Indian - Single Malt Whisky

AMRUT DISTILERIES are o istorie in productia de bauturi spirtoase inceputa inca din 1948, dar si-au facut intrarea in lumea whisky-ului abia in 2004 cand au introdus in Marea Britanie un Indian Single Malt Whisky, productie proprie. Pioneri ai industriei intr-o tara ce abia isi castigase independenta, Amrut Distileries Private Limited au reusit printr-o continua dezvoltare sa-si ridice standardele la nivel international, rupand astfel stereotipurile si perceptia pietei asupra whisky-urilor produse in India. Acestia folosesc in special butoaie din stejar provenite din industria producatoare de Bourbon, depozitate pentru maturare la aproape 1.000 m de la nivelul marii intr-un climat tropical. Whisky-urile produse de Amrut se disting prin caracteristica aromatica si gustativa de fructe supracoapte, zemoase si notele condimentat lemnoase, persistente in senzatia remanenta dupa inghitire.


Spre deosebire de bauturile scotiene, single malt-urile indiene ajung la maturitate mult mai rapid, motiv pentru care nici nu exista declaratii de varsta. Majoritatea whisky-urilor lor au doar cativa ani vechime. Dar acest aspect nu reprezinta un dezavantaj. Climatul mult mai calduros din India conduce catre evaporarea unei cantitati mult mai mari de apa in timpul maturarii, ceea ce inseamna ca volumul de alcool este mult mai ridicat. In momentul de fata, 8 din 10 whisky-uri bestseller din intreaga lume sunt de origine indiana. 

Grilă Listă
Filtru
  • Amrut - Indian single malt whisky 0,7L, Alc: 46%

    AMRUT SINGLE MALT WHISKY

    PROVENIENTA: INDIA / BANGALORE
    CATEGORIE: INDIAN SINGLE MALT WHISKY
    VOL. ALC.: 46%
    TIP / TIPURI BUTOAIE FOLOSITE LA MATURARE: Butoaie de stejar din industria Bourbon-ului.

    NOTE DE DEGUSTARE: De o culoare de un galben auriu, si o caracteristica distincta, fructata si mieroasa, completata de accente de condimente si arome provenite din maturarea in lemn de stejar (lemn dulce, vanilie, toffee), atat in gust cat si in miros. Senzatia finala dupa inghitire, este persistenta, matasoasa si usor dulceaga.
    RECOMANDARE DE CONSUM: Perfect langa cigar-uri robuste (Corona Grande, Double Corona si chiar Churchill), dar si langa specialitati de cafea de origine Kenya sau India.
    TEMPERATURA DE SERVIRE RECOMANDATA: Ideal un single malt este cel mai bine savurat la “temperatura camerei” (circa 18-20º C) dintr-un pahar tip Glencairn, eventual adaugand cativa stropi de apla plata, tot la temperatura camerei.
    161,84 RON
Grilă Listă