Zacapa 15 yo 0.7 L
În estul Guatemalei se află orașul Zacapa. Acolo a fost creat romul Zacapa Centenario, în anul 1976, pentru a marca aniversarea unui secol de la fondarea oraşului. Trestia de zahăr folosită la producția acestui rom este cultivată în sud vestul țării, la poalele unui vulcan în micul orășel Retalhuleu, aflat la 350 de metri altitudine.
După ce sunt obținute cele mai fine dintre distilate, maestrul distileriei Zacapa le trage în butoaie de stejar și le lasă la maturat la atitudinea de 2300 de metri.
Zacapa Centenario Solera 15 yo este un amestec din romuri maturate 15 ani în butoaie de stejar asezonate cu sherry Pedro Ximenez și butoaie de stejar folosite anterior la producția bourbon. Această expresie este obținută prin amestecul loturilor maturate după sistemul piramidei Solera.
ASPECT: Chihlimbar.
MIROS: Zahăr brun, melasă și amestec de condimente (scorțișoară și nucșoară). Un parfum intens ce inspiră peisajul tropical din Guatemala și tradiția producției de rom.
GUST: Fructe uscate, caramel, o esență clară de stejar și o notă de condimente.
FINISH: Lung și dulceag.
Tip ambalaj | Sticla |
---|---|
Vechime | 15 ani |
Subcategorie | Rom |
Brand | Zacapa |
Ingrediente | Apa demineralizata, alcool distilat din trestie de zahar, colorant. |
Atentionari speciale | Consumati cu moderatie, alcoolul dauneaza grav sanatatii. Nerecomandat femeilor insarcinate. Este interzisa vanzarea catre persoanele cu varsta sub 18 ani. |
Litraj | 0,7L |
Alcool | 40.0% |