Scotch - Single Malt (Lowland)

Lowlands este regiunea cu cea mai mare productie de whisky din Scotia. Acest lucru se datoreaza accesului facil catre consumatorul din regiunile din sud ale Marii Britanii. Cu toate acestea, numarul de bauturi Single Malt produse aici este destul de scazut. In momentul de fata mai exista doar patru distilerii active, iar cele mai cunoscute sunt Glenkinchie si Auchentoshan. Produsele acestora sunt extrem de cunoscute in intreaga lume si se regasesc si in catalogul de bauturi alcoolice Beicevrei.ro.


Ca o caracteristica generala, acestea sunt mai lejere, usor ierboase si de o tipicitate moale si matasoasa. In trecut, majoritatea bauturilor erau triplu-distilate (asa cum este si cazul bauturilor irlandeze) in cadrul aceluiasi proces, dar in timp doar Auchentoshan a mai pastrat aceasta traditie.


Magazinul nostru de bauturi online garanteaza originea si calitatea whisky-urilor achizitionate pe site, disponibile la cele mai competitive preturi. Totodata, iti asiguram livrare gratuita pentru intreaga gama de bauturi in Bucuresti si Judetul Ilfov, la orice comanda. Pentru alte orase din Romania, oferim transport gratuit la comenzi de peste 200 de Lei.

Grilă Listă
Filtru

Momentan Cumpărați după:

 1. Vechime: 12 ani Eliminare
 • -5%

  Glenkinchie - Scotch single malt whisky 12yo - 0.7L, Alc: 43%

  Glenkinchie face un whisky tipic pentru Lowland: light, floral, cu o savoare proaspata si cremoasa. Aroma de fum de turba este extrem de discreta, de aceea, Glenkinchie este un whisky perfect pentru cei care abia încep sa descopere lumea single malt-urilor.

  Glenkinchie 12 Years Old e un single malt delicat, dulce si cremos. Aroma e dominata de note florale impletite cu vanilie si lamaie. Gustul e gentil, cu tonuri florale și adieri de frezii.

  Preț normal: 217,09 RON

  Special Price 206,24 RON

  (-10,85 RON)
 • Auchentoshan - Scotch single malt whisky 12 yo gb - 0.7L, Alc: 40% Auchentoshan - Scotch single malt whisky 12 yo gb - 0.7L, Alc: 40%

  Auchentoshan - Scotch single malt whisky 12 yo gb - 0.7L, Alc: 40%

  Auchentoshan este un nume din limba străveche a scoţienilor (gaelica), compus din Achadh an Oisein, ce se traduce prin „colțul câmpului”. Distileria Auchentoshan a fost ridicată în 1823 în Scoţia, în comitatul istoric Dumbarton, de Throne, un inginer din oraşul Greenock.

   

  Pe parcursul secolului al XIX-lea, distileria Auchentoshan a fost oferit cele mai bune whisky-uri din regiunea inferioră a Scoţiei. Schimbările la conducerea companiei care deţinea distileria şi evenimentele istorice care au oprit activitatea, cum ar fi bombardamentul german din Al Doilea Război Mondial, nu au fost de ajuns pentru a impiedica popularitatea şi tradiţia de peste 100 de ani în producţia de whisky. După anii 1990, când distileria a fost cumpărată de grupul japonez Suntory, Auchentoshan a diversificat gama de produse şi a revenit printre cele mai mari brand-uri de whisky, distribuite la nivel mondial.

   

  Auchantoshan Three Wood a fost lansat în 2002 şi este un whisky inedit, maturat în trei tipuri de butoaie. Mai întai în stejar american ex-bourbon, de la care primeşte arome de citrice şi vanilie, apoi în butoaie Oloroso sherry, care ajută la definirea gustului său plăcut. În final este transferat în butoaie de sherry Pedro Ximenez, pentru a-i contura culoarea specială şi caracterul complex şi intens fructat.

   

   

  ASPECT: Chihlimbar strălucitor cu tonuri aurii.

   

   

  MIROS: Three Wood este definit de maturarea în butoaie de sherry, care ăi oferă un parfum de coacăye negre, zahăr brun, portocale, prune şi note de struguri lăsaţi la uscat după macerare, sau stoarcere în presă.

   

  GUST: Fructat şi siropos. Bogat în arome de alune de pădure, cu note de scorţişoară şi lămâie. O aroma finală de caramel se suprapune profilului complex, oferit deja de celelalte arome.

   

  FINISH: Proaspăt şi fructat, neted, cu o dulceaţă echilibrată, extrasă din lemnul de stejar în care a fost maturat.

   

  183,85 RON
Grilă Listă