Whisky

Americanii si irlandezii il numesc „whiskey”, iar scotienii, canadienii si restul lumii il prefera ca „whisky”. Este o simpla diferenta de nuanta, care insa nu defineste bautura barbatilor puternici si a femeilor sofisticate. Daca whisky-ul este bautura ta preferata, inseamna ca „esti o persoana simpla – te multumesti cu ce-i mai bun” (Sir Winston Churchill).


Dupa o experienta de aproape 20 de ani in industria bauturilor spirtoase din Romania, Beicevrei.ro se mandreste cu o oferta exceptionala de whisky-uri Americane si Scotiene. Vei regasi in catalogul nostru peste 80 de branduri de whiskey, alaturi de cea mai larga selectie de Jack Daniel’s importata din America. Aici vei regasi de la arhi-cunoscutul Jack Daniel’s Old No. 7 Tennessee Sour Mash Whiskey’ sau simplu ‘Jack’, la variantele dedicate cunoscatorilor si celor care apreciaza un single barrel American whiskey de calitate (asa cum sunt Gentleman Jack sau Jack Daniel’s Single Barrel). Totodata, lista noastra de bauturi online cuprinde si celebrele whisky-uri Scotiene de o calitate exceptionala: The Maccallan, The Famous Grouse, Highland Park, Dewar's, si nu ne oprim aici. Cunoscatorii stiu despre ce vorbim!


Beicevrei este magazinul de bauturi online unde vei gasi cu siguranta whisky-ul perfect indiferent ca vrei sa te delectezi cu el acasa, sa iti rasfeti invitatii la evenimentul pe care il organizezi sau sa oferi un cadou pe care orice gentleman care se respecta il va aprecia. Suntem inportatori oficiali ai celor mai indragite bauturi online, asa ca te asiguram ca experienta pe care ti-o oferim este 100% originala.

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Grilă Listă
Filtru

Momentan Cumpărați după:

 1. Brand: Lost Distilery Eliminare
 • Lost Distillery - Classic Lossit Scotch Blended Whisky - 0.7L, Alc: 43% Lost Distillery - Classic Lossit Scotch Blended Whisky - 0.7L, Alc: 43%
  -16%

  Lost Distillery - Classic Lossit Scotch Blended Whisky - 0.7L, Alc: 43%

  Fondată în 1817, de Malcolm McNeill, distileria Lossit a oferit cele mai mari cantități de whisky din regiunea Islay, în anii de început ai industriei și a rezistat jumătate de secol. Cea mai longevivă dintre cele mici, de familie, Lossit a fost una dintre puținele distilerii care intrat în legalitate și a devenit lider în producția de whisky în Scoția.

   

  Pentru producția de whisky, distileria Lossit a avut angajați distilatori dar și fermieri locali, care foloseau ingrediente naturale din surse locale: apă, cereale și turbă. În deceniile următoare, până în anul 1844, au fost închise, ori au intrat în insolvență 61 de distilerii scoțiene, iar distileria Lossit a funcționat cu greu până în 1851 când a fost vândută fraților Stewart.

   

  George și John Chiene au folosit distileria la capacitate redusă pentru a produce whisky adăugat într-un blend și pentru a furniza pieței locale însă producția a fost oprită definitiv până în anul 1867. După ce ultimii proprietari au eliberat terenul de arendă și au părăsit proprietatea, distileria a fost prădată și instalațiile îngropate în dreptul intrării. Acolo se află și în prezent, îngropată în pământ, iar whisky-ul produs de Lossit nu a mai există pentru a fi savurat, până acum.

   

   

  ASPECT: Chihlimbar.

   

  MIROS: Stejar umed, turbă cu notă pământie, intensă, urmată de ciocolată cu lapte.

   

  GUST: Aromă de lemn și tutun, biscuiți cu unt, sare de mare și note de busuioc.

   

  FINISH: Apar note de vanilie, completate de vegetale uscate și pământ (turbă).

