Scotch single malt

Grilă Listă
Filtru

Momentan Cumpărați după:

 1. Brand: Glenkinchie Eliminare
 • Glenkinchie - Scotch single malt whisky 12yo - 0.7L, Alc: 43% Glenkinchie - Scotch single malt whisky 12yo - 0.7L, Alc: 43%

  Glenkinchie - Scotch single malt whisky 12yo - 0.7L, Alc: 43%

  După ce au avut în 1825 o altă distilerie, numită Milton, frații Rate au hotărât să rămână aproape de micul sat Pencaitland din East Lothian și au construit în 1837 distileria Glenkinchie. Afacerea fraților a eșuat în 1853 când distileria a fost tranformată în gater. În 1881 a fost reluată producția de whisky, iar în 1890 distileria fost extinsă (în varianta curentă).

   

  După 1914 Glenkinchie a fuzionat cu alte afaceri din industrie, s-a dezvoltat și a devenit parte din ceea ce e astăzi grupul Diageo. Glenkinchie este una dintre distileriile din cele patru colțuri ale Scoției ce oferă whisky-ui single malt folosite în blend-urile Johnny Walker. Multe dintre clădirile și echipamentele vechi ale distileriei se află încă în uz pentru a produce cele mai pure cereale, în frunte cu orzul distilat după tradiția scoțiană în whisky single malt, maturat în butoaiele din depozitul propriu în diferite expresii complexe și rafinate.

   

  Expresia de 12 ani este ce-a mai cunoscută și cea mai loială brand-ului scoțian. Profilul acestui whisky aduce o prezentare reală a stilului din Lowland prin ușurința de savura aromele caracteristice de vegetale cu note de fructe și vin ce fac din acest single malt un bun aperitiv.  

   

   

  ASPECT: Auriu, strălucitor.

   

  MIROS: Aromă ușoară de orz mălțuit, migdale, alune de pădure, miere de manuka și ceară de albine.

   

  GUST: Subțire, foarte fructat, cu arome din fructe gătite, vin dulce și vin Sauternes, coajă de măr și miere. Spre sfârșit devine mai evidentă și aroma de lemn tare, câștigată de whisky după maturarea de 12 ani în butoi din stejar.

   

  FINISH: Mediu, cu note ce aparțin spectrului vegetal: de la uscat-pământiu (turbă), la vegetale verzi și proaspete (iarbă).

   

  217,09 RON
Grilă Listă