Scotch single malt

Grilă Listă
Filtru

Momentan Cumpărați după:

 1. Brand: Tomatin Eliminare
 • Tomatin - Scotch single malt whisky 14 yo - gift box - 0.7L Tomatin - Scotch single malt whisky 14 yo - gift box - 0.7L

  Tomatin - Scotch single malt whisky 14 yo - gift box - 0.7L

  Producția de whisky a fost o sursă de trai încă din secolul XV pentru cei din Scoția, în regiunea Highland, o bucată de pământ pe care o putem numi munte, sau ținut aflat la altitudine. Dar scoțienii munteni erau departe de a fi ridicat așezarea Tomatin (în apropiere de orașul Iverness), dacă în 1897 nu era construită oficial distileria cu același nume de John MacDougall, John MacLeish și Alexander Allan, alături de alți câțiva investitori discreți.

   

  Distileria a fost numită Tomatin, un cuvât tradus prin ‘dealul tufișurilor de ienupăr’, pentru că ienupărul scoate foarte puțin fum când este ars și era favorit în distilerii pentru ca acestea produceau alcool ilegal, deci în secret. Lângă distileria Tomatin s-au aflat de la început și casele angajaților, pentru a fi în permanență aproape de sursa lor de trai. Așa este și astăzi, de aceea munca depusă pentru producția de whisky este un efort continuu, un mod de viață, un compromis, cu rezultate remarcabile, în fiecare lot, în fiecare sortiment și în fiecare stică, de peste 120 de ani.

   

  Această variantă de whisky Single Malt Tomatin fost îmbuteliată după un proces de maturare în butoaie de bourbon și în butoaie de vin portughez Tawny, folosite timp de 50 de ani.  Cele două tipuri de lemn au oferit whisky-ului Tomatin arome naturale și elegante, apreciate și medaliate la numeroase concursuri internaționale și ghiduri dedicate celor mai bune whisky-uri din lume.

   

   

  ASPECT: Ambră, deschisă, limpede.

   

  MIROS: Un parfum puternic, dar echilibrat, oferite de o reminiscentă uniune de fructe roșii de pădure și struguri roșii. Se simt și esențe de vanilie și stejar, cu o notă de piper alb.  

   

  GUST: Parfumul ne-a facut introducere, însă gustul ne spune întreaga poveste: Urmează arome de căpșuni învelite în ciocolată amară, migdale și nuci, blat dulce de prăjitură, uns cu gem și frișcă. Note de mijloc lemnoase, fără îndoială stejar.

   

  FINISH: Lung. Fructat.

   

  264,18 RON
 • Tomatin - Scotch single malt whisky 12 yo - 0,7L, Alc: 43% Tomatin - Scotch single malt whisky 12 yo - 0,7L, Alc: 43%
  -7%

  Tomatin - Scotch single malt whisky 12 yo - 0,7L, Alc: 43%

  O înlocuire pentru anul 2016 pentru expresia precedentă de sheră, acest Tomatin 12 Year Old a îmbătrânit într-o combinație de butoaie de bourbon și sherry. Rezultatul este un whisky dulce cu note de mere, citrice și condimente dulci.

  Preț normal: 199,21 RON

  Special Price 185,26 RON

  (-13,95 RON)
 • Tomatin - Scotch single malt whisky15 yo - 0,7L, Alc: 46%

  Acest whisky scotian Tomatin 15 Ani prezinta o aroma de malt unic bogat si elegant, nefiltrat prin racire, cu arome intens fructate ce se dezvolta in gura impreuna cu unele condimente mai robuste, ce emana dintr-o combinatie de butoaie tip cask de stejar din America si Europa. Limitat la 1500 de sticle pe an
  212,87 RON
Grilă Listă