Scotch single malt

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Grilă Listă
Filtru

Momentan Cumpărați după:

 1. Brand: Scapa Eliminare
 • Scapa - Scotch Single Malt Whisky - Skiren - 0.7L, Alc: 40% Scapa - Scotch Single Malt Whisky - Skiren - 0.7L, Alc: 40%
  -14%

  Scapa - Scotch Single Malt Whisky - Skiren - 0.7L, Alc: 40%

  În nord-estul Scoției se află insula Orkney, un arhipelag locuit de mii de ani, de primii oameni, de coloniști vikingi, apoi de cei care în urmă cu doar câteva secole au învățat meșteșugul whisky-ului. Scapa este brand creat recent de orcadieni, iar distileria are o istorie ce începe în 1885 cu Macfarlane și Townsend.

   

  De la macinatul grânelor până la distilare, fiecare stadiu de producție este supravegheat de artizanii de pe Orkney. Malțul este obținut din orz, iar uscarea se face fără turbă, ca un scurt arc peste tradiția locului. În schimba apa care se amestecă cu cereale este scursă și filtrată pe dealuri și colectată din izvorul Orquil. Urmează distilarea în doar două alambicuri industriale rare, construite în anii 1950 după specificațiile celor din (distileria) Lomond. Aceste instalații vechi și aproape singurele în folosință, sunt diferite pentru ca au gâtul mai larg și mai înalt, ce oferă un distilat mai bogat și mai fructat.

   

  Maturare definește stilul Scapa. Whisky-ul este tras în butoaie de stejar, aflate la prima umplere, aduse din statele americane Tennessee și Kentucky și lăsate în depozit până când Maestrul hotărăște că pot fi îmbuteliate.   

   

   

  ASPECT: Auriu, strălucitor.

   

  MIROS: Parfum delicat de flori și nuanță de pară proapătă. Whisky-urile Scapa aduc mereu parfumul sau aroma unui fruct exotic. În acest lot se remarcă ananasul dulce și o notă amară de citrice.

   

  GUST: Moale și dulce din nectar de pepene, valuri de pară dulce și șerbet de lămâie.

   

  FINISH: Lung, răcoritor și dulce.

   

  Preț normal: 199,30 RON

  Special Price 171,89 RON

  (-27,41 RON)
Grilă Listă