu aperitive ușoare, salate cu fructe sau legume, preparate din carne albă sau pasăre, sushi și tartare de pește, brânzeturi proaspete sau deserturi ușor acrișoare pe bază de fructe. Este ideal pentru momente de socializare, picnicuri sau cocktailuri răcoritoare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C. 

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Bauer - R.R. Alb Dulce 2021 - 0.75L, Alc: 10% Bauer - R.R. Alb Dulce 2021 - 0.75L, Alc: 10%

    Bauer

    Bauer - R.R. Alb Dulce 2021 - 0.75L, Alc: 10%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: IG DEALURILE OLTENIEI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: RIESLING DE RIN

     

    VOL. ALC.: 10%

     

    VIN ALB DULCE. Crama Bauer a fost fondată în 2012 de Oliver Bauer și soția. Venit de ”undeva de lângă Stuttgart” pentru a doua oară în Romania, Oliver a fost cucerit de potențialul viticol din Drăgășani, și a hotărât să se stabilească în România pentru a începe activitatea de vinificator.

     

    Primele loturi de vin au fost produse din strugurii aflați pe parcele învecinate. Soiurile rare, autohtone, cu diferite vârste și caracteristici au fost alese de Oliver pentru vinurilor cu eticheta proprie în ediții foarte limitate. Vinificare are loc în beciul case sale, amenajat cu utilaje moderne, butii și budane din stejar pentru maturare.

     

    Din 2018 la Oliver și-a amenajat pământul pentru a începe cultivarea viței de vie ce se întinde pe doar câteva hectare. Crama Bauer oferă vinuri liniștite roșii, albe și rose, maturate până la 3 ani (în cazul celor roșii) și învechite în depozitul propriu înainte de a fi comercializate. 

     

     

    ASPECT: Galben auriu luminos, cu reflexe verzui, limpede și strălucitor.

     

    MIROS: Buchet intens de fructe coapte, precum piersică și caisă, îmbogățit cu note florale de iasomie și accente minerale fine.

     

    GUST: Textură catifelată, cu o dulceață echilibrată de zaharuri, susținută de o aciditate proaspătă. Arome de fructe galbene și citrice se împletesc armonios, oferind un final persistent și elegant.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește excelent cu preparate asiatice sau indiene picante, foie gras, brânzeturi cremoase sau deserturi cu fructe exotice.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12 °C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Davino - Vast Rosu (CS+FN+M) DOC 2022 - 0.75L, Alc: 14% Davino - Vast Rosu (CS+FN+M) DOC 2022 - 0.75L, Alc: 14%

    Davino

    Davino - Vast Rosu (CS+FN+M) DOC 2022 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2022

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, FETEASCĂ NEAGRĂ, MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Crama Davino a fost înființată în 2003 în regiunea viticolă Dealu Mare din Muntenia, iar proprietarii sunt Dan Balaban și Bogdan Costăchescu, care se ocupă și de operațiunile de vinificare. Pe cele 68 de hectare aflate în proprietatea cramei și alte 18 hectare, deținute în arendă, sunt cultivate numeroase soiuri de calitate superioară, din care se obțin vinuri cu Denumire de Origine Controlată.

     

    Printre soiurile reprezentative ale cramei Davino se află Feteasca Albă, Feteasca Neagră, Sauvignon Blanc, Riesling Italian, Cabernet Sauvignon și Merlot. Crama Davino produce vinuri dintr-un singur soi, dar și cupaje roșii, albe și rose, folosind tehnologia modernă a cisternelor din oțel cu temperatură controlată, aparate de sortare optică a boabelor cât și alte echipamente profesionale.

