Scotch single malt

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Grilă Listă
Filtru

Momentan Cumpărați după:

 1. Brand: Blair Athol Eliminare
 • Blair Athol - Flora & Fauna Scotch Single Malt Whisky 12 yo GB - 0.7L, Alc: 43% Blair Athol - Flora & Fauna Scotch Single Malt Whisky 12 yo GB - 0.7L, Alc: 43%

  Blair Athol - Flora & Fauna Scotch Single Malt Whisky 12 yo GB - 0.7L, Alc: 43%

  În 1789, John Stewart și Robert Robertson au construit această distilerie numită Aldour în regiunea Highland, orășelul scoțian Pitlochry. Afacerea lor nu a avut succes și la scurt timp au închis distileria. În 1825 Robertson a extins și redeschis distileria sub numele Blair Athol.

   

  În perioada antebelică Blair Athol a fost cumpărată de proprietarul Arthur Bell & Sons, iar Blair athol era înclus în blend-ul lui Bell. O scurtă perioadă de pauză după 1945 și distileria a reluat producția.

   

  Blair Athol este acum parte grupul Diageo, iar whisky-ul produs este comercializat cu etichetă proprie, dar este inclus și în blend-ul Bell's, aflat printre cele mai cunoscute în Marea Britanie. Whisky-ul este produs din orz mălțuit, fermentat și distilat în alambicurile originale din cupru, în formă de pară, cu capacitate de 12,000 de litri. În ultimele faze de producție whisky-ul este tras în diferite butoaie din stejar montate în cele două depozite din piatră ale distileriei, unde umezeala și temperatura scăzută sunt condiții propice ale maturării tradiționale.

   

   

  ASPECT: Auriu.

   

  MIROS: Arome de alune și vin sherry. Puțină turbă deschide apetitul pentru acest scotch clasic.

   

  GUST: Corp mediu, dominat de malț. Puțin dulce și citric.

   

  FINISH: Aici apare acel mult așteptat fum din turbă. Finalul aduce note amărui și seci.

   

  291,55 RON
Grilă Listă