   

  Preț normal: 214,80 RON

  Special Price 179,99 RON

  (-34,81 RON)
 • Lost Distillery - Classic Towiemore Scotch Blended Whisky - 0.7L, Alc: 43% Lost Distillery - Classic Towiemore Scotch Blended Whisky - 0.7L, Alc: 43%
  -19%

  Lost Distillery - Classic Towiemore Scotch Blended Whisky - 0.7L, Alc: 43%

  Towiemore și-a început activitatea în cea mai benefică perioada a industriei whisky-ului, și a continuat producția în cea mai grea perioadă a acesteia. Numele provine din galeză, din asocierea „toll” (gol/gaură) cu „mor” (mare, masiv) în completare, cu referire directă la cariera prin care trecea sursă de apă a distileriei, pârâul Towie.

   

  Proprietarul Peter Dawson, un abil om de afaceri și un maestru al publicității, a reușit să câștige titlul de furnizor al casei regale a Spaniei în timpul regelui Alfonso al XIII-lea, și să sponsorizeze expediția Terra Nova a Căpitanului Scott către Polul Nord.

   

  Declararea insolvenței în 1930, a facilitat achiziționarea ulterioară a întregului echipament de producție de către compania ce deținea distileria Dalwhinnie, care fusese complet distrusă într-un incendiu în 1934.

   

   

  ASPECT: Galben-auriu, cu reflexii maronii.

   

  MIROS: Aromă seducătoare de fructe (caise), învăluite în accente de vanilie și ușoare note de migdale.

   

  GUST: Pe papile este puternic fructat de piersici și caise. Are o textură cremoasă și un aromă pură de nucă și migdale.

   

  FINISH: Un whisky echilibrat, cu gust final persistent (mediu spre lung), ușor de savurat simplu sau cu gheață.

   

  c

  Preț normal: 214,80 RON

  Special Price 173,96 RON

  (-40,84 RON)
 • Lost Distillery - Classic Auchnagie Scotch Blended Whisky 0.7L Lost Distillery - Classic Auchnagie Scotch Blended Whisky 0.7L
  -18%

  Lost Distillery - Classic Auchnagie Scotch Blended Whisky 0.7L

  Distileria Auchnagie este o adevărată legendă, și a existat pentru aproape 100 de ani, martoră a unei schimbări continue în industria de whisky a acelor vremuri. Începută că și distileria unei ferme, Auchnagie fost situată în apropierea cătunului Tulliemet în Perthshire și uneori a fost cunoscută sub numele de Tullymet Distilery.

   

  Numărul mare de proprietari pe care l-a avut, ilustrează cât de precară era viață unei distilerii în acele timpuri; câțiva au fost declarați falimentari, alții pur și simplu au renunțat la arendă din lipsa de bani, orz sau apă.

   

  Succesul internațional pe care Tommy Dewar (ultimul proprietar al Auchnagie Distillery) l-a avut cu whisky-ul ce-i poartă numele, a creat o cerere care nu putea fi satisfăcută de o distilerie relativ mică. Veche și ineficientă după standardele vremii, distileria Auchnagie a fost abandonată în favoarea noilor capacități de producție de la distileria fondată de Dewar.

   

   

  ASPECT: Galben, cu reflexii argintii.

   

  MIROS: Arome puternice de flori, fructe uscate și piper.

   

  GUST: Fructe și miere, susținut de o savoare de alune și nuci caju prăjite, cu delicate note de lemn de stejar.

   

  FINISH: Senzația de final după înghițire, are o durata medie, este plăcută, distinctă de arome de lemn și de nucă pisată.

   

  Preț normal: 219,09 RON

  Special Price 179,99 RON

  (-39,10 RON)
 • Lost Distillery - Classic Stratheden Scotch Blended Whisky - 0.7L, Alc: 43% Lost Distillery - Classic Stratheden Scotch Blended Whisky - 0.7L, Alc: 43%
  -19%

  Lost Distillery - Classic Stratheden Scotch Blended Whisky - 0.7L, Alc: 43%

  Situată în centrul localității Auchtermuchty, nume pe care avea să îl poarte la sfârșitul existenței sale, distileria Stratheden a fost înființată în 1829 de Alexander Bonthrone. Prioritatea lui a fost sursa de apă, pentru care a construit un canal care și în ziua de astăzi traversează localitatea.