     

    VAST roșu este obținut din trei soiuri vinificate separat prin metoda clasică de fermentare pe boștină la temperaturi cuprinse între 24-26°C. păstrate de instalațiile cisternelor din inox, moderne, aflate în crama din Dealu Mare. Vinificarea durează 21 de zile pentru soiul Merlot, 26 de zile pentru Cabernet Sauvignon și 10 zile pentru Fetească Neagră. Fermentația alcoolică este urmată de cea malolactică, apoi maturare de 12 luni pe depozit de drojdie fină în următoarele proporții: 30% în cisterne din inox și 70% în baricuri din stejar românesc aflate la a doua umplere.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens, cu reflexii de violet închis.

     

    MIROS: Buchet complex, dominat de arome de fructe negre coapte (coacăze, mure), completate cu note subtile de piper verde, cafea prăjită și accente de lemn dulce.

     

    GUST: Gust amplu, cu taninuri bine integrate ușor rotunjite și o aciditate echilibrată. Gust final este persistent, cu arome de fructe negre și o ușoară senzație de piper.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește excelent cu preparate din carne de vită, porc sau miel, paste cu sosuri bogate, pizza cu toppinguri diverse sau brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Lechburg - Gewurztraminer alb, DOC, BIO 2023 demisec - 0.75L, Alc: 13.5% Lechburg - Gewurztraminer alb, DOC, BIO 2023 demisec - 0.75L, Alc: 13.5%

    Lechburg

    Lechburg - Gewurztraminer alb, DOC, BIO 2023 demisec - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: GEWURZTRAMINER

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB DEMISEC. În Transilvania, la poalele Carpaților, este pământul cultivat cu viță de vie de sute de ani. Printre primi care au cultivat vie sunt germanii veniți din Valea Rhinului și regiunea viticolă situată aproape de râul Mosel. Urmașii lor, sașii, au continuat cultivarea viței de vie și producția de vin chiar și după Al Doilea Război Mondial, când o parte din ei s-au întors pe teritoriile de origine.

     

    În istoria recentă, vinurile din Lechința sunt produse din 1962 într-o cramă din partea locului, iar din 2015 producția a fost preluată de o familie originară din Italia. 

     

    În prezent, crama Lechburg păstrează patrimoniul natural al locului, moștenirea influențelor franceze din Alsacia și Rin în cultivarea viței de vie și o gamă variată de vinuri din soiurile Chardonnay, Gewurztraminer, Golden Muscat, Pinot Gris, Pinot Noir, Riesling de Rhin, Sauvignon și Fetească Regală. 

     

     

    ASPECT: Galben‑auriu, cu reflexii verzui, limpede și strălucitor.

     

    MIROS: Arome exotice de litchi, petale de trandafir și piersici coapte se împletesc cu nuanțe delicate de migdale și ghimbir,într-un buchet complex și sofisticat.

     

    GUST: Textură catifelată și echilibrată, cu o dulceață fină ce se întâlnește cu o aciditate proaspătă; fructele galbene și notele florale se continuă cu accente condimentate, iar în postgust este elegant și persistent.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește cu preparate asiatice ușor condimentate, sushi sau tartare de pește, brânzeturi moi sau cu mucegai nobil, foie gras și deserturi delicate cu fructe exotice; ideal și ca aperitiv sofisticat sau pentru momente de socializare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Averesti - Nativus Aligote de Averesti DOC 2023  - 0.75L, Alc: 13% Averesti - Nativus Aligote de Averesti DOC 2023  - 0.75L, Alc: 13%

    Averesti

    Averesti - Nativus Aligote de Averesti DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC HUŞI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: ALIGOTE

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC.  În partea de nord-est a României, pe pământul scăldat de soare se află culturile de struguri ale podgoriei Huşi. În acelaşi loc se află Centrul Viticol Avereşti, unde se produc unele dintre cele mai bune vinuri din regiunea Moldova. În această parte a ţării, prin locurile civilizaţiei străvechi Cucuteni, viţa de vie se cultivă de mii de ani.

     

    În 1874, boierul Ştefan Negruzzi şi oenologul francez René Faure au aplicat primele practici ale viticulturii moderne. Talentatului oenolog francez i se datorează renaşterea soiurilor româneşti Zghihară şi Busuioacă, dar şi primele plantaţii ale soiurilor Merlot, Cabernet şi Aligote, aduse din regiunile viticole ale Franței.

