Scotch single malt

Grilă Listă
Filtru

Momentan Cumpărați după:

 1. Brand: Tamdhu Eliminare
 • Tamdhu - Scotch single malt whisky 12 yo - 0,7L Tamdhu - Scotch single malt whisky 12 yo - 0,7L

  Tamdhu - Scotch single malt whisky 12 yo - 0,7L

  Brand-ul de whisky Tamdhu a fost creat în 1897 de un grup de afaceriști care au strâns echivalentul a 20 de milioane de lire sterline și au investit în visul de a crea cel mai bun whisky din lume.

   

  Încă de la început, oamenii care se aflau la conducere au ales tot ce era mai bun în acele vremuri: arhitecți, contructori, cea mai bună zonă de pe râul Spey (Speyside), ce-a mai performantă tehnologie de distilare și cele mai bune butoaie de sherry, aduse din Spania.

   

  După mai bine de 50 de ani distileria a fost modernizată, apoi a fost crescută capacitatea de producție în timpul boom-ului de la sfârșitul anilor 1960. În 2010 distileria a fost închisă. Doi mai târziu, Distileriile Ian Macleod au adus din nou lumii whisky-urile Tamdhu Single Malt, maturate în cele mai bune butoaie de sherry.  

   

   

  ASPECT: Chihlimbar.

   

  MIROS: Lotul de 12 ani este bogat și ispititor prin aromele de scorțișoară, dulciuri cu esență de portocală, stejar proaspăt, dulceag, stafide și mentă diluată.

   

  GUST: Un whisky cu textură mătăsoasă. Alunecă ușor și umple cerul gurii cu arome de banană, gem de fructe roșii, turtă de malț și aroma adâncă de strugure, specifică butoiului din stejar în care a fost ținut vin fortifiat sherry.

   

  FINISH: Lung, plăcut și echilibrat de aroma unui amestec de condimente macinate, fructe uscate și bomboane scoțiene. Printre ultimele arome se dezvăluie și o notă timidă de fum de turbă.

   

  214,00 RON
 • Tamdhu - Scotch single malt whisky 10yo - 0,7L, Alc: 40% Tamdhu - Scotch single malt whisky 10yo - 0,7L, Alc: 40%

  Tamdhu - Scotch single malt whisky 10yo - 0,7L, Alc: 40%

  Este un whisky învechit în cele mai rare şi mai scumpe butoaie de sherry de pe piaţă fiind sortimentul etalon al gamei. Aroma sa unică este dată de orzul malţat cu iz subtil de turbă şi de apa pură extrasă din izvorul Tamdhu. Tamdhu 10 ani este uşor uleios pe palat, are o structură elegantă şi depăşeşte aşteptările celor care îl privesc ca pe un simplu entry-level whisky etalând o calitate deosebită.


  CULOARE: Chihlimbar.
  MIROS: Buchetul prezintă note blânde de vanilie, lemn de stejar, migdale, zahăr brun, coajă de portocală şi scorţişoară.
  GUST: Arome bogate de fructe de pădure, caramel şi condimente, completate cu nuanţe fine de ciocolată.
  FINISH: Dulceag, cu accente de fructe şi vanilie. Este uşor afumat.
  192,78 RON
Grilă Listă