   

  În procesul de producție Alexander folosea turba, vegetație uscată adusă din insulele Orkney (deși se găsea și în apropiere, în orașul Lomond, renumit pentru distileriile ilegale și contrabandiști), ceea ce conferea produsului final o caracteristică sarată și oarecum medicinală, deoarece brichetele de turbă conțineau și alge marine descompuse.

   

  Datorită creșterii impozitelor din Scoția, în perioada dintre secole și legea prohibiției din Statele Unite ale Americii, distileria Stratheden a fost închisă în 1924.

   

   

  ASPECT: Galben-auriu, închis.

   

  MIROS: Un whisky seducător, fructat de coajă de portocale și alte fructe proaspete, răscoapte și uscate, susținute de arome de piele.

   

  GUST: Suav, cu arome din fructe exotice (banane, mango, portocale), îmbogățit cu savoarea notelor subtile de ciocolată și turbă.

   

  FINISH: Lung, ușor uleios și delicat. O notă de amestec vegetal (medicinal) aduce o caracteristică rară acestei expresii.

   

  Preț normal: 214,80 RON

  Special Price 173,96 RON

  (-40,84 RON)
 • Lost Distillery - Classic Gerston Scotch Blended Whisky - 0.7L, Alc: 43% Lost Distillery - Classic Gerston Scotch Blended Whisky - 0.7L, Alc: 43%
  -19%

  Lost Distillery - Classic Gerston Scotch Blended Whisky - 0.7L, Alc: 43%

  Gerston este povestea două distilerii din Scoția: Gerston One și Gerstone Two. Gerston One a fost construită în jurul anilor 1820 de Francis Swanson în Comitatul Caithness, regiunea de vest a orasului Halkirk și a funcționat sub conducerea sa timp de peste 80 de ani. Single malt-ul produs aici a avut un succes imens în înalta societate din Londra, și cu ajutorul Marinei Britanice, Gerston a avut succes chiar și în India și Brazilia.

   

  Gerston Two folosea ca materie primă orz din regiunea Lowlands și, câteodată, orz importat din Europa de Est. Apa din pârâul Calder și metoda de producție nu au fost de ajuns pentru a egala calitatea single malt-ului produs de Gerston One, în principal, din simplul motiv că în cea de-a doua distilerie nu se folosea turbă.

   

  Gerston One a fost închisă de Swanson în 1875 din cauza că pârâul folosit de distilerie a secat. Gerston Two, deși avea cele mai moderne instalații din Scoția, nu a reușit să ofere același whisky de calitate ca Gerston One și, după 11 ani, totul a fost vândut companiei Northern Distilleries Limited, care i-a schimbat numele în Ben Morven.

   

   

  ASPECT: Galben intens.

   


  MIROS: Arome de fructe roșii coapte și caramel.

   


  GUST: Papilele sunt dominate de prune și alte fructe roșii de pădure, caramel, fum delicat și o lemnozitate ușoară.

   


  FINISH: Un gust final interesant, ce aduce un stil dispărut, în special dacă whisky-ul este savurat fără apă sau gheață.

   

  Preț normal: 214,80 RON

  Special Price 173,96 RON

  (-40,84 RON)
 • Lost Distillery - Classic Jericho Scotch Blended Whisky - 0.7L, Alc: 43% Lost Distillery - Classic Jericho Scotch Blended Whisky - 0.7L, Alc: 43%
  -17%

  Lost Distillery - Classic Jericho Scotch Blended Whisky - 0.7L, Alc: 43%

  Fiecare sortiment din gama The Lost Distillery este o reproducere în cele mai bune condiții după câteva dintre cele 100 de whisky-uri, care au încetat să mai fie produse de peste un secol.

   

  Distileria Jericho a fost ridicată în 1822, în Nether Jericho, Aberdeenshire, de Ierihon William Smith, într-o zona perfectă pentru productia de whisky la scară mică. În distilerie era folosit orzul din producție locală și turbă din dealurile învecinate. La sfârșitul secolului, distileria Jericho este vândută, iar numele este schimbat în Benachie. După aceste reforme distileria produce anul o cantitate dublă de whisky.

   

  După ce piața whisky-ului a fost grav afectată de afacerile ilegale ale companiei Pattison, în 1898, multe dintre distileriile mici au dat faliment. Jericho s-a afla printre aceste distilerii.

   

   

  ASPECT: Ambră închisă.