     

    Printre soiurile cultivate în Podgoria Huşi sunt Zghihara de Huși şi Busuioaca de Bohotin, Fetească Regală, Fetească Albă, Aligote, Sauvignon Blanc, Traminer şi Cabernet Sauvignon.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Buchetul se deschide cu arome ierboase și vegetale, urmate de note de flori sălbatice, mere și pere verzi, dulci și acrișoare, pe un fond acidulat și răcoritor.

     

    GUST: Fructele de livadă, verzi și coapte, sunt completate cu o notă de fruct tropical. Remanența scurtă lasă pe papile alcoolul discret, notele verzi și minerale.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește excelent cu preparate din carne de pește și fructe de mare, salate proaspete, preparate asiatice ușor condimentate și brânzeturi proaspete.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Crama DeMatei - Patima Tamaioasa Romaneasca DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13% Crama DeMatei - Patima Tamaioasa Romaneasca DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13%

    DeMatei

    Crama DeMatei - Patima Tamaioasa Romaneasca DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Crama DeMatei se află în zona de est a marii regiuni viticole Dealu Mare și oferă o gamă de vinuri de calitate superioră, produse cu tehnologia modernă după lunga tradiție a vinificatorilor locali.

     

    Patima după Matei este iubirea infinită pentru natură și viețuitoarele acestui loc, pentru tradiții și rosturi, pentru fiecare parcelă pe care o îngrijim cu migală. Patima după Matei reflectă relația dintre pământul pe care îl lucrăm zilnic și strugurii care iau forma și esența acestui loc. 

     

     

    ASPECT: Galben‑pal cu străluciri verzui.

     

    MIROS: Aromele se deschid cu flori albe și soc, continuate de note de citrice proaspete și accente ierboase care definesc un buchet complet seducător.

     

    GUST: Ușor onctuos, cu dulceață discretă și aciditate echilibrată. Fructele galbene și nuanțele florale se armonizează cu subtilități ierboase și mineralitate cu o remanență medie spre lungă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește cu preparate din pui la cuptor, fructe de mare și crustacee, brânzeturi semimaturate, paste ușoare și deserturi delicate precum tarte cu fructe sau cheesecake; ideal și ca aperitiv sofisticat.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • 1000 de Chipuri - Sforile Fintesti, FN14 DOC 2021 - 0.75L, Alc: 15% 1000 de Chipuri - Sforile Fintesti, FN14 DOC 2021 - 0.75L, Alc: 15%

    1000 de Chipuri

    1000 de Chipuri - Sforile Fintesti, FN14 DOC 2021 - 0.75L, Alc: 15%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 15%

     

    VIN ROȘU SEC. Povestea vinurilor 1000 de Chipuri a început în 2007, odată cu plantarea primilor butași de viță de vie în podgoria din județul Buzău, în arealul Dealu Mare, ce cuprinde și comunele Fințești-Năeni. În 2011 au fost recoltați primii struguri, iar în 2012 au fost lansate primele vinuri cu eticheta 1000 de Chipuri.

     

    Pe cele 63 de hectare deținute în prezent, sunt lucrate anual soiuri de viță de vie românească (Fetească Neagră, Fetească Albă, Tămâioasă Românească) și soiuri populare în majoritatea regiunilor viticole cu tradiție din Franța și Italia (Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Shiraz, Cabernet Franc, Riesling Italian).

     

    Gama Sforile Fințești alătură termenul vechi de măsură a pământului cu numele localității unde este plaiul viticol de recoltă a strugurilor aleși pentru aceste vinuri. Acestă Fetească Neagră din recolta anului 2020 este vinificată clasic și maturată timp de 18 luni în butoaie de stejar.

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu, închis.

     

    MIROS: Sforile din Fințești trag din nou simțurile către un buchet construit meticulos din arome de fructe negre de pădure, precum mure și coacăze, completate de note fine de vanilie și ciocolată neagră.

     

    GUST: Rotund și complex, cu taninuri suple și echilibrate, care susțin un postgust lung și elegant, dominat de fructe coapte și accente subtile de condimente dulci.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește de minune alături de preparate din carne roșie la grătar sau la cuptor, brânzeturi maturate sau preparate cu sosuri bogate. 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Liliac Transylvania - Tandem rose 2024 - 0.75L, Alc: 13% Liliac Transylvania - Tandem rose 2024 - 0.75L, Alc: 13%

    Liliac

    Liliac Transylvania - Tandem rose 2024 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CODRU / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor, iar mai târziu, culturile vechi au fost distruse de cooperativizare.

     

    După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci. Vinurile Liliac sunt produse din soiuri românești: Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale: Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.

     

    Gama de vinuri Tandem este un proiect nou al cramei Liliac, realizat în colaborare cu producătoul Castel Mimi din Republica Moldova. Astfel cele două crame oferă tuturor o gamă de trei vinuri (roșu, alb, rose) ce reunesc aromele terroir-ului din regiunea viticolă Transilvania și regiunea viticolă Codru, de peste Prut.  

     

     

    ASPECT: Roz-somon, cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Buchet delicat, cu nuanțe de căpșuni coapte și piersici suculente, învăluite în accente florale subtile.

     

    GUST: Proaspăt și echilibrat, cu o aciditate fină și o textură catifelată, însoțită de un postgust ușor fructat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește perfect cu preparate din pește, fructe de mare, salate ușoare sau brânzeturi proaspete.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Crama Carastelec - Spumant Carassia 773 Vintage 2021 - 0.75L, Alc: 12% Crama Carastelec - Spumant Carassia 773 Vintage 2021 - 0.75L, Alc: 12%

    Carastelec

    Crama Carastelec - Spumant Carassia 773 Vintage 2021 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CRIȘANA - MARAMUREȘ / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY, PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN SPUMANT BRUT. Crama Carastelec are o poveste strâns legată de istoria locului. Primele dovezi ale culturilor de viță datează din Imperiul Roman de la Porolissum-Moigrad. Mai târziu, în Evul Mediu, acte oficiale atestă existența satului (în 1241), reconstrucția bisericii din localitate și existența viilor deținute de nobili cât și de biserică.

     

    Producția de vin a continuat de-a lungul secolelor, iar povestea Carastelec se conturează din anul 2011, când antreprenori români și maghiari au început investiile în tehnologie nouă și spații de depozitare pentru vinuri spumante și efervescente. Zona Carastelec este înconjurată de masivul muntos Măgura Şimleului, climatul este temperat continental, iar precipitațiile sunt moderate.

     

    Carassia 773 Vintage 2021 brut este un spumant remarcabil, creat cu măiestrie în inima Transilvaniei, la Crama Carastelec, situată în satul Carastelec, județul Sălaj. Acest vin este un tribut adus terroirului local, fiind realizat exclusiv în anii de recoltă excepționali, din cei mai buni struguri ai respectivei recolte. Pentru a oferi  vinului complexitate și finețe, maturarea are loc pe drojdii fine timp de minimum 36 de luni. Carassia 773 amintește cu mândrie de 1773, anul în care podgoria a fost pentru prima dată cartografiată cu precizie, subliniind legătura profundă dintre vin și locul său de origine.

     

     

    ASPECT: Galben-pal, strălucitor, cu perlaj fin.

     

    MIROS: Arome delicate de citrice, piersici și mere verzi, însoțite de nuanțe subtile de ierburi fine și briosa, ce reflectă maturarea îndelungată pe drojdii fine.