   

  MIROS: Jericho este bogat în arome de vin, suc de lămâie și cereale.

   

  GUST: Cum ajunge pe limbă, descoperim o băutură cu textură uleioasă, ce creează un strat subțire, ca o izolație lichidă. Aroma evoluează și devine mai ușoară, dar în nici un caz mai subțire. Ajungem la dulceața din nucă de cocos, desfășurată uniform și mărginită brusc de o tentă de piper, nuci sau ciuperci.

   

  FINISH: Degustarea ajunge la un finish puțin așteptat: notă de cacao, urmat de ultima val aromatic al mixului de malțuri.

   

  Preț normal: 214,80 RON

  Special Price 179,00 RON

  (-35,80 RON)
 • Lost Distillery - Archivist Deluxe Auchnagie Scotch Blended - 0.7L, Alc: 46% Lost Distillery - Archivist Deluxe Auchnagie Scotch Blended - 0.7L, Alc: 46%

  Lost Distillery - Archivist Deluxe Auchnagie Scotch Blended - 0.7L, Alc: 46%

  Distileria Auchnagie este o adevărată legendă printre pasionații de whisky scoțian. Construită la începutul secolului al XIX -lea, distileria a funcționat aproape 100 de ani și a parcurs schimbări continue în industria de whisky a acelor vremuri.

   

  Construită inițial ca o distilerie mică, de fermă, Auchnagie se afla în apropierea cătunului Tulliemet în Perthshire, de aceea mai era numită și distileria Tullymet. Apa provenea din lacul Broom și curgea prin pârăul Auchnagie ce avea cursul pe lângă distilerie. Whisky-urile produse aici erau de calitate, nu doar pentru că apa era aproape dar și pentru că era filtrată de mușchi de turbă și granit. Turba folosită la producție aducea o calitate aparte, mai ales că era tăiată de pe dealurile din apropierea distileriei.

   

  După mai mulți proprietari care nu putut menține distileria în producție a venit rândul lui Tommy Dewar, creatorul faimosului brand de whisky Dewar’s. Succesul internațional a whisky-ului său nu putea fi întreținut de distileria Auchnagie, care nu mai producea de ajuns pentru a satisface cerea tot mai mare. Auchnagie a fost abandonată în favoarea noilor capacități de producție din Aberfeldy (distileria companiei Dewar care funcționează și în prezent).

   

   

  ASPECT: Auriu-mat, cu delicate tente gălbui ce sugerează îmbutelierea fără filtrare la rece (chill-filtered).

   

  MIROS: Primul val aduce o mireasmă vegetală și de malț dulce cu note fructate (pere coapte, grepfrut și coajă de portocale). Notele de mijloc aduc tușe de drojdie fină și biscuiți scoțieni.

   


  GUST: Foarte dulceag și intens condimentat. Un whisky foarte bine structurat, viguros, dominant aromatic de o aromă vegetală de cânepă.

   

  FINISH: Gust final mediu spre lung, cu note de malț și turbă.

   

  320,71 RON
 • Lost Distillery - Archivist Deluxe Stratheden Scotch Blended Whisky - 0.7L, Alc: 46% Lost Distillery - Archivist Deluxe Stratheden Scotch Blended Whisky - 0.7L, Alc: 46%

  Lost Distillery - Archivist Deluxe Stratheden Scotch Blended Whisky - 0.7L, Alc: 46%

  Situată în centrul localității Auchtermuchty, nume pe care avea să îl poarte la sfârșitul existenței sale, distileria Stratheden a fost înființată în 1829 de Alexander Bonthrone. Prioritatea lui a fost sursa de apă, pentru care a construit un canal care și în ziua de astăzi traversează localitatea.

   

  În procesul de producție Alexander folosea turba, vegetație uscată adusă din insulele Orkney (deși se găsea și în apropiere, în orașul Lomond, renumit pentru distileriile ilegale și contrabandiști), ceea ce conferea produsului final o caracteristică sarată și oarecum medicinală, deoarece brichetele de turbă conțineau și alge marine descompuse.

   

  Datorită creșterii impozitelor din Scoția, în perioada dintre secole și legea prohibiției din Statele Unite ale Americii, distileria Stratheden a fost închisă în 1924. 