     

    GUST: Gust proaspăt și echilibrat, cu o aciditate fină și o textură catifelată, însoțită de un postgust persistent și elegant.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se potrivește perfect cu preparate din fructe de mare, sushi, paste sau risotto cu trufe, tartar de somon, legume sote, ciuperci, carne de pui sau preparate din bucătăria thailandeză.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 11°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Corcova - Feteasca Neagra DOC 2021 - 0.75L, Alc: 14.7% Corcova - Feteasca Neagra DOC 2021 - 0.75L, Alc: 14.7%

    Corcova

    Corcova - Feteasca Neagra DOC 2021 - 0.75L, Alc: 14.7%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2021

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14.7%

     

    VIN ROȘU SEC. Viticultura din Mehedinți pare să fi fost dintotdeauna o resursă și o parte din viața localnicilor. Viile și vinul din Corcova sunt menționate de nobilii și scriitori români și francezi din secolele XIX-XX.

     

    Din anul 2005, oamenii pasionați și dedicați de la Crama Corcova, au extins domeniile și au început să producă cele mai bune monosoiuri și cupaje din regiune.

     

    Pe domeniile Corcova, întinse pe 55 de hectare, parte din vechea moșie a boierilor pământeni din familia Bibești, au fost replantate soiuri românești: Fetească Neagră, Muscat Ottonel, precum și soiuri furnizate de Pepinieres Hebinger din Franța: Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Syrah, Chardonnay, Sauvignon Blanc.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubniu, intens.

     

    MIROS: Buchet elegant, cu note rustice de fructe roșii coapte, precum coacăze și mure, însoțite de note subtile de piper și mirodenii de sezon, ce reflectă terroir-ul autentic al zonei.

     

    GUST: Suculent și echilibrat de taninuri moi, care acoperă bolta și papilele cu un strat catifelat. Consistența scurtă spre medie păstrează ecouri de coacăze negre și mirodenii.   

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere excelentă pentru mesele cu preparate din carne roșie la grătar sau la cuptor, vânat, brânzeturi maturate sau preparate cu sosuri bogate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Corcova - Cabernet Sauvignon, Merlot & Syrah DOC 2020 - 0.75L, Alc: 14% Corcova - Cabernet Sauvignon, Merlot & Syrah DOC 2020 - 0.75L, Alc: 14%

    Corcova

    Corcova - Cabernet Sauvignon, Merlot & Syrah DOC 2020 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, SYRAH

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Viticultura din Mehedinți pare să fi fost dintotdeauna o resursă și o parte din viața localnicilor. Viile și vinul din Corcova sunt menționate de nobilii și scriitori români și francezi din secolele XIX-XX.

     

    Din anul 2005, oamenii pasionați și dedicați de la Crama Corcova, au extins domeniile și au început să producă cele mai bune monosoiuri și cupaje din regiune.

     

    Pe domeniile Corcova, întinse pe 55 de hectare, parte din vechea moșie a boierilor pământeni din familia Bibești, au fost replantate soiuri românești: Fetească Neagră, Muscat Ottonel, precum și soiuri furnizate de Pepinieres Hebinger din Franța: Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Syrah, Chardonnay, Sauvignon Blanc.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu.

     

    MIROS: Buchet generos, definit de aromele dulci-acrișoare din mure, coacăze și vișine amare, împletite cu tonuri subtile de piper, lemn de stejar, vanilie și ciocolată neagră.

     

    GUST: Aduce taninuri fine, bine integrate, și o structură solidă, echilibrată de o aciditate rafinată. Se deschide cu note de fructe de pădure, continuă cu accente condimentate și o nuanță discretă de cafea prăjită, într-un gust final lung și fructat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Își găsește partenerul ideal în preparate consistente din carne roșie la grătar, vânat fraged, brânzeturi maturate sau preparate cu sosuri dense. O alegere inspirată pentru cinele tihnite și conversații lungi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • 1000 de Chipuri - Rose, DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13% 1000 de Chipuri - Rose, DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13%

    1000 de Chipuri

    1000 de Chipuri - Rose, DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE SEC. Povestea vinurilor 1000 de Chipuri a început în 2007, odată cu plantarea primilor butași de viță de vie în podgoria din județul Buzău, în arealul Dealu Mare, ce cuprinde și comunele Fințești-Năeni. În 2011 au fost recoltați primii struguri, iar în 2012 au fost lansate primele vinuri cu eticheta 1000 de Chipuri.

     

    Pe cele 63 de hectare deținute în prezent, sunt lucrate anual soiuri de viță de vie românească (Fetească Neagră, Fetească Albă, Tămâioasă Românească) și soiuri populare în majoritatea regiunilor viticole cu tradiție din Franța și Italia (Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Shiraz, Cabernet Franc, Riesling Italian).

     

    Un rose creat din soiul Pinot Noir ce reamintește de vinurile produse în terroir-ul generos din Dealu Mare, apropiat de zona viticolă Bordeaux din Franța sau Toscana din Italia. Situarea pe Paralela 45 a regiunii din Muntenia oferă anual unele dintre cele mai bune vinuri românești, printre care și acest monsoi rose, ce poate sta ușor printre vinurile produse în celelalte două regiuni viticole faimoase.

     

     

    ASPECT: Roz intens cu nuanțe corai, ca un buchet de flori sălbatice.

     

    MIROS: Bogat și plin de viață, cu aromă de căpșuni coapte, pepene roșu și o adiere florală.

     

    GUST: Sec și suculent, cu aciditate vie și un final lung, care amintește de prospețimea dimineților de vară.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Aduce armonie lângă preparate la grătar, salate cu brânzeturi proaspete sau mâncăruri asiatice parfumate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Avincis - Cuvee Petit - Sauvignon Blanc DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13% Avincis - Cuvee Petit - Sauvignon Blanc DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13%

    Avincis

    Avincis - Cuvee Petit - Sauvignon Blanc DOC 2024 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD DRĂGĂȘANI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Înainte de cucerirea Daciei de Imperiul Roman, la Drăgășani se cultivau struguri folosiți la producția de vin. Mănăstirea Dobruşa, construită în secolul al XV-lea, avea propria vie pe colină, iar vinurile obținute în această parte a țării au fost cunoscute și apreciate în Europa, la expozițiile universale de la Paris.

     

    În 1927, Maria şi Iancu Râmniceanu au cumpărat în Drăgășani un conac construit în stil neoromânesc, înconjurat de vii. Mai târziu, conacul a fost redenumit Vila Dobrușa. Din 2007, strănepoata lor Cristiana și soțul acesteia, Valeriu Stoica, păstrează cu drag tradiția vinurilor, oferă o gamă extinsă de monosoiuri și cupaje, promovează arta, cultura, frumusețea locului și serenitatea vilei Dobrușa.

     

    Micul Cuvée de la Avincis este un vin din 100% Sauvignon Blanc adus din Europa de Vest. După fermentare 40% din vin este maturat timp de 8 luni în butoaie de stejar, iar în această perioadă vinul este amestecat prin batonaj. Procentul de 60% din vin este fermentat în cisterne din inox la temperatură controlată. Cele două loturi, din același soi, sunt apoi cupajate în acest vin alb, delicat și energic. 

     

     

    ASPECT: Galben-deschis, cu tentă verzuie.

     

    MIROS: Aroma dezvăluie un buchet delicat, cu note timide de citrice proaspete, mere verzi și fructe tropicale. Planul secund este dominat de tușe florale și o subtilă mineralitate.

     

    GUST: Aciditatea echilibrată evidențiază citricele, fructe verzi și fructe tropicale. Textura fină și corpul mediu amplifică senzația de prospețime și eleganță.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat pentru aperitive delicate, salate proaspete sau preparate ușoare din pește și fructe de mare, unde aromele vinului se împletesc armonios cu prospețimea ingredientelor.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Domeniul Bogdan - Premium Rose DOC, BIO 2024 - 0.75L, Alc: 13.5% Domeniul Bogdan - Premium Rose DOC, BIO 2024 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Domeniul Bogdan

    Domeniul Bogdan - Premium Rose DOC, BIO 2024 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2024

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROSE SEC. În Murfatlar, satul Peștera este un loc cu tradiție în cultivarea viței de vie încă din vremurile dacilor și Imperiului Roman. Acolo, unde pământul dă multe roade, Domeniul Pogdan a mărit podgoria cu soiuri noi ce se întind pe 154 de hectare.

     

    Domeniul Bogdan s-a născut în 2011 din dorința de a produce un vin de excepție, total natural, asemenea celui produs de strămoșii noștri în urmă cu sute și mii de ani. 

     

    În câteva cuvinte, de la Domeniul Bogdan ne putem bucura de natură într-un pahar de vin alb, rose sau roșu, din soiuri românești și soiuri de renume, cu origini în marile regiuni viticole ale Europei

     

     

    ASPECT: Roz-somon.

     

    MIROS: Soiul Merlot vinificat într-un rose elegant, cu note de căpșuni, zmeură și flori de câmp, completate de tușe subtile de citrice și o ușoară mineralitate ce adaugă profunzime buchetului.

     

    GUST: Aciditate echilibrată și textură catifelată, construită natural din arome de fructe roșii de pădure și accente de piersică albă. Remanență medie spre lungă, cu o notă florală diafană.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Ideal alături de preparate mediteraneene, salate cu fructe de mare sau brânzeturi fine, unde delicatețea vinului se armonizează cu prospețimea gusturilor.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

  • Caraman - Tamam Muscat Ottonel DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13% Caraman - Tamam Muscat Ottonel DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13%

    Caraman

    Caraman - Tamam Muscat Ottonel DOC 2023 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2023

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DOC-CMD MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MUSCAT OTTONEL

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Pe pământul Dobrogei, pe dealurile Murfatlarului, vița de vie pare să fie veșnică, ori cunoscută de om de cel puțin 2700 de ani, din vremuri antice unde nectarul strugurelui era închinat zeului Bachus, ce păzea vițele și ocrotea rodul pentru locuitorii Tomisului.

     

    De la Răscoala din 1907 se consemnează prima atestare a podgoriei Murfatlar pe numai 10 hectare, iar de acolo s-au extins viile cu soiurile lumii vechi, dar și soiuri autohtone. În aceeași zonă milenară a Murfatlarului este locul de naștere al Domeniilor Caraman, deținute de Agroserv Trading din Constanța, al lui Stelian și Dumitru Caraman. În activitatea de vinificare aceștia beneficiază și de serviciile lui Nicolae Itu, un vinificator profesionist ce a lucrat anterior la Crama Murfatlar România SA.

     

    Tamam Muscat Ottonel este obținut din soiul alb, cules de pe Dealul de Cretă al podgoriei Murfatlar din Dobrogea. În această parte a țării vița de vie este cultivată într-un terroir influențat de Dunăre, de Marea Neagră și de solul cu 80 de metri de calcar ce oferă strugurilor arome unice.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Din terroir cu brize marine, anticul Muscat delectează cu stilul floral, ușor parfumat de trandafir și flori de soc, completate de miere și fructe galbene coapte. O aerare ușoară aduce profunzime prin tușe de caise și piersici, ca într-o livadă parfumată în prag de vară.

     

    GUST: Papilele sunt delectate de fructe dulci și tonuri florale, învăluite de o aciditate fină, revigorantă. Textura catifelată și caracterul aromat este sățios, mineral, cu postgust vegetal-floral.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit pentru mese cu preparate din bucătăria asiatică - ușor condimentate - preparate din carne de pasăre, salată de pui cu brânză, pește, scoici și fructe de mare ușor fierte, garnisite cu verdeață.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    + 0,50 RON garanție SGR

Pagina:
  1. 11
  2. 12
  3. 13
  4. 14
  5. 15
Grilă Listă