   

   

  ASPECT: Galben închis cu reflexii aurii.

   

  MIROS: Primii vapori aduc un miros piele veche, urmat de cereale și drojdie fină. Apar și note de fructe, tort de fructe și vișine.

   

  GUST: Puternic fructat (în special de cireșe negre și vișine). Totul se simte mai bine ca un blat dulce de patiserie, cu valențe de caramel și tutun. Delicat, dulceag și vanilat.

   

  FINISH: Mediu, cu note de piele, tutun și lemn de cedru.

   

  320,71 RON
 • Lost Distillery - Archivist Deluxe Gerston Scotch Blended Whisky - 0.7L, Alc: 46% Lost Distillery - Archivist Deluxe Gerston Scotch Blended Whisky - 0.7L, Alc: 46%

  Lost Distillery - Archivist Deluxe Gerston Scotch Blended Whisky - 0.7L, Alc: 46%

  Gerston este povestea două distilerii din Scoția: Gerston One și Gerstone Two. Gerston One a fost construită în jurul anilor 1820 de Francis Swanson în Comitatul Caithness, regiunea de vest a orasului Halkirk și a funcționat sub conducerea sa timp de peste 80 de ani. Single malt-ul produs aici a avut un succes imens în înalta societate din Londra, și cu ajutorul Marinei Britanice, Gerston a avut succes chiar și în India și Brazilia.

   

  Gerston Two folosea ca materie primă orz din regiunea Lowlands și, câteodată, orz importat din Europa de Est. Apa din pârâul Calder și metoda de producție nu au fost de ajuns pentru a egala calitatea single malt-ului produs de Gerston One, în principal, din simplul motiv că în cea de-a doua distilerie nu se folosea turbă.

   

  Gerston One a fost închisă de Swanson în 1875 din cauza că pârâul folosit de distilerie a secat. Gerston Two, deși avea cele mai moderne instalații din Scoția, nu a reușit să ofere același whisky de calitate ca Gerston One și, după 11 ani, totul a fost vândut companiei Northern Distilleries Limited, care i-a schimbat numele în Ben Morven.

   

   

  ASPECT: Galben-auriu.

   

  MIROS: Arome plăcute de pâine coaptă la cuptor cu lemne, stafide și condimente afumate, urmate de o notă de caramel.

   

  GUST: Textură moale, catifelată și dulce. Archivist Deluxe Gerston este și puțin afumat (asemenea expresiilor din prima distilerie). Apar și fructele, dominate de prune, mure, afine și mere.

   

  FINISH: Lung. Malț, caramel și alcool fin și fructat.

   

  320,71 RON
 • Lost Distillery - Scotch Blended Whisky Archivist Deluxe Jericho - 0.7L, Alc: 46% Lost Distillery - Scotch Blended Whisky Archivist Deluxe Jericho - 0.7L, Alc: 46%

  Lost Distillery - Scotch Blended Whisky Archivist Deluxe Jericho - 0.7L, Alc: 46%

  Fiecare sortiment din gama The Lost Distillery este o reproducere în cele mai bune condiții după câteva dintre cele 100 de whisky-uri, care au încetat să mai fie produse în ultimul secol.

   

  Distileria Jericho a fost ridicată în 1822, în Nether Jericho, Aberdeenshire, de Ierihon William Smith, într-o zona perfectă pentru productia de whisky la scară mică. În distilerie era folosit orzul din producție locală și turbă din dealurile învecinate. La sfârșitul secolului, distileria Jericho este vândută, își schimbă numele în Benachie și dublează cantitatea de whisky produsă anual.

   

  După ce piața whisky-ului a fost grav afectată de afacerile ilegale ale companiei Pattison, în 1898, multe dintre distileriile mici au dat faliment. Jericho s-a afla printre aceste distilerii.

   

   

  ASPECT: Auriu.

   

  MIROS: Parfum din fructe de pădure gătite cu zahăr, păstăi ușor lemnoase de vanilie și o notă de piatră sărată.

   

  GUST: Ghimbir zaharisit, malț robust și note de busuioc.

   

  FINISH: Piper alb și lemn de cedru cu note de coacăze.

   

  320,70 RON
Grilă